Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σχέδια Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των ενισχύσεων του μέτρου 121

Τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη υιοθέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των ενισχύσεων του μέτρου 121 για τα σχέδια βελτίωσης.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή και ζήτησε από το Υπουργείο την επανεξέταση της ρύθμισης στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου για το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται και φυσικά πρόσωπα και όχι μόνο εταιρικές μορφές.

Με στόχο την συμμετοχή του μέγιστου αριθμού αγροτών ............

στο πρόγραμμα ο κ. Πέτρος Τατούλης είχε προτείνει:

Α) το ύψος της προκαταβολής του ποσού με την οριστική ένταξη του έργου από 20% να αυξηθεί σε 50%.
Β) να μην απαιτείται μελέτη για τα σχέδια βελτίωσης μέχρι 50.000€
Γ) οι βάσεις των μορίων από 40 να μειωθεί σε 20 εως 30 βαθμούς

Για πρώτη φορά επίσης συμπεριλαμβάνονται οι ελιές κλασσικής φύτευσης καθώς και εσπεριδοειδών στα σχετικά προγράμματα στα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντί για 10.000.000€ που είχε αρχικά συζητηθεί τελικά θα πάρει 20.000.000€

Σε ότι αφορά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες όπου ο κ. Πέτρος Τατούλης είχε ζητήσει την αύξηση του πλαφόν επένδυσης από 50.000€ σε 500.000€ προκειμένου να μην αποκλεισθούν μεγάλες και σημαντικές επενδύσεις.

1 σχόλιο:

  1. ρε δωστε τα λεφτα που χρωστατε του αναπυιξιακου 3 χρονια και αφοιστε τα προγραματα η πραγματικοτιτα ειναι οτι δεν ειπαρχουν λεφτα μην μας δουλευεται αλο ολα τα προγραματα ειναι ψεματα οπωσ και το προγραμα εξεικονομο αμα παρει κνενασ λεφτα πεστωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.