Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Κεγκέρογλου σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Από 1/1/11 έως 30/6/11 αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί μέχρι το ποσό των 200.000 ευρώ»

«Παρατείνεται και νομοθετικά, έως τις 30 Ιουνίου 2011 η αναστολή των πλειστηριασμών οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ από τα πιστωτικά ιδρύματα, εταιρίες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς αυτών», σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κεγκέρογλου, σε απάντηση του στη Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα, με την, από 10/12/10, ερώτησή της η βουλευτής Μεσσηνίας ζητούσε την παράταση της απαγόρευσης αναγκαστικού πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας.

Το παραπάνω αίτημα της κ. Γιαννακοπούλου .........

ικανοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την κατάθεση στη Βουλή της κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών έως το τέλος Ιουνίου.

Η σχετική τροπολογία που επικυρώνει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή και αποκτά πλέον ισχύ νόμου, δίνοντας άλλη μια χρονική ανάσα σε νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη η κ. Γιαννακοπούλου, δήλωσε ότι «η παράταση κρίνεται σημαντική στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έτσι ώστε τα φυσικά πρόσωπα που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του νόμου να έχουν το αναγκαίο περιθώριο και να επιδιώξουν την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την εξώδικη ρύθμιση χωρίς τη χρονική πίεση και το άγχος για την άμεση υποβολή αιτήσεων δικαστικής ρύθμισης χρεών. Στο πλαίσιο του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έχουν υποβληθεί 10.000 περίπου αιτήσεις για εξώδικο συμβιβασμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το ποιες από αυτές τις προσπάθειες έχουν τελεσφορήσει».

Σημειώνεται, επιπλέον ότι η παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν περιορίζεται μόνο για τις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί από χρέη προς τις τράπεζες, γενικεύοντας με αυτόν τον τρόπο την αναστολή και για χρέη προς το Δημόσιο, αλλά και οποιονδήποτε άλλο φορέα.

1 σχόλιο:

  1. φτανει...........ημαρτον .........μας εχετε ζαλισει συνεχεια με την γιανακοπουλου επι καθημερινης βασης.....ουτε η ντορα να ηταν....παει το γλυψιμο συννεφο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.