Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ξαναχτυπά η νέα γρίπη στην Ελλάδα. Tέσσερα άτομα στην εντατική

Τέσσερα περιστατικά με νέα γρίπη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Μεταξύ τους και μία 30χρονη που εμφανίζει βαριά αναπνευστική επιπλοκή, παρά το γεγονός ότι έχει καθαρό ιατρικό ιστορικό.

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη, ενώ από την επιδημιολογική επιτήρηση φαίνεται πως ο ιός Η1Ν1 είναι και φέτος ο επικρατέστερος.
Αυτό για τους ειδικούς χτυπάει καμπανάκι, ........

αφού δηλώνουν σχεδόν βέβαιοι πως και αυτή τη χρονιά θα νοσήσουν βαριά ακόμη και νέοι και υγιείς πολίτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουν πως οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οφείλουν να εμβολιαστούν με το κοινό εποχικό εμβόλιο, το οποίο φέτος προκαλεί και ανοσία έναντι της νέας γρίπης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρόλο που οι επιδημιολόγοι παραδέχονται τις τελευταίες εβδομάδες πως διανύουμε «την εποχή της γρίπης» και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν καθημερινά επιδημιολογικά στοιχεία και λαμβάνουν μέτρα, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας δεν ενημερώνουν για το πρόβλημα και την έκτασή του.

Το γεγονός της μη ενημέρωσης αποδίδεται στους περσινούς «υπερβολικούς» χειρισμούς, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί… ανοσία στον πληθυσμό σε ό,τι αφορά το θέμα της νέας γρίπης και τον εμβολιασμό.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.