Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Μόνο διπλωματούχος φαρμακοποιός με άδεια θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο»

Προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας με την οποία αποσαφηνίζεται ότι μόνο διπλωματούχος φαρμακοποιός που διαθέτει την σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι δεν θα μπορούν να λειτουργούν φαρμακεία σε σούπερ-μάρκετ. Όπως σχολίαζε ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους «βάλαμε δυο φορές στο ίδιο εδάφιο την σαφή αναφορά ότι δεν μπορεί να ανοίγει φαρμακείο κάποιος που δεν είναι διπλωματούχος και δεν διαθέτει άδεια», διευκρινίζοντας επιπλέον ότι μια άδεια αντιστοιχεί σε ένα φαρμακείο, το οποίο θα διαθέτει δικό του αυτόνομο αριθμό φορολογικό μητρώου και δικό του ανεξάρτητο χώρο.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Λοβέρδος διέλυσε ........

την σύγχυση που επικράτησε ως προς την δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία στα σούπερ-μάρκετ ή σε πολυκαταστήματα με κοινές εμπορικές χρήσεις. Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Σαλμά, δήλωσε ότι τίποτε δεν αλλάζει σε ότι αφορά την ισχύουσα νομοθεσία. Κατόπιν τούτων ο υπουργός διεμήνυσε προς την πλευρά των φαρμακοποιών ότι αναμένει τα οφειλόμενα -όπως είπε- από αυτούς προσθέτοντας ότι «αν δεν υπάρξει σχόλιο εκ μέρους τους, θα δικαιωθούν κάποιες σκέψεις που έχουμε στο υπουργείο ότι δεν τους πειράζει αυτό αλλά η γενική απαγόρευση άλλων πλην των πληθυσμιακών περιορισμών».

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.