Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΚΤΕΛ Μεσσηνίας: Αυξήσεις εισιτηρίων εντός & εκτός νομού

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου 2010, ελήφθη από τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, η απόφαση να αυξηθούν τα κόμιστρα στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.
Στο Νομό Μεσσηνίας οι προσαρμογές στις τιμές έγιναν αισθητές στην τσέπη των πολιτών από την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Ο «πρωτοχρονιάτικος μποναμάς» ήρθε να ..........

επιβληθεί τη στιγμή που ήδη η οικονομική κρίση έχει επιφέρει μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 10%-15%, κατά δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων, Σοφοκλή Φάτσιου.

Στα νέα τιμολόγια που ισχύουν από 1/1/2011, οι τιμές των κομίστρων στα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ ακολουθούν την αύξηση από 11% σε 13% στο ΦΠΑ, ενώ υφίστανται επιπλέον αύξηση κατά 7% σε όλες τις κατηγορίες των εισιτηρίων. Έτσι, ενώ μέχρι πριν από τέσσερις μέρες το εισιτήριο (απλή μετάβαση) από Καλαμάτα για Αθήνα κόστιζε 20,20 ευρώ, μετά τις αυξήσεις κοστίζει σήμερα 22,20 ευρώ. Το εισιτήριο για τη διαδρομή Καλαμάτα – Μεσσήνη, που κόστιζε πριν από τις αυξήσεις 1,40 ευρώ, σήμερα στοιχίζει στους πολίτες 1,60 ευρώ. Αντίστοιχες αυξήσεις έχουν επιβληθεί σε όλες τις διαδρομές εντός και εκτός Μεσσηνίας.
«Η αύξηση έγινε βάσει υπουργικής απόφασης», μας είπε ο γραμματέας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Νίκος Περγαμαλής. «Είναι ακόμη νέα η αλλαγή και μόλις τώρα συνειδητοποιεί ο κόσμος τις διαφορές στην τιμή. Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο θα επηρεάσει την κίνηση. Προς το παρόν, πάντως, φαίνεται να μην την έχει επηρεάσει», δήλωσε ο κ. Περγαμαλής.
Το ελάχιστο χρέωσης στα εισιτήρια υπεραστικών διαδρομών είναι σήμερα 1,60 ευρώ, αντί για 1,40 που ήταν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αντίστοιχες είναι οι αυξήσεις και στις αστικές συγκοινωνίες. Το κανονικό εισιτήριο, από 0,90 λεπτά που ήταν φτάνει στο 1,10 ευρώ, με αυξήσεις επίσης στα «μισά» και τα φοιτητικά. Τα πρώτα διαμορφώνονται στα 0,60 λεπτά (έναντι 0,50 που ίσχυε), ενώ για τους φοιτητές αυξάνεται, επίσης, κατά 10 λεπτά (από 0,70 σε 0,80). Τα εισιτήρια με παλιές τιμές θα ισχύουν και θα γίνονται δεκτά στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.