Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Γ. Ραγκούσης: Η Κάρτα του Πολίτη προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα

Τη διαβεβαίωση ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων θα διασφαλίζεται πλήρως κατά την εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατάθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Ραγκούσης δεσμεύθηκε ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής.
Απέρριψε οστόσω κατηγορηματικά τις ........

αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη ότι τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την συγκεκριμένη κάρτα.

«Για μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών η κάρτα αυτή προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους», υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ προτείνοντας να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η κάρτα, διαφορετικά, όπως εκτίμησε «θα προξενήσει τρομακτικές αντιδράσεις».

«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους», απάντησε ο υπουργός. Τόνισε ακόμη ότι ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία, η οποία καταργείται με την κάρτα, που όπως υπογράμμισε «είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα».

«Ζούμε στον αστερισμό του Wikileaks και πιστεύετε ότι θα βρείτε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από το Στέητ Ντηπάρμεντ; Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι ο ΛΑΟΣ δεν θα δεχθεί την εφαρμογή της και το ίδιο θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να κάνουν.

«Το θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο την κάρτα του πολίτη αλλά το σύνολο υπολογιστικών και ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας και όλου του κόσμου. Αν κανείς ακολουθήσει τη λογική σας πρέπει να πει όχι σε κάθε ηλεκτρονικό και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση», ανταπάντησε ο κ. Ραγκούσης.

Παράλληλα, διέψευσε τις αιτιάσεις του κ. Γεωργιάδη τόσο ότι υπάρχει άλλη άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και στο ότι υπάρχει αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο. «Με την Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνουμε διαβούλευση και η γνώμη της θα ενσωματωθεί πλήρως ενώ σε ότι αφορά την εκκλησία, η άποψη της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη», υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.