Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Κώστας Κόλλιας για το πρόβλημα των μεταναστών

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια αναφορά κατοίκων των Φιλιατρών σε μικρά παιδιά αλλοδαπών που διαμένουν στην πόλη και δεν πηγαίνουν στο σχολείο αν και βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία.
Οπως σημειώνουν οι κάτοικοι, είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο και καλούν τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν.
Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μας είπε ότι ενημερώθηκε από την σχετική επιστολή των κατοίκων και ήδη είχε κάποιες πρώτες συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Μας επισήμανε δε ότι το θέμα είναι πολύ.........

σημαντικό, όπως και γενικότερα το όλο ζήτημα των μεταναστών.
Στο νέο δήμο, τόνισε, προβλέπεται η δημιουργία και λειτουργία συμβουλίου ένταξης μεταναστών, το οποίο θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα και αυτό με τα παιδιά θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την πλευρά του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οπως πληροφορηθήκαμε, σε περιπτώσεις που παιδιά αλλοδαπών θέλουν να γραφτούν στο σχολείο και να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτό γίνεται άμεσα.
Το ζήτημα πάντως είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει και η σχετική ενημέρωση προς τους γονείς των παιδιών αυτών μέσα από κάποια υπηρεσία, καθώς μπορεί να υπάρχει άγνοια της διαδικασίας αλλά και φόβος που πηγάζει από αυτή την άγνοια.

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημαρχε,σωστα κινεισαι.
    Λαβε υπ οψη σου,και αλλα πραγματα π.χ.τα σπιτια που νοικιαζουν.
    Υπαρχουν συμπολιτες μας,που το παιζουν ξενοδοχοι και στοιβαζουν αλλοδαπους,με το κεφαλι,σε ενα δωματιο 4Χ4,μενουν ακομα και 10 ατομα.
    Μπορεις να παρεμβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι αγαπητέ ανώνυμε 7:46. Αναφέρεστε σε λάθος άτομο. Έχετε χάσει επεισόδια φαίνεται.
    Παρακαλώ ενημερωθείτε μέσα απο το blog.
    Βοηθάω: Καντε αναζήτηση σε Ιούλιος 2010 Περίπου 14 Ιουλίου. Εκεί θα ενημερωθείτε πλήρως.
    Ευχαριστώ.

    Οσο για την πηγή. Όταν μάθουν στην εφημερίδα να δημοσιεύουν όλα όσα στέλνονται όπως το κάνουν στην Μεσσηνιακή Εφημερίδα Θάρρος, τότε και εμείς θα μάθουμε να βάζουμε πηγή.

    Για την ανοικτή συζήτηση χορηγοί επικοινωνίας είναι το Φιλιατρά News και το Radio 936.
    Στο Θάρρος το έβαλαν. Στην άλλη εφημερίδα το φάγανε. Όταν θα μάθουν να σέβονται κάποια πράγματα τότε θα μάθουμε κι εμείς. Και αν τους αρέσει.

    X-treme
    Administrator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PRO TON DIMARXO TRIFILIAS
    KOSTA TA PAIDIA AFTA NA TA PROSEXIS PERISOTERO , KAI NA STILIS AN8ROPOUS IPALILOUS NA TOUS ENIMEROSOUN TOUS GONIS, DIOTI TA PAIDIA AFTA EAN DEN MA8OUN GRAMATA , 8A EINAI BAROS SE OPOIA KINONIA ZOUN.
    OPOS KAI H EKLISIA, OXI MONO MAKRIOUS STABROUS , KAI XRISOPIKILA ROSA .
    OPOS KAI TO KRATOS OLES OI KIBERNISIS , OXO PAXIA LOGIA KAI DOULIA SK........A NA TA DIABASI KAI O K TATOULIS NOMIZO APO PAXIA LOGIA GNORIZI.
    K DIMARXE BALE KAI KANA E. MAIL NA SOU APANTA O KOSMOS , ETSI MPOROUME NA SOU LEMAI TA KALA KAI TA DISARESTA.
    TO STELNO OS ANONIMOS , ALA EIMAI GNOSTOS
    SAS EFXARISTO
    XRHSTOS TSAFOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παιδια αυτα οσα γραμματα και να μαθουν ,καποια στιγμη θα στραφουν εναντιον της πατριδας μας.Ρωτηστε τα και θα εκπλαγητε απο τις απαντησεις που θα παρετε!Αλωστε ενοχλουντε απο τα συμβολα της πατριδας,σημαια,εικονες του χριστου μεσα στην ταξη κ.λ.π .Το καλυτερο που πρεπει να γινει ειναι να ανοιξουν αλλα σχολεια για παιδια λαθρομεταναστων,και λοιπων νομαδικων φυλων!Οση μορφωση και να παρουν θα ειναι παντα εναντιων της Ελλαδας,οτι και να κανουμε γι'αυτα θα κουβαλανε στο DNA το μισος και το φανατισμο! Ο Αλβανος ,ο Πακιστανος,ο Αφγανος ο Τουρκος ο Αφρικανος ο Ρουμανος και ενα σωρο αλλοι,ηρθαν στην Ελλαδα για να παρουν και οχι να δωσουν,οσα καλα και αν τους κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ, και αδιαφορουσαν οι προηγουμενοι,σε αυτη την κατασταση.
    Γι αυτο και ξεχειλωσε το πραγμα.
    Ευτυχως που πηραν την κατασταση στα χερια τους οι απλοι πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.