Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν «ναι» στον νόμο για τις κάμερες

Επί της αρχής και με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις κάμερες.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, υποστηρίζοντας ότι με τη ψήφιση του θα περισταλούν δραστικά ατομικά δικαιώματα κάνοντας λόγο για δημιουργία «Μεγάλου αδελφού».

Από την πλευρά του ο υπουργός ...........

Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, υπεραμύνθηκε των διατάξεων διαβεβαιώνοντας ότι η χρήση καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους θα γίνεται με όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφάνεια και με την μέγιστη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπηρετηθεί η φύλαξη και προστασία των δημόσιων κτιρίων, όπως δικαστικά μέγαρα και δημόσιες υπηρεσίες, με μια «στρατοκρατική» αντίληψη και «κατεβάζοντας διμοιρίες σε στρατοκρατούμενες πόλεις, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάμερες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, συμφώνησε επίσης με σχετικές επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορεί από μόνα τους να είναι αποδεικτικό υλικό, πρόσθεσε ωστόσο ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην άσκηση ποινικών ευθυνών.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις επιβεβλημένες ενώ σημείωσε ότι, όλοι θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς κάμερες ωστόσο, όπως είπε, η πραγματικότητα άλλα ορίζει.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.