Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για το θάνατο του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας προέβη σε δήλωση για το θάνατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, λέγοντας "Εκφράζω την θλίψη μου, την οδύνη μου και εκ μέρους του κόσμου της Καλαμάτας για την εκδημία του καπετάνιου μας, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος ευεργέτης μάλιστα μακράν της Μεσσηνίας, πέρα από τη μεγάλη τουριστική επένδυση που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο με την οποία έβαλε την Μεσσηνία στον τουριστικό χάρτη".

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την προσφορά του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου σε φορείς και σωματεία της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα την σημαντική στήριξή του στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου με δικές του δαπάνες ανασυγκρότησε ένα μεγάλο κτήριο που στεγάζεται το πανεπιστήμιο, αλλά και τις δωρεές του προς τον Δήμο Καλαμάτας, όπως η πρόσφατη δωρεά της μελέτης για το νέο δημαρχείο".

Ο κ. Νίκας πρόσθεσε, "πέρσι με ομόφωνη απόφαση του ........

δημοτικού συμβουλίου, ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης της πόλης και να υπενθυμίσω την μεγάλη προσφορά του στην πατρίδα, πάνω απ’ όλα υπήρξε πατριώτης, ήταν πάνω από κόμματα και ιδεολογίες και όποτε η πατρίδα είχε ανάγκη, όπως σε περιπτώσεις σεισμών, πυρκαγιών και όχι μόνο, έδινε πάντοτε την οικονομική του βοήθεια χωρίς ποτέ να ζητά ανταλλάγματα. Έφυγε ένας μεγάλος πατριώτης ένας μεγάλος έλληνας, ένας σπουδαίος Μεσσήνιος, αιωνία του η μνήμη. Εμείς θα αισθανόμαστε πάντοτε ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε ο καπετάνιος".

Η σημαία του Δήμου Καλαμάτας μετά από απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα κυματίζει μεσίστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.