Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Βούγιας σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του αεροσταθμού Καλαμάτας»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε καταθέσει ερώτηση στις 26/11/10, με την οποία ζητούσε τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας και τις προθέσεις αξιοποίησής του από την κυβέρνηση.
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι αν και στο καταρτισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης της εκμετάλλευσης των κρατικών αεροδρομίων σε Ανώνυμες Εταιρίες, επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την παραχώρηση εκμετάλλευσης συγκεκριμένων κρατικών αεροδρομίων. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο προγραμματισμός .........

της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την υλοποίηση έργων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ως εξής:

- Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του υπάρχοντος κτιρίου του αεροσταθμού.

- Έχει δρομολογηθεί από την ΥΠΑ η απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Master Plan. Η διαδικασία αυτή έχει συνήθως χρονική διάρκεια 3 – 5 έτη, εξαρτώμενη και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς, διαδικασίες ενστάσεων κλπ.

Ο κ. Μαγκριώτης κλείνοντας την απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου σημειώνει ότι στη συνέχεια και ανάλογα με τις τότε οικονομικές δυνατότητες της Υπηρεσίας θα προωθηθεί η υλοποίηση των έργων επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου που προβλέπονται από το Master Plan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.