Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Απέχουν οι δικηγόροι της Πελοποννήσου…

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Πελοποννήσου μετά από απόφαση των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων, με αποτέλεσμα την αναβολή όλων των υποθέσεων στα δικαστήρια.

Οι δικηγόροι αντιδρούν κυρίως για την απειλούμενη κατάργηση των διπλοτύπων ελάχιστων αμοιβών στα δικαστήρια και τα συμβόλαια, καθώς και την άρση των γεωγραφικών περιορισμών που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έρχεται και αφορά το ”άνοιγμα” του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ειδικότερα, απέχουν από τα καθήκοντά τους .........

ως την προσεχή Δευτέρα οι δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης. Μέχρι την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι της Κορίνθου, όπου έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ακόμη, την Τετάρτη και την Πέμπτη απέχουν οι δικηγόροι της Σπάρτης, ενώ μέχρι την προσεχή Τρίτη, απέχουν οι δικηγόροι του Ναυπλίου και της Κυπαρισσίας.

Να σημειώσουμε ότι δεν απέχουν των καθηκόντων τους οι δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας και του δικηγορικού συλλόγου Γυθείου.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης, δήλωσε ότι την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί η συντονιστική επιτροπή δικηγόρων που αποτελείται από τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μαζί με τα προεδρεία των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.