Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Διαπραγμάτευση για μειώσεις τιμών στα διόδια προαναγγέλλει ο Γ.Μαγκριώτης

«Πονοκέφαλος» το κίνημα κατά της πληρωμής

Ένα 24ωρο προτού ξεκινήσουν οι νέες κινητοποιήσεις των φορέων κατά της πληρωμής διοδίων, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες, ώστε να υπάρξει μείωση των τιμών των διοδίων και των έμμεσων φόρων που τα συνοδεύουν.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑonline, o κ. ........

Μαγκριώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι προχώρησε σε προβληματικές συμβάσεις γεμάτες λάθη και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση ως τη λύση του ζητήματος.

Όπως επισημαίνει, τα διόδια θεωρούνται έσοδα των κατασκευαστικών κοινοπραξιών και τονίζει ότι «δεν θα αναλάβει το Δημόσιο την είσπραξη των διοδίων των συμβάσεων παραχώρησης. Ούτε το θέλουμε ούτε μπορούμε νομικά να το κάνουμε».

Σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση των στοιχείων των οδηγών που δεν πληρώνουν τα διόδια ο κ. Μαγκριώτης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι νόμιμο να δίνονται τα στοιχεία αλλά και οι φωτογραφίες των οχημάτων, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Την Κυριακή φορείς που αντιδρούν στην καταβολή διοδίων (Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων) καλούν τους κατοίκους των περιοχών όπου υπάρχουν νέοι σταθµοί διοδίων να σηκώσουν τις µπάρες από τις 3.00 έως τις 5.00 το απόγευµα.

Οι πέντε κοινοπραξίες (Ολυµπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός και Αυτοκινητόδροµοι Αιγαίου) βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία µεταξύ τους, προκειµένου να διαµορφώσουν ένα ενιαίο µέτωπο -µετά τη θετική γνωµάτευση από την Αρχή Προστασίας δεδοµένων.

Μέχρι στιγµής µόνο µια κοινοπραξία, η Ολυµπία Οδός, έχει στραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών που δεν πλήρωναν διόδια.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.