Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Ούζο Καλαμάτας" Υπεγράφη η απόφαση απο τον Δημήτρη Κουσελά.

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά η Υπουργική απόφαση ασχετικά με τους όρους χρήσης της γεωγραφικής ένδειξης «Ούζο Καλαμάτας». Με την απόφαση καθορίστηκαν οι όροι παραγωγής και οι διαδικασίες ελέγχου, προκειμένου το ούζο να διατίθεται στην κατανάλωση με την ένδειξη «Ούζο Καλαμάτας» ή «Ούζο Καλαματιανό».

Η ένδειξη θα πρέπει να αναγράφεται .........

πλησίον της επωνυμίας πώλησης, ενώ η διαδικασία παραγωγής -από το στάδιο αρωμάτισης με απόσταξη της αιθυλικής αλκοολης έως την τελική παρασκευή του ποτού- και η εμφιάλωση πρέπει να πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας. Οι ποτοποιοί που ενδιαφέρονται για την παραγωγή και διάθεση στην κατανάλωση ούζου με τη γεωγραφική ένδιεξη «Καλαμάτας» ή «Καλαμάτιανό» να υποβάλλουν στη Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν το δικαίωμα χρήσης, εκ μέρους τους, της εν λόγω γεωγραφικής ένδειξης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς για το συγκεριμένο θέμα «η στήριξη και η προώθηση επωνύμων και ποιοτικών προιόντων της Μεσσηνίας αποτελούν προυπόθεση για την ανάπτυξή της και θα μας βρίσκει πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες».

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.