Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

«Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (διασκευή για παιδιά) στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Η πολιτιστική δημιουργία το αντίδοτο της οικονομικής κρίσης.

Μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας.

Πρόκειται για ένα έργο με δομή .........

παραμυθιού αλλά και με σημαντικά νοήματα και διδάγματα, πλημμυρισμένο με εκπληκτική μουσική, λαμπερά σκηνικά και εντυπωσιακά κοστούμια, που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ (Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής)

Παραστάσεις για το κοινό, κάθε Κυριακή, ώρα 12:00 μ.

Διασκευή: Κώστας Κατσουλάκης

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Μουσική: Νίκος Ξανθούλης

Χορογραφία: Μαρία Λαδά

Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέτα Αντιβάση

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Εύη Γιαννακοπούλου, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Χρήστος Νικηταΐδης, Γιώργος Πασάκος, Μαριέτα Αντιβάση

«Ο Αρχοντοχωριάτης» είναι μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας.

…Ο κυρ-Ιορδάνης, ένας πλούσιος νοικοκύρης που τίποτα δεν του λείπει, πάσχει από μεγαλομανία. Θέλει να είναι ανώτερος από αυτό που πραγματικά είναι. Προσπαθεί να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής του καταγωγής και να περάσει στις τάξεις της αριστοκρατίας. Δάσκαλοι της μουσικής, του χορού και της φιλοσοφίας έχουν αναλάβει να τον «μεταμορφώσουν». Το ψώνιο και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Κόμης Δοράντης και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα. Ακόμα και τους δικούς του πια, θεωρεί αμόρφωτους και χωριάτες. Ονειρεύεται μεγαλεία και γάμους για την κόρη του Λουσίλ, με αριστοκράτη. Έλα όμως που η Λουσίλ αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Κλεόντη! ...Αυτός, με τη συμπαράσταση της Κυρίας Ιορδάνη, της πιστής της καμαριέρας Νικόλ, αλλά προπάντων χάρη στο κόλπο του Κοβιέλου - του δαιμόνιου υπηρέτη του - θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα καλό μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.