Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πυρετός διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα

Πυρετός διαβουλεύσεων σήμερα, Πέμπτη, για τα κλειστά επαγγέλματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έχει αυτή την ώρα στο υπουργείο συνεργασία με τους υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη και Υποδομών Δ. Ρέππα για τους όρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος των μηχανικών. Στην σύσκεψη μετέχει και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Χρήστος Σπίρτζης.

Το ΤΕΕ υποστηρίζει πως το Ευρωπαϊκό .......

Δίκαιο αποδέχεται την ύπαρξη ελάχιστων αμοιβών μηχανικών, ενώ σε 9 από τις 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μηχανισμός καθορισμού τους. Οι μηχανικοί θεωρούν πως η κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών θα οδηγήσει σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό που θα επηρεάσει την ποιότητα των έργων και θα οδηγήσει σε απώλεια πόρων, φόρων και εισφορών, αλλά και επιστημονικού προσωπικού.

Εντός της ημέρας, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τους εκπρόσωπους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη. Οι δικηγόροι αντιτάσσονται στην κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί σε κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντιπροτείνουν δε να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο, που καθορίζει ενδεικτικές αμοιβές

Σύμφωνα με τους ίδιους εάν η κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στις θέσεις της για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και ειδικά για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι και το καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.