Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη η συμμετοχή στην κοπή της Βασιλόπιτας των πολυτέκνων Τριφυλίας

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της Γ.Σ. του συλλόγου πολυτέκνων Τριφυλίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Κυπαρισσία. Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της Βασιλόπιτας. Παραβρέθηκαν προσκεκλημένοι και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας.
Παρόντες επίσης.........

- μέλη του συλλόγου μας πολύτεκνοι - ο αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης και από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρ. Κουκούμης.

Κατα τη διάρκεια της κοπής ευχές και παραινέσεις απήφθηναν ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στους Πολύτεκνους με την προτροπή εκτός απο πολυτεκνοι να είναι και καλλίτεχνοι παρά την δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας εδώ και καιρό. Ενώ σε δευτερολογία του με αφορμή αναφορά για την προστασία των πολύτεκνων και εχόντων ανάγκη , τόνισε το ρόλο της εκκλησίας - αναφερόμενος στην μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας - καθώς πρόσφατα έγινε ο απολογισμός του Φιλόπτωχού Ταμείου της μητρόπολης.

Με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Κ. Κόλλιας θέλησε να στηρίξει τους πολύτεκνους όπως άλλωστε δήλωσε πέρνοντας το λόγο δίνοντας τις από μέρους του ευχές. Επικαλούμενος την συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας έδωσε κουράγιο στους πολύτεκνους που στηρίζουν το θεσμό της Ελληνικής οικογένειας αλλά και στιγμάτισε την πολιτική που παρά την οξύνση του δημογραφικού προβλήματος η θέσπιση μέτρων απο την Πολιτεία ειναι αρνητική... Πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα προσεγγίσει με τα πενιχρά του μέσα την κοινωνική αλληλεγγύη στους ευπαθείς δημότες διεκδικώντας ότι απαιτείται για το μέλλον τους.

Ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας και Θεματικός Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης όντας ο ίδιος Πολύτεκνος εστίασε στην δράση του Συλλόγου και του Δήμου για την διαρκή παρουσία της αυτοδιοίκησης στους ανθρώπους που δείχνουν ότι υπάρχιε ζωντανή Ελλάδα, αναφερόμενος στην παρουσία των ηρωικών οικογενειών.
Απο την πλευρά ο επικεφαλής της ελλάσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης μίλησε για την πλουτοκρατία του κεφαλαίου που οδηγεί σε εξαθλίωση και σε διεύρυνση των φτωχών πολυτκενων οικογενειών καθώς ενδιαφέρονται μόνο για τα κέδρη, δηλώνοντας ότι η μεσαία τάξη εξαφανίζεται πλέον απο την Ελλάδα δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο...

Αμέσως μετά έγινε η κοπή της πίτας απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Κωνσταντόπουλο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για την νέα διαδικασία απονομής του βοηθήματος που θα διανέμεται μέσω τραπεζών αλλά και στις επαφές που είχε στην Αθήνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα προβλήματα των πολυτέκνων δείχνοντας ότι τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. IMG_0654aΠαράλληλα ο Σύλλογος βράβευσε πρωτεύσαντες μαθητές απο τις 3 μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας δίνοντας το καλο παράδειγμα για να γίνουν όπως είπε σωστοί Ακαδημαϊκοί πολίτες ενώ δόθηκαν μικρά δώρα στα παιδιά καθώς και στις πολύτεκνες μητέρες προσφορά από γνωστή βιοτεχνία.

2 σχόλια:

  1. Ο Κ.Κόλλιας είναι Δήμαρχος Τριφυλίας και όχι Κυπαρισσίας. Μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος στη δημοσίευση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλωσσα λανθανουσα.....την αληθεια λεγει!
    Και το αλλο,'' θελει η π......να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει!'' Καλησπερες σε ολους τους φιλιατρινους φιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.