Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στα Φιλιατρά.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων τόσο στην πλατεία της πόλης όσο και στο λιμάνι του Αγρίλη.
Απο το πρωΐ ο κόσμος είχε συρρεύσει στις εκκλησίες για την Θεία λειτουργία των Θεοφανείων και φυσικά να πάρει τον αγιασμό παρακολουθώντας την με το δέοντα σεβασμό.

Τα μέλη της ομάδας του Φιλιατρά News ...........

επισκέφθηκαν τις εκκλησίες της πόλης και διαπίστωσαν το κλίμα κατάνυξης που επικρατούσε παντού. Κλίμα το οποίο διαπιστώσαμε κι εμείς στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη όπου βρεθήκαμε για την παρακολούθηση του μυστηρίου.

Αμέσως μετά στις 11 οι ενορίες κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα γινόταν ρίψη του Σταυρού στο συντριβάνι.
Η δοξολογία εψάλλει από τους εφημέριους των ιερών ναών Παναγίας, Αγίου Ιωάννη, Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νικολάου.
Για μια ακόμα χρονιά έλειψε το φαινόμενο των Ρουμάνων που βούταγαν στο συντριβάνι για να πιάσουν τον σταυρό κάνοντας κυρίως χαβαλέ με την διαδικασία.
Την καθιερωμένη βουτιά στο συντριβάνι με το κρύο νερό την έκανε ο μοναδικός τολμηρός μαθητής Δημοτικού Άγγελος Γιαννακόπουλος ο οποίος πήρε σαν ενθύμιο μια ασημένια εικόνα της Παναγίας από τον πατέρα Ευάγγελο Σίμο εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Φιλιατρών.

Ο Εορτασμός ολοκληρώθηκε στον Αγρίλη όπου έγινε η ρήξη του τιμίου σταυρού στο λιμάνι.



4 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.