Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο της Ζαχάρως

Δεν πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Ζαχάρω, καθώς δεν προσήλθαν οι σύμβουλοι της παράταξης του Πανταζή Χρονόπουλου που θεωρούν άκυρη την ορκωμοσία των συμβούλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η τυπική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, αλλά όταν διαπιστώθηκε η έλλειψη απαρτίας, αποφασίστηκε, με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των παρατάξεων ..........

του Κ. Αλεξανδρόπουλου και του Γ. Μπούσμπουρα είχαν προσέλθει για να ορκιστούν στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως στις 30 Δεκεμβρίου 2010, αλλά επειδή, όπως υποστηρίζουν, βρήκαν κλειστές τις πόρτες, ορκίστηκαν στον προαύλιο χώρο. Αυτήν την ενέργεια θεωρεί άκυρη ο επικεφαλής της πλειοψηφίας.

Σε δηλώσεις του ο Πανταζής Χρονόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η συνεδρίαση αναβλήθηκε, διότι δεν προσήλθε η πλειοψηφία καθ' ότι η ορκωμοσία της μείζονος αντιπολίτευσης είναι άκυρη και όπως ο νόμος ορίζει, πρέπει να ορκιστούν οι αναπληρωματικοί».

Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης το πρακτικό της ορκωμοσίας που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς ζητήσαμε να μας δώσουν την πράξη του δημάρχου σύμφωνα με το σκεπτικό και την τεκμηρίωση που κηρύσσει την ορκωμοσία άκυρη και φυσικά δεν υπήρχε τέτοιο έγγραφο. Σημειώσαμε δε ότι και αυτό το έγγραφο δεν είναι αρκετό, γιατί θα πρέπει να σταλεί στην Περιφέρεια και στον ελεγκτή νομιμότητας και από κει να βγει διαπιστωτική πράξη. Εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να εξομαλυνθούν τα πράγματα και να προχωρήσουμε προς μια νέα εποχή».

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Αγραπιδάς, ο οποίος υπογράμμισε: «Εχει ανακύψει ζήτημα εγκυρότητας με την ορκωμοσία. Εμείς θεωρούμε ότι η ορκωμοσία μας ήταν έγκυρη και θέλουμε να συμβάλλουμε στο να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά».

Οι Κ. Αλεξανδρόπουλος και Γ. Μπούσμπουρας θεωρούν ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου και επικαλούνται διαπιστωτική πράξη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Τάσου Αποστολόπουλου σύμφωνα με την οποία «το επιβληθέν διοικητικό μέτρο της αργίας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης και ως εκ τούτου, εκτείνεται και στη νέα δημοτική περίοδο που αρχίζει την 1/01/2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.