Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ 70-84

Είκοσι ματς αήττητος μετρούσε εντός έδρας ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα όμως η σκληροτράχηλη Φενερμπαχτσέ τον υποχρέωσε σε μια οδυνηρή ήττα με 84-70, με τον Γιασικεβίτσιους να φεύγει πάλι νικητής από το ΣΕΦ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι βρίσκοντας χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας ελεύθερα σουτ. Με κινητήριους μοχλούς και μοναδικούς σκόρερ τους δυο Κροάτες, Ούκιτς και Τόμας, ο συμπατριώτης τους κόουτς, Νέβεν Σπάχια πλήγωσε τον Ολυμπιακό (5-12, 5ʼ) χαλώντας τα αμυντικά σχέδια των Πειραιωτών.

Τα ελεύθερα σουτ που έβγαζε η Φενέρ ............

προβλημάτισαν τον Ίβκοβιτς, ο οποίος κράτησε πέρασε γρήγορα στο παρκέ σχήμα με τρεις γκαρντ για να πιέσει καλύτερα στην άμυνα. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός κατάφερε χάρη στις διεισδύσεις του Έρτσεγκ να φθείρει τον Λαβρίνοβιτς χρεώνοντας τον με δυο γρήγορα φάουλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία στο σκορ (16-14, 8ʼ) όταν ο Τεόντοσιτς πήρε πάνω του αρκετές επιθέσεις και οι γκαρντ των φιλοξενουμένων περιορίστηκαν επιθετικά. Έτσι, ο Ολυμπιακός έδειχνε πως έλεγχε για τα καλά το παιχνίδι όταν προηγήθηκε στο 13ʼ με 24-19.

Ο Ονάν έκανε αρκετή ζημιά με τις διεισδύσεις του στη ρακέτα του Ολυμπιακού και ο Λαβρίνοβιτς επέστρεψε στο παρκέ και με ένα τρίποντο και φάουλ έδωσε τον ενθουσιασμό που χρειαζόταν η Φενέρ για να τρέξει σερί 12-2 αποσυντονίζοντας πλήρως τους «ερυθρόλευκους».

Με το σκορ στο 26-33 στο 17ʼ και τους Πειραιώτες να μην σκοράρουν εντός παιδιάς για τέσσερα λεπτά ο Ίβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο «Ντούντα» χρησιμοποίησε στην πεντάδα ταυτόχρονα τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Παπαλουκά και επιβάλλοντας γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι ανέτρεψε το παιχνίδι κλείνοντας ιδανικά το ημίχρονο (33-33) με 7-0 σερί. Η παρουσία του Γιασικεβίτσιους μάλιστα στην πεντάδα των Τούρκων ώθησε ακόμα περισσότερο τον κόσμο να φωνάξει για την ανατροπή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τόμας συνέχισε να σκοράρει δίνοντας στην Φενέρ το προβάδισμα (36-39, 22ʼ), αλλά ένα φάουλ του Πεκέρ που συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή στον Τούρκο σέντερ για διαμαρτυρία ξεσήκωσε τον κόσμο και πάλι για να ισορροπήσει το ματς πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός (43-43, 25ʼ).

Το ματς έπειτα απέκτησε άγρια ομορφιά με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια έξι φορές μέχρι το 29ʼ (53-51). Η Φενέρ σκόραρε με βολές περνώντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να σκοράρει με τους περιφερειακούς του.

Ο αγώνας ξέφυγε από το λεπτό σχοινί της ισορροπίας όταν οι Χαλπερίν και Σπανούλης ευστόχησαν σε δυο συνεχόμενα τρίποντα για το 56-51 του 29ʼ. Η εμπειρία των Τούρκων ωστόσο, δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν προβάδισμα σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Οι Ούκιτς και Ονάν στην περιφέρεια έλεγξαν αρκετά καλά το παιχνίδι και έχοντας ως στόχο τον Μέι στην επίθεση, η Φενερμπαχτσέ συνέχισε να διατηρεί τον χαρακτήρα του ντέρμπι στο παιχνίδι (63-64, 34ʼ). Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να σκοράρει μόνο από τα χέρια του Μαυροκεφαλίδη και μοιραία ήταν πιο εύκολος ο περιορισμός του στην άμυνα.

Χαριστική βολή από τον Σάρας

Η Φενέρ προηγήθηκε με 65-69 στο 36ʼ με τρίποντο του Ονάν και έδειχνε πως ελέγχει το παιχνίδι, αφού οι Πειραιώτες συνέχισαν να αγωνίζονται αρκετά νωθρά στην επίθεση αδυνατώντας να βρουν αξιόπιστο πλάνο δράσης. Ο Γιασικεβίτσιους πλήγωσε πολύ σοβαρά τον Ολυμπιακό με τρίποντο στο 37ʼ (65-73) και η θανάσιμη μαχαιριά ήρθε με το καλάθι του Πρέλντζιτς για το 65-75 ένα λεπτό αργότερα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 70-84 και πλέον πρέπει να κάνει σημαντικό ντεμαράζ για να προλάβει την Φενερμπαχτσέ στο κυνήγι της πρώτης θέσης, ενώ πλέον με την εντός έδρας ήττα διακυβεύεται και η πρόκριση.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.