Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας Επιτροπή αγώνα για 2ο ειρηνοδίκη

Την απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και τη σθεναρή διεκδίκηση δεύτερου ειρηνοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, αποφάσισε ομόφωνα χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, στην πρώτη «ουσιαστικά» συνεδρίασή του (και τυπικά δεύτερη).

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανό Σεκλό να ενημερώνει το Σώμα για το ζήτημα αναλυτικά, καθώς και για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόσπαση της μίας ειρηνοδίκου.
Ο κ. Σεκλός ενημέρωσε και για τις ενέργειες ..........

στις οποίες έχει προβεί ο Σύλλογος από τον Οκτώβριο που πληροφορήθηκε το εν λόγω θέμα και τόνισε πως για να μπορέσει να λειτουργήσει το Πρωτοδικείο, χρειάζονται τουλάχιστον δύο ειρηνοδίκες, σημειώνοντας πως «στη δίκαια δίκη είναι και η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης».

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρης Σωτηρόπουλος, τόνισε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν το δίκαιό τους και τον αγώνα τους. «Είναι απαράδεκτο», σημείωσε χαρακτηριστικά, «να μένει το Πρωτοδικείο με έναν Ειρηνοδίκη. Έστω δύο… Που χρειάζονται περισσότεροι, αλλά έστω δύο».

Ο επικεφαλής της «Λαΐκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως θα συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση για το θέμα. Τις απόψεις τους προς το Σώμα διετύπωσαν και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θανάσης Πετρόπουλος (νομικοί και οι δύο), που τόνισαν την αναγκαιότητα για δεύτερο ειρηνοδίκη και το εύρος που καλύπτει το Πρωτοδικείο σε υποθέσεις από 4 «καλλικράτειους» Δήμους της Μεσσηνίας και της Ηλείας!
Τελικά, μετά από πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, την οποία αποτελούν ο ίδιος, οι 2 επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., οι δύο νομικοί – δημοτικοί σύμβουλοι και το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου. Τις επόμενες κιόλας μέρες θα συζητήσουν για τη σύνταξη και έκδοση ψηφίσματος, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.