Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μηνυμα αναγνώστη: Εχουμε διόδια στην περιοχή μας;

Διάβασα τα θέματα σας για τα διόδια και είδα και την εικόνα για την ανοικτή συζήτηση για τα διόδια που θα γίνει στο Φουρναράκειο.
Πραγματικά μου δημιουργήθηκε η απορία. Τα πιο κοντινά μας διόδια είναι μετά την Τρίπολη αν δεν κάνω λάθος. Εδώ δεν έχουμε διόδια. Προς τι η ανοικτή συζήτηση;

Αναγνώστης

Η απάντηση μας.
Φιλε μας σωστή η απορία σου. Να σου πω λοιπόν ........

γιατί θα γίνει αυτή η κουβέντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κοινοπραξία "Μωρέας" πρόκειται να εγκαταστήσει Διόδια λίγο μετα την Αλλαγή προς Καλαμάτα. Εκεί που γίνονται έργα τώρα... Αν έχεις προσέξει εχει γίνει πάρα πολυ παλτύς ο Δρόμος.
Ποιός θα εμποδίσει τον ιδιώτη της Μωρέας να εγκαταστήσει διόδια όταν στην σύμβαση παραχώρησης δεν υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των σταθμών που θα τοποθετήσει;
Και κάτι για Μελιγαλά ακούσαμε... Δεν ξέρουμε κατα πόσο είναι αλήθεια αυτό.
Δηλαδή αν τοποθετήσει η Μωρέας Διόδια στο σημείο λίγο μετά την Αλλαγή ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ θα θέλει να πληρώνουμε για να πάμε στην πρωτεύουσα του νομού. Να πληρώνουμε χαράτσι τον ιδιώτη. Όπως έχει γίνει σε πάμπολες περιπτώσεις αυθαίρετης τοποθέτησης σταθμού Διοδίων.
Ας ενημερωθούμε από τώρα για το τι πρέπει να κάνουμε όταν θα δούμε κάποια στιγμή διόδια εκεί που δεν υπήρχαν και ένα χέρι απλωμένο να εισπράξει το χαράτσι.
Τωρα λοιπόν πρέπει να ενημερωθούμε. Τώρα θα πρέπει να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Τα βρήκαν φαρμακοποιοί και Λοβέρδος Συμφώνησαν στο ανοιγμα μόνο για νέους επαγγελματίες

Σε συμφωνία κατέληξαν πριν από λίγο οι φαρμακοποιοί και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινητοποιήσεις στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά κατά την συνάντησή τους με τον Ανδρέα Λοβέρδο, αναφέρει το Βήμα online, συμφώνησαν να αποδεχθούν το άνοιγμα του επαγγέλματός τους για τους νέους φαρμακοποιούς, επιτρέποντας τις συστεγάσεις.

Η ρύθμιση θα αλλάξει το υφιστάμενο .........

καθεστώς που προβλέπει για κάθε άδεια φαρμακοποιού και φαρμακείο. Η έκπτωση (rebate, δηλαδή το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία) συμφωνήθηκε να είναι κλιμακωτή, αλλά να μην ισχύσει για τις πρώτες 3.000 ή 4.000 ευρώ.

Διαφωνία για τη λειτουργία του Σαββάτου

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία το Σάββατο όλων των φαρμακείων και όχι μόνον εκείνων που εφημερεύουν, οι φαρμακοποιοί αντιπρότειναν τη μέση λύση της λειτουργίας ενός 25 ή 30% των φαρμακείων κυκλικά από τους καταλόγους των συλλόγων, όπως ισχύει σήμερα για τις εφημερίες.

Ο υπουργός ζήτησε να επιτρέπεται να λειτουργούν όλοι, να είναι δηλαδή στη διακριτική ευχέρεια κάθε φαρμακείου αν θα ανοίξει ή όχι και το ελάχιστο ποσοστό να καθορίζει ο περιφειάρχης αντί του οικείου συλλόγου, ωστόσο οι φαρμακοποιοί σε αυτό το σημείο παραμένουν αρνητικοί.

Τελικά έπειτα από πρόταση του υπουργού «να αφήσουμε το χρόνο να λειτουργήσει υπέρ μας» συμφωνήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα να αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να μην μπλοκάρει τώρα τη συμφωνία.

Προηγουμένως ο κ. Λοβέρδος είχε επαναλάβει, μιλώντας στους φαρμακοποιούς, ότι «δεν θέλουμε να ανοίξουν περισσότερα φαρμακεία, επειδή όμως το μνημόνιο μιλά για άνοιγμα του επαγγέλματος πρέπει να βρούμε ισοδύναμα μέτρα». Και εξήγησε: «Γι' αυτό λέμε για λειτουργία το Σάββατο, κλιμακωτή έκπτωση και συνεργασία των φαρμακείων».

Στη σύσκεψη, που έφερε θετικό αποτέλεσμα, συμμετείχαν ο υφυπουργός Μ.Τιμοσίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντ.Δημόπουλος. Έπειτα από αυτό το πολυνομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Σε θρησκευτικό πόλεμο εξελίχθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Γόρτυνος στη Δημητσάνα. Video σοκ

Το απόλυτο χάος επικράτησε την περασμένη Κυριακή στην ορκωμοσία του Δημάρχου Γ. Γιαννόπουλου στο νέο Δήμο Γόρτυνος στη Δημητσάνα, η οποία κατέληξε κυριολεκτικά σε θρησκευτικό πόλεμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου παρενέβη την ώρα της ορκωμοσίας, λέγοντας ότι οι ιερείς δεν θα έπρεπε να παραβρίσκονταν στην τελετή, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον κανονισμό!

Έξαλλος ο Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας επιτέθηκε .........

στον εν λόγω κύριο αλλά και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την τελετή, ενώ κάλεσε τους ιερείς να αποχωρήσουν.

Δείτε το video



The Best

Τίτλοι τέλους για την εφημερίδα "VETO" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Τη διακοπή κυκλοφορίας της εφημερίδας «Veto» ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης της Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται και στο δικτακό τόπο zougla.gr σημειώνονται τα εξής:

«Αυτή η φάση του ταξιδιού τελείωσε. Η εφημερίδα «VETO» διακόπτει την έκδοση της. Η συνέχιση μιας εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας με τους δικούς μας όρους κατέστη πλέον οικονομικά ανέφικτη.

Σε καιρούς δομικής και συνάμα βαθειάς .........

οικονομικής κρίσης του Τύπου και των ΜΜΕ, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την έκδοση της εφημερίδας χωρίς να παραβούμε τους κανόνες που εμείς θεσπίσαμε. Πλήρης οικονομική και δημοσιογραφική ανεξαρτησία, καμία εξάρτηση από οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Κανόνες που ηχούν ως αυτονόητοι αλλά που στο εκδοτικό περιβάλλον αυτού του τόπου δεν είναι.

Μιλάμε για δομική και όχι μόνον οικονομική κρίση που περνά ο Τύπος και τα ΜΜΕ. Δεν θα μπορούσαμε και λόγω οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και λόγω δημοσιογραφικής άποψης να συμμετέχουμε σε μία δραστηριότητα η οποία τα τελευταία χρόνια βασίστηκε κυρίως στις προσφορές προϊόντων που καμία σχέση δεν έχουν με την δημοσιογραφία. Το πάρτι αυτό, άλλωστε, και η οικονομική κρίση συμβάλλουν στην δραματική αλλαγή του εκδοτικού τοπίου. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων κατέστησε την προσφορά δώρων εντελώς ασύμφορη. Πολύ γρήγορα οι εκδότες θα εγκαταλείψουν και αυτό το τέχνασμα. Μία εποχή τελειώνει και μία παρένθεση ολοκληρώνεται. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το εκδοτικό περιβάλλον δεν θα θυμίζει σε τίποτε την υφιστάμενη κατάσταση.

Με αυτές τις σκέψεις και με πλήρη συνείδηση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά αποφασίσαμε την διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας «VETO». Δεν θα διακινδυνεύαμε να φθάσουμε στο σημείο του μη γυρισμού. Έως και την τελευταία στιγμή αυτής της εκδοτικής περιπέτειας διασφαλίσαμε στο ακέραιο την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων μας απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και σε τρίτους.

Η διακοπή της έκδοσης δεν σημαίνει και κατάθεση των όπλων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μόλις αντικρύσουμε ένα μικρό, έστω, φώς στο βάθος του τούνελ της κρίσης, θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας. Διότι η δημοσιογραφία είναι η δουλειά μας και η σωστή ενημέρωση σας το στοίχημα μας. Αυτή η φάση του ταξιδιού έληξε. Η επόμενη αρχίζει. Και τελικά, όπως επισημαίνει και ο ποιητής, αυτό που μετρά είναι το ίδιο το ταξίδι και όχι το τελικός προορισμός.

Κύπελλο Ελλάδος. Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Τα ζευγάρια Παναθηναϊκού - ΑΕΚ και Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μάλιστα οι δύο νικητές θα παίξουν στον ένα ημιτελικό, συμπληρώνοντας μια τριάδα... τελικών!

Τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση είναι : Ατρόμητος-Νικητής Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας, νικητής Κέρκυρα-Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι: .....

Νικητής 3-Νικητής 4

Νικητής 1-Νικητής 2

Εκρεμμούν ακόμα οι επαναληπτικοί αγώνες της Κέρκυρας με τον Ηρακλή αλλά και του Διαγόρα Ρόδου με τον Εθνικό Αστέρα που θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου. Οι αγώνες της 6ης φάσης είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις 19/1/2011 (1η αγωνιστική) και 2/2/2011 (2η αγωνιστική).

gazzetta.gr

«Στις αρχές του 2011» ο ενιαίος φορτιστής για κινητά

Τους πρώτους μήνες του 2011 πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών μόλις δημοσιοποιήθηκαν και «οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011», εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Παρόλ' αυτά οι νέες προδιαγραφές δεν θα .........

αφορούν παρά τα smartphones νέας τεχνολογίας, όπως το Blackberry και το iPhone, και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα τέτοια κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι συσκευές αυτού του τύπου «αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια» και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ποικιλία φορτιστών για τα κινητά τηλέφωνα στην ΕΕ, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεφώνου, γεγονός που δυσκολεύει τη ζωή των καταναλωτών και προκαλεί πολλά ηλεκτρονικά σκουπίδια.

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Γαλλικό Πρακτορείο

Ατλάντικ: Πώληση δύο καταστημάτων

Στην πώληση του παγίου εξοπλισμού δύο καταστημάτων της, ενός στην Πύλο και ενός στη Μεγαλόπολη, στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ», προχώρησε η Ατλάντικ.

Με τα έσοδα από την πώληση των ...........

ανωτέρω καταστημάτων αποπληρώθηκε μέρος του υπολοίπου οφειλής του προμηθευτή «ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΑΒΕΕ».

Από σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ

Από σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2011 αρχίζει καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου σε 819.109 συνταξιούχους του ΟΓΑ

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμος, η συνολική δαπάνη για την καταβολή της σύνταξης μηνός Ιανουαρίου 2011 ανέρχεται σε 366.884.245,32 €



Δημήτρης Κουσελάς: Βρείτε λύση για το τρένο στην Μεσσηνία!

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς, μετά από ενημέρωση που είχε από τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στον ΟΣΕ αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο. Κατά την επικοινωνία του ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τους προαναφερόμενους σχετικά με την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μεσσηνία και έθεσε τα ζητήματα: ........

1) Τη μη απαξίωση του ΟΣΕ, που θα σηματοδοτούσε το οριστικό κλείσιμο όλων των δρομολογίων του.

2)Ζήτησε να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Καλαμάτα-Μεσσήνη, Καλαμάτα-Διαβολίτσι, Καλαμάτα-Κυπαρισσία....

Για τη λειτουργία των εν λόγω δρομολογίων ζήτησε να γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων Δήμων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μέχρι τότε υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να διακοπεί η λειτουργία αυτών των δρομολογίων.

3) Ενημέρωσε τον Υπουργό και τους Διευθύνοντες Συμβούλους ότι η διαδικασία των μετατάξεων γίνεται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια χωρίς επαρκή πληροφόρηση και χωρίς οι ανακοινωθείσες θέσεις να επαρκούν και να «κουμπώνουν» με τον αριθμό των εργαζομένων στη Μεσσηνία, καθώς επίσης και με τα προσόντα που αυτοί διαθέτουν. Ζήτησε όλα τα παραπάνω να ληφθούν υπόψη στους σχεδιασμούς της Διοίκησης του ΟΣΕ για την παραπέρα πορεία και τις αποφάσεις που θα ληφθούν

Νάντια Γιαννακοπούλου – Βουλιάζει η αγορά ακινήτων !!

Προς α) τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

β) τον Υπουργό Οικονομικών

«Πτώση στην αγορά ακινήτων και τον κατασκευαστικό κλάδο»

Η αγορά ακινήτων και γενικότερα ο κατασκευαστικός κλάδος διέρχονται τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας και μαζί με αυτή οι χιλιάδες επαγγελματίες που εμπλέκονται σε έναν από τους πιο νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία ...........

κτηματομεσιτών, οι πωλήσεις ακινήτων πανελλαδικά έχουν σημειώσει ραγδαία πτώση σε ποσοστό άνω του 50% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ τα τελευταία χρόνια όσες οικοδομικές άδειες είχαν εκδοθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν ενεργοποιηθεί......

Από την άλλη, όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς βρίσκονται στην ανεργία ή στην καλλίτερη περίπτωση υποαπασχολούνται. Όλα αυτά συνθέτουν μια ζοφερή κατάσταση στον χώρο των ακινήτων στον οποίο παρατηρείται υπερπροσφορά νεόδμητων ακινήτων, περιορισμένη ζήτηση και πτώση των τιμών σε ποσοστό άνω του 15% από την αρχή του έτους σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι ότι ούτε η εξαγγελία ότι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες έχουν οδηγήσει τους πολίτες στο να επισπεύσουν την αγορά ενός ακινήτου ή τη μεταβίβαση κάποιου άλλου.

Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός ότι από την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην αγορά θα περίμενε κανείς ραγδαία πτώση των τιμών. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει. Η πτώση κατά 15% θεωρείται ήπια από παράγοντες της αγοράς και σε καμία περίπτωση δε συνάδει με το γενικότερο δυσμενές οικονομικό κλίμα. Ορθό, βέβαια, θα ήταν για την τόνωση της αγοράς, οι κατασκευαστικές εταιρίες να μειώσουν τις τιμές των υπερτιμημένων ακινήτων.

Στην περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Μεσσηνίας, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική και συσχετίζεται πρωτίστως με την άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια και να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει ενισχυτικά, για την κτηματαγορά, φορολογικά μέτρα, προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση, να ενισχυθεί η αγορά και να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο της οικοδομής;

2. Ποια συγκεκριμένα μέτρα προβλέπεται να ληφθούν για την ενίσχυση της κτηματαγοράς στη Μεσσηνία, ενόψει και των ιδιαίτερων προβλημάτων που αυτός αντιμετωπίζει;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Και νέα απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, με σφραγίδα ΟΟΣΑ!

Με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) πρόκειται να συνεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών το επόμενο διάστημα ώστε να πραγματοποιήσει δεύτερη απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, αυτή τη φορά όχι με αριθμητικό στόχο, αλλά ποιοτικό.

«Ξέρουμε πόσοι είναι με ακρίβεια, αλλά δεν ξέρουμε με την ίδια ακρίβεια τι κάνουν», σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο μια σειράς μετατάξεων και ........

αποσπάσεων που πρόκειται να συμβούν στον δημόσιο τομέα, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης αποφάσισε να ενεργοποιήσει μια παλιά και «ξεχασμένη» συμφωνία του υπουργείου με τον ΟΟΣΑ.

Πράγματι, μπορεί πλέον το υπουργείο Εσωτερικών για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους να έκανε μέσα στο 2010 απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, όμως ο αριθμός τους δεν αρκεί ώστε να γίνουν με επιτυχία μετατάξεις. Ο ΟΟΣΑ θα αναλάβει να καταγράψει τα δεδομένα των στοιχείων των υπαλλήλων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο ότι μία από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του έτους θα είναι η συνολική αναδιοργάνωση των μετατάξεων.

Σημειώνεται ότι, με βάση την απογραφή που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου, έφτασαν τους 768.009 οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Όλα έτοιμα για τον «Καλλικράτη»

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο που προχώρησαν οι προετοιμασίες για τον «Καλλικράτη» εξέφρασε ο κ. Ραγκούσης στην ίδια συνάντηση.

Ένα μεγάλο μέρος των κρίσιμων σημείων και λεπτομερειών έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα τα προεδρικά διατάγματα, οι υπουργικές αποφάσεις, τα σεμινάρια στους νέους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, οι σφραγίδες, τα ΑΦΜ, οι πινακίδες κτλ.

Το υπουργείο, τέλος, έχει δημιουργήσει και ιστοσελίδα για τον «Καλλικράτη», όπου αναρτώνται δράσεις των περιφερειών και των δήμων, οι σχετικοί νόμοι, τα προεδρικά διατάγματα κα. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι kallikratis.ypes.gr ενώ παράλληλα θα λειτουργεί το τηλεφωνικό νούμερο 1500 προς ενημέρωση των πολιτών.

Πρώτο Θέμα

«Τα βιβλία θα συνεχίσουν να δίνονται δωρεάν στους μαθητές»

Συνέντευξη παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός αναφέρθηκε τόσο στα θέματα που έχουν προκύψει με την συγχώνευση σχολείων, όσο και σε αυτά της διανομής βιβλίων και των πειραματικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
«Τα βιβλία θα συνεχίσουν να δίνονται δωρεάν στους μαθητές»

«Το θέμα των συγχωνεύσεων εξυπηρετεί την πολιτική του Νέου Σχολείου και την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Καταργούνται έξι οργανισμοί και ..........

δημιουργούνται δύο νέοι οργανισμοί. Ο ένας αφορά στην υποστήριξη του Υπουργείου στο παιδαγωγικό, επιμορφωτικό και ερευνητικό του έργο και ο δεύτερος οργανισμός υποστηρίζει το Υπουργείο σε όλο το ψηφιακό του έργο - που είναι πολύ μεγάλο, καθώς το Ψηφιακό Σχολείο και στην Ελλάδα είναι πλέον προτεραιότητα- και το εκδοτικό έργο».

Βιβλία

«Η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα για το εκδοτικό έργο είναι η εξής: εγκρίνονται τα βιβλία από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στη συνέχεια ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων κάνει διαγωνισμούς και αναθέτει σε τυπογραφεία τις εκδόσεις των βιβλίων.

Τα βιβλία και τα συγγράμματα δίνονται στους μαθητές και τους φοιτητές δωρεάν και δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής.

Γίνονται όλες οι αναγκαίες τομές και κινήσεις, ώστε να υπάρξει σεβασμός και προς το βιβλίο και προς το δημόσιο χρήμα. Χρειάζεται μια κουλτούρα σεβασμού στο βιβλίο. Δεν σημαίνει ότι επειδή το βιβλίο δίνεται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να πετιέται ή να καίγεται. Ο μαθητής πρέπει να σέβεται το βιβλίο, για αυτό και έχουμε στείλει εγκύκλιο στα σχολεία, ώστε να διακριθούν εκείνα τα σχολεία και οι μαθητές που θα παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς τα βιβλία τους σε άριστη κατάσταση, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Η λογική είναι ο σεβασμός του μαθητή προς το βιβλίο του και του πολίτη προς το κράτος, το οποίο πληρώνει αυτό το βιβλίο, ώστε να κάνουμε την καλύτερη και πιο συνετή διαχείριση.

Να επαναλάβω ότι από πουθενά δεν προκύπτει η κατάργηση των δωρεάν βιβλίων. Αντιθέτως τονίζουμε ρητά ότι συνεχίζεται η εκδοτική δραστηριότητα και ότι τα βιβλία δίνονται στους μαθητές δωρεάν».

Πειραματικά σχολεία

«Τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία αντιμετωπίζονται με το πνεύμα και τις ανάγκες της εποχής. Έπαιξαν το ρόλο τους σε άλλες εποχές, με σημαντικά αποτελέσματα και σήμερα τα χρειαζόμαστε και πάλι.

Οι πολιτικές στην Παιδεία πρέπει να έχουν ένα πειραματικό στάδιο. Πρέπει να δοκιμάζουμε διαφορετικές μεθόδους, διαφορετικούς τρόπους διοίκησης του σχολείου, διαφορετική χρήση του εκπαιδευτικού υλικού. Δεν γίνεται απλά να σχεδιάζουμε ένα νόμο και να τον εφαρμόζουμε σε όλα τα σχολεία.

Tα πειραματικά και πρότυπα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν και θα λειτουργήσουν ως πιλοτικά παραδείγματα, που καθένα θα έχει ελευθερία στη λειτουργία του, διαφορετικό διοικητικό μοντέλο και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ελευθερία στο πρόγραμμα και στις μεθόδους που θα χρησιμοποιούν. Τα σχολεία αυτά θα λειτουργήσουν και ως «κυψέλες Αριστείας», δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες να τις αναπτύξουν. Για αυτό εισάγουμε το θεσμό των ομίλων - Μαθηματικών, Αρχαίων Ελληνικών, Φυσικών Επιστημών ή Τέχνης - όπου παιδιά με ιδιαίτερες δυνατότητες θα μπορούν να αφιερώνονται και να επενδύουν στο αντικείμενο όπου έχουν έφεση, γιατί είναι σημαντικό να αναπτυχθεί το θέμα της Αριστείας.

Όλα τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία θα συνδέονται με τα αντίστοιχα Παιδαγωγικά Τμήματα. Για πρώτη φορά θα δημιουργηθούν και δύο πειραματικά Επαγγελματικά Λύκεια και θα συνδεθούν με τα ΤΕΙ.

Τα σχολεία αυτά θα έχουν ένα επιστημονικό συμβούλιο, όπου θα συμμετέχουν πρόσωπα από το Πανεπιστήμιο και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν πρακτικές και θα εμπλέκονται και σύλλογοι αποφοίτων και γονέων.

Η επιλογή των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, στο δημοτικό θα γίνεται με κλήρωση, μετά από ευρεία ενημέρωση του κοινού. Στη συνέχεια θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις του παιδιού. Οι δάσκαλοι θα πρέπει να θέτουν ένα όριο επιδόσεων κάτω από το οποίο ένας μαθητής δεν θα μπορεί να συνεχίσει στο πειραματικό σχολείο. Θα υπάρχουν λοιπόν ή εξετάσεις ή τεστ δεξιότητας, ανάλογα με το τι θα επιλέγει κάθε σχολείο».

Απολογισμός της 8ετίας Ξύγκα

Απολογισμό της 8ετίας 2003 - 2010 που ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα άσκησαν τη διοίκηση του Δήμου Φιλιατρών έκανε προχθές βράδυ ο απερχόμενος δήμαρχος Άλκης Ξύγκας. Το «Βορρέειον» Πνευματικό Κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο από συνεργάτες του κ. Ξύγκα, υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, υπαλλήλους του Δήμου και πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τα έργα και τις ημέρες της δημαρχοντίας του απερχόμενου δημάρχου και να τον αποχαιρετήσουν.
Ο κ. Ξύγκας συγκινημένος, μιας και απευθυνόταν στους συνδημότες του για τελευταία φορά με την ιδιότητα του δημάρχου, αλλά και ικανοποιημένος με το παραχθέν έργο του, εστίασε στα σημαντικότερα έργα, τις μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες παρεμβάσεις της Δημοτικής του Αρχής στην πόλη των Φιλιατρών και τα δημοτικά διαμερίσματα. Έργα, δράσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, την καλύτερη ποιότητα ζωής και τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ο απερχόμενος δήμαρχος τόνισε την οικονομική κατάσταση του Δήμου που παρέλαβε (εκφράζοντας κι ένα παράπονο) και παραδίδει, καθώς....

και την οικονομική διαχείριση που έκανε, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου, στα έργα από «ΘΗΣΕΑ» και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, στην αποχέτευση, στο Βιολογικό Καθαρισμό, στην ύδρευση, στις παρεμβάσεις για τη σχολική στέγη και τις σχολικές υποδομές, στην ίδρυση Ειδικού Σχολείου, στην ανάπλαση του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ και στη διαμόρφωση του χώρου στη βόρεια είσοδο της πόλης, στις αναπλάσεις στην πόλη και τα χωριά κ.ά. Ως κυριότερα χαρακτήρισε το Φράγμα στο Φιλιατρινό ποταμό και τα έργα στην αποχέτευση και την ύδρευση. Στον επίλογο, σημείωσε πως μπορεί να έκαναν και λάθη με τους συνεργάτες του, αλλά όχι σκόπιμα, και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη, όπως και τη σύζυγό του, που στάθηκε άξια δίπλα του στο ύψος των περιστάσεων!
Ως πρώτο έργο της δημαρχοντίας του που εκπνέει σε λίγες μέρες ανέφερε το «Ρολόι» στο Δημαρχείο, το οποίο έθεσαν σε λειτουργία και τα τελευταία οκτώ χρόνια «χτυπάει». Μίλησε για τη δεινή οικονομική κατάσταση που παρέλαβαν, εκφράζοντας, όπως είπε, κι ένα παράπονο, γιατί ενώ από τις 17 Νοεμβρίου 2002, μετά την εκλογή του, είχε ζητήσει με αίτηση ενημέρωση από την τότε απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ενημέρωση δεν έγινε ποτέ για να ξέρουν και να μάθουν τι ακριβώς παραλαμβάνουν. Ο Δήμος, τότε, χρωστούσε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, όπως κατέληξαν μετά από έλεγχο ορκωτοί λογιστές, συν 240 χιλιάδες που «εμφανίστηκαν» αργότερα, από οφειλές σε προμηθευτές που πήγαν τιμολόγια… «Ξεχρεώσαμε το Δήμο και σήμερα δε χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου και την εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, και συνέχισε με τα έργα, ξεκινώντας από εκείνα του «ΘΗΣΕΑ», όπως η ανάπλαση της πλατείας του Δημαρχείου, η κατασκευή πεζοδρομίων και καντουνιών κ.ά., τονίζοντας πως «χάθηκαν» λόγω περικοπών στο εν λόγω πρόγραμμα τα έργα του κόμπακτ βιολογικού της Χριστιανούπολης και των ασφαλτοστρώσεων. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, την επισκευή και λειτουργία της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού, με τις μελέτες και τα έργα που έγιναν καθώς και τα δίκτυα, τονίζοντας πως «τέτοιος βιολογικός δεν υπάρχει στη Μεσσηνία» και προσθέτοντας πως ήδη 400 συνδέσεις πέφτουν μέσα. Αναφέρθηκε στην αποχέτευση στη Χριστιανούπολη, στο δίκτυο ύδρευσης, στις γεωτρήσεις και το φράγμα στον Φιλιατρινό ποταμό, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου για την περιοχή, του πρώτου από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο ΕΣΠΑ. Σημείωσε τις παρεμβάσεις στην Παιδεία, για τη σχολική στέγη και τις υποδομές και ευχαρίστησε τον αείμνηστο διευθυντή του ΟΣΚ (από την Κυπαρισσία), Αλέκο Παπαδόπουλο, για τη στήριξη και τη συμβολή του στην υλοποίηση των έργων, ενώ τόνισε την ίδρυση του ειδικού σχολείου και την κατασκευή καινούργιου και σύγχρονου σχολείου, που δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες. Για τις αναπλάσεις, είπε πως έγιναν και στην πόλη και στα χωριά, σε πλατείες και άλλους δημοτικούς χώρους, ενώ στάθηκε στο ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ και τη διαμόρφωση του χώρου στη βόρεια είσοδο των Φιλιατρών. Επίσης, αναφέρθηκε στην καθαριότητα και την ανακύκλωση. Έμφαση έδωσε στη θρησκευτική γιορτή για τον Άγιο Χαράλαμπο και την εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται, στα πολιτιστικά δρώμενα και τη συνεργασία με το Σύλλογο Φιλοπροόδων, στα «Εράνια», στη γιορτή του Καρπουζιού και στο γνωστό καρναβάλι των «Φούληδων»! Εστίασε στην αναστήλωση και ανάδειξη της Αγίας Σωτήρας στη Χριστιανούπολη, της οποίας η μελέτη είναι έτοιμη για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΔΕΥΑΦ και στο χώρο που προοριζόταν η στέγασή της, ο οποίος και μπορεί να φιλοξενήσει υπηρεσίες του νέου Δήμου. Μίλησε για την προσφορά στο συνάνθρωπο και την τρίτη ηλικία, με το ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στις εκπαιδευτικές ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν και τα τμήματα που λειτούργησαν από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και άλλους φορείς. Τέλος, αναφέρθηκε στα μηχανήματα με τα οποία ενισχύθηκε ο «στόλος» του Δήμου. Παρόντες στον απολογισμό, μεταξύ άλλων, ήταν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

ΤΕΒΕ: Να πεθάνετε, τι μας νοιάζει;

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

► Κυβερνητική αναλγησία σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ
► Δείτε πώς η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος του Θεού εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούν να καταχωρήσουν ιατρούς στα βιβλιάρια υγείας για το 2011, καθώς ο οργανισμός δεν έχει συμπληρώσει την εν λόγω λίστα, όπως αναφέρεται στο Φ73/39/20-12-2010 έγγραφο της Διεύθυνσης Παροχών Ασθενείας του οργανισμού.

Αποτέλεσμα αυτής της ακατανόητης .........

προχειρότητας και αμέλειας της διοίκησης του οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν ιατρική περίθαλψη από πρώτης του νέου έτος. Οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να εξεταστούν από γιατρό, δεν θα μπορούν να γράφουν φάρμακα, αλλά ούτε και να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ και η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων, με τραγική προχειρότητα και αμέλεια, αφήνει στο έλεος του Θεού τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα ακόμη και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το πλέον παράδοξο είναι ότι για μία εβδομάδα, από 13-12-2010 μέχρι 20-12-2010, καταχωρούνταν ιατροί στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα αυτής της παράνοιας είναι ακόμη και οι ασφαλισμένοι που ήδη καταχώρησαν γιατρούς, από 1ης του έτους να μην μπορούν να επισκεφθούν γιατρούς ούτε να γράψουν φάρμακα.

Ακόμη και αν (υποθετικά) από τις αρχές του νέου έτους υπάρξει η δυνατότητα καταχώρησης ιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων, θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας ακόμη έως ότου μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΕ, λόγω της τεράστιας προσέλευσης.

Η κυβέρνηση απροκάλυπτα σπρώχνει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σε ιδιώτες ιατρούς, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα και σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Για ακόμη μια φορά οι ασφαλισμένοι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για παροχές που έχουν ήδη πληρώσει τις εισφορές τους, ενώ οι ιδιώτες της υγείας θα τρίβουν τα χέρια τους «εις υγείαν» των «κορόιδων» ασφαλισμένων.

Δε χρειάζεται να αναφέρει κανείς ότι οι ασφαλισμένοι χάνουν χρόνο, χρήμα και εργατοώρες προσερχόμενοι στους κατά τόπους ΟΑΕΕ και φεύγουν άπρακτοι.

Ταυτόχρονα, ελεγκτές ιατροί υπάρχουν μόνο σε ελάχιστα παραρτήματα, με συνέπεια ο ασφαλισμένος να κάνει δεκάδες χιλιόμετρα και να χάνει αμέτρητες ώρες ταλαιπωρίας για μια υπογραφή.

Αντίγραφο της απόφασης Φ73/39/20-12-2010, που απαγορεύει την καταχώρηση των ιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων δεν μας δόθηκε, γιατί «απαγορεύεται» κατά τους υπευθύνους να κοινοποιηθεί, καθώς θεωρείται εσωτερική αλληλογραφία!



Newsday

Τάση συρρίκνωσης για τους βασικούς δείκτες της αγοράς ελαιολάδου – σταθερότητα στις επιτραπέζιες ελιές, σύμφωνα με έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ

Με σημείο αναφοράς την πτώση κινούνται τα τελευταία έτη οι βασικοί δείκτες στην αγορά του ελαιολάδου, μηδέ και της χρονιάς που διανύουμε εξαιρουμένης. Σύμφωνα με στοιχεία από έκθεση των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ, η ελαιοκομική περίοδος 2009 – 2010 χαρακτηρίστηκε από κάμψη των μεγεθών σε εξαγωγές, κατανάλωση και αποθέματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ενδιαφέρουσας έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ και του αρμόδιου στελέχους, κ. Θ. Βλουτή, οι εξαγωγές τα τελευταία χρόνια μειώνονται και εκτιμάται ότι το 2010 θα φθάσουν τους 80 χιλιάδες τόνους από 100.000 τόνους που ήταν το 2008, μειωμένες δηλαδή κατά 20%.

Στο ίδιο «τέμπο» βάσει στοιχείων που παρέσχε ..........

το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυμαίνεται και η κατανάλωση ελαιολάδου στη χώρα μας, κυμαινόμενη στους 220.000 με 225.000 τόνους, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που έφθανε τους 250.000 τόνους, γεγονός που οφείλεται στις υψηλές τιμές καταναλωτή σε σχέση με τα σπορέλαια.

Ομοίως και τα αποθέματα του προϊόντος, που κυμαίνονται γύρω στους 90.000 με 100.000 τόνους, μειωμένα σε σχέση με παλαιότερες περιόδους.

Όσον αφορά την παραγωγή του προϊόντος, με βάση τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, για την περίοδο 2009 – 2010 είχαμε αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή της τάξης του 5%, ήτοι κυμαινόμενα τους 320.000 τόνους.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η ΠΑΣΕΓΕΣ από ελαιοκομικές ΕΑΣ – μέλη της, η παραγωγή για την περίοδο 2009 – 2010 ανήλθε στα επίπεδα των 230.000 με 240.000 τόνους.

Εξάλλου, την ίδια περίοδο, οι τιμές για το έξτρα παρθένο προϊόν διαμορφώθηκαν στα 2,10 ευρώ το κιλό και για το παρθένο στα 1,9 ευρώ το κιλό.

Επιτραπέζιες ελιές

Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, που παρατίθενται στην έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ, η παραγωγή επιτραπέζιων ελιών τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 95.000 και 125.000 τόνων, φθάνοντας την περίοδο 2008 – 2009 τους 105.000 τόνους, αυξημένη κατά 10% από την προηγούμενη περίοδο και το 2010 τους 107.000 τόνους.

Στα ίδια περίπου επίπεδα εκτιμά την παραγωγή και η ΠΑΣΕΓΕΣ, βάσει στοιχείων των Ενώσεων – μελών της. Έτσι, ενώ την περίοδο 2008 – 2009 η παραγωγή ανήλθε στους 104.000 τόνους, το 2010 εκτιμάται ότι κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα.

Σχετικά με τις τιμές, το κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η σταθερότητα των μεγεθών.

Δείτε πατώντας εδώ Αναλυτικά ολόκληρη την έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ (σε μορφή PDF)

ΠΑΣΕΓΕΣ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Καρμανιόλα Κορίνθου –Πατρών. Απανθρακώθηκαν 4 άνθρωποι σε τροχαίο

Τραγική κατάληξη είχε ένα δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο 159ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Πατρών, ανάμεσα στην Ακράτα και το Αίγιο. Από την σύγκρουση δύο οχημάτων προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν τέσσερις άνθρωποι.
Απανθρακώθηκαν 4 άνθρωποι σε τροχαίο.

Η πυροσβεστική ανέλαβε την .........

κατάσβεση της φωτιάς και το δύσκολο έργο να απεγκλωβίσει τους τέσσερις απανθρακωμένους ανθρώπους, 3 από το ένα όχημα και έναν από το άλλο. Τα θύματα δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Newsday

Άκυρα τα συμβόλαια ιδιοκτησίας θέσεων πάρκινγκ στις πυλωτές

Απόφαση- σταθμός του Αρείου Πάγου ορίζει ότι τα συμβόλαια ιδιοκτησίας θέσης στάθμευσης σε πυλωτές πολυκατοικιών είναι άκυρα καθώς ο εν λόγω χώρος θεωρείται κοινόχρηστος.

Με βάση αυτή την απόφαση οι θέσεις στάθμευσης σε πυλωτές δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενα αγοραπωλησίας, ούτε να μεταβιβαστούν σε τρίτους που δεν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τον Αρειο Πάγο επίσης .........

τις θέσεις στάθμευσης μπορούν να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές αλλά όχι οι ιδιοκτήτες αποθηκών.

The Insider

«Στον αέρα» ο ιστότοπος kallikratis.ypes.gr του υπουργείου Εσωτερικών

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πραγματικό του ταξίδι ο «Καλλικράτης» ταξιδεύει διαδικτυακά.

Το νέο site του «Καλλικράτη»* παρουσίασε το απόγευμα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει οδηγό τόσο για τους αιρετούς όσο και για τους πολίτες στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Αυτοδιοίκηση.

Τόνισε δε ότι η κατασκευή του ...........

συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου δεν κόστισε στο ελληνικό δημόσιο, καθώς δημιουργήθηκε από τους συνεργάτες του σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες και υποενότητες:

1) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ του «Καλλικράτη», το οποίο περιλαμβάνει 18 δράσεις:
• Τι είναι το Επιχειρησιακό Σχέδιο
• Ομάδα Διοίκησης Έργου
• Χρονοδιάγραμμα
• Δράσεις Επιχειρησιακού Σχεδίου
1. Δράση 1: ΟΕΥ Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
2. Δράση 2: Οικονομικά ΟΤΑ
3. Δράση 3: Μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ
4. Δράση 4: Προσωπικό και ΟΕΥ Δήμων
5. Δράση 5: Υποδομές στέγασης
6. Δράση 6: Νησιωτικότητα
7. Δράση 7: Ενημέρωση Δημάρχων, Περιφερειαρχών
8. Δράση 8: Ενημέρωση Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων
9. Δράση 9: Ενημέρωση/κατάρτιση εργαζομένων
10. Δράση 10: Αποτύπωση εκπαιδευτικών αναγκών
11. Δράση 11: Καλλικράτης στα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ΟΤΑ
12. Δράση 12: Εξειδίκευση θεσμικού πλαισίου
13. Δράση 13: Λειτουργική Ενοποίηση Πληροφοριακών Συστημάτων
14. Δράση 14: Ηλεκτρονικός Δήμος/ Περιφέρεια/ Αποκεντρωμένη Διοίκηση
15. Δράση 15: Νέα e-ΚΕΠ
16. Δράση 16: Κάρτα Δημότη- Πολίτη
17. Δράση 17: Αξιολόγηση Δήμων και Περιφερειών στο πλαίσιο του «Καλλικράτη»
18. Δράση 18: Μηχανισμός Υποστήριξης
• Εκπαίδευση - Εκπαιδευτικό Υλικό
o Πρόγραμμα σεμιναρίων
o Εκπαιδευτικό υλικό

2) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
• Νόμος «Καλλικράτη»
• Εγκύκλιοι
• Υπουργικές Αποφάσεις
• Προεδρικά Διατάγματα

3) ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ
• Προσκλήσεις
• Προκηρύξεις - Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
• Ενταγμένα έργα

4) ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΝΕΑ
• Τι αλλάζει με τον "Καλλικράτη"
• Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ομιλίες
• Εκδηλώσεις
Την παρουσίαση έκανε ο συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος εγκαταλείπει από τις αρχές του έτους εγκαταλείπει το ΥΠΕΣ και "μετατάσεται" στο Δήμο Αθηναίων στη θέση του γενικού γραμματέα (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9469)

Παράλληλα με το site από τις αρχές του νέου έτους θα λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή 1500 η οποία θα δίνει πληροφορίες κυρίως στους πολίτες των οποίων οι δήμοι συγχωνεύονται, ενώ πληροφορίες στους αιρετούς στους οποίους θα μοιραστεί και σχετικός εξοπλισμός, θα δίνονται και μέσω sms.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.