Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ολομέλεια των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Φουρναράκειο.

Ολομέλεια των φίλων και των μελών του ΠΑΣΟΚ στο Φουρναράκειο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι γραμματείς των Τοπικών οργανώσεων Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών μετά απο συνάντηση που είχαν.

Η ολομέλεια θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Φουρναράκειου (Πυρσός) στα Φιλιατρά.



Χριστουγεννιατικο Bazaar στην Κυπαρισσία.

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας από την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010.
Οι εθελόντριες του Οργανισμού στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν οικονομικά το έργο του, έφτιαξαν με πολύ μεράκι και αγάπη διάφορα χειροτεχνήματα.
Σας περιμένουμε γιατί….

Τα παιδιά περιμένουν από ..........

εσάς!
Από μας!
Από όλους μας!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-01-11, ΣΤΙΣ 7μμ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Οι δημόσιοι, εθνικοί μας δρόμοι, το 2007, μέσα σε μία νύχτα, παραδόθηκαν, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, σε ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρείες.

Τους δρόμους αυτούς, τους έχουμε κατασκευάσει με δικά μας χρήματα από το 1953 και χρυσοπληρώνουμε τη συντήρηση τους από τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας, τους φόρους στα καύσιμα, την άμεση φορολογία και τα τέλη στα ασφάλιστρα!
Οι συμβάσεις παραχώρησης, αποικιοκρατικού ..........

τύπου, έδωσαν τη δυνατότητα στις ιδιωτικές εταιρείες να εισπράττουν υπέρογκα διόδια αυξάνοντάς τα διαρκώς και κατά βούληση και να τοποθετούν καινούργιους σταθμούς διοδίων οπουδήποτε οι εταιρείες κρίνουν!
Μέσα στη συγκυρία της σφοδρής οικονομικής κρίσης, ο λαός καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα πληρώνοντας διαρκώς τα χαράτσια, ενώ οι χαρατσοεισπράκτορες πλουτίζουν εις βάρος μας.

Η απάντηση μας εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο είναι μαζική, κινηματική, συλλογική και εκκωφαντική!!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!

Αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια στους δρόμους που μας ανήκουν και τους έχουμε πληρώσει με το αίμα μας!
Αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε όλους αυτούς που μας βλέπουν σαν πρόβατα για άρμεγμα!

Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον εκβιασμό της μπάρας που οι σύγχρονοι Προκρούστες τοποθετούν προκειμένου να; περιστείλουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης μας εντός της επικράτειας.
Δεν πληρώνουμε διόδια-σπρώχνουμε τις μπάρες και συνεχίζουμε το δρόμο μας!

Είμαστε ήδη εκατοντάδες χιλιάδες, ας γίνουμε εκατομμύρια!
Όπλο μας είναι η ενημέρωση, το δίκαιο του αγώνα μας και η αλληλεγγύη μας!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Για λεπτομέρειες: epitropesdiodiastop.blogspot.com ή στο www.oxidiodia.gr

Κόβουν την πίτα τους στο Βορρέειο.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου το Διοικητικό συμβούλιο του Βορρέειου πνευματικού κέντρου στα Φιλιατρά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα και θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Είστε όλοι καλεσμένοι.

Οδηγίες για την αυτοπεραίωση εξέδωσε με εγκύκλιό του προς τις εφορίες το Υπουργείο Οικονομικών

Διευκρινίσεις για την υπαγωγή επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη διαδικασία του αυτοελέγχου των φορολογικών τους δηλώσεων δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του προς τις εφορίες.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα σε ό,τι αφορά τα ακαθάριστα έσοδα ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης:

Επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων

Οι επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή ...........

και παραγωγής προϊόντων πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αθροίσματος του κόστους πωληθέντων (εμπορευμάτων ή προϊόντων) και των εξόδων και δαπανών, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση και των αποσβέσεων που αναλογούν, με το συντελεστή αναγωγής αυτού σε ακαθάριστα έσοδα. Ως συντελεστής αναγωγής λαμβάνεται ο συντελεστής που προκύπτει από τη σχέση του κλάσματος που αριθμητή έχει τον αριθμό εκατό (100) και παρονομαστή τον αριθμό εκατό (100) μείον τον προβλεπόμενο μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους (Μ.Σ.Κ.Κ.). Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται για την επιχείρηση Μ.Σ.Κ.Κ., εφαρμόζεται ο μέσος όρος των Μ.Σ.Κ.Κ. του οικείου πίνακα στον οποίο αυτή εντάσσεται. Προκειμένου για επιχειρήσεις με περισσότερους του ενός Μ.Σ.Κ.Κ., εφαρμόζεται ο μέσος σταθμικός συντελεστής που προκύπτει από τη διαίρεση των συνολικών καθαρών κερδών που προκύπτουν με την εφαρμογή των Μ.Σ.Κ.Κ. κατά κατηγορία ακαθάριστων εσόδων δια των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου.

Επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών

Οι επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αθροίσματος των εξόδων και δαπανών, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση και των αποσβέσεων που αναλογούν, με το συντελεστή αναγωγής αυτού σε ακαθάριστα έσοδα. Ως συντελεστής αναγωγής λαμβάνεται ο συντελεστής που προκύπτει από τη σχέση του κλάσματος που αριθμητή έχει τον αριθμό εκατό (100) και παρονομαστή τον αριθμό εκατό (100) μείον τον προβλεπόμενο μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους (Μ.Σ.Κ.Κ.). Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται για την επιχείρηση Μ.Σ.Κ.Κ., εφαρμόζεται ο μέσος όρος των Μ.Σ.Κ.Κ. του οικείου πίνακα στον οποίο αυτή εντάσσεται. Προκειμένου για επιχειρήσεις με περισσότερους του ενός Μ.Σ.Κ.Κ., εφαρμόζεται ο μέσος σταθμικός συντελεστής που προκύπτει από τη διαίρεση των συνολικών καθαρών κερδών που προκύπτουν με την εφαρμογή των Μ.Σ.Κ.Κ. κατά κατηγορία ακαθάριστων εσόδων δια των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου.

Δηλαδή και οι επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να υπαχθούν στον αυτοέλεγχο, πρέπει να δηλώνουν το ποσό ακαθάριστων εσόδων που προκύπτει με την ίδια μέθοδο όπως και στις επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων.

Μικτές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών

Οι μικτές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο του αθροίσματος των ακαθάριστων εσόδων που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας.

Αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες

Οι αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει με τη διαδικασία που προβλέπεται για τις επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή, πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αθροίσματος των εξόδων και δαπανών, συμπεριλαμβανομένων σε κάθε περίπτωση και των αποσβέσεων που αναλογούν, με το συντελεστή αναγωγής αυτού σε ακαθάριστα έσοδα. Ως συντελεστής αναγωγής λαμβάνεται ο συντελεστής που προκύπτει από τη σχέση του κλάσματος που αριθμητή έχει τον αριθμό εκατό (100) και παρονομαστή τον αριθμό εκατό (100) μείον τον προβλεπόμενο συντελεστή καθαρών αμοιβών. Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται για τον ελεύθερο επαγγελματία συντελεστής καθαρών αμοιβών, εφαρμόζεται ο μέσος όρος των συντελεστών καθαρών αμοιβών. Προκειμένου για ελεύθερους επαγγελματίες με περισσότερους του ενός συντελεστές καθαρών αμοιβών, εφαρμόζεται ο μέσος σταθμικός συντελεστής που προκύπτει από τη διαίρεση των συνολικών καθαρών κερδών που προκύπτουν με την εφαρμογή των συντελεστών καθαρών αμοιβών κατά κατηγορία ακαθάριστων εσόδων δια των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της διαχειριστικής περιόδου.

Ελεύθεροι επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων ή και παροχής υπηρεσιών

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παράλληλα ασκούν και εμπορική δραστηριότητα πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων ή και παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ποσό ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο αυτού που προκύπτει από το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το ως άνω φυσικό πρόσωπο, εφόσον επιθυμεί να υπαχθεί στον αυτοέλεγχο για τη συγκεκριμένη διαχειριστική περίοδο, με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Για τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών η εκγύκλιος του υπουργείου προβλέπει τα εξής:

Επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων

Οι επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων, αναλόγως της κατηγορίας των βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν, πρέπει να δηλώνουν ως καθαρά κέρδη τα ακόλουθα ποσά:

- Όταν τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας, το ποσό που προκύπτει εξωλογιστικώς με πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων τους, όπως αυτά προσδιορίζονται, με τον προβλεπόμενο Μ.Σ.Κ.Κ. ή το μέσο όρο των Μ.Σ.Κ.Κ. του πίνακα στον οποίο εντάσσεται η επιχείρηση, εφόσον δεν προβλέπεται γι' αυτή Μ.Σ.Κ.Κ., ή το μέσο σταθμικό συντελεστή, εφόσον προβλέπονται γι' αυτή περισσότεροι του ενός Μ.Σ.Κ.Κ., κατά περίπτωση.

- Όταν τηρούν βιβλία Α' κατηγορίας ή και όταν δεν τηρούν βιβλία, επειδή δεν έχουν σχετική υποχρέωση, το ποσό που ομοίως προκύπτει εξωλογιστικώς με πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων τους, με τον προβλεπόμενο Μ.Σ.Κ.Κ. ή το μέσο όρο των συντελεστών του πίνακα στον οποίο εντάσσεται η επιχείρηση ή το μέσο σταθμικό συντελεστή, κατά περίπτωση, επί εσόδων.

β. Επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών

Οι επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ως καθαρά κέρδη το ποσό που προκύπτει εξωλογιστικώς με πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων τους, με τον προβλεπόμενο Μ.Σ.Κ.Κ. ή το μέσο όρο των Μ.Σ.Κ.Κ. του πίνακα στον οποίο εντάσσεται η επιχείρηση ή το μέσο σταθμικό συντελεστή, κατά περίπτωση.

γ. Μικτές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών

Οι μικτές επιχειρήσεις πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ως καθαρά κέρδη το ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των ποσών των καθαρών κερδών που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας.

δ. Αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες

Οι αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να δηλώνουν ως καθαρά κέρδη το ποσό που προκύπτει εξωλογιστικώς με πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων τους, όπως αυτά προσδιορίζονται με τον προβλεπόμενο συντελεστή καθαρών αμοιβών ή το μέσο όρο των συντελεστών καθαρών αμοιβών ή το μέσο σταθμικό συντελεστή, κατά περίπτωση.

ε. Ελεύθεροι επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων ή και παροχής υπηρεσιών

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παράλληλα ασκούν και εμπορική δραστηριότητα πώλησης εμπορευμάτων ή και παραγωγής προϊόντων ή και παροχής υπηρεσιών πρέπει να δηλώνουν ως καθαρά κέρδη το ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των ποσών των καθαρών κερδών που προσδιορίζονται κατά κατηγορία δραστηριότητας.

Εως 31 Δεκεμβρίου παρατείνεται η Περαίωση

Νέα παράταση, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έδωσε στην περαίωση το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών παρατείνεται για τρεις επιπλέον ημέρες, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος φορολογουμένων. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση .........

του υπουργείου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, διατηρούν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε αυτήν. Οι ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011.

Η αποδοχή-καταβολή του αναλογούντος ποσού μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011 ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για δικαστικές εκκρεμότητες.

«Ηλεκτροσόκ» έως 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις έως 11% περιλαμβάνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.600.000 πελάτες επηρεάζονται από αυτές τις αυξήσεις, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με 5,5 ευρώ επιπλέον το τετράμηνο.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) και σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Βάσει των νέων τιμολογίων, επέρχεται ..........

αύξηση 11% στην κατηγορία πελατών των 0 - 800 kWh, η οποία αντιστοιχεί σε μέση επιβάρυνση 5,5 ευρώ το τετράμηνο.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 1.600.000 πελάτες (χωρίς τους εν δυνάμει καταναλωτές του ΚΟΤ), από τους οποίους περίπου το 50% περιλαμβάνει όσους έχουν κλειστές κατοικίες, δεύτερες κατοικίες, εξοχικά κ.λπ.

Προβλέπεται επίσης αύξηση από 1,5% έως 3% για 2.500.000 νοικοκυριά με καταναλώσεις από 800 - 2000 kWh, η οποία, όπως τονίζει η ΔΕΗ, είναι μικρότερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό.

Τα νέα τιμολόγια περιλαμβάνουν μειώσεις από 20% έως 30% σε 1.200.000 νοικοκυριά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑΜΕΑ, οικογένειες με τρία παιδιά και χαμηλό εισόδημα, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι) με δυνατότητα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Επίσης, ανακοινώθηκε μείωση από 17% έως 3% της μέσης τιμής ηλεκτρικού ρεύματος για 1.500.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές και βιοτεχνικές).

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κατηγορία αυτή θα καταβάλλει για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 97.000.000 λιγότερα το 2011, σε σχέση με το 2010.

Επίσης, η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι με τα νέα τιμολόγια προβλέπεται:
- Σταθερότητα ουσιαστικά της μέσης τιμής για 2.500.000 νοικοκυριά με καταναλώσεις από 800- 2000 kWh.
- Το αγροτικό τιμολόγιο να παραμείνει το σημαντικά χαμηλότερο από όλα τα υπάρχοντα τιμολόγια, παρά την αύξηση του 6%. Ενδεικτικά, είναι 60% περίπου φθηνότερο από αυτό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 40% φθηνότερο από το χαμηλότερο οικιακό των 0- 800 kWh.

«Συνολικά, οι Έλληνες καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) για το έτος 2011 θα καταβάλουν ποσό της τάξης των 140.000.000 ευρώ λιγότερα για αγορά της ίδιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, σε σύγκριση με το 2010 (χωρίς τις επιβαρύνεις ΕΡΤ, Δημοτικά Τέλη, ΦΠΑ. Το ποσό αυτό απομειώνεται στα 37.000.000 ευρώ εάν συνυπολογιστεί η αύξηση του ΦΠΑ από 11% σε 13%», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, η οποία καλεί τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου να υποβάλουν αιτήσεις για να επωφεληθούν των σημαντικών μειώσεων που προβλέπονται (έως και 70 ευρώ το χρόνο).

ΤΑ ΝΕΑ

Ηλεκτρονική απάτη στη βενζίνη

Κλέβουν στη βενζίνη ολοένα και περισσότερα πρατήρια πειράζοντας µε ηλεκτρονικάσυστήµατα τελευταίας τεχνολογίας τις αντλίες των καυσίµων, µε αποτέλεσµα οι οδηγοί να παραλαµβάνουνλιγότερη ποσότητα από εκείνη για την οποία πλήρωσαν.

Τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσλαµβάνει το φαινόµενο καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών και συγκεκριµένα η Πανελλήνια Οµοσπονδία Πρατηριούχων Εµπόρων Καυσίµων (ΠΟΠΕΚ), ενώ την αύξηση των κρουσµάτων παραδέχεται και το αρµόδιο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξηςκαι Ανταγωνιστικότητας.

Οι πληροφορίες των βενζινοπωλών αναφέρονται .........

σε κυκλώµατα που τοποθετούν σύγχρονα ψηφιακά συστήµατα στις αντλίες των πρατηρίων µε σκοπό τις ελλειµµατικές παραδόσεις, σε ποσοστό συνήθως5% επί της παραγγελθείσας ποσότητας, διαπίστωση που προκύπτει και από καταγγελίες όσων έχουν πέσει θύµατα.

Οι έλεγχοι
Στο θέµα παρενέβη και το αρµόδιο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, γνωστοποιώντας ότι οι υπηρεσίες του προέβησαν ήδη σε 50 ελέγχους, εντοπίζοντας παράνοµους µηχανισµούς σε αντλίες που εξαπατούσαν και έκλεβαν τους καταναλωτές.

Αλλά ακόµη και όταν συλλαµβάνονται οι επιτήδειοι, αντί να τους αφαιρείται η άδεια του πρατηρίου, όπως παραδέχεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, λόγω της ανεπαρκούς νοµοθεσίας απλώς σφραγίζονται οι παράνοµες αντλίες.

Αµέσως µετά την αφαίρεση των παράνοµων µηχανισµών «αποσφραγίζονται οι αντλίες, χωρίς ουσιαστική και αποτρεπτική ποινή για τους δράστες». Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που προωθεί προς ψήφιση τροπολογία για την επιβολή στο εξής αυστηρών ποινών, από την αναστολή λειτουργίας των πρατηρίων που παρανοµούν ώς και την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους, πέραν των χρηµατικών προστίµων.

Εξαρση
Αιτία της έξαρσηςπου έχει προσλάβει η κλοπή στην αντλία δεν είναι άλλη από τηνεκτίναξη της τιµήςτης βενζίνης στα 1,588 ευρώ (η ακριβότερη στην Ευρώπη), κυρίως λόγω των απανωτών αυξήσεων στους φόρους.

Από τον Φεβρουάριο µέχρι σήµερα οι φόροι στα καύσιµα έχουν αυξηθεί 62,5%. Και η µέση τιµή της αµόλυβδης από 1,1 ευρώ έχει φτάσει στα 1,58 ευρώ το λίτρο (αύξηση 44%, όσο δηλαδή έχει αυξηθεί και το κέρδος για τον επιτήδειο). Αν, για παράδειγµα, ένα πρατήριο πουλάει ετησίως 6 εκατ. λίτρα βενζίνης, το 5% της κλοπής ισοδυναµεί µε 300.000 λίτρα. Με µέση τιµή βενζίνης το 1,58 ευρώ, ο συγκεκριµένος επιχειρηµατίας βάζει στην τσέπη γύρω στα 477.000 ευρώ µαύρα! ∆ηλαδή 40.000 ευρώ αφορολόγητα κάθε µήνα!

Οι µηχανισµοί αυτοί λέγεται ότι κοστίζουν γύρω στα 5.000 ευρώ και µπορεί κάποια από τα εξαρτήµατά τους να εισάγονται, αλλά πιθανώς να συναρµολογούνται στη Ελλάδα, όπως λέει άνθρωπος του χώρου. Στην αγορά µάλιστα εκτιµούν ότι τα κυκλώµατα σχετίζονται µε τον χώρο των κατασκευαστών αντλιών, καθώς µόνο εκείνοι γνωρίζουν το λογισµικό µιας αντλίας και άρα είναι σε θέση να παρέµβουν σε αυτόν.

ΤΑ ΝΕΑ

Επιστροφή εξόδων φακέλου από τις τράπεζες

Η επιστροφή των εξόδων φακέλου από τις τράπεζες αποφασίστηκε από το Ειρηνοδικείο Λάρισας, ύστερα από ομαδική αγωγή που κατέθεσαν καταναλωτές από την Θεσσαλία, κατά της Εθνικής Τράπεζας.

«Το δικαστήριο δέχτηκε ότι 20 έτη είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δανειοληπτών, διότι δέχεται τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού επομένως μπορούν ν' αξιώσουν χρηματικά ποσά, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας.

Παράλληλα σημειώνεται ότι η απόφαση ...........

αφορά «όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, «όλα σε 1», διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.α.»

Οι δανειολήπτες, μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας αλλά και της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών και υπογράφοντας μία εξουσιοδότηση να ξεκινούν την διαδικασία ενώ παράλληλα οφείλουν να προσκομίσουν την σύμβαση δανείου που υπέγραψαν προκειμένου να εισπραχθούν πίσω τα έξοδα φακέλου.

Ανασαίνει ο ΟΑΕΕ μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Σημαντικά αποτελέσματα άρχισε να αποδίδει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (πρώην ΤΕΒΕ).

Το νέο σύστημα άρχισε να εφαρμόζεται τον περασμένο μήνα κι έχει μειώσει στο μισό το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, το συνολικό μηνιαίο κόστος ...........

των φαρμάκων έφτασε τα 13 περίπου εκατομμύρια ευρώ, από 25 εκατομμύρια που ήταν πριν την εφαρμογή του συστήματος.

Ο αριθμός των συνταγών διαμορφώνεται πλέον στις 200.000 μηνιαίως, από τις 300.000, ενώ το κόστος της μέσης συνταγής έχει μειωθεί από τα 80 στα 48 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού, το 2011 ο περιορισμός της σπατάλης θα αγγίξει τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ

Η Ελλάδα έχει την δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ε.Ε

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΠΑ, που αφορά την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκύπτει ότι η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στην κατάταξη με τιμή 1,573 ευρώ το λίτρο.

Την πρωτιά στην ακρίβεια έχει η Ολλανδία , με 1,620 ευρώ το λίτρο, ενώ Τρίτη χώρα είναι το Βέλγιο, με 1,511 ευρώ το λίτρο.

Τα στοιχεία της ΕΛΠΑ, προέρχονται από δειγματοληψίες που έκανε η FIA την περίοδο 22-26 Δεκεμβρίου σε χώρες τις Ε.Ε

Πιο συγκεκριμένα:








Xώρα

Τιμή αμόλυβδης



Ολλανδία

1,620

Ελλάδα

1,573

Bέλγιο

1,511

Φινλανδία

1,482

Πορτογαλία

1,468

Γερμανία

1,451

Γαλλία

1,428

Ιταλία

1,420

Ιρλανδία

1,399

Σλοβακία

1,310

Σλοβενία

1,262

Aυστρία

1,241

Ισπανία

1,240

Λουξεμβούργο

1,213

Κόσσοβο

1,100

Αυστηρότερες ποινές σε πρατήρια που παρανομούν

Η αναστολή της λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων έως και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους θα συμπεριλαμβάνονται στην τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με τα πρατήρια που παρανομούν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου η τροπολογία θα αφορά σε σύγχρονα συστήματα ελέγχων των αντλιών υγρών καυσίμων.

Όπως αναφέρεται τα αρμόδια ελεγκτικά ..........

όργανα προέβησαν σε 50 ελέγχους και «εντόπισαν τον τελευταίο καιρό, μηχανισμούς καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, που εξαπατούσαν και έκλεβαν τους καταναλωτές. Κατόπιν τούτου, προέβησαν σε σφράγιση των παράνομων αντλιών. Δυστυχώς, λόγω της ανεπαρκούς κείμενης νομοθεσίας (Ν. 3668/2008 , άρθρο 1, παρ. 1), μετά την αφαίρεση των παράνομων μηχανισμών αποσφραγίζονται οι αντλίες, χωρίς ουσιαστική και αποτρεπτική ποινή για τους δράστες».

Το υπουργείο έχει προχωρήσει στη σύνταξη τροπολογίας με αυστηρότατες ποινές η οποία ήδη προωθείται για ψήφιση.

Την Τετάρτη οι αποφάσεις των φαρμακοποιών

Από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας,κ. Ανδρέα Λοβέρδο, θα εξαρτηθεί αν ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Γενική Συνέλευση του κλάδου που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ εξουσιοδότησε τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία και την κληρονομικότητα της άδειας του φαρμακείου.

Οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται για ..........

το άνοιγμα του επαγγέλματός τους και τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αποφάσισαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, και μετά, εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας,κ. Μιχάλη Τιμοσίδη. Το υπουργείο Υγείας αναμένει πρόταση από τους φαρμακοποιούς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Παράταση υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ

Παρατείνεται μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν ορισμένες επιχειρήσεις, η δυνατότητα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με ημερομηνία λήξης 26-12-2010 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η υποβολή αυτών των περιοδικών δηλώσεων ........

θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στις ΔΟΥ, καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.