Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Πως ανοίγουμε την μπάρα στα διόδια.

Δείτε ένα Video για το πως ανοίγει η Μπάρα καθώς και πληροφορίες για την νομιμότητα της πράξης μας να ανοίξουμε τις μπάρες των ιδιωτών που μας χαρατσώνουν με το έτσι θέλω.





Ειδική στα by pass η επιτροπή ΔΙΟΔΙΑ STOP. Δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια πουθενά.

Ειδικοί στα τριπλά By pass έχουν γίνει οι αγωνιστές για την κατάργηση των διοδίων.
Τον τελευταίο καιρό κάνουν οι επιτροπές αγώνα συνεχή τριπλά by pass στα διόδια ανα την Ελλάδα. Σκοπός τους είναι να ενημερώσουν τον κόσμο στους λόγους που δεν πρέπει να πληρώνουμε τα διόδια και απλά να ανοίγουμε την μπάρα (όπως ανοίγουμε μια πόρτα) και να περνάμε Ελεύθερα χωρίς να δώσουμε απολύτως κανένα στοιχείο και χωρίς να ανοίγουμε συζήτηση με κανέναν υπάλληλο.

Μια τέτοια κινητοποίηση από τις εκατοντάδες έκαναν την παραμονή των Χριστουγέννων στα διόδια της Ελευσίνας, της Αττικής οδού, στις Αφίδνες ενώ το ίδιο γίνεται από μεμονωμένους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.
"Αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια. Αρνούμαστε .........

να πληρώσουμε την κρίση σας" λένε οι επιτροπές κατα των διοδίων.
Αξίζει να τονιστεί ότι ακόμα και στον σταθμό διοδίων να βρίσκεται αστυνομία, πάλι μπορούμε να ανοίξουμε την μπάρα και να συνεχίσουμε τον δρόμο μας χωρίς να μας ενοχλήσουν οι αστυνομικοί καθώς δεν διαπράττεται κάποιο αδίκημα η καμιά παράβαση.
Απλά ανοίγουμε την μπάρα όπως ανοίγουμε μια πόρτα σπρώχνοντας την και φεύγουμε.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Πολύ πλούσιο υλικό υπάρχει στο blog τους Επιτροπές Διόδια STOP.

Στην τελευταία τους δημοσίευση αναφέρουν:

Την παραμονη Χριστουγεννων πραγματοποιηθηκαν μαζικότατα ανοίγματα διοδιων σε όλη την Ελλάδα απο τις Επιτροπες Αγώνα κατοικων, πολιτων και εργαζομένων ενάντια στα διοδια-Πανελλαδικο Συντονιστικο.
Στην Αττικη στα πλαισια του "τριπλου by pass No 2" απελευθερώθηκαν οι δρόμοι στην Ελευσίνα-Ολυμπία οδός, στην Ελευσίνα-Αττική οδός και στις Αφίδνες-Νέα οδός.


Δείτε τα σχετικά Video.





Τροχαίο δυστύχημα στον Πύργο

Για δύο αδελφές από τον Πύργο Ηλείας το νήμα της ζωής κόπηκε άδοξα χθες το απόγευμα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή.

Την ίδια ώρα σε μια άλλη πλευρά του νομού, στο χωριό Λάλα συνέβη ένα ακόμα τροχαίο με απολογισμό δύο τραυματίες. Στην περιοχή του Λάλα δύο φορτηγά συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.

Οι δύο ηλικιωμένοι οδηγοί κατέληξαν στο ..........

νοσοκομείο Πύργου. Ο πρώτος, ένας 80χρονος, τραυματίστηκε πιο σοβαρά, ενώ ο δεύτερος (78 ετών) ελαφρότερα. Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί προανάκριση το Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας.

Από το iliatora.gr

Νόμιμα τα πολιτικά SMS. Θα μας ενοχλούν και με την βούλα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Νόμιμα και με την βούλα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι τα SMS και MMS που αποστέλλονται στα κινητά των πολιτών και προέρχονται από πολιτικούς, ακόμα και όταν στέλνονται χωρίς τη συγκατάθεση του παραλήπτη.

Σύμφωνα με την ειδική οδηγία, που εξέδωσε η ανεξάρτητη αρχή, την οποία και σας αποκαλύπτει το Φιλιατρά News, οι μοναδικές προϋποθέσεις για την αποστολή των μηνυμάτων, είναι οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων και γενικότερα τα στοιχεία επικοινωνίας του πολίτη να έχουν ληφθεί νόμιμα και να υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής του μηνύματος.

Όπως αναφέρει η οδηγία της Αρχής ...........

Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρει ότι επιτρέπεται η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) και μηνυμάτων πολυμέσων (MMS), στα οποία υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο.

Προϋποθέσεις είναι:

1) τα στοιχεία επικοινωνίας να έχουν αποκτηθεί νομίμως στο πλαίσιο προηγούμενης, επαφής με τα υποκείμενα των δεδομένων. Αυτή δεν χρειάζεται να είναι πολιτικής φύσεως αλλά απαγορεύεται να είναι επαγγελματικής.

2) O υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να παρέχει στο λήπτη των δεδομένων τη δυνατότητα να ασκεί το δικαίωμα να εξαιρεθεί από την αποστολή, και αυτό σε κάθε μήνυμα πολιτικής επικοινωνίας.

Όσον αφορά στην επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και φαξ, τονίζεται από την Αρχή ότι απαιτεί να υπάρχει η συγκατάθεση του παραλήπτη.

Cinema: Ο Ψευτοθόδωρος, οι λαμογίες και το φαγοπότι [ + Τrailer ]

Πιο επίκαιρη από ποτέ, η περσόνα του «Ψευτοθόδωρου» (από τους καλύτερους ρόλους του Ντίνου Ηλιόπουλου), που γέννησε η πένα του Δημήτρη Ψαθά, έρχεται να συναντήσει το κοινό ενός άλλου... Θόδωρου, για να αποσαφηνιστεί αν όντως τα... φάγαμε όλοι μαζί!
Το ριμέικ της κλασικής ταινίας των Ψαθά - Δαλιανίδη, το «Ζητείται ψεύτης», είναι μια εύστοχη διασκευή του Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Στην αναγέννηση του ελληνικού σινεμά των νέων δημιουργών και της μοντέρνας καλλιτεχνικής έκφρασης, το ποιοτικό εμπορικό σινεμά (η «Νήσος» του Χρήστου Δήμα είναι ένα καλό παράδειγμα που μας έρχεται αυτομάτως στο νου) ψάχνει τη δική του θέση στην εγχώρια κινηματογραφική κλίμακα.
Ο Iεροκλής Μιχαηλίδης, πολυσχιδής καλλιτέχνης με γόνιμες ανησυχίες (από την ηθοποιία μέχρι τη μουσική), αποφασίζει να ρισκάρει (διασκευάζει Ψαθά στην πρώτη σκηνοθετική δουλειά του στο σινεμά) μη... ρισκάροντας!

Πώς γίνεται αυτό; Η αναπόφευκτη σύγκριση με.........

τη δημοφιλή κλασική ταινία του 1961, με τον πολιτικό Παντελή Ζερβό και τον Ντίνο Ηλιόπουλο στο ρόλο του «Ψευτοθόδωρου» (που αποτελούσε και την πρώτη συνεργασία του Δαλιανίδη με τον Φίνο), άλλους θα τους απέτρεπε και μόνο στη σκέψη. Τι να προσθέσεις σε μια ταινία που είναι από τις πιο πολυαγαπημένες του κοινού; Ο Μιχαηλίδης, όμως, «διάβασε» πίσω από τις γραμμές του Ψαθά, λεπτομέρειες και πρόσωπα, που όχι απλώς εντοπίζονται ακόμη και σήμερα αλλά αποτελούν ουσιαστικό καθρέφτη της σύγχρονης πολιτικής κατάστασης.

Ο Θεόφιλος Φερέκης, που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις «χάρες» που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του, ενώ πιέζεται από τα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας.
Μόλις καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα, αποφασίζει να προσλάβει έναν επαγγελματία ψεύτη. Την κατάσταση αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάρλας, ή Ψευτοθόδωρος. Χάρη στο «ταλέντο» του στις ψεύτικες υποσχέσεις, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως το δεξί χέρι του Φερέκη και φτάνει μέχρι το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου!

Το φιλμ παρακολουθείται όχι απλώς άνετα αλλά ευχάριστα. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής «πατάει» στα χαρισματικά κομμάτια του σεναρίου (η εύστοχη διασκευή του Ψαθά ανήκει στην Κωνσταντίνα Γιαχαλή και τον Παναγιώτη Μαντζιαφό), τα οποία υπάρχουν και στην πρωτότυπη ταινία -π.χ. το θανατηφόρο βλέμμα του Θόδωρου-, για να βγάλει γέλιο, κάνοντας με τα κρεμμυδάκια τους πολιτικούς και τα επιτελεία τους με τα ρουσφέτια, τη διαπλοκή και τις κούφιες ξύλινες ομιλίες τους. Το μη ρίσκο που λέγαμε νωρίτερα πηγαίνει στον τρόπο προσέγγισης του κειμένου. Η σκηνοθεσία του Μιχαηλίδη, ουδέτερη και χωρίς προσωπική γραφή, θυμίζει τηλεοπτικό σίριαλ, ενώ συζητήσιμη είναι η επιλογή του να φτιάξει έναν πολιτικό ήρωα που στη βάση του παραμένει ρομαντικός και ακέραιος.

Ευτυχώς οι θετικές στην πλειονότητά τους ερμηνείες (ταμάμ στο ρόλο του θρασύ, Παγαπόντη και καταφερτζή Ψευτοθόδωρου ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) διατηρούν το ενδιαφέρον του κοινού σε εγρήγορση.

Trailer 1/2



Trailer 2/2



Ανάσα για ασφαλισμένους. Τα ταμεία θα καλύπτουν διαγνωστικές εξετάσεις

Την πλήρη κάλυψη των δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα γίνονται στα ολοήμερα νοσοκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ θα αναλάβουν τα ταμεία, όπως έγινε γνωστό χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο αναπληρωτής υπ. Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο υφ. Υγείας Μ. Τιμοσίδης.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι θα .........

καλύπτεται τμήμα του ποσού των ιατρικών επισκέψεων που θα κάνουν τα μέλη των ταμείων σε νοσοκομειακούς γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ οι δαπάνες θα καθοριστούν μέσω κρατικού τιμολογίου, το οποίο θα είναι ενιαίο για όλα τα ταμεία.

Πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας

Η αρχή αναμένεται να γίνει από το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, όπως είπε ο Κ. Σουλιώτης, πρόεδρος του ΟΠΑΔ, το ταμείο ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων θα συνάψει άμεσα τις σχετικές συμβάσεις με τα ολοήμερα νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας προνομιακά πακέτα για τους ασφαλισμένους του. Σύμφωνα με τους υπουργούς, με το νέο αυτό σύστημα οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας χωρίς να απαιτείται να πληρώνουν και να υποβάλλονται στη συνέχεια στις διαδικασίες της έγκρισης της δαπάνης και της επιστροφής των χρημάτων από τα ταμεία ή να απευθύνονται στις ακριβότερες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.
Επιπλέον, τα κρατικά νοσοκομεία αξιοποιούν τις δυνατότητές τους και ενισχύουν τους πόρους τους προς όφελος των υποδομών τους.

Προστίθενται άλλα 8 νοσοκομεία

«Θέλουμε να πετύχουμε την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και ο ασφαλισμένος να μπορεί να έχει πρόσβαση στο γιατρό ή στην υπηρεσία της επιλογής του» είπε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Τιμοσίδης ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2011 θα ενταχθούν στα 55 ολοήμερα νοσοκομεία άλλα 8. «Παρά τα προβλήματα των νοσοκομείων, γίνεται κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» είπε ο κ. Τιμοσίδης.

Κατά 850 εκατ. ευρώ μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη

Για σημαντικές μειώσεις στις δαπάνες των ταμείων όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας -σήμερα φτάνουν τα 25 δισ. ευρώ- από την καθολική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την επέκτασή της στο σύνολο των υπηρεσιών υγείας έκανε λόγο ο κ. Κουτρουμάνης. «Το 2010 πετύχαμε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 850 εκατομμύρια ευρώ και επιδιώκουμε την περαιτέρω μείωση κατά 1,4 δισ. ευρώ για το 2011 και κατά 3,5 δισ. ευρώ έως το 2013» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, τονίζοντας ότι από τα 10,2 δισ. που ανήλθε η κρατική δαπάνη για φάρμακα το 2009, αυτή έφτασε στα 7 δισ. το 2010, χωρίς να στερηθούν οι πολίτες σε ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

City Press