Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές απο τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών





Στην Τριφυλία αύριο ο Δημήτρης Κουσελάς.

Στην Τριφυλία θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή παραμονή Χριστουγένων ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Κουσελάς στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιβάλλει το πνεύμα των ημερών, επέλεξε να επισκεφθεί σημαντικές κοινωνικές υποδομές της Μεσσηνίας για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους και να μοιράσει δώρα στα παιδιά του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Συγκεκριμένα το αυριανό πρόγραμμα ........

επισκέψεων του Δημήτρη Κουσελά θα έχει ως εξής:

Στις 10:00 θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου θα ανταλλάξει ευχές με ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου.
Αμέσως μετά στις 11:00 ο υφυπουργός οικονομικών θα επισκεφθεί το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών όπου θα μοιράσει δώρα στα παιδιά του ιδρύματος.
Στις 12:00 ο κ. Κουσελάς θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών όπου θα έχει συνομιλία με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κο Δημήτρη Σωτηρόπουλο και τους εργαζόμενους.

Ευχές από την βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου

Σας εύχομαι από καρδιάς, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με Υγεία, προσωπική και οικογενειακή Ευτυχία και Προκοπή!

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Βουλευτής Μεσσηνίας



Ευχές από την Υπουργό Παιδείας Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων





Ευχών συνέχεια... ΕΥΧΕΣ από ΖΕΙΔΩΡΟΝ





Ευχές απο την Δημοκρατική Συμμαχία και την Ντόρα Μπακογιάννη





Σε διαβούλευση το σχ/ν για τις ταχυδρομικές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr τέθηκε από την Τετάρτη το σχέδιο νόμου για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και άλλες διατάξεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με το σχέδιο νόμου: α) συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τον καθορισμό του τρόπου μετάβασης σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς, από την 1.1.2013, με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2008/6/ΕΚ στην Ελληνική έννομη τάξη και β) καλύπτονται νομοθετικά κενά τα οποία έχουν προκύψει στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τα οποία χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σε ό,τι αφορά ..........

τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, με τις προτεινόμενες διατάξεις, προωθείται η ανάπτυξη της αγοράς, η διασφάλιση της προστασίας των χρηστών των υπηρεσιών αυτών, η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και η εξασφάλιση των μέσων συμμόρφωσης των ταχυδρομικών επιχειρήσεων προς τους κανόνες του ανταγωνισμού.

Στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως υπογραμμίζεται, οι προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις δημιουργούν ένα διαφανές και λειτουργικό πλαίσιο για τις επικοινωνίες, εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες τους για θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι τιμές νέων φαρμάκων

Στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων θα συζητηθεί σήμερα το θέμα της τιμολόγησης των νέων σκευασμάτων (πρωτότυπα και αντίγραφα) για τα οποία οι φαρμακοβιομηχανίες υπέβαλαν αίτημα στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Ωστόσο, λόγω των αργιών οι τιμές αναμένεται ..........

να εγκριθούν και να προωθηθεί κυκλοφορία των φαρμάκων στη λιανική αγορά στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Θα περνάς ΚΤΕΟ για να μπορείς να ασφαλίζεις το Ι.Χ

Πρώτα ο έλεγχος του αυτοκινήτου από τα ΚΤΕΟ και μετά η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών, που διευκρινίζει ότι για να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να υπάρχει εν ισχύ Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, το οποίο χορηγείται από τα δημόσια και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Η σύνδεση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου με την επίδειξη της κάρτας του KTEO υποχρεώνει πάνω από 2,7 εκατ. ιδιοκτήτες I.X. να περάσουν από τεχνικό έλεγχο το όχημά τους, αν θέλουν να το κυκλοφορούν.

Η εγκύκλιος επισημαίνει πως η ισχύς του ...........

δελτίου παρατείνεται για δύο μήνες μόνο στην περίπτωση που στο συγκεκριμένο αυτό διάστημα ο ιδιοκτήτης πρέπει να εκδώσει νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Για παράδειγμα, αν το δελτίο λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2011 και πρέπει να εκδοθεί νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα στις 30 Μαρτίου 2011, η διαδικασία θα γίνει χωρίς να απαιτείται να περάσει από ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο. Όπως πάντως τονίζεται και στην εγκύκλιο, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης γλιτώνει το πρόστιμο, στην περίπτωση που εντοπιστεί να οδηγεί όχημα χωρίς Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου εν ισχύ.

Στο μεταξύ, και νέες αυξήσεις περιμένουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από το νέο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών έρχονται από την 1η μέρα του νέου χρόνου και οι αυξήσεις αυτές, όπως εκτιμούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, θα κυμανθούν γύρω στο 4 με 5%, ενώ κάποιες άλλες κατηγορίες ασφαλίστρων ενδεχομένως να μειωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης αναπροσαρμόζονται εκ νέου από 1ης Ιανουαρίου 2011 και καθορίζονται στα 750.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και στα 750.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημιάς, ενώ από 1ης Ιουνίου 2012 τα παραπάνω ποσά ανεβαίνουν στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και στα 5 εκατ. ευρώ ανά ατύχημα.

Ταβάνι η εγκληματικότητα. Στο έλεος των ληστών η Μεσσηνία

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία, ιδιαίτερα, μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, με τις παραβατικές συμπεριφορές διαρκώς να αυξάνονται. Ληστείες και κλοπές σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και να νοιώθουν ανασφάλεια, ακόμη και μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.
Από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας παραδέχεται το μέγεθος του προβλήματος, αλλά σημειώνει ότι με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στην υπηρεσία της δεν μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μεσσήνιοι αναφερόταν και χθεσινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Έθνος». Όπως υποστήριζε, «αντιμέτωποι με τον τρόμο βρίσκονται σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα η εγκληματικότητα στο νομό έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.
Στα χωριά και τις κωμοπόλεις, ιδιαίτερα, της ........

επαρχίας Πυλίας, η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να αισθάνεται ανοχύρωτη απέναντι στους κακοποιούς.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ανάστατοι, καθώς τα κρούσματα διαρρήξεων, ληστειών και κλοπών αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό και καταγγέλλουν ότι η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή είναι ανύπαρκτη. Όπως υποστηρίζουν, οι ηλικιωμένοι κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους μόλις ο ήλιος δύσει, ενώ οι νεότεροι αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και την περιουσία τους.
Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει λάβει το πρόβλημα και του πόσο ανενόχλητοι δρουν οι κακοποιοί, είναι πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό Ανδριανή, όταν κλέφτες μπήκαν σε σπίτι αφού ξήλωσαν κεραμίδια από τη στέγη.

Οι κάτοικοι επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, λέγοντας ότι με δική της ευθύνη έχουν μείνει “γυμνά” τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, ότι δεν οργανώνονται μπλόκα για ελέγχους, και επισημαίνουν ότι ιδιαίτερο πρόβλημα υφίσταται στην περιοχή που ελέγχεται από το αστυνομικό τμήμα Κορώνης, το οποίο λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις έμψυχου δυναμικού.

Η Κορώνη, η Λογγά, το Πεταλίδι, η Φοινικούντα, η Νέα Κορώνη, ο Άγιος Ανδρέας και η Μεθώνη είναι μερικά από τα δεκάδες χωριά που τον τελευταίο καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο των συμμοριών της Πυλίας.
Τη σοβαρότητα της κατάστασης είχε στιγματίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου με ερώτησή του προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας.

Στην ερώτησή του ανέφερε αλλεπάλληλες ληστείες, αφαιρέσεις αγροτικών προϊόντων από την ύπαιθρο, τραυματισμούς και βασανισμό γερόντων, πυροβολισμούς σε χωριά και έκανε λόγο για κλονισμό του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Καμία, όμως, από τις αρμόδιες Αρχές δεν κινητοποιήθηκε.

Οι ντόπιοι επισημαίνουν ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Γιώργος Καραμπάτος, τονίζει ότι «πρόσθετο κόστος προκαλείται στις επιχειρήσεις από την εγκληματικότητα. Το κράτος δεν κάνει τίποτε για να μας προστατεύσει και οι πολίτες έχουν φτάσει ένα βήμα πριν από την οργάνωση δικών τους περιφρουρήσεων. Η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει από κοινού να βρουν μια λύση».

Απίστευτα περιστατικά

Ανενόχλητη η δράση των κακοποιών

Χαρακτηριστικό της άνεσης με την οποία δρουν οι διαρρήκτες στην περιοχή είναι ένα περιστατικό που συνέβη προχθές στο Καλό Νερό Μεσσηνίας. Τρεις άνδρες έσπασαν το τζάμι σπιτιού και εισέβαλαν σε αυτό, ενώ εντός της οικίας βρίσκονταν οι ενοικιαστές. Οι διαρρήκτες - οι οποίοι είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες- υπό την απειλή κυνηγετικών όπλων ακινητοποίησαν το ζευγάρι των ενοικιαστών, απέσπασαν χρήματα, κοσμήματα, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άφωνη είχε μείνει η τοπική κοινωνία και τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τρεις νεαροί φορώντας κουκούλες και υπό την απειλή μαχαιριού είχαν εισβάλει στο σπίτι ενός 72χρονου συνταξιούχου και της 76χρονης συζύγου του στο Δήμο Αετού και τους ακινητοποίησαν, δένοντάς τους τα χέρια με κολλητική ταινία.
Αφού έψαξαν το σπίτι, έκλεψαν 500 ευρώ και κοσμήματα, αξίας περίπου 2.000 ευρώ, και εξαφανίστηκαν. Ήταν ένα από τα δεκάδες παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή και εξακολουθούν με αυξανόμενη συχνότητα μέχρι σήμερα».

Θάρρος

Φιλιατρά: Απόπειρα διάρρηξης καταστημάτων

Δύο απόπειρες διαρρήξεων σημειώθηκαν σε, ισάριθμα, καταστήματα προχθές βράδυ στα Φιλιατρά. Μάλιστα, ο τρόπος των παραβιάσεων είναι πανομοιότυπος (έσπασαν τα τζάμια), που «οδηγεί» στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Ωστόσο, οι άγνωστοι δεν πρόλαβαν να «μπουκάρουν» στα καταστήματα. Μετά από έλεγχο που έκαναν οι ιδιοκτήτες στα εμπορεύματά τους, δε φαίνεται να εκλάπη κάτι.

Το γεγονός, πάντως, ότι και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε καταστήματα που βρίσκονται και λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της πόλης των Φιλιατρών, δείχνει ότι οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί και δε φοβούνται ούτε υπολογίζουν, πια, τίποτα.
Όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες των ...........

καταστημάτων, δεν ξέρουν πώς και από πού να φυλαχθούν.
Γενικά, στην πόλη επικρατεί φόβος και ανασφάλεια από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, με τις παραβατικές συμπεριφορές να είναι σχεδόν καθημερινό, θλιβερό, φαινόμενο…
Φανερά ανήσυχος από την απόπειρα παραβίασης, ο Θανάσης Ψιλόπουλος, με κατάστημα εργαλείων – μηχανημάτων – χρωμάτων – σιδηρικών, δίπλα στον πεζόδρομο των Φιλιατρών, μας είπε: «Κλείσαμε το μαγαζί κατά τις 8.00 το βράδυ και μετά πήγαμε έξω, με τον πατέρα μου, στην πλατεία. Η μητέρα μου εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι μας, ακριβώς επάνω από το μαγαζί. Κατά τις 10.00 που επέστρεψα, πήγα να τραβήξω το αυτοκίνητο που το είχα μπροστά στο μαγαζί και είδα ότι είχαν ρίξει την τζαμαρία της πόρτας… προφανώς για να μπουν. Έβαλα τις φωνές… Ήρθαν οι δικοί μου, πήραμε την Αστυνομία, ήρθαν και αυτοί, περιμέναμε μήπως είναι κάποιος μέσα, αλλά τίποτα. Ψάξαμε, δεν είδαμε κάτι. Από τον έλεγχο που κάναμε στο μαγαζί, δε λείπει κάτι από τα αντικείμενα μεγάλης αξίας που έχουμε. Αν πήραν κάτι μικρό και δεν το έχουμε διαπιστώσει, δεν ξέρουμε…».

Όπως ανέφερε ο κ. Ψιλόπουλος, το περιστατικό σημειώθηκε μάλλον 9.00 με 9.30 μ.μ. «Εδώ είναι το κέντρο του πεζόδρομου, υπάρχει μεγάλη κίνηση, δηλαδή δε φοβούνται τίποτα, έχουν αποθρασυνθεί τελείως… Κάτι πρέπει να γίνει… Συνέχεια τέτοια περιστατικά έχουμε στα Φιλιατρά. Υπάρχει ανασφάλεια μεγάλη και φόβος. Φταίει και το κράτος. Τι να κάνει η Αστυνομία; Δεν υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Πρέπει σε κωμοπόλεις, όπως τα Φιλιατρά, που έχουν έρθει πολλοί αλλοδαποί (δεν έχουμε πρόβλημα με όλους τους ανθρώπους), να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα και να υπάρχει αστυνόμευση… Τώρα, με το νέο Δήμο, να γίνει Δημοτική Αστυνομία, για να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση σε κάθε πόλη και χωριό…» σχολίασε ακόμη.

Η Αναστασία Γυφτάκη, από το κατάστημα «Ο Κήπος της Εδέμ» (με φρούτα και λαχανικά), ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Τη νύχτα παραβιάσανε το μαγαζί, σπάζοντας το τζάμι της πίσω πόρτας με σιδερένιο αντικείμενο… Αυτό έγινε λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα. Ο γείτονας που μένει στο σπίτι ακριβώς επάνω από το κατάστημα άκουσε το θόρυβο από το τζάμι που έσπασε και κατέβηκε κάτω. Οι δράστες, τρία άτομα ήταν όπως είδε ο γείτονας, μόλις κατέβηκε τρόμαξαν και έφυγαν. Δεν πρόλαβαν να μπουν στο κατάστημα… Αμέσως μας ειδοποίησε, ήρθαμε κι εμείς, μετά ήρθε και η Αστυνομία, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Η Αστυνομία πήρε το σιδερένιο αντικείμενο για αποτυπώματα…».
Η κα Γυφτάκη σημείωσε ακόμη πως «σχεδόν κάθε μέρα μαθαίνουμε και για ένα τέτοιο περιστατικό. Διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες… Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Κάτι πρέπει να γίνει…».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι αυτό που έχουμε γράψει και εμείς. Η Εγκληματικότητα στην Μεσσηνία και ειδικότερα στην πόλη μας έχει χτυπήσει κόκκινα.
Κάτι πρέπει να γίνει. Και να γίνει από πλευράς πολιτείας. Με ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, με αποσυμφόρηση των αστυνομικών τμημάτων με διάφορες γραφειοκρατικές υποθέσεις ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Είναι εύκολο να κατηγορούμε την αστυνομία για ανεπάρκεια. Πανεύκολο. Για την ανεπάρκεια της όμως αυτή τις ευθύνες πρέπει να τις αναζητούμε στην πλευρά της πολιτείας. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι αστυνομικοί. Κάποιοι άλλοι (βλέπε οι εκάστοτε 300 της βουλής) τους έχουν κάνει να φαίνονται ανεπαρκείς.

Ευχές από το ξενοδοχείο Apollo Resort art Hotel Κυπαρισσίας.





Ευχές απο το κέντρο Κυπαρισσίας "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας σας εύχεται Kαλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά



Ο Υπεύθυνος του Κέντρου
Τσουμάνης Γεώργιος
Γεωπόνος, Msc



Ευχές από το Greek American News Agency




Ευχές από την "Διαδρομή"





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.