Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Παπαχρήστος

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο βουλευτής Πρεβέζης του κόμματος Ευάγγελος Παπαχρήστος, μετά την απόφασή του να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενημέρωσε ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Σημειώνεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ..........

στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Παπαχρήστος είχε χαρακτηρίσει «άδικο» το νομοσχέδιο, επικρίνοντας τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ότι «δίνουν την ευκαιρία, να αρθεί και η τελευταία άγκυρα που προστάτευε τους μισθούς από την κάθοδο».

Ναυτεμπορική

Τελετή παραλαβής - παράδοσης της Νομαρχίας Κορίνθου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης παραβρέθηκε σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της Νομαρχίας Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κτίριο της υπηρεσίας σύμφωνα με τις εθιμοτυπικές παραδόσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Νομάρχη κ. Νίκο Ταγαρά και από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Νομαρχία Κορινθίας θα μετονομαστεί επισήμως σε Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Μετά τη λήξη της τελετής ο επικεφαλής του ..........

συνδυασμού κ. Τατούλης αφού ευχήθηκε στον κ. Δέδε καλή επιτυχία στο νέο του έργο, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας που παραχώρησε, υπογράμμισε:
«Η νέα ηγεσία θα βρίσκεται περισσότερο στο στόχαστρο της κριτικής. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι πολύ αυστηροί στην κριτική απεναντί μας. Θα πρέπει πλέον να δίνουμε έμπρακτες αποδείξεις. Δεν αρκεί ο λόγος των πολιτικών για την καλή προσπάθεια. Θα πρέπει οι ελευθερόφρονες πολίτες, η ελεύθερη κοινωνία να δίνουν την απαντησή τους κρινοντάς μας σκληρά για το αποτέλεσμα».

Μιλώντας για τις προοπτικές του τόπου και αναφερόμενος παράλληλα στα χαμένα χρόνια που πέρασαν ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε:
«Είμαστε εδώ για να τονίσουμε το ενδιαφέρον και τη σημασία που έχει το καινούριο που ήρθε για τον τόπο μας σε σχέση με το παλιό που αφήνουμε πίσω. Χαίρομαι που ο κ. Ταγαράς ευθαρσώς ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πολλά χρόνια πριν.

Αποτελεί ουσιαστικά την επιβεβαίωση όλων αυτών που λέγαμε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για αλλαγή στον τόπο μας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές. Δεν έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να παραμένουμε στα καβούκια μας. Οι πολίτες οφείλουν να αγωνιούν για το μέλλον τους. Μεσσίες και σωτήρες δεν υπάρχουν. Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση είναι οι πολίτες και κανένας δεν μπορεί να τους περιχαρακώσει στις δικές του απαιτήσεις. Οι περιχαρακώσεις τελείωσαν ρητά και αμετάκλητα».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού τοποθετήθηκε για ακόμα μία φορά στο στόχο της Νέας Πελοποννήσου και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί, εφαρμόζοντας σωστά όλες τις διατάξεις του νέου θεσμού του Καλλικράτη.
«Δίπλα από το γραφείο του κ. Δέδε θα είναι το δικό μου γραφείο. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί. Όλοι οι υγειώς σκεπτόμενοι οργανώνουμε το μέτωπο που θα προχωρήσει σε ρίξεις και ανατροπές με τέτοια φαινόμενα. Στόχος μας είναι να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μία ευρωπαϊκή περιφέρεια παρά την κρίση. Ο νέος θεσμός είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Έχουμε τη δύναμη και τα εργαλεία. Έχουμε τους πολίτες με το μέρος μας στην προσπάθεια αυτή. Πρέπει να προτάξουμε την ανοικοδόμηση της τοπικής οικονομίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε και να εφαρμόσουμε τη μεταρρύθμιση αυτή. Η προσπάθεια θα ελέγχεται από όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια θα επενδυθεί σωστά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των χαμένων πόρων».

Τέλος ο κ. Τατούλης ολοκλήρωσε το λόγο του καλώντας όλους τους φορείς και τους απλούς πολίτες του τόπου σε μία συνολική προσπάθεια για την ανάδειξη του τόπου. «Καλούμε όλη τη Δημόσια Διοίκηση, όλη τη διοίκηση της Περιφέρειας να ανασκουμπώσουμε τα μανίκια μας, να εργαστούμε όλοι περισσότερο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε στον τόπο μας. Το οφείλουμε σε εμάς, στις νέες γενιές, στον τόπο μας. Θα μείνουμε μακριά από συμπεριφορές που περιλαμβάνουν παρέες ή κομματικές προτιμήσεις. Η Νέα Πελοπόννησος απάντησε στην υπέρβαση της κοινωνίας, απέναντι σ’ αυτές τις περιχαρακώσεις. Δεν θα δεχτούμε φαινόμενα που ταλανίζουν τους πολίτες. Οι αποφάσεις μας σε τέτοιες περιπτώσεις θα είναι μονόδρομος».
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δέδες ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια για να αλλάξουμε τον τόπο μας και μάλιστα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες».
Την τελετή παρακολούθησαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας οι οποίοι ευχήθηκαν στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη και στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γ. Δέδε καλή επιτυχία, δηλωνοντάς τους την αμέριστη συμπαραστασή τους στη προσπάθειά τους να οδηγήσουν την περιφέρεια μακριά από το τέλμα.

Τριπλό “όχι” στον Πρωθυπουργό από τους αρχηγούς των κομμάτων [ Video ]

Στην πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε το εξής: ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε πριν τον πρωθυπουργό στο ραντεβού τους. Ο κ. Σαμαράς έφτασε 5 λεπτά πριν τις 10, ενώ ο κ. Παπανδρέου έφτασε τρία λεπτά αργότερα...

Η δικαιολογία του πρωθυπουργού ήταν αυτή που προβάλλουν όλοι σήμερα και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Και ο πρωθυπουργός έπεσε σε κίνηση!
Έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής ..........

αντιπολίτευσης υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό στο ίδιο του το γραφείο.

Δείτε την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά



Δεν προτίθεται να ακολουθήσει την κυβέρνηση στην συναίνεση η Αλέκα Παπαρήγα. Αυτό δήλωσε μετά την συνάντηση 40 λεπτών που είχε με τον πρωθυπουργό. Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου η κα Παπαρήγα δήλωσε οτι ενημερωθηκε από τον πρωθυπουργό για την Σύνοδο Κορυφής στις 16 και 17/12. Δεν συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο. "Αυτά", είπε, "τα είπαμε το απόγευμα στην Βουλή και πρόσθεσε οτι ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει. Καμμία συναίνεση στο Μνημόνιο και στο πολυνομοσχέδιο".

Δείτε την δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα




“Ήμουν σημαιοφόρος της συναίνεσης, δεν θα γίνω όμως ο νεκροθάφτης της κοινωνίας” είπε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., συμπληρώνοντας έτσι την ... τριπλέτα του “όχι” στην προσπάθεια συναίνεσης του Πρωθυπουργού. “Ψηφίσαμε το μνημόνιο για να υπάρχουν μισθοί και συντάξεις” είπε ο Γιώργος Κρατζαφέρης για να συμπληρώσει πως “τώρα όμως πετσοκόβονται”.

Δείτε την δήλωση Καρατζαφέρη



Newsit.gr

ΟΑΕΔ: Από σήμερα το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

Από σήμερα καταβάλλεται στους επιδοτούμενους άνεργους του ΟΑΕΔ τα δώρα Χριστουγέννων 2010, ενώ προπληρώνονται και τα επιδόματα ανεργίας που θα καταβάλλονταν κανονικά από 14-12-2010 μέχρι και 02-01-2011.

Επίσης, από σήμερα προπληρώνονται τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων, που θα καταβάλλονται κανονικά μέχρι και 02-01-2011.

Τέλος, καταβάλλονται και τα δώρα ..........

Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Φοροκάρτα: Ανοικτό σε εναλλακτικές προτάσεις το ΥΠΟΙΚ

Ανοικτό να εξετάσει τις εναλλακτικές προτάσεις που περιλαμβάνει η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την φοροκάρτα [ Εδώ το σχετικό άρθρο ] , δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η γνωμοδότηση θέτει ορισμένες απλές, αλλά ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της κάρτας, όπως νομοθετική ρύθμιση, ανωνυμία κατά τη χρήση της και μέτρα ασφαλείας κατά την εφαρμογή της.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών ........

Συστημάτων, σημειώνεται, έχει ήδη συμπεριλάβει τους στόχους αυτούς στο σχεδιασμό της κάρτας και εργάζεται προκειμένου να περιληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση.

Επίσης, προσθέτει το ΥΠΟΙΚ, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες και θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης.

Μέχρι τις 20/12 οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΛΓΑ

Στις 20 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΛΓΑ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1895/β/3.12.2010 ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ρυθμίζονται οι οφειλές προς τον ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά:

α) Τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 20/9/2010 οφειλές στις Δ.Ο.Υ., από την ειδική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, του άρθρου 5α του νόμου 1790/1988,

β) Τα ποσά των εισφορών, που έχουν ...........

παρακρατήσει έμποροι, συνεταιρισμοί ,ομάδες παραγωγών κλπ από αγρότες του ειδικού κατ' αποκοπή καθεστώτος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) και δεν τα έχουν αποδώσει με δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ και ,

γ) Τα ποσά των εισφορών, που οφείλονται από αγρότες του κανονικού καθεστώτος και δεν έχουν αποδοθεί μέχρι τις 20/9/2010.

Για την ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση απαιτείται η υποβολή αίτησης στην ΔΟΥ του οφειλέτη το αργότερο μέχρι την 20η Δεκεμβρίου 2010.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν τις οφειλές τους είτε εφάπαξ είτε σε 48 μηνιαίες δόσεις.

Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των οφειλών, μέχρι 14 Ιανουαρίου 2011, διαγράφονται όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις και καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στην κύρια οφειλή.

Εάν η οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα περιορίζονται στο ήμισυ. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 ευρώ, ανά αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Σε περίπτωση καταβολής σε δόσεις (μέχρι 48) η πρώτη δόση καταβάλλεται το αργότερο μέχρι την 14η Ιανουαρίου 2011 και οι υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, μέχρι την πλήρη εξόφληση της ρύθμισης.

Στους οφειλέτες που είναι συνεπείς στην ρύθμιση χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας ,ενώ στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τρεις συνεχόμενες δόσεις επέρχεται απώλεια της ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, το υπόλοιπο της οφειλής που ρυθμίστηκε και δεν έχει καταβληθεί, επιβαρύνεται με όλες τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης.

Σήμερα η εκδίκαση της έφεσης του Παναθηναϊκού

Σήμερα Τρίτη, δηλαδή μια μέρα νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη Τετάρτη, θα εκδικαστεί η έφεση του Παναθηναϊκού για την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που του επιβλήθηκε, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο λόγος αυτής της μετάθεσης είναι οι ..........

απεργιακές κινητοποιήσεις, που είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη και αναμένεται να παραλύσουν την χώρα.

Νομικά προσχώματα στην εφαρμογή της φοροκάρτας

Επιφυλάξεις κρατά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εφαρμογή της «φοροκάρτας», της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του Υπουργείου Οικονομικών που μπαίνει στη ζωή των φορολογουμένων από τις αρχές του 2011.

Η Αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνει νομικά προσχώματα στην εφαρμογή και τη χρήση της «φοροκάρτας» στην οποία θα καταγράφονται όλες οι αγορές που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι του υπουργείου Οικονομικών χωρίς ν’ απαιτείται η συγκέντρωση των αποδείξεων.

Η Αρχή θεωρεί ότι με τη χρήση της ........

«φοροκάρτας» θα φωτογραφίζονται τα φορολογικά στοιχεία των πολιτών , παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά τους δεδομένα.. Άρα, η πλήρης ηλεκτρονική αποτύπωση όλων των αγορών των φορολογουμένων, θα δίνει τη δυνατότητα στην καταγραφή προσωπικών στοιχείων, όπως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Σύμφωνα με την Αρχή πρόβλημα υπάρχει και λόγω του ότι οι αποδείξεις πληρωμών και άρα και τα προσωπικά δεδομένα , θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάση δεδομένων και ως εκ τούτου ελλοχεύει οι κίνδυνος να γίνει επεξεργασία τους από τρίτους.

Η Αρχή διαφωνεί και με την ενσωμάτωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρονική κάρτα και θα ζητήσει να γίνει διαχωρισμός καθώς επίσης και η λίστα αγορών να γνωστοποιείται κάθε χρόνο με τη φορολογική δήλωση.

Τέλος η αρχή εντοπίζει πρόβλημα και στο γεγονός ότι η έκδοση της «φοροκάρτας» έγινε με υπουργική απόφαση κι όχι με νόμο.

Zougla.gr

Στις αρχές του 2011 οι τροπολογίες για τη μείωση των διοδίων

Στις αρχές του νέου έτους το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογίες για την μείωση για τα επόμενα 30 χρόνια των διοδίων των πέντε μεγάλων αυτοκινητόδρομων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός,κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Κ. Γιαννακοπούλου, εξήγησε ότι παρότι οι συμβάσεις μεταξύ των παραχωρησιούχων των έργων και του Δημοσίου έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή, έχουν υψηλή συνταγματική προστασία και κάθε αλλαγή τους θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της άλλης πλευράς.

«Πράγματι είναι πολύ πυκνά και .......

πολύ ακριβά τα διόδια» είπε προς την βουλευτή η οποία έκανε τη σχετική παρατήρηση και τόνισε ακόμη ότι στην διαπραγμάτευση έχει τεθεί η μετατροπή των συμβατικών διοδίων σε ηλεκτρονικά ώστε να εξορθολογιστεί το κόστος για τον χρήστη καθώς έτσι θα πληρώνει έτσι για κάθε χιλιόμετρο που διανύει.

Για τις καθυστερήσεις ο κ. Μαγκριώτης είπε πως οφείλονται στο ότι δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι απαλλοτριώσεις, καθώς προβλέπονταν ολοκλήρωσή τους δώδεκα μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης που έγινε το 2007 «πράγμα αδύνατο» όπως είπε ο υφυπουργός.

Η διαδικασία πρόσβασης στο αναβαθμισμένο Taxisnet

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του νέου αναβαθμισμένου taxisnet.

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι ο υποψήφιος νέος χρήστης του taxisnet συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του, δηλώνοντας το όνομα (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιλέξει να έχει ως χρήστης του συστήματος.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών .......

Συστημάτων θα στείλει στον φορολογούμενο σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής της αίτησης καθώς και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να προσέλθει στην Δ.Ο.Υ που ανήκει για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει το επόμενο βήμα έχοντας μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και τον ΑΦΜ του.

Από τη Δ.Ο.Υ ο φορολογούμενος παραλαμβάνει έναν κλειδάριθμο, το οποίο θα χρησιμοποιήσει μαζί με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για την ενεργοποίηση του λογαριασμού του .

Οι υφιστάμενοι χρήστες του taxisnet, θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση αλλά αν επιθυμούν να κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών θα πρέπει να πάνε στην εφορία τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έγκρισης της αίτησης.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.