Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Φέρνουμε πίσω το troktiko που αγαπήσαμε....



http://okitkort.blogspot.com/

Φέρνουμε πίσω το troktiko που αγαπήσαμε, μέχρι να γυρίσει το original ... Εμείς απλά είμαστε ένας αντικατοπτρισμός - κλώνος, όπως θέλετε πείτε το.

Διαβάστε εδώ περισσότερα : http://okitkort.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html

και εδώ : http://okitkort.blogspot.com/2010/12/inverted-troktiko-okitkort.html

Θα χαρούμε να λάβουμε email με άρθρα σας για αναδημοσίευση.

Εμείς πάντα βάζουμε ενεργή πηγή και απέχουμε πολύ από τον μαϊμού κλώνο του tro-ma-ktikou ... ας δώσουμε σε αυτούς ένα μάθημα και όλοι μαζί ας ενωθούμε για το troktiko που μας λείπει .... αν γυρίσει κάποια στιγμή εμείς απλά θα εξαφανιστούμε.

Δεν έχουμε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ξεκινάμε underground την συνέχεια μιας πανέμορφης ιδέας... της ιδέας του αείμνηστου Σωκράτη Γκιόλια

Σας θέλουμε μαζί μας

Okitkort


Σχόλιο
Τουλάχιστον τα παιδιά το λένε ευθέως. Είμαστε αντικατοπτρισμός. Οχι οι original. Το λενε εντιμα και καθαρά.
Καλή αρχή παιδιά και καλή συνέχεια.




Νέες φωτογραφίες απο τα χθεσινοβραδυνά γεγονότα στα Φιλιατρά.

Αναγνώστης του Φιλιατρά news μας έστειλε πρίν λίγα λεπτά δυο φωτογραφίες που μαρτυρούν την κόλαση φωτιάς που υπήρχε χθες βράδυ στα Φιλιατρά.

Μας ενημερώνει ότι η ωρα που αναγράφει η φωτογραφία είναι λανθασμένη λόγω μη σωστής ρύθμισης της φωτογραφικής μηχανής.
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για την αποστολή των φωτογραφιών που τράβηξε.

Κλικ στις φωτό για πλήρες μέγεθος






Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν χθές βράδυ στα Φιλιατρά

Πρωτοφανή γεγονότα με φωτιές σε πλαστικούς κάδους ανακύλωσης αλλά και σε τρακτέρ συνέβησαν το βράδυ που μας πέρασε (ξεμερώματα Τετάρτης) στην πόλη μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι νεαροί μάλλον αλλοδαπής καταγωγής -πολλοί λένε ότι ήταν Ρουνάνοι- έκαψαν περιμετρικά της πλατείας κάδους ανακύκλωσης (τους γνωστούς μπλε πλαστικούς κάδους) αλλά και ένα τρακτέρ φορτωμένο με Ελιόπανα και δυο ραβδιστικά μηχανήματα σε κάθετο δρόμο της παλαιάς Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.
Το κίνητρο για το πρωτοφανές .........

αυτό περιστατικό στην πόλη μας είναι άγνωστο και η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Γεγονός είναι ότι η παραβατικότητα στα Φιλιατρά έχει αυξηθεί, οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι με τους χιλιάδες αλλοδαπούς που ζουν στην πόλη μας και ο φόβος είναι διάσπαρτος.
Αν το κράτος και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους πολίτες, μήπως είναι ώρα να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;

Ικανοποίηση απο τον Σύλλογο πολυτεκνων Τριφυλίας για την στήριξη Βουδούρη

Ικανοποιημένος απο την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φάνηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας.
Σε απάντηση του συλλόγου για την ερώητηση του βουλευτή ο σύλλογος αναφέρει ότι Ευχαριστούμε τον κ. Βουδούρη για την συμπαράσταση, αυτή από μόνη της δεν φτάνει. Το θέμα είναι να αντιληφθούν οι κυβερνώντες οτι ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας με τις αποφάσεις τους. Τόσα χρόνια έπερναν λάθος αποφάσεις και τώρα περνάνε από τη μιά άκρη στην άλλη πάλι με λάθος αποφάσεις.

Αναλογη συμπαράσταση περιμένουμε ........

και από τις άλλους βουλευτές.

Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

Όλοι οι Πολύτεκνοι με τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την 15η Δεκεμβρίου στην Αθήνα ( η προσυγκέντρωση των πολύτεκνων οικογενειών θα γίνει στις 11π.μ. μπροστά στο Ζάππειο, για να επακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Σύνταγμα και το Υπουργείο Οικονομικών).



Δεν πληρώνουμε διόδια. Μια κίνηση πολιτών που βρίκσκει ολο και περισσότερους μιμιτές.

Εδω και καιρό, υπάρχουν αρκετές κινήσει πολιτών οι οποίες τάσσονται κατά των διοδίων που διάφοροι ιδιώτες βάζουν κατά το δοκούν για να εισπράττουν παράνομα χρήματα για δρόμους που οι Έλληνες πολίτες έχουν χρυσοπληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει την είσπραξη των διοδίων με την ανοχή των κυβερνήσεων, βάζουν ότι τιμές θέλουν, όποτε το θέλουν.

Η απάντηση που δίνουν αυτές οι κινήσεις των πολιτών είναι ξεκάθαρη. ΔΕΝ πληρώνουμε διόδια. Σηκώνουμε την μπάρα και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Τόσο απλά.

Η πράξη μας αυτή δεν είναι παράνομη, καθώς ............

ούτε η αστυνομία μπορεί να επέμβει, ούτε η εφορία καθότι είναι άρνηση καταβολής διοδίου ανάμεσα σε ιδιώτες.
Αυτά υποστηρίζουν οι επιτροπές διόδια STOP που τώρα τελευταία προκείμενου να διαδώσουν σε όλους τους Ελληνες αν είναι δυνατόν αυτήν τους την κίνηση έχουν δημιουργήσει εάν ιστότοπο όπου γράφουν τις κινήσεις τους, τις αρνήσεις πληρωμών δοδίων και ανεβάζουν και video απο την κίνηση τους κατά των διοδίων.

Μια τέτοια επιτροπή από τις πολλές είναι η Επιτροπή Διόδια Stop

Στην σελίδα τους βρήκαμε ενα θέμα με τίτλο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"

Η δημοσίευση τους αναφέρει:

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ -ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ
Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε
Οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια
1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια.


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


- Άρθρο 5: Καθένας έχει το δικαίωμα να … συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος. (§3). Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα… (§4).

- Άρθρο 6: Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα (§1).

- Άρθρο 7: Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο… (§1).

- Άρθρο 11: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα (§1).

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
(Οι Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων στηρίζουν και συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια)

Μπείτε στην σελίδα των επιτρoπών Διόδια Stop και δείτε όλα όσα σας ενδιαφέρουν καθώς και video από διάφορες περιπτώσεις ανοίγματος των μπαρών στα διόδια και διέλευσης χωρίς να πληρώσουν.

Εκλογές θα κάνουν στον σύλλογο Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς "Ο Μαυροπίνακας".

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιήσει την κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 ο σύλλογος Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς "Ο Μαυροπίνακας"
Μετά την ίδρυση του συλλόγου το 2008, κυρίως απο εκπαιδευτικούς, αλλά και άλλα
άτομα που ενδιαφέρονται να διαφυλάξουν και να αναδείξουν την σχολική πολιτιστική κληρονομιά και ο κυριότερος σκοπός του είναι η ίδρυση Μουσείου Σχολικής Ζωής στα Φιλιατρά.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ........

καλεί τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όσους επιθυμούν να γραφούν μέλη, να προσέλθουν την παραπάνω ημερομηνία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών (πρώην Ι.Ε.Κ) στις 5 μ.μ για να ψηφίσουν.

Στο 1,516 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης

Απορροφήθηκε μερικώς η αύξηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τις αρχές Νοεμβρίου λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών πετρελαίου καθώς και των μεταβολών στη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-ευρώ παρατηρηθήκαν αυξήσεις των τιμών Διυλιστηρίου κατά 15% και οι αυξήσεις αυτές μεταφράστηκαν σε μια επιβάρυνση περίπου 6 λεπτών ανά λίτρο στην τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης.

Ωστόσο με βάση τα δεδομένα του ........

Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά περίπου 4 λεπτά του ευρώ. Διαπιστώνεται συνεπώς ότι η επιβάρυνση του καταναλωτή περιορίστηκε κατά 2 λεπτά λόγω της συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους της αγοράς των υγρών καυσίμων (εταιρείες εμπορίας και πρατήρια υγρών καυσίμων).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η μέση τιμή αντλίας ανέρχεται σε 1,516 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και από αυτή την τιμή το 62,5% είναι φόροι και δασμοί, το 29,2% η τιμή διυλιστηρίου και το 8,3% το περιθώριο της εταιρείας και του πρατηριούχου.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε σεις του υπουργείου δεν κάνετε καμιά βόλτα στα Φιλιατρά να δείτε τιμές 1,64 το λίτρο η αμόλυβδη να κόψετε κανέναν ... Νικολάκη και να ρίξετε κανένα πρόστιμο....
Για κοπιάστε λίγο. Εδώ οι τιμές μόνο ανεβαίνουν. Δεν πέφτουν ποτέ.
Φιλιατρά Μεσσηνίας (Πελοπόννησο) είμαστε.
Αν θέλετε σας βάζουμε και φωτό από τις τιμές των βενζινάδικων της πόλης να καμαρώσετε.

Αννα Διαμαντοπούλου: «Φέτος πάμε Ελλάδα»

Πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα

«Φέτος πάμε Ελλάδα»

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, για την εξασφάλιση ελκυστικών εκπαιδευτικών εκδρομικών πακέτων από τα τουριστικά γραφεία προς τους μαθητές, ώστε να επιλέγουν για τις σχολικές εκδρομές τους προορισμούς εντός Ελλάδας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.
Παράλληλα, στόχος είναι η ..........

δημιουργία εκδρομικών πακέτων -με επίκεντρο το μοναδικό πολιτισμό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας- που θα απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές άλλων χωρών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός θα συναντήσει σήμερα Τετάρτη 08/12/2010, στις 12:00, εκπροσώπους του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων). Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Συνάντηση Κόλλια με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων του νέου Δήμου

Με επιστολή του ο εκλεγμένος δήμαρχος Τριφυλίας, κύριος Κώστας Κόλλιας, με θέμα "Συνάντηση γνωριμίας- συνεργασίας" ορίζει ημερομηνία και ώρα συνάντησης με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας της Τριφυλίας.

Τη Δευτέρα 13-12-2010 και ώρα 11.30 πμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Διευθυντές όπου αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη συνεργασία. Ο κύριος Κόλλιας τονίζει ότι η Παιδεία για τη νέα Δημοτική Αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Σαν Προιστάμενη του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Αυλώνας ...........

δηλώνω παρούσα και χαίρομαι για την πρόθεση για συνεργασία. Αίτημά μας και θέμα για συζήτηση είναι η υποστήριξη από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στο μοναδικό εναπομείναν σχολείο στην ορεινή Τριφυλία, που παρά τις συνεχείς απειλές με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην Παιδεία το 2011 έχει ανάγκη λειτουργίας.

Από το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα

Ερώτηση του Οδυσσέα Βουδούρη για το "Το πολυτεκνικό επίδομα"

Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αφορούν στην κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος.

Το πολυτεκνικό επίδομα αποτελεί ουσιαστική συμβολή της πολιτείας στην ανατροφή των παιδιών των 160.000 περίπου πολύτεκνων οικογενειών και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η ενδεχόμενη κατάργησή του απαιτεί επαναξιολόγηση.
Επίσης, αποτελεί κίνητρο για την απόκτηση ..........

περισσοτέρων παιδιών από νέα ζευγάρια, σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα και η γήρανση του ανθρώπινου δυναμικού της Χώρας αξιολογούνται ως αρνητικοί παράγοντες τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για τα οξύτατα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χώρα μας παρουσιάζει το χαμηλότερο συντελεστή γονιμότητας πανευρωπαϊκά, καθώς επίσης ότι ενώ για την αύξηση του πληθυσμού απαιτείται συντελεστής γεννήσεων άνω του 2,11 παιδιά ανά ζευγάρι, στην χώρα μας ο συντελεστής αυτός είναι μόλις 1,28 παιδιά ανά ζευγάρι.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών:

1. Προτίθεται να επαναξιολογήσει την πιθανή κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.