Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΑΝΗ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 0 - 0

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και η νέα γκέλα (0-0) της Εράνης στο γήπεδό της αυτή τη φορά με τον Διαγόρα Βραχνέικων πρέπει να προβληματίσει άπαντες στο “πράσινο“ στρατόπεδο. Μπορεί να μην έχασε χθες η Εράνη όπως έγινε με τις Κροκεές, αλλά η ισοπαλία που έφερε με τον Διαγόρα θεωρείται αναμφίβολα αποτυχημένο
αποτέλεσμα.

Και το χειρότερο είναι πως η φιλιατρινή ομάδα δεν δικαιούταν τίποτα περισσότερο απ‘ ό,τι πήραν στο χθεσινό ματς, δηλαδή τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Πρέπει να τα παίρνει τέτοια ματς

Ετσι χάθηκε η ευκαιρία για το συγκρότημα του ........

Παναγιώτη Παναγόπουλου να βρεθεί μόνο στην 4η θέση της βαθμολογίας, απέναντι σε μία ομάδα που “έπρεπε“ να την κερδίσει στην έδρα του.
Ο Διαγόρας έπαιξε έξυπνα χθες στα Φιλιατρά, έκλεισε τους χώρους προς την εστία του, αποσυντόνισε την Εράνη και με αδιάκοπο πρέσινγκ πήρε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ένα σπουδαίο βαθμό.
Η ομάδα των Βραχνέικων δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, όμως διαθέτει έμπειρους παίκτες και θα παλέψει με πολλές ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Η Εράνη ήταν χλωμή, χωρίς ρυθμό και χωρίς σχέδιο στο παιχνίδι της. Οι γραμμές είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ πολλοί παίκτες ήταν σε μέτρια μέρα.

Οι δύο χαμένοι βαθμοί μπορεί να μην λένε πολλά πράγματα, όμως η Εράνη πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια και να καταφέρνει να ξεκλειδώνει κλειστές άμυνες, μιας και διαθέτει παίκτες να το κάνουν αυτό.
Πάντως οι “πράσινοι“ παραμένουν αρκετά μακριά από την διακεκαυμένη ζώνη (5 βαθμούς) και έχουν σαφώς ανώτερη ομάδα από όλες τις άλλες που παλεύουν για την παραμονή τους.

Ακαρπη υπεροχή

Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 19’, όταν μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Βασιλόπουλου η μπάλα κόντραρε στον Γάτσο και πέρασε κόρνερ. Η δεύτερη καλή στιγμή και τελευταία για το πρώτο ημίχρονο έγινε στο 35’, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Θ. Γεωργιόπουλου και πλασέ, ο Θωμάς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με τα πόδια.
Αυτά ήταν όλα κι όλα όσα έγιναν στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν μία εδαφική, αλλά ανούσια υπεροχή.

Απείλησε ο Διαγόρας στην επανάληψη

Στην επανάληψη η ομάδα του Ανδρέα Ζήκου μπήκε καλύτερα και στο 51’ έχασε καλή ευκαιρία, με τον Κότσα να δίνει στον Κωστή που έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Εράνη απείλησε στο 66’ όταν ο Θ. Γεωργιόπουλος τροφοδότησε τον Μουρούσια που από καλή θέση λίγο πλάγια σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 68’ το ξαφνικό σουτ του Σαραμαντά έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος. Ο Διαγόρας απείλησε και στο 84’ με τον Παρίση να δίνει στον Κωστή που έβγαινε τετ α τετ, όμως ο Αθανασόπουλος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.

Η τελευταία καλή στιγμή για την φιλιατρινή ομάδα ήταν στο 86’ με την κεφαλιά του Γκότση από φάουλ του Κώτσου να μπλοκάρει ο Θωμάς.
Καλή ήταν η διαιτησία του Αδαμόπουλου από την Ηλεία και των βοηθών του Σιδέρη και Μπίτκα από τον ίδιο σύνδεσμο.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Παναγιωτίδης, Α. Γεωργιόπουλος και Παρίσης.

ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Βασιλόπουλος (83’ Γκότσης), Κώτσος, Γιάννης, Καραχάλιος, Ντινιώτης, Παναγιωτίδης, Α. Γεωργιόπουλος (60’ Κόλλιας), Θ. Γεωργιόπουλος, Ανδρεόπουλος, Μουρούσιας (78’ Λυμπερόπουλος).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Θωμάς, Νικολακόπουλος, Γάτσος, Αθανασίου, Κατσαρέλιας (25’ Δασουράς), Μηλάτος, Κότσα (81’ Αρβανίτης), Αλεξανδρόπουλος, Σαραμαντάς, Παρίσης, Κωστής.

Notosport

Ηλεία: Βρέθηκε νεκρή μέσα σε λυόμενο..

Μέσα στο λυόμενο που ζούσε μόνη τα τελευταία χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή μια 58χρονη.

To μεσημέρι του Σαββάτου, στην Κρέστενα, oι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα όταν βρήκαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας, που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες.........

η 58χρονη είχε «χαθεί» από τη γειτονιά της και γενικότερα από τους δρόμους της πόλης που, σύμφωνα με πληροφορίες, καθάριζε καθημερινά, έβαλε σε σκέψεις τους περίοικους.

Όταν πλησίασαν το λυόμενο που της είχε παραχωρηθεί για να ζει, η έντονη δυσοσμία μαρτυρούσε ότι κάτι άσχημο είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και μπήκαν μέσα στο φτωχικό δωμάτιο, δεν άντεξαν την εικόνα που αντίκρισαν ...

Το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο θάνατός της 58χρονης επήλθε τουλάχιστον πριν από μια εβδομάδα. Η εγκληματική ενέργεια για την ώρα έχει αποκλειστεί και περισσότερα στοιχεία για τα αίτια θανάτου αναμένεται να δοθούν μετά τη νεκροψία, που θα γίνει τη Δευτέρα.

iliatora.gr

Στο κρεβάτι, αγκαλιά με το… Facebook

Αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης έδειξαν ότι το 72% των συμμετεχόντων «ρίχνει» μια ματιά στο προφίλ του στο Facebook, λίγο πριν αποκοιμηθεί.

Επίσης, το 18% – εκτός από την προαναφερθείσα ματιά – κάνει και μερικά post-it της τελευταίας στιγμής, πριν βυθιστεί στην αγκαλιά του Μορφέα!

Η μέση διάρκεια ασχολίας με το Facebook, λίγο πριν από τον ύπνο, κάτω από τις κουβέρτες, είναι 16 λεπτά.

Η τάση αυτή, βέβαια, δεν βρίσκει και τόσο σύμφωνους τους ειδικούς.
«Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, είτε ..........

είναι υπολογιστές είτε κινητά ή άλλα gadget, ασκεί ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στον ύπνο» δηλώνει κατηγορηματικά ο δρ Μάικλ Χέιστινγκς, από το κέντρο του βρετανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC) στο Νοσοκομείο Άντενμπρουκ.

«Η έκθεση στο λαμπερό φως της οθόνης ενός κομπιούτερ και ενός κινητού την ώρα που είναι κανείς ξαπλωμένος επιβραδύνει την ικανότητα του εγκεφάλου και ολόκληρου του οργανισμού να βυθιστεί στον ύπνο. Το επακόλουθο είναι να μην κοιμάται κανείς όπως και όσο χρειάζεται – και δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό».

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως, εκτός από το Facebook, το 25% των νέων χρησιμοποιεί στο κρεβάτι το κομπιούτερ του για να καταρτίζει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ενώ το 10% βρίσκει την ώρα κατάλληλη για να κάνει τις on-line πληρωμές του.

Η δημιουργία τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο.‏

Ο Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας πρωτοστατώντας στην προώθηση και λύση προβλημάτων της θάλασσας και του λιμανιού της Τριφυλίας το καλοκαίρι του 2007 πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την δημιουργία τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Ένα έργο πρωτοπόρο όχι μόνο για την Τριφυλία αλλά και για όλη την Πελοπόννησο. Έργο που θα φέρει ισορροπία στην ιχθυοπανίδα της περιοχής αλλά και αύξηση των πληθυσμών των ιχυοαλιευμάτων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα ..........

προστατευθούν τα λιβάδια ποσειδωνίας και παράλληλα θα γίνει ένας υπέροχος καταδυτικός προορισμός για τους λάτρεις της θαλάσσιας ζωής.

Εμείς είμαστε εδώ για την έγκριση της χρηματοδότησης από το ΕΠ.Π.ΑΛ 2007-2013 ( όπου το 75% του κόστους είναι από το ταμείο της Ε.Ε. ) , αλλά και για την σωστή κατασκευή του.

Σμέρδης Αθανάσιος
Πρόεδρος Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας.


Bonus μείωση φόρων με τη φορο-κάρτα από το 2011

Τρία κίνητρα δίνει το υπουργείο Οικονομικών

«Μπόνους» μείωσης φόρων σε όσους τη χρησιµοποιούν στις συναλλαγές τους θα δίνει η φοροκάρτα που καθιερώνει από το 2011 το υπουργείο Οικονοµικών, απαλλάσσοντας παράλληλα τους πολίτες από τη συλλογή αποδείξεων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το οικονοµικό επιτελείο εξετάζει τρία κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων µε τη χρήση της φοροκάρτας, η οποία θα καταγράφει απευθείας τις συναλλαγές των πολιτών, δίνοντας τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονοµικών να ελέγχει απευθείας τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων.
Συγκεκριµένα: ........

1) Επιστροφή ΦΠΑ. Κάθε φορά που ο καταναλωτής θα χρησιµοποιεί τη φοροκάρτα του θα έχει επιστροφή ΦΠΑ 1%. Έτσι, αν αγοράζει τρόφιµα που θα επιβαρύνονται από 1η Ιανουαρίου µε ΦΠΑ 13%, θα µπορεί να τον µειώσει σε 12%. Η ελάφρυνση θα επιστρέφεται µε την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, µειώνοντας τον συνολικό φόρο ή αυξάνοντας το ποσό της επιστροφής.

2) Έκπτωση φόρου. Στο τραπέζι έχει τεθεί και η πρόταση οι φορολογούµενοι να µπορούν να αθροίζουν στη φοροκάρτα τους αποδείξεις αξίας µεγαλύτερης των 15.000 ευρώ σε ατοµικό επίπεδο. Σήµερα, το µέγιστο απαιτητό ποσό αποδείξεων για το αφορολόγητο είναι 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον ποσό έως 15.000 ευρώ η εφορία κάνει έκπτωση φόρου 10% επί της διαφοράς.

3) «Διπλές» αποδείξεις. Αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωµατιστές και γενικότερα ελεύθερους επαγγελµατίες οι οποίοι εκ των πραγµάτων δεν έχουν µηχανήµατα POS (αυτά που χρησιµοποιούν τα καταστήµατα για να περνάνε τις πιστωτικές, µέσω των οποίων θα καταγράφονται και οι συναλλαγές µε τη φοροκάρτα) και επιπλέον σπανίως εκδίδουν αποδείξεις, εξετάζεται να µετράνε επί δύο (µια απόδειξη 100 ευρώ να µετράει για 200), καλύπτοντας έτσι πιο εύκολα το απαιτούµενο ποσό για το αφορολόγητο.

Οι τελικές αποφάσεις θα περιληφθούν στο φορολογικό νοµοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στη Βουλή.

Παλιότερα στο Φιλιατρά News είχαμε δημοσιεύσει θέμα σχετικό με την φοροκάρτα και μάλιστα είχαμε βάλει και ένα video σχετικό από πρωϊνή εκπομπή του Mega Σαββατοκύριακο.
Μπρείτε να το δείτε εδώ

Kυπαρισσία: Παρουσιάστηκε η μελέτη για τον τεχνητό ύφαλο

Η μελέτη κατασκευής του τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο παρουσιάστηκε από το διευθυντή του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.), δρ. Αργύρη Καλλιανιώτη, βιολόγο - ιχθυολόγο, το βράδυ της Παρασκευής στην Pαίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.

Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του και την πεποίθησή του ότι ο φάκελος, ο οποίος μέχρι τέλη Δεκέμβρη θα έχει παραδοθεί στη Νομαρχία, θα υποβληθεί άμεσα για ένταξη στο αντίστοιχο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (Ε.Π.ΑΛ), καθώς αναμένει το Μάρτιο την προκήρυξη για την κατασκευή του έργου!
Για τις μελέτες ωρίμανσης του έργου, ανέφερε πως σε αυτές περιλαμβάνονται: Ιχθυολογική μελέτη, Ωκεανογραφική μελέτη, μελέτες λιμενικών έργων και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ για να υλοποιηθούν χρειάστηκαν δειγματοληψίες ενός (1) έτους.

Αναφερόμενος στο «ιστορικό», σημείωσε πως .........

πρώτα έγινε η μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία του τεχνητού ύφαλου και ακολούθως ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών. Η κατασκευή του τεχνητού ύφαλου εκτιμάται πως θα διαρκέσει 1 χρόνο, ενώ μετά θα γίνει 3ετής επιστημονική παρακολούθηση. Επίσης, θα εκπονηθεί Διαχειριστικό Σχέδιο για την περιοχή, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας της.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της μελέτης, τόνισε πως η περιοχή είναι «άγνωστη» και επηρεάζεται από το ρεύμα που κατεβαίνει από την Αδριατική. Σε αυτή, στα μεγάλα βάθη που έχει η θάλασσα στη Νότια Πελοπόννησο, βρίσκεται ο αντικυκλώνας «Πέλοπας». Στα χαρακτηριστικά της περιοχής, σημείωσε τις αμμώδεις εκτάσεις, τους θυσάνους ποσειδωνίας και τις περιοχές σκληρού υποστρώματος.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο δίκτυο δειγματοληψιών κατά τη διάρκεια του έτους, τη θερμοκρασία, την αλατότητα, τη χλωροφύλλη, τα φερτά υλικά κ.ά. ευρήματα – αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως την παρουσίαση παρακολούθησαν δεκάδες αλιείς της περιοχής και φίλοι της θάλασσας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι απερχόμενοι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης κ.ά.

Από Θάρρος

ΠΑΣΟΚ Πήγαμε στις εκλογές χωρίς πυξίδα

Το αποτέλεσμα στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές συζητήθηκε χθες στη διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία των γραμματέων των τοπικών οργανώσεων, του εκπροσώπου του τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος Β. Χρονόπουλου, του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά και του βουλευτή Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρη. Η απουσία της βουλευτή Ν. Γιαννακοπούλου από τη συνεδρίαση ήταν δικαιολογημένη λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή συνισταμένη .........

των απόψεων που κατατέθηκαν ήταν ότι σημαντικότερη αιτία για το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα στους Δήμους της Μεσσηνίας ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων.

Όπως ειπώθηκε, αυτό το στοιχείο ήταν και ο λόγος για να χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος, οι υποψήφιοι να ανακοινωθούν παρά πολύ αργά, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να συμπληρώσουν ικανά ψηφοδέλτια, αλλά και να μην έχουν το χρόνο να περάσουν στους πολίτες το στίγμα της πολιτικής τους.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι απόψεις για αρνητικές συμπεριφορές από πλευράς τοπικών στελεχών, τα οποία, όπως ειπώθηκε, ακολούθησαν προσωπικές στρατηγικές και μόνο στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία.
Επίσης, στελέχη που έλαβαν μέρος στη χθεσινή διαδικασία σημείωσαν ότι και η πολιτική πρακτική της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ έπαιξε το ρόλο της ώστε το εκλογικό ταμείο στους Δήμους της Μεσσηνίας να είναι αρνητικό.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, σημειώθηκε ότι, παρά τη σημαντική καθυστέρηση στην επιλογή υποψήφιου δημάρχου, ο Θ. Μπρεδήμας κατάφερε, τελικά, να εκπροσωπήσει, το ΠΑΣΟΚ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δοθέντος επιπλέον ότι σ’ αυτό τον αγώνα ήταν ουσιαστικά χωρίς καμιά κομματική βοήθεια.
Όπως ήταν φυσικό, τελείως διαφορετική ήταν η άποψη των παρευρισκόμενων για το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκεί η πλειοψηφία των παρεμβάσεων συνέτεινε στο γεγονός ότι η εκλογή του Π. Τατούλη στη θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα και για το ΠΑΣΟΚ, παρά τις όποιες αμφισβητήσεις υπήρχαν για τη στήριξη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» και από το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τη χθεσινή συνεδρίαση, το επόμενο διάστημα θα γίνουν συσκέψεις στελεχών και στους έξι καλλικράτειους Δήμους του νομού, όπου θα συζητηθούν πιο διεξοδικά τα κατά τόπους αποτελέσματα.

Από το Θάρρος

Τριφυλία: Νέοι επενδύουν στον τόπο και αισιοδοξούν!

Μήνυμα αισιοδοξίας «στέλνουν» νέες και νέοι στην Τριφυλία με τη συνειδητή, θαρραλέα και τολμηρή ταυτόχρονα απόφασή τους να ζήσουν και να επενδύσουν στην περιοχή!
Παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, παρά τη χαμηλή αγοραστική δυνατότητα των πολιτών – καταναλωτών, παρά τη μειωμένη κίνηση στην αγορά, υπάρχει ελπίδα και προοπτική! Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο και επενδύουν σε αυτόν!

Άνθρωποι που δε συμβιβάζονται με τη μοιρολατρία και τη μιζέρια, αλλά προσπαθούν, δημιουργούν, ελπίζουν και το παλεύουν! Γνωρίζουν τις δυσκολίες, αναγνωρίζουν τις αντιξοότητες, αλλά δε σκύβουν το κεφάλι, δεν κάθονται στη γωνία…

Με δύναμη και αποφασιστικότητα παίρνουν την τύχη στα χέρια τους! Θα μπορούσαν, κάλλιστα, να έχουν την κάρτα και το επίδομα ανεργίας, να κάνουν κανένα μεροκάματο και κάπως να βγάζουν τα προσωπικά τους έξοδα. Αυτό είναι, όμως, το ζητούμενο, μόνο;
Η απλή και λιτή «επιβίωση»; Η μίζερη ........

αντιμετώπιση της καθημερινότητας;

Νέοι άνθρωποι, με πνεύμα «ανήσυχο», όρεξη για δουλειά, πάθος για τη ζωή, υπερβαίνουν αντιλήψεις που θέλουν τους νέους στα δύσκολα να «λουμώγνουν» και βγαίνουν μπροστά, στην αγορά, την κοινωνία! Χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, δίχως κομπλεξικά σύνδρομα αλλοτινών εποχών. Επενδύουν στην περιοχή. Επενδύουν χρήματα, κόπο, χρόνο, αγώνες, αγωνίες αλλά και όνειρα. Επενδύουν στα δικά τους όνειρα για καλύτερη ζωή!

Επισκεφθήκαμε νέες επιχειρήσεις, τρία νέα καταστήματα στα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία, και μιλήσαμε με τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να τα ανοίξουν και να τα λειτουργήσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είδαμε ανθρώπους δυνατούς, αισιόδοξους, ευδιάθετους. Με το χαμόγελο στα χείλη και την αυτοπεποίθηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους!

Γιώργος Κυριακόπουλος
Εμπόριο και service σε επαγγελματικά και γεωργικά μηχανήματα στα Φιλιατρά


Ο Γιώργος Κυριακόπουλος μαζί με τον αδερφό του επέστρεψαν από την Αθήνα όπου εργάζονταν και άνοιξαν την επιχείρησή τους στα Φιλιατρά το Σεπτέμβριο. Ό,τι έχει σχέση με ηλεκτρικά είδη, επαγγελματικά και αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία μπορεί κανείς να το βρει στο συγκεκριμένο χώρο. Τρυπάνια, τροχούς, κομπρεσέρ, αλυσοπρίονα, αντλίες, θαμνοκόπτες, γεννήτριες κ.ά. Μάλιστα, επειδή έχουν και τεχνικές γνώσεις, εκτός από εμπόριο, κάνουν και service, κάτι που για το χώρο είναι πολύ σημαντικό. Αμφότεροι γνωρίζουν το αντικείμενο, αφού έχουν δουλέψει σε σχετικές εταιρείες (Hitachi και Bosch) στην Αθήνα.

«Δουλεύαμε χρόνια στην Αθήνα, σε εταιρείες σαν αυτές που έχουμε μηχανήματα και εργαλεία εδώ, Hitachi και Bosch, και πήραμε μια μεγάλη απόφαση, να κατέβουμε και να το κάνουμε τώρα, να κάνουμε μια τέτοια επιχείρηση!» μας είπε ο Γιώργος.
Για την κίνηση στην αγορά, σημείωσε πως «είναι λίγο δύσκολη, ο κόσμος είναι “κλειστός”, δεν έχει και πολλά χρήματα, αλλά εντάξει, θα δούμε…».
«Υπάρχει αισιοδοξία, ναι υπάρχει! Για νέους ανθρώπους σαν κι εμάς, υπάρχει!» τόνισε ακόμη χαμογελώντας. «Επειδή υπάρχει δυσκολία αυτή την περίοδο, ο κόσμος θέλει εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη. Για να σε βοηθήσει, πρέπει κι εσύ να τον βοηθήσεις. Και το κάνουμε…».

Σοφία Μαργώνη
franchise «Ρεζέρβα» - Είδη δώρων στους Γαργαλιάνους


Πριν από μία εβδομάδα, περίπου, η Σοφία Μαργώνη άνοιξε στους Γαργαλιάνους κατάστημα με είδη δώρων «Ρεζέρβα». Αν και δεν κατάγεται από την περιοχή, με το σύζυγό της ήρθαν στην Τριφυλία πριν από τρία χρόνια για εργασία στην υπό κατασκευή -τότε- ΠΟΤΑ. Τους άρεσε ο τόπος, αγάπησαν την περιοχή, έκαναν φιλίες, τους άρεσε ο τρόπος ζωής και η χαλαρότητα που έχει η περιοχή, έχουν και μικρά παιδιά, και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα.

Για την επιχείρηση που άνοιξε, η Σοφία μάς είπε: «Ξεκινήσαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εδώ και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τους νέους, που είναι λίγο “ριγμένοι” στο δώρο». Στο συγκεκριμένο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει «ένα έξυπνο και φτηνό δώρο για τις γιορτές, τα γενέθλια, μια ξεχωριστή μέρα» τόνισε η Σοφία, προσθέτοντας: «Ένα δώρο για οποιονδήποτε έχει χιούμορ, να τη δει πιο αισιόδοξα τη ζωή!».
«Η αγορά είναι “μαγκωμένη”, δεν κινείται εύκολα το χρήμα, αλλά έχουν καλή θέληση, μπαίνουν μέσα, βλέπουν τα δωράκια, τους δίνω αυτό που θέλουν και είναι, βλέπω, ικανοποιημένοι», παρατήρησε ακόμη, σημειώνοντας πως, παρά τις δυσκολίες, είναι αισιόδοξη!

Δημήτρης Στασινόπουλος – Παντελής Μπακούρος
Ψητοπωλείο Mr SPECIAL στην Κυπαρισσία


Ο Δημήτρης Στασινόπουλος και ο Παντελής Μπακούρος πριν από ενάμιση μήνα περίπου άνοιξαν ψητοπωλείο στην Κυπαρισσία. Σεφ ο Δημήτρης, μάγειρας ο Παντελής, αποφάσισαν να ενώσουν γνώσεις, ιδέες και δυνάμεις και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο αντικείμενο που γνωρίζουν και θέλουν να προσφέρουν.
Στο κατάστημά τους επιμελούνται οι ίδιοι κάθε λεπτομέρεια στα προϊόντα τους, προσέχοντας ιδιαιτέρως την ποιότητα, τις τιμές και την εξυπηρέτηση των πελατών. Πίτες, σουβλάκια, κεμπάπ, σεφταλιά, μερίδες κρεατικών, εξοχικό, κοντοσούβλι, ψωμάκια – πίτες ανατολής (Mr SPECIAL) είναι μερικά μόνο από τα γευστικά εδέσματα που προσφέρουν καθημερινά.

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε, επειδή εγώ είμαι σεφ και ο Παντελής μάγειρας. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μία προσπάθεια πάνω στο αντικείμενό μας, που θα δώσει δυνατότητες για ανάπτυξη και να πολεμήσουμε αυτό που λέγεται “κρίση” με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα. Είπαμε θα το κάνουμε, ξεκινήσαμε και το κάναμε» μας είπε ο Δημήτρης, ο οποίος δεν κατάγεται από την Κυπαρισσία. Τουρίστας ερχόταν στην πόλη, με τη γυναίκα του, τους άρεσε και αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα.
«Γνώρισα τον Δημήτρη, είδα με τι άνθρωπο έχω να κάνω, τις γνώσεις του και είπαμε να ξεκινήσουμε κάτι πρωτότυπο για την πόλη μας, με καινούργια πράγματα, νέες προτάσεις για το φαγητό και να σταθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στον κόσμο και στον εαυτό μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Παντελής. «Ο κόσμος έχει δεχθεί θετικά αυτό που κάνουμε, περνάμε πολλές ώρες στο μαγαζί, προσέχοντας τα πάντα, και τις λεπτομέρειες. Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που τα πράγματα αρέσουν στον κόσμο και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, σε καθημερινή βάση, να γινόμαστε καλύτεροι», πρόσθεσε ο Δημήτρης.

Παίρνοντας ξανά το λόγο, ο Παντελής δήλωσε αισιόδοξος: «Βλέπω αισιόδοξα το μέλλον, παρά την κρίση. Πρέπει να το παλέψουμε. Ο κόσμος “υποφέρει” αυτή την περίοδο, αλλά με την ποιότητα και τις σωστές τιμές, τα πράγματα θα πάνε καλά…» είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να πολεμάμε και να μη μένουμε με τα χέρια ψηλά, ειδικά τώρα με την κρίση. Χρειάζεται δύναμη σε όλο τον κόσμο και αποφασιστικότητα!» σχολίασε με τη σειρά του ο Δημήτρης.

Από το Θάρρος

Η Ντόρα με τα... δώρα: Προσφέρει ένα κινητό για κάθε μέλος

Σινιέ κινητό και μειωμένο πάγιο εξασφαλίζει στα νέα μέλη της η Δημοκρατική Συμμαχία. Το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη επιθυμώντας να... φέρει πιο κοντά τους πολίτες και να συστρατευθούν σε αυτό, υπόσχεται για τα νέα μέλη του μειωμένες τιμές σε πακέτα συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, αλλά και μεγαλύτερη επιδότηση -από έναν απλό συνδρομητή- για την απόκτηση συσκευής τελευταίας τεχνολογίας, η οποία μπορεί να υποστηρίζει και χρήση του internet.

Η πρόσκληση

Η συγκεκριμένη προσφορά ξεκίνησε στις ........

11 Νοεμβρίου, δέκα μέρες πριν η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώσει την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα (21 Νοεμβρίου) και αρχικά ίσχυε για τα μέλη που επιθυμούσαν να εγγραφούν στο φόρουμ που είχε ανακοινώσει η πρώην υπουργός στις 12 Ιουλίου. Σήμερα, ισχύει και για τους πολίτες που θέλουν να γίνουν μέλη του νέου κόμματος.

Οι συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη απευθύνθηκαν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη προσφορά, προκειμένου να... δελεάσουν και να προσελκύσουν με ένα επιπλέον κίνητρο νέα μέλη, ενώ έσπευσαν να τη διαφημίσουν μέσω διαδικτύου, αλλά και μέσω μηνυμάτων.

Η διαδικασία είναι απλή

Οι... οδηγίες δίνονται από τα τηλέφωνα του κόμματος σε εκείνους που έχουν εγγραφεί ως μέλη και θέλουν να? ενεργοποιήσουν την προσφορά. Καταθέτοντας σε λογαριασμό τραπέζης που τους έχει δοθεί την ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ, με το αποδεικτικό της τράπεζας πηγαίνουν σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό το χαρτί και αφού πρώτα «τσεκάρεται» αν όντως έχει εγγραφεί μέλος (μπορεί κάποιος να πάει να δώσει τα 20 ευρώ και να τα? ρεφάρει και με το παραπάνω από τις προνομιακές τιμές, τόσο στο πάγιο όσο και στη συσκευή) επιλέγει το «πακέτο» σύνδεσης, αλλά και το κινητό τηλέφωνο που επιθυμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση στο πάγιο κυμαίνεται από 10-15% ενώ η επιδότηση στις τιμές των συσκευών είναι σημαντική, με αποτέλεσμα να επιλέγονται από τα νέα μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ακριβές συσκευές.

Η καταχώριση της προσφοράς στο διαδίκτυο είχε τίτλο «Προσφορά μελών forum Κας Μπακογιάννη» και ανέφερε: «Από την Πέμπτη 11-11-2010, μοναδική προσφορά για τα εγγεγραμμένα μέλη του forum της Κας Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του forum θα μπορούν να ενεργοποιήσουν μία σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και αν επιθυμούν μια mobile broadband, σε συγκεκριμένα οικονομικά προγράμματα, με προνομιακές γι΄ αυτούς χρεώσεις και υπηρεσίες».

Πρεμιέρα με νέα ήθη στην πολιτική

Πάντως, το.. ψάρεμα νέων μελών -μέσω προσφορών- από τα κόμματα αποτελεί διεθνή πρακτική, όπως επίσης διεθνή -αλλά και ελληνική- πρακτική αποτελούν και τα «πακέτα» προσφορών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με προνομιακές τιμές για επιχειρήσεις και εταιρείες. Στην Ελλάδα ωστόσο η Δημοκρατική Συμμαχία φαίνεται πως «εγκαινίασε» τον συγκεκριμένο τρόπο για να αυξήσει τους αριθμούς της σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οργανωση Εφοδος στο Διαδίκτυο για «συμμάχους»

Τα... χνάρια της τεχνολογικής εξέλιξης ακολουθεί το νεοσύστατο κόμμα και άλλους τομείς, όπως η σύνδεση της κεντρικής σελίδας του στο Διαδίκτυο με έξι διαφορετικούς χώρους επικοινωνίας, με πιο γνωστούς το facebook, το youtube και το twitter. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι «φόρμες» -πάλι στην κεντρική σελίδα του κόμματος- για εκείνους που επιθυμούν να δουλέψουν εθελοντικά για το νέο κόμμα, αλλά και άλλους που θέλουν να γίνουν «σύμμαχοι» (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, λόγω Δημοκρατικής Συμμαχίας). Στην πρώτη περίπτωση απαιτούνται στη σχετική φόρμα να καταγραφούν μόνο το όνομα, το τηλέφωνο και το e-mail του... επίδοξου εθελοντή, σε αντίθεση με τη δεύτερη, όπου οι ενδιαφερόμενοι περνούν από κανονική... κρησάρα, χωρίς ωστόσο πολλά πεδία να πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά. Εκτός από τα... κλασικά, όνομα πατρώνυμο, διεύθυνση, ζητείται αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, επάγγελμα, επίπεδο εκπαίδευσης, αντικείμενο σπουδών και όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Η... στέγαση.

Και στα οργανωτικά θέματα πάντως, το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη προχωράει, με πιο σημαντικό βήμα την προ ημερών ίδρυση της διοικούσας επιτροπής, του πρώτου επί της ουσίας κομματικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ εκκρεμεί η κοινοβουλευτική... στέγαση του νέου πολιτικού φορέα, όπως έγινε και στην περίπτωση της Δημοκρατικής Αριστεράς (που αριθμεί τέσσερις βουλευτές). Οπως έχει συμφωνηθεί πρόσφατα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, στο νέο κόμμα θα παραχωρηθούν γραφεία στο Κοινοβούλιο με την προσχώρηση των.... επόμενων βουλευτών που θα ακολουθήσουν τους Χρ. Μαρκογιαννάκη και Κ. Κιλτίδη, με επικρατέστερους τους αποχωρήσαντες από τη ΝΔ Λ. Αυγενάκη και Γ. Κοντογιάννη.

Στηρίζει τις αλλαγές των 100 ημερών η Ντόρα

«Το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας αλλά η μείωση του κράτους. Εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και εκεί πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Υιοθετώντας τη γραμμή των «100 κρίσιμων ημερών» που έχει περιγράψει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε:
«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε με ........

όλες μας τις δυνάμεις τις μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία τις επόμενες 100 μέρες».

Και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι έλληνες πολίτες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας και πρέπει να αποφύγουμε ακρότητες και κανιβαλισμούς. Ο στόχος είναι η μείωση του κράτους, εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και εκεί πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις, σε ένα πνεύμα εθνικής συνεννόησης».

Στην εισήγησή της κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Μπακογιάννη κράτησε ίσες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ τονίζοντας ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με όποιον έχει προτάσεις στην κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Στη Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα, παρατήρησε και πρόσθεσε ότι η δύναμη του νέου κινήματος είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του και αυτές θα αναπτυχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφερόμενη στις οργανώσεις της Συμμαχίας σε όλη την Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «θα είναι οργανώσεις πολιτικής παρέμβασης και όχι κομματικός στρατός ή στρατευμένες συνδικαλιστικές μετωπικές οργανώσεις. Σε μία εποχή που χρειάζεται συνεννόηση και ανάληψη ευθύνης τα κομματικά παιχνίδια που αφήνουν χωρίς υπεράσπιση τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι εκτός πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.»

«Απαντώντας» σε ημοσίευμα του «Εθνους» για προσφορά κινητών στα μέλη του κόμματος, η Δημοκρατική Συμμαχία διευκρινίζει ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά εσωτερικό πρόγραμμα συνδέσεων για στελέχη, αντίστοιχο με προγράμματα που έχουν συνάψει πολλοί άλλοι πολιτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις για τα στελέχη και τα μέλη τους. «Το πρόγραμμα», σημειώνεται, «δεν επιβαρύνει οικονομικά τη Δημοκρατική Συμμαχία και δηλώνεται πως «η Δημοκρατική Συμμαχία με κανένα μέσο, ούτε από την ιστοσελίδα της ούτε με ανακοίνωσή της διαφήμισε στο κοινό οποιαδήποτε τέτοια παροχή».

ΕΘΝΟΣ

Μέχρι τα Χριστούγεννα το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς

Ως τα Χριστούγεννα θα δοθεί 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς, όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, σε δηλώσεις της από τις Σέρρες όπου βρέθηκε με αφορμή το μνημόσυνο για τα 189 χρόνια από τον θάνατο του Ήρωα Εμμ.Παπά στο Δ.Δ Εμμανουήλ.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης θα καταβληθεί στους παραγωγούς πριν τα Χριστούγεννα, όπως επίσης και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης.

Παράλληλα, η κ. Αποστολάκη ανακοίνωσε .........

ότι ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κλάδου, σύμφωνα με το οποίο θα είναι ξεχωριστή πλέον η καταβολή των ασφαλίστρων της κτηνοτροφικής και ζωικής παραγωγής, από τη φυτική παραγωγή στον ΕΛΓΑ κάτι το οποίο θα συμπεριληφθεί, όπως τόνισε, στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι' αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 06 έως 12 Δεκεμβρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί. Στις 08:00 ξεκινάει η επόμενη εφημερία.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.