Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Προσοσχή στα γραφεία μεσαζόντων για μεταφορές χρημάτων.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πληροφορείται, ότι έχει εξαπλωθεί και στην περιοχή μας το φαινόμενο των μεσαζόντων, που προτρέπουν πολίτες και επιχειρηματίες, να τοποθετήσουν, μέσω αυτών, τις καταθέσεις τους σε κυπριακές τράπεζες, εξασφαλίζοντας οι ίδιοι τη μεταφορά των χρημάτων και τις αναγκαίες διευκολύνσεις για τους καταθέτες (π.χ. δυνατότητα ανάληψης από τράπεζες στην Ελλάδα).

Δεν θα αναφερθούμε στις συνέπειες της ......

διοχέτευσης καταθέσεων εκτός Χώρας, και μάλιστα όταν οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν πρόσφατα τη σχετική δοκιμασία βιωσιμότητας και ανταπεξήλθαν σ’ αυτήν θετικά, ούτε στις συνέπειες της έμπρακτης αμφισβήτησης των δυνατοτήτων της Χώρας να ανακάμψει…. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα της επιλογής αλλά και τις ευθύνες του…..

Ούτε, φυσικά, θεωρούμε μη νόμιμες τις μεταφορές χρημάτων από ένα Κ-Μ της ΕΕ σε ένα άλλο, μεταφορές, που όλοι γνωρίζουμε ότι έγιναν κατά κόρον, μέσω τραπεζικών ομίλων, δικηγορικών και άλλων γραφείων ……. μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση, εκ μέρους ατόμων με υψηλή οικονομική επιφάνεια…

Σήμερα, όμως, έχουμε ένα φαινόμενο που αφορά σε μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν κατ’ ανάγκην τους συμβούλους ή τις γνώσεις , που θα τους εξασφαλίσουν μια νόμιμη και ασφαλή συναλλαγή. Μας απασχολεί ιδιαίτερα, το κατά πόσον οι εν λόγω μεσάζοντες είναι πάντοτε νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις, που ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και που πράγματι μπορούν να φέρουν σε πέρας χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ή τις συγκεκριμένες συναλλαγές, χωρίς κινδύνους για τους συναλλασσόμενους. Η εποχή που συμπολίτες μας εμπιστεύονταν τα χρήματά τους σε μη ελεγχόμενους «χρηματοοικονομικούς συμβούλους», με αποτέλεσμα να τα χάσουν, δεν είναι δυστυχώς μακρινή….

Η αναγκαία παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η μόνη, που θα δημιουργούσε ασφάλεια στους καταθέτες.

Τραγικός επίλογος για 81χρονο που αυτοπυροβολήθηκε έξω απο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΤΡΑΓΙΚΟ επίλογο στην ζωή του έθεσε με ένα πυροβόλο όπλο τύπου φλόμπερ ένας 8ο χρονος απο την Χώρα Τριφυλίας πατέρας 2 παιδιών στο όχημά του μάρκας Citroen σήμερα στις 10.50 περίπου το πρωί έξω απο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αφήνοντας 2 ιδιόχειρα σημειώματα για τα παιδιά του και τους συγγενείς του απο τους οποίους ζητά συγνώμη.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χωρίς κανείς απο τους περιοίκους να αντιληφθεί το παραμικρό απο πυροβολισμό έξω απο τα γραφεια οικονομικής υπηρεσίας του Νοσκομειου που βρίσκεται απέναντι απο το Ιδρυμα, όταν η Διευθύντρια αντιλήφθηκε ότι ο αυτόχειράς είχε αιμόπτυση απο το στόμα.
Αμέσως έτρεξαν οι γιατροί μεταξύ των ...........

οποίων ο Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής κ. Παναγιώτης Καλοφωλιάς και ιατρικό προσωπικό.

Ο κ. Καλοφωλιάς μιλώντας στον 936 εξήγησε το ιστορικό του περιστατικού καθώς διαπιστώθηκε ότι "οταν φτάσαμε είδαμε οτι κρατούσε ένα όπλο μικρο στα χέρια του ενώ αιμοραγούσε και αμέσως μεταφέρθηκε με φορείο στα εξωτερικά ιατρεία όπου είχε ήδη εκνπεύσει και ήταν αργά". Σύμφωνα με τον ιατρό θεωρείται πιθανόν ο αυτόχειρας να είχε θέσει το όπλο στο στόμα του με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί εξ επαφής" ενώ το όχημά του σύμφωνα με μαρτυρες ήταν ανοικτό, ενώ στο χώρο υπήρχαν 2 ιδιόχειρα σημειώματα ένα εκ των οποίων απευθυνόταν στα παιδιά του και ένα δεύτερο διπλωμένο.
Για το συμβάν έχει παραγγελθέι ιατροδικαστική έκθεση για τα ακριβη αίτια του θανάτου του. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι λόγοι της αυτοχειρίας παραμένουν άγνωστοι αλλα δεν αποκλείεται να οφείλονται σε ψυχολογικούς λόγους....

Radio 936

Ατλάντικ: Πώληση του καταστήματος στα Κρέστενα Ηλείας

Στην πώληση του πάγιου εξοπλισμού του καταστήματος στα Κρέστενα στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ» προχώρησε η Ατλάντικ, στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης του δικτύου της.

Βάσει της συμφωνίας, τα έσοδα από την πώληση του εν λόγω καταστήματος προορίζονται για την πλήρη εξόφληση του υπολοίπου οφειλής του προμηθευτή της Ατλάντικ «ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Μετά την παραπάνω πράξη το δίκτυο της .........

εταιρείας αριθμεί πλέον 125 καταστήματα.

Αύριο η παρουσίαση της μελέτης για τον τεχνητό ύφαλο στον κυπαρισσιακό κόλπο.

Παρουσίαση της Μελέτης κατασκευής του τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο, θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 ο Σύλλογος ερασιτεχνών - επαγγελματιών αλιέων Κυπαρισσίας και ο Δήμος Κυπαρισσίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την παρουσίαση θα κάνει ο ..........

καθηγητής Κύριος Καλλιανιώτης Αργύρης Διευθυντής του Ινστιτούτου αλιευτικών ερευνών ( ΙΝ.ΑΛ.Ε )



Η Νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας

Με κλήρωση που έγινε χθες στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας καθορίστηκε η σειρά κατάταξης μεταξύ ισοψηφησάντων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Τριφυλίας. Πιο συγκεκριμένα στην κληρωτίδα από το συνδυασμό "Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη", μπήκαν οι Γιάννης Αδρακτάς και Γιάννης Κατσούλας οι οποίοι ισοψήφησαν με 746 ψήφους και μάλιστα είναι και από την ίδια εκλογική περιφέρεια των Γαργαλιάνων.
Μετά την κλήρωση πρώτος είναι ο κ. Αδρακτάς και ακολουθεί ο κ. Κατσούλας, χωρίς ωστόσο το αποτέλεσμα να έχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση, αφού ούτως η άλλως εκλέγονται και οι δύο.

Επίσης κλήρωση έγινε μεταξύ της Παναγιώτα Αργύρη και του Ευάγγελου Γιαννόπουλου από το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι οποίοι ισοψήφησαν με 391 σταυρούς. Η γενική τους κατάταξη στο συνδυασμό μετά την κλήρωση φέρνει πρώτη την κ. Αργύρη και ακολουθεί ο κ. Γιαννόπουλος.
Επίσης από τον ίδιο συνδυασμό με 386 ........

ψήφους ισοψήφησαν οι Χαράλαμπος Τσάμης, Επαμεινώνδας Θεοδωρόπουλος και Αντώνιος Τζόρβας. Μετά την κλήρωση, στην κατάταξη πρώτος είναι ο κ. Θεοδώροπουλος και ακολουθούν ο κ. Τσάμης και ο κ. Τζόρβας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε η κλήρωση για την τοπική κοινότητα Μουζακίου όπου ισοψήφησαν οι Νικολέτα Κοροβήλα και Δημοσθένης Μαρίνης. Μετά την κλήρωση που έγινε, τακτικό μέλος εκλέγεται ο κ. Μαρίνης και αναπληρωματική η κ. Κοροβήλα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Αργά χθες το απόγευμα βγήκε από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και η απόφαση για την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων του Δήμου Τριφυλίας. Σύμφωνα με αυτή, η κατανομή των 33 εδρών του νέου δήμου γίνεται ως εξής:
Ο συνδυασμός "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" καταλαμβάνει 20 έδρες, 2 στην εκλογική περιφέρεια Αετού, 2 στην Αυλώνα, 6 στους Γαργαλιάνους, 4 στην Κυπαρισσία, 5 στα Φιλιατρά και 1 στην Τριπύλα. Ο συνδυασμός "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" καταλαμβάνει 12 έδρες, 1 στον Αετό, 1 στην Αυλώνα, 2 στους Γαργαλιάνους, 4 στην Κυπαρισσία και 4 στα Φιλιατρά.
Ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση" καταλαμβάνει 1 έδρα στην εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

• Από το συνδυασμό "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" εκλέγονται οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι:
Εκλογική περιφέρεια Αετού, Ιωάννης Μερκούρης (642), Δημήτριος Μπασδάνης (379).
Εκλογική περιφέρεια Αυλώνος, Ιωάννης Φιλντίσης (650), Σπυρίδων Χρονόπουλος (301).
Εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος (1.224), Ιωάννης Καλκαβούρας (778), Ιωάννης Αδρακτάς (746), Ιωάννης Κατσούλας (746), Καλλίνικος Κυριακόπουλος (625), Θεόδωρος Δεληγιάννης (568).
Εκλογική περιφέρεια Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος (1.363), Γεώργιος Σαμπαζιώτης (1.326), Ζαχαρίας Κανελλόπουλος (804), Μαρία Πανουσιοπούλου (798)
Εκλογική περιφέρεια Φιλιατρών, Παρασκευή Παντελάκη-Μάνδαλου (693), Ιωάννης Ρούσης (679), Αναστάσιος Πούλος (615),Παναγιώτης Σουρέτης (543), Χαράλαμπος Παγάνης (503).
Εκλογική περιφέρεια Τριπύλας, Ιωάννης Βασιλόπουλος (299).

• Από τον συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Εκλογική περιφέρεια Αετού, Ιωάννης Δριμής (660).
Εκλογική περιφέρεια Αυλώνος, Γεώργιος Γαλάνης (463).
Εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων, Γεώργιος Σερέτης (559), Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (492).
Εκλογική περιφέρεια Κυπαρισσίας, Σωτήριος Τσίγγανος (1.229), Ιωάννης Κατσαργύρης (1.082), Αθανάσιος Πετρόπουλος (982), Σωτήριος Μπακούρος (902).
Εκλογική περιφέρεια Φιλιατρών Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ως υποψήφιος δήμαρχος), Παναγιώτης Σταματελόπουλος (927), Βασίλειος Αθανασόπουλος (871), Σταύρος Αντωνόπουλος (836).

• Από τον συναδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ο Σαράντος Κουκούμης (ως υποψήφιος δήμαρχος) στην εκλογική περιφέρεια Γαργαλιάνων.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Στις δημοτικές κοινότητες, όπου έχουμε 5μελή συμβούλια, εκλέγονται:

Γαργαλιάνοι
Από την "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" οι Κωνσταντίνος Αβδίκος, Ανδρέας Ματθιουδάκης, Παναγιώτα Λάππα. Από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι Αριστομένης Διακουμόπουλος και Γεώργιος Καλκαβούρας.

Κυπαρισσία
Από την "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" οι Δημήτριος Χρονόπουλος, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Παναγιώτης Αγγελινάς. Από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι Θεώνη Αδαμοπούλου, Σωτήριος Γιαννόπουλος.

Φιλιατρά
Από την "Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη" οι Χαράλαμπος Στάμος, Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Κάης. Από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία" οι Δήμητρα Αλεξανδροπούλου-Αλευρά, Γρηγόριος Στασινόπουλος.


Ελευθερία online

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.