Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η χθεσινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στους φακέλους του Αλέξη Παπαχελά.

Δείτε την χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Νόρα Μπακογιαννη στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ.

Έχασα από τα λάθη μου την εκλογή μου για την αρχηγία της ΝΔ. Υποτίμησα καταστάσεις και γεγονότα...
Μια συνέντευξη ποταμός στον Αλέξη Παπαχελά.

Δείτε την συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη.












Παρουσιάζουν την μελέτη κατασκευής τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Παρουσίαση της Μελέτης κατασκευής του τεχνητού ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 ο Σύλλογος ερασιτεχνών - επαγγελματιών αλιέων Κυπαρισσίας και ο Δήμος Κυπαρισσίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την παρουσίαση θα κάνει ο ..........

καθηγητής Κύριος Καλλιανιώτης Αργύρης Διευθυντής του Ινστιτούτου αλιευτικών ερευνών ( ΙΝ.ΑΛ.Ε )

Νέοι Αγρότες: Παρόν και μέλλον το θέμα της ημερίδας του κέντρου Δήμητρα στην Κυπαρισσία

«Νέοι Αγρότες: Παρόν και μέλλον» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18:00.

Στην ημερίδα θα μιλήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Αριστείδης Σάμιτας, ενώ εισηγητές θα είναι η κ. Μπέσσα Σπυριδούλα, Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Τριφυλίας η οποία θα μιλήσει για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, ο κ. Παπαβασιλείου Παναγιώτης, Δ/ντής Κατάρτισης του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» που θα αναφερθεί στη σημασία της γεωργικής κατάρτισης στους Νέους Αγρότες και ο κ. Πολυμενάκος Λεωνίδας Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, ο οποίος θα αναπτύξει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τις προοπτικές που διανοίγονται στους Νέους Αγρότες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Τσουμάνη στο τηλ. 27610 22116.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

18.00-18.15 -> Προσέλευση- Χαιρετισμοί

18.15 -18.30 -> Χαιρετισμός – Έναρξη
Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Σάμιτας Αριστείδης

18.30 – 18.50 -> «Τριφυλία & Νέοι Αγρότες»
Μπέσσα Σπυριδούλα, Γεωπόνος Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Τριφυλίας/Γραφείο ΟΔΓΕ

18.50 - 19.10 -> «Η σημασία της γεωργικής κατάρτισης στους Νέους Αγρότες»
Παπαβασιλείου Παναγιώτης, Γεωπόνος Δ/ντής Κατάρτισης Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»

19.10 - 19.30 -> «Προοπτικές των Νέων Αγροτών»
Πολυμενάκος Λεωνίδας, Αγρότης, Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών

19:30 -20.00 -> Ερωτήσεις - Συζήτηση

Επικίνδυνο φυτοφάρμακο το Roundup... Εξετάζεται η απαγόρευση του από την Κομισιόν...

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ ROUNDUP ΤΗΣ MONSANTO

Απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου

Ανοικτό αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο αυστηρότερων κανόνων ή και ολικής απαγόρευσης της ουσίας Glyphosate, χωρίς όμως να αναλαμβάνει δέσμευση. Πρόκειται για ενεργό συστατικό του πρώτου παγκοσμίως σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνου, Roundup της εταιρίας Monsanto, πρωταγωνίστριας στον τομέα των μεταλλαγμένων.
Σε πρόσφατη έρευνα στην Αργεντινή το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο, που συνδέεται και με ποικιλίες μεταλλαγμένων ειδικά σχεδιασμένες για εντατική του χρήση, βρέθηκε να προκαλεί δυσπλασίες σε πειραματόζωα εμβρύων βατράχου και κοτόπουλα, σε δόσεις πολύ χαμηλότερες από αυτές που εφαρμόζονται στους γεωργικούς ψεκασμούς και πολύ πιο κάτω από τα ευρωπαϊκά όρια καταλοίπων σε αγροτικά προϊόντα.

Η είδηση για το ενδεχόμενο δραστικών μέτρων ...........

περιέχεται σε απάντηση του Επιτρόπου JohnDalli, αρμόδιου για θέματα υγείας και προστασίας καταναλωτή, σε ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου. Αφορμή για την έρευνα που προβάλλει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στην ερώτησή του, υπήρξαν υγειονομικές εκθέσεις όπου παρουσιάζονται υψηλά ποσοστά δυσπλασιών σε νεογνά, σε αγροτικές περιοχές της Αργεντινής, όπου η γενετικά τροποποιημένη σόγια "Roundup Ready" (RR) της Monsanto καλλιεργείται σε αχανείς μονοκαλλιέργειες με τακτικούς εναέριους ψεκασμούς.

O Μ. Τρεμόπουλος είχε ρωτήσει «τι σκοπεύει να κάνει η Επιτροπή ως προς την εκκρεμούσα αίτηση της Monsanto για την καλλιέργεια του ΝΚ603, αραβόσιτου ανθεκτικού στο glyphosate, και για την οποία η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά». Η Κομισιόν απαντά ότι, καθώς πρόκειται για τον πρώτο ΓΤΟ ανθεκτικό στα ζιζανιοκτόνα που εγκρίνεται για καλλιέργεια στην ΕΕ, πριν προβεί σε άλλη ενέργεια, εξετάζει την ανάγκη να περιληφθούν ειδικές απαιτήσεις στο σχέδιο απόφασης ιδίως για την παρακολούθηση μετά τη διάθεση στην αγορά.

Επίσης, συζητείται στην Κομισιόν ένα πρόγραμμα για την επανεξέταση των δραστικών ουσιών που περιέχονται στο παράρτημα Ι της οδηγίας 91/414 όπως τροποποιήθηκε, μεταξύ άλλων, με την οδηγία 2001/99, για την οποία η περίοδος έγκρισης πρόκειται να λήξει. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει και το glyphosate.

«Είναι θετικό ότι ακόμη και θερμοί υποστηρικτές των μεταλλαγμένων, όπως ο σημερινός Επίτροπος Υγείας, αναγνωρίζουν τουλάχιστον την ανάγκη να επανεξεταστούν η κυκλοφορία και οι όροι χρήσης ενός επικίνδυνου φυτοφαρμάκου ευρείας κυκλοφορίας που συνδέεται με γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες» δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Ομολογία των κινδύνων αποτελεί και η αναγνώριση της ανάγκης ειδικών απαιτήσεων για την αδειοδότηση του νέου μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto: σε ένα ανυπολόγιστο ρίσκο, όμως, όπως τα μεταλλαγμένα, επαρκής ρύθμιση θα ήταν μόνο ένα νέο ευρωπαϊκό μορατόριουμ στην καλλιέργειά τους, όπως έχουμε ήδη ζητήσει. Από την πλευρά μας, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και των δύο θεμάτων, και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε»

Για περισσότερα: Μιχ. Τρεμόπουλος 6982 689868, Γιώργος Μπλιώνης 6944 869772

Σήμερα η δημοπρασία για το Νέο Λύκειο Φιλιατρών

Σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Νομαρχία Μεσσηνίας, η δημοπρασία για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Λυκείου Φιλιατρών, προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο έργο στο νομό που δημοπρατείται με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.

Μετά την έγκριση για την συγκρότηση 7μελούς επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας, τα μέλη που την απαρτίζουν είναι 3 μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωποι του Δήμου Φιλιατρών, της ΤΕΔΚ, του ΤΕΕ και των εργοληπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το .............

Φιλιατρά News ασχολήθηκε με το θέμα της στασιμότητας στην κατασκευή του ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
Ειδικά την δεύτερη φορά (Απρίλιο του 2010) ο τότε διαχειριστής μας είχε αναρτήσει θέμα με τίτλο "Εως πότε θα στοιχειώνει το Νέο Λύκειο Φιλιατρών Κε Δράκο????"

Μάλιστα αυτή η ανάρτηση έτυχε να λάβει ιδιαίτερης προσοχής από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Θεόδωρου Μπρεδήμα ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον Νομάρχη κ. Δράκο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το θέμα.

Πατήστε τα σχετικά link (με μπλέ γράμματα) να τα δείτε τι γράφαμε τότε αλλά και την ερώτηση που κατατέθηκε.
Τότε μάλιστα 11 Δεκέμβρη του 2008 ο κ. Δράκος έλεγε ότι θα στοιχίσει 2 ακριβώς εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα το ποσό ανέρχεται στα 2,7 εκατομμύρια....
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.