Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Β' Τοπική 1ος Ομιλος. Τα αποτελέσματα της 8ης Αγωνιστικής

Διαβολίτσι

Μάνεσι

1 - 0

Αστέρας Βαλύρας

Άμφεια

1 - 0

Νικη Πλάτης

Ατρόμητος Πλατύ

2 - 0

Πάμισος Άριος

Αρφαρά

0 - 4

ΠΑΟ Καλού Νερού

Δώριο

1 - 1

ΠΑΟ Καλαμάτας

Πανθουριακός

2 - 0

Αστέρας Μικρομάνης

Ηρακλής Κυπαρισσίας

2 - 0



Τα αποτελέσματα της 8ης Αγωνιστικής


1

Αστέρας Αρφαρών

24

2

Δώριο

20

3

ΠΑΟ Καλαμάτας

17

4

Αστέρας Βαλύρας

16

5

Διαβολίτσι

15

6

Μικρομάνη

15

7

Νίκη Πλάτης

12

8

ΠΑΟ Καλού Νερού

8

9

Πανθουριακός

7

10

Μάνεσι

7

11

Ηρακλής Κυπαρισσίας

7

12

Άμφεια

4

13

Παλτύ

3

14

Πάμισος Αριος

0



Το σωματείο 'ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ' έχει -2 βαθμούς.
Το σωματείο 'ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ' έχει -6 βαθμούς.

Όσο υπάρχει Τζιμπρίλ… θα παίρνει την ομάδα πάνω του.

Θα «καθαρίζει», όταν τα πράγματα γίνονται σκούρα…

Δεν θα επιτρέπει να μπορείς να ανέβεις στην κορυφή και να μην το κάνεις…

Ο Τζιμπρίλ Σισέ «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Κέρκυρας (με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα), σφράγισε και το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «νησί των Φαιάκων» (2-0) και τον έστειλε ξανά στο ρετιρέ της βαθμολογίας!

Πώς έπαιξε

Με μια μόνο αλλαγή, σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, παρέταξε τους «πράσινους» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τη θέση του Κατσουράνη στο βασικό σχήμα πήρε ο Καραγκούνης και το 4-2-3-1 του Πορτογάλου διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ζιλμπέρτο-Πλεσί, στην τριάδα μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Καραγκούνης (κέντρο), Μαρίνος (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

To mats

Σαν να μην… καίγεται κιόλας μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Το κίνητρο της κορυφής δεν ήταν αρκετό για να βάλει τους «πράσινους» φουριόζους στο γήπεδο και μέχρι το εικοσάλεπτο ελάχιστα πράγματα έκαναν σε αυτό -εκτός από το να διαθέτουν την κατοχή της μπάλας. Κάτι που κινδύνεψαν να πληρώσουν κιόλας από τους παθιασμένους γηπεδούχους -με τον Τζόρβα να αρνείται εντυπωσιακό γκολ στον Στολτίδη.

Αφού πέρασε το… μισό ημίχρονο, όμως, οι παίκτες του Φερέιρα αφυπνίστηκαν. Με μπροστάρη τον Χριστοδουλόπουλο (που «μπούκαρε», πάσαρε και σούταρε από αριστερά) «στρίμωξαν» τους γηπεδούχους. Ενδεχομένως, δε, θα διασπούσαν το αμυντικό τείχος που είχαν στήσει, αν ο Μαρίνος ήταν λίγο πιο εύστοχος (πλασέ στην κίνηση λίγο άουτ) ή ο Δημούτσος λίγο πιο… γρήγορος στην εκτέλεση (καθυστέρησε και κόπηκε σε πλεονεκτική θέση).

Το ίδιο… δυσκοίλια με το ξεκίνημα του αγώνα επέστρεψαν από την ανάπαυλα οι «πράσινοι». Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι -αλλά και διαδρόμους στην πολυπρόσωπη άμυνα της Κέρκυρας- οι ευκαιρίες έλειψαν τόσο πολύ, όσο και οι μπαλιές προς τον Σισέ. Το γεγονός παρατηρήθηκε έγκαιρα από τον Φερέιρα και -εκτός από τους Κατσουράνη και Πετρόπουλο στο γήπεδο- έφερε και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2.

Ήταν η παρέμβαση του Φερέιρα; Ήταν η άρνηση του Σισέ να δεχτεί πως ο Παναθηναϊκός θα έχανε τη μεγάλη ευκαιρία; Ήταν και τα δύο μαζί; Ό,τι κι αν ήταν… έπιασε! Ο Γάλλος βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε, έκανε ξανά αυτό που συνηθίζει (να βγάζει τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση) και «τσιμπώντας» την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τον ανατρέψει ο Κωνσταντόπουλος, «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Κέρκυρας.

Ακόμα, λοιπόν και αν η τελευταία προσπάθησε (σπασμωδικά) να αντιδράσει, το μόνο που κατάφερε στις καθυστερήσεις ήταν να προστεθεί στις ομάδες που έχουν εις διπλούν «καθαριστεί» από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (5' λ.τ. Γιάντσης), Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (82' Χαμπλ), Μαϊστορόβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής (73' Φλαβίνιο)

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Δεινόπαπας, Μάρκοβιτς, Μακρυδημήτρης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, Μαρίνος (λ.τ. 35' Δημούτσος), Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Γκαρσία, Πετρόπουλος, Κατσουράνης



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 - 2 ΤΕΛΙΚΟ

Ο Cisse με δυο γκολ (79 πέναλτι και 93) καθάρισε το ματς και ανέβασε τον παναθηναϊκό ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.





LIVE Κέρκυρα - Παναθηναϊκός Nova Sports 2

Ξεκινά στις 19:30 ακριβώς το παιχνίδι Κέρκυρα - Παναθηναϊκός στο Nova Sports 2.

Στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, μαζί με τον Ολυμπιακό, θέλει να βρεθεί ο Παναθηναϊκός και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Την αποθέωση γνώρισε η «πράσινη» αποστολή στην Κέρκυρα, όπου σήμερα ψάχνει την πρώτη του νίκη κόντρα στην τοπική ομάδα. Χωρίς Λέτο, Γκοβού.

Με το «δεξί» θέλει να ξεκινήσει ο ..........

Ζεσουάλδο Φερέιρα την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να ξαναπατήσει κορυφή, ύστερα από την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 1-0 από την ΑΕΚ στο ντέρμπι του Σαββάτου. Στις τάξεις του «τριφυλλιού» ξέρουν ότι το διπλό μετράει πολύ παραπάνω από τρεις βαθμούς, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, μπορούν να πάνε μόνο με νίκες και σε πιθανό στραβοπάτημα του «αιωνίου» να πάρουν και διαφορά.

Η Κέρκυρα ωστόσο αποτελεί τον κακό «δαίμονα» των νταμπλούχων Ελλάδος, αφού σε δύο επισκέψεις τους στο νησί των Φαιάκων μετράνε ισάριθμες ήττες με 2-0 και 3-1.

Με μία αλλαγή

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν δοκίμασε κάποιο σχήμα το Σάββατο, αλλά όπως όλα δείχνουν θα εμμείνει στις επιλογές που είχε κάνει στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με μοναδική ίσως αλλαγή τον Καραγκούνη αντί του Μαρίνου στο 4-2-3-1. Αυτό σχηματικά σημαίνει πως ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλο μπροστά του, σε διάταξη από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σισέ θα παραταχθούν οι Χριστοδουλόπουλος αριστερά, Καραγκούνης ή Μαρίνος δεξιά και Λουίς Γκαρσία στον άξονα.

Εκδηλώσεις λατρείας στην Κέρκυρα

Την αποθέωση γνώρισαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Κέρκυρα. Περίπου 200 φίλοι της ομάδας δημιούργησαν πανηγυρικό κλίμα και ζήτησαν από ποδοσφαιριστές και Ζεσουάλδο Φερέιρα την κατάκτηση πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Χωρίς Γκοβού και Λέτο

Τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» για να ξαναδούν τον Λέτο να αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας τους. Ο τεχνικός των «πρασίνων» αποφάσισε να μην ρισκάρει και προτίμησε να αφήσει εκτός αποστολής τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ώστε να τον έχει 100% έτοιμο στη συνέχεια και χωρίς φόβο να υποστεί κάποια υποτροπή.

Εκτός έμεινε και ο Σίντνεϊ Γκοβού, παρά το γεγονός ότι πήρε «συγχωροχάρτι» από τη διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδος για τα πειθαρχικά του παραπτώματα. Ο Γάλλος χαφ θα πάρει τις ευκαιρίες του από τον κ. Φερέιρα για να αποδείξει ότι θέλει να παραμείνει, αλλά όχι στην αναμέτρηση με τους «Φαίακες».

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 12ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.
Σημαντικό διπλό απέσπασε η Εράνη κόντρα στον Μεσσηνιακό κερδίζοντας τον με σκορ 0-1.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, συνεχόμενη νίκη για την Καλαμάτα η οποία έχει το απόλυτο και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης Αγωνιστικής.










Δημοσκόπηση δίνει μόλις 2,4% στο νέο κόμμα Μπακογιάννη

Το ποσοστό 2,4% των προτιμήσεων συγκεντρώνει το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως κατέγραψε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν».

Με το ποσοστό αυτό η «Δημοκρατική Συμμαχία», θα έμενε εκτός Βουλής σε περίπτωση που διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές.

Στην ίδια πανελλαδική έρευνα, που διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 2.003 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ με 26,5% εξακολουθεί να προηγείται της ΝΔ, όμως με διαφορά που έχει πέσει στο 4,3%.

Το ΚΚΕ παρουσιάζει ελαφρά άνοδο από .......

το 8% που είχε καταδείξει η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, στο 8,3%, ο ΛΑΟΣ παρουσιάζει πτώση με 4,1% έναντι 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο οριακό 3%. Άνοδο παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% έναντι 2,7%, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη παρουσιάζει άνοδο με 2,2% έναντι 1,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,9% των προτιμήσεων.

"Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και διαχείρηση τραπεζικών προϊόντων στο Βορρέειον πνευματικό κέντρο.

Σήμερα στις 11 το πρωί, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά θα γίνει συζήτηση – ενημέρωση με θέμα:

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Ν. 3869/2010) και Διαχείριση Τραπεζικών Προϊόντων.

Η ενημέρωση θα γίνει από την κ. Καλαποθαράκου Παναγιώτα, Δικηγόρο – Αντιπρόεδρο της Ε.Π.ΠΟΙ.ΖΩ. (ΈΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ) στα πλαίσια των ενημερωτικών συζητήσεων που πραγματοποιεί η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και προκειμένου να ενημερωθούν τα νοικοκυριά για τη δυνατότητα αξιοποίησης του Ν 3869/2010 για τη ρύθμιση των χρεών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από ........

τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ σε συνεργασία με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.