Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σπουδαίο διπλό για την Εράνη μέσα στην Κυπαρισσία

Ένα σπουδαίο διπλό απέσπασε στον εκτός έδρας αγώνα της η Εράνη κόντρα στην Νεοφώτιστη στην Δ' Εθνική Κυπαρισσία.

Το μοναδικό γκολ για την Εράνη πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σταύρος Γιάννης. Η Εράνη είχε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο με πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά και με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντινιώτης και απέκρουσε ο γκολκήπερ της Κυπαρισσίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης Αγωνιστικής έχουν ως εξής:







Μεσσηνιακός

Πάμισος

2-2

Αχαϊκή

Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς

3-1

ΑΟ Κροκεών

Διαγόρας Βρχνέϊκων

0-1

Ατρόμητος Λάππα

Αχιλλέας Καμαρών

3-0

ΑΟ Κυπαρισσίας

Εράνη Φιλιατρών

0-1

Αστέρας Μαχαιράδου

Αστέρας Αμαλιάδας

3-4

Ζαβλάνι

Σπάρτη

1-1

Εθνικός Σαγέϊκων

Καλαμάτα

0-2

Ρεπό: Τριταϊκός



Ακολουθεί η βαθμολογία της 10ης Αγωνιστικής




1

Καλαμάτα

27

2

Αστέρας Αμαλιάδας

26

3

Ατρόμητος Λάππα

20

4

Αχαϊκή

18

5

Πάμισος

16

6

Σπάρτη

15

7

Εράνη Φιλιατρών

15

8

Αστέρας Μαχαιράδου

12

9

Τριταϊκός

11

10

ΑΟ Κπαρισσίας

11

11

Ζαβλάνι

11

12

Μεσσηνιακός

9

13

Διαγόρας Βραχνέϊκων

8

14

Αχιλλέας Καμαρών

8

15

Εθνικός Σαγέϊκων

7

16

ΑΟ Κροκεών

5

17

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

4









«Δημοκρατική Συμμαχία» το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Tη δημιουργία του δικού της κόμματος, της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», με σύμβολο την ελιά, ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο του Badminton.

Όπως ανέφερε, το νέο κόμμα κινείται ξεκάθαρα στο Κέντρο, τονίζοντας πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα, καθώς και ότι πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και τη συνεργασία.

Αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές και .........

αξίες της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», σημείωσε ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων και υπέρ της καθιέρωσης ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην περιοχή του 20%. Επεσήμανε ακόμη ότι το νέο κόμμα επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και τη συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως το κόμμα της θα συγκρουστεί με φαινόμενα αδιαφάνειας και υπογράμμισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά συμπεριφορές συντεχνιών που οδηγούν σε ομηρία του συνόλου.

Συγκεκριμένα πρότεινε τη μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές.

Μίλησε ακόμη για μία δεύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και για καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Κάνοντας αυτοκριτική απάντησε παράλληλα και σε όσους αμφισβητούν ότι μπορεί να έχει θέση στη νέα εποχή επειδή ανήκε ως τώρα στο σύστημα: «Έχω και εγώ αλλάξει, διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πώς είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς».

Επίσης, υπεραμύνθηκε της απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ, αλλά και επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία, μεταξύ άλλων και για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο.

«Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα και της ρύθμισης του Μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα, τον περασμένο Μάιο, το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Ή έγκριση του Μηχανισμού στήριξης ή άμεση χρεοκοπία» ανέφερε και πρόσθεσε πως όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν κάνουν τεράστια ζημιάς στους Έλληνες.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

Η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει το Μάρτιο.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ?

Τελικά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις , αρχίζουν τα δεινά για τη Μεσσηνία!!!Το ζήτημα του Εθνικού δρόμου Παραδείσια -Τσακώνα ,ανεξηγήτως "κόλλησε" από έλλειψη χρηματοδότησης. Οι επιπτώσεις αυτής της δυσμενούς εξέλιξης θα είναι πολύ αρνητικές για τον τόπο μας!!

Αναμέναμε εναγωνίως να ολοκληρωθεί ο οδικός αυτός αξονας , προκειμένου και οι συγκοινωνίες να βελτιωθούν και η μεταφορά αγαθών να διευκολύνεται και ο τουρισμός να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Με λίγα λόγια η ανάπτυξη του τόπου μας είναι σε συνάρτηση με τον δρόμο αυτό.
Κέντρα όμως και παράκεντρα αντιμάχονται την .........

ανάπτυξη του τόπου μας , βασιζόμενα στη χαλαρότητα των διεκδικήσεων από πλευράς εκπροσώπων μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, προτάθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Σκανδαλίδη ως κέντρο της Μεσογειακής διατροφής, άκουσον άκουσον , η Βυτίνα, ένα ορεινό χωριό και όχι η προταθείσα και εγκριθείσα από την ΟΥΝΕΣΚΟ και εμπεριέχουσα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία υποψηφιότητα της δικής μας Κορώνης.
Ελπίζω να είναι τυχαία γεγονότα και όχι προγραμματισμένες δράσεις , προκειμένου να βρεθεί για μία ακόμη φορά η Μεσσηνία στο περιθώριο!!
Αναμένοντας τις εξελίξεις, το μόνο που μας μένει είναι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα!!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Αγριο ξύλο χθές το απόγευμα στην πλατεία από Ρουμάνους

Άγριος καβγάς έγινε χθές το απόγευμα λίγα λεπτά μετα απο τις 6 αναμεσα σε δυο αλλοδαπούς Ρουμανικής καταγωγής η οποία επεκτάθηκε και σε άλλους ομοεθνείς τους.
Ο καβγάς εξελίχθηκε έξω από γνωστό super market της πόλης στην διασταύρωση με την Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας .......

μετέφεραν, και τις οποίες σας μεταφέρουμε με επιφύλαξη, ο καβγάς έλαβε αμέσως διαστάσεις και από την μανία των εμπλεκομένων δεν γλύτωσαν ούτε καν τα μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην άκρη του Δρόμου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε στο σημείο αλλά η όλη ένταση είχε λήξει.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση με τους οικονομικούς μετανάστες στα Φιλιατρά έχει παραγίνει, σε σημείο να υπάρχει φόβος στους πολίτες να κυκλοφορήσουν ανάμεσα τους.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους Ρουμάνους να πίνουν και να μεθούν στην μέση της πλατείας.
Η παρούσα δημοτική αρχή προσπάθησε να βάλει μια τάξη στην όλη κατάσταση αλλά λόγω αντίδρασης των αγροτών που τους χρησιμοποιούν στις αγροτικές εργασίες, το θέμα δεν προχώρησε.
Να ελπίσουμε ότι η Νέα Δημοτική αρχή θα έχει το σθένος να συγκρουστεί με τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και να βάλει μια τάξη στην ήδη υπάρχουσα αταξία;

Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2

Τη διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο αναγκάστηκε να κάνει ο Παναθηναϊκός, που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο εικοσάλεπτο από τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» στο πιο υπνωτισμένο ξεκίνημά τους τη φετινή σεζόν -χειρότερο και από το πρώτο μέρος στο Καμπ Νου- λίγο έλειψε να υποστούν τεράστια ζημιά στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή.
Ευτυχώς γι' αυτούς, όμως, ο .........

Τζιμπρίλ Σισέ για μια ακόμα φορά πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σχεδόν ολομόναχος έφερε τα πάνω κάτω για την ομάδα του.

Ο «Γηραιός», χωρίς να πιάσει σε καμία περίπτωση υψηλή απόδοση, αλλά έχοντας τον Σολτάνι να κάνει ότι θέλει την άμυνα των γηπεδούχων, κατάφερε μέσα σε ένα δίλεπτο να πετύχει δυο γκολ από το πουθενά, προκαλώντας λιποθυμικά επεισόδια στο Μαρούσι. Αρχικά στο 20' ο Μάρα μέσα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και ένα λεπτό αργότερα, πριν καλά καλά κάνει επίθεση μετά τη σέντρα ο Παναθηναϊκό, ο Πίτου Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε διαδοχικά λάθη των Μπουμσόνγκ, Τζόρβα και Κατσουράνη για να γράψει το 2-0.

Φυσικά το σκορ αυτό και η εικόνα ενός Παναθηναϊκού χωρίς ψυχή και θέληση προκάλεσε τη μήνη των φίλων του «τριφυλλιού» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Οι έντονες αποδοκιμασίες ξύπνησαν κάπως τους «πράσινους», οι οποίοι όμως και πάλι συνέχισαν να παρουσιάζουν προβληματική εικόνα και ιδιαίτερα στα χαφ, όπου οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νταμιέν Πλεσίς έδειχναν να μη μπορούν να κάψουν και να πάρουν τη μπάλα από κανέναν αντίπαλό τους.

Κόντρα στο σκορ και στην ανεβασμένη ψυχολογία του Ηρακλή ήταν φανερό πως ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε τη λύση μόνο μέσω κάποιων ατομικών ενεργειών άσων του. Και πράγματι ο Λουίς Γκαρσία ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη αντεπίθεση των γηπεδούχων, όταν στο 30' εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία δυο αμυντικών του φιλοξενούμενων και με σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε στο σκορ.

Το γκολ άλλαξε τελείως τις ισορροπίες μεταξύ των δυο αντιπάλων, με τον Παναθηναϊκό να έχει ανακτήσει πλέον τη χαμένη του ψυχολογία και να ψάχνει την ισοφάριση. Αυτή φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και πράγματι στις καθυστερήσεις με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκαρσία ο Σισέ έφερε το ματς στα ίσια.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το 2-2, το «τριφύλλι» ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, όπως είχε τελειώσει το πρώτο: Με γκολ. Στο 50' πάλι ο Σισέ ξεκίνησε να τα κάνει όλα μόνος του και με μια εντυπωσιακή κούρσα μετέφερε τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του στο άλλο μισό του γηπέδου. Τότε την κατάλληλη στιγμή έβγαλε αριστερά στον Σπυρόπουλο και εκείνος με τη σειρά του διένυσε κάποια μέτρα πριν σεντράρει. Στο διάστημα αυτό ο Γάλλος είχε πάρει θέση μέσα στην περιοχή και έτσι με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Ελευθερόπουλο, δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν άφηνε πλέον κανέναν περιθώρια άλλο στον «Γηραιό» απ' το να βγει μπροστά και να πιέσει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίενι η χαρά του θεατή. Κούρσες, σουτ και θέαμα που σπάνια βλέπει κανείς σε ελληνικά γήπεδα.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, ήταν εκείνοι που συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μόνο που ήταν φανερό ότι ήθελαν και άλλο ένα γκολ για να αισθανθούν ασφάλεια. Το πέτυχαν και αυτό εν τέλει στο 76' με τον Αντώνη Πετρόπουλο (είχε περάσει στη θέση του Σισέ, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μικροτραυματισμό) να στέλνει με κοντινή προβολή τη μπάλα στα δίχτυα μετά από όμορφη σέντρα του Κατσουράνη.

Για τον Ηρακλή, βέβαια, ο «εφιάλτης» δεν είχε ολοκληρωθεί. στο 92' ο Σολτάνι αποβλήθηκε γιατί πήρε ανοήτως δυο συνεχόμενες κίτρινες κάρτες, η πρώτη για φάουλ στον Βύντρα και η δεύτερη για διαμαρτυρία.

Στο Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκε για πρώτη φορά και ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος κάθισε δίπλα στον Νικόλα Πατέρα, που ανέλαβε να τον ξεναγήσει στο γήπεδο και να του δώσει μια καλύτερη εικόνα της ομάδας.

Παρόλα αυτά, την αποθέωση του κόσμου κέρδισε ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος έστω και σε υπηρεσιακό ρόλο, κάθισε στον πάγκο των «πρασίνων» μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Ο 71χρονος -συνταξιούχος ουσιαστικά- Πολωνός προπονητής έζησε το παιχνίδι σαν να μην είχε περάσει μέρα από τότε που μπήκε τελευταία φορά σε αποδυτήρια. Καθ' όλη τη διάρκεια παρέμεινε όρθιος και έδινε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές τους, αγκαλιάζοντάς τους και πανηγυρίζοντας σαν τρελός όλα τα γκολ. Στο τέλος, την ώρα που αποχωρούσε δέχθηκε το πιο θερμό ίσως χειροκρότημα στην καριέρα του. Συγκινημένος σήκωσε τα δυο του χέρια και ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τον κόσμο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γκμοχ): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Πλεσί, Σίλβα, Μαρίνος (76' Καραγκούνης), Γκαρθία, Χριστοδουλόπουλος (67' Σιμάο), Σισέ (64' Πετρόπουλος)

Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατσαμπής (80' Κατσικάς), Χοσέμι, Ντάνι (72' Κομπαγιάσι), Κανακούδης, Γκαρσία, Μάρα, Σολτάνι, Ιάκομπ

Και επισήμως Φερέιρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι και επισήμως ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Ζεσουάλντο Φερέιρα ο οποίος αναλαμβάνει από αύριο τα καθήκοντα του προπονητή της ομάδας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει διάρκεια 1,5 έτους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «πρασίνων», που ανέβηκε στο site της ΠΑΕ λίγο μετά το τέλος συνάντησης που είχαν Ζεσουάλδο Φερέιρα και Νικόλας Πατέρας στο γραφείο του τελευταίου στο Κολωνάκι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι δυο άνδρες τα είπαν χθές για περίπου μια ...........

ώρα -παρουσία των Κώστα Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας- και στη συνέχεια έκαναν δηλώσεις στον Τύπο, την ώρα που ανακοινωνόταν και επισήμως η πρόσληψη του Πορτογάλου.

«Θα κατέβει σε λίγο ο νέος προπονητής να σας κάνει δηλώσεις. Μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα παρακολουθήσουμε μαζί το παιχνίδι απόψε», ήταν η ατάκα του προέδρου του «τριφυλλιού».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι απόψε», είπε από την πλευρά του αρχικά ο Φερέιρα.

«Εχω έρθει με μεγάλη όρεξη για δουλειά, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου προκειμένου να βοηθήσω, γιατί αυτή η δουλειά είναι σημαντική για μένα. Ο σύλλογος μου έδειξε εμπιστοσύνη και θέλω να την ανταποδώσω και να πετύχω με την ομάδα», πρόσθεσε.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο πρώην τεχνικός μεταξύ άλλων της Πόρτο και της Μάλαγα θα παρακολουθήσει απόψε από τα επίσημα του ΟΑΚΑ την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή. Τα δύσκολα γι' αυτόν, όμως, έρχονται από την Κυριακή, όταν και θα αναλάβει την ομάδα, προκειμένου να προλάβει κάτσει στον πάγκο της στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Τετάρτη.

Αισιόδοξος ο Πατέρας για Φερέιρα

Την αισιοδοξία του για την αλλαγή που θα φέρει η πρόσληψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ηρακλή.

«Επειδή μας προβληματίζει αυτή η εικόνα και δεν μας άρεσαν αυτά που βλέπαμε, προσλάβαμε τον κ. Φερέιρα και έχουμε μεγάλες προσδοκίες από αυτή την πρόσληψη. Ο κ. Φερέιρα αναλαμβάνει από αύριο το πρωί που θα βρεθεί στην Παιανία», σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού».

«Εδώ, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάτσεκ Γκμοχ γιατί ανέλαβε σε μια δύσκολη φάση την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Από κει και πέρα υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι την άλλη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα του Σίντνεϊ Γκοβού, όπου φάνηκε από τις δηλώσεις τού ότι ο Γάλλος έχει πάρει το δρόμο της εξόδου.

«Ο νέος προπονητής δεν αλλάζει τις αποφάσεις για τα πειθαρχικά παραπτώματα των ποδοσφαιριστών», τόνισε.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.