ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Χαλαζώνι Τριφυλίας: Φόβος, ανησυχία και ανασφάλεια…

Φόβος, ανησυχία και ανασφάλεια επικρατεί στο Χαλαζώνι Τριφυλίας μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση, από την προηγούμενη Πέμπτη, Αλβανού υπηκόου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό διέμενε και εργαζόταν στο χωριό.

Η εξαφάνιση του Αλβανού έχει σοκάρει και αναστατώσει τους ντόπιους, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν και να συνειδητοποιήσουν ότι «χάθηκε» έτσι ξαφνικά.
Μετά από αυτό, η ανασφάλεια έχει .........

χτυπήσει «κόκκινο» στο χωριό και, δικαίως, ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση, διαρκή και συνεχή –συχνή έστω- παρουσία της Αστυνομίας, κάτι που, σύμφωνα και με τις δυνατότητες του Α.Τ. Φιλιατρών, θεωρείται πως μπορεί να γίνει.

Καμία εξέλιξη…

Σχετικά με την εξαφάνιση του Αλβανού, πάντως, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Όπως μας είπαν χθες από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, επίσημα δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση, παρά μόνο ενημέρωση έχει γίνει, αφού ουδείς γνωρίζει τα στοιχεία του Αλβανού. Πιθανόν είναι οικονομικός μετανάστης, χωρίς «νόμιμα» χαρτιά, στη χώρα μας. Ωστόσο, «φως» στην υπόθεση, ενδεχομένως, θα μπορούσε να «πέσει» από το κινητό του τηλέφωνο και τις κλήσεις, αλλά μέχρι και χθες δεν είχε γίνει κάτι επ’ αυτού. Τουλάχιστον, οι Αστυνομικές Αρχές, πιθανώς με ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη – εντολή εισαγγελέως, μέσω του κινητού τηλεφώνου θα μπορούσαν, έστω, να ενημερώσουν τους δικούς του, οι οποίοι, όπως μάθαμε ότι έλεγε ο ίδιος, βρίσκονται στην Αλβανία.

Θάρρος

Σπηλιά Τριφυλίας: Τον λήστεψαν στον ύπνο κουκουλοφόροι

Θύμα ληστείας τριών άγνωστων κουκουλοφόρων ανδρών έπεσε ο 56χρονος Θεόδωρος Σεκλός, στη Σπηλιά Τριφυλίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ξημερώνοντας Παρασκευή, μέσα στο σπίτι του ενώ κοιμόταν.

Για να μπουν στο σπίτι που διαμένει ο 56χρονος, το οποίο βρίσκεται ακριβώς επάνω από ελαιοτριβείο που διατηρεί, οι τρεις άνδρες παραβίασαν μπαλκονόπορτα. Φτάνοντας στο δωμάτιό του, του επιτέθηκαν, με την απειλή μαχαιριού, ζητώντας επίμονα να τους δώσει τα λεφτά του. Όταν ο άτυχος 56χρονος τους είπε πως δεν έχει χρήματα στο σπίτι παρά μόνον κάτι λίγα στο παντελόνι που είχε ακουμπισμένο σε μια καρέκλα, αυτοί έψαξαν τις τσέπες.

Μόλις διαπίστωσαν πως δεν υπήρχαν πολλά ..........

χρήματα, τον απείλησαν με το μαχαίρι και άρχισαν να τον χτυπούν ενώ ένας τον κρατούσε. Στη συνέχεια, έκαναν άνω – κάτω το σπίτι για να βρουν χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες είχαν κόψει και το καλώδιο του τηλεφώνου, ενώ, όπως μας ανέφερε ο 56χρονος, μιλούσαν καλά ελληνικά και ακούγονταν αποφασισμένοι.

«Στις δωδεκάμισι η ώρα, όπως κοιμόμουνα, αισθάνθηκα τρεις ανθρώπους επάνω στο κεφάλι μου να μου λένε “πού είναι τα λεφτά σου…”. Ήταν σκοτάδι, καθώς είχαν σβήσει και το φως από το δίπλα δωμάτιο που το είχα αναμμένο… Ξυπνώντας, μέσα στην ταραχή μου, τους είπα πως έχω στο παντελόνι, στην καρέκλα, δίπλα…» μας ανέφερε το θύμα.
Όπως είπε ακόμη ο κ. Σεκλός, κάποια στιγμή έβγαλαν από ένα παντελόνι τη ζώνη και του έδεσαν τα χέρια πίσω, ενώ τον χτυπούσαν για να τους πει πού έχει και άλλα χρήματα. Τότε, «φοβήθηκα για την ίδια μου τη ζωή. Πονούσα από τα χτυπήματα και βογκούσα. Τους είπα πως δεν έχω χρήματα άλλα μαζί μου, στο σπίτι, να με αφήσουν και ας περνούσαν άλλη μέρα να τους έδινα αν τα είχαν ανάγκη. Τι να έκανα, τι να έλεγα; Φοβήθηκα για τη ζωή μου…».

Τραγική ειρωνεία της τύχης, πριν από λίγες μέρες ο 56χρονος «έχασε» τη μητέρα του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο του 2006 είχε πέσει πάλι θύμα ληστείας έξω από το σπίτι του, καθώς του είχαν στήσει καρτέρι δύο άγνωστοι αποσπώντας του αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό.
Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει το Α.Τ. Κυπαρισσίας.

Θάρρος

Καταγγελία Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την ΕΑΣ Μεσσηνίας

καταγγελίοα γιοα την ΕΑΣ Μεσσηνίας εξέδωσε σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σχετικά με τις τιμές του ελαιολάδου λέγοντας ότι με τιμή στα 2,20 και 15 μέρες αποπληρωμή δεν μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον απο τους παραγωγούς για να γεμίσουν οι δεξαμενές των Φιλιατρών.

Αναλυτικά η καταγγελία στην ΕΑΣ Μεσσηνίας αναφέρει:

Από τον Σεπτέμβριο σας είχαμε ζητήσει με επιστολή μας να κάνετε ενέργειες που πρέπει για να παρέμβετε στην συγκέντρωση του ελαιολάδου.
Όχι μόνο δεν κάνατε καμία ουσιαστική παρέμβαση, στην περιοχή μας αλλά ούτε και αξιωθήκατε να απαντήσετε στο έγγραφο μας.

Ζητάμε συνεργασία των συμβουλίων του συλλόγου και της ΕΑΣ για να παλέψουμε καθένας από την μεριά του την λύση των προβλημάτων του ελαιολάδου.
Δεν μπορεί να μιλάτε για παρέμβαση προς όφελος του παραγωγού με τιμή 2,20 τα 4 δέκατα και πληρωμή σε 15 μέρες όταν το εμπόριο πληρώνει αμέσως και η τιμή αυτή είναι για τα 5 δέκατα.

Κύριοι της ΕΑΣ με τιμή 2,20 και 15 μέρες αποπληρωμή, δεν θέλετε να αγοράσετε.
Οι δεξαμενές που ανοίξατε στα Φιλιατρά, δεν γεμίζουν με αυτή της λογική και μην ζητάτε ευθύνες από τους Φιλιατρινούς παραγωγούς.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Ευχές του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Τις ευχές του στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας εκφράζει με επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Η επιστολή του Συλλόγου αναφέρει:

Ευχόμαστε καλή θητεία στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Συγχαίρουμε επίσης τους συναδέλφουτς αγρότες μέλη του συλλόγου μας για την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πιστεύουμε σε μια καλή συνεργασία για το καλό της περιοχής.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Συνεδριάζει για την αποτίμηση των εκλογών η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Εν μέσω θεωριών συνωμοσίας για αποσταθεροποίηση του κόμματος μετά την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του δυσμενούς κλίματος εξαιτίας της ήττας στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεδριάζει την Κυριακή το απόγευμα η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας. Κύριο θέμα της θα είναι, φυσικά, η αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, τόσο στους Δήμους του νομού όσο και στην Περιφέρεια.

Για τη μεν πρώτη περίπτωση δε φαίνεται να υπάρχουν αντιδράσεις, αφού η επικράτηση των υποψηφίων που στήριξε η Ν.Δ., με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ήταν ολοκληρωτική.
Για την ήττα, όμως, στις περιφερειακές εκλογές αναμένεται να ακουστούν διάφορα. Από προσωπικές πικρίες μέχρι καταγγελίες για κομματική γραμμή σταυροδότησης μερικών υποψηφίων, όσο και για λάθη του κόμματος και του προέδρου Αντώνη Σαμαρά στις επιλογές των προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να ..........

είναι μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

Θάρρος

Το Facebook θέλει να κατοχυρώσει ως trademark τη λέξη "face"

Το Facebook είναι έτοιμο να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του όρου "face", σύμφωνα με νομικά έγγραφα που συμπληρώθηκαν την Τρίτη (23/11/2010).

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το TechCrunch, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. έχει στείλει στο Facebook Ειδοποιητήριο Αποδοχής (Notice of Allowance), πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στο site κοινωνικής δικτύωσης το δικαίωμα χρήσης της λέξης "face" ως εμπορικό σήμα, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Το είδος της αίτησης που κατέθεσε το .........

Facebook απαιτεί ότι η εταιρία θα παράσχει δήλωση (sworn statement) ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτό το εμπορικό σήμα σε προϊόντα. Η εταιρία θα πρέπει να καταθέσει αυτή τη Δήλωση Χρήσης (Statement of Use) και μετά να χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, προτού στην πραγματικότητα λάβει την άδεια για την αποκλειστική χρήση του όρου. Δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέματα πατεντών εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ότι το Facebook θα καταφέρει όντως να αποκτήσει τα δικαιώματα για μια τόσο γενικευμένη λέξη.

Από τη στιγμή που το Facebook συμπληρώσει αυτά τα χαρτιά και χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. θα παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος για: "Υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, δηλαδή, παροχή on-line chat rooms και bulletin boards για τη διακίνηση μηνυμάτων μεταξύ χρηστών υπολογιστών, το περιεχόμενο των οποίων θα είναι γενικού ενδιαφέροντος και θα έχει να κάνει με κοινωνικά και ψυχαγωγικά θέματα."

Μία περίπτωση όπου το Facebook έχει αποπειραθεί να απαγορεύσει τη χρήση του όρου "face" είναι αυτή της εφαρμογής πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου FaceCash. Ο Aaron Greenspan, πρόεδρος και CEO της Think Computer, της εταιρίας που ανέπτυξε το FaceCash, έλαβε τον Αύγουστο παράταση για να συμπληρώσει έγγραφο με το οποίο αντιτίθεται σε αυτή την προσπάθεια του Facebook να κατοχυρώσει τη λέξη "face". Δεν έχει σχολιάσει ακόμα αν όντως κατέθεσε αυτό το έγγραφο. Ο Greenspan, που ήταν κάποτε συμφοιτητής στο Harvard με το CEO του Facebook Mark Zuckerberg, ισχυρίστηκε ότι βοήθησε στην ανάπτυξη του γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση του FaceCash κατέληξε σε κάποιο συμβιβασμό μεταξύ των δύο μερών τον περασμένο χρόνο.

Το Facebook έχει εξαπολύσει επίσης επιθέσεις εναντίων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν τη λέξη "book". Τον Αύγουστο μήνυσε το site Teachbook.com, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι απλά μια κοινότητα καθηγητών. Ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης υποχρέωσε και το ταξιδιωτικό site PlaceBook να αλλάξει το όνομά του σε TripTrace το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Κανένας εκπρόσωπος του Facebook δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση.

Το Facebook είναι έτοιμο να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του όρου "face", σύμφωνα με νομικά έγγραφα που συμπληρώθηκαν την Τρίτη (23/11/2010).

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το TechCrunch, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. έχει στείλει στο Facebook Ειδοποιητήριο Αποδοχής (Notice of Allowance), πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στο site κοινωνικής δικτύωσης το δικαίωμα χρήσης της λέξης "face" ως εμπορικό σήμα, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Το είδος της αίτησης που κατέθεσε το Facebook απαιτεί ότι η εταιρία θα παράσχει δήλωση (sworn statement) ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτό το εμπορικό σήμα σε προϊόντα. Η εταιρία θα πρέπει να καταθέσει αυτή τη Δήλωση Χρήσης (Statement of Use) και μετά να χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, προτού στην πραγματικότητα λάβει την άδεια για την αποκλειστική χρήση του όρου. Δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέματα πατεντών εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ότι το Facebook θα καταφέρει όντως να αποκτήσει τα δικαιώματα για μια τόσο γενικευμένη λέξη.

Από τη στιγμή που το Facebook συμπληρώσει αυτά τα χαρτιά και χρησιμοποιήσει τη λέξη "face" για εμπορικούς σκοπούς, το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α. θα παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος για: "Υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, δηλαδή, παροχή on-line chat rooms και bulletin boards για τη διακίνηση μηνυμάτων μεταξύ χρηστών υπολογιστών, το περιεχόμενο των οποίων θα είναι γενικού ενδιαφέροντος και θα έχει να κάνει με κοινωνικά και ψυχαγωγικά θέματα."

Μία περίπτωση όπου το Facebook έχει αποπειραθεί να απαγορεύσει τη χρήση του όρου "face" είναι αυτή της εφαρμογής πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου FaceCash. Ο Aaron Greenspan, πρόεδρος και CEO της Think Computer, της εταιρίας που ανέπτυξε το FaceCash, έλαβε τον Αύγουστο παράταση για να συμπληρώσει έγγραφο με το οποίο αντιτίθεται σε αυτή την προσπάθεια του Facebook να κατοχυρώσει τη λέξη "face". Δεν έχει σχολιάσει ακόμα αν όντως κατέθεσε αυτό το έγγραφο. Ο Greenspan, που ήταν κάποτε συμφοιτητής στο Harvard με το CEO του Facebook Mark Zuckerberg, ισχυρίστηκε ότι βοήθησε στην ανάπτυξη του γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση του FaceCash κατέληξε σε κάποιο συμβιβασμό μεταξύ των δύο μερών τον περασμένο χρόνο.

Το Facebook έχει εξαπολύσει επίσης επιθέσεις εναντίων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν τη λέξη "book". Τον Αύγουστο μήνυσε το site Teachbook.com, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι απλά μια κοινότητα καθηγητών. Ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης υποχρέωσε και το ταξιδιωτικό site PlaceBook να αλλάξει το όνομά του σε TripTrace το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Κανένας εκπρόσωπος του Facebook δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση.

CNNMoney.com

Μήνυμα αναγνωστη: Ένα ευχαριστώ στην Αστυνομία των Φιλιατρών

Θα ήθελα μέσα από το Φιλιατρά News να ευχαριστήσω τους Άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους αλλά και την εξυπηρετικότητα τους.
Ήμουν στις εκλογές στα Φιλιατρά για να ψηφίσω και χρειάστηκα να χαρτί από το αστυνομικό τμήμα.
Τα παιδιά αμέσως με εξυπηρέτησαν και παρά το προχωρημένο της ώρας κατάφερα να ψηφίσω μια ώρα πριν τις 7 το απόγευμα.

Τους ευχαριστώ πολύ για την ............

κατανόηση και για την εξυπηρέτηση.
Τους εύχομαι να είναι πάντα καλά με τις οικογένειες τους.

*Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στην διάθεση μας και σεβόμαστε ότι δεν ήθελε να γραφτεί το όνομα του.

Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας για ζεστό νερό

Η κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού (μπάνιο, πλύσιμο, κλπ) αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό ποσοστό (περίπου 10-15%) επί της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στα κτήρια (κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ).

Για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιούνται κυρίως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (μπόιλερ συνδεδεμένο με λέβητα), ηλεκτρισμός (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας) και ηλιακή ενέργεια (Ηλιακοί θερμοσίφωνες ή Κεντρικά Ηλιακά Συστήματα).

Η εφαρμογή των παρακάτω μέτρων μπορεί .........

να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης:

Ο θερμοστάτης του μπόιλερ να ρυθμίζεται στους 50-55 °C ενώ του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στους 45-50 °C.
Να ανάβετε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ανάλογα με τις ανάγκες σας και να μην μένει αναμμένος άσκοπα. Συνήθως μισή ώρα αρκεί για να ζεσταθεί το νερό.

Προτιμάτε το ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα. Ξοδεύετε 3 φορές λιγότερο ρεύμα και νερό.
Μην αφήνετε τις βρύσες να στάζουν και το νερό να τρέχει άσκοπα.

Για το πλύσιμο των πιάτων προτιμάται να χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων. Καταναλώνετε πολύ λιγότερη ενέργεια και νερό.

Προτιμήστε ένα ηλιακό θερμοσίφωνα αντί ενός ηλεκτρικού.
Ιδιαίτερα όσον αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες παρέχουν:

1. Ζεστό νερό χρήσης σχεδόν δωρεάν. Μία τυπική οικιακή εγκατάσταση εξοικονομεί περίπου 1400 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Αυτή η ποσότητα ενέργειας αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 70% των ετήσιων αναγκών μίας τετραμελούς οικογένειας σε ζεστό νερό.

2. Άμεση παροχή ζεστού νερού στη βρύση (ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις που συνδέονται με το σύστημα θέρμανσης)

3. Οικονομικό όφελος για τον χρήστη. Στην διάρκεια ζωής του συστήματος ο χρήστης όχι μόνο παίρνει πίσω τα χρήματά του, αλλά έχει και σημαντικό οικονομικό όφελος.

4. Σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και χρημάτων όταν γίνεται χρήση πλυντηρίων (πιάτων και ρούχων) τεχνολογίας Hot Fill που παρέχουν την δυνατότητα σύνδεσης με την παροχή ζεστού νερού.

5. Προστασία του περιβάλλοντος (με χρήση «πράσινης» ηλιακής ενέργειας).

Η Δημοκρατική Συμμαχία με πρωταρχικό πεδίο δράσης το διαδίκτυο!

Λίγες ημέρες μετά το δυναμικό μας ξεκίνημα της 21 Νοεμβρίου και την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από χιλιάδες πολίτες, εγκαινιάζουμε τη διαδικτυακή επικοινωνία μας.

Ήδη από την προηγούμενη Κυριακή και από τη στιγμή που τελείωσε η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της εκδήλωσης που παρακολούθησαν 65.000 άνθρωποι, λειτουργεί η ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη διεύθυνση www.dimsim.gr.

Στον ιστότοπο του κινήματος μπορείτε........

να παρακολουθήσετε τη δράση της Δημοκρατικής Συμμαχίας (δηλώσεις, συνεντεύξεις, πρωτοβουλίες κ.α.), να διαβάσετε τη διακήρυξη, να εγγραφείτε σύμμαχοι – μέλη, να γίνετε εθελοντές, και να στηρίξετε οικονομικά το νέο πολιτικό φορέα.

Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε το κίνημα στα νέα μέσα δικτύωσης, facebook και twitter και να συμμετέχετε στους διαλόγους που έχουν ξεκινήσει.

Η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει να γίνει ο καταλύτης μιας σειράς σαρωτικών αλλαγών τις οποίες θα επιφέρει μια διευρυνόμενη συμμαχία πολιτών. Πρωταρχικό πεδίο δράσης αυτής της συμμαχίας πολιτών θα αποτελέσει το διαδίκτυο μέσα και από το μήνυμα που εσείς θα διαμορφώσετε.

Εσείς είστε η δύναμη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εσείς θα αναδείξετε τη διαδρομή της!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αίτησης για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δίνει η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «όσοι πελάτες προσκόμισαν στη ΔΕΗ Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) κατά τη διαδικασία αλλαγής ονόματος στους λογαριασμούς ρεύματος - προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου - μπορούν να προσέλθουν στα Καταστήματα που έκαναν την αλλαγή ονόματος και να υποβάλλουν νέο αίτημα για είσπραξη των χρημάτων που κατέβαλαν για την ΥΔΕ, προσκομίζοντας τη σχετική απόδειξη πληρωμής.
Τα χρήματα θα επιστραφούν με ...........

τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος».

Απεργία αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΣΗΕΑ, μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, με τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων, τις μειώσεις μισθών, αλλά και την αναστολή της καθημερινής έκδοσης του «Βήματος». Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει .........

εκτάκτως το διασωματειακό και να βγει και επισήμως η σχετική ανακοίνωση.

Μέτωπο 3 υπουργείων κατά της «ψαλίδας» τιμών στα αγροτικά προϊόντα

«Tο πρόβλημα της καρτελοποίησης της αγοράς δεν είναι μόνο ελληνικό. Εμείς, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης που προΐσταται ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσπαθούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα για να προστατεύσουμε αυτό το οποίο έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό, το εισόδημα του αγρότη και του καταναλωτή, που όπως σωστά και εσείς παρατηρήσατε, σε αυτή την περίοδο στερείται εισοδημάτων. Είναι μια πράξη που έχει να κάνει με ένα μέγιστο στόχο, τη σωτηρία της πατρίδας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος ανέφερε τα εξής:
«Το μητρώο των εμπόρων, η τήρηση των ..........

αγορανομικών διατάξεων, είναι συγκεκριμένα μέτρα και πρακτικές, τα οποία ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αποδώσουν αποτελέσματα. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει πάνω από διακόσιοι ογδόντα έλεγχοι, έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε ενενήντα επιχειρήσεις.

Τι δείχνει αυτό; Δείχνει από τη μια μεριά την πολιτική βούληση και από την άλλη ότι πράγματι υπάρχει ανομία στην αγορά.

Ταυτόχρονα περιμένουμε και εμείς αποτελέσματα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται στο στάδιο αυτή τη στιγμή της διερεύνησης της κατάστασης που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και ακόμη δεν έχει εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Παράλληλα έχουμε εντοπίσει και άλλες αθέμιτες πρακτικές που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα της ψαλίδας, όπως τα πιστωτικά τιμολόγια τα οποία τα χρησιμοποιούν οι μεγάλες αλυσίδες για να αυξάνουν πλασματικά την τιμή της αγοράς από τον αγρότη και να διευρύνουν το ποσοστό κέρδους. Αυτά τα συζητάμε με το Υπουργείο Οικονομικών για το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».

ΠΑΣΕΓΕΣ

Μυστηριώδης εξαφάνιση Αλβανού στο Χαλαζώνι

«ΧΑΘΗΚΕ» ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ανάστατη, εδώ και μέρες, είναι η τοπική κοινωνία στο Χαλαζώνι Τριφυλίας από τη μυστηριώδη εξαφάνιση αλλοδαπού, Αλβανού υπηκόου, ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση μήνα διέμενε και εργαζόταν στο χωριό. Μάλιστα, όπως μας είπαν, «συνδέουν» την υφέρπουσα φημολογία που σοκάρει στην περιοχή με την εξαφάνιση του, σχετικά, νεαρού Αλβανού.

Στο Χαλαζώνι επικρατεί φόβος και ανησυχία, ...........

καθώς κάτοικοι «υποψιάζονται» πως υπαίτιοι για την εξαφάνιση είναι άλλοι αλλοδαποί της περιοχής. Εκείνο, δε, που τους κάνει να ανησυχούν περισσότερο και να πιστεύουν πως κάτι συνέβη, είναι το γεγονός πως στο σπίτι που διέμενε βρέθηκαν, μετά από έρευνα της Αστυνομίας, προσωπικά του είδη και αντικείμενα, τα ρούχα του, το τηλέφωνό του, ακόμα και φρούτα και βρασμένα αυγά.

Όπως μας είπαν από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό της «εξαφάνισης» στις 19 Νοεμβρίου από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χαλαζωνίου και έσπευσε στο χωριό για να ερευνήσει την υπόθεση. Στο σπίτι όπου διέμενε ο Αλβανός υπήκοος δεν υπήρχε παραβίαση της πόρτας, ούτε σημάδια που να δείχνουν ότι έγινε πάλη του εξαφανισθέντος με άλλους. Αντίθετα, ήταν καθαρό και τα πράγματα, τα ρούχα, ακόμη και το κινητό του τηλέφωνο, ήταν εκεί.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Χαλαζωνίου Διονύσιος Τσούλος (που ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία) με τον οποίο μιλήσαμε, μας δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος από την εξαφάνιση, καθώς επρόκειτο για πολύ καλό παιδί, ευγενικό, ήρεμο, ήσυχο, εργατικό, που μιλούσε πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και διάβαζε… Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το παιδί είχε έρθει εδώ και κάνα μήνα στο χωριό, μορφωμένος άνθρωπος, εργατικός, δούλεψε σ’ εμένα, δούλευε σε άλλους… Πήγαινε μεροκάματο με είκοσι – είκοσι πέντε ευρώ και άλλοι Αλβανοί που είναι εδώ τον φοβερίζανε, όπως έλεγε, γιατί πάνε με 40 ευρώ αυτοί… Σε ένα εξώσπιτο έμενε, πάνω από το χωριό… Δούλευε, το βράδυ κατέβαινε εδώ, στο μαγαζί, έπινε ένα καφεδάκι, δεν έπινε τίποτε άλλο, έπαιρνε τα τσιγάρα του και έφευγε… Την Τετάρτη το βράδυ έκαιγε κλαριά σε κάποιον και του λέει: “Δε με περνάς κάτω από τα μαγαζιά να με αφήσεις έξω από το χωριό…”. Φοβόταν τους άλλους (;), τι φοβόταν δεν ξέρω… Τον πήγε ο άνθρωπος από τον περιφερειακό και τον άφησε και, όπως επέστρεφε με το αυτοκίνητο, είδε πως είχε ξεχάσει μέσα μια ομπρέλα. Τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε πού είναι.

Του απάντησε ότι μόλις μπήκε σπίτι. Όταν του είπε πως ξέχασε την ομπρέλα, ο Αλβανός τού απάντησε πως θα πάει το πρωί να την πάρει. Το παιδί την άλλη μέρα ήταν να πάει για ράβδο. Δεν πήγε. Του τηλεφώνησαν, αλλά δεν απαντούσε. Ξεκινάει ο άνθρωπος που είχαν κανονίσει για δουλειά και πάει στο σπίτι με ένα ξάδερφο αυτού που έχει το εξώσπιτο, χτυπάνε, χτυπάνε, τίποτα. Ο ξάδερφος αυτού που έχει το σπίτι είχε κλειδιά, ανοίγουν, πουθενά το παιδί. Το τηλέφωνο εκεί, ρούχα εκεί, αυγά βρασμένα εκεί, το παιδί πουθενά…». Πρόσθεσε δε, πως πήγε δύο φορές στην Αστυνομία και, μάλιστα, τους ρώτησε γιατί δεν «ψάχνουν» το τηλέφωνο μήπως βρουν κάτι από τις κλήσεις. «Το παιδί δε μίλαγε, δεν έκανε παρέα με τους Αλβανούς, ήταν ήσυχο… Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει με τον άνθρωπο, έχουμε στενοχωρηθεί πολύ», μας είπε βουρκωμένος και με τρεμάμενη φωνή…

Θάρρος

Διάλυση Αγροφυλακής και με τη… βούλα

Η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους, καθώς και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων είναι μερικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επιπλέον στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η ..........

μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες.

Επίσης συζητήθηκε η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας, ενώ έθεσε και τους προς επίτευξη στόχους του κάθε υπουργείου για το επόμενο τρίμηνο.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου τις ιεραρχημένες προτάσεις τους στον τομέα ευθύνης τους και να ιεραρχήσουν και όλα τα άλλα θέματά τους, ώστε να μπουν σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι αν η Ευρώπη κινηθεί δυναμικά και χωρίς μοιρολατρία απέναντι στις αγορές, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αναφερόμενος στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, η συζήτηση για τον οποίο θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, τόνισε ότι ο μηχανισμός αυτός πρέπει να είναι ένας «έξυπνος μηχανισμός», ώστε «να μπορεί να αντιμετωπίσει την ψυχολογία των αγορών».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ιρλανδία και έφερε το παράδειγμα του Ιρλανδού ομολόγου του, ο οποίος, αν και συντηρητικός, όπως είπε, δεν ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Καραμανλή, ο οποίος εγκατέλειψε το καράβι και πέταξε μια βόμβα στην επόμενη κυβέρνηση. Πήρε πάνω του όλη την ευθύνη, τόνισε, ώστε η επόμενη κυβέρνηση «να μη φορτωθεί τα λάθη του παρελθόντος».

Η συνεδρίαση του υπουργικού ξεκίνησε με την εισήγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρουσίασε τις εκκρεμότητες του μνημονίου και μοίρασε φακέλους με τις υποχρεώσεις κάθε υπουργείου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι κάθε υπουργός έχει ορίσει έναν διοικητικό υπάλληλο, γενικό διευθυντή οικονομικών, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για την προώθηση και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, σε συντονισμό με το υπουργείο Οικονομικών, τον πρωθυπουργό και τον Θόδωρο Πάγκαλο.

ΠΑΣΕΓΕΣ

Επίσημη πρεμιέρα για το e-ΥΠΑΑΤ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει την έναρξη της ανοιχτής συζήτησης πράξης με τίτλο ‘Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (eΥπΑΑΤ)’ που υπέβαλε μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ στο ΕΠ ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’ και η οποία εγκρίθηκε με Προϋπολογισμό 12.676.000€.

Η πράξη είναι μια συνολική προσπάθεια του ΥπΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων του για την πλήρη μεταβολή των υπηρεσιών που παρέχονται από τους κρατικούς συντελεστές της αγροτικής οικονομίας προς τους πολίτες-καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Το eΥπΑΑΤ απαντάει στις σύγχρονες προκλήσεις της ......

καινοτομίας με ενέργειες και τομές που θέτουν τον πολίτη στο κέντρο της πολιτικής του ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα δικαίου υλοποιώντας το αυτονόητο απαντώντας έμπρακτα στις λογικές χρόνων ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών δεν γίνεται να εφαρμοστούν στον αγροτικό τομέα.

Η ανοιχτή συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12/12/2010 και ώρα 24:00. Τα υπό συζήτηση κείμενα είναι διαθέσιμο στην σχετική ιστοσελίδα στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr). Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις θα αποστέλλονται στο e-mail d.diavouleusi@opekepe.gr και ακολούθως θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της συζήτησης.

Γνωμοδότηση βόμβα για τους συμβασιούχους και stage

Οι αρνούμενοι να εφαρμόσουν τις προσωρινές διαταγές απειλούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας με αφορμή σχετικό ερώτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 7/2010 γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που επιβάλλουν την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική ...........

γνωμοδότηση η άρνηση των υπευθύνων του Δημόσιου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να συμμορφωθούν στις προσωρινές διαταγές παραβιάζει τα άρθρα 20, 28 και 95 του Συντάγματος, το άρθρο 904 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παράλληλα, οι αρνούμενοι να εφαρμόσουν τις προσωρινές διαταγές απειλούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Ακόμη, το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα των συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προσωρινή διαταγή.

Κλειστά και σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους.

Οι πράκτορες ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, οι οποίες έχουν υπογραφεί με τον ΟΠΑΠ εδώ και ένα χρόνο, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα πρακτορεία, την άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ προγραμματίζουν ..........

επανάληψη της απεργίας τους για τις 29-30 Νοεμβρίου.

Ζημιές σε ελιές από χαλάζι στη Βάλτα Τριφυλίας

Δεκαπέντε λεπτά ισχυρής χαλαζόπτωσης το βράδυ της Τρίτης ήταν αρκετά για να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή της Βάλτας, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή ήταν έντονο, όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, καλύπτοντας μια μεγάλη έκταση γύρω από το χωριό λίγο πριν μαζευτεί ο καρπός και το εισόδημα από τους παραγωγούς.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ζημιά που σε ..........

κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 40%, ενώ τονίζουν πως πέρα από τον καρπό που έχει πέσει στο έδαφος και χάνεται, ζημιά υπάρχει και στον καρπό που έχει μείνει στο δέντρο, ο οποίος και θα αλλοιωθεί. Σημαντικό είναι πως από το χαλάζι έπεσε ο πιο ώριμος καρπός που -όπως είναι φυσικό- θα έδινε ποσότητα και ποιότητα στην παραγωγή.

Μόνη τους ελπίδα πλέον, όπως μας είπαν, είναι ο ΕΛΓΑ από τον οποίο περιμένουν την άμεση αξιολόγηση της ζημιάς όπως και την αποζημίωσή τους, καθώς αν δεν υπάρξει, κυριολεκτικά μπαίνουν «μέσα».

Ηδη έχει γίνει πάντως αναγγελία της χαλαζόπτωσης προς τον ΕΛΓΑ από τον οποίο και υπήρξε άμεση αντίδραση. Ετσι χθες στην περιοχή βρέθηκε ο επόπτης του ΕΛΓΑ για την Μεσσηνία Ιωάννης Περδίκης, ο οποίος επισκέφθηκε όλη την περιοχή από άκρη σε άκρη, σχηματίζοντας μια πρώτη εικόνα της κατάστασης. Οπως μας είπε, με την ολοκλήρωση των αιτήσεων που θα γίνουν από τους παραγωγούς, άμεσα θα σταλθούν γεωπόνοι στην περιοχή για να κάνουν εξατομίκευση των ζημιών.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή ο Χαράλαμπος Πανταζής, πρόεδρος του χωριού αλλά και παραγωγός ο ίδιος, μας τόνισε: «Την Τρίτη το βράδυ στις 11.15 ξεκίνησε χαλαζόπτωση η οποία κατά τόπους ήταν έντονη με διάρκεια περίπου 15 λεπτά. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες και ποικίλλουν μέσα στη ζώνη που πέρασε το χαλάζι. Η πλειοψηφία της ζημιάς είναι στο 40%, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που -για μένα- η ζημιά αγγίζει και το 60%. Σήμερα (χθες) είμαστε με τον επόπτη του ΕΛΓΑ να κάνει μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς και αύριο ξεκινάμε να κάνουμε αιτήσεις ώστε να έρθουν οι εκτιμητές να δουν την ζημιά. Οι ζημιές είναι σημαντικές. Είμαστε στο στάδιο της συγκομιδής, που σημαίνει ότι σε δέκα ημέρες θα είχε μαζευτεί ο ελαιόκαρπος. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξει άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ, λόγω και της γνωστής κατάστασης που υπάρχει με την τιμή των προϊόντων και την αύξηση του κόστους καλλιέργειας, καθώς με αυτή την ζημιά το όποιο μικρό κέρδος ήταν να πάρουμε το χάνουμε. Πολλοί παραγωγοί όχι μόνο δεν θα βγάλουν κέρδος αλλά θα πρέπει να πληρώσουν και από την τσέπη τους για να τις μαζέψουν».

Ο Κώστας Αρνούτης, στο κτήμα του οποίου βρεθήκαμε, μας είπε: «Εχουμε πάθει ζημιά που είναι πάνω από 40% και φτάνει το 60% καθώς ο καλός καρπός έχει φύγει από τα δέντρα. Εχει μείνει ό,τι υπήρχε από μέσα. Αυτή την στιγμή ραβδίζουμε και τη ζημιά την πάθαμε λίγο πριν πάρουμε τον καρπό. Εχουμε κάνει όλα τα έξοδα και όλες τις φροντίδες και χάνουμε το εισόδημα λίγο πριν το πάρουμε.

Το χαλάζι έπεσε την Τρίτη το βράδυ και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε λιώσει ακόμη. Δεκαπέντε λεπτά δεν μπορούσες να βγεις έξω».

Για την εικόνα που είδε μας μίλησε και ο επόπτης του ΕΛΓΑ για την Μεσσηνία Γιάννης Περδίκης σημειώνοντας: «Βρίσκομαι εδώ κατόπιν αναγγελίας που είχαμε για το χαλάζι που πέρασε στο δημοτικό διαμέρισμα της Βάλτας. Είμαστε στην διαδικασία επισήμανσης της ζημιάς. Εχει πλήξει μια περιοχή από τον χείμαρο του Λαγκούβαρδου και το δρόμο Γαργαλιάνων - Φιλιατρών σε ένα μήκος 2 - 2,5 χιλιόμετρα και από εκεί ανεβαίνει προς τα ανατολικά. Οι ζημιές είναι αποζημιώσιμες και σε δέκα ημέρες από την ημερομηνία της αναγγελίας θα στείλουμε εκτιμητές γεωπόνους, ώστε άμεσα να γίνει εξατομίκευση και να δώσουμε τα πορίσματα.

Οι παραγωγοί ήδη έχουν ξεκινήσει και υποβάλλουν δηλώσεις. Οταν θα κλείσει η αναγγελία, εμείς ήδη θα είμαστε μέσα, γιατί η εικόνα με τον καιρό αλλιώνεται. Ετσι όσο πιο γρήγορα κάνουμε τις εκτιμήσεις, τόσο πιο αντικειμενικοί θα είμαστε σε ό,τι αφορά τα πορίσματα».

Ελευθερία online

Στις 12:00 η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών και του επικαιροποιημένου μνημονίου, αλλά και των ενδοπαραταξιακών εξελίξεων με τις αποχωρήσεις βουλευτών του κόμματος και την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές.

Την ίδια ώρα φήμες φέρνουν δύο ακόμα .............

βουλευτές της ΝΔ που έχουν σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη να είναι «επίφοβοι προς αποχώρηση». Η Ρηγίλλης από την πλευρά της καλεί όσους έχουν αποχωρήσει να επιστρέψουν στο κόμμα και τη βουλευτική τους έδρα, κάνοντας λόγο για θέμα πολιτικής ηθικής.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τόνισαν χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας», δήλωση η οποία ερμηνεύτηκε ως στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής αναμένεται να δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να πάρει το λόγο για να τοποθετηθεί.

Ενα εκατομμύριο εμβόλια στα σκουπίδια

Στον αστερισμό της... γρίπης βρισκόταν η Ελλάδα πέρυσι τέτοια εποχή. Οι υγειονομικές αρχές «μετρούσαν» θύματα σε καθημερινή βάση, οι σχολικές αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και, το κυριότερο, η Ελλάδα παράγγελνε αβέρτα πανδημικά εμβόλια. Ενα χρόνο μετά την πανδημική υστερία, η γρίπη μάς έχει... ξεχάσει και ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων που έχουν λήξει οδεύουν προς καταστροφή. Με απλά λόγια, επτά εκατομμύρια ευρώ πήγαν... υπέρ πίστεως.

Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρουν ...........

επιπλέον 15,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 2,2 εκατ. δόσεις πανδημικού εμβολίου. Τα εν λόγω εμβόλια φυλάσσονται, μαζί με αυτά που έχουν λήξει, στα ψυγεία του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας. Τα περισσότερα από αυτά λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2011. Ωστόσο, δεν έχουν πλέον καμία αξία, αφού τα στελέχη του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) περιλαμβάνονται στο εποχικό εμβόλιο που έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και υπεύθυνη του κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας κυρία Ελεονόρα Χατζηπασχάλη , τα εμβόλια που έληξαν έχουν συλλεγεί από τα εμβολιαστικά κέντρα και φυλάσσονται στο Εργαστήριο προκειμένου να καταστραφούν. Πρόκειται για ένα εκατομμύριο δόσεις. «Τα υπόλοιπα που δεν έχουν λήξει μπορούν να χρησιμοποιηθούν», δηλώνει, σημειώνοντας ότι «κάποιος ο οποίος θα ταξιδέψει στο εξωτερικό μπορεί να θέλει να κάνει μόνο το πανδημικό εμβόλιο και όχι αυτό της εποχικής γρίπης». Το σίγουρο πάντως είναι ότι και αυτά τα εμβόλια θα καταστραφούν όταν παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους, εκτός κι αν σταλούν ως δωρεά σε άλλες χώρες. Οπως και να έχει, είτε δωριστούν είτε καταστραφούν, η Ελλάδα θα έχει επιπλέον «χασούρα» 15,6 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τρεις φαρμακευτικές εταιρείες. Στις δύο απ΄ αυτές είχαν παραγγελθεί μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων απ΄ αυτές που τελικά παρέλαβε η Ελλάδα και στην τρίτη είχε δοθεί προκαταβολή περίπου 7,5 εκατ. ευρώ (40% του συνολικού ποσού) χωρίς όμως να υπάρχει διαθέσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια, η τρίτη εταιρεία πήρε χρήματα από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας χωρίς να δώσει ένα πανδημικό εμβόλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αρνείται να επιστρέψει άμεσα το σύνολο των χρημάτων που είχε λάβει τότε. Εκπρόσωποί της έχουν προτείνει να επιστρέψουν το μισό χρηματικό ποσό σε μετρητά και το υπόλοιπο να ισοφαριστεί με μελλοντικές αγορές άλλων προϊόντων. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεν αποδέχθηκαν την πρόταση και προσέφυγαν στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο. Οι άλλες δύο εταιρείες μέχρι πριν από λίγο καιρό διεκδικούσαν τα χρήματα των εμβολίων που είχαν παραγγελθεί αλλά δεν παραδόθηκαν, έπειτα από την καταγγελία των σχετικών συμβάσεων από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών θεωρούσαν μέχρι προσφάτως ότι εξακολουθεί να υπάρχει συμβατική υποχρέωση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα.

Το τρίτο «κύμα» δεν ήρθε

«Μόνο αν γίνει πανδημία γρίπης και δεν μπορεί να καλυφθεί ο πληθυσμός με το υπάρχον εποχικό εμβόλιοθα χρησιμοποιηθούν τα πανδημικά εμβόλια που έχουν περισσέψει» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτ.Τσιόδρας. Προσθέτει πάντως ότι «το σενάριο αυτό ανήκει στη σφαίρα της θεωρίας».

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) κ. Τ.Παναγιωτόπουλος εξηγεί ότι πέρυσι η γρίπη εμφανίστηκε νωρίτερα εξαιτίας της ύπαρξης του νέου στελέχους του ιού. «Το στέλεχος», σημειώνει, «έχει πλέον “παλαιώσει” και έχει συμπεριληφθεί στο εμβόλιο που κυκλοφορεί για την εποχική γρίπη».

Τέλος Εποχής: Τελευταίο φύλλο σήμερα για την ημερήσια έκδοση του «Βήματος»!

Ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζόμενους το βράδυ της Πέμπτης από τον διευθυντή του Βήματος, Παντελή Καψή η αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας που προετοιμάζονταν εδώ και καιρό.
Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο στο οποίο οι φήμες θέλουν να υπάρχει άρθρο που θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση του ΔΟΛ πήρε την απόφαση, ενώ θα περιέχει και γενικότερες αναφορές για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στα ελληνικά ΜΜΕ.

Μερικούς μόλις μήνες μετά το θάνατο του ........

Χρήστου Λαμπράκη ήταν πλέον ευκολότερο να παρθεί η απόφαση χωρίς συναισθηματισμούς και με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εφημερίδας…

Ο Παντελής Καψής στην ενημέρωση που έκανε στους εργαζόμενους δεν αρνήθηκε ότι ο οργανισμός θα αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Στην προσπάθειά του όμως να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, δήλωσε ότι κατέθεσε πρόταση στην διοίκηση του οργανισμού για περικοπές μισθών προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Συγκεκριμένα πρότεινε μείωση 10% σε μισθούς από 1000 έως 3000 ευρώ και 15% από 3000 ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόταση του Παντελή Καψή για περικοπές αμοιβών αφορά το σύνολο των εργαζομένων του ΔΟΛ, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο, μιας και οι συνάδελφοι των «Νέων» δεν προτίθενται να αποδεχθούν μια τέτοια πρόταση. Τέλος ανέφερε ότι ένα μέρος των εργαζομένων θα απορροφηθεί στο Κυριακάτικο φύλλο το οποίο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, ενώ οι υπόλοιποι στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Η ανακοινωση της εφημερίδας όπως δημοσιεύτηκε online σήμερα 26/11 έχει ως εξής...
Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση.

Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.

Εφημερίδες με παράδοση και ιστορία βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να καταρρέουν καθώς οι αναγνώστες τους επιζητούν την ενημέρωσή τους μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαδόχους των, οι περισσότεροι των οποίων είναι τα sites που αυτές οι ίδιες οι εφημερίδες δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια!..

Η μεταβολή όσο και αν τρομάζει πολλούς (με την ασύλληπτη εξέλιξη του Διαδικτύου) ήταν φυσιολογική. Ολο και περισσότερες εφημερίδες διακόπτουν τη χάρτινη έκδοσή τους και αναπτύσσουν ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης.

Ενας σκληρός αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει. Ποιος θα δημιουργήσει τα καλύτερα μέσα ενημέρωσης μέσα στο Ιnternet. Δημοσιογραφικοί κολοσσοί συγκρούονται, εφημερίδες -σύμβολα αλλάζουν γραμμή πλεύσεως. Και οι αναγνώστες «απολαμβάνουν» σ΄ αυτή την πρώτη φάση δωρεάν την Ενημέρωση με κάθε τρόπο. Τα άχρωμα τυπογραφικά στοιχεία του πρόσφατου ακόμη παρελθόντος παραχωρούν τη θέση τους σε πολύχρωμες φωτογραφίες, ακόμη και σε «ζωντανά» βίντεο...

«Το Βήμα» αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση. Αλλωστε «Το Βήμα» είναι η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα που εισήγαγε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διαδικασία της εκδόσεώς του. Τώρα, 30 σχεδόν χρόνια από τότε, «Το Βήμα» διακόπτει την έντυπη έκδοσή του ανταποκρινόμενο στο φανερό αίτημα των αναγνωστών του.

Στην πρώτη γραμμή της έντυπης ενημέρωσης θα παραμείνει βεβαίως «Το Βήμα της Κυριακής», η εφημερίδα που άλλαξε τη μορφή του ελληνικού Τύπου όταν έγινε η πρώτη πολυεφημερίδα της χώρας στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

«Το Βήμα» αποδέχεται την πρόκληση. Και ετοιμάζεται για τη μεγάλη ημέρα του. Οταν θα ανοίξει τις πύλες της μια εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, η απάντηση του «Βήματος» στα αιτήματα των καιρών. Ως τότε οι αναγνώστες του «Βήματος» μπορούν για την ενημέρωσή τους να ανατρέχουν στην ήδη λειτουργούσα υπηρεσία ενημέρωσης του «Βήματος», όπου θα διαβάζουν την εφημερίδα στην τωρινή μορφή της, αλλά χωρίς χαρτί, στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.

Ενενήντα σχεδόν χρόνια από την ίδρυση του «Βήματος» από τον Δημήτριο Λαμπράκη και ένα έτος μετά τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, τον οποίο θεμελίωσε ο πρώτος και ο δεύτερος κατέστησε Κιβωτόν της Ενημέρωσης, ανοίγει τα φτερά του. Και πιστεύουμε ότι Τα Στερνά Τιμούν τα Πρώτα.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πίπη η Φακιδομύτη

Η Πίπη η Φακιδομύτη (σουηδικά: Pippi Långstrump, δηλ. η Πίπη με τις μακριές κάλτσες) αποτελεί κεντρικό χαρακτήρα σειράς παιδικών βιβλίων της Σουηδέζας συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν, που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Το όνομά της το εμπνεύστηκε η, εννιάχρονη τότε, κόρη της Λίντγκρεν, κάποια στιγμή που ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και ζήτησε από την μητέρα της να αυτοσχεδιάσει μία ωραία παιδική ιστορία.

Η Πίπη, ήταν ένα κορίτσι εννιά ετών, .........

είχε την αυτοπεποίθηση ενήλικου, ζούσε ανεξάρτητα και έμενε μόνη της στην βίλα της, την βίλα Βιλεκούλα. Ενώ δεν της φαινόταν, διέθετε υπερφυσικά χαρακτηριστικά για την ηλικία της καθώς μπορούσε να αντιμετωπίσει εύσωμους παλαιστές και να σηκώσει τεράστια βάρη χωρίς δυσκολία, όπως π.χ. το άλογό της, κάτι που ξάφνιαζε τους ενήλικους. Η συμπεριφορά της, προς τους καθώς πρέπει σοβαροφανείς ενήλικους, ήταν αγενής, ενώ προς τους μοχθηρούς χαρακτήρες των ιστοριών η στάση της είναι αμείλικτη.

Τα πρώτα τρία βιβλία-επεισόδια της Πίπης της Φακιδομύτης κυκλοφόρησαν την περίοδο 1945-1948 και το 1969-1975 κυκλοφόρησαν άλλα έξι. Δύο επιπλέον ιστορίες της Πίπης εκδόθηκαν το 1979 και το 2000. Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 50 γλώσσες.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Μια ντουλάπα ρούχα σε ενα μικρό σακίδιο; Γίνεται; [ Video ]

Αλήθεια. Πόσο εύκολο είναι στον καθένα από εσάς να τοποθετήσει σε ένα μικρό σακίδιο σχεδόν μια ντουλάπα ρούχα;
Ο γκουρού του πακεταρίσματος μας δείχνει τον τρόπο να γίνει.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι θέμα οργάνωσης.

Δείτε το video

Στην κυκλοφορία ο κόμβος Αλφειού στον Τριπόλεως- Καλαμάτας

Σε λειτουργία τίθεται την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ο ημικόμβος Αλφειού στη Μεγαλόπολη του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα δοθούν στην κυκλοφορία επιπλέον έξι χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου ως τα Παραδείσια.

Συγκεκριμένα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Στον κλάδο εξόδου στην κατεύθυνση προς ..........

Καλαμάτα στην χιλιομετρική θέση 107+400, έως και τη σύνδεση του κλάδου με την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ ώρα.

-Στον κλάδο εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα στην χιλιομετρική θέση 106+600, από τη σύνδεση του κλάδου με την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης Καλαμάτας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.

-Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, από τη σύνδεση με τον κλάδο εξόδου του ημικόμβου Αλφειού, έως και τη σύνδεση με τον κλάδο εισόδου του ιδίου ημικόμβου, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα και στις δύο κατευθύνσεις προς Τρίπολη - Μεγαλόπολη και προς Καλαμάτα - Παραδείσια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν την Παρασκευή σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ παράλληλα θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το Σάββατο.

Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία .......

Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

_ Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

_ Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

_ Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

_ Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws/promote/fisikes/fenomena/kategides.csp

Προειδοποίηση για πιθανότητα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με σφοδρούς νότιους ανέμους έντασης 8 με 9 μποφόρ, αύριο, στην περιοχή της Μακεδονίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενημέρωση από την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα, όπως εκτιμάται θα εξασθενήσουν σταδιακά το Σάββατο.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων

O ΟΑΕΔ ενημερώνει τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που απασχολούν έως ένα (1) άτομο, ότι μπορούν από Δευτέρα 29-11-2010 να ενταχθούν στο «Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων» για τη δημιουργία μίας (1) νέας θέσης εργασίας με σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας της ατομικής τους επιχείρησης, για χρονικό διάστημα από έξι (6) έως δεκαοκτώ (18) μήνες, κατά το διάστημα απουσίας τους από την επιχείρηση λόγω κυοφορίας, λοχείας ή φροντίδας παιδιών, εφόσον κατά τον έλεγχο υπαγωγής προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος .........

για το οποίο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα (από 6 έως 18 μήνες), εφόσον το επιθυμούν δύνανται να συνεχίσουν το πρόγραμμα για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την συμπλήρωση των σαράντα οκτώ (48) μηνών επιχορήγησης και της δέσμευσης των δώδεκα (12) μηνών χωρίς επιχορήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr

Ερώτηση για τα υπεράριθμα τμήματα σε σχολεία της Μεσσηνίας κατεθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με την υπʼ αριθμόν 4769/11-10-10 ερώτησή μου προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μεταξύ άλλων έθετα το ζήτημα της παραβίασης του ανώτατου ορίου μαθητών ανά τάξη διδασκαλίας σε σχολεία της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια, με το υπʼ αριθμόν 128032/ΙΗ έγγραφό του, το Υπουργείο Παιδείας απαντούσε ότι «σε κανένα σχολείο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας, ο αριθμός των μαθητών δεν ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο (25 μαθητές στην Αʼ/θμια και 30 Βʼ/θμια)».

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους η οποία ..........

δημοσιεύτηκε στα Μέσα στις 25/11/10, η Αʼ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας καταγγέλλουν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία τμημάτων σε σχολεία της Μεσσηνίας στα οποία υπάρχουν περισσότεροι μαθητές από όσους καθορίζονται στο σχετικό όριο. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι, «το Υπουργείο, ενώ διατυμπάνιζε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δε θα επιτραπεί να λειτουργήσουν τμήματα με πάνω από 27 μαθητές, τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, αρκετά τμήματα λειτουργούν με πάνω από 28 μαθητές, ενώ δε διαφαίνεται καμία διάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να τηρήσει τη δέσμευσή της». Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Υφίστανται, τελικώς, τμήματα σε σχολεία της Μεσσηνίας, στα οποία ο αριθμός των μαθητών να ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο;

2. Εάν ναι, τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο προκειμένου να τηρηθεί ο προβλεπόμενος αριθμός;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Δήμος Τριφυλίας: 1η Δεκέμβρη τα επίσημα αποτελέσματα

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου θα γίνει η επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στο Δήμο Τριφυλίας, σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τη χθεσινή υπ’ αριθμ. 40/2010 Πράξη της προέδρου Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, κυρίας Σοφίας Λιγνού.

Στην Πράξη αναγράφεται:
«Η πρόεδρος Πρωτοδικών Κυπαρισσίας Σοφία Λιγνού ορίζω, σύμφωνα με το άρθρο 44 Ν. 3852/2010, χρονολογία δημόσιας συνεδρίασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της εκλογής της 7ης Νοεμβρίου 2010 και της επαναληπτικής εκλογής της 14ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών στο Δήμο Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των .........

επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων της κάθε εκλογικής περιφέρειας κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων, των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων, των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των αναπληρωματικών τους, την 1η Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12, τόπο δε το κατάστημα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας».

Θάρρος

«Φημολογία» στην πόλη που σοκάρει

Από το βράδυ της Δευτέρας αναπτύχθηκε μια υφέρπουσα «φημολογία» που, πραγματικά, σοκάρει… «Βρέθηκε κατακρεουργημένο πτώμα, πιθανώς αλλοδαπού», σύμφωνα με τη φημολογία που έφτασε και σε εμάς την Τρίτη.

Μάλιστα, όπως μας είπαν, στην πόλη των Φιλιατρών το συγκλονιστικό αυτό θέμα, που σου κόβει την ανάσα και μόνο στο άκουσμά του, είχε πάρει διαστάσεις και σχεδόν όλοι αυτό συζητούσαν…
Ωστόσο, σε επικοινωνία μας με άνδρες της .........

Αστυνομίας από το Α.Τ. Φιλιατρών μας τόνισαν ρητά και κατηγορηματικά πως κανένα τέτοιο θλιβερό όσο και πρωτοφανές συμβάν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους και, ως εκ τούτου, δεν ευσταθεί η φημολογία. Το ίδιο ακριβώς επεσήμαναν στο «Θ» και από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Χθες το πρωί, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα φίλου από τα Φιλιατρά, ο οποίος μου είπε πως άκουσε συζήτηση στην πλατεία των Φιλιατρών, σύμφωνα με την οποία «βρέθηκε πτώμα κατακρεουργημένο με αλυσοπρίονο…» και πως «το περιστατικό συνέβη μετά από συμπλοκή αλλοδαπών, όχι στα Φιλιατρά, αλλά στο Χαλαζώνι, για τα μεροκάματα…», όπως άκουσε που έλεγαν.

Επικοινωνώ με κάποιους γνωστούς, οι οποίοι μου λένε πως δεν ξέρουν κάτι συγκεκριμένο, αλλά ακούστηκε κάτι σχετικό, χωρίς όμως οι ίδιοι να το έχουν επιβεβαιώσει. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο στο Α.Τ. Φιλιατρών, ρωτάω σχετικά τον αστυνομικό υπάλληλο και μου απαντά αρνητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και το διοικητή του Α.Τ., ο οποίος με τη σειρά του μου είπε πως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Πώς και από πού, άραγε, ξεκίνησε μια τόσο σοκαριστική φημολογία; Πώς έφτασε μια ολόκληρη, σχεδόν, περιοχή να κουβεντιάζει ένα τέτοιο φρικτό αλλά ανυπόστατο περιστατικό; Τι, πραγματικά, έχει συμβεί; Τα ερωτήματα, βεβαίως, είναι ρητορικά. Αυτό που «βγαίνει», πάντως, είναι πως η φαντασία κάποιων «οργιάζει»…

Θάρρος

48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ.
Οι πράκτορες ζητούν μεταξύ άλλων τη κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα πρακτορεία, την άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης μεταξύ ........

άλλων την καταβολή ενός ευρώ ανά εκκαθαριστικό ανά πράκτορα το οποίο θα παρακρατείται από τα μέλη των σωματείων/ μέλη της ΠΟΕΠΠΠ μέσω του μηχανογραφικού συστήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ, και θα αποδίδεται στην ΠΟΕΠΠΠ, προκειμένου αυτή να ενισχύσει την οικονομική της αυτοτέλεια.

Ανοίγει το ΤΕΜΠΜΕ των αγροτών.

Την ενεργοποίηση του… ΤΕΜΠΜΕ των αγροτών, ύψους 130 εκατ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του 2011 προανήγγειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε η ΕΞΠΡΕΣ, με θέμα «Η βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία. Το παρόν και το μέλλον», στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη.

H υφυπουργός τόνισε ότι μέσω του αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ θα χρηματοδοτείται –μεταξύ άλλων– η αγορά ζωοτροφών, η οποία αποτελεί το 70% του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους.

Η κ. Αποστολάκη κατά την ομιλία της έκανε λόγο για ..........

ένα μεγάλο σύστημα απάτης γύρω από την ελληνική φέτα, προσθέτοντας ότι το εν λόγω κύκλωμα «προκειμένου να καρπωθεί μερικά ευρώ κέρδος, εκμεταλλεύεται την κατοχύρωση της φέτας ως ελληνικό ΠΟΠ προϊόν»…

Πρόσθεσε δε ότι αποτελεί προσωπικό της στοίχημα η πάταξη της αθλιότητας του συστήματος. «Θα πιάσουμε τους πέντε κυρίους, που ξέρουμε ποιοι είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε τη συνδρομή τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των γαλακτοβιομηχάνων. Η κυρία Αποστολάκη ανέφερε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε υιοθέτηση και εφαρμογή γενναίας πολιτικής στον κλάδο, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής, που βαίνει διαρκώς μειούμενη, την υποστήριξη της μεταποίησης και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και των ομάδων παραγωγών, έτσι ώστε να δοθούν και τα κίνητρα στους νέους ανθρώπους να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. «Στόχο όλων μας», είπε, «θα πρέπει να αποτελεί η παραγωγή ασφαλών προϊόντων και η ταυτότητά τους». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση δουλεύει έτσι ώστε να εφαρμόζονται «σαφείς πολιτικές προστατευτισμού για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, σε όλη την αλυσίδα, με τη στρατηγική πάντα να έχει κατεύθυνση στην πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος». Επισήμανε ότι είναι αστείο να μιλάμε για ανάπτυξη όταν το 90% των εγκαταστάσεων των παραγωγών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας και λειτουργούν χωρίς νομιμότητα.

Τέλος, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο να αξιοποιήσουν περαιτέρω τα εργαλεία που τους παρέχονται σε επίπεδο τεχνολογίας, καινοτομίας και πόρων, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να είναι αυτονόητη για όλους η άμεση σύνδεση του μεταποιητικού κλάδου με τον πρωτογενή τομέα.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα έχει την έμπρακτη στήριξη μας

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και οι βουλευτές κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Άγγελος Μανωλάκης, Αικατερίνη Φαρμάκη και Οδυσσέας Βουδούρης πραγματοποίησαν συνάντηση στις 25/11/10, με τον πρύτανη κ. Παπαθεοδώρου και δύο αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο μέγαρο της Βουλής.

Οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου ενημέρωσαν αναλυτικά τους βουλευτές για τα φλέγοντα ζητήματα του πανεπιστημίου και τις επικείμενες αλλαγές που δρομολογούνται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Γιαννακοπούλου, μετά τη λήξη της συνάντησης, ..........

προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνιστά μία γενναία προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι επικείμενες αλλαγές που θα επιφέρει, οφείλουν να διατηρούν τα συστατικά χαρακτηριστικά του κάθε ιδρύματος και του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ειδικότερα.

Συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, συνιστά την ιδιαιτερότητά του στην διαμόρφωση ενός δικτύου σχολών που απλώνονται σε όλο το εύρος της περιφέρειας με αναφορά στα επιμέρους αστικά κέντρα, τα οποία δείχνουν έμπρακτη και πολύπλευρη βούληση να στηρίξουν διαχρονικά τη λειτουργία των τμημάτων.

Η αναγκαία περιστολή δαπανών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ικανοποιείται με την υπερσυγκέντρωση τμημάτων σε ένα αστικό κέντρο, καθώς αυτή θα δημιουργήσει πρόσθετες ανάγκες σε επίπεδο υποδομών.

Περαιτέρω, θα δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κενό στην περιφέρεια, για την οποία το πανεπιστήμιο αποτελεί κέντρο πνευματικής διαπαιδαγώγησης και κοινωνικής άνθησης.

Επιπλέον, πρέπει να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα η διατήρηση της αναλογικότητας μεταξύ των ιδρυμάτων στο εύρος και το βάθος των αλλαγών και να μην επικρατήσει καθεστώς εξαιρέσεων και ειδικής μεταχείρισης ανάμεσα στα ιδρύματα.

Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια.

Θεωρώ ότι ανάλογη ανταπόκριση στις ανησυχίες αυτές, θα υπάρξει και από το Υπουργείο Παιδείας».

Εισέβαλε στο ΟΑΚΑ και έκανε χειρονομία στον Messi [ VIDEO ]

Το ματς είχε κριθεί, αφού η Μπαρτσελόνα βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3 - 0. Στο 79' του αγώνα του Ο.Α.Κ.Α. ένας οπαδός μπήκε στο γήπεδο και σαν άλλος «Jimmy Jump» και έκανε τη φιγούρα του.

Έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο και, αφού κατευθύνθηκε προς το μέρος του Μέσι, έκανε τη γνωστή χειρονομία σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο μπροστά στον σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

Πάντως, οι άνδρες ασφαλείας του ..........

Ο.Α.Κ.Α. αντέδρασαν γρήγορα και τον απομάκρυναν από τον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε το VideoΣε διαβούλευση το κείμενο για το χρόνο κατάθεσης των μηχανογραφικών

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το κείμενο του υπουργείου Παιδείας, με την επιχειρηματολογία υπέρ της κατάθεσης του μηχανογραφικού για την συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης το υπουργείο θα αποφασίσει, αν ο χρόνος κατάθεσης του μηχανογραφικού θα παραμείνει ως έχει σήμερα, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών, ή αν θα κατατίθεται τον Μάρτιο, όπως συνέβαινε παλαιότερα και όπως γίνεται και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες μαθητών.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, ...........

ενδεχόμενη επιλογή του μήνα Μαρτίου για την κατάθεση, θα δώσει την δυνατότητα υποβολής για χρονικό διάστημα ενός πλήρους μήνα (1-31 Μαρτίου), έτσι ώστε οι υποψήφιοι να επεξεργάζονται την υποψηφιότητά τους σε Σχολές και Τμήματα με το σύστημα καταχώρισης να παραμένει ανοικτό καθ΄όλη την διάρκεια του μηνός, μέχρι την τελική υποβολή.

Στο διάστημα αυτό, οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβουλευθούν με τους καθηγητές και την οικογένειά τους, ώστε η τελική επιλογή σχολών να είναι προϊόν ώριμης απόφασης. Αντιθέτως, σύμφωνα με το υπουργείο, σήμερα οι υποψήφιοι συνωθούνται έξω από τις αίθουσες υποβολής σε προκαθορισμένη ημέρα και χρειάζεται να ολοκληρώσουν την διαδικασία σε μικρό χρόνο την ίδια μέρα, υπό την πίεση δηλαδή του χρόνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα διαβούλευσης με τους υπευθύνους.

Για την καλύτερη μάλιστα εξυπηρέτηση των υποψηφίων, γίνεται επίσης προσπάθεια, να μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό ηλεκτρονικά και από το σπίτι τους αν το επιθυμούν, ώστε η όποια συνεργασία με τις οικογένειες τους να γίνεται με άνεση χρόνου και όχι υπό πίεση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ιω. Πανάρετος, το καλύτερο για τον υποψήφιο είναι να ιεραρχεί τις επιλογές του ανάλογα με τις πραγματικές επιθυμίες του και όχι σύμφωνα με τις βάσεις του προηγουμένου έτους, και να εξαντλεί όλες τις δυνατές επιλογές. «Το πού θα εισαχθεί εξαρτάται μεν από την συνολική του απόδοση, αλλά μόνο εν μέρει: εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις των υπολοίπων υποψηφίων», σημείωσε.

«Ξεπαγώνει» από 1/2/11 η χορήγηση παροχών από τον ΟΕΚ

Ο εξορθολογισμός λειτουργίας του ΟΕΚ η επανέναρξη του προγράμματος χορηγήσεων παροχών προς τους δικαιούχους, αλλά και η αποπληρωμή κατά το επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού με την συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων-μελών του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ..........

αποφασίστηκαν οι άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καθώς και η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξη τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, η παροχή πάσης φύσεως δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και η επιδότηση ενοικίου, είχαν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο και ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους, καθώς και στην καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.

Αποφασίστηκε ακόμη η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010, η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, η ηλεκτρονική διασύνδεση με τους συναρμόδιους φορείς ΙΚΑ -ΟΑΕΔ - ΔΥΟ καθώς και η συγκρότηση Εθνικού Δημοτολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε επίσης συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΕΚ, κατά την οποία τους διαβεβαίωσε για την βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και δεσμεύτηκε για την στήριξη του Υπουργείου Εργασίας στον Οργανισμό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράταση προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικών για ΑΜΕΑ

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στην προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή υποψηφίων ΑΜΕΑ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση των εισαγομένων, έδωσε το υπουργείο Παιδείας, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία.

Το υπουργείο Παιδείας, καλεί παράλληλα τους υποψηφίους που επιθυμούν να δηλώσουν προτίμηση εισαγωγής σε Τμήμα ή Σχολή τα οποία εμφανίζονται ως αποκλειόμενα στο μηχανογραφικό δελτίο λόγω της πάθησής τους, να τα δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών.

Από την πλευρά της, η Συνομοσπονδία ..........

αναγνωρίζει ότι η λύση που έδωσε το υπουργείο είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά, όπως υποστηρίζει είναι ημιτελής. Τα μέλη της θεωρούν ότι οι δύο ημέρες παράταση δεν επαρκούν, ενώ η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι φοιτητές, ουσιαστικά, υποκαθιστά το μηχανογραφικό δελτίο δημιουργώντας περισσότερη γραφειοκρατία και αγωνία στους υποψηφίους για την τύχη της αίτησής τους.

Εκτιμούν ακόμη ότι μεταφέρεται στους υποψηφίους όλο το βάρος, ενώ θα έπρεπε να κατοχυρώνεται η ίση μεταχείριση και η ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.

Για τους λόγους αυτούς διοργανώνουν πανελλήνιο πανααναπηρικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΔ: Διαγραφές και αποχωρήσεις στο επίκεντρο της Kοινοβουλευτικής Oμάδας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ, με τη διαγραφή του βουλευτή Αυγενάκη και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κοντογιάννη θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης ........

για συναίνεση, ο κ. Σαμαράς θα συνοψίσει τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα δώσει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά του μνημονίου. Επίσης θα προβάλλει τη θέση ότι η συναίνεση στην οποία καλεί ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός.

Όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στην συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον προσκληθεί, χωρίς, όμως, να θέτει σε συζήτηση της αντιμνημονιακές του θέσεις. Αντίθετα, θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του δικαιώνεται από τις εξελίξεις και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναζητά «δεκανίκια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ συνδέει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών που οδηγούνται στην έξοδο, με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και με τις δυσκολίες που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης.

Η Ρηγίλλης, πάντως, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που να σκέπτονται να αποσκιρτήσουν, αν και παρακολουθεί τις κινήσεις της κας Έλσας Παπαδημητρίου λόγω της προσωπικής σχέσης που έχει με την κ. Μπακογιάννη.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα στελέχη του κόμματος αναφέρει ότι «επειδή, λοιπόν, οι συνεχείς διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική δημιουργούν νέα "θύματα" -ανέργους, "λουκέτα", κοινωνική κατάθλιψη- το μέλλον της κυβέρνησης, που συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, είναι άδηλο. Σε αυτή τη συγκυρία, η αρωγή προς την κυβέρνηση από τους γνωστούς της "συμμαχίας των προθύμων" φαντάζει σαν κάποια λύση». Παράλληλα επιτίθεται σε όσους επιλέγουν την έξοδο από το κόμμα συνδέοντας τις κινήσεις τους με «τακτικές αποστασίας του παρελθόντος». Ειδικότερα αναφέρει ότι «καταλήγουν να γυρίζουν το ρολόι της πολιτικής ιστορίας πίσω για να επιτύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Με τακτικές αποστασίας, που παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές και καταδικασμένες από τον ελληνικό λαό πρακτικές, επιδιώκουν παντί τρόπω να ανακόψουν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας».

Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με Θ. Γιαννόπουλο - Σ. Κεδίκογλου

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχαν οι βουλευτές του κόμματος Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου.

«Ανήκω στη ΝΔ, βρίσκομαι στη ΝΔ και θα είμαι στη ΝΔ», δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιαννόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ δεν συζήτησε τέτοια θέματα, αλλά θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας και τις πρωτοβουλίες που, όπως είπε, κατά κάποιο τρόπο, επιβάλλονται από την τρόικα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών, νοσοκομειακών μονάδων και σε κάθε τι που έχει σχέση με την υγεία των πολιτών «χωρίς να παραβλάπτεται η ποιότητα και η ποσότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου. «Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω το αυτονόητο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ. Πιστεύω σε αυτό το πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον τόπο και από εκεί και πέρα πόσες φορές να το επαναλάβω», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αποστασίας μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Κοντογιάννη, ανέφερε ότι ο κ. Κοντογιάννης εγκατέλειψε τη ΝΔ. «Τώρα από εκεί και πέρα ποιο ουσιαστικό θα χρησιμοποιήσεις ή ποιο ρήμα, ελάχιστα αλλάζει την ουσία», επεσήμανε.

Δήλωσε ακόμη πως η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ήταν προγραμματισμένη και την είχε ζητήσει ο ίδιος προκειμένου να συζητήσουν για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματα στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΕΙΣ ΚΥΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Του ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σαν πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών καταθέτω τις απόψεις του πολιτιστικού μας φορέα για το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΠΟ για τον κινηματογράφο.

Εξαφανίζει το ρόλο του σκηνοθέτη ως κυρίαρχου δημιουργού μιας ταινίας, ρόλο που δεν αμφισβητεί κανένας ευρωπαϊκός νόμος. Δεν στηρίζει το ανεξάρτητο σινεμά και το μικρό σκηνοθέτη, το μέλλον όλης της Ευρώπης σήμερα. Δεν εξασφαλίζει αξιοκρατικές διαδικασίες αξιολόγησης των ταινιών μέσω του ΕΚΚ, οδηγώντας έτσι μια γενιά νέων να στραφούν αλλού. Συγκεντρώνει υπερεξουσίες σε ένα πρόσωπο στο ΕΚΚ, δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις και αναξιοκρατία μεταξύ του εκάστοτε υπουργού και του γενικού διευθυντή.
Δεν μεριμνά για το σενάριο και το ρόλο του. Δεν χαράσσει καμία πολιτική για τα φεστιβάλ ανά την περιφέρεια, ούτε καν για το Εθνικό Φεστιβάλ Δράμας, των νέων δημιουργών.
Καταργεί το «Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου», έναν ......

ιστορικό θεσμό που υπήρξε ανέκαθεν το σημαντικότερο βήμα των Ελλήνων δημιουργών.

Δεν στηρίζει τις κινηματογραφικές λέσχες της περιφέρειας όπου οι δημιουργοί καταθέτουν το έργο τους. Δεν παρακρατεί ποσό από την επιστροφή φόρου για ταινίες τέχνης και νέων δημιουργών. Δεν προβλέπει ποσόστωση στην αίθουσα υπέρ των ελληνικών ταινιών, πολεμώντας τις μονές αίθουσες. Καταργεί τα κρατικά βραβεία ποιότητος του ΥΠΠΟ, βασικό οικονομικό κίνητρο για ένα συντελεστή μιας ταινίας. Καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογραφίας, όπου κατατίθενται όλες οι δημιουργικές απόψεις των φορέων.

Με τρεις κινήσεις κυνισμού χαρίζει το, συσσωρευμένο από προηγούμενα έτη, χρέος 15.000.000 ευρώ στα ιδιωτικά κανάλια, μειώνοντας το ποσοστό τους από 1,5% σε 0,75%. Ενισχύει την αδιαφάνεια με τη νέα μορφή του ΕΚΚ σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, παύοντας κάθε έλεγχο, και αφήνει στον αέρα αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης. Εκδικείται, καταργώντας τους 4 αιρετούς από το ΕΚΚ, που τόλμησαν να αναρτούν, με πρότασή τους και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., όλες τις αποφάσεις στο Διαδίκτυο, για να μην υπάρχουν έλεγχος, διαφάνεια και αξιοκρατία.

Το προηγούμενο μοντέλο, νόμος Μελίνας με τις αναγκαίες διορθώσεις του τότε υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέδειξε εκατοντάδες δημιουργούς που ξεπέρασαν τα σύνορα. Με το ίδιο μοντέλο σήμερα, οι νεότεροι ανοίγουν δρόμο και βραβεύονται και αυτοί με τη σειρά τους.

Εμείς, οι συνδικαλιστές και οραματιστές τού αύριο του Ελληνικού Κινηματογράφου δεν καταθέσαμε απλά τις προτάσεις μας σε έναν υπουργό για να μας κάνει το δικό μας νόμο. Τον Μάιο του 2007 υλοποιήσαμε ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο με τα σημαντικότερα ονόματα της ευρωπαϊκής κινηματογραφίας. Τα πορίσματα του συνεδρίου έγιναν σχέδιο νόμου με τίτλο «Περί Κινηματογραφικής Πολιτικής» με την πλειοψηφία των φορέων και την προσυπογραφή 600 και πλέον προσωπικοτήτων που καταθέσαμε στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΠΟ επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιοποίησε ένα σχέδιο, κοντά στο σχέδιο των φορέων και της Μελίνας.

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, παρά το ότι ήταν ενήμερη για όλη αυτή την προεργασία, με μια επιτροπή εν κρυπτώ παρουσίασε αυτό το σχέδιο από το πουθενά. Ο κρυφός πυρήνας των «Ομιχλιστών», που δεν ξεπερνάει τα 5 πρόσωπα, δημιούργησε αυτή την κίνηση για να περάσει αυτό το νόμο. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι, τελευταία, διαφοροποιούνται, απομακρύνονται και σιγά σιγά αυτή η κίνηση φθίνει.

Το παρόν σχέδιο οδήγησε τους 11 φορείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ένα νομοσχέδιο τροχοπέδη, έναντι 2 φορέων υπέρ, 10.000 μέλη των φορέων έναντι μιας μικρής ομάδας ανθρώπων υπέρ. Με δεδομένη την αντίθεση της κινηματογραφικής κοινότητας, όπως αυτή καταγράφηκε στη διαδικασία της διαβούλευσης του ΥΠΠΟ, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ζητάει από τον υπουργό Πολιτισμού, κύριο Παύλο Γερουλάνο, να αναλογιστεί την ιστορική στιγμή και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανοίγοντας ένα διάλογο πάνω στο νομοσχέδιο με όλους τους ανθρώπους του κινηματογράφου, χωρίς αποκλεισμούς.

Χάρης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετώ
ν

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 11ης Αγωνιστικής

Πάμισος - Ολυμπιακός Κεφαλονιάς [ΑΝΑΒΟΛΗ]
Διαγόρας Βραχνέϊκων - Μεσσηνιακός 5 - 1
Αχιλλέας Καμαρών - Αχαϊκή 0 - 0
Εράνη Φιλιατρών - Α.Ο. Κροκεών 0 - 1
Αστέρας Αμαλιάδας - Ατρόμητος Λάππα 3 - 2
Σπάρτη - Κυπαρισσία 2 - 0
Εθνικός Σαγέϊκων - Ζαβλάνι 2 - 1
Καλαμάτα - Τριταϊκός 1 - 0

Βαθμολογία 11ης Αγωνιστικής

1. Καλαμάτα 30
2. Αστέρας Αμαλιάδας 29
3. Ατρόμητος Λάππα 20
4. Αχαϊκή 19
5. Σπάρτη 18
6. Πάμισος 16
7. Εράνη Φιλιατρών 15
8. Αστέρας Μαχαιράδου 12
9. Τριταϊκός 11
10. Διαγόρας Βραχνέϊκων 11
11. ΑΟ Κυπαρισσίας 11
12. Ζαβλάνι 11
13. Εθνικός Σαγέϊκων 10
14. Μεσσηνιακός 9
15. Αχιλλέας Καμαρών 9
16. ΑΟ Κροκεών 8
17. Ολυμπιακός Κεφαλονίας 4

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: 1ο Σεμινάριο: Αποτελεσματική επικοινωνία και άριστη εξυπηρέτηση πελατών λιανικής πώλησης

Το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» διοργανώνει ένα πλήρη κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, με εξειδικευμένους και έμπειρους εισηγητές, με σκοπό την ενδυνάμωση και βελτίωση των γνώσεων, επιδεξιοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών των επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, στελεχών επιχειρήσεων, διοικητικών υπαλλήλων κ.λπ. των εταιριών - μελών του Επιμελητηρίου.

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: “Αποτελεσματική επικοινωνία .........

και άριστη εξυπηρέτηση πελατών λιανικής πώλησης”
Σκοπός Σεμιναρίου:
Η ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρηματιών και στελεχών τους, μέσω της θετικής προσέγγισης, της έγκυρης ενημέρωσης και ποιοτικής εξυπηρέτησης των πελατών τους.
Το σεμινάριο θα ενδυναμώσει και θα βελτιώσει το επίπεδο επικοινωνίας των συμμετεχόντων, ώστε να συνεργάζονται ποιοτικότερα με τους πελάτες, συναδέλφους, συνεργάτες και προμηθευτές .
Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία θετικής εικόνας για την εταιρεία, το κατάστημα λιανικής, το προσωπικό.

Σε ποιους απευθύνεται:
Στελέχη επιχειρήσεων, καταστημάτων λιανικής πώλησης, εταιρειών παροχής υπηρεσιών που έρχονται σε προσωπική ή τηλεφωνική επαφή με τους πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες τους. Σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ικανό-τητα τους στην διαδικασία της επικοινωνίας και της πώλησης.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 2 και 3 Δεκεμβρίου 2010
Ώρες: 17.00-21.00

Τόπος:
ΚΕΚ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ηροδότου 6 και Κανάρη, Καλαμάτα
Εισηγητής: Γ. Σταμάτης (MA, MBA), Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Marketing και Επικοινω-νίας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπο-ρούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (κτήριο πρώην Σχολές Παπαφλέσσα, Ηροδότου 6 και Κανάρη), τηλ. 27210 24174, 84849, e-mail: kek@messinianchamber.gr.

Οδυσσέας Βουδούρης: Καταλληλότερη η Κορώνη ως ως έδρα της χώρας μας για τη Μεσογειακή Ελληνική Διατροφή.

Παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης σχετικά με το θέμα επιλογής της Βυτίνας, ως έδρας του εθνικού κέντρου ελληνικής Μεσογειακής διατροφής. Μεταξύ άλλων τόνισε:

"Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε τόσο σε μένα, όσο και στους φορείς και την τοπική κοινωνία η ανακήρυξη από το Υπουργείο σας του «Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος» στην ορεινή Βυτίνα, ως έδρα της χώρας μας για τη Μεσογειακή Ελληνική Διατροφή.

Η πόλη αυτή, καθόλα αξιόλογη, αλλά ........

ορεινή, χωρίς μεσογειακό χρώμα και γεωργική παραγωγή δεν παραπέμπει και δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την μεσογειακή διατροφή.

Επιπρόσθετα, θέλω να υπενθυμίσω ότι η Κορώνη –ως πιλοτικό μοντέλο- εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα για την συμπερίληψη της Μεσογειακής Δίαιτας στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία και επιτεύχθηκε με την αποδοχή της πρότασης από την Διακυβερνητική Επιτροπή της Unesco. Η δε συμβολή του "Μανιατακείου Ιδρύματος" στην προσπάθεια αυτή ήταν καθοριστική..

Δοσμένης της τόσο της συμβολής της Κορώνης στην αναγνώριση αυτή, όσο και της ακαταλληλότητας της Βυτίνας, θα ήθελα να μελετήσετε την αναθεώρηση αυτής της απόφασης".

O Γιάννης Λαμπρόπουλος για τον δρόμο Παραδείσια - Τσακώνα

Όπως είναι γνωστόν, αυτή τη χρονική περίοδο έχει σταματήσει η εκταμίευση των αναγκαίων χρηματικών ποσών για την συνέχιση με γρήγορους ρυθμούς των εργασιών για αποκατάσταση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία δυο ημέρες πριν τις Βουλευτικές εκλογές του 2000 και κατεστράφη στις αρχές του 2003.

Στα μέσα του 2005 ολοκληρώθηκαν .........

οι μελέτες για την αποκατάσταση της Τσακώνας, αλλά έπρεπε να εξευρεθούν τα χρήματα και μάλιστα από τα Κρατικά ταμεία, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, περίπου 5 εκατομ. € για να πληρωθούν οι μελετητές, αλλά και να εγκριθούν από το Υπουργείο Οικονομίας τα 114 εκατομ.€ προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση.

Τον Αύγουστο του 2005 ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Φώλιας και ο Υπουργός κ. Γ. Αλογοσκούφης ενέκριναν τα ως άνω ποσά και έτσι δημοπρατήθηκε το έργο τον Φεβρουάριο του 2006 με ανάδειξη αναδόχων τις εταιρείες ALPINE – TERNA με έκπτωση 24,38 % και ημερομηνία παράδοσης σε 36 μήνες.
Η εκταμίευση των χρημάτων για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τότε μέχρι πρότινος συνεχιζόταν κανονικά όπως και οι εργασίες με ρυθμούς τέτοιους που οι αρμόδιοι μιλούσαν πριν λίγες εβδομάδες για παράδοση στην κυκλοφορία στις αρχές του 2011 με μια μικρή παράκαμψη 600 περίπου μέτρων στο τμήμα της μεγάλης γέφυρας.
Η Κυβέρνηση σήμερα οφείλει να συνεχίσει κανονικά την εκταμίευση των χρημάτων που από το 2005 είχαν εγκριθεί, ώστε ο δρόμος να παραδοθεί το συντομότερο.
Την ερχόμενη Δευτέρα (29-11) θα συζητηθεί στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα και ελπίζω ο αρμόδιος Υπουργός να δεσμευτεί γι’ αυτό .
Όπως προ καιρού είχα δεσμευθεί δημόσια, τα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό και κατά την διάρκεια αποκατάστασης του δρόμου, από αρμόδιους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και που αφορούν τα αίτια της καταστροφής, θα τα καταθέσω εντός των προσεχών ημερών στην Δικαιοσύνη για τις Δικές της ενέργειες.

Εκτός ΚΟ της ΝΔ και ο Γ. Κοντογιάννης. Δείτε το Video

Άλλη μία απώλεια καταγράφεται για την Νέα Δημοκρατία σήμερα, αφού μετά τη χθεσινή διαγραφή του Λ. Αυγενάκη, εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε τον εαυτό του ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, διαφωνώντας με τη στάση του κόμματος απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την οικονομική κρίση.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Γ. Κοντογιάννης .........

έλαβε σαφείς αποστάσεις από πρακτικές της ηγεσίας της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι σε δύσκολες ώρες για τη χώρα αρνείται να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον.

Ο κ. Κοντογιάννης τόνισε πως πλέον η σιωπή σημαίνει συνενοχή και ότι ο ίδιος θα διαλέξει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Κοντογιάννης παρέδωσε επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.

Σχολιάζοντας την κίνηση του βουλευτή Ηλείας, κύκλοι της ΝΔ εξέφρασαν την εκτίμηση πως τόσο ο Γ. Κοντογιάννης, όσο και ο Λ. Αυγενάκης βρίσκονται πολύ κοντά στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Ρηγίλλης γίνεται λόγος για «νέα αποστασία», ενώ ζητείται από τους συγκεκριμένους βουλευτές να «επιστρέψουν» στη ΝΔ τις έδρες τους.

Δείτε το Video από τον Κράχτη