Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μιλτιάδης Νασόπουλος. Ο Δήμος Τριφυλίας θα βρίσκεται δίπλα και κοντά στον πολίτη

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία προς τη νίκη… Μια νίκη που θα ανήκει σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ… θα είναι Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ νίκη!
Εμείς κι ΕΣΕΙΣ, είμαστε συγκάτοικοι στο ίδιο όνειρο, συναγωνιστές για την επίτευξη των ίδιων στόχων και την ικανοποίηση των ίδιων προσδοκιών.
Σήμερα όλοι μαζί στον αγώνα… αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην Δημοτική Αρχή. Ένας Δήμος που θα βρίσκεται δίπλα και κοντά στον πολίτη, με πρωταγωνιστή τον πολίτη. Διότι ο συνδυασμός μας ενστερνίζεται τις ανθρώπινες αξίες και εμπνέεται από αυτές.

Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να σφυρηλατήσει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας, υπεράνω κομμάτων και συμφερόντων, υπεράνω σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών…. Και θα το κάνει!

ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ



Στη Βουλή το θέμα των εργαζομένων της «Ατλάντικ»

Το θέμα των περίπου 3.000 εργαζομένων της επιχείρησης «Ατλάντικ», οι οποίοι όπως επισημαίνει παραμένουν απλήρωτοι δύο και τρεις μήνες, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης με ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καταγγέλλοντας τη στάση της ...........

εργοδοσίας -η οποία όπως μεταξύ άλλων αναφέρει, επιχειρεί να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, που οδηγεί σε μείωση μισθών και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους- και με δεδομένο ότι έγινε δεκτή από το Πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου 3588/2007 που είχε καταθέσει η επιχείρηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά την υπουργό Εργασίας:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των τελευταίων 2-3 μηνών και το επίδομα αδείας 2010 στους εργαζόμενους και να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία στην επιχείρηση «Ατλάντικ»;

2. Προτίθεται να ελέγξει δια των αρμοδίων οργάνων το καθεστώς παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση «Ατλάντικ»; Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να συμμορφωθεί η επιχείρηση με τις ισχύουσες διατάξεις του εργατικού δικαίου;

3. Τι άμεσα μέτρα θα πάρει, ώστε να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας στο «Ατλάντικ» και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους; Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να καταβάλλονται οι μισθοί των εργαζομένων στην ώρα τους;

4. Η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που έχει αναχθεί σε μέγιστο αντεργατικό όπλο δεκάδων επιχειρήσεων και παγώνει τις διεκδικήσεις των απλήρωτων αποδοχών των εργαζομένων, καθώς πιστωτές μιας επιχείρησης θεωρούνται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενώ οι επιχειρηματίες οχυρώνονται πίσω από το αντεργατικό κατασκεύασμα του άρθρου 99 για να μην καταβάλλουν μισθούς;

Πρόστιμα πέντε εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ στις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind, για παραβάσεις των υποχρεώσεων περί ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών, κατά την αύξηση, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009, του ελαχίστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

Η αύξηση αυτή συνεπάγεται αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση για περίπου 4,2 εκατομμύρια συνδρομητές συμβολαίου, σημειώνει η ΕΕΤΤ σε ανακοίνωσή της.

Το επιβληθέν με ομόφωνη απόφαση ..........

της Ολομέλειας πρόστιμο ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις εταιρείες Cosmote και Vodafone, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο από τη νομοθεσία, και σε 1 εκατ. ευρώ για τη Wind.

«Μετά από ενδελεχή έρευνά της σε όλα τα διαθέσιμα πακέτα εμπορικών προσφορών των τριών εταιρειών προς ιδιώτες και επιχειρηματικούς πελάτες, και ύστερα από ακροάσεις, η ΕΕΤΤ διαπίστωσε ότι παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή, της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, του Κανονισμού Γενικών Αδειών και του Κώδικα Δεοντολογίας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, οι διατάξεις αυτές απαιτούν, σε περίπτωση μονομερούς τροποποίησης συμβατικών όρων από τις εταιρείες-παρόχους, τη σαφή, απλή, κατανοητή, εύκολα προσβάσιμη και μη παραπλανητική ενημέρωση των συνδρομητών τους. Πλην όμως, ο τρόπος γνωστοποίησης από κάθε εταιρεία της δυσμενούς για το καταναλωτικό κοινό αύξησης της ελάχιστης χρέωσης των υπηρεσιών της, κρίθηκε από την ΕΕΤΤ ως ανεπαρκής, σε κάποιες περιπτώσεις παραπλανητικός, και μη σύμφωνος με τις ανωτέρω διατάξεις.

Διευκρινίζεται ότι το ύψος του προστίμου καθορίστηκε με βάση τον αριθμό θιγομένων συνδρομητών κάθε εταιρείας, τη βαρύτητα της παράβασης ανά περίπτωση, και τη στέρηση της δυνατότητας καταγγελίας των συμβάσεων από τους συνδρομητές.

Μήνυμα νίκης και αλλαγής στον Δήμο Τριφυλίας χθές βράδυ από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο στα Φιλιατρά.

Σε πολυπληθές κοινό μίλησε χθες το βράδυ στα Φιλιατρά ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Ο κ Σωτηρόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στις συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον του κ. Σωτηρόπουλου, ο συνυποψήφιος του για τον Δήμο Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Τον κατηγόρησε ότι λαμβάνοντας ένα χρίσμα από το κόμμα που υποστηρίζει και το οποίο μετέφερε στις αποσκευές του για τα Φιλιατρά, πίστεψε ότι μαζί του έδωσαν και την αγάπη του κόσμου.

Η αγάπη του κόσμου όμως δεν .........

εκχωρείται, δεν μεταβιβάζεται, δεν δωρίζεται, δεν διατάσσεται είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος και αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που έκανε στην πόλη όντας παρόν στην πόλη ενώ εκείνος ήταν πάντοτε ΑΠΩΝ.

Για τον Καλλικράτη είπε ότι η καινούργια αρχιτεκτονική των δήμων μας και της αυτοδιοίκησης είναι μία καινούργια τομή στη δημόσια διοίκηση, η πιο σημαντική και ανατρεπτική από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Σήμερα, στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που ζούμε, κρίθηκε αναγκαίο να ξεπεραστεί το παλιό, απαρχαιωμένο και εν πολλοίς αναχρονιστικό μοντέλο της αυτοδιοίκησης που είχε σαν κύταρό του το μικρό χωριό, τη μικρή πόλη, τη μικρή μονάδα αυτοδιοίκησης. Για να συνεχίσει λέγοντας ότι Γίνανε λάθη στον χωροταξικό χάρτη, κανένας δεν αντιλέγει. Όλοι θέλανε, όλα τα χωριά και οι πόλεις να παραμείνουν αυτοί ως έδρες των νέων δήμων. Προκλήθηκαν αδικίες, πικρίες και παράπονα. ΄Άλλο όμως αυτό και άλλο η δυσφήμιση του Καλλικράτη, η συκοφαντία ότι θα σβήσουν οι πόλεις και τα χωριά, θα χάσουν το όνομά τους, την ταυτότητά τους και θα ερημώσουν.

Είπε ότι η Τριφυλία και ειδικότερα η πόλη μας είναι το κέντρο της αγροτικής παραγωγής στην Τριφυλία. Ως εκ τούτου θα καταστεί η πρωτεύουσα της αγροτικής δραστηριότητας του νέου δήμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με την ίδρυση δηλαδή και λειτουργία αντίστοιχων υπηρεσιών.
Αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις για την κρίση που διανύουμε τώρα που έχει σαν συνέπεια το μνημόνιο, λέγοντας ότι είναι τα εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας, είναι η σπατάλη, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά και η ληστεία του δημόσιου χρήματος. Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο.

Εμείς, σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις., και ανέλυσε το πρόγραμμα του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική συνεργασία Δήμου Τριφυλίας για τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Ακούστε την ομιλία του κ. Σωτηρόπουλου από την χθεσινή του προεκλογική συγκέντρωση του στα Φιλιατρά.






Πέτρος Τατούλης: «Η Νέα Πελοπόννησος ξεκίνησε από εσάς. Η Νέα Πελοπόννησος είναι το δικό σας παιδί.»

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Η μέρα της μεγάλης νίκης για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Νέα Πελοπόννησο, έφτασε. Η μέρα της μεγάλης γιορτής για όλους τους Πελοποννήσιους είναι εδώ και το γνωρίζουν όλοι.
Το επιβεβαίωσε η πρωτοφανής κοσμοσυρροή χιλιάδων πολιτών στις 4 Νοεμβρίου στην κεντρική ομιλία του κ. Τατούλη στην Καλαμάτα.
Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος λέγοντας ...........

χαρακτηριστικά: «Η δική σας συστράτευση σε αυτό τον κοινό αγώνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για μία διαφορετική άσκηση πολιτικής, που θα φτάσει την Κυριακή το βράδυ σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα ότι οι εσείς οι πολίτες, είστε η αρχή της αλλαγής και η αρχή της Νέας Περιφέρειας. Η νίκη του δικού μας πρωτοποριακού εγχειρήματος είναι νίκη κοινωνική, είναι νίκη και πολιτική, είναι νίκη Δημοκρατίας».

Με τον αέρα του νικητή ο κ. Τατούλης πέρασε ανάμεσα από το πλήθος που τον υποδέχτηκε με συνθήματα νίκης και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Αφού ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε το κοινό του για την εξαιρετική υποδοχή που του επεφύλασσε, ο κ. Τατούλης τόνισε: «Η Νέα Πελοπόννησος ξεκίνησε από εσάς. Η Νέα Πελοπόννησος είναι το δικό σας παιδί. Η Νέα Πελοπόννησος είναι η δική σας απάντηση».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προγραμματικών θέσεων του ανεξάρτητου συνδυασμού του ο επικεφαλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα παιχνίδια εντυπώσεων και προσωπικών επιθέσεων των αντιπάλων του, για τα οποία υπογράμμισε: «Η Νέα Πελοπόννησος είναι η δική σας απάντηση σε όλους εκείνους τους μικρούς νομάρχες, τους μικρούς Δράκους, που νομίζουν ότι ποδηγετούν τους πολίτες με τα κακόγουστά τους συνθήματα. Σε όλους εκείνους που αρκούνται να δηλώνουν με υπερηφάνια αυτοδιοικητικοί, που ξέρουν μόνο να δανείζονται έργα άλλων φορέων και να μιλούν με στοιχεία ψεύτικα, προκειμένου να κρύψουν τη δική τους γύμνια κι ανικανότητα. Σε όλους εκείνους που νόμισαν ότι περιφερειακό πρόγραμμα μπορεί να προκύψει από την ασύνεκτη παιδική κοπτορραπτική παλιών και χιλιοειπωμένων νομαρχιακών προγραμμάτων. Σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η Νέα Περιφέρεια θα ήταν ένα εύκολο βήμα για να ικανοποιήσουν κι άλλες υπέρμετρες προσωπικές τους φιλοδοξίες. Σε όλους εκείνους που υποτίμησαν τους πολίτες νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις για να προχωρήσουμε αυτόνομα στο μέλλον. Σε όλους εκείνους που συνήθισαν να είναι επαίτες μπροστά από τις πόρτες υπουργείων, και τώρα πια που τα λεφτά τελειώσανε, ξέρουνε μόνο να γκρινιάζουν και να αναπολούν περασμένα μεγαλεία σπατάλης ζωής. Σε όλους εκείνους που αναπνέουν με ξένο αέρα. Σε όλους εκείνους που επιβίωσαν πουλώντας αυθεντία. Σήμερα, στο βήμα βρίσκεστε εσείς. Σήμερα εσείς φέρατε το τέλος της αυθεντίας».

Υποστηρίζοντας με επιχειρήματα την ουσιαστική αποτελεσματικότητα της δράσης που θα αναλάβει ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την ανάδειξη και ανάπτυξη της Πελοποννήσου από την ερχόμενη Δευτέρα, επεσήμανε : «Πέρασε ο καιρός της παραδοσιακής πολιτικής, αυτή που μέχρι σήμερα έχουμε γνωρίσει, που ξεκινάει από την κορυφή και διαχέεται στη βάση, μέσα από προσταγές και διατάγματα. Αυτό το μοντέλο είναι αποτυχημένο διαχρονικά και είναι υπεύθυνο για το ναυάγιο όλων των μεγάλων αλλαγών, που είχε ανάγκη η χώρα, κι όμως δεν έγιναν ποτέ. Χρειαζόμαστε συνολικό όραμα για τον τόπο, φιλοσοφία ανάπτυξης κι ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Χρειαζόμαστε δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε λοιπόν ανοικτό μυαλό, διευρυμένους ορίζοντες, αποδεδειγμένες διαχειριστικές ικανότητες και μια άλλη αισθητική στην επικοινωνία. Αυτά διαθέτει η «Νέα Πελοπόννησος» που εσείς δημιουργήσατε».

Συνεχίζοντας το λόγο του ο κ. Τατούλης, μίλησε για το καινούριο πρωτόγνωρο εγχείρημα που ανέλαβε για τη Νέα Πελοπόννησο. «Είναι ένα εγχείρημα πρωτοποριακό που ξεκίνησε από την ίδια την κοινωνία, αφουγκράστηκε τα υπόγεια ρεύματά της, και εκφράστηκε με αυτήν την νέα αντισυμβατική κοινωνική συλλογικότητα. Αυτή η συλλογικότητα είναι σήμερα πλειοψηφική και ξεκάθαρα υπερβατική, βάζει τα θεμέλια για μια νέα και σύγχρονη άσκηση πολιτικής, πατώντας γερά πάνω στο νέο θεσμό, για να εκφράσει ένα ρεαλιστικό όραμα και να πετύχει τους στόχους της. Αυτή αν θέλετε είναι και η πορεία όλης αυτής της προεκλογικής διαδρομής, όπως την ζω τους τελευταίους πέντε μήνες».

Ολοκληρώνοντας το λόγο του ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κάλεσε τους Μεσσήνιους να γίνουν σύμμαχοί του στη Νέα Πελοπόννησο και να γιορτάσουν μαζί την αλλαγή που θα φέρει η νίκη της Κυριακής σε κάθε γωνιά της περιφέρειας: «Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής και όχι απλώς ημέρα εκλογικής νίκης. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη αποφασίσει. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη γυρίσει σελίδα. Στην Μεσσηνία γράφουμε ένα καινούριο βιβλίο»

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.