Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Καταφθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας. Εως 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή τους.

Τα ειδοποιητήρια στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας του 2011 θα αρχίσει να ταχυδρομεί τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να προμηθευτούν το ειδικό σήμα. Η προμήθεια του σήματος γίνεται από τις τράπεζες, το διαδίκτυο και από τις εφορίες (με προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας) στην περίπτωση που ο κάτοχος του οχήματος δεν λάβει ειδοποιητήριο ή το έχει χάσει ή σε αυτό αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία.

Το υπουργείο Οικονομικών με χθεσινή του ...........

εγκύκλιο παρέχει διευκρινίσεις για το πώς διαμορφώνονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας και υπογραμμίζει ότι για όλα τα οχήματα που θα ταξινομηθούν από 1η Νοεμβρίου 2010 τα νέα «πράσινα» τέλη θα συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ για τα επιβατικά Ι.Χ. που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά έως την 31η Οκτωβρίου 2010 και τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα τα τέλη καθορίζονται ανάλογα με τον κυλινδρισμό του κινητήρα.

Στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται πρόστιμο 30 ευρώ και χορηγείται νέο σήμα χωρίς άλλη επιβάρυνση, ενώ στην περίπτωση εκπρόθεσμης αγοράς το πρόστιμο είναι ισόποσο με την αξία του σήματος.

Έρχονται αντικειμενικές αξίες σε 341 περιοχές

Σε 341 περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίες παρουσίασαν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, επεκτείνεται από την αρχή της νέας χρονιάς το σύστημα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Σκοπός του μέτρου φαίνεται να είναι η σύλληψη των φόρων που μέχρι σήμερα δεν κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής»:
«Σε όλη την Ελλάδα, σε 4.458 περιοχές 26 .........

νομών που είχαν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, θα επεκταθεί το σύστημα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, για να “συλληφθούν” εκατοντάδες εκατομμύρια φόροι που ως σήμερα αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης των εφόρων με τους μεσίτες, τους κατασκευαστές και τους αγοραστές.
Με το μέτρο αυτό μπαίνει τέλος από 1ης Ιανουαρίου στο όποιο “αλισβερίσι” υπάρχει μεταξύ φορολογουμένων και φορολογικών αρχών για τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων κατά τη μεταβίβαση με αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά.
Πλέον οι αξίες των ακινήτων δε θα προκύπτουν με βάση τα συγκριτικά στοιχεία των Εφοριών, αλλά με το αντικειμενικό σύστημα.

Στους Νομούς Ιωαννίνων, Χανίων, Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας θα ενταχθούν στο νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών (κατά μέσο όρο) 400 περιοχές. Στην Αττική τιμές ζώνης θα καθοριστούν σε τρεις περιοχές (επέκταση Κηφισιάς, Πετρούπολης και Μάνδρα Αττικής).

Οι νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα βρίσκονται σε 26 νομούς. Στο Νομό Ιωαννίνων θα ενταχθούν οι περισσότερες περιοχές (449) και ακολουθούν ο Νομός Χανίων με 424 περιοχές, ο Νομός Λακωνίας με 397 περιοχές, ο Νομός Αρκαδίας με 376 περιοχές, ο Νομός Μεσσηνίας με 341 περιοχές κ.τ.λ.
Έτσι από 1ης Ιανουαρίου 2011 ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το επόμενο έτος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης, ενώ και οι μεταβιβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα γίνουν με βάση τις τιμές ζώνης της Εφορίας, αφού τα συγκριτικά στοιχεία των Εφοριών θα καταργηθούν αυτόματα».

Θάρρος

Μπατάρισε φορτηγό πλοίο με μελαμίνη στο Μάραθο

Μπαταρισμένο λόγω μετατόπισης φορτίου αγκυροβόλησε μεταξύ Μαράθου και νήσου Πρώτης, τα ξημερώματα της Παρασκευής, το φορτηγό πλοίο "Αννα Κ." σημαίας Μολδαβίας, το οποίο μεταφέρει μελαμίνη. Το μήκους 105 μέτρων φορτηγό πλοίο στο σημείο αυτό βρήκε ασφαλές καταφύγιο, έχοντας αυτή τη στιγμή αριστερή κλίση 18 μοιρών λόγω μετατόπισης του φορτίου του, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στα ανοιχτά.
Το καράβι, που έχει 15μελές πλήρωμα -στο οποίο δεν υπάρχει κανένας Ελληνας- και Αλβανό πλοίαρχο, είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Αλβανία φορτωμένο μελαμίνη σε παλέτες.

Λόγω της φουρτούνας έγινε μετατόπιση ...........

του φορτίου, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση προς τα αριστερά. Ετσι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, περίπου στη 1.30 με 2, αγκυροβόλησε στο συγκεκριμένο σημείο μεταξύ Μαράθου και Πρώτης, που είναι απάνεμο, προσπαθώντας να αποφύγει τα χειρότερα - αφού εκείνη την ώρα η κλίση του ήταν ακόμη μεγαλύτερη κι έφτανε τις 25 μοίρες.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η λιμενική αρχή Πύλου η οποία προσέτρεξε προς βοήθεια στην περιοχή, έχοντας φυσικά και μέλημά της να αποφευχθεί η παραμικρή μόλυνση της θάλασσας. Τελικά μετά την αυτοψία που έγινε και από εμπειρογνώμονες χθες το μεσημέρι, αποφασίστηκε να γίνει η ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Πύλου προκειμένου να δέσει, να ξεφορτώσει, κι έπειτα να φορτωθεί από την αρχή το φορτίο με ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό κλήθηκε ρυμουλκό, το οποίο αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή χθες τις πρώτες βραδινές ώρες από το λιμάνι του Κατάκολου, ενώ σε επιφυλακή βρισκόταν χθες και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Ελευθερία

Αίτηση πτώχευσης για την «Απογευματινή»

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το πρωί η εταιρεία του Κ. Σαραντόπουλου, που εκδίδει την ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή».

Τη Δευτέρα, η επιχείρηση απέσυρε την προσφυγή που είχε καταθέσει στο πρωτοδικείο για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για τη ρύθμιση των χρεών της.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΔΣ της ...........

επιχείρησης, Δημήτρης Μαύρος, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι η ιδιοκτησία της εφημερίδας προσέφυγε σήμερα στο Πρωτοδικείο με την αίτηση πτώχευσης, ώστε να κλείσει η εφημερίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρώτο ηλιακό πληκτρολόγιο

Μετά τις στέγες των σπιτιών, τις ερήμους, τα χωράφια ή ακόμη και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η ηλιακή ενέργεια έρχεται... πάνω στο γραφείο σας.

Ο όμιλος περιφερειακών για Η/Υ Logitech παρουσίασε το πρώτο πληκτρολόγιο που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια. Όπως και τα ηλιακά ρολόγια, θα μπορεί να αντλεί ενέργεια από πηγές φωτός εκτός και εντός σπιτιού, ακόμη δηλαδή και χωρίς ήλιο.

Το Κ750 είναι ασύρματο και δουλεύει .........

χωρίς μπαταρίες, αλλά χάρη σε μίνι ηλιακούς συλλέκτες που βρίσκονται ενσωματωμένοι στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου και, σύμφωνα με τη Logitech, επιτρέπουν τη συνεχή χρήση του ακόμη και για τρεις ολόκληρους μήνες σε σκοτεινό περιβάλλον, μετά από μόλις μία πλήρη φόρτιση.

Το πρωτοποριακό προϊόν πάχους οκτώ χιλιοστών περιλαμβάνει διακόπτη “on/off” προκειμένου ο χρήστης να εξοικονομεί ενέργεια εάν απομακρυνθεί από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αλλά και μία ένδειξη που τον προειδοποιεί να φορτίσει το πληκτρολόγιο.

Στα συν του Κ750, μία εφαρμογή ηλιακής ενέργειας που οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα της Logitech και η οποία θα τους επιτρέπει την εγκατάσταση ενός «μετρητή» έμμεσου φωτισμού και επιπέδων μπαταρίας. Για παν ενδεχόμενο πάντως, το πακέτο θα περιλαμβάνει και τη γνωστή συσκευή USB για ασύρματη σύνδεση του πληκτρολογίου με τον Η/Υ.

Στις ΗΠΑ, το ηλιακό πληκτρολόγιο διατίθεται ήδη για προπαραγγελία προς 80 δολάρια και οι πρώτοι που θα το αγοράσουν θα το έχουν στα χέρια τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στην Ευρώπη, θα αρχίσει να πωλείται από τον Ιανουάριο του 2011 και θα κοστίζει περίπου 80 ευρώ.

Μήνυμα νίκης απο Τατούλη στην Κυπαρισσία.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το βράδυ της Κυριακής 31 Οκτωβρίου επισκέφτηκε την Κυπαρισσία για την προγραμματισμένη ομιλία του.

Κατά τη διάρκεια του λόγου του στο πολυπληθές κοινό της Κυπαρισσίας που έδωσε δυναμικό παρόν, ο κ. Τατούλης απέδειξε για ακόμη μια φορά, τις βαθιές γνώσεις του για τα θέματα της περιοχής καθώς και τις πραγματικές δράσεις που μπορούν να κάνουν τον τόπο, μια ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης ...........

αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του μνημονίου όπου τόνισε χαρακτηριστικά : «Η αλήθεια είναι ότι την κρίση την έφεραν στη χώρα οι πολιτικές που ασκήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Την κρίση την έφερε ο υπέρμετρος δανεισμός, η κρατικοδίαιτη οικονομία, η κομματική πατρωνία και το βαθύ κράτος που αυτή δημιούργησε. Την κρίση πάντως δεν την έφερε το μνημόνιο. Αυτό είναι η οδυνηρή συνέπεια που όλοι βιώνουμε, δεν είναι ούτε η λύση, ούτε η πηγή του προβλήματος».
Παράλληλα, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο νομός και παραμένουν αναξιοποίητα, για να καταλήξει: «Αυτό το παρόν δεν μας αξίζει. Αυτό το παρόν δεν αξίζει στην Πελοπόννησο. Πρέπει να βρούμε καινούριους δρόμους να ανοίξουμε ένα καινούριο μέλλον».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έδειξε το δρόμο για τη Νέα Πελοπόννησο και αναφερόμενος στις προοπτικές του Καλλικράτη, υπογράμμισε «Εμείς είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους του Καλλικράτη και του ΕΣΠΑ με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Να χτυπήσουμε πόρτες στις Βρυξέλλες για να διεκδικήσουμε πόρους κατ’ ευθείαν από εκεί. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν από την κεντρική κυβέρνηση, διότι εμείς δεν έχουμε ανάγκη να μας πάρει κανένας στην πλάτη του. Στεκόμαστε στα δικά μας πόδια. Είμαστε αυτόφωτοι».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έθεσε και τους δύο βασικούς του στόχους, οι οποίοι αποτελούν τον πυλώνα του σχεδίου δράσης και δεν είναι άλλοι από την αγροτική ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό των οδικών δικτύων και των υποδομών έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η πραγματική τουριστική ανάπτυξη και να αναδειχθεί η Μεσσηνία σε διαμετακομιστικό κέντρο για όλη την χώρα. Πιο συγκεκριμένα στο θέμα της αγροτικής οικονομίας, ανέφερε ότι : «Ενώ όλη η Ελλάδα έχει πάρει ονομασία προέλευσης, ο πρώτος ελαιοκομικός νομός της χώρας, με 16 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και παραγωγή το 20% της εθνικής και με μια ποιότητα άριστη, την καλύτερη στον κόσμο με ένα όνομα «Καλαμάτα» φημισμένο στα πέρατα της γής, η Μεσσηνία δεν έχει καταφέρει να έχει ελαιόλαδο ΠΟΠ. ΠΟΠ διαθέτει μόνο η επαρχία Καλαμάτας, ενώ ο υπόλοιπος νομός, λόγω κάκιστων χειρισμών και παραλείψεων έχει μείνει σε αυτό το θέμα πολύ πίσω».
Τέλος ο κ. Τατούλης κάλεσε όλους τους Μεσσήνιους την άλλη Κυριακή, στις 7 Νοεμβρίου, να τον εμπιστευθούν και να αλλάξουν μαζί του σελίδα, μαζί να βαδίσουνε στο δρόμο της δημιουργίας, μαζί να κάνουνε τη μεγάλη υπέρβαση, μαζί να ζήσουνε το όνειρο και να καρπωθούνε το αποτέλεσμα χτίζοντας την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Πατήστε το PLAY και ακούστε την ομιλία του κ. Τατούλη στην Κυπαρισσία



Eως τις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2011

ΠPOΘEΣMIA μέχρι το τέλος του έτους έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να πληρώσουν τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας του 2011 τα οποία είναι αυξημένα έως και 109%. Μάλιστα όσοι έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, άνω των 1.929 κ.ε., μαζί με τα τέλη θα καταβάλουν και τον ειδικό φόρο.

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1149/27.10.2010 που απέστειλε το Yπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες τονίζεται ότι οι τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ θα χορηγήσουν τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, πλην των περιπτώσεων στις οποίες τα σήματα θα χορηγηθούν μόνο από τις ΔΟΥ. Επισημαίνεται επίσης ότι οι...

τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ δεν θα χορηγήσουν ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας για τα Δ.Χ. αυτοκίνητα. Τα ειδικά σήματα για αυτά θα χορηγήσουν οι εφορίες.

Οι αναπροσαρμογές που αποφάσισε πρόσφατα η κυβέρνηση θα επιβαρύνουν τους κατόχους οχημάτων που κυκλοφόρησαν το έτος 2005 και μετά. Τα πρόσθετα βάρη ξεκινούν από τα 22 ευρώ σε σχέση με το 2010. Στην ίδια κατηγορία και για κυβικά 1.358 - 1.548 κ.ε. η ετήσια αύξηση φτάνει στα 36 ευρώ και από 1.549 μέχρι 1.748 κ.ε. στα 56 ευρώ.



Πρόστιμα



Σε περίπτωση εκπρόθεσμης (μετά δηλαδή την 31.12.2010) προμήθειας του ειδικού σήματος καθώς και στην περίπτωση καταβολής μειωμένων τελών κυκλοφορίας επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ως εξής:

• 30 ευρώ για οχήματα μέχρι 785 κυβικά εκατοστά και σε όσους δεν επικολλούν το σήμα.

• Ισόποσο του τέλους κυκλοφορίας, που αναλογεί στο όχημα βάσει του κυβισμού του, για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας άνω των 30 ευρώ.

Σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής του ειδικού φόρου αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού επιβάλλεται πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης ή μη καταβολής του φόρου.

Στην εγκύκλιο τονίζεται επίσης πως υποχρεούνται στην προμήθεια ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας έτους 2009 όλα τα αυτοκίνητα οχήματα και οι μοτοσικλέτες, συμπεριλαμβανομένων και: των οχημάτων για τα οποία προβλέπεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, έναντι ποσού 3 ευρώ που αποτελεί το κόστος παραγωγής και διάθεσης αυτού, και των αυτοκινήτων οχημάτων των δημοσίων υπηρεσιών, Διπλωματικού Σώματος, Προξενικού Σώματος και ξένων αποστολών, που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά έχουν συμβατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, με δωρεάν χορήγηση αυτού.


Γράμμα στους πολίτες της Κυπαρισσίας!

Από τον ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Υποψήφιο Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Με την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία έγινε πραγματικότητα. Η νέα αυτή πραγματικότητα απαιτεί την ανάδειξη ΔημοτικήςΑρχής που θα εμπνέεται, βασίζεται και λειτουργεί με τις αδιαπραγμάτευτες αρχές της Δημοκρατίας, της χρηστής διοίκησης, της νομιμότητας, της διαφάνειας, της διαβούλευσης.

Οι Δημοτικές εκλογές της 7ης ...........

Νοεμβρίου σηματοδοτούν το μέλλον και οριοθετούν την ευθύνη. Την ευθύνη απέναντι στον τόπο μας, και τους συμπατριώτες μας και το χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους, το μέλλον της Τριφυλίας! Αποτελούν, συνάμα, ορόσημο για τη νέα εποχή και τη νέα προοπτική! Σε αυτό το κομβικό σημείο για τον Δήμο Τριφυλίας και την Κυπαρισσία, αυτοδιοικητικοί άνθρωποι και ενεργοί πολίτες συγκροτήσαμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με υποψήφιο Δήμαρχο, το γιατρό και έμπειρο Αυτοδιοικητικό Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Έναν άνθρωπο ο οποίος με τις γνώσεις και τις ικανότητες που διαθέτει μπορεί να ενώσει και συνθέσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να εκφράσει τα συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η ανιδιοτέλεια, η βούλησή του να ξεφύγουμε από το γκρίζο του χθες και, όλοι μαζί, να γυρίσουμε σελίδα στην Τριφυλία, εγγυώνται την επόμενη μέρα!

Φίλες και φίλοι,
Στην πόλη μας, γνωριζόμαστε! Γνωρίζετε ποιός είμαι. Γνωρίζετε τις απόψεις, τις θέσεις, τις προτάσεις μου, όλα αυτά τα χρόνια που με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας εκλέγοντάς με Δημοτικό Σύμβουλο, για την αναπτυξιακή προοπτική και της Κυπαρισσίας και του Δήμου Τριφυλίας!
Γνωρίζετε πως ποτέ δε συμβιβάστηκα, δεν κρύφτηκα, δε λιποψύχησα. Πάντα είχα και έχω το θάρρος της γνώμης μου και την καταθέτω ευθαρσώς, θέτοντας πρώτα από όλα και πάνω από όλα, το συμφέρον του τόπου μας!
Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, την πιο κρίσιμη και σημαντική για την πορεία του τόπου μας, μπαίνω ξανά στην πρώτη γραμμή!

Στην πρώτη γραμμή για την Κυπαρισσία, την πόλη της ζωής μας!
Υποψήφιος Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας.

Θεωρώ πως, η εμπειρία, οι ικανότητες και δυνατότητες, ο ελεύθερος χρόνος και η αποφασιστικότητά μου εγγυώνται τη σοβαρή, έντιμη, αξιόπιστη και αξιόμαχη στάση και θέση μου στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας.
Η Κυπαρισσία, η πόλη που πονάμε και αγαπάμε, τα τελευταία χρόνια βίωσε την πλήρη εγκατάλειψη. Ποιά ήταν η παρουσία του Δήμου στην πόλη, τους οικισμούς, τις γειτονιές;
Μηδενική! Μηδενική είναι, πλέον, η αντοχή και η ανοχή μας σε εκείνους που άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια και με περίσσιο θράσος επιθυμούν την επανεκλογή τους.

Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις στο Κάστρο των Γιγάντων, τα καλντερίμια, για το Πολιτιστικό Κέντρο στο κτίριο της ΕΤΕ; Πού είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία, το παρκινγκ στο χώρο του ΟΣΕ, η εφαρμογή της μελέτης του κυκλοφοριακού, η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός; Στην παραλία, τόνοι μπάζα και σκουπίδια, στο Λιμάνι και την Αποβάθρα, οικοδομικά υλικά, μπάζα και σκουπίδια.
Οι δρόμοι, απροσπέλαστοι. Χιλιάδες ευρώ χάθηκαν με ευθύνη και υπαιτιότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για τα καλντερίμια, για ανόρυξη ή αγορά γεωτρήσεων, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία. Το δάνειο για το Πολιτιστικό Κέντρο στο κτίριο της ΕΤΕ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χάθηκε και αυτό. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις στην Τερψιθέα, το Βαθύ, τη Γιαννίτσαινα, το Ροντάκι, τους Μύλους (ήθελαν να φέρουν τα σκουπίδια όλης της Τριφυλίας), τους Μπλεμενιάνους, το Μεταλλείο, τη Μαύρη Λίμνα (Πλετσέικα), το Μεμί, το Σεργιάνι, το Σανί, τον Καρτελά;

Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις για ανάδειξη των παραλιών μας; Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες για την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση των καταστημάτων;
Ανύπαρκτες, μέχρι και το Καρναβάλι κατήργησαν.
Δεν έχουμε περιθώρια για πισωγυρίσματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών και των ερασιτεχνισμών. Δεν έχουμε ανάγκη τις ξεπερασμένες αντιλήψεις, λογικές και πρακτικές του χθες!
Η Κυπαρισσία μπορεί και πρέπει να έχει το καλύτερο μέλλον!
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας στέκεται με σεβασμό δίπλα σε όλους τους πολίτες, κοντά στα προβλήματά τους. Με ρεαλισμό, υπευθυνότητα και ντομπροσύνη δρομολογούμε αποδοτικές λύσεις. Με όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα, φέρνουμε αποτελέσματα. Για να γίνει η Κυπαρισσία αυτή που αξίζουμε, ελπίζουμε, θέλουμε και προσδοκούμε: μια πιο σύγχρονη, όμορφη και ανθρώπινη πόλη! Πόλη που δε θα μας πληγώνει και δεν θα την πληγώνουμε.
Επιθυμία και στόχος μας είναι ένας Δήμος ανοικτός, που θα αποζητά την συμμετοχή των πολιτών. Επιδιώκουμε η τοπική κοινωνία να αξιώνει και να διεκδικεί, να σκέπτεται και να ενεργεί, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να ασκεί τον αναγκαίο έλεγχο.

Φίλες και Φίλοι,
Στη νέα εποχή, πάμε όλοι μαζί! Δυνατά και Ασυμβίβαστα!
Στις νέες προκλήσεις απαντάμε θετικά, δράττουμε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, υπερβαίνουμε τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας!
Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι έντιμος και ωραίος. Αγώνας για την Κυπαρισσία και τον Δήμο Τριφυλίας!
Σε αυτό τον αγώνα, στη συνειδητή επιλογή της καρδιάς μου, σας θέλω δίπλα μου και δίπλα στην Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας με Δήμαρχο τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο!

Για να είναι ο Δήμος Τριφυλίας - Δήμος για όλους! Και η Κυπαρισσία - πόλη για όλους!
Σας καλώ να μας εμπιστευθείτε, να μας στηρίξετε, να μας ψηφίσετε και να είστε σίγουροι πως, θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας!

Φιλικά,
Σωτήρης


Μύλοι Κυπαρισσίας T.K 245 00
Τηλ/fax: 2761023420, κιν: 6972114752 E-mail: egianno@hol.gr




Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία δια του Γ. Βαγιωνά, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, υπενθυμίζοντας πως η αρχή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπήκε με σχετικό νομοθέτημα της δικής της περιόδου διακυβέρνησης. Υπογράμμισε ωστόσο, πως απ’ το νομοσχέδιο απουσιάζουν άρθρα για την αγορά υγειονομικού υλικού και την κοστολόγηση των φαρμάκων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε .......

και η εισηγήτρια του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπαδάκη, σημειώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει να υπάρξει ενιαίος φορέας υγείας και ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών και εκφράζοντας την δυσφορία για το ότι, «παρότι οι ελλείψεις του ΕΣΥ είναι πολλές, οι βελτιώσεις του είναι λίγες».

«Εργαλείο μιας πολιτικής κόστους-οφέλους και μετακύλησης των δαπανών στις πλάτες των ασθενών» χαρακτήρισε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο Ν. Παπακωνσταντίνου από το ΚΚΕ ζητώντας την κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.

Επιπλέον, ο εισηγητής του ΚΚΕ παρατήρησε πως «με την σημερινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου, η ΝΔ φθάνει να έχει υπερψηφίσει το 51% των νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ. Η αντιμνημονιακή ρητορεία της, είναι απύθμενα υποκριτική».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μ. Κριτσιωτάκης και Π. Λαφαζάνης εξέφρασαν τη δυσπιστία τους απέναντι στην κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όχι για την εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας, αλλά απλώς για την μείωση των δαπανών, σε βάρος των ασφαλισμένων - για την εξυπηρέτηση των στόχων της Τρόικας και του Μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε «παρών» επί της αρχής, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θ. Λεβέντης, μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς».

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, αλλά και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ηλ. Θεοδωρίδης, υπενθύμισαν την υπερβολική επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων από την ανεξέλεγκτη έκδοση ιατρικών συνταγών και την σπατάλη για αγορά φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε πως από το Μάιο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει καταφέρει μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 28% και εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ το μήνα για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διατήρηση της πορείας αυτής, «απαιτείται το εργαλείο αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που είναι σύγχρονο και αποτελεσματικό, εξασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο στη διακίνηση του φαρμάκου και στο προφίλ του ιατρού, ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη και διευκολύνεται η πρόσβασή του στην αγορά του φαρμάκου».

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.