ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα νίκης και ελπίδας για τον νέο δήμο και από την Κυπαρισσία. Η Τριφυλία αξίζει το καλύτερο μέλλον.

Του πρώην διαχειριστή μας.

Με μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο πλατεία στην Κυπαρισσία, ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στο νέο Δήμο Τριφυλίας, λέγοντας ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία να πετύχει κάτι που άλλοι εύχονται να αποτύχει. "Πολλοί περιμένουν και προεξοφλούν την αποτυχία του δήμου αυτού" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος.

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι "έρχονται ........

προσπαθώντας να αλώσουν την πόλη σας, να εγκατασταθούν στον δημαρχιακό θώκο εδώ στην πρωτεύουσα για να επιχειρήσουν την αποδόμηση του νέου δήμου, να τον οδηγήσουν στην αποτυχία ώστε να πουν μετά ότι δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους, ότι ο δήμος αυτός δεν έχει μέλλον."
Και κατέληξε σχετικά με τον Δήμο Τριφυλίας λέγοντας: "Βλέπουμε όμως αγαπητοί μου ότι στον αντίπαλο αυτό συνδυασμό μετέχουν και εξαίρετοι άνθρωποι της πόλης σας οι οποίοι πιστεύουν στο ίδιο με εσάς όραμα, στο ίδιο με εμάς όραμα, του νέου δυνατού και ενιαίου δήμου Τριφυλίας.
Δυστυχώς οι φίλοι μας αυτοί εγκλωβίστηκαν στις στενές κομματικές επιταγές και ακολούθησαν συνοδοιπορούντες έναν επικεφαλής που εμπνέεται από αντίθετα απ’ αυτούς σχέδια και οράματα για το δήμο."

Αναφέρθηκε στις παραμέτρους με τις οποίες δημιουργήθηκε ο συνδυασμός "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας" λέγοντας ότι "ο μόνος συνδυασμός που εγγυάται το αύριο της επαρχίας μας, το μέλλον των πόλεων και των χωριών μας, τη πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου μας είναι ο δικός μας συνδυασμός.
Ο συνδυασμός μας είναι ένα, μια γροθιά, είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας και έχουμε κοινούς στόχους και επιδίωξη, ένα όνειρο, να δούμε να μεγαλώνει, να στεριώνει, να προοδεύει ο ένας, ενιαίος δήμος μας, η ενωμένη Τριφυλία.

Ο συνδυασμός μας, καθαρά αυτοδιοικητικός, γεννήθηκε από την ανάγκη των καιρών, τις προσταγές της κοινωνίας και όχι από τις μικροκομματικές επιδιώξεις κάποιων κομματικών γραφείων και παραμάγαζων που μόνο μέλημά τους είχαν να κρατήσουν τις ισορροπίες για το δικό τους και μόνο συμφέρον.

Ο συνδυασμός μας δεν αποτελείται από ομάδες, βαρωνίες, δουκάτα, γκρουπούσκουλα, που υποβλέπουν ο ένας τον άλλο και μόνο τους μέλημα είναι να λάβουν θέση για την επόμενη μέρα διαδοχής.
Ο συνδυασμός μας επέλεξε τον επικεφαλής του με αυτοδιοικητικά κριτήρια, έχοντας σαν γνώμονα, τη συναντίληψη για το νέο δήμο, τις ικανότητες, την εμπειρία και την γνώση της περιοχής μας, την καθημερινή τριβή με τους ανθρώπους με τους οποίους μονίμως επί δεκαετίες συναναστρέφεται, και δεν έψαξε να βρει ηγέτη σταλμένο από την Αθήνα με θεία επιφοίτηση.

Αναφέρθηκε στο αντιμνημονιακό κουστούμι το οποίο έχει κάνει σημαία του η ΝΔ λέγοντας ότι "βλέπουμε έτσι ορισμένους να φορούν το κοστούμι του «αντιμνημονίου» και να το κάνουν σημαία τους στον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές.
Φίλοι μου όλοι μας δεν θα θέλαμε το μνημόνιο, κανείς μας δεν αρέσκεται από οικονομικά μέτρα που στρέφονται εναντίον μας.
Το μνημόνιο όμως δεν είναι η αιτία του οικονομικού προβλήματος που διανύει η χώρα.
Οι αιτίες είναι άλλες και τις ξέρετε.

Είναι τα εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας, είναι η σπατάλη, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά και η ληστεία του δημόσιου χρήματος.
Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο."


Αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να γίνουν στην Τριφυλία και την Κυπαρισσία αναφέροντας από το πρόγραμμα του συνδυασμού τα έργα με τα οποία πρέπει να γίνουν ωστε ο Δήμος να πάει μπροστά.
"Εμείς, όλοι μας άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, σαν μια γροθιά ενωμένοι μεταξύ μας, έχοντας κοινούς στόχους και ιδανικά, πιστεύοντες όλοι μας στον νέο αυτό Δήμο, σκύψαμε επιμελώς στα προβλήματά του, τα μελετήσαμε και καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις που σας παρουσιάσαμε με το πρόγραμμά μας και θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ με λίγα λόγια, αλλά θα σταθώ ιδιαίτερα για την Κυπαρισσία.

Ολοκλήρωση και λειτουργία Βιολογικού Καθαρισμού. Ένα έργο που έχει ταλανίσει την πόλη και τους πολίτες της πάνω από 25 χρόνια.
Μελέτη Αποχέτευσης – Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σύνδεση με το Βιολογικό Καθαρισμό των Οικισμών και Των Τοπικών Κοινοτήτων.
Λιμάνι. 13 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, είναι στον αέρα, αφού από μελετητικές αστοχίες, κατασκευαστικά λάθη και κακοτεχνίες (ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες) δεν παρέχει ασφάλεια ελλιμενισμού. Έργα προστασίας για να καταστεί ασφαλές.

Μελέτη διαμόρφωσης – ανάπλασης – ανάδειξης της τεράστιας χερσαίας ζώνης λιμανιού.
Αξιοποίηση του Κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την υπάρχουσα κτιριολογική μελέτη και την προμελέτη του κυρίου Διαμάντη – Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου και Θερινού Κινηματογράφου.
Ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου – Καθορισμός χρήσεων γης.
Ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων και ανάπλασης των Καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης.
Ένταξη στο ΕΠΑΛ του ΕΣΠΑ της μελέτης για τη δημιουργία Τεχνητού Ύφαλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Βελτίωση εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Αδαμόπουλος».
Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των προβλεπόμενων από τη μελέτη έργων για το Δημοτικό Στάδιο και το γήπεδο της Κυπαρισσίας (κερκίδες, κουλουάρ, αποδυτήρια κ.α.).
Κατασκευή νέα νέων αιθουσών στο Γυμνάσιο και νέου αμφιθεάτρου και χημείου.
Σθεναρή διεκδίκηση για δημιουργία φράγματος στον Αρκαδικό ποταμό.
Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.
Επισκευή πρώην Δημοτικών Σχολείων Μεμί, Μύρου, Στασιού, Περδικονερίου και αλλού και δημιουργία Βιβλιοθηκών και Πνευματικών Κέντρων.
Ασφαλτόστρωση δρόμου Περδικονερίου – Χριστιανούπολης.

Αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, του Κάστρου των Γιγάντων, των Αρχαιολογικών χώρων Περιστεριάς και Αμφιγένειας – Δημιουργία Μουσείου και επαναφορά των ανεκτίμητης αξίας ευρημάτων της Περιστεριάς.
Και πολλά άλλα μικρά και μεγαλύτερα έργα.

Κλείνοντας την γεμάτη παλμό και δύναμη ομιλία του ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι η Τριφυλία αξίζει το καλύτερο μέλλον, και ζήτησε από όλους να πορευτούν μαζί με τον Συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας".
"Ελάτε μαζί μας.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Δεν κοιτάζουμε τις κομματικές θέσεις καθενός και ιδεολογίες.
Βάζουμε πάνω απ όλους και απ όλα την Τριφυλία μας, το νέο μεγάλο δήμο μας.
Δήμος δυνατός σημαίνει όφελος και προκοπή για ολόκληρη την επαρχία μας.
Μαζί θα βαζίσουμε αγκαλιασμένοι, δεξιοί και αριστεροί, πασόκοι και νεοδημοκράτες τον κοινό δρόμο για να ανταμώσουμε το όνειρό μας.
Πάμε όλοι μαζί.
Ο λαός της Τριφυλίας θα ψηφίσει την Κυριακή για την Τριφυλία.
Εμπρός λοιπόν, για ένα δήμο δυνατό, ενιαίο, αναπτυξιακό, δημιουργικό, προοδευτικό για το καλό της επαρχίας μας.
Ψηφίζουμε και βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στον νέο δήμο.
Η φωνή σας ν’ ακουστεί σ΄όλα τα πέρατα του νέου δήμου.
Και κατέληξε λέγοντας: "Η νίκη είναι δική μας.
Η νίκη είναι όλων μας.
Η νίκη είναι νίκη του αύριο, νίκη της ελπίδας, νίκη της αυτοδιοίκησης, νίκη της ευημερίας και της ανάπτυξης.
Νίκη της Τριφυλίας."

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Σωτηρόπουλου στην Κυπαρισσία

Πως θα ψηφίσουμε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Η ψηφοφορία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ξεκινά στις 7 το πρωί και λήγει στις 7 το βράδυ.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για τους παραβάτες ο νόμος προβλέπει κυρώσεις. Εξαιρέσεις προβλέπει ο νόμος:
α) για τους κατοίκους εξωτερικού,
β) για όσους έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και
γ) για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται εάν ...........

κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων (δηλ. 50%+1 ψήφο).
Σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας αυτή θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης.

Η επαναληπτική ψηφοφορία γίνεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.
Δύο ειδών ψηφοδέλτια θα πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα: Μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για την Περιφέρεια και μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για τον Δήμο. Κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε εκλογική περιφέρεια.

Το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια περιλαμβάνει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας (για κάθε νομό ξεχωριστό) και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας με αλφαβητική σειρά Πάλι ξεχωριστό για κάθε νομό.

Το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο περιλαμβάνει:

α) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και δεν αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

β) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους υποψήφιους συμβούλους της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή τους υποψήφιους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.

γ) Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται:

Ο υποψήφιος δήμαρχος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της εκλογικής περιφέρειας όπου ανήκει η δημοτική ή η τοπική κοινότητα, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων εκλογικών περιφερειών, οι υποψήφιοι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή οι υποψήφιοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας.

Οι σταυροί προτίμησης:

Σταυρό προτίμησης υποψηφίων βάζουμε μόνο την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά την Τριφυλία:
Τα ψηφοδέλτια για κάθε πόλη είναι ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Προσοχή σε αυτό.
Π.Χ. Στο ψηφοδέλτιο των Φιλιατρών περιλαμβάνονται στο πρώτο πεδίο οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι (του κορμού) που προέρχονται από τα Φιλιατρά.
Στο πρώτο πεδίο μπορεί ο ψηφοφόρος να βάλει μέχρι 3 (τρεις σταυρούς προτίμησης) σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Στο δεύτερο πεδίο είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (του κορμού πάντα) που ανήκουν σε άλλους δήμους της Τριφυλίας, Όπως Αετό, Τρυπίλα, Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων.
Εκεί βάζουμε μέχρι έναν (1) σταυρό προτίμησης.

Στο τρίτο πεδίο (πάντα στο ψηφοδέλτιο για την πόλη των Φιλιατρών) θα βρείτε τους υποψηφίους συμβούλους της τοπικής κοινότητας των Φιλιατρών. Αυτοί δηλαδή που βάζουν για το τοπικό συμβούλιο. Εκεί μπορείτε να βάλετε μέχρι 2 (δύο) σταυρούς.

Συνολικά δηλαδή στο ψηφοδέλτιο μπορείτε να έχετε μέχρι 6 σταυρούς. Έως 3 στο πρώτο πεδίο, έως 1 στο δεύτερο και 2 στο τρίτο.

Σε περίπτωση που η εκλογή του Δημάρχου κριθεί την δεύτερη Κυριακή 14 Νοεμβρίου, τότε ψηφίζουμε ΜΟΝΟ το ψηφοδέλτιο του επιθυμητού συνδυασμού. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι το ορόσημο μίας νέας εθνικής στρατηγικής

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσουν σταθμό στη νέα ιστορία του τόπου που άρχισε να γράφεται.

Η βαρύτητα της αυτοδιοικητικής ψήφου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό νόημα και περιεχόμενο.

Οι πολίτες είναι βέβαιο ότι θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα.

Με τις θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να έχουμε αποφύγει τα χειρότερα, στα οποία μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η προσπάθειά μας δεν έχει τελειώσει.

Ωστόσο, το κυρίαρχο νόημα στις επικείμενες ..........

εκλογές είναι να αλλάξουμε πορεία και στην αυτοδιοίκηση.

Βρισκόμαστε ήδη στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε να προχωρήσουμε μπροστά, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, αλλά και στο σύνολο της επικράτειας.

Να προχωρήσουμε με τους νέους που πρέπει να βγουν μπροστά.

Να προχωρήσουμε με τους αγρότες, τους άνεργους, τις εργαζόμενες μητέρες και τις γυναίκες.

Να προχωρήσουμε με τους ανθρώπους που έχουν όραμα και διάθεση προσφοράς στον τόπο.

Να επανασχεδιάσουμε το πολιτιστικό και τουριστικό πλαίσιο δράσης μας που είναι οι ισχυροί πυλώνες για την οικονομική προοπτική του τόπου μας.

Προσωπικά, είμαι έτοιμη να δουλέψω μαζί με τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές για να πάει η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος μπροστά και πιο ψηλά!

Με τη δύναμη της ψήφου μας θα σηματοδοτήσουμε την αλλαγή και την ελπίδα!

Ας δώσουμε όλοι μαζί ελπίδα στον τόπο μας για να έχουμε το μέλλον που μας αξίζει!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Μιλτιάδης Νασόπουλος. Ο Δήμος Τριφυλίας θα βρίσκεται δίπλα και κοντά στον πολίτη

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία προς τη νίκη… Μια νίκη που θα ανήκει σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ… θα είναι Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ νίκη!
Εμείς κι ΕΣΕΙΣ, είμαστε συγκάτοικοι στο ίδιο όνειρο, συναγωνιστές για την επίτευξη των ίδιων στόχων και την ικανοποίηση των ίδιων προσδοκιών.
Σήμερα όλοι μαζί στον αγώνα… αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην Δημοτική Αρχή. Ένας Δήμος που θα βρίσκεται δίπλα και κοντά στον πολίτη, με πρωταγωνιστή τον πολίτη. Διότι ο συνδυασμός μας ενστερνίζεται τις ανθρώπινες αξίες και εμπνέεται από αυτές.

Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να σφυρηλατήσει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας, υπεράνω κομμάτων και συμφερόντων, υπεράνω σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών…. Και θα το κάνει!

ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣτη Βουλή το θέμα των εργαζομένων της «Ατλάντικ»

Το θέμα των περίπου 3.000 εργαζομένων της επιχείρησης «Ατλάντικ», οι οποίοι όπως επισημαίνει παραμένουν απλήρωτοι δύο και τρεις μήνες, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης με ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καταγγέλλοντας τη στάση της ...........

εργοδοσίας -η οποία όπως μεταξύ άλλων αναφέρει, επιχειρεί να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, που οδηγεί σε μείωση μισθών και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους- και με δεδομένο ότι έγινε δεκτή από το Πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου 3588/2007 που είχε καταθέσει η επιχείρηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά την υπουργό Εργασίας:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των τελευταίων 2-3 μηνών και το επίδομα αδείας 2010 στους εργαζόμενους και να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία στην επιχείρηση «Ατλάντικ»;

2. Προτίθεται να ελέγξει δια των αρμοδίων οργάνων το καθεστώς παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση «Ατλάντικ»; Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να συμμορφωθεί η επιχείρηση με τις ισχύουσες διατάξεις του εργατικού δικαίου;

3. Τι άμεσα μέτρα θα πάρει, ώστε να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας στο «Ατλάντικ» και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους; Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να καταβάλλονται οι μισθοί των εργαζομένων στην ώρα τους;

4. Η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που έχει αναχθεί σε μέγιστο αντεργατικό όπλο δεκάδων επιχειρήσεων και παγώνει τις διεκδικήσεις των απλήρωτων αποδοχών των εργαζομένων, καθώς πιστωτές μιας επιχείρησης θεωρούνται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενώ οι επιχειρηματίες οχυρώνονται πίσω από το αντεργατικό κατασκεύασμα του άρθρου 99 για να μην καταβάλλουν μισθούς;

Πρόστιμα πέντε εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ στις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind, για παραβάσεις των υποχρεώσεων περί ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών, κατά την αύξηση, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009, του ελαχίστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

Η αύξηση αυτή συνεπάγεται αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση για περίπου 4,2 εκατομμύρια συνδρομητές συμβολαίου, σημειώνει η ΕΕΤΤ σε ανακοίνωσή της.

Το επιβληθέν με ομόφωνη απόφαση ..........

της Ολομέλειας πρόστιμο ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις εταιρείες Cosmote και Vodafone, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο από τη νομοθεσία, και σε 1 εκατ. ευρώ για τη Wind.

«Μετά από ενδελεχή έρευνά της σε όλα τα διαθέσιμα πακέτα εμπορικών προσφορών των τριών εταιρειών προς ιδιώτες και επιχειρηματικούς πελάτες, και ύστερα από ακροάσεις, η ΕΕΤΤ διαπίστωσε ότι παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή, της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, του Κανονισμού Γενικών Αδειών και του Κώδικα Δεοντολογίας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, οι διατάξεις αυτές απαιτούν, σε περίπτωση μονομερούς τροποποίησης συμβατικών όρων από τις εταιρείες-παρόχους, τη σαφή, απλή, κατανοητή, εύκολα προσβάσιμη και μη παραπλανητική ενημέρωση των συνδρομητών τους. Πλην όμως, ο τρόπος γνωστοποίησης από κάθε εταιρεία της δυσμενούς για το καταναλωτικό κοινό αύξησης της ελάχιστης χρέωσης των υπηρεσιών της, κρίθηκε από την ΕΕΤΤ ως ανεπαρκής, σε κάποιες περιπτώσεις παραπλανητικός, και μη σύμφωνος με τις ανωτέρω διατάξεις.

Διευκρινίζεται ότι το ύψος του προστίμου καθορίστηκε με βάση τον αριθμό θιγομένων συνδρομητών κάθε εταιρείας, τη βαρύτητα της παράβασης ανά περίπτωση, και τη στέρηση της δυνατότητας καταγγελίας των συμβάσεων από τους συνδρομητές.

Μήνυμα νίκης και αλλαγής στον Δήμο Τριφυλίας χθές βράδυ από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο στα Φιλιατρά.

Σε πολυπληθές κοινό μίλησε χθες το βράδυ στα Φιλιατρά ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Ο κ Σωτηρόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στις συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον του κ. Σωτηρόπουλου, ο συνυποψήφιος του για τον Δήμο Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Τον κατηγόρησε ότι λαμβάνοντας ένα χρίσμα από το κόμμα που υποστηρίζει και το οποίο μετέφερε στις αποσκευές του για τα Φιλιατρά, πίστεψε ότι μαζί του έδωσαν και την αγάπη του κόσμου.

Η αγάπη του κόσμου όμως δεν .........

εκχωρείται, δεν μεταβιβάζεται, δεν δωρίζεται, δεν διατάσσεται είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος και αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που έκανε στην πόλη όντας παρόν στην πόλη ενώ εκείνος ήταν πάντοτε ΑΠΩΝ.

Για τον Καλλικράτη είπε ότι η καινούργια αρχιτεκτονική των δήμων μας και της αυτοδιοίκησης είναι μία καινούργια τομή στη δημόσια διοίκηση, η πιο σημαντική και ανατρεπτική από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Σήμερα, στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που ζούμε, κρίθηκε αναγκαίο να ξεπεραστεί το παλιό, απαρχαιωμένο και εν πολλοίς αναχρονιστικό μοντέλο της αυτοδιοίκησης που είχε σαν κύταρό του το μικρό χωριό, τη μικρή πόλη, τη μικρή μονάδα αυτοδιοίκησης. Για να συνεχίσει λέγοντας ότι Γίνανε λάθη στον χωροταξικό χάρτη, κανένας δεν αντιλέγει. Όλοι θέλανε, όλα τα χωριά και οι πόλεις να παραμείνουν αυτοί ως έδρες των νέων δήμων. Προκλήθηκαν αδικίες, πικρίες και παράπονα. ΄Άλλο όμως αυτό και άλλο η δυσφήμιση του Καλλικράτη, η συκοφαντία ότι θα σβήσουν οι πόλεις και τα χωριά, θα χάσουν το όνομά τους, την ταυτότητά τους και θα ερημώσουν.

Είπε ότι η Τριφυλία και ειδικότερα η πόλη μας είναι το κέντρο της αγροτικής παραγωγής στην Τριφυλία. Ως εκ τούτου θα καταστεί η πρωτεύουσα της αγροτικής δραστηριότητας του νέου δήμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με την ίδρυση δηλαδή και λειτουργία αντίστοιχων υπηρεσιών.
Αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις για την κρίση που διανύουμε τώρα που έχει σαν συνέπεια το μνημόνιο, λέγοντας ότι είναι τα εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας, είναι η σπατάλη, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά και η ληστεία του δημόσιου χρήματος. Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο.

Εμείς, σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις., και ανέλυσε το πρόγραμμα του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική συνεργασία Δήμου Τριφυλίας για τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Ακούστε την ομιλία του κ. Σωτηρόπουλου από την χθεσινή του προεκλογική συγκέντρωση του στα Φιλιατρά.


Πέτρος Τατούλης: «Η Νέα Πελοπόννησος ξεκίνησε από εσάς. Η Νέα Πελοπόννησος είναι το δικό σας παιδί.»

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Η μέρα της μεγάλης νίκης για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Νέα Πελοπόννησο, έφτασε. Η μέρα της μεγάλης γιορτής για όλους τους Πελοποννήσιους είναι εδώ και το γνωρίζουν όλοι.
Το επιβεβαίωσε η πρωτοφανής κοσμοσυρροή χιλιάδων πολιτών στις 4 Νοεμβρίου στην κεντρική ομιλία του κ. Τατούλη στην Καλαμάτα.
Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος λέγοντας ...........

χαρακτηριστικά: «Η δική σας συστράτευση σε αυτό τον κοινό αγώνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για μία διαφορετική άσκηση πολιτικής, που θα φτάσει την Κυριακή το βράδυ σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα ότι οι εσείς οι πολίτες, είστε η αρχή της αλλαγής και η αρχή της Νέας Περιφέρειας. Η νίκη του δικού μας πρωτοποριακού εγχειρήματος είναι νίκη κοινωνική, είναι νίκη και πολιτική, είναι νίκη Δημοκρατίας».

Με τον αέρα του νικητή ο κ. Τατούλης πέρασε ανάμεσα από το πλήθος που τον υποδέχτηκε με συνθήματα νίκης και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Αφού ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε το κοινό του για την εξαιρετική υποδοχή που του επεφύλασσε, ο κ. Τατούλης τόνισε: «Η Νέα Πελοπόννησος ξεκίνησε από εσάς. Η Νέα Πελοπόννησος είναι το δικό σας παιδί. Η Νέα Πελοπόννησος είναι η δική σας απάντηση».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προγραμματικών θέσεων του ανεξάρτητου συνδυασμού του ο επικεφαλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα παιχνίδια εντυπώσεων και προσωπικών επιθέσεων των αντιπάλων του, για τα οποία υπογράμμισε: «Η Νέα Πελοπόννησος είναι η δική σας απάντηση σε όλους εκείνους τους μικρούς νομάρχες, τους μικρούς Δράκους, που νομίζουν ότι ποδηγετούν τους πολίτες με τα κακόγουστά τους συνθήματα. Σε όλους εκείνους που αρκούνται να δηλώνουν με υπερηφάνια αυτοδιοικητικοί, που ξέρουν μόνο να δανείζονται έργα άλλων φορέων και να μιλούν με στοιχεία ψεύτικα, προκειμένου να κρύψουν τη δική τους γύμνια κι ανικανότητα. Σε όλους εκείνους που νόμισαν ότι περιφερειακό πρόγραμμα μπορεί να προκύψει από την ασύνεκτη παιδική κοπτορραπτική παλιών και χιλιοειπωμένων νομαρχιακών προγραμμάτων. Σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η Νέα Περιφέρεια θα ήταν ένα εύκολο βήμα για να ικανοποιήσουν κι άλλες υπέρμετρες προσωπικές τους φιλοδοξίες. Σε όλους εκείνους που υποτίμησαν τους πολίτες νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις για να προχωρήσουμε αυτόνομα στο μέλλον. Σε όλους εκείνους που συνήθισαν να είναι επαίτες μπροστά από τις πόρτες υπουργείων, και τώρα πια που τα λεφτά τελειώσανε, ξέρουνε μόνο να γκρινιάζουν και να αναπολούν περασμένα μεγαλεία σπατάλης ζωής. Σε όλους εκείνους που αναπνέουν με ξένο αέρα. Σε όλους εκείνους που επιβίωσαν πουλώντας αυθεντία. Σήμερα, στο βήμα βρίσκεστε εσείς. Σήμερα εσείς φέρατε το τέλος της αυθεντίας».

Υποστηρίζοντας με επιχειρήματα την ουσιαστική αποτελεσματικότητα της δράσης που θα αναλάβει ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την ανάδειξη και ανάπτυξη της Πελοποννήσου από την ερχόμενη Δευτέρα, επεσήμανε : «Πέρασε ο καιρός της παραδοσιακής πολιτικής, αυτή που μέχρι σήμερα έχουμε γνωρίσει, που ξεκινάει από την κορυφή και διαχέεται στη βάση, μέσα από προσταγές και διατάγματα. Αυτό το μοντέλο είναι αποτυχημένο διαχρονικά και είναι υπεύθυνο για το ναυάγιο όλων των μεγάλων αλλαγών, που είχε ανάγκη η χώρα, κι όμως δεν έγιναν ποτέ. Χρειαζόμαστε συνολικό όραμα για τον τόπο, φιλοσοφία ανάπτυξης κι ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Χρειαζόμαστε δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε λοιπόν ανοικτό μυαλό, διευρυμένους ορίζοντες, αποδεδειγμένες διαχειριστικές ικανότητες και μια άλλη αισθητική στην επικοινωνία. Αυτά διαθέτει η «Νέα Πελοπόννησος» που εσείς δημιουργήσατε».

Συνεχίζοντας το λόγο του ο κ. Τατούλης, μίλησε για το καινούριο πρωτόγνωρο εγχείρημα που ανέλαβε για τη Νέα Πελοπόννησο. «Είναι ένα εγχείρημα πρωτοποριακό που ξεκίνησε από την ίδια την κοινωνία, αφουγκράστηκε τα υπόγεια ρεύματά της, και εκφράστηκε με αυτήν την νέα αντισυμβατική κοινωνική συλλογικότητα. Αυτή η συλλογικότητα είναι σήμερα πλειοψηφική και ξεκάθαρα υπερβατική, βάζει τα θεμέλια για μια νέα και σύγχρονη άσκηση πολιτικής, πατώντας γερά πάνω στο νέο θεσμό, για να εκφράσει ένα ρεαλιστικό όραμα και να πετύχει τους στόχους της. Αυτή αν θέλετε είναι και η πορεία όλης αυτής της προεκλογικής διαδρομής, όπως την ζω τους τελευταίους πέντε μήνες».

Ολοκληρώνοντας το λόγο του ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κάλεσε τους Μεσσήνιους να γίνουν σύμμαχοί του στη Νέα Πελοπόννησο και να γιορτάσουν μαζί την αλλαγή που θα φέρει η νίκη της Κυριακής σε κάθε γωνιά της περιφέρειας: «Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής και όχι απλώς ημέρα εκλογικής νίκης. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη αποφασίσει. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη γυρίσει σελίδα. Στην Μεσσηνία γράφουμε ένα καινούριο βιβλίο»

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Μήνυμα Ενότητας, Νίκης και Αλλαγής στο Δήμο Τριφυλίας έστειλε προχθές το βράδυ, από τους Γαργαλιάνους, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Σωτηρόπουλος!
Κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και άκουσαν την ομιλία του, στην πλατεία της πόλης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, με λόγο συγκροτημένο, μίλησε για λάθη στο χωροταξικό χάρτη του Καλλικράτη, πικρίες, παράπονα και το αίσθημα αδικίας στην πόλη. Τόνισε με έμφαση πως, την Ιστορία τους κανείς δε θα μπορέσει να τους την πάρει!

Αναφέρθηκε στους δύο άξονες, τον .........

τουρισμό και το αγροτικό τομέα σημειώνοντας για τους Γαργαλιάνους πως, «Οι Γαργαλιάνοι είναι η αιχμή του δόρατος, η εμπροσθοφυλακή του τουρισμού. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι οι Γαργαλιάνοι θα πρωταγωνιστούν στον νέο Δήμο, εδώ θα είναι το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης, η πρωτεύουσα της προόδου και της ανάπτυξης ολόκληρης της Τριφυλίας!». Στη συνέχεια τόνισε ότι «σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις» και αφού σημείωσε πως, «Δεν νοείται ανάπτυξη αν όλες οι συνιστώσες περιοχές του νέου δήμου δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς. Η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικαίωμα κάθε περιοχής ή πόλης, αλλά και υποχρέωση δική μας» αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα για τους Γαργαλιάνους και την περιοχή.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

«Φίλοι μου, περάσατε και περάσαμε πολλά.
Μείνανε πικρίες, παράπονα και το αίσθημα της αδικίας κυριάρχησε έντονα στην πόλη σας.
Είναι γεγονός ότι κάθε καινούργια τομή, κάθε αλλαγή στις συνήθειές μας, στον τρόπο ζωής μας, στον τρόπο δράσης της πόλης μας, τον τρόπο επαφής του πολίτη με τους άρχοντές του, αφήνει πίσω της σημάδια, πικρίες, αίσθημα αδικίας, απογοήτευσης…»

«Γίνανε λάθη στον χωροταξικό χάρτη, κανένας δεν αντιλέγει. Όλοι θέλανε, όλα τα χωριά και οι πόλεις να παραμείνουν αυτοί ως έδρες των νέων δήμων.
Προκλήθηκαν αδικίες, πικρίες και παράπονα. Άλλο όμως αυτό και άλλο η δυσφήμιση του Καλλικράτη, η συκοφαντία ότι θα σβήσουν οι πόλεις και τα χωριά, θα χάσουν το όνομά τους, την ταυτότητά τους και θα ερημώσουν.
Πολίτες των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής. Η πόλη σας, τα χωριά σας εδώ είναι και εδώ θα μείνουν.
Την ιστορία σας κανένας δεν μπορεί να σας την πάρει.
Το όνομα των Γαργαλιάνων θα παραμένει στον χάρτη αιώνια, οι πινακίδες των δρόμων θα συνεχίσουν να έχουν το όνομά σας, το Δημαρχείο σας εδώ είναι και εδώ θα παραμείνει.
Φίλες και φίλοι, η δημιουργία του νέου Δήμου είναι γεγονός. Απλώνεται από τις πανέμορφες ακτές σας στου Ρωμανού έως τις όχθες της πανέμορφης Νέδας, από τα ορεινά χωριά της Αυλώνος, της Τριπύλας και του Αετού έως τις εύφορες πεδιάδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Οι πόλεις μας, τα χωριά μας δεν είναι μόνο πανέμορφα, είναι που ο τόπος αυτός ο ευλογημένος από τον Θεό και τη Φύση είναι από τους πιο παραγωγικούς της χώρας μας…»

«Ο νέος δήμος Τριφυλίας θα σταθεί πρωτίστως σε δυο άξονες για την ανάπτυξή του και αυτοί είναι ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός.
Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της προόδου του νέου δήμου μας.
Οι Γαργαλιάνοι είναι η αιχμή του δόρατος, η εμπροσθοφυλακή του τουρισμού.
Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι οι Γαργαλιάνοι θα πρωταγωνιστούν στον νέο Δήμο, εδώ θα είναι το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης, η πρωτεύουσα της προόδου και της ανάπτυξης ολόκληρης της Τριφυλίας!»

«Βλέπουμε έτσι ορισμένους να φορούν το κοστούμι του «αντιμνημονίου» και να το κάνουν σημαία τους στον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές.
Φίλοι μου όλοι μας δεν θα θέλαμε το μνημόνιο, κανείς μας δεν αρέσκεται από οικονομικά μέτρα που στρέφονται εναντίον μας.
Το μνημόνιο όμως δεν είναι η αιτία του οικονομικού προβλήματος που διανύει η χώρα.
Οι αιτίες είναι άλλες και τις ξέρετε.
Είναι τα εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας, είναι η σπατάλη, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά και η ληστεία του δημόσιου χρήματος.
Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο…»

«Εμείς, σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις.

Έτσι καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα ολόκληρης της Τριφυλίας που το έχετε στα χέρια σας και θα μου επιτρέψετε να σας αναπτύξω με λίγα λόγια και ιδιαίτερα όσον αφορά την όμορφη πόλη σας:
Για μας η ανάπτυξη ξεκινάει απ’ την οργάνωση του νέου πλέον δήμου.
Η μηχανοργάνωση του δήμου και η στελέχωσή του από επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένο είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Ένα νέο ευέλικτο και αποδοτικό οργανόγραμμα του δήμου θα δώσει την δυνατότητα στον πολίτη να:
• Εξυπηρετείται έγκαιρα και αποτελεσματικά
• Να ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν
• Να πληροφορείται για κάθε νέο πρόγραμμα (νέοι αγρότες, αγροτουρισμός, σχέδια βελτίωσης και πολλά άλλα)
Οι υπηρεσίες θα είναι φιλικές προς τον πολίτη ώστε να νοιώθει την ισοτιμία, την ισονομία και την δικαιοσύνη, πράγματα αυτονόητα, αλλά που πολλές φορές ήταν ζητούμενα.
Ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο ντόπιος ή ο ξένος θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και όχι μόνο αν είναι ημέτεροι.
Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι κεκτημένα του κάθε πολίτη.
Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, η δημιουργία ΚΑΠΗ (όπου δεν υπάρχουν), η δράση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και η ασφάλεια των πόλεων θα είναι διαρκής και κύριο μέλημά μας.
Η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός το περιβάλλον είναι τομείς πρωταρχικής σημασίας για μας.
Προτεραιότητά μας είναι οι κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο Γαργαλιάνων.
Η αστική και αγροτική οδοποιία θα είναι μια συνεχής διαδικασία. Δεν νοείται ανάπτυξη αν δεν υπάρχουν ασφαλείς και προσβάσιμοι δρόμοι.
Άφησα για το τέλος την υγεία, τις νέες υπηρεσίες και τα έργα για τους Γαργαλιάνους.

ΥΓΕΙΑ:

Θα μου επιτρέψετε να έχω μεγαλύτερη ευαισθησία και γνώση γύρω από την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής, λόγω ιδιότητας.
Ως γιατρός παρέχω τις υπηρεσίες μου στην περιοχή επί 30 σχεδόν χρόνια.
Γνωρίζω καλά τα προβλήματα της περιοχής.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών. Αντίθετα, θα γίνουν όλες οι προσπάθειες, με όλες μου τις δυνάμεις, να αναβαθμίσουμε το σύστημα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στο δήμο μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί και το χειρότερο να κλείσει καμία υγειονομική μονάδα.
Αυτό είναι δέσμευση.

Όσο για το κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί, αλλά θα αναβαθμιστεί στελεχώνοντάς το με επιπλέον επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Εδώ θα πρέπει να σας αναφέρω και κάτι ιστορικά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι σε λάσπη που δέχτηκα τελευταία.
Πρέπει να γνωρίζετε αγαπητοί συμπατριώτες ότι η συμβολή μου, για την δημιουργία και την οργάνωση του Κ.Υ. Γαργαλιάνων, ήταν σημαντική και καθοριστική, καθότι τότε ήμουν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και απάντηση σε κάποιους συκοφάντες.

Νέες υπηρεσίες:

Η ισονομία, η ισοπολιτεία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια και η ισσόροπη ανάπτυξη, είναι θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας.
Με βάση τις παραπάνω αρχές δεσμευόμαστε να εξακτινωθούν ισότιμα όλες οι νέες υπηρεσίες του δήμου, σε όλες τις δημοτικές περιφέρειες και αυτό είναι επίσης δέσμευσή μας.
Δεν νοείται ανάπτυξη αν όλες οι συνιστώσες περιοχές του νέου δήμου δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.
Η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικαίωμα κάθε περιοχής ή πόλης, αλλά και υποχρέωση δική μας.

Έργα:

Έργα που προγραμματίζονται και θα μπούν σε διαδικασία υλοποίησης είναι αρκετά και σημαντικά.
1. αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός. Είναι έργο πνοής και ανάγκης. Η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία των υδάτων (υπόγειων και θάλασσας) είναι σημαντικά.
2. εμπλουτισμός και αντικατάσταση του υδραγωγείου του συνδέσμου «Τέλος Άγρας». Η αντικατάσταση του αγωγού που είναι από αμίαντο κρίνεται λίαν απαραίτητη. Πάνω απ’ όλα η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών. Επίσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του νερού της πόλης μέχρι να γίνει το έργο.
3. ανέγερση νέου Γυμνασίου – Λυκείου. Υπάρχει αρχική μελέτη και έχει προεγκριθεί στο ΕΣΠΑ.
4. έργο πνοής για την πόλη των Γαργαλιάνων είναι η δημιουργία περιφερειακού δακτυλίου. Έτσι δεν θα δέχεται το κέντρο της πόλης την βαριά κυκλοφορία η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα.
5. βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνων – Βάλτας. Είναι έργο προτεραιότητας και θα γίνει κάθε προσπάθεια για άμεση χρηματοδότηση και ξεπέρασμα όλων των εμποδίων.
6. βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνων – Λεύκης – Τραγάνας.
7. αλλαγή αγωγού ύδρευσης και κατασκευής νέας δεξαμενής στην Τραγάνα
8. καθαρισμός λιμανιού και ανακατασκευή αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης.
9. ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης του δρόμου Μουζάκι – Χριστιάνοι.
10. επίλυση προβλήματος ύδρευσης σε Μουζάκι –Πύργο – Φλόκα με τις ανάλογες παρεμβάσεις και έργα.
11. προσπάθεια αξιοποίησης και επαναλειτουργίας του τουριστικού ξενώνα και των ιαματικών πηγών Βρωμονερίου
Τέλος η οδοποιία στην πόλη και τα χωριά καθώς και η βελτίωση και επέκταση των αγροτικών δρόμων θα είναι διαρκής διαδικασία.
Εκτός όμως από τα μικρά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται και εν συνεχεία θα υλοποιούνται, υπάρχει και η καθημερινότητα.
Εκεί που θα δώσουμε το βάρος από την πρώτη στιγμή θα είναι, η καθαριότητα στην πόλη και στα χωριά.
Η καθαριότητα, οι δρόμοι, το νερό και ο ηλεκτροφωτισμός είναι τα αυτονόητα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης όπου και αν κατοικεί».

«Ο συνδυασμός μας δημιουργήθηκε από την ανάγκη των καιρών, έτσι έχει καθαρά αυτοδιοικητικό χρώμα και είναι ελεύθερος από κάθε κομματική εξάρτηση.
Έχει ένα όραμα. Να προκόψει ο νέος δήμος μας, να προκόψουν οι πόλεις και τα χωριά μας, να ευημερούν και να προοδεύουν οι δημότες μας.
Εμείς μπορούμε να το πετύχουμε!
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει.
Η πόλη σας θα έχει το μερίδιο της ανάπτυξης που δικαιούται και δεσμευόμαστε γι’αυτό.
Οι Γαργαλιάνοι θα είναι η πρωτοπορία της τουριστικής ανάπτυξης και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Τα έργα που σας ανέφερα για τη πόλη σας θα γίνουν και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Πάμε μαζί, πάμε ενωμένοι, κοιτάμε μπροστά, αφήνουμε πίσω μας το χθες, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Το καινούργιο και ελπιδοφόρο μας περιμένει.
Από εσάς εξαρτάται να συναντήσουμε την πρόοδο , την ανάπτυξη, την προκοπή και ευημερία.
Σας καλούμε, να στηρίξετε τον συνδυασμό μας, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την θέληση, την επιμονή, την αντοχή και την δύναμη να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των καιρών.
Για να μη χάσουμε άλλες ευκαιρίες.
Με την δική σας στήριξη θα τα καταφέρουμε.
Γιατί όλοι μαζί το δικαιούμαστε.
Ελάτε μαζί μας!
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία σας και σας δηλώνω προσωπικά ότι θα είμαι κοντά και μαζί σας για οτιδήποτε…
Η νίκη είναι δική μας!
Η νίκη είναι όλων μας!
Η νίκη είναι νίκη του αύριο, νίκη της ελπίδας, νίκη της αυτοδιοίκησης, νίκη της ευημερίας και της ανάπτυξης!
Από δω, από τους Γαργαλιάνους, θα κάνουμε το νέο μας ξεκίνημα!
Είμαστε εδώ και σας λέμε: Σας θέλουμε μαζί μας, συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι το δύσκολο, αλλά και με τις τόσες προκλήσεις.
Στις 7 Νοέμβρη αλλάζουμε σελίδα στην Τριφυλία!
Το μήνυμα της νίκης έρχεται από κάθε γωνιά της Τριφυλίας!»

Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!
Όλοι μαζί Νικάμε! Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία!

Τι προβλέπουν και πού ποντάρουν τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λίγο πριν τις κάλπες

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα από τη βάση των ψηφοφόρων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων, προκειμένου να δώσουν στοχευμένα τις τελευταίες κρίσιμες μάχες. Σε περιοδείες θα βρίσκονται ώς την παραμονή των εκλογών τόσο ο Γ.Παπανδρέου όσο και ο Αντ.Σαμαράς. Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτιγκ.

Σύμφωνα με το Βήμα, ορισμένα κεντρικά ........

κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εθνικές εκλογές, μολονότι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου συντηρούν την αμφισημία του προεκλογικού διλήμματος.

Στην Ιπποκράτους, πάντως, έχουν επιστρέψει τα χαμόγελα, αφού τα στοιχεία που καταφθάνουν δείχνουν άνοδο στα ποσοστά των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις δικαιώνουν την ακραία πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών που επέβαλε ο πρωθυπουργός.

Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους, επισημαίνοντας τα υψηλά ποσοστά των αναποφάσιστων και της αποχής, και ποντάρουν πολύ στην Αττική και στην Πελοπόννησο.

Θετικά μηνύματα στην Ιπποκράτους

Στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα δοθεί και η πιο συμβολική μάχη των εκλογών, τα μηνύματα από τις κομματικές οργανώσεις αλλά και από τα μυστικά γκάλοπ καταγράφουν άνοδο των ποσοστών του Γ.Σγουρού, ο οποίος εμφανίζεται να καταλαμβάνει οριακά την πρώτη θέση, με δεύτερο τον Γ. Δημαρά. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο Γ.Δημαράς φαίνεται να χάνει έδαφος έπειτα από την αποκάλυψη της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, το καλοκαίρι. Στο ΠΑΣΟΚ λένε επίσης ότι βλέπουν μικρή άνοδο των ποσοστών του κ. Β. Κικίλια.

Στην Πελοπόννησο, όπου η στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Π. Τατούλη προκάλεσε ένταση ανάμεσα στο κόμμα και στους βουλευτές των νομών που συγκροτούν την περιφέρεια, φαίνεται ότι τα πνεύματα ηρεμούν. Η δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του κ. Τατούλη υποβόσκει, όμως το γεγονός ότι προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του κ. Δ. Δράκο καθώς και η πίεση που ασκεί το δίλημμα για πρόωρες εκλογές το οποίο έθεσε ο πρωθυπουργός, προκάλεσαν τη συσπείρωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ.

Σίγουρη θεωρεί τη νίκη του το κυβερνών κόμμα στην Κρήτη, όπου είναι υποψήφιος ο Στ. Αρναουτάκης , στο Νότιο Αιγαίο όπου κατεβαίνει ο Γ.Μαχαιρίδης και στη Δυτική Ελλάδα με υποψήφιο τον Απ. Κατσιφάρα.

Αντιθέτως, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες επικράτησης στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που προσπαθεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική βάση του, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι η συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα του Μ. Μπόλαρη έχει αυξηθεί στο 70% και με αυτά τα δεδομένα πάει τον Π. Ψωμιάδη σε δεύτερο γύρο και ότι ανεβαίνουν τα ποσοστά του Ι. Παπαϊορδανίδη έναντι του Γ. Δακή. Στο Βόρειο Αιγαίο, ο Αθ. Γιακαλής προηγείται στη Χίο και στη Σάμο, όμως στη Λέσβο, η οποία θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, υπολείπεται του αντιπάλου του της ΝΔ.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες τα προγνωστικά δείχνουν ντέρμπι, όπου το αποτέλεσμα θα κριθεί ψήφο ψήφο. Στην Ανατολική Μακεδονία ο Α. Γιαννακίδης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιπποκράτους, προηγείται σχεδόν σε όλους τους νομούς, αλλά όχι τόσο ώστε να δημιουργείται ασφαλής διαφορά, το ίδιο και ο Ευ. Αργύρης στην Ήπειρο. Στη Θεσσαλία ο Απ. Παπατόλιας έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Κ. Αγοραστό, ενώ ανοδική πορεία έχει και ο Κλ. Περγαντάς. Ανατροπή καταγράφεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου προηγείται μεν ο Σπ. Σπύρου της ΝΔ αλλά στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά ο Ηλ. Μπεριάτος και ο «αντάρτης» Γ. Καλούδης βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Το στοίχημα του Αντ.Σαμαρά

Εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία αποτελούν για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν για τον Πρωθυπουργό κρίνεται η κυβερνητική σταθερότητα το προσεχές διάστημα, για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτές οι εκλογές είναι ένα στοίχημα για τον αρχηγό της, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα κριθούν από τον λαό οι επιλογές του.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να μιλάει για τον πήχη των εκλογών, η κυρίαρχη φράση στη Ρηγίλλης είναι ότι «το βράδυ των εκλογών πρέπει να φανεί ότι υπάρχει ανάκαμψη του κόμματος». Ανάκαμψη για τη Ρηγίλλης θα είναι η επικράτηση της ΝΔ σε τουλάχιστον πέντε περιφέρειες, με προοπτική να κερδίσουν άλλες δύο, ενώ θεωρούν αυτονόητο ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Σαμαρά εξακολουθεί να είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Β. Κικίλιας, για τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι έχει αναλάβει με την επιλογή του «μεγάλο ρίσκο». Μάλιστα, την Τετάρτη εστάλη επιστολή του κ. Σαμαρά στα μέλη της ΝΔ με ειδική θετική αναφορά στον κ. Κικίλια, όπου αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ «βλέπει έντρομο η αναμέτρηση να εξελίσσεται σε 'θρίλερ'».

Επίσης είναι ζήτημα «πολιτικής τιμής» η επικράτηση στον δεύτερο γύρο του Δ. Δράκου έναντι του Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο, μια περιφέρεια συμβολική για τη ΝΔ, καθώς είναι η πολιτική έδρα του κ. Σαμαρά, των δύο αντιπροέδρων, του εκπροσώπου και του Γραμματέα του κόμματος.

Αντίθετα, άγχος δεν υπάρχει στην Κεντρική Μακεδονία, όπου μιλάνε για άνετη εκλογή του Π. Ψωμιάδη, ενώ νίκη βλέπουν στη Ρηγίλλης και στη Δυτική Μακεδονία με τον Γ. Δακή. Στις «χαμένες» περιφέρειες εντάσσουν τη Δυτική Ελλάδα (καταγράφεται μειωμένη δημοτικότητα του νέου Γ. Παπαναστασίου), την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, ενώ χαμηλές προσδοκίες υπάρχουν και για τα Ιόνια νησιά.

Θετικά μηνύματα έχουν τα επιτελικά στελέχη της ΝΔ για τη Θεσσαλία και τον Κ. Αγοραστό (έχει σημαντικό προβάδισμα στη Λάρισα και έχει επιρροή στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας) έναντι του Απ. Παπατόλια, αλλά και για το Βόρειο Αιγαίο με τον Π. Βογιατζή, όπου θεωρούν ότι θα κερδίσουν στον δεύτερο γύρο.

Αμφίρροπη θεωρούν την Κεντρική Ελλάδα, όπου πιέζεται ο Αθ. Χειμάρρας από τον Κλ. Περγαντά, αν και πιστεύουν ότι στον δεύτερο γύρο μπορεί υπό προϋποθέσεις να κερδίσει, ενώ ρευστή θεωρούν ότι είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, όπου δίνει μάχη ο Γ. Παυλίδης. Στην Ήπειρο διεξάγεται πραγματικό «ντέρμπι» με τη Ρηγίλλης να επιμένει ότι κερδίζει ο «γαλάζιος» Αλ. Καχριμάνης, αν και ένα ενδεικτικό στοιχείο της αλλαγής κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι ότι στο «κάστρο» της ΝΔ, στην Άρτα, υπάρχει μεγάλη επιρροή του Ευ. Αργύρη.

Το Βήμα

Απόψε η ομιλία του Δημήτρη Σωτηρόπουλου στα ΦιλιατράΑπόψε, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, στα Φιλιατρά.
Στην πλατεία, θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Σωτηρόπουλος στέλνοντας μήνυμα Ενότητας, Νίκης και Αλλαγής στο Δήμο Τριφυλίας!
Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, των Υποψηφίων Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών και των Τοπικών Κοινοτήτων.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία! Ο Δήμος Τριφυλίας αξίζει το καλύτερο μέλλον!Νέα Πελοπόννησος: Τηλέφωνα για τους ετεροδημότες.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος ανακοινώνεται ότι για μεταφορά των ετεροδημοτών προς Πελοπόννησο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις Περιφερειακές εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου μπορούν να επικοινωνούν στο 210-32 25 191Microsoft: χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε διεύθυνση e-mail θέλετε με το Hotmail

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του Hotmail μπορούν τώρα να στέλνουν και να λαμβάνουν e-mail από οποιαδήποτε διεύθυνση e-mail θέλουν χρησιμοποιώντας το Windows Live Hotmail. Η υπηρεσία ονομάζεται EASI ID κάνει την σήμερα την εμφάνιση της και θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο τις προσεχείς ημέρες.

Το Hotmail βοηθά τους χρήστες να ...........

καταχωρήσουν και να επικυρώσουν (register and validate) την διεύθυνση e-mail τους μέσω της σύνδεσης του με άλλες υπηρεσίες που παρέχουν e-mail. Η λήψη και αποστολή στο Hotmail inbox γίνεται με πρωτόκολλο POP3.
Με άλλα λόγια, η Microsoft κάνει εισαγωγή βασικών λειτουργιών προγραμμάτων διαχείρισης e-mail όπως το Microsoft Outlook.

Η Microsoft ελπίζει ότι το EASI ID θα διευκολύνει περισσότερα άτομα να συγκεντρώσουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στο Hotmail.

Από το techspot

Η ΕΣΗΕΑ για το «λουκέτο» στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Έκκληση στην κυβέρνηση να σταματήσει να παρακολουθεί «ως Πόντιος Πιλάτος» τις εξελίξεις στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και να αναλάβει τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απευθύνει η ΕΣΗΕΑ μετά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης από την ιδιοκτησία της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», που οδηγεί ένα ιστορικό έντυπο σε κλείσιμο αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο 130 εργαζομένους.
Ύστερα από τέσσερις μήνες ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, μη καταβολή δεδουλευμένων, εκμετάλλευσης της ανοχής και υπομονής των εργαζομένων, η ιδιοκτησία της εφημερίδας, με τον πλέον κυνικό τρόπο, προσφεύγει στη διαδικασία της πτώχευσης, με συνέπεια:

• Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα να στερούνται και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, επιδότηση ανεργίας…).
• Η ενημέρωση να υφίσταται πλήγμα, αφού αποδεικνύεται ότι ακόμα και μια ιστορική εφημερίδα μπορεί απλά να σταματήσει να υπάρχει, όταν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της –σε άλλους τομείς, όπως τα δημόσια έργα– παύουν να εξυπηρετούνται από την ιδιότητα του εκδότη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητάει από την Κυβέρνηση να σταματήσει να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τις εξελίξεις και να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΜΜΕ. Να αντιληφθεί ότι τα ειδικά προνόμια που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ χρησιμοποιούνται για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και όχι για την ενημέρωση του πολίτη.

Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ σε αγώνα για το δικαίωμα στην ενημέρωση, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην επιβίωση».

Σήμερα η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Καλαμάτα.

Εισέπραττε ΕΚΑΣ με εισόδημα 496.000 ευρώ!

Τους πρώτους συνταξιούχους - εισοδηματίες που εισπράττουν το ΕΚΑΣ των? χαμηλοσυνταξιούχων, αν και έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ εντόπισε το Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων.

Οπως αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης εντοπίστηκαν 32 συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ που εισπράττουν κανονικά το ΕΚΑΣ.

Τα εισοδήματά τους προέρχονται από ........

τόκους καταθέσεων και, όπως είπε, δεν εμφανίζονταν στο φορολογητέο εισόδημά τους. Με τον ίδιο τρόπο και από διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκίνησαν και θα ενταθούν, εντοπίστηκαν, ακόμη, συνταξιούχος - επιδοματούχος του ΕΚΑΣ με ετήσιο εισόδημα 496.000 ευρώ καθώς και διπλοσυνταξιούχοι που εισπράττουν δύο φορές το ΕΚΑΣ.

Εσοδα

Τα επιδόματα που παράνομα καταβάλλονται, σε κάθε περίπτωση, θα επιστραφούν ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλα τα ταμεία τα οποία καλούνται να αυξήσουν τα έσοδά τους και να περιορίσουν τις δαπάνες. Ηδη στον ΟΑΕΕ, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η μηνιαία δαπάνη με αναγωγή, φαίνεται ότι έχει μειωθεί κατά 50%, στα 12 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναμένει, έως το τέλος του χρόνου, επιπλέον έσοδα 410 εκατ. ευρώ από τις καταβολές δόσεων έναντι ρυθμίσεων χρεών που έχουν γίνει και, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έφτασαν το 1,7 δισ. ευρώ.

Για 1.100 μεγαλο-οφειλέτες που χρωστούν συνολικά 2,5 δισ. ευρώ (και ο καθένας οφείλει πάνω από 300.000 ευρώ) θα γίνουν ειδικές διευκολύνσεις από την ειδική επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί με βάση ειδικό πλαίσιο κανόνων και διαφάνειας.

Ημερησία

Σύνταξη με 37ετία χωρίς όριο ηλικίας σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους

Τη διατήρηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης με 37 έτη εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας για όσους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ (δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί) συμπληρώνουν έως τα τέλη του 2010 τα 35 έτη εργασίας και ασφάλισης, σχεδιάζει να νομοθετήσει πριν από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση.

Τη νέα ρύθμιση-τροποποίηση διάταξης ........

του νόμου Λοβέρδου που καταργούσε, με τη λήξη του 2010, τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 37 έτη εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει το υπουργείο Εργασίας σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των Ταμείων αλλά και με το υπουργείο Οικονομικών (για το δημοσιονομικό σκέλος).

Η αλλαγή θα γίνει έτσι ώστε να «θεραπευτεί» η αδικία που προκαλεί ο ασφαλιστικός νόμος «φορτώνοντας» εμμέσως με 1 - 2 επιπλέον χρόνια εργασίας (μέσω της πρόβλεψης ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση) άτομα τα οποία εργάζονται από νεαρή ηλικία και με διαφορά ακόμη και 1 μήνα θα έχαναν από την 1/1/2011 το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας.

Η «αποκατάσταση» της αδικίας θα γίνει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με τροπολογία την οποία πρόκειται να συμπεριλάβει η ηγεσία του υπουργείου σε νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (θα κατατεθεί στη Βουλή προς τα τέλη Νοεμβρίου).

Ποιοί ωφελούνται

Όπως εξηγεί στην «Η» ο δικηγόρος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης Διον. Ρίζος, στην 37ετία δεν υπολογίζονται χρόνια ασφάλισης που έχουν διανυθεί διαδοχικά σε διαφορετικά ταμεία (π.χ. μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων) ούτε και η αναγνώριση του χρόνου του στρατού. Η διατήρηση της δυνατότητας συνταξιοδότησης με 37έτη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας «ευνοεί» ειδικότερα:

Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ που με 35 χρόνια ασφάλισης φέτος θα έπρεπε να έχουν την ηλικία των 58 ετών και 36 χρόνια ασφάλισης το 2011 για να συνταξιοδοτηθούν και 37 έτη εργασίας και ηλικία 59 ετών το 2012.

Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των επιστημόνων (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους) που, από το νέο έτος, δεν θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν αν δεν είχαν συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών.

Εξαιρέσεις

Το μέτρο δεν θα αφορά φυσικά ασφαλισμένους σε ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, Τύπου) πριν από το 1983 που με το νόμο Λοβέρδου διατηρούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Με άλλες τροπολογίες που θα κατατεθούν στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, η κυβέρνηση θα «διορθώσει» και άλλες διατάξεις που έχουν ψηφιστεί όπως την (αδικαιολόγητη) περικοπή του δώρου Χριστουγέννων από τους παραπληγικούς και την υποχρεωτική επέκταση και στους συνταξιούχους του Δημοσίου του νόμου Λοβέρδου για τους περιορισμούς που ισχύουν για την απασχόληση των συνταξιούχων όλων των άλλων ταμείων.

Οι ωφελούμενοι από το μέτρο

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που με 35 χρόνια ασφάλισης φέτος θα έπρεπε να έχουν την ηλικία των 58 ετών και 36 χρόνια ασφάλισης το 2011 για να συνταξιοδοτηθούν και 37 έτη εργασίας και ηλικία 59 ετών το 2012.

Ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των επιστημόνων (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι) που, από το νέο έτος, δεν θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν αν δεν είχαν συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών.

Ημερησία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ένας νέος επιστήμονας, ζητά την εμπιστοσύνη μας για να προσφέρει.

Σας παρουσιάζουμε το φυλλάδιο του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας" του Δημήτρη Σωτηρόπουλου.
Κάντε κλίκ στις εικόνες του φυλαδίου για να το διαβάσετε.
Επιταγή 1.000 ευρώ σε ανέργους

Αλλάζει το καθεστώς που επικρατούσε ως τώρα στην επιμόρφωση και την κατάρτιση των ανέργων.

Όπως εξήγγειλε η Λούκα Κατσέλη οι άνεργοι θα παίρνουν μια επιταγή αξίας 1.000 ευρώ ώστε να μπορεί να επιλέξει πιο άνετα σε ποιο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ή σε ποια επιχείρηση θα πάει για να αποκτήσει εμπειρία και να βοηθηθεί να βρει δουλειά.

Δεν πρόκειται για κάποια επιπλέον ...........

χρήματα, απλά αντί να δίνονται τα χρήματα στα ΚΕΚ και από 'κει στους ανέργους μέσω ακόμη και εικονικών προγραμμάτων για την ενίσχυσή τους, τα χρήματα θα τα παίρνουν απευθείας οι ενδιαφερόμενοι και ύστερα θα επιλέγουν το πρόγραμμα της αρεσκείας τους.

Τα διακαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν όσοι δεν θα ψηφίσουν

Στην υπ αριθμόν 22 εγκύκλιο (Αριθ. πρωτ: 50055) του υπουργού εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Ιωάννη Ραγκούση, αναγράφονται τα δικαιολογητικά των εκλογέων που δεν θα ασκήσουν δικαιολογημένα το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών και τις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της ......

7ης Νοεμβρίου 2010 υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 παρ. 2 και 116 παρ 1 του Ν 3852/2010 , σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ).

Συνεπώς όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010, όπου διενεργηθούν.
Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 117 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ).

Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για τους οποίους βέβαια δεν εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του προαναφερόμενου νόμου οι προβλεπόμενες από το ανωτέρω διάταγμα ποινικές κυρώσεις. Πρόκειται α) για τους κατοίκους εξωτερικού, β) για όσους έχουν υπερβεί το 70 έτος της ηλικίας τους και γ) για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.

Κατά συνέπεια :
α) οι εκλογείς ηλικίας ανω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.
β) οι εκλογείς που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο εγγραφής τους προκειμένου να ασκήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, οφείλουν να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στο δήμο ή την κοινότητα του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση. Με τέτοιες βεβαιώσεις θα εφοδιαστούν οι δημοτικές αρχές από το Υπουργείο Εσωτερικών.
γ) οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κ.λ.π.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Εκτός από τις παραπάνω θα υπάρξουν και εξαιρετικές περιπτώσεις εκλογέων που δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν για άλλους σοβαρούς λόγους. Οι εκλογείς αυτοί οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά έγγραφα ή στοιχεία, με τα οποία θα δικαιολογείται η παράλειψη άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται:
α) Δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι αλλά και στρατιωτικοί, για τους οποίους (στρατιωτικούς) στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας (ψηφοφορία στον τόπο που υπηρετούν βάσει ειδικών εκλογικών καταλόγων) και για τους οποίους σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες δεν θα επιτρέψουν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο εγγραφής τους.
β) Υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας κ.λ.π. στους οποίους επίσης λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης άδειας μετάβασης στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
γ) Εκλογείς που δεν θα μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της περιφέρειάς τους και να μεριμνήσουν επί πλέον για την ευρεία γνωστοποίηση των παρεχομένων οδηγιών με κάθε πρόσφορο μέσο.
Η παρούσα εγκύκλιος δημοσιεύεται και στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών (www. Ypes.gr).

H Τουρκία έκλεισε το Youtube

Τρεις ημέρες μόνο κράτησε η "ελευθερία" πρόσβασης του YouTube στην Τουρκία.

Με νέα απόφαση τουρκικού δικαστηρίου χθες, η γνωστή διαδικτυακή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έκλεισε και πάλι για τους χρήστες στην Τουρκία.

H πρόσβαση στο Υοutube ήταν απαγορευμένη επί 2,5 χρόνια κατόπιν βούλησης της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτή τη φορά όμως έκλεισε με τη βούληση της αντιπολίτευσης.

Το 11ο τμήμα του Ειρηνοδικείου της ...........

Άγκυρας έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Ντενίζ Μπαϊκάλ, με βάση την οποία ζητούσε την απαγόρευση πρόσβασης και πάλι στο Youtube. Ο λόγος ήταν ότι στο Youtube προβαλλόταν το βίντεο, το οποίο στάθηκε η αφορμή να απομακρυνθεί από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος τον περασμένο Μάιο. Το επίμαχο βίντεο έδειχνε τον ίδιο και μία βουλευτή του κόμματός του σε ερωτικές περιπτύξεις.

Έτσι, το τουρκικό δικαστήριο έδωσε την εντολή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας να απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο Youtube.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχολιάζοντας τη νέα απόφαση, είπε ότι "η Τουρκία δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται στις χώρες που εφαρμόζουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις".

Νews it

«Αερογέφυρα» ζωής για 69χρονη Αγγλίδα!

Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύεται, μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου 69χρονη Αγγλίδα, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου "BWDICCA", με σημαία Μπαχάμες.

Για την διακομιδή της 69χρονης, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας Σούπερ Πούμα, το οποίο παρέλαβε την ασθενή από το κρουαζιερόπλοιο, ενώ εκείνο έπλεε 100 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.