Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΑΠ-ΟΤΕ Μία υπάλληλος εξυπηρετεί όλη τη Μεσσηνία.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΤΑΠ-ΟΤΕ (ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ), αφού στο αρμόδιο γραφείο της Καλαμάτας, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, συρρέουν άνθρωποι απ’ όλη τη Μεσσηνία, για να εξυπηρετηθούν από μία μόνο υπάλληλο.

Από την Τριφυλία στην Καλαμάτα!

Χθες, πέσαμε σε σχετικά ήρεμη μέρα, όμως .........

οι ασφαλισμένοι που συναντήσαμε μας είπαν ότι πολύ συχνά η ουρά από κόσμο φτάνει μέχρι την έξοδο του κτηρίου, ενώ δε λείπουν οι διαμαρτυρίες και οι διενέξεις. Άλλωστε, στο χώρο για ρεπορτάζ βρεθήκαμε μετά από αρκετά τηλεφωνήματα, στην εφημερίδα, ανθρώπων οι οποίοι χρειάζεται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι από την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά ή τους Γαργαλιάνους στην Καλαμάτα, για να εξυπηρετηθούν.

Τάσος Μπακάκης συνταξιούχος (ΟΤΕ)

«Ταλαιπωρείται ο κόσμος και, κυρίως, όσοι έρχονται από την περιφέρεια. Γιατί μπορεί να έρθουν να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους, ταμείο δεν υπάρχει να τους εξοφλήσει, οπότε ξαναπάνε στις περιοχές τους και πρέπει να ξανάρθουν την επομένη. Έτσι έχουμε προβλήματα και διαπληκτισμούς».

Ευγενία Δημητρακοπούλου, συνταξιούχος (ΟΤΕ)

«Το πιο δύσκολο είναι για τους ανθρώπους της επαρχίας. Έρχονται αρκετοί από μακριά, από Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, Φιλιατρά. Θα μπορούσαν να έχουν κάποιον εκπρόσωπο εκεί. Αυτό το γραφείο είναι το μοναδικό σε όλη τη Μεσσηνία! Παλιά εξυπηρετούσαν τον κόσμο τα κατά τόπους γραφεία. Τώρα έρχονται εδώ από ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ. Υπάρχουν και άνθρωποι ανήμποροι με προβλήματα υγείας, μεγάλοι που ταλαιπωρούνται, αφού αναγκάζονται να έρθουν δύο και τρεις φορές. Άμα τύχει να έχει άδεια και η υπάλληλος…».

Δημήτρης Τσιμικλής, συνταξιούχος (ΟΤΕ)

«Υπάρχει μόνο μία υπάλληλος και δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Δημιουργείται, λοιπόν, συνωστισμός και προβλήματα. Επίσης, οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται εδώ είναι πολλοί, εκτός από εμάς, είναι του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ».

Ρούλα Κίλια, φοιτήτρια, κόρη ασφαλισμένου (ΟΤΕ)

«Η κατάσταση είναι χάλια. Για μια σφραγίδα έχουμε έρθει, αλλά ταλαιπωρούμαστε, περιμένουμε ώρες. Στο γραφείο είναι μόνο μια κοπέλα και απ’ έξω περιμένει τόσος κόσμος».

Σταύρος Τριανταφυλλόπουλος, ασφαλισμένος (ΟΤΕ)

«Υπάρχει καθυστέρηση, γιατί η κοπέλα στο γραφείο είναι μόνη της. Πριν, ήταν δύο οι υπάλληλοι, αλλά η μία έφυγε με άδεια τοκετού. Όταν ήταν και οι δύο μαζί, υπήρχε εξυπηρέτηση».

Νίκος Φοίφας, προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος

Το γραφείο του ΤΑΠ-ΟΤΕ στεγάζεται στο κτήριο του τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ στην Καλαμάτα, Βασ. Κωνσταντίνου 14. Για το πρόβλημα που δημιουργείται με τους ασφαλισμένους, ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος Μεσσηνίας Νίκος Φοίφας μάς είπε: «Το Ταμείο εδώ φιλοξενείται. Μάλιστα, με μεγάλη δυσκολία βρέθηκε κατάλληλος χώρος γι’ αυτό, αφού εδώ δεν είναι γραφεία του ΟΤΕ, αλλά τεχνικές υπηρεσίες. Κι εμείς έχουμε διαπιστώσει συνωστισμό κατά περιόδους λόγω πλήθους κόσμου, καθώς στο Ταμείο έρχονται εν ενεργεία ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, αλλά και των ΕΛΤΑ. Κατά την εκτίμησή μου, ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.000 άτομα».

Σύμφωνα με τον κ. Φοίφα, ορισμένες απλές περιπτώσεις εξυπηρετούνται από κατά τόπους καταστήματα του ΟΤΕ στη Μεσσηνία, όπως αυτό της Μεσσήνης. Δηλαδή, απλές εγκρίσεις και εξοφλήσεις, αλλά μόνο για τους ασφαλισμένους του ΟΤΕ.

Από το "Θάρρος"

Οι διαμαρτυρίες των αναγνωστών και αποφάση που πήρε η ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News.

Τις τελευταίες μέρες λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο αρκετά μεγάλο αριθμό e-mail διαμαρτυρίας από τους αναγνώστες του Φιλιατρά News σχετικά με την κατάργηση των ανώνυμων μηνυμάτων που επιβάλαμε στο blog.
Αφορμή στάθηκε το e-mail του αναγνώστη στις 18 Οκτωβρίου και η απάντηση που δώσαμε ως ομάδα.
Σχεδόν όλοι οι αναγνώστες που διαμαρτυρήθηκαν μας προέτρεψαν να αφήσουμε εκ νέου τα ανώνυμα σχόλια καθότι είναι περιττό να δημιουργήσουν νέο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ενώ ήδη έχουν) για να μπορούν να σχολιάζουν.

Το θέμα απασχόλησε και την 4μελή ομάδα ..............

διαχείρισης βάζοντας το θέμα στο τραπέζι.
Επειδή ΘΕΛΟΥΜΕ να δίνουμε την δυνατότητα να σχολιάζετε αλλά με τρόπο που θα μπορούσε να γίνει διάλογος έστω και μέσω σχολίων, αποφασίσαμε ομόφωνα και οι τέσσερις διαχειριστές ( McH , X-treme, Filiatrinos και G. T. ) να επιτρέψουμε εκ νέου τα ανώνυμα σχόλια αλλά με μια προϋπόθεση.
Αποδεκτά σχόλια θα είναι μόνο αυτά που θα περιέχουν ουσιαστικό λόγο, και θα κινούνται σε εξαιρετικά κόσμιο επίπεδο.
Σχόλια του τύπου: Τον τάδε τον έτσι τον αλλιώς που έκανε εκείνο και αυτό, έκλεψε, άρπαξε, κλπ κλπ θα κόβονται χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να αναφέρουμε παραδείγματα.

Θέλουμε λόγο και σχόλια ουσιαστικά με ποιότητα. Να μπορεί ο άλλος να απαντήσει στο ίδιο ακριβώς μοτίβο σεβόμενος και αυτόν στον οποίο απαντά αλλά ταυτόχρονα και σε οποιονδήποτε άλλον διαβάζει τα σχόλια του. Θα το διαπιστώσετε το πόσο αυστηροί θα είμαστε σε αυτό το θέμα στην πορεία.

Επίσης σας ανακοινώνουμε ότι τα σχόλια πριν εμφανιστούν θα τα ελέγχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ διαχειριστής από τους τέσσερις που είμαστε ώστε να έχει την απόλυτη ευθύνη για το τι βγαίνει έξω. Αυτός ο διαχειριστής είναι ο McH. Κανένας άλλος δεν θα ασχολείται με δημοσίευση σχολίων.
Και κάτι ακόμα. Επειδή όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις (εργασία, γυναίκα και παιδιά) και ειδικά ο McH, τα σχόλια θα βγαίνουν ΜΟΝΟ όποτε τα βλέπει ο υπεύθυνος διαχειριστής.
Μπορεί να αργήσουν να εμφανιστούν. Εφόσον θα είναι όπως το περιγράψαμε παραπάνω θα βγει ακόμα και να αργήσει 2, 3 ή και 5 ώρες.

Σε αυτό το θέμα θα είμαστε κάθετοι και δεν θα το συζητήσουμε με κανέναν. Το Φιλιατρά News θα μπει σε τροχιά ποιότητας των σχολίων του και όχι σκουπιδότοπου του κάθε ενός που θέλει να βγάλει την χολή του ή την εμπάθεια του προς τον οποιονδήποτε και για το οτιδήποτε, γιατί δεν μπορεί ή δεν θέλει να εκφραστεί έτσι όπως ένας πολιτισμένος διάλογος μπορεί να γίνει.
Kαι οι τέσσερις διαχειριστές, ελπίζουμε ότι όλοι εσείς θα το σεβαστείτε, και θα συνεργαστείτε στο νέο ύφος που θέλουμε να υπάρχει στο Φιλιατρά News.

Με εκτίμηση
Η τετραμελής ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News.
X-treme , Filiatrinos , McH , G. T.

Συνελήφθη δουλέμπορος στα Φιλιατρα. Κρατούσε σκλάβους σε άθλιες συνθήκες!

Επί πέντε ολόκληρα χρόνια, ένας 41χρονος δουλέμπορος κρατούσε αιχμάλωτο ένα ζευγάρι αλλοδαπών στα Φιλιατρά Μεσσηνίας όπου, με την χρήση σωματικής βίας και απειλών, τους εξανάγκαζε να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια, ενώ προσπαθούσε να εξωθήσει στην πορνεία την γυναίκα! Κι όπως αποδείχθηκε, το ίδιο έκανε με τουλάχιστον τέσσερις ακόμη αλλοδαπούς…

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης ...........

Ασφαλείας Πατρών τα έχασαν όταν είδαν φανερά καταβεβλημένους, ρακένδυτους και πεινασμένους τους δύο αλλοδαπούς, έναν 33χρονο άνδρα και μια 26χρονη γυναίκα, να διηγούνται ότι το είχαν σκάσει από την κατοικία όπου ο δράστης τους κρατούσε φυλακισμένους με άλλους ομοεθνείς τους κατακρατώντας τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους και το μεγαλύτερο μέρος από τις πληρωμές τους. Οι δυο τους είχαν φτάσει ως την Πάτρα με τα πόδια, σε ένα μακρύ και βασανιστικό ταξίδι προς την ελευθερία που κράτησε πέντε μερόνυχτα!

Οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έφοδο στο σπίτι του δράστη στα Φιλιατρά, τον συνέλαβαν και βρήκαν στο αυτοκίνητό του τα ταξιδιωτικά έγγραφα τεσσάρων ακόμα αλλοδαπών και 510 ευρώ τα οποία κατέσχεσαν. Ο 41χρονος σύγχρονος δουλέμπορος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Πρώτο Θέμα

Προσκλητήριο ενότητας από Τατούλη σε ετεροδημότες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας

Με μια ενωτικού χαρακτήρα πρόσκληση προς τους πολίτες της Πελοποννήσου, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας ή πολιτικής προέλευσης, ξεκίνησε την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απευθυνόμενος στους ετεροδημότες της Περιφέρειας που κατοικούν στην πρωτεύουσα.

Αφού πρώτα παρουσίασε ονομαστικά τους υποψηφίους του Αντιπεριφερειάρχες, Ντία Τζανετέα, για τη Λακωνία, Βαγγέλη Γιαννακούρα για την Αρκαδία, Γιώργο Δέδε για την Κορινθία, Χρήστο Μαλαπάνη για τη Μεσσηνία και Τάσο ο Χειβιδόπουλο για την Αργολίδα, καθώς και τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" περιέγραψε την ταυτότητα του συνδυασμού: "Δίνουμε τα χέρια, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, γιατί ο τόπος μας, μας έχει όλους ανάγκη. Εκφράζουμε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που δεν ξεκίνησε από κάποια σκοτεινά κομματικά γραφεία, αλλά πορεύεται από την ίδια την κοινωνία.
Και σ’ αυτήν μόνο λογοδοτεί. Αυτήν και ............

μόνον αυτήν υπηρετεί."

Παραθέτοντας στη συνέχεια μια σύντομη αναδρομή στην πολιτικοοικονομική κρίση και την έγκαιρη από μέρους του, αλλά και από άλλους πολιτικούς, επισήμανση των αιτιών που την προκάλεσαν, αντιπαρέβαλε την στάση αυτή και την πορεία του ίδιου με την στάση και την πορεία του αντιπάλου του: "Δεν είμαστε καιροσκόποι, από τη μια μεριά να πολεμάμε λυσσαλέα τον Καλλικράτη, και από την άλλη να ζητάμε να ηγηθούμε στην προσπάθεια για την εφαρμογή του. Κι αναρωτιέμαι. Πώς μπορεί να πετύχει κάποιος σε κάτι που δεν πιστεύει; Και πολύ περισσότερο πώς μπορεί να παράγει αποτελέσματα; Και ακόμη παραπέρα. Πώς μπορεί κανείς να στηρίζεται στο αυτοδιοικητικό του παρελθόν, χωρίς να κάνει καμία κουβέντα για τα όσα ως αυτοδιοικητικός δεν έπραξε; Πώς μπορεί να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα;"

Το δίλλημα με αυτά τα δεδομένα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατούλης, είναι: "Τελικά πού θέλουμε να πάμε; Μπροστά ή Πίσω;" Η σημερινή πραγματικότητα, συνέχισε ο Πέτρος Τατούλη επιβάλει καθαρές κουβέντες. "Την κρίση την έφερε ο υπέρμετρος δανεισμός και η κρατικοδίαιτη οικονομία. Την κρίση την έφερε η κομματική πατρωνία και το βαθύ κράτος που αυτή δημιούργησε. Την κρίση πάντως δεν την έφερε το μνημόνιο. Αυτό είναι η οδυνηρή συνέπεια που όλοι βιώνουμε, δεν είναι ούτε η λύση, ούτε η πηγή του προβλήματος." υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας το «Ναι ή Όχι στο μνημόνιο» ψευτοδίλημμα ή ακόμα και "απόπειρα πολιτικής απάτης" από κάποιους "για να καλύψουν τα δικά τους κενά και τη γνωστή σε όλους προσωπική τους ανεπάρκεια". "Εμείς σήμερα, όλοι εμείς έχουμε αποφασίσει να πάμε μπροστά" τόνισε εν μέσω χειροκροτημάτων, καλώντας σε συστράτευση τους πολίτες της Πελοποννήσου, για την δημιουργία "μιας νέας πατρίδας της αλληλεγγύης, της συνοχής και της δημιουργίας"

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης περιέγραψε το Σχέδιο Δράσης του συνδυασμού θέτοντας την αποστολή που θα αναλάβουν τα στελέχη και οι συνεργάτες του συνδυασμού: "Στη Νέα Πελοπόννησο πιστεύουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτόνομη, περιφερειακή ανάπτυξη" ανέφερε δίνοντας το στίγμα των πολιτικών που θα εφαρμοστούν "υπό το πρίσμα ενός συνεκτικού και συγκροτημένου σχεδίου". "Κεντρικός στόχος του σχεδιασμού αυτού" συμπλήρωσε ο Πέτρος Τατούλης είναι "η ανάδειξη μιας δημιουργικής και εξωστρεφούς Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει μια ευρωπαϊκή περιφέρεια".

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί δεν είναι λόγια του αέρα, υπογράμμισε αρχικά την αδυναμία του κεντρικού κράτους να χρηματοδοτήσει την περιφέρεια για να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη και περιέγραψε την αποφασιστικότητα των στελεχών, των επιστημόνων και των συνεργατών του συνδυασμού να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους πόρους από το ΕΣΠΑ, να αναζητήσουν απευθείας χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε., και να διεκδικήσουν, με ώριμες προτάσεις και σχέδιο, τους πόρους από την κεντρική κυβέρνηση καταρρίπτοντας την λογική του επαίτη αυτοδιοικητικού που σπαταλούσε χρηματοδοτήσεις λόγω έλλειψης σχεδίου και ανυπαρξίας ελέγχου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Πάντα πίστευα στην ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια ως θεμέλιο του ίδιου του δημοκρατικού μας εγχειρήματος. Διαφάνεια στο σχεδιασμό. Διαφάνεια στον έλεγχο. Διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Αλλά και αποτελεσματικότητα. Χειροπιαστά αποτελέσματα. Μετρήσιμες πολιτικές."
Αναλύοντας στην συνέχεια τις αδράνειες του αυτοδιοικητικού μηχανισμού, αλλά και την αναμενόμενη από πολλούς μετάπτωση της μεταρρύθμισης που ο Καλλικράτης θα φέρει στις υπηρεσίες, αλλά και τις φοβίες για περαιτέρω επιδείνωσης της αγοράς και της αγροτικής ανάπτυξης στην οποία θα οδηγηθεί η Πελοπόννησος σε μια τέτοια εξέλιξη, ο Πέτρος Τατούλης απάντησε με την φράση "Δεν περιμένουμε την 1η Ιανουαρίου του 2011 για να εκφωνήσουμε προγραμματικές δηλώσεις.

Δεν περιμένουμε καν την επόμενη ημέρα των εκλογών" περιέγραψε την ετοιμότητα του συνδυασμού να ενεργήσει άμεσα. " Γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειες της πρώτης κιόλας εβδομάδας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την δυνατότητα στο περιφερειακό ταμείο να προβεί σε πληρωμές ενταλμάτων ",και κατέληξε: "Με όρους σύγχρονου μάνατζμεντ προετοιμαζόμαστε και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να υλοποιήσουμε την απαραίτητη στροφή που θα καταστήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια φιλική για τον πολίτη, αξιόπιστη και απόλυτα συνεπή για τον επιχειρηματία και τον υποψήφιο επενδυτή".

Επανερχόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε την ανάγκη για την αφομοίωση της υπέρβασης που έχει συντελεστεί στην κοινωνία, η οποία απορρίπτει τους "καπάτσους πολιτικάντηδες" και τις "κομματικές πατρωνίες" που κάποιοι χρησιμοποιούν σαν δεκανίκια αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Σήμερα βρισκόμαστε εδώ να συνομιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, το αύριο των οικογενειών μας. Τα των κομμάτων, ας τα αφήσουμε στα κόμματα. Και τα κεντρικά προβλήματα, ας τα αφήσουμε να τα διαχειριστούν εκείνοι- σε όλα τα κόμματα- που τα δημιούργησαν."
Το διακύβευμα των εκλογών σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης είναι: "μπορούμε να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας παράδειγμα για την έξοδο της χωράς από την κρίση."

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, ο Πέτρος Τατούλης απάντησε και στον αντίπαλο του: "Εμείς στη «Νέα Πελοπόννησο» δεν στηρίζουμε πρόσωπα. Στηρίζουμε τους θεσμούς και αξιοποιούμε τα πρόσωπα. Στη Νέα Περιφέρεια, είμαστε όλοι και Μεσσήνιοι, είμαστε όλοι και Αρκάδες, είμαστε όλοι και Κορίνθιοι, είμαστε όλοι και Λάκωνες, είμαστε όλοι και Αργολιδείς. Είμαστε όλοι …Πελοποννήσιοι" καταλήγοντας με έμφαση υπό τον ήχο των παρατεταμένων χειροκροτημάτων "Ας μην προσπαθούν κάποιοι να σηκώσουν ανάμεσα μας διαχωριστικά τείχη."
Να σημειωθεί ότι τον κ. Πέτρο Τατούλη προλόγισε ο Μεσσήνιος ιατρός νεφρολόγος, κ. Γιάννης Μπολέτης, Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου. Ο κ. Μπολέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε όλοι και Μεσσήνιοι και Αρκάδες και Αργολιδείς και Λάκωνες. και Κορίνθιοι. Είμαστε όλοι Μωραϊτες και ο Πέτρος Τατούλης είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης της Πελοποννήσου».

Ο κ. Μπολέτης έκανε μια αναφορά στην πρώτη του γνωριμία με τον σημερινό υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, λέγοντας ότι «από τα πρώτα του βήματα ο Πέτρος ήταν ένα ανήσυχο μυαλό, χωρίς στεγανά και περιχαρακώσεις. Μελετούσε πάντοτε και γνώριζε σε βάθος τα ζητήματα πολιτικής και είχε μεγάλη δυνατότητα ανάλυσης, τεκμηρίωσης και πρόβλεψης. Δε δίσταζε να στέκεται αντίθετα στο ρεύμα όταν έκρινε ότι ήταν σε λάθος πορεία, ενώ ήταν αντίθετος και στην εξουσία, όταν αυτή δεν υπηρετούσε το κοινό συμφέρον. Ηταν πάντοτε απόλυτος στα ζητήματα αρχών και αξιών, και έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες, είτε επρόκειτο για διώξεις στη δικτατορία, είτε επρόκειτο για απόπειρα πολιτικού παραγκωνισμού αργότερα», ενώ χαρακτηριστικά τόνισε ότι ο κ. Τατούλης «Τα όσα υποστηρίζει δημοσίως ως πολιτικός, αυτά ακριβώς λέει και στις προσωπικές του επαφές ως πολίτης. Ο Πέτρος, και αυτό μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα, είναι ένας από τους ελάχιστους σύγχρονους πολιτικούς που δεν έχει υπάρξει ποτέ λαϊκιστής».

Σε σχέση με την πολιτική διαδρομή του κ. Πέτρου Τατούλη, ο κ. Γιάννης Μπολέτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούσαν ανέκαθεν τον βουλευτή και υπουργό Τατούλη από τους γνωστούς πολιτικούς, επισημαίνοντας: «Ο Πέτρος είναι αυτοδημιούργητος. Δεν χρειάστηκε ποτέ να στηριχθεί σε ξένα πόδια και αυτό γιατί διέθετε πάντοτε τη σιγουριά του χειρουργού. Και ας μη ξεχνάμε, ότι και την πολλά υποσχόμενη καριέρα του χειρουργού την εγκατέλειψε, για να ασχοληθεί με συνέπεια με τη δημόσια ζωή. Στήριξε την παράταξη του με την δυνατή του φωνή, χωρίς όμως να αναζητά ποτέ σε αυτήν κομματικό δεκανίκι πολιτικής επιβίωσης. Η αυτόφωτη διαδρομή τού έδωσε τη δυνατότητα να είναι ένας ελεύθερος πολιτικός, ελεύθερος από τις στρεβλές κομματικές πειθαρχίες, ελεύθερος από το φόβο του πολιτικού κόστους, ελεύθερος από τις γνωστές οικονομικές εξαρτήσεις. Ο Πέτρος ήταν πάντοτε υπ’ αυτήν την έννοια βαθιά ανεξάρτητος».

Σχετικά με το έργο του στην Πελοπόννησο και το υπουργείο Πολιτισμού δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση με τα εξής: «Είναι όμως και εξαιρετικά δημιουργικός. Γνωρίζω πολύ καλά την ακούραστη προσφορά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρκαδία, τον τρόπο με τον οποίο κινητοποιούσε κάθε πιθανή δύναμη για να μπορέσει να προχωρήσει τα έργα που ο νομός του είχε ανάγκη, τον τρόπο με τον οποίο βρισκόταν πάντοτε δίπλα στα προβλήματα. ..Εξίσου, καλά γνωρίζω και την απόλυτη δέσμευσή του στο καθήκον. Όταν ανέλαβε στο Υπουργείο Πολιτισμού, κυριολεκτικά τον χάσαμε. Νομίζω ότι πρέπει να είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που δεν επεδίωξε ποτέ ως υπουργός να κάνει δημόσιες σχέσεις. Νυχθημερόν, στο γραφείο του, δεχόταν πάντοτε όσους επεδίωκαν να τον συναντήσουν, δεν τον έβλεπες ποτέ σε ανούσιες κοινωνικές εκδηλώσεις, δεν έγινε ποτέ θαμώνας στα γνωστά στέκια παραπολιτικού συγχρωτισμού. Ουδέποτε αντικατέστησε τον οποιοδήποτε συνεργάτη του εξαιτίας κομματικών διαφοροποιήσεων, αλλά συνεργάστηκε με όλους, θεωρώντας πάντοτε ότι η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια στηρίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητάτης αλλά και την κοινωνική συνοχή. Είχε και μια αγωνία. Να βάλει τάξη στα οικονομικά του υπουργείου, λες και επρόκειτο για μια δική του επιχείρηση. Και μετά να το επανιδρύσει. Να αποκεντρώσει τις δομές του. Να βάλει τα θεμέλια, από τότε, ενός Πολιτιστικού Καλλικράτη. Στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Πέτρος άφησε σημαντικό έργο, αλλά σίγουρα είχε να προσφέρει πολλά ακόμα».

Σχετικά με τον πολιτικό Τατούλη , ο κ. Μπολέτης δήλωσε ότι πρόκειται για έναν υπερβατικό πολιτικό, ασυμβίβαστο σε ζητήματα αρχών, ακέραιο και έντιμο, προοδευτικό και αποτελεσματικό. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπολέτης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών , τονίζοντας ότι «Πρέπει με σωφροσύνη να αποφασίσουμε το μέλλον μας. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, πρέπει να μπεί στο τιμόνι της Περιφέρειάς μας ένας άνθρωπος, που έχει την ευστροφία να αντιληφθεί τις καταστάσεις. Που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον κόσμο. Που διαθέτει συγκεκριμένο όραμα. Που μπορεί να εντάξει την περιφέρεια Πελοποννήσου στο ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Που μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να μας προφυλάξει από τους κινδύνους. Που έχει φιλοσοφία ανάπτυξης, που έχει κύρος. Που μπορεί να κινητοποιήσει τις εν υπνώσει σήμερα δυνάμεις της κοινωνίας. Οι περιφερειακές εκλογές δεν παύουν να είναι πολιτικές, αλλά ευτυχώς δύναται η δυνατότητα να μην είναι κομματικές Τα διαχωριστικά τείχη έπεσαν και εμείς οι πολίτες μπορούμε να εκλέξουμε τους άξιους να διοικήσουν την περιφέρεια. Οι στενά κομματικές επιλογές διαχρονικά έχουν προσφέρει τις χείριστες υπηρεσίες στην τόπο μας. Κι αυτό το ζούμε. Σήμερα δεν μιλάμε για κόμματα. Σήμερα μιλάμε μόνο για το μέλλον του τόπου μας».

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Σε ισχύ τίθεται απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πέραν των μέτρων που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει ως ακολούθως:

1. Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 για .......

το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Ναυτεμπορική

Βρήκε τσαντάκι με 250.000 ευρώ και το παρέδωσε. Μπράβο σου ρε μάγκα!!!!!!!

Ένα ακόμα περιστατικό τίμιου μεροκαματιάρη οδηγού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έγινε γνωστό και δίνει την ελπίδα ότι δεν χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές σε αυτή την ζωή.

Οδηγός του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 30 ετών που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύλος - Ίκλαινα αφού ολοκλήρωσε το δρομολόγιο του, έκανε τον συνηθισμένο έλεγχο στο όχημα του και στην μπαγκαζιέρα του λεωφορείου βρήκε ένα ξεχασμένο τσαντάκι.
Όταν το άνοιξε, έκπληκτος ................

διαπίστωσε ότι είχε μέσα 250.000 ευρώ. Χωρίς να διστάσει ούτε λεπτό, βρήκε την κάρτα του ιδιοκτήτη, τον πήρε τηλέφωνο και του το παρέδωσε.

Αν μη τι άλλο ένα φωτεινό παράδειγμα ήθους, και τιμιότητας.
Μπράβο σου ρε μάγκα.

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια απο τα ξημερώματα της Κυριακής



Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε στην χειμερινή.
Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.
Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (28/10/2010) και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις .......

σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προειδοποίηση ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο.

Την Τετάρτη (27/10/2010) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως δυτική και νοτια), τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βραδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα της Τέταρτης (27/10/2010) τα .........

ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανησα.

Ιδιαιτέρα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται το μεσημέρι - απόγευμα της Τέταρτης.

Παράλληλα από το βραδυ της Τέταρτης στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

9 αλλαγές για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστηµα πρόσβασης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ κατέθεσε η υπουργός Αννα Διαµαντοπούλου το Σάββατο 23 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της 65ης Συνόδου Πρυτάνεων που πραγµατοποιήθηκε στο Ρέθυµνο.

Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας περιλαµβάνεται σε κείµενο 27 σελίδων µε τον τίτλο « Εθνική στρατηγική για την Ανώτατη Εκπαίδευση - Αυτοδιοίκηση, λογοδοσία, ποιότητα, εξωστρέφεια», το οποίο προβλέπει αλλαγές στο DΝΑ της ελληνικής Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του νέου τρόπου πρόσβασης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι τα ακόλουθα:

1 Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στις τάξεις Β και Γ Λυκείου οι µαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά µαθήµατα, µαθήµατα επιλογής και δραστηριότητες συνολικά 35 ώρες την εβδοµάδα µε βάση τα οποία θα οδηγούνται στην οµάδα σχολών της επιλογής τους.

2 Οι σχολές θα καθορίσουν συντελεστές βαρύτητας στα µαθήµατα (για παράδειγµα, ένας υποψήφιος που ενδιαφέρεται για τη Φιλοσοφική Σχολή θα έχει µάθηµα αυξηµένης βαρύτητας τα Αρχαία Ελληνικά, ενώ ένας υποψήφιος που ενδιαφέρεται για τη Σχολή Θετικών Επιστηµών, τα Μαθηµατικά, τη Φυσική, τη Χηµεία). Ετσι ο υποψήφιος ουσιαστικά θα είναι αναγκασµένος να επιλέγει τα µαθήµατα που είναι αφενός «συµβατά» µε τη σχολή ή το πανεπιστήµιο που τον ενδιαφέρει και αφετέρου αυξηµένης βαρύτητας, κάτι που θα του επιτρέπει να συλλέγει περισσότερα µόρια.

3 Στο τέλος του λυκείου οι υποψήφιοι θα δίνουν εξετάσεις σε τέσσερα µαθήµατα που έχουν προεπιλέξει και στην τελική επίδοση θα συνυπολογίζεται η συνολική αξιολόγησή τους στις Β και Γ Λυκείου.

Μετά την εισαγωγή
Οι νέοι φοιτητές θα εισάγονται σε σχολή, σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Η σχολή θα έχει την ευθύνη για τη δηµιουργία του ενιαίου προγράµµατος σπουδών του πρώτου ακαδηµαϊκού έτους (απαιτήσεις, κατανοµή της ύλης σε γενικής διδασκαλίας µαθήµατα κ.λπ.)

Μετά το τέλος του πρώτου έτους σπουδών οι φοιτητές θα εντάσσονται στα επιµέρους προγράµµατα σπουδών της σχολής, ύστερα από αξιολογικές διαδικασίες (εξετάσεις) ανάλογα µε τις επιδόσεις και τις προτιµήσεις τους.

Το ίδρυµα υποχρεούται στον Εσωτερικό Κανονισµό του να ορίσει και να δηµοσιοποιήσει τις λεπτοµερείς απαιτήσεις και διαδικασίες για την ένταξη των φοιτητών σε προγράµµατα σπουδών, την αλλαγή προγράµµατος σπουδών και την εγγραφή φοιτητών µε µεταφορά πιστωτικών µονάδων, µετά το πρώτο ακαδηµαϊκό έτος. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές και να πιστοποιούνται από αρµόδια ανεξάρτητη αρχή.

Οι διαδικασίες ένταξης φοιτητών στα προγράµµατα σπουδών υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους από το Συµβούλιο του ίδρύµατος, τις διαδικασίες εσωτερικής αξιολόγησης, τις διαδικασίες εξωτερικής αξιολόγησης και πιστοποίησής τους. Υπόκεινται επίσης, σε δειγµατοληπτικό έλεγχο από την Πολιτεία ή την αρµόδια ανεξάρτητη αρχή. Οι πιστωτικές µονάδες
Στο κείµενο διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας προωθούνται επίσης:

1Αφαίρεση της διοίκησης από τα συλλογικά όργανα και ανάθεση σε ολιγοµελή Συµβούλια Διοίκησης µε τον πρόεδρο - µάνατζερ και επιτροπεία από Περιφερειακά Συµβούλια.

2Συγχωνεύσεις ιδρυµάτων και κατάργηση τµηµάτων («πανεπιστηµιακός Καλλικράτης»), περιορισµός του αριθµού των φοιτητών, µείωση προσωπικού.

3Στη θέση των πανεπιστηµιακών σχολών, των πτυχίων και των επαγγελµατικών δικαιωµάτων των αποφοίτων θα έχουµε προγράµµατα σπουδών, πιστοποίηση από «ανεξάρτητες εταιρείες αξιολόγησης» και πιστωτικές µονάδες.

4Η καινούργια ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης που θα έχει την ευθύνη της χρηµατοδότησης, θα την κατανέµει µε βάση ποσοτικούς δείκτες. Οι ίδιες οι αµοιβές του προσωπικού από τα ιδρύµατα θα εξατοµικεύονται µε βάση τις «επιδόσεις» τους.

Ουσιαστικά µε το νέο σύστηµα σπουδών κάθε υποψήφιος θα είναι αναγκασµένος να συνθέσει µόνος του το πτυχίο του σε σχολή - πρόγραµµα σπουδών και όχι σε τµήµα που αντιστοιχεί σε γνωστικό αντικείµενο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του θα έχει τη δυνατότητα να πάρει δάνειο, το οποίο θα πρέπει να ξεχρεώσει µετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Ο απόφοιτος µε βάση το εξατοµικευµένο πτυχίο του θα εισέρχεται στην αγορά εργασίας και θα έρχεται σε ατοµική διαπραγµάτευση µε τον εργοδότη για το ποσό του µισθού του.

Προγράµµατα σπουδών µονοετούς διάρκειας

ΣΕ ΚΑΘΕ πανεπιστήµιο θεσµοθετούνται Σχολές Μεταπτυχιακών Σπουδών που διοργανώνουν µεταπτυχιακά προγράµµατα ειδίκευσης, οργανωµένα προγράµµατα διδακτορικών σπουδών και απονέµουν µεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Τα µεταπτυχιακά προγράµµατα σπουδών στα ΤΕΙ οργανώνονται µε ανάλογο τρόπο σε επίπεδο σχολής. Ενθαρρύνεται και χρηµατοδοτείται η δηµιουργία µεταπτυχιακών προγραµµάτων µέσω συµπράξεων ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων, στα οποία ερευνητές των ερευνητικών κέντρων συµµετέχουν µε πλήρη δικαιώµατα. Τα ίδρύµατα θα έχουν την ευθύνη για την οργάνωση των σπουδών και οι διαδικασίες εξετάσεων και φοίτησης θα εξειδικεύονται στον Εσωτερικό Κανονισµό του ίδρύµατος. Παράλληλα θεσµοθετείται η δυνατότητα προσφοράς προγραµµάτων σπουδών από απόσταση, καθώς και προγραµµάτων σπουδών µονοετούς ή διετούς διάρκειας.

Μνημείο για τους πεσόντες Φιλιατρινούς αεροπόρους

Στα πλαίσια της δράσης του άτυπου Συλλόγου των Φιλιατρινών Αεροπόρων ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω
τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Συναδέλφους για την κατασκευή από τον Δήμο Φιλιατρών ενός Μνημείου Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων μετά από αίτηση του του Συλλόγου μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα ας μου επιτραπεί να παραθέσω ιστορικά τα γεγονότα. Στις 10 Ιανουαρίου 2009 έστειλα επιστολή
στο Δήμο Φιλιατρών με αίτημα την ονομασία ανωνύμου οδού σε ''ΟΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ'' ή την ονομασία ανωνύμου πλατείας σε ''ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ'' και κατασκευή Μνημείου Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων για να τιμήσουμε τους πεσόντες συναδέλφους Ανθσγό (Ι) Ανδριανόπουλο Γεώργιο, Ανθσγό (Ι) Πανταζόπουλο Γεώργιο και Σμία (ΕΦ) Τσιούτσια Δημήτριο.

Τελικά το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο απο τον ..............

Πρόεδρο του Δ.Σ. στις 17 Μρτίου 2009 και αποφασίσθηκε ομόφωνα με την υπ΄αριθμόν 54/2009 απόφαση η ονομασία της Πλατείας στη συμβολή των οδών Δεκατεσσάρων και Λιμεναριού σε ''ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ'' και κατασκευή μνημείου στη ίδια πλατεία με την τοποθέτηση ενός UHT ( Unit Horizontial Tail) από αεροσκάφος Α-7.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας συμφώνησε με τα κατατεθέντα σχέδια κατασκευής του μνημείου και διέθεσε το UHT από την 116 Πτέρυγας Μάχης. Το UHT παρελήφθει απο τον Αντιδήμαρχο Τάσο Παναγιωτόπουλο.
Έγιναν οι απαιτούμενες διαμορφώσεις του χώρου, απομάκρυνση στύλου ΔΕΗ και τέλος καλοκαιριού δόθηκε η εργολαβία για την κατασκευή σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και η αποπεράτωση αναμένεται σύντομα.

Ο Δήμος Φιλιατρών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α5 του ΓΕΑ θα κάνει τα αποκαλυπτήρια με κάθε επισημότητα. Η ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα σε όλους τους συναδέλφους. Όποιος Συνάδελφος έχει υπόψην και άλλη περίπτωση να επικοινωνήσει μαζί μου. Για περισσότερες πληροφορίες: Σμχος (ε.α) Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος ΕMAIL babis_th@hotmail.com Τηλ. 2610431984 VPN 6983509211

Λίγα λόγια για τους πεσόντες Συναδέλφους από το ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΥΛΛΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ της Β4
Ο Ανθσγός (Ι) Ανδριανόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη και της Ελένης γεννηθείς έτος 1933 εγγεγραμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών
01-04-54 Κατετάγει μαθητης στη Σ.Α (ΕΚΕΧ)
10-11-55 Ονομάσθηκε Έφεδρος Ανθσγός (Ι)
15-08-58 Μονιμοποιήθηκε Ανθσγός (Ι)
14-05-59 Φονεύθηκε σε αεροπορικό ατύχημα

Ο Ανθσγός (Ι) Πανταζόπουλος Γεώργιος του Κων/νου και της Τούλας γεννηθείς έτος 1934 εγγεγραμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών
02-04-56 Κατετάγει μαθητης στη Σ.Α (ΕΚΕΧ)
22-03-58 Ονομάσθηκε Έφεδρος Ανθσγός (Ι)
26-04-60 Φονεύθηκε σε αεροπορικό ατύχημα

Ο Σμίας (ΥΛ)Τσιούτσιας Δημήτριοςτου Παναγιώτη γεννηθείς έτος 1934 εγγεγραμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών. Εισήλθε στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας το έτος 1953 με την 5η Σειρα και απεφοίτησε το έτος 1955 με την ειδικότητα του Γενικού Υλικονόμου. Φονεύθηκε το 1957 σε ατύχημα εντός της 11ΠΜ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.