Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Τα αποτελέσματα της 6ης Αγωνιστικής

Καλαμάτα

Μεσσηνιακός

1-0

Κυπαρισσία

Πάμισος

1-0

Αστέρας Μαχαιράδου

Ατρόμητος Λάππα

1-2

Ζαβλάνι

ΑΟ Κροκεών

2-0

Τριταϊκός

Αχαϊκή

1-0

Εθνικός Σαγέϊκων

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

3-1

Σπάρτη

Αχιλλέας Καμαρών

2-0

Αστέρας Αμαλιάδας

Εράνη Φιλιατρών

6-1

Ρεπό: Διαγόρας Βραχνέϊκων



Ακολουθεί η βαθμολογία της 6ης Αγωνιστικής




1

Αστέρας Αμαλιάδας

16

2

Καλαμάτα

15

3

Σπάρτη

14

4

Ατρόμητος Λάππα

13

5

Αχαϊκή

12

6

Πάμισος

10

7

Εράνη Φιλιατρών

9

8

Κυπαρισσία

9

9

Αστέρας Μαχαιράδου

7

10

Τριταϊκός

7

11

Αχιλλέας Καμαρών

7

12

Μεσσηνιακός

4

13

Ζαβλάνι

4

14

Εθνικός Σαγέϊκων

4

15

ΑΟ Κροκεών

3

16

Διαγόρας Βραχνέϊκων

2

17

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

1



Γκάλοπ που δημοσιεύεται στο Τrifylia News ταράζει τα νερά στις εκλογές για τον Δήμο Τριφυλίας

Μια ανάρτηση που ταράζει τα νερά τουλάχιστον για τον Δήμο Τριφυλίας ήρθε να δει το φως της δημοσιότητας σήμερα το απόγευμα. Μια ανάρτηση όπου σύμφωνα με τον συντάκτη της στον Δήμο Τριφυλίας που μας ενδιαφέρει περισσότερο δίνει σαφές προβάδισμα στον υποψήφιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Θα πρέπει να πούμε ότι το θέμα αυτό έχει προαναγγελθεί από το blog με δυο προηγούμενες αναρτήσεις του.

Αναλυτικά η ανάρτηση όπου μεταφέρουμε από το Trifylia News αναφέρει: .......

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ.

Α Π Ο Κ Α Λ Υ Π Τ Ο Υ Μ Ε:

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ....................


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα του γκάλοπ που διενήργησε γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων για τους Δήμους Καλαμάτας, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου - Νέστορος είναι τα εξής:


ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

*Στο Δήμο Καλαμάτας προηγείται ο υποψήφιος της ΝΔ Παναγιώτης Νίκας του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Μπρεδήμα και όλα θα κριθούν τη δεύτερη Κυριακή.

*Στο Δήμο Τριφυλίας ο επικεφαλής Ανεξάρτητου Συνδυασμού Δημήτρης Σωτηρόπουλος συγκεντρώνει αρκετά υψηλό ποσοσό, με ιδαίτερα σημαντική διαφορά από τον υποψήφιο της ΝΔ Κώστα Κόλλια και εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή.

*Στο Δήμο Μεσσήνης προηγείται ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τζώρτζης, με τους ανθυποψηφίους του Στάθη Αναστασόπουλο (ΝΔ) και Κώστα Σπυρόπουλο (Ανεξάρτητο, προερχόμενο από τη ΝΔ) να δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση. Θα διεξαχθούν εκλογές δεύτερη Κυριακή.


*Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος ο υποψήφιος της ΝΔ Δημήτρης Καφαντάρης προηγείται. Δεύτερος (με μικρή διαφορά από τον τρίτο) έρχεται ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Τάσος Τσορώνης και ακολουθεί ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Χρονόπουλος. Θα διεξαχθούν εκλογές δεύτερη Κυριακή.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ


*Στο Δήμο Καλαμάτας προηγείται με διαφορά ο υποψήφιος της ΝΔ Παναγιώτης Νίκας.

*Στο Δήμο Τριφυλίας προηγείται με διαφορά ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

*Στο Δήμο Μεσσήνης προηγείται ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τζώρτζης.

*Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, τα ποσοστά Καφαντάρη, Τσορώνη, Χρονόπουλου είναι πολύ κοντά, στα όρια του στατιστικού λάθους.

Από το Trifylia News

Κυκλοφόρησε το Skype 5.0 με δυνατότητα video κλήσης 10 ατόμων και ενσωμάτωση του Facebook.

To Skype 5.0 βγήκε από την beta φάση και κυκλοφορεί πλέον ως επίσημη έκδοση, ενσωματώνοντας σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά του Facebook μέσω της λειτουργίας Connect. H ανανεωμένη εμφάνιση επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν το Facebook News Feed, να ανανεώνουν το status τους, να επιλέγουν της τους αρέσει και να σχολιάζουν άλλα σχόλια μέσα από το σχετικό tab του Skype. Ίσως πιο ενδιαφέρουσα είναι η ..........

δυνατότητα κλήσης (ή της αποστολής μηνύματος) των φίλων σας στο Facebook είτε στο σταθερό τους τηλέφωνο είτε στο κινητό τους -με την ανάλογη χρέωση ασφαλώς εκτός και αν έχουν και αυτοί λογαριασμό Skype.

Η νέα έκδοση φέρνει και αλλαγές στην εμφάνιση που αποσκοπούν στο να κάνουν πιο ελκυστικές υπάρχουν λειτουργίες του Skype όπως το screen sharing ή η βιντεοκλήση. Για την τελευταία να σημειωθεί πως μπορεί πλέον να υποστηρίξει την ταυτόχρονη συμμετοχή έως 10 συνομιλητών. Επίσης υπάρχει η λειτουργία της αυτόματης επανάκλησης για κλήσεις που διακόπηκαν και γενικώς καλύτερη ποιότητα ομιλίας.

Προς το παρόν η έκδοση αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες Windows ενώ η εταιρεία υπόσχεται πως έρχεται και η έκδοση για Mac, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, χωρίς όμως να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.


Techspot

Κάρτα - παγίδα για τον ΦΠΑ

Ενα ευρύ πλέγμα θεσμικών και διοικητικών αλλαγών περιλαμβάνει η «κόκκινη γραμμή» του Γ. Παπανδρέου στη φορολογική πολιτική. Ως απάντηση στο ερώτημα «μετά την τελευταία περαίωση, τι;», στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη δημιουργηθεί πέντε φάκελοι: άμεση φορολογία, έμμεση φορολογία, ΦΠΑ, τεκμήρια και κίνητρα.

Η κατεύθυνση που έχει δώσει ο πρωθυπουργός είναι το νέο σύστημα να είναι «αντικειμενικό και αδιάβλητο, απλό και αποδοτικό».

Ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος που .........

είχαν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου λεγόταν ΦΠΑ. Χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες τον παρακρατούν, οι εφορίες αδυνατούν να τους ελέγξουν και αυτοί θησαυρίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Και όσοι είναι συνεπείς, ταλαιπωρούνται είτε στις ουρές των εφοριών, είτε στις οθόνες των υπολογιστών τους, κρατώντας στο γραφείο τους μια απέραντη χαρτούρα τιμολογίων και αποδείξεων.

Η βασική ιδέα προβλέπει την προαιρετική έκδοση μιας κάρτας συναλλαγών, την οποία θα προμηθευτούν όσοι την επιθυμούν. Με αυτή θα μπορούν να πληρώνουν λογαριασμούς εστιατορίων, ρούχων και πάσης φύσεως υπηρεσιών.

Για τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες η ένταξή τους στο νέο σύστημα θα είναι υποχρεωτική. Με κάθε πληρωμή ο λογαριασμός του εμπόρου θα πιστώνεται με το 77% της συναλλαγής και ο λογαριασμός του κράτους με το 23% του ΦΠΑ. Το σύστημα αυτό εξυπηρετεί και τις τράπεζες, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους και περιορίζοντας τις μικροαναλήψεις και μικροκαταθέσεις. Η προφανής αντένδειξη που έχει, έμπορος και καταναλωτής να τα βρίσκουν στα μαύρα ισχύει και σήμερα, οπότε δεν αποτελεί παράγοντα αξιολόγησης. Αντίθετα, το οικονομικό επιτελείο προβληματίζεται από τις πιθανές αντιδράσεις όσων θα μιλήσουν για ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Οικονομίες κλίμακος

Από την άλλη οι οικονομίες κλίμακος καθιστούν το μέτρο ελκυστικό, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών που γίνονται πάνω από το τραπέζι. Πρόκειται για μια εξέλιξη της κάρτας συναλλαγών για τις αποδείξεις, προκειμένου οι φορολογούμενοι να θεμελιώνουν δικαίωμα για το αφορολόγητο όριο.

- Ο δεύτερος πονοκέφαλος είχε να κάνει με τις εργοδοτικές εισφορές. Την παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή του 20% του μπλοκ παροχής υπηρεσιών και τις υποχρεώσεις τους προς ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτές οι πληρωμές προτείνεται να γίνονται μέσω τραπεζών, ώστε και πάλι τα ποσά που δικαιούνται τα δημόσια ταμεία να εισπράττονται αυτόματα.

Ο λογαριασμός του εργαζομένου θα πιστώνεται από τον εργοδότη του με το σύνολο των αποδοχών, αλλά στη διάθεσή του θα είναι μόνο οι καθαρές. Οι υπόλοιπες θα κατατίθενται αυτόματα σε εφορίες και ταμεία. Είναι προφανές ότι και αυτό το μέτρο επιφυλάσσει διακριτικό ρόλο για τις τράπεζες. Και οι επιχειρηματίες θα αποκτούν αυτόματα πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων, στην οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει το νέο σύστημα, θα επιτρέψει και τη σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών της άμεσης φορολογίας. Και, ίσως, σε δεύτερο χρόνο και της έμμεσης φορολογίας.

Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Με τις σημερινές συνθήκες το 10% της Κύπρου μπορεί να μοιάζει άπιαστο όνειρο, αλλά αν όλοι προσπαθήσουμε μπορεί κάποτε να ξυπνήσουμε και να είναι πραγματικότητα», δήλωσε με μία δόση ρομαντισμού στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στο «Εθνος».

Προσπάθεια για υποκλοπή στο password του Φιλιατρά News???

Ένα περίεργο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε χθές βράδυ.
Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, κάποιος αφελής προσπάθησε να ανακτήσει τον κωδικό εισόδου στον λογαριασμό του Φιλιατρά News.
Απέτυχε όμως.... Δεν ήξερε ότι για να βρεί ΕΣΤΩ τον κωδικό μας θα πρέπει πρώτα να εχει πρόσβαση στο e-mail του blog.
Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το E-mail επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά οι διαχειριστές μεταξύ μας και ουδείς εκ των τεσσάρων μας δεν ζήτησε ανάκτηση κωδικού του blog.

Πληροφορούμε λοιπόν τον επίδοξο "hacker" της κακίας .........

ώρας ότι τον κωδικό εισόδου στο Φιλιατρά News, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τον ανακτήσει.
Οσο για να τον βρεί θα πρέπει να έχει διαθέσιμα μπροστά του περίπου στα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια (4.500) χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια να κάνει συνδυασμούς όλο το 24ωρο.
Ο πολυψήφιος κωδικός μας αποτελείται από πάρα πολλούς χαρακτήρες (γράμματα νούμερα και σύμβολα ανακατεμένα) αλλά με τρόπο που έχουν μια λογική και εύκολα θυμόμαστε.
Συμβουλεύουμε λοιπόν τον επίδοξο hacker της κακίας ώρας να πάει να παίξει με κάτι άλλο..... πολύ εύκολο για αυτόν και να αφήσει τα sports που δεν ξέρει. Γιατί δεν θα καταφέρει κάτι.
Password δεν θα βρει στον αιώνα τον άπαντα. To Φιλιατρά Νews είναι απόλυτα διασφαλισμένο και παίρνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ backup ολόκληρου του ιστολογίου.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.