Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Party υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών από τον Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών.

Εκδήλωση για την υποδοχή των νέων πρωτοετών Φοιτητών διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στον prive χώρο του club Baraonda (Τσόχα 43, κοντά στο μετρό των Αμπελοκήπων) την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 11.00μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες με τον κο Θεοδόση Καρανικολόπουλο στα παρακάτω τηλέφωνα.
6977468361
6947799058

-

ΣτΕ: Εισήγηση για απόρριψη προσφυγών κατά του Καλλικράτη

Την απόρριψη των προσφυγών των Δήμων και Κοινοτήτων που στρέφονται κατά του «Καλλικράτη» (Ν. 3852/2010) θα εισηγηθούν την προσεχή Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Ν. Μαρκουλάκης και Παναγιώτα Καρλή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες κατά του Ν. 3852/2010, αλλά και κατά αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες καθορίζεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων ανά κάθε εκλογική περιφέρεια.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι ο ...........

Καλλικράτης είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η αντίθεση του «Καλλικράτη» στην ΕΣΔΑ ανάγεται στο ότι οι ενσωματώσεις και καταργήσεις των Δήμων έγιναν με τον ίδιο το νόμο 3852/2010, χωρίς να προβλέπεται για το σκοπό αυτό η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων οργάνων της Πολιτείας.

Παράλληλα, οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι εφόσον δεν υπάρχουν αποφάσεις της Πολιτείας που να αφορούν την εκτέλεση και εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν μπορεί να ελεγχθεί για την συνταγματικότητα και νομιμότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Ειδικότερα, οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας θα προτείνουν να απορριφθούν ως αβάσιμες οι προσφυγές των Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς «η διάταξη του άρθρου 102 του Συντάγματος επιτρέπει κατά την ενάσκηση νομοθετικής ή κανονιστικής εξουσίας στην ευρεία συνένωση των ΟΤΑ στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά τους, ο κ. Μαρκουλάκης και η κ. Καρλή αναμένεται να υποστηρίξουν ότι «δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος νόμος με τον οποίο προβλέπεται η κατάργηση, ακόμη και σε ευρύτατη έκταση, πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνένωση ή συγχώνευσή τους σε ενιαίους οργανισμούς και η ανάθεση στους οργανισμούς αυτούς της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων των καταργούμενων Δήμων και Κοινοτήτων βάσει τοπικών δεδομένων και κριτηρίων, τα οποία συναρτώνται κατ' αρχήν με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των οικείων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος».

Όσον αφορά στο θέμα των συνενώσεων ορεινών Δήμων (αρκετοί από τους οποίους έχουν προσφύγει στο ΣτΕ , οι δύο σύμβουλοι θα επισημάνουν ότι δεν απαιτείται ειδική αιτιολόγηση της επιλογής του νομοθέτη σε σχέση με κάθε συνένωση των ΟΤΑ.

Θα ισχυριστούν τέλος ότι υπάρχει προβληματισμός στο δικαστήριο για το αν είναι δυνατόν να προσβληθεί ευθέως νόμος, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση για τον «Καλλικράτη», καθώς μέχρι τώρα η νομολογία του δικαστηρίου έχει αποφανθεί ότι αυτό δεν είναι δυνατό και ότι μπορούν να προσβληθούν μόνο αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του νόμου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απειλή Γιαννακόπουλου περί αποχώρησης Παναθηναϊκού από την Α1

Εξοργισμένος με την απόφαση του ΠΣΑΚ να απεργήσουν επ’ αόριστον οι επαγγελματίες καλοθοσφαιριστές ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος, απείλησε με αποχώρηση των «πρασίνων» από την Α1 από του χρόνου.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» εμφανώς εκνευρισμένος στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ είπε προς τους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ: «Το μπάσκετ δεν είστε εσείς, είμαι εγώ που επί 15 χρόνια δίνω εκατομμύρια. Αν θέλετε να το διαλύσετε, διαλύστε το, να πάμε κι εμείς σπίτια μας, να βάλουμε και κανένα φράγκο στην τσέπη. Πρώτοι εμείς θα φύγουμε».

Η απειλή αυτή του Θανάση Γιαννακόπουλου .........

μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται υπερβολική, ίσως όμως δεν είναι. Φαίνεται πως στον Παναθηναϊκό εξετάζουν πολύ σοβαρά τη συμμετοχή της ομάδας στη Μεσογειακή Λίγκα, την οποία αναμένεται να συστήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με συλλόγους επίσης από Ιταλία, Τουρκία, Ισραήλ κι Αδριατική Λίγκα.

Το δρόμο της νέας λίγκας είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός με τις πρώτες σκέψεις να θέλουν τους δυο «αιώνιους» να επιστρέφουν στην Α1 για τη φάση μόνο των πλέι οφ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Συνδυασμοί Τριφυλίας. «Κλείνουν» και οι τελευταίες λεπτομέρειες

Την Κυριακή είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης στο Πρωτοδικείο των συνδυασμών για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και στα επιτελεία τους επικρατεί «οργασμός» συσκέψεων και αλλεπάλληλων επαφών και επικοινωνιών για την κατάρτισή τους!

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας»
Στο συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας», με υποψήφιο δήμαρχο το γιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο, το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο και κρατούνται μια – δυο θέσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων «ανοιχτές» για προσθήκες και «εκπλήξεις»!
Στο σύνολό τους, οι υποψήφιοι δημοτικοί ........

σύμβουλοι είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους τομέα, με διαρκή και έντονη κοινωνική παρουσία και δράση, αυτοδιοικητική πορεία, γνώσεις και κατάρτιση, καθώς και νέοι με δυναμισμό και σύγχρονες – προοδευτικές αντιλήψεις!
Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, καθώς και των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ηχηρά ονόματα των τοπικών κοινωνιών, με ευρεία αναγνωρισιμότητα και αποδοχή, με ικανότητες, δυνατότητες και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.

«Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη»

Στο συνδυασμό «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη», με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Κόλλια, το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ μένουν και εκεί κενές κάποιες θέσεις υποψηφίων για την «τελευταία στιγμή». Ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ονόματα υποψηφίων, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να μην είναι, τελικά, υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός πυρήνας των υποψηφίων είναι κομματικός και αποτελείται από μέλη και στελέχη της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο συνδυασμός έχει τη στήριξη της Ν.Δ. και ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κόλλιας το κομματικό χρίσμα. Στο συνδυασμό συμμετέχουν δήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και νέοι (πρώτη φορά) υποψήφιοι που θέλησαν να ασχοληθούν με τα κοινά. Όπως έχουμε ξαναγράψει, μετά τη «συνεργασία» Κόλλια – Τσίγγανου, στο ψηφοδέλτιο έγιναν και γίνονται απαιτούμενες αλλαγές και προσθήκες, για την «ισορροπία» στην εκπροσώπηση των «τάσεων». Για να επιτευχθεί αυτή, οι επαφές και διαβουλεύσεις είναι αλλεπάλληλες.

Θάρρος

Προεκλογική ομιλία Κόλλια στην Αθήνα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας με το συνδυασμό «Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη» Κώστας Κόλλιας θα συναντήσει τους Τριφύλιους της Αθήνας και θα τους απευθύνει προεκλογική ομιλία την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010, στις 6.00 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛ, Πειραιώς 1, στην Ομόνοια.

Ήδη εκτός από την ανοικτή πρόσκληση .........

που απευθύνεται σε καθέναν Τριφύλιο που διαμένει στην Αθήνα για προσωπική επαφή και διάλογο με τον κ. Κόλλια η ομάδα που έχει αναλάβει το συντονισμό της εκδήλωσης επικοινωνεί μαζί τους προκειμένου να τους ενημερώσει και να τους προσκαλέσει στην εκδήλωση.

Εγκαινιάζουν τα γραφεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας.

Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18 και την τρίτη 19 Οκτωβρίου σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία αντίστοιχα στα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας του υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη .........

από τον συνδυασμό, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο γραφείο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών και συγκεκριμένα δίπλα από το "Καφέ Μαντείο".
Την επόμενη μέρα Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 19:00 τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην Κυπαρισσία.

Αχαρακτήριστη επίθεση Δράκου κατά του Πέτρου Τατούλη και υποψήφιας

Σε μια αχαρακτήριστη επίθεση κατα του συνυποψηφίου του Πέτρου Τατούλη και υποψήφιας του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" προχώρησε ο για λίγο ακόμα καιρό νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Αναλυτικά η δήλωση του Κου Δράκου αναφέρει:

Όταν κάποιος αποζητά απεγνωσμένα ρόλο προσωπικής προβολής και σχεδιασμού της πολιτικής του καριέρας, στερούμενος επιχειρημάτων, επιδίδεται σε εύκολες αποστολές επιθετικότητας και ύβρεων.

Ό,τι κι αν λέει η ατυχήσασα, έκτη στους επτά, πολιτεύτρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας, το πολιτικό της μέλλον με τον κ. Τατούλη είναι δυσοίωνο και ο σχεδιασμός της νεφελώδης όπως και η υποψηφιότητα του ίδιου.
Αν η ίδια αισθάνεται λόγω της πολιτικής της περιθωριοποίησης από το Μεσσηνιακό Λαό ότι πρέπει να περιγράφει τον τόπο της ως τριτοκοσμικό, την κατανοούμε, αλλά δεν συμφωνούμε.

Με τον ίδιο τρόπο που ξεθωριάζει η δήθεν ...............

ανεξαρτησία του επίσημου υποψήφιου της κυβέρνησης του Μνημονίου και της Ανεργίας, έτσι ακριβώς ξεθωριάζει και η επικοινωνιακή του τακτική που καταγράφει και τον απόλυτο πανικό του.
Ας ασχοληθεί καλύτερα ο κ. Τατούλης με τα τελευταία γεγονότα που οι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ πετάνε ο ένας στον άλλον την καταρρέουσα υποψηφιότητά του σαν την καυτή πατάτα, και επιτέλους ας αφήσουν τον υπερήφανο Λαό της Μεσσηνίας να κρίνει για τέταρτη φορά το έργο Δημήτρη Δράκου, που είναι μοναδικό και έχει επιβεβαιωθεί με τρεις απανωτές νίκες, με μεγάλες διαφορές, απέναντι σε διαφορετικό αντίπαλο κάθε φορά.
Θυμίζουμε, 1998: Δράκος 54,7% - Κουλουριάνος 30,9%,
2002: Δράκος 54,4% - Τσιμπλής 32,1% και
2006: Δράκος 51,26% - Μαλαπάνης 31,63%.

Ο «μύθος Τατούλη», καταρρέει και δυστυχώς, ο πανικός της ήττας του αφαιρεί ένα ακόμη προσωπείο που επικαλείται, του πολιτικού πολιτισμού.
Εμείς μιλάμε για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και στις 7 Νοεμβρίου ξεκινάμε μαζί με τους συμπολίτες μας και χτίζουμε το αύριο του τόπου μας, με μοναδικό κίνητρο τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ΣΧΟΛΙΟ
Η δήλωση του κου Νομάρχη στην κρίση σας. Πάντως τέτοιο χάσιμο ψυχραιμίας από τον νομάρχη μας δεν το περιμέναμε....
Φαίνεται ότι η ψαλίδα της διαφοράς ανοίγει όλο και περισσότερο....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Νέα προϊόντα λανσάρει η ΕΑΣ Μεσσηνίας

Στα πλαίσια αύξησης της γκάμας των προϊόντων της η ΕΑΣ Μεσσηνίας λανσάρει το πατέ ελιάς Καλαμών. Πρόκειται για ένα παστεριωμένο προϊόν, φυσικό 100% χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Τα συστατικά του είναι ελιές καλαμών, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, ρίγανη και σκόρδο.

Το καθαρό βάρος είναι 135 γρ, συσκευάζεται σε..........

σκαφάκι 6 γυάλινων βάζων, με barcode : 5201298200065.
Θρεπτική αξία ανά 100 gr
Ενεργεια:278 Kcal/1.162Kj
Πρωτεΐνες : 1.7g
Υδατάνθρακες: 1.4g
Λιπαρα:29.5g
Νάτριο : 1.173g

Το προϊόν διατίθεται και σε συσκευασία 4,5 κιλών σε πλαστικό βαρέλι, δυο τεμαχίων ανά κιβώτιο, για HORECA.

Επιπλέον μπορείτε να προμηθεύεστε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, τις ελιές Καλαμάτας και

* Εκπυρηνωμενες
* Ροδέλες
* Μισές

σε συσκευασία των 2 κιλών (6 τεμάχια ανά κιβώτιο), 5 κιλών (2 τεμάχια ανά κιβώτιο) & 10 κιλών (1 τεμάχιο το κιβώτιο). Τα προϊόντα προτείνονται για εστιατόρια, ξενοδοχεία & αρτοποιία.

ΠΑΣΕΓΕΣ

Ανασφάλιστα όσα Ι.Χ. δεν περνούν από ΚΤΕΟ

Στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχηµάτων (ΚΤΕΟ) οδηγούνται άρον άρον πάνω από 2,7 εκατοµµύρια οχήµατα σε όλη τη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες τους δεν θα µπορούν πλέον να τα ασφαλίζουν.

Αυτό προβλέπει το νοµοσχέδιο-σκούπα για την Οδική Ασφάλεια που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων Δηµήτρης Ρέππας, το οποίο υποχρεώνει πλέον και άλλα περίπου 1,4 εκατ. δίκυκλα να εφοδιαστούν για πρώτη φορά µε Κάρτα Ελέγχου Θορύβου (ΚΕΘ).
Ειδικότερα, σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, στο .........

εξής δεν θα επιτρέπεται η ασφάλιση των οχηµάτων που ενώ έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν το έχουν κάνει. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειµένου να εκδώσουν πλέον καινούργιο ασφαλιστήριο συµβόλαιο, θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήµατος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Σε όλη τη χώρα κυκλοφορούν σήµερα περίπου 4,6 εκατ. οχήµατα, τα οποία εµπίπτουν στις διατάξεις περί υποχρεωτικού περιοδικού τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ. Ωστόσο, στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (57 δηµόσια και 102 ιδιωτικά), σύµφωνα µε τα στοιχεία των ίδιων των κέντρων, προσέρχεται για ελέγχους µόνο το 55% των οχηµάτων. Το υπόλοιπο 45% αποφεύγει συστηµατικά τον τεχνικό έλεγχο.

Μείωση στο πρόστιµο

Αλλαγές περιλαµβάνει το νοµοσχέδιο και για το ύψος και τη διαδικασία πληρωµής του προστίµου για όσους δεν περνούν τα οχήµατά τους από ΚΤΕΟ. Συγκεκριµένα, µειώνεται το πρόστιµο των 400 ευρώ για τη µη έγκαιρη προσέλευση σε ΚΤΕΟ, καθώς πλέον ορίζεται ότι αν ο οδηγός εντός δεκαηµέρου προσκοµίσει το δελτίο τεχνικού ελέγχου θα µπορεί να καταβάλει το 1/8 του προστίµου, δηλαδή 50 ευρώ.

Με το ίδιο νοµοσχέδιο υλοποιείται παλαιότερη εξαγγελία του υπουργείου για την εφαρµογή της Κάρτας Ελέγχου Θορύβου (ΚΕΘ) για τα δίκυκλα - τρίκυκλα. Ο στόλος των δικύκλων υπολογίζεται σήµερα σε περίπου 1,4 εκατοµµύρια, εκ των οποίων περίπου 550.000 κυκλοφορούν στην Αττική. Σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, ο ειδικός έλεγχος εκποµπών θορύβου θα γίνεται σε δηµόσια ή ιδιωτικά ΚΤΕΟ ή σε ειδικά – εξουσιοδοτηµένα από τις υπηρεσίες µεταφορών των περιφερειών της χώρας – συνεργεία µοτοσυκλετών έναντι αµοιβής. Το προσεχές διάστηµα αναµένεται να ανακοινωθεί και το ειδικό τέλος για την έκδοση της ΚΕΘ, το οποίο πάντως δεν αποκλείεται να είναι και µηδενικό για την πρώτη φορά και ο µοτοσυκλετιστής να πληρώνει µόνο για τον υποχρεωτικό επανέλεγχο.

Με το ίδιο νοµοσχέδιο απλοποιείται η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων και συνεργείων αερίων καυσίµων (υγραερίου και φυσικού αερίου).

Ειδικότερα, καταργείται η έως τώρα ισχύουσα απόσταση των 200 µέτρων µεταξύ των πρατηρίων υγρών καυσίµων και διατηρείται µόνον η απόσταση των 50 µέτρων λειτουργίας τους από χώρους µαζικής προσέλευσης και συνάθροισης.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ!

Στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (57 δηµόσια και 102 ιδιωτικά) προσέρχεται για ελέγχους µόνο το 55% των οχηµάτων!

Alfavita.gr

Ανακύκλωση ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών στην Καλαμάτα

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ο ΣΚΑΪ και το ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ 93FΜ θα πραγματοποιήσουν ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τις 08.00 - 13.00 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Εκεί θα βρίσκονται κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών τα οποία θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές σας.
Μπορείτε να ανακυκλώσετε όλα τα ..........

μέρη των computers σας, εκτυπωτές, μελάνια, κινητά, scanner, πολυμηχανήματα, φορτιστές, αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών (δισκέτες-dvd players- σκληροί δίσκοι κ.α), ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες, τηλεοράσεις τηλέφωνα κ.α.).
Απαραίτητη προϋπόθεση οι συσκευές να μην είναι αλλοιωμένες, σπασμένες ή κατεστραμμένες.

Για δύο ώρες, από τις 11.00-13.00 σε κοινή ραδιοφωνική εκπομπή, θα μιλήσουμε για την ανακύκλωση, θα ενημερωθούμε και θα παρακολουθήσουμε τους ρυθμούς της ανακύκλωσης κάθε πόλης.
Λίγο μετά τις 12.30 θα γίνει κλήρωση και ένας από τους συμμετέχοντες στην ανακύκλωση θα κερδίσει ένα δώρo έκπληξη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ στο www.skai.gr

Το σλόγκαν μας;
Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Δεν πετάμε τίποτα

Νέα εξέταση ούρων για διάγνωση του καρκίνου του προστάτη

Νέα εξέταση ούρων για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, η οποία υπόσχεται πιο απλές και ακριβείς προβλέψεις, ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες.

Η ανακάλυψη των επιστημόνων, με επικεφαλής τον δρα Χέιλι Γουίτακερ του Ινστιτούτου Ερευνών Κέμπριτζ (CRUK), δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE.

Η εξέταση βασίζεται στην ανίχνευση των επιπέδων της πρωτεΐνης MSMB και θα μπορούσε σταδιακά να αντικαταστήσει την υπάρχουσα εξέταση αίματος για το προστατικό αντιγόνο (PSA).
Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μειώνεται .............

σημαντικά στους άνδρες που έχουν καρκίνο του προστάτη και τα επίπεδα της εξαρτώνται από την επιθετικότητα του καρκίνου.

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η εξέταση ούρων έχει διπλάσια ακρίβεια σε σχέση με την εξέταση αίματος. Το επίπεδο της πρωτεΐνης MSMB, η οποία παράγεται από τον προστατικό αδένα, επηρεάζεται από μια γενετική αλλαγή που συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές ανέφεραν πάντως ότι χρειάζονται πρόσθετες δοκιμές σε περισσότερους ανθρώπους για να αποδειχτεί ο βαθμός αποτελεσματικότητας της νέας μεθόδου και η ανωτερότητά της σε σχέση με τον έλεγχο του PSA.

Αν αυτό όντως συμβεί, τότε είναι δυνατό μελλοντικά να δημιουργηθούν απλές και φθηνές τυποποιημένες συσκευασίες (κιτ) για τεστ ούρων, που θα παρέχουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια κλινική δοκιμή σε 1.200 άνδρες, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα. Θα ακολουθήσουν και άλλες δοκιμές, καθώς θα πρέπει οι γιατροί να παρακολουθήσουν σε βάθος χρόνου τους άνδρες που είχαν χαμηλό επίπεδο της πρωτεΐνης MSMB, για να βεβαιώσουν ότι πράγματι εμφάνισαν καρκίνο του προστάτη και ότι συνεπώς η νέα εξέταση είναι αξιόπιστο και μπορεί να προβλέψει έγκαιρα την μελλοντική εμφάνιση της νόσου.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κομισιόν: Πιο ακριβές οι επικοινωνίες - χρονοβόρες οι διαδικασίες φορητότητας αριθμού στην Ελλάδα

Οι τιμολογήσεις των επικοινωνιών εξακολουθούν να είναι ελαφρώς υψηλότερες στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε. ενώ οι διαδικασίες φορητότητας αριθμού παραμένουν εξαιρετικά χρονοβόρες.

Aυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε η Επίτροπος για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες N. Kroes, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Από την τακτική παρακολούθηση της γενικής πορείας της αγοράς τηλεπικοινωνιών εκ μέρους των υπηρεσιών της Επιτροπής διαπιστώνεται συνολική βελτίωση στις τιμές καταναλωτή.
Για παράδειγμα, ο μέσος όρος της ..........

μηνιαίας δαπάνης για σταθερή τηλεφωνία των οικιακών χρηστών στην ΕΕ μειώθηκε από 41,3 ευρώ το 2003 σε 38,4 ευρώ το 2009 και ο μέσος όρος της μηνιαίας δαπάνης για κινητή τηλεφωνία από 36,64 ευρώ το 2004 σε 19,25 ευρώ το 2009. Η εξέλιξη των τιμών στην Ελλάδα αντανακλά εν γένει την τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, η τιμολόγηση παραμένη σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο - 0,14 ευρώ ανά λεπτό στην Ελλάδα έναντι 0,11 κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι με βάση τους στόχους του κανονιστικού πλαισίου του 2003, στο τομέα της πληροφορίας τέθηκε ο στόχος της κατοχύρωσης του δικαιώματος πρόσβασης όλων των καταναλωτών σε ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές (τηλέφωνο, φαξ, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, δωρεάν κλήση αριθμών άμεσης ανάγκης), περιλαμβανομένου και του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Στην ερώτηση κατά πόσο αυτό πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα η Ολλανδή Επίτροπος σημείωσε πως η καθολική υπηρεσία, όσον αφορά τη βασική φωνητική τηλεφωνία, παρέχεται σε όλα τα κράτη μέλη.

Στα περισσότερα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, τούτο έχει υλοποιηθεί με την επιβολή υποχρεώσεων παροχής καθολικής υπηρεσίας σε συγκεκριμένη(ες) επιχείρηση(επιχειρήσεις).

Όσον αφορά τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, οι κλήσεις προς αυτές τις υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε όλα τα κράτη μέλη. Το κανονιστικό πλαίσιο του 2009, που θα αρχίσει να ισχύει στις 25 Μαΐου 2011, ενισχύει περαιτέρω τους κανόνες για την πρόσβαση των χρηστών με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στον αριθμό 112, ώστε να τους παρέχεται ισοδύναμη πρόσβαση με αυτή που απολαύουν άλλοι τελικοί χρήστες.

Παρόλαυτα, η Ελλάδα παραμένει εντυπωσιακά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον χρόνο που απαιτείται για την φορητότητα τόσο ενός κινητού - η Ελλάδα καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις και απαιτούνται 12 ημέρες ενώ κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. απαιτούνται 4,1 (Πίνακας 2) - όσο και ενός σταθερού αριθμού - η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη χειρότερη θέση με απαιτούμενες ημέρες φορητότητας τις 12 όταν στην Ε.Ε. απαιτούνται κατά μέσο όρο 5.9.

Ναυτεμπορική

Ξαναβγάζουν τα τασάκια στα τραπέζια εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφέ

Εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφετεριών είναι αποφασισμένοι να μην υπακούσουν στον νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα μέσα στα μαγαζιά τους, καθώς όπως υποστηρίζουν η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί μέσα σε στον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου τους οδηγεί στο λουκέτο.

Ο Γιάννης Χατζηαλέξης διατηρεί καφετέρια στο Μικρολίμανο όπως μας εξήγησε η απαγόρευση καπνίσματος τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση καθώς απασχολεί περισσότερα από 30 άτομα προσωπικό και τα έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα.
Αυτό σε συνδιασμό με τους αυξημένους ...........

φόρους τον οδηγεί όπως λέει μαθηματικά στον οικονομικό μαρασμό.

Χθές η Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισαν ύστερα από πολύωρη σύσκεψη να προχωρήσουν από μόνοι τους στην άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος αν μέχρι την Κυριακή η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει άμεσα το μέτρο και δεν τους καλέσει να συζητήσουν λύσεις ώστε να βρεθεί μια μέση λύση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χ. Τσάκος η φορολόγηση προς τα καταστήματα πώλησης καφέ φθάνει το 38 % (ΦΠΑ- Ειδικός φόρος κατανάλωσης), το 25% του τζίρου πηγαίνει στις ΔΕΚΟ ενώ 10-15% έχει πέσει ο τζίρος των καταστημάτων λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Μπορεί οι εστιάτορες να ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να βρεθεί φόρμουλα ώστοσο το μέτρο κατά του καπνίσματος είναι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsit, προσωπικό στοίχημα του ίδιου του πρωθυπουργού και θεωρείται δυναμικός αντικαπνιστής.

Πάντως ήδη σε πολλές καφετέριες το μέτρο του καπνίσματος έχει ατονήσει. Ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις είναι σαν να μην ξεκίνησε ποτέ η συγκεκριμένη απαγόρευση.

Δ' Εθνική. Ποιοι σφυρίζουν τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Δ΄ εθνικής κατηγορίας.

Αναλυτικά ο πίνακας.........


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – ΓΚΡΙΖΕΠΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΠΗΤΤΑΣ – ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ (ΗΛΕΙΑΣ)


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΚΟΒΕΣΗΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)


ΖΑΒΛΑΝΙ – ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΛΥΤΡΑΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΝΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΣ – ΝΤΖΑΝΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)


ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ – ΑΧΑΙΚΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΚΚΡΙΔΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΣΑΝΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)


ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ (ΑΧΑΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΚΟΥΤΣΗΣ – ΚΑΜΖΟΛΑΣ (ΑΧΑΙΑΣ)


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΣΤΕΡΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ – ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)ΣΠΑΡΤΗ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΛΛΙΑΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΚΟΡΟΛΗΣ – ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

Από αύριο Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, συμφωνήθηκε ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών.
Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου θα .........

καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, επισήμανε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας.

Η τιμή πώλησης

Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, θα ξεκινά από τα 67 λεπτά το λίτρο.

Στα 70 λεπτά προβλέπεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή, ενώ στην περιφέρεια -και κυρίως στα νησιά- οι τιμές θα φθάνουν τα 77-78 λεπτά.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Κουσελά.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Iστοσελίδα του συνδυασμού «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»‏

Ηλεκτρονική σελίδα στο διαδίκτυο απόκτησε ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας κου Κώστα Κόλλια «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Η Διεύθυνση που μπορείτε αν την δείτε είναι http://www.trifilia-kollias.gr

Μέσα από αυτήν οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τον υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια μέσα από τη δράση του στο συνδικαλισμό, την πολιτική, τα ελληνικά γράμματα και τη συμμετοχή του στα δρώμενα της Τριφυλίας.
Μπορεί ακόμα να δει τα ονόματα των ...........

υποψηφίων συμβούλων, να διαβάσει συνεντεύξεις στον τύπο του κ. Κόλλια, και γενικά να πληροφορηθεί τα νέα που υπάρχουν για το συνδυασμό.

Οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν με το συνδυασμό στη διεύθυνση ekloges@trifilia-kollias.gr.
Το τηλέφωνο του εκλογικού κέντρου των Φιλιατρών είναι 27610-33129 ενώ η διεύθυνση στο Facebook «Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη».

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

Σπάρτη

0-2

Πάμισος

Αστέρας Μαχαιράδου

1-0

Κυπαρισσία

Ζαβλάνι

2-0

Ατρόμητος Λάππα

Τριταϊκός

4-2

ΑΟ Κροκεών

Καλαμάτα

0-4

Αχαϊκή

Εθνικός Σαγέϊκων

1-0

Διαγόρας Βραχνέϊκων

Αστέρας Αμαλιάδας

0-0

Αχιλλέας Καμαρών

Εράνη Φιλιατρών

0-2

Ρεπό: ΜεσσηνιακόςΑκολουθεί η βαθμολογία της 5ης Αγωνιστικής
1

Αστέρας Αμαλιάδας

13

2

Καλαμάτα

12

3

Αχαϊκή

12

4

Σπάρτη

11

5

Ατρόμητος Λάππα

10

6

Πάμισος

10

7

Εράνη Φιλιατρών

9

8

Αστέρας Μαχαιράδου

7

9

Αχιλλέας Καμαρών

7

10

Κυπαρισσία

6

11

Τριταϊκός

4

12

Μεσσηνιακός

4

13

ΑΟ Κροκεών

3

14

Διαγόρας Βραχνέϊκών

2

15

Ζαβλάνι

1

16

Εθνικός Σαγέϊκων

1

17

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

1Χωρίς φιλάθλους το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Οριστικά χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του θα υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε μέσα σε πέντε λεπτά την έφεση του Παναθηναϊκού στην αρχική ποινή για τιμωρία της έδρας του με μία αγωνιστική και 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Και όλα αυτά γιατί οι οπαδοί των «πράσινων» δημιούργησαν επεισόδια στον αγώνα της ομάδας τους στην Καβάλα.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ............

Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει την ποινή μέσω της νομικής υπηρεσίας της, δηλαδή του κ. Κάρμη, ωστόσο, η Επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ήταν ανένδοτη και μέσα σε 5 λεπτά εκδίκασης έληξε την διαδικασία απορρίπτοντας το αίτημα των «πράσινων».

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάντως, υπάρχουν παράπονα, καθώς πίστευαν πως θα έπρεπε να εξαντληθεί το περιθώριο του χρηματικού προστίμου, πριν προχωρήσει η ποινή σε τιμωρία της έδρας.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κεραυνός εν αιθρία. Επιχειρησιακά ήταν απαράδεκτη η σύλληψη ενός οπαδού και προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκτεταμένα τα επεισόδια, αλλά ως μεμονωμένα, για τα οποία η ΠΑΕ δεν έχει ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αντικειμενική ευθύνη εξαιτίας πράξεων η παραλείψεων της αστυνομίας. Έπρεπε να εξαντληθεί η διάταξη που προβλέπει μεγαλύτερο πρόστιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμης.

Βέβαια δεν κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη της επιτροπής και κατά συνέπεια την απόφαση, παρά τις προσπάθειες και του υπεύθυνου ασφαλείας της ομάδας, Θεόδωρου Γεωργόπουλου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν μηδαμινά τα επεισόδια και δεν επηρέασαν την ζωή της πόλης».

Ατύχημα στην Χαλυβουργική. Τέσσερις οι τραυματίες

Σε ατύχημα οφείλεται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά και ο τραυματισμός τεσσάρων εργαζομένων στο εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, κατά τη μεταφορά μάγματος μετάλλου με πολύ μεγάλη θερμότητα από την υψικάμινο στα καλούπια, μέσω γερανογέφυρας, έσπασαν τα συρματόσχοινα του σιλό, που μετέφερε το μάγμα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο κτήριο της αποθήκης με τα λάδια.

Κατά την πτώση του άνοιξε το κάτω ..........

μέρος του σιλό με αποτέλεσμα να χυθεί έξω το πυρακτωμένο μέταλλο και να προκληθεί πυρκαγιά. Από κομμάτια του λιωμένου μετάλλου, που εκτινάχθηκαν υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα, σε βαθμό 80%, 53χρονος εργαζόμενος και 30% 30χρονος συνάδελφός του ενώ εκδορές υπέστη ένας ακόμα και ένας τέταρτος έσπασε το πόδι του στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί.

Οι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους δύο τελευταίους και αποχώρησαν. Παραμένουν για νοσηλεία οι δύο εγκαυματίες εκ των οποίων ο 53χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου κάλεσαν την Πυροσβεστική και επιτόπου έφθασαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει, ενώ μέχρι αργά έκαναν ψύξη στον χώρο γύρω από το μάγμα, προκειμένου να μην υπάρξει επέκταση.

Οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο πριν φθάσει στον τόπο της πυρκαγιάς η πυροσβεστική. Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Express

Ευρωλίγκα. Στην ΕΡΤ οι αγώνες της. Αποχώρησε ο ΣΚΑΪ

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Ευρωλίγκα ο «ΣΚΑΪ» ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να μεταδώσει τους αγώνες της Ευρωλίγκα, κάτι που αντίθετα θα πράξει η «ΕΡΤ»!

Το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι το πρώτο που θα δείξει το κρατικό κανάλι, αλλά και το εναρκτήριο της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ΣΚΑΪ και ΝΟVA υπέγραψαν το καλοκαίρι συμβόλαιο τετραετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ .........

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ TV, μετά από πολυετή τηλεοπτική κάλυψη αγώνων μπάσκετ της Ευρωλίγκας, ανακοινώνει την αποχώρησή του από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό και αθλητικό προϊόν.

Αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αποστασιοποίηση του ομίλου ΣΚΑΪ από την Ευρωλίγκα και το μπάσκετ γενικότερα.

Μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, την ιστοσελίδα woop.gr και τις αθλητικές εκπομπές της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, θα προβάλλονται αγώνες και στιγμιότυπα της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, στην οποία άλλωστε συμμετέχουν και σπουδαίες ελληνικές ομάδες».

Τελεσίγραφο από τους εστιάτορες - Θα αγνοήσουν τον αντικαπνιστικό νόμο

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν η γουλιά που ξεχείλισες το ποτήρι για τα έσοδα των εστιατόρων

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι εστιάτορες και τα συναφή επαγγέλματα ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις ως αντίδραση σε μία σειρά γεγονότων που τους έχουν στεγνώσει οικονομικά και τους οδηγεί κατευθείαν στον οικονομικό μαρασμό.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων συνεδρίασαν και προσανατολίζονται να απεργήσουν μέσα στον Οκτώβριο.
Όπως υποστηρίζουν έχει αυξηθεί κατά ..........

38% η φορολόγηση στα προϊόντα που πωλούν, κατά 25% έχει αυξηθεί το κόστος που πληρώνουν προς τις ΔΕΚΟ, ενώ ο αντικαπνιστικός νόμος έχει προκαλέσει μείωση του τζίρου κατά 25%.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση αποφάσισαν πως εάν μέχρι τις 17 του μήνα δεν τους έχει καλέσει ο αρμόδιος υπουργός ή δεν γίνει αναστολή του νόμου για δύο χρόνια τότε θα προχωρήσουν σε λευκή απεργία που στην ουσία σημαίνει πως θα επιτρέπουν το κάπνισμα.

Όλα αυτά τα παραπάνω έχουν φέρει τους εστιάτορες σε δεινή οικονομική θέση και ζητάνε να διακοπεί το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος και να συζητηθεί από την αρχή, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Μία από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει είναι να επιτρέπεται το κάπνισμα μία ημέρα την εβδομάδα.

Newsit

Άδεια Εκλογών: Η εγκύκλειος του ΥΠ.ΕΣ για την χορήγηση τους

Aδεια από μία μέχρι τρεις το πολύ εργάσιμες ημέρες χορηγείται στους τακτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μία ημέρα άδεια χορηγείται σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 100-200 χλμ. (200-400 χλμ. σε όσους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας).
Άδεια δύο ημερών για μετακίνηση 201-400 χλμ. (ή πάνω από 400 σε όσους εργάζονται πενθήμερο)
και άδεια τριών ημερών για όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω ή σε νησιά.
Oι υπάλληλοι υποχρεούνται να ...............

προσκομίσουν βεβαίωση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ότι συμμετείχαν στις εκλογές. Ο χρόνος της άδειας δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Aμυνας όλοι οι στρατευμένοι και των τριών κλάδων των Eνόπλων Δυνάμεων που υπό κανονικές συνθήκες επρόκειτο να απολυθούν από τις 4 έως τις 16 Νοεμβρίου 2010 απολύονται στις 4 Νοεμβρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Express

Ιερό πόλεμο κατά της κάρτας του πολίτη ετοιμάζει η Εκκλησία

Έτοιμη να ανοίξει πόλεμο με την Πολιτεία, κινούμενη στη γραμμή μερίδας των «σκληρών» μητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόμη εκδοθεί, εμφανίζεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Υιοθετώντας εν μέρει τις ενστάσεις των πιο «σκληρών», αποφάσισε την Τρίτη να αναθέσει σε δύο συνοδικές επιτροπές να μελετήσουν την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως αποφάσισε η Σύνοδος, η Επιτροπή ..........

Δογµατικών και Νοµοκανονικών Ζητηµάτων και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων θα µελετήσουν το ζήτηµα σε συνεργασία «µε ειδήµονες Καθηγητές των τοµέων της Ορθοδόξου Δογµατικής, του Συνταγµατικού Δικαίου και της Πληροφορικής». Στη συνέχεια θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους στη Σύνοδο.

Υπενθυµίζεται πως την περασµένη εβδοµάδα µητροπολίτες είχαν διατυπώσει ενστάσεις για την κάρτα στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς είχε στείλει επιστολή προς τη Σύνοδο και ζητούσε η έκδοση της κάρτας να αποτελέσει θέµα συζήτησης στην Ιεραρχία.

Στο ίδιο µήκος κύµατος και οι κληρικοί από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων: στις αρχές του µήνα έβγαλαν ψήφισµα στο οποίο διατυπώνουν την ανησυχία τους για την κάρτα του πολίτη, που προορίζεται να αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα από το 2011.

Μεταξύ των µητροπολιτών που διαφωνούν µε την καθιέρωση της κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιµος. Την περασµένη εβδοµάδα σε κήρυγµά του είχε αναρωτηθεί αναφερόµενος στην κάρτα «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».

Θέση εµµέσως κατά της κάρτας είχε πάρει την περασµένη Παρασκευή και συνολικά η Ιεραρχία. Με τον ισχυρισµό πως υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης και αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής, είχε προαναγγείλει µε ανακοίνωσή της ότι θα µελετήσει σειρά θεµάτων, ανάµεσά τους και την κάρτα του πολίτη, προκειµένου να καταθέσει τις απόψεις της στα αρµόδια όργανα της Πολιτείας.

«Παραπέμπει στο 666»

Αντιδράσεις για την έκδοση της κάρτας του πολίτη έχουν διατυπώσει και οµάδες ιερέων και πιστών που ανήκουν στο συντηρητικό και σκληροπυρηνικό µπλοκ της Εκκλησίας.

Ισχυρίζονται ότι η κάρτα παραπέµπει στο... 666 και στην Αποκάλυψη. Οι οµάδες αυτές έχουν διοργανώσει ηµερίδες και συγκεντρώσεις κατά της κάρτας. Σε ένα μπλογκ µάλιστα µαζεύουν υπογραφές.

Από in.gr

Στα 70 λεπτά/λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Από τα 67 λεπτά το λίτρο θα ξεκινά η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 70 λεπτά, την ώρα που στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά, οι τιμές θα αγγίζουν τα 77 - 78 λεπτά το λίτρο.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Χάρης Μαυράκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής Γιώργος Μασσαλής, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.
Οι αυξημένες τιμές στην περιφέρεια ..........

αποδίδονται σε υψηλότερα κόστη μεταφοράς, με βυτία ή / και πλοία.

Νωρίτερα, θετική ήταν έκβαση της συνάντησης του υφυπουργού με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και πλέον η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει κανονικά από την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουσελάς επανέλαβε ότι οι επιστροφές φόρου θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών σε διάστημα 2 ημερών ενώ από 1ης Ιανουαρίου του 2011, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, θα καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως αυτό δεν σηματοδοτεί κατάργηση του "Ήφαιστου", δηλαδή του συστήματος μέσω του οποίου γίνονται σήμερα οι επιστροφές φόρου στους βενζινοπώλες, καθώς ο μηχανισμός θα διατηρηθεί για τον έλεγχο των παραστατικών πώλησης πετρελαίου που θα εξακολουθήσουν να υποβάλλουν οι πρατηριούχοι. «Σε όσους καθυστερούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, θα αφαιρείται η άδεια διανομής πετρελαίου», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, εφόσον δεν βρεθεί προηγουμένως μηχανισμός επιστροφής του επιπλέον φόρου στους δικαιούχους.

Επεσήμανε τέλος, ότι οι καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΕΦΚ από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο αφορούν μόνο 270 βενζινοπώλες, για ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους εφόσον προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανονικά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας .......

Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, επεσήμανε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.

Σε εξέλιξη ήταν η συνάντηση του κ. Κουσελά με τη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δέσμευση Μ. Χρυσοχοΐδη για μείωση των τιμών

Τη διαβεβαίωση ότι οι τιμές στην αγορά θα έχουν πέσει μέχρι τα Χριστούγεννα έδωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ κάλεσε τις πολυεθνικές που καταφεύγουν σε υπερτιμολογήσεις αγαθών να συμμορφωθούν με το νόμο, διαμηνύοντας ότι διαφορετικά θα προσπαθήσει να τους εφαρμόσει ο ίδιος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ...........

Real, ο κ. Χρυσοχοΐδης, παραδέχθηκε ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο τιμών στη χώρα και απέδωσε το γεγονός αυτό στην ανυπαρξία καταναλωτικού κινήματος, αλλά κυρίως στη μέθοδο που λειτουργούν οι μηχανισμοί της αγοράς, που –όπως είπε- είναι άναρχος, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει ο καθένας τις τιμές με έναν τρόπο που είναι τελικώς παράνομος.

Εξήγησε εν συνεχεία ότι το υψηλό επίπεδο των τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς, «οφείλεται στο γεγονός ότι κυρίως πολυεθνικές επιχειρήσεις που δρουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα από 20-30%. «Αυτό έγινε ανεκτό από την πολιτεία για πάρα πολλά χρόνια και δεν μπορεί να συνεχίσει. Σε αυτό το ζήτημα, πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι», τόνισε και πρόσθεσε ότι η δική του αποστολή, ως πολιτικού, είναι να προσπαθήσει να εφαρμόσει τους νόμους.

Ο υπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση του τιμάριθμου, η οποία σε μεγάλο βαθμό υποστήριξε ότι οφείλεται στις αυξήσεις σε ΔΕΗ, συγκοινωνίες, κρατικές και ημικρατικές ΔΕΚΟ. Χαρακτήρισε πάντως δικαιολογημένους τους «φόρους και τις αυξήσεις στα τιμολόγια που αποφασίστηκαν από το κράτος, καθώς όπως ανέφερε, «υπάρχει θέμα εσόδων και δεν υπήρχε άλλος τρόπος σε αυτή τη φάση τουλάχιστον που το κράτος είναι ανοργάνωτο να συγκεντρωθούν χρήματα άμεσα».

Αναγνώρισε ακόμη ότι το γεγονός αυτό πολλές φορές έχει και αντίθετες επιπτώσεις όσον αφορά στην κατανάλωση, η οποία πέφτει, γιατί ακριβαίνουν τα πράγματα, άρα μειώνεται η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων και συνέχισε: «Από την άλλη πλευρά υπάρχει το θέμα των ΔΕΚΟ, οι οποίες ασκούν ένα κοινωνικό έργο. Οι αστικές συγκοινωνίες για παράδειγμα στην Αθήνα, έχουν ένα κοινωνικό έργο και μάλιστα πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι ποτέ δεν πρέπει να χαθούν. Πρέπει να είναι υγιείς».

Τάχθηκε επίσης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να φύγουν από τα χέρια της κοινωνίας». «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία πρέπει να παραμείνουν στα κοινωνικά χέρια, χρειάζεται ωστόσο, να δούμε με ποιον τρόπο, η απελευθέρωση της ενέργειας η οποία θα γίνει, θα έχει θετικές συνέπειες και στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία. Και το τονίζω, διότι τα πολλά χρόνια που πέρασαν, όχι μόνο της ΝΔ, η απελευθέρωση της ενέργειας λειτούργησε υπέρ των επιχειρήσεων και όχι υπέρ της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα και της κοινωνίας», παρατήρησε.

Λέξη κλειδί η ανάπτυξη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε λέξη κλειδί για την έξοδο από την ύφεση την ανάπτυξη και ανέφερε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα ο αναπτυξιακός νόμος.

«Δεν βγαίνει αν συλλέγουμε μόνο φόρους και τελικώς υπάρχει μία διαδικασία περικοπής των δαπανών. Δεν μπορούμε να ζήσουμε και να επιβιώσουμε ως χώρα έτσι. Η λέξη κλειδί και απάντηση είναι ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ωστόσο τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζονται στον αναπτυξιακό τομέα και στην προσέλκυση επενδύσεων λόγω της ύφεσης. «Αυτή τη στιγμή, κανένας μεγάλος επενδυτής, ιδιώτης, από μόνος του, δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Έρχονται οι Κινέζοι, γιατί είναι μία απόφαση της κυβέρνησής τους, είναι μία πολιτική απόφαση, θέλουν στρατηγικά να χρησιμοποιήσουν τη χώρα για την Ευρώπη, έρχονται οι Άραβες, γιατί και αυτοί έχουν πάρει κάποιες πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την Ευρώπη, ή την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Είναι δύσκολο σε μία χώρα η οποία δεν έχει ακόμη κριθεί στα μάτια τους η διάσωσή της, να έρθουν», επισήμανε.

Αισιοδοξία για τις εξαγωγές

Από την άλλη εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τομέα των εξαγωγών, εκτιμώντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε μία θεαματική αύξηση», ενώ αναφέρθηκε και στις καινοτομίες που προωθεί η κυβέρνηση για τη δημιουργία χρηματοδοτικών ταμείων. «Ρίχνουμε λεφτά στην αγορά και μαζί με τις τράπεζες, δημιουργούμε μία μόχλευση, κρατικών χρημάτων από το ΕΣΠΑ και τραπεζικών πόρων», σημείωσε.

Αναφερόμενος τέλος στα λουκέτα που μπαίνουν στην αγορά, ο υπουργός τόνισε πως ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων, περίπου 25% θα κλείσει και το ίδιο διάστημα θα ανοίξει ένα ποσοστό 10-15%. «Το ζήτημα είναι να μην χαθούν επιχειρήσεις που μπορούν να σωθούν και δεν σώζονται γιατί δεν χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες, δηλαδή είναι υγιείς επιχειρήσεις και χάνονται επειδή υπάρχει αυτή η στενότητα του χρήματος στην αγορά», κατέληξε.

Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση ένταξης δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων καταναλωτών συνεχίζεται κανονικά, τονίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωσή του και παρέχει διευκρινίσεις για τους δικαιούχους που δεν έχουν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τους.

Ειδικότερα για την περίπτωση τους ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

* Στις περιπτώσεις συζύγων δεν ...........

απαιτείται αλλαγή λογαριασμού από το όνομα του ενός στο όνομα του άλλου ανεξάρτητα ποιος από τους δύο είναι δικαιούχος

* Στην περίπτωση αλλαγής ονόματος λογαριασμού μεταξύ μελών της ίδιας οικογένειας θα μεταφέρεται η προκαταβολή από τον παλιό στο νέο πελάτη χωρίς καμία επιβάρυνση.

* Στις λοιπές περιπτώσεις που απαιτείται προκαταβολή η αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται άμεσα αποδεκτή, η δε όποια προκαταβολή δεν καταβάλλεται κατά την υποβολή της αίτησης αλλά σε έξι ισόποσες άτοκες διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών

* Εάν απαιτείται υποβολή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) λόγω του ότι έχουν παρέλθει 14 έτη από την υποβολή της προηγούμενης, αυτή μπορεί να υποβληθεί σε διάστημα 6 μηνών από την αλλαγή του ονόματος του λογαριασμού. Σημειώνεται ότι κατά νόμο υπόχρεος για την υποβολή είναι ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Παράλληλα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, το ΥΠΕΚΑ μελετά τη δυνατότητα για περαιτέρω ρυθμίσεις σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία στην κατεύθυνση απαλοιφής τυχόν γραφειοκρατικών εμποδίων, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

«Περαιτέρω μελετώνται επίσης μέτρα με στόχο τη μείωση των όποιων επιβαρύνσεων για τις παραπάνω περιπτώσεις» προσθέτει το υπουργείο.

Διευκρινίζεται ότι «οι μειώσεις κατά 10% ή 20% αναφέρονται στη σημερινή τιμή του Οικιακού Τιμολογίου. Οι όποιες μεταβολές ισχύσουν για τις λοιπές κατηγορίες καταναλωτών δεν εφαρμόζονται στους δικαιούχους του ΚΟΤ».

»Έτσι η τιμή του Κοινωνικού Τιμολογίου από 1/1/2011 θα είναι μικρότερη κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το Οικιακό Τιμολόγιο που θα ισχύει για τις αντίστοιχες χρεώσεις των λοιπών καταναλωτών (της τάξης του 20% ως 30% μικρότερη)».

in.gr

Διατροφική βόμβα για τα παιδιά μας: Μετά από 6 μήνες το burger των Mac Donald's δεν αλλοιώθηκε!

Τελικά τι βάζουμε στο στομάχι μας; Μάλλον σκουπίδια αλλά και ότι άλλο φανταστείτε μας σερβίρουν τα περισσότερα φαστ φουντ καταστήματα. Το ρεπορτάζ βρετανικής εφημερίδας τρομάζει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Η φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, Σάλι Ντέιβις πήγε πριν από 6 μήνες σε ένα κατάστημα McDonald's και αγόρασε ένα Happy Meal. Δηλαδή ένα μπέργκερ με πατάτες που σερβίρεται στα παιδιά.

Πήγε λοιπόν στο διαμέρισμα της και ..........

αποφάσισε να το φωτογραφίσει. Το βάζει σε ένα πιάτο και βγάζει την πρώτη φωτογραφία με ημερομηνία 10 Απριλίου του 2010. Αυτό έκανε κάθε μέρα και για 6 μήνες δηλαδή μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Έντρομη είδε πως το μπέργκερ και οι πατάτες δεν άλλαξαν καθόλου. Ούτε λίγη μούχλα δεν έκανε ούτε καν αλλοιώθηκαν. Και αυτό που την τρόμαξε περισσότερο είναι ότι, όταν έδωσε το μπέργκερ στα σκυλιά της αυτά γύρισαν από την άλλη αγνοώντας τα κανονικά.
“Δεν το πίστευα. Όταν είδα ότι ακόμη και τα σκυλιά αγνόησαν αυτό το φαγητό τρόμαξα. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα μπέργκερ σερβίρονται στα παιδιά. Φανταστείτε τι τρώμε εμείς οι μεγάλοι. Σκεφτείτε τι περιέχουν μέσα αυτά τα πράγματα που δεν έχουν πάθει τίποτα μετά από έξι μήνες”, είπε η Σάλι στην εφημερίδα. “Μάλιστα μετά από τόσο καιρό δεν μύριζε καν χαλασμένο”, πρόσθεσε η Σάλι.

Τελικά τι τρώμε κάθε μέρα και το χειρότερο τι δίνουμε στα παιδιά μας να τρώνε....

Newsit

Ποιοί εξαιρούνται από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 10 - 20 % χαμηλότερο σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο της ΔΕΗ...

Εξαιρούνται από τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2011, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μαζί με ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των δικαιούχων στην περίπτωση που το "ρολόι" της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομά τους.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι ..........

10 - 20 % χαμηλότερο σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και ισχύει για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, άνεργους και ΑΜΕΑ που θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση στη ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ διευκρίνισε σήμερα ότι οι μειώσεις 10% ή 20% αναφέρονται στη σημερινή τιμή του Οικιακού Τιμολογίου και ότι οι όποιες μεταβολές ισχύσουν για τις λοιπές κατηγορίες καταναλωτών δεν εφαρμόζονται στους δικαιούχους του ΚΟΤ. Έτσι η έκπτωση του Κοινωνικού Τιμολογίου από 1/1/2011, δεδομένου ότι οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια κυμαίνονται μέχρι 10 % θα διαμορφωθεί στο 20 - 30 %.

Για τους δικαιούχους που δεν έχουν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τους, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

-Στις περιπτώσεις συζύγων δεν απαιτείται αλλαγή λογαριασμού από το όνομα του ενός στο όνομα του άλλου ανεξάρτητα ποιος από τους δύο είναι δικαιούχος

-Στην περίπτωση αλλαγής ονόματος λογαριασμού μεταξύ μελών της ιδίας οικογένειας θα μεταφέρεται η προκαταβολή από τον παλιό στο νέο πελάτη χωρίς καμία επιβάρυνση.

-Στις λοιπές περιπτώσεις που απαιτείται προκαταβολή η αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται άμεσα αποδεκτή, η δε όποια προκαταβολή δεν καταβάλλεται κατά την υποβολή της αίτησης αλλά σε έξι ισόποσες άτοκες διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών

-Εάν απαιτείται υποβολή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη εφόσον έχουν περάσει 14 χρόνια από την υποβολή της προηγούμενης, αυτή μπορεί να υποβληθεί σε διάστημα 6 μηνών από την αλλαγή του ονόματος του λογαριασμού. Σημειώνεται ότι κατά νόμο υπόχρεος για την υποβολή είναι ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον περιορισμό των επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις αυτές.

Newsit

Γιατρούς ψάχνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Κάνουν αίτηση για διορισμό, αλλά δεν τον αποδέχονται!

Θέσεις σε γιατρούς προσφέρει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά οι γιατροί δεν πηγαίνουν. Το περίεργο είναι ότι, ενώ κάνουν αίτηση για τη θέση και εγκρίνεται η πρόσληψή τους, στη συνέχεια δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό!

Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο γιατρούς που μένουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οπότε ίσως βλέπουν δύσκολο το να μετακομίσουν, αλλά και ντόπιους.
Γιατί, άραγε, ιδιώτης γιατρός, ο οποίος ............

μένει στην περιοχή του νοσοκομείου που αναζητά προσωπικό, κάνει αίτηση για διορισμό, αλλά, όταν εγκρίνεται, δεν τον αποδέχεται, με αποτέλεσμα να μένει κενή η θέση;

Κρίσιμες ειδικότητες

«Λείπουν κρίσιμες ειδικότητες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας» λέει ο διοικητής του Πάνος Μπόζος. «Ένας δεύτερος καρδιολόγος, ένας μικροβιολόγος, ένας ορθοπαιδικός, θα έδιναν ώθηση στο ίδρυμα. Η καλύτερη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα ευνοούσε και τα γειτονικά νοσοκομεία, γιατί τώρα, επειδή δεν εφημερεύουμε, αναγκαζόμαστε να στέλνουμε περιστατικά στα άλλα επιβαρύνοντάς τα» σημειώνει ο κ. Μπόζος, ενώ προσθέτει ότι έγιναν κρίσεις για παθολόγο, μικροβιολόγο και καρδιολόγο, οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για τις θέσεις, και μόλις οι διορισμοί τους εγκρίθηκαν, είπαν ότι δεν έρχονται.

«Φυσικά υπάρχουν και επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις, για τις οποίες δεν εκδηλώνεται καν ενδιαφέρον. Είναι επίσης περίεργο που νέα παιδιά, γιατροί οι οποίοι ξεκινούν τώρα, δε θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην περιφέρεια».

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στη στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό. «Ούτε νοσηλεύτριες έρχονται, παρότι ακούμε τόσα για ανεργία γύρω μας. Εγκρίθηκε η πρόσληψη νοσηλεύτριας, την ειδοποιήσαμε, αλλά δεν ήρθε».

Θάρρος

ΥΠ.ΕΣ.: «Ψαλίδι» 40% στο εκλογικό επίδομα

Σε μείωση κατά 20% του ύψους του εκλογικού επιδόματος, κατά 27% των δικαιούχων και κατά 41,7% του συνολικού κονδυλίου προχωρά με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την Υπουργική Απόφαση το 2009 έλαβαν το επίδομα ύψους 2600 € μικτά κατά μέσο όρο, 7769 υπάλληλοι και η συνολική δαπάνη ήταν 20.199.000 €.
Φέτος τα 2080 μικτά κατά μέσο όρο ...........

(μείωση κατά 20%) θα τα λάβουν 5658 υπάλληλοι (δηλαδή, λιγότεροι κατά 2111 άτομα ή κατά 27%) και η συνολική δαπάνη θα είναι 11.768.640 (μείωση 41,7%)

Αντίστοιχη μείωση (20%) θα υπάρξει στην αποζημίωση των εφόρων της δικαστικής αρχής (από 1085 σε 868) και στην αποζημίωση των εκλογικών αντιπροσώπων (από 945 σε 756).

Όπως αναφέρει η απόφαση, συγκροτούνται, για το χρονικό διάστημα από 11/10 έως 19/11/2010, ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Στα ανωτέρω ειδικά εκλογικά συνεργεία μετέχουν υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠΕΣΑΗΔ), της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΓΔΔΗΔ),της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), του Εθνικού Τυπογραφείου, των Περιφερειών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Χώρας, συμπεριλαμβανομένων και υπαλλήλων λοιπών υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Υ.Α. κάντε κλικ εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η συστηματική και εργώδης προσπάθεια του Νομάρχη Μεσσηνίας Προέδρου της ΕΝΑΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών που προϊσταται, έφεραν το θετικό αποτέλεσμα για το Λύκειο Φιλιατρών.
Ένα έργο που διεκδίκησε σθεναρά η Νομαρχία Μεσσηνίας όπου παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από τη διαφοροποίηση σε σχέση με ισχύον σύστημα της μελέτης που είχε κατατεθεί, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου αποπεράτωσης του Λυκείου Φιλιατρών προϋπολογισμού 2,7 εκατομ. ευρώ.

Το έργο αυτό είναι το πρώτο σχολικό ..........

κτίριο σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και εγκρίθηκε η δημοπράτησή του.
Η εμπειρία και η ικανότητα διεκδίκησης του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου , οδήγησαν σε αυτή την ικανοποιητική εξέλιξη.

Επειδή ακούστηκαν φωνές υποτίμησης της προσπάθειας αυτής, θα ήθελα να τονίσω πως το ενδιαφέρον της παρούσας Νομαρχιακής Αρχής για τη σχολική στέγη είναι εμφανής -200 νέες σχολικές αίθουσες παραδόθηκαν για χρήση- και η γνώση και η εμπειρία του Δημήτρη ΔΡΑΚΟΥ, είναι πολύτιμη για την περαιτέρω πορεία της Β΄βάθμιας αυτοδιοίκησης
Ο νέος θεσμός απαιτεί ανθρώπους που αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και έχουν σχέδιο, γνώση και όραμα για ένα καλύτερο αύριο για όλη την Πελοπόννησο!

Νάντια Γιαννακοπούλου: Τι συμβαίνει με τα πάσο των φοιτητών

Ένα σημαντικό πρόβλημα έχουν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές των περισσότερων πανεπιστημίων πανελλαδικά, αφού φέτος, για πρώτη φορά, δεν τους χορηγείται απ’ ευθείας με την εγγραφή στις Σχολές που πέρασαν, το φοιτητικό πάσο! Σύμφωνα με τον Τύπο αυτό συμβαίνει, γιατί το Υπουργείο Παιδείας χρωστά στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα το… μάρμαρο να πληρώνουν οι σπουδαστές, που αγοράζουν τώρα κανονικό εισιτήριο για τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες! Μάλιστα, τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν καταβάλλει τα απαιτούμενα χρήματα για το σύνολο των φοιτητών τους, οι οποίοι ωστόσο εξακολουθούν να μην έχουν στα χέρια τους το «πάσο», το οποίο μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις πληρώνουν 2 ευρώ για να το βγάλουν!

Αν υπολογίσει κανείς, ότι κάθε φοιτητής .........

που έρχεται να σπουδάσει πρέπει να πληρώσει το ενοίκιό του, αλλά και πολλά άλλα έξοδα, σε μια εποχή που το οικογενειακό βαλάντιο είναι… αδειανό, τότε αυτή η κωλυσιεργία δημιουργεί πρόσθετα βάρη στην ήδη επιβαρημένη ελληνική οικογένεια! Το εισιτήριο για το αστικό ΚΤΕΛ, που ορισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν, καθώς πολλές σχολές είναι εκτός των πόλεων, αλλά και οι μετακινήσεις στον τόπο καταγωγής ανεβάζουν όπως είναι λογικό τα μηνιαία έξοδα σε μια περίοδο δύσκολη για την οικογένεια του φοιτητή.

Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στην Καλαμάτα, αλλά και σε σχολές σε όλη την Ελλάδα, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει δοθεί ούτε ένα «πάσο» στους 80.000 περίπου πρωτοετείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πολλοί σημειώνουν πως η μετακίνηση, ειδικά σε φοιτητουπόλεις, τα βιβλία, τα αναλώσιμα κ.α. θα πρέπει να είναι δωρεάν και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η κωλυσιεργία οφείλεται στα χρέη του Υπουργείου Παιδείας προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 295 εκατομμυρίων ευρώ! Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο ΟΑΣΑ δεν έχει προλάβει ακόμα να εκδόσει τον αναγκαίο αριθμό ώστε να τα θέσει στη διάθεση των φοιτητών, και μέχρι τότε αυτοί θα στερούνται του μειωμένου κόστους μετακίνησης. Τέλος, ορισμένοι κύκλοι θέτουν το ζήτημα αυτό ως μια στοχευμένη κίνηση στα πλαίσια ευρύτερων πολιτικών επιλογών για την παιδεία και πιο συγκεκριμένα εντείνεται μία φημολογία που θέλει την περικοπή και τη μη έκδοση των φοιτητικών πάσο με πρόφαση τη ‘‘δημοσιονομική εξυγίανση’’, τόσο των εξόδων της χώρας όσο, πιο συγκεκριμένα των χρημάτων που δαπανώνται για την παιδεία. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Πού οφείλεται η καθυστέρηση της καταβολής των φοιτητικών ‘πάσο’ για τη φετινή χρονιά;

2. Θα αποδοθούν αυτά το συντομότερο δυνατό στους φοιτητές;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη στην Αθηνών - Κορίνθου

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση της παλαιάς γέφυρας του Ανισόπεδου κόμβου Πάχης στη νέας Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 15:00 έως τις 7:00 το πρωί της επομένης μέρας και θα γίνουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που θα κλιμακωθούν μέχρι τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Μεγάρων (Χ.Θ. 38+300) και Κινέττας (Χ.Θ. 56+540).

Συγκεκριμένα: ............

1. Από 13:00 έως 14:30 η κυκλοφορία προς Κόρινθο ή Αθήνα θα διεξάγεται από τους κλάδους του ανισόπεδου κόμβου.

2. Από τις 14:30 έως περίπου τις 18:00 θα γίνει ολικός αποκλεισμός. Η κυκλοφορία προς Κόρινθο θα εκτρέπεται από τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Κινέττας. Η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κινέττας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάρων. Στο διάστημα αυτό δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο προς Αθήνα στο Πανόραμα.

3. Από τις 18:00 περίπου έως τις 07:00 το επόμενο πρωί, η κυκλοφορία προς Κόρινθο ή Αθήνα θα διεξάγεται από τους κλάδους του ανισόπεδου κόμβου.

4. Καθ΄ όλη την διάρκεια των εργασιών (από τις 13:00 της Τετάρτης έως 07:00 το πρωί της Πέμπτης) η κάθετη οδός Πάχης - Μεγάρων που διέρχεται από την νέα γέφυρα του ανισόπεδου κόμβου Πάχης θα είναι κλειστή και η κυκλοφορία μεταξύ Μεγάρων και Πάχης θα διεξάγεται από τοπικές παρακαμπτήριες οδούς

Παρακαλούνται οι οδηγοί που θα διέλθουν από το σημείο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν την απαιτούμενη υπομονή και να μην χρησιμοποιούν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

ΕΚΑΣ 2010. Από 22 Νοεμβρίου η χορήγηση του

Από 22 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ από τα Ταμεία για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010.

Τα ποσά του ΕΚΑΣ θα είναι ίσα με εκείνα που καταβάλλονται σήμερα στους συνταξιούχους και θα χορηγηθούν στους δικαιούχους μαζί με τα τυχόν αναδρομικά (από 1/1/2010 και μετά).

Επισημαίνεται ότι τα εισοδηματικά ..........

κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2010, είναι αυξημένα κατά 4% σε σχέση με τα μέχρι τώρα εισοδηματικά κριτήρια. Τα εισοδήματα που αναφέρονται στα κριτήρια αυτά είναι εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2008 και περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση του 2009.

Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα καταστούν και όσοι από τους συνταξιούχους έχουν συνταξιοδοτηθεί και πριν το 2010 και πληρούν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όσους υπερβαίνουν τα κριτήρια αυτά, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, ο τελικός αριθμός των δικαιούχων φαίνεται ότι μετά τις αναπροσαρμογές θα αυξηθεί κατά 8.000 άτομα περίπου.