Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές στο Τρυφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Το Δ.Σ. του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Τ.Ε.Θ. στην οποία προσκαλείστε να παρευρεθείτε και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή
10/10/2010 και ώρα 6μ.μ.στο Φουρναράκειο, θα γίνει οικονομικός απολογισμός καθώς και απολογισμός πεπραγμένων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα .........

πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, την επόμενη Κυριακή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γιάννης Καπελούζος

Παρουσιαστής ντυμένος …γυναίκα

Ο παρουσιαστής ήταν ντυμένος με γυναικεία ρούχα και οι αστυνομικοί δεν τον αναγνώρισαν αμέσως. Φορούσε ξανθιά περούκα, είχε βαμμένα κόκκινα χείλη και από κάτω φορούσε φούστα-μπλούζα και γόβες.

Οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ αφού εξακρίβωσαν τα στοιχεία του. Ο παρουσιαστής έφυγε από το τμήμα, ζητώντας από τους αστυνομικούς να μην αποκαλύψουν την ταυτότητα του.
Ο ίδιος τρέμει μη διαρρεύσει το ........

όνομα του και γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

Το όνομα που κυκλοφορεί δεν ανήκει στους «συνήθεις ύποπτους». Αυτό όμως που τον ανησυχεί είναι οτι υπάρχουν και φωτογραφίες…

Εναλλαξ News

Μήνυμα αναγνώστη: Η κάρτα του Πολίτη

Το έχω ξανακάνει το σχόλιο....αλλά δυστυχώς δεν "έτυχε" απάντησης.
Και επειδή τα θέματα "κατεβαινουν" αρκετά γρήγορα και "χάνονται" στον ιστό, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με αυτή την κάρτα του πολίτη ή φορολογική κάρτα για αρχή ή τσιπάκι, ή ότι άλλο θα εφεύρουν ή επειδή μεγάλωσα με τον Παπακωνσταντίνου που έλεγε ότι "....Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα...." και μου "έμεινε".

Έχω λοιπόν κάποια αναπάντητα ερωτήματα που με βασανίζουν, που περνάν δίπλα μου βουίζοντας σαν σφαίρες 7,62mm, ξέροντας πως κάποια από αυτές θα με βρεί....κάποτε....
Ερώτημα 1ο: Η κάρτα αυτή θα αναφέρει .........

ότι είμαι Έλληνας?

Ερώτημα 2ο: Θα ήταν κάτι που θα προσέβαλε τους υπόλοιπους συμπολίτες μου Ευρωπαίους αν ήξεραν ότι έιμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτό θα αναγραφόταν στην συγκεκριμένη κάρτα?

Ερώτημα 3ο: Γιατί μόνο οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν αυτή την κάρτα, όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαικοί λαοί και οι κυβερνήσεις τους την έχουν απορρίψει?

Ερώτημα 4ο: Γνωρίζει κάποιος να μου πεί το σχέδιο Κίσινγκερ για την Ελλάδα και τους Έλληνες?

Θα προσπαθήσω - απο καρδιάς και απο όσα γνωρίζω - να απαντήσω μόνος σε αυτά τα ερωτήματα που έθεσα.

Απάντηση 1η: Όχι, η κάρτα δεν θα αναφέρει πουθενά ότι είμαι Έλληνας. Αιτιολογία: Ρωτήστε τον Γ.Α.Π ή Jefrey Mineiko όπως τον αποκαλούν στην Αμερική....

Απάντηση 2η: Δεν θα προσέβαλε κανέναν Ευρωπαίο αν το θρήσκευμα μου αναγραφόταν σε αυτήν την κάρτα. Η Αμερική όμως έχει πρόβλημα, αφού χρωστάει πάρα πολλά στους Εβραίους, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τον "περιούσιον" λαό...και μοναδική απειλή τους Ορθόδοξους και κατ' επέκταση τους Έλληνες, Γιουγκοσλάβους, Ρώσσους, κατά πλειοψηφία.

Απάντηση 3η: Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και οι κυβερνήσεις τους έχουν απορρίψει την συγκεκριμένη κάρτα, καθώς θεωρούν ότι προσβάλει βάναυσα τα προσωπικά τους δεδομένα. Έχουν υιοθετήσει - βλέπεις - πλήρως το Ελληνικότατο: όλοι είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Στην Ελλάδα το ξεχάσαμε υιοθετώντας το: Όλοι είμαστε ένοχοι και πρέπει να πληρώσουμε, με πρώτους τους νομοταγείς. Η Ελλάδα τελικά είναι Ευρώπη? ΟΧΙ, γιαυτό και επιτρέπεται σε πλοία και ελικόπτερα ξένης δύναμης (σ.σ. Τουρκία), να αλωνίζουν στο Αιγαίο που δεν αποτελεί - καθώς φαίνεται - το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης....

Ερώτηση 4η: Τό σχέδιο λοιπόν Κίσσινγκερ προβλέπει τον ανθελληνισμό των Ελλήνων χοντρά-χοντρά. Προβλέπει τον διαμελισμό της Κύπρου (έγινε, και σαν αποκορύφωμα ήταν οι τελευταίες δηλώσεις Χριστόφια περί εισβολής??? των Ελλήνων με πρωτεργάτη τον - δικό μας Μεσσήνιο - Σταυριανόπουλο, ο οποίος εφονεύθη με ριπή σχεδόν εξ' επαφής απο 50αρι πολυβόλο, απο τους Τούρκους υπερασπίζοντας το στρατόπεδο της ΕΛ.Δ.Υ.Κ. στον Αττίλα 1), προβλέπει κρατίδιο με το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και κρατίδιο με το όνομα "ΘΡΑΚΗ". Προβλέπει ακόμα την αφαίρεση του σταυρού απο το εθνόσημο μας, που οι συντριπτική πλειοψηφία όλων εμάς ορκιστήκαμε να υπηρετούμε (η Ελληνική Αστυνομία έχει σταυρό στο εθνόσημο της???). Προβλέπει την ολική αφαίρεση του σταυρού απο την σημαία μας, την δημιουργία 2ζωνικού θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο (βλ. Ίμια) παρ' ολη την αντίρρηση των Ιταλών, οι οποίοι στέλνουν και ξαναστέλνουν τις συνθήκες παράδοσης όλων των νήσων στην Ελλάδα, στον ΟΗΕ.

Πιστεύτε ότι είναι τυχαίο ότι τα Ίμια έγιναν υπο την "αιγίδα" και την "ευγενική χορηγία" του Θεόδωρου Πάγκαλού? Την αφαίρεση της λέξης "Εθνικό" απο όλα τα - στρατηγικής - σημασίας υπουργεία (Παιδείας, Αμύνης...έγινε και σαν δώρο, κλείσαμε και το νευραλγικό Μακεδονίας-Θράκης για να ελλατώσουμε το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο έχει περισσότερα μέλη απο την προηγούμενη κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του προαναφερθέντος), και τέλος την πλήρη υποδούλωση των Ελλήνων με ειρηνικά μέσα (βλ. μνημόνιο).

Γιαυτό και η Ελληνική??? κυβέρνηση έκανε το μνημόνιο. Ζητήθηκε ξεκάθαρα απο τον Καραμανλή στην "μάζωξη" των μελών της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, και όταν αυτός αρνήθηκε ανέλαβε ο Jefrey Mineiko (ΓΑΠ), αμερικανικής καταγωγής (ο πρώτος πολίτης της χώρας έχει αμερικανική υπηκοότητα και 2 διαβατήρια, ένα Αμερικανικό ("μπλέ", για όσους γνωρίζουν και ενα βυσσινί απλό).
"Έλληνες.... σήμερον γεννηθήκαμεν και σήμερον θα απεθάνομεν" είπε ο γέρος του Μωριά κάποτε.....και ειναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Μετά τιμής
Γεώργιος Φιλιατρινός του Κωνσταντίνου

Έκθεση φωτογραφίας και performance στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στα πλαίσια των πολιτιστικών της εκδηλώσεων, φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας και performance από τους "Ακροβάτες".

Φωτογραφίες, εγκατάσταση, μουσική: Κώστας Νικολάου

Κείμενο, ερμηνεία: Ελένη Πασσά

Σκηνοθεσία-Κώστας Νικολάου,Ελένη Πασσά

Το εργαστήριο του καλλιτέχνη φωτογράφου (εγκατάσταση).

Κρεμασμένες γύρω ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ..........

ανθρωποκεντρικές, χωρίς ηθογραφική πρόθεση.

Θεατρικός μονόλογος με ήρωα το φωτογράφο.

Λόγος που δεν είναι ρεαλιστικός, αλλά έχει ποιητική συμπύκνωση και το μέλος (η μουσική) ξεδιπλώνεται μαζί με το λόγο και έχει ισοδύναμη σημασία.

Ο λυρισμός του λόγου και της μουσικής λειτουργεί αντιστικτικά με τον επικό τόνο του μακρόκοσμου των εικαστικών. Οι αυτοσχεδιασμοί ενθαρρύνονται, ο διάλογος των τεχνών είναι ο στόχος.

Στο κτήριο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (στο χώρο του εντευκτηρίου-ισόγειο), Τοσίτσα 11 Εξάρχεια Αθήνα από 20 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου

Ώρες έκθεσης: 6:00 – 10:30 μ.μ.

Παρουσίαση performance: 8:00 κάθε μέρα

Είσοδος ελεύθερη

Τηλ. 210 8223205 , 210 8228936 , 210 5224291

e.mail: nkfoto@acrobates.gr

www.acrobates.gr

Αντίδραση Βουδούρη για το κλείσιμο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας

Μετά από επιστολές φορέων αλλά και ιδιωτών με τις οποίες εκφράζετε η ανησυχία αλλά και η απογοήτευση, σχετικά με την αναστολή λειτουργιάς της Διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης έκανε παρέμβαση στον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο, για τη διατήρηση της υπηρεσίας.

Ο κ. Βουδούρης ενημέρωσε τον ........

κ. Ντόλιο ότι η περιοχή της Τριφυλίας είναι από τα μεγαλύτερα παραγωγικά κέντρα στη χώρα με παραγωγή ελαιολάδου, πρώιμου καρπουζιού, κηπευτικών, αμπελοκαλλιεργειών ενώ σε μεγάλη ανάπτυξη βρίσκεται και η κτηνοτροφία. Τόνισε ιδιαίτερα την απασχόληση νέων αγροτών στη περιοχή και την συνεχή υποστήριξη τους, από τη Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης, με τεχνική υποστήριξη και συνεχή ενημέρωση σε θέματα καλλιεργειών και υλοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. υφυπουργός δεσμεύτηκε για την καλύτερη δυνατή λύση συνέχισης λειτουργίας της υπηρεσίας, ώστε να μην μείνουν ακάλυπτοι και αβοήθητοι οι αγρότες της Τριφυλίας.

Σε Γαργαλιάνους και Μάραθο ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Στους Γαργαλιάνους βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» - υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας, γιατρός Δημήτρης Σωτηρόπουλος με συνεργάτες του – στελέχη του Συνδυασμού του.

Παρακολούθησε ευλαβικά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή του πολιούχου των Γαργαλιάνων Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη και συμμετείχε στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους των Γαργαλιάνων στην πλατεία ...της πόλη και επισκέφθηκε το χώρο όπου διεξάγεται το εμπορικό παζάρι.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος, αφού αντάλλαξε .........

ευχές με τους πολίτες για τη γιορτινή μέρα, συζήτησε μαζί τους για το Δήμο Τριφυλίας, τα προβλήματα, τις ανάγκες καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης των Γαργαλιάνων και όλης της περιοχής και εξέφρασε την βεβαιότητά του για τη νίκη και τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία!

Ακολούθως παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Σκοπευτηρίου Αεροβόλου Όπλου του Σκοπευτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Το μεσημέρι, μαζί με τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» - υποψήφιο Περιφερειάρχη, γιατρό Πέτρο Τατούλη επισκέφθηκαν τη Μαραθούπολη, όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Τ.Σ. και πολίτες για τα προβλήματα, κυρίως, στο αλιευτικό καταφύγιο και τις προοπτικές ανάπτυξης της Μαραθούπολης. Λίγο αργότερα, στα Φιλιατρά, συνοδεύοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, είχαν επαφές και συζητήσεις με πολίτες.

Από το group του συνδυασμού στο Facebook

Γίνετε και εσείς μέλη στο group του συνδυασμού στο Facebook

Ανατροπές στο μισθολογικό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα

Ρύθμιση, με την οποία θα υπερισχύουν των κλαδικών οι συμβάσεις εργασίας που θα συνάπτονται ξεχωριστά για κάθε επιχείρηση (επιχειρησιακές συμβάσεις), προωθεί η κυβέρνηση, βασιζόμενη στα όσα υπογορεύει το Μνημόνιο.

Με τον νέο πλαίσιο θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαρθρωτική κρίση ή σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης να συνάπτουν επιχειρησιακή σύμβαση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, η οποία θα μπορεί να ρυθμίζει όλα τα εργασιακά ζητήματα (αμοιβές, ωράρια κ.λπ.).
Η συγκεκριμένη επιχειρησιακή σύμβαση ......

θα είναι ισχυρότερη από την κλαδική και θα διασφαλίζει στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αναμένεται να ακολουθήσουν ατοµικές συµβάσεις εργασίας (συµβάσεις α λα καρτ).

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Σάββας Ροµπόλης, επιστηµονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην εφημερίδα, «η πλήρης απορρύθµιση των εργασιακών σχέσεων θα οδηγήσει σύντοµα και στις ατοµικές συµβάσεις εργασίας». Χαρακτηριστικό του κλίµατος που επικρατεί στην αγορά εργασίας είναι τα επίσηµα στοιχεία του Σώµατος Επιθεωρήσεων Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τις προσλήψεις και τα είδη των συµβάσεων που έγιναν στο 8µηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2010.

-Υπεγράφησαν συνολικά 355.834 συµβάσεις και οι 190.325 από αυτές (το 53,48%) ήταν µε ευέλικτες συµβάσεις εργασίας. Η αύξηση του ποσοστού των ευέλικτων συµβάσεων είναι θεαµατική: τον Ιούλιο του 2009 οι ευέλικτες συµβάσεις αποτελούσαν το 33% του συνόλου των συµβάσεων εργασίας, ενώ τον ίδιο µήνα φέτος αγγίζουν το 40%.

-Τον Αύγουστο του 2009 αποτελούσαν το 27,9% και φέτος τον Αύγουστο ήταν στο 32%. Από τις αρχές του 2010 «µετατράπηκαν» για 12.567 εργαζοµένους σε επιχειρήσεις οι συµβάσεις πλήρους απασχόλησης σε συµβάσεις µερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία.

in.gr

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 04 Οκτωβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί. Στις 08:00 ξεκινάει η επόμενη εφημερία.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.