ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Απέχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης οι βενζινοπώλες

Αποχή από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, η οποία αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στο Αγρίνιο.

Η ΟΒΕ ζητά να καταργηθεί η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τους βενζινοπώλες και αναφέρει ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα , αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».

Με το σύστημα που θα εφαρμοστεί και ..........

φέτος, τουλάχιστον στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το κίνησης, το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Το σύστημα αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει έως ότου προχωρήσει εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέφεται η διαφορά στους καταναλωτές που τη δικαιούνται.

Συνεδριάζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, στο Αγρίνιο, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για να αποφασίσει εάν θα αρχίσει τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

Η ΟΒΕ ζητά να καταργηθεί η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τους βενζινοπώλες και αναφέρει ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα , αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».

Με το σύστημα που θα εφαρμοστεί και ............

φέτος, τουλάχιστον στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το κίνησης, το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Το σύστημα αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει έως ότου προχωρήσει εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέφεται η διαφορά στους καταναλωτές που τη δικαιούνται.

Ναυτεμπορική

Γιούνκερ: Γνωρίζαμε πως η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε προβλήματα

Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί μέτρα πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

«Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα προέκυπτε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές, γι' αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση» πρόσθεσε.

«Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η ...........

Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας πάντως ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να πει δημόσια αυτό που γνώριζε.

Στρος Καν: Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ένα σπουδαίο έργο δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΒΒC στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της Συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ

Εκτίμησε μάλιστα ότι η ελληνική οικονομία θα είναι εντελώς διαφορετική όταν εξέλθει από την κρίση ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος εξυγίανσης.

Συμμετέχοντας στο ίδιο πάνελ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε την προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας τονίζοντας την πάγια θέση του ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσω της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος που υλοποιείται.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία και διέψευσε την καταστροφολογία που είχε αναπτυχθεί.

Ερωτηθείς σχετικά έδωσε έμφαση στην απόφαση της Κίνας να αγοράσει ελληνικά ομόλογα όταν η χώρα μας βγει ξανά στις διεθνείς αγορές καθώς και στις σχετικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και αφορούν την απόφαση της Κίνας να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά κέντρο εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, σημείωσε ότι σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ήταν θύμα της κρίσης και δεν ήταν αυτό που προκάλεσε την κρίση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω προώθηση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ΔΝΤ, διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης σε διεθνές επίπεδο.

Είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε οριστικά από την κρίση, να δημιουργηθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, επεσήμανε.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν επίσης με αναφορές τους τόσο ο νομπελίστας οικονομολόγος Ζόζεφ Στίγκλιτς που μίλησε στο πάνελ καθώς και η Κριστίνα Ρόμερ καθηγήτρια οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Νέα Πελοπόνησος" του Πέτρου Τατούλη για τον νομό Μεσσηνίας

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για τον νομό Μεσσηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια δύσκολη για το μέλλον της χώρας συγκυρία, έχουμε για πρώτη φορά την ουσιαστική ευκαιρία να χειριστούμε, σε Περιφερειακό επίπεδο, τα προβλήματά μας, την καθημερινότητά μας, την οικονομία μας και να καρπωθούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Η κρίση ενδεχομένως να διαρκέσει πολύ. Εμείς όμως μπορούμε να έχουμε την δική μας ευκαιρία.
Χρειάζονται καθαρές απόψεις, τολμηρές ..........

λύσεις και αποφασιστικές πράξεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, ένα πρότυπο τοπικής ανάπτυξης. Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος μπορεί να φύγει μπροστά.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί κατηγορούν το προηγούμενο σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης για αναποτελεσματικότητα και κακοδιαχείριση. Εάν ωστόσο προσεγγίσουμε νηφάλια το ζήτημα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι φυσικό να αποκεντρώνονται οι παθογένειες πρώτα και μετά να εμφανίζονται οι αρετές της αποκέντρωσης. Γενικότερα, σε κάθε κοινωνική οργάνωση πρέπει να εμφανιστούν πρώτα τα εκφυλιστικά φαινόμενα , προκειμένου στη συνέχεια να δημιουργηθούν και τα αντισώματά τους. Εάν δεν πάθουμε τοπικά, δε θα μάθουμε ποτέ τοπικά.

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια Νέα Εποχή. Το πρώτο στάδιο του αυτοδιοικητικού εγχειρήματος έκλεισε τον κύκλο του. Σήμερα έχουμε πια δημιουργήσει τα αντισώματα για να καταπολεμήσουμε και τις τοπικές μας ασθένειες.

Αυτό συμπίπτει χρονικά με μια γενικότερη συναντίληψη που διαμορφώνεται υπό το βάρος της συνολικής κρίσης που διέρχεται σήμερα η χώρα μας: της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής κρίσης, της κρίσης θεσμών και αξιών. Αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι τις επικίνδυνες ατραπούς, που μας οδήγησαν οι στρεβλώσεις, οι κομματισμοί, ο άκρατος λαϊκισμός, ο υπέρμετρος δανεισμός μας, οι παλαιοκομματικές μέθοδοι που μετέρχονται οι πολιτικοί μας. Νιώθουμε ότι οι σχέσεις πελατείας που στήριξαν επί δεκαετίες το πολιτικό σύστημα ωφέλησαν λίγους και εζημίωσαν τον τόπο και τους πολίτες. Έχουμε κατανοήσει λοιπόν, ότι το σύστημα, αντί να εξελίσσεται, παρακμάζει.

Ο «Καλλικράτης» είναι πρόδρομος αυτής της Νέας Εποχής. Ο «Καλλικράτης» δεν δημιουργεί μια ακόμη μορφή αυτοδιοίκησης, παρόμοια με αυτήν που έχουμε μέχρι σήμερα γνωρίσει. Ο «Καλλικράτης» δίνει την εξουσία στους πολίτες να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος. Να θεραπεύσουν το παλιό και άρρωστο. Να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους. Να δώσουν προοπτική ευημερίας στον τόπο τους. Με απλά λόγια. Κι αν η χώρα περάσει πολλά δεινά μέχρι να βγει από την κρίση, οι περιφέρειες πλέον μπορούν να τρέξουν μπροστά.
Εμείς, στην Πελοπόννησο, μπορούμε να δείξουμε το δρόμο.
Εμείς, στη Μεσσηνία, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση.

Οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια για τη «Νέα Πελοπόννησο» γνωρίζουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Και θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συμμέτοχους. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας για να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο, της αλληλεγγύης, της συνοχής και της δημιουργίας.

Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Η αλλαγή είναι πρωτευόντως η υπέρβαση. Του εαυτού μας κατ’ αρχήν, του συστήματος με την έννοια του συλλογικού μας εαυτού δευτερευόντως. Αν η υπέρβαση δεν αποτελεί συνεχή διαδικασία, τότε πολύ εύκολα και ο μεγαλύτερος οραματιστής από εμάς καταλήγει σύντομα ο πιο συμβιβασμένος. Ωστόσο, η όποια υπέρβαση έχει κόστος. Η όποια αλλαγή έχει κόστος. Έχει τίμημα. Το τίμημα για τους πολίτες είναι ότι πρέπει να πετάξουν από πάνω τους το βόλεμα της συνήθειας, να τολμήσουν, να εμπιστευθούν το καινούριο.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ξεκάθαρα μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία.
Είναι ανεξάρτητη γιατί πηγάζει από μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία .
Είναι ανεξάρτητη γιατί απευθύνθηκε στον κάθε πολίτη, από όποιον χώρο κι αν προέρχεται. Είναι ανεξάρτητη γιατί δεν εμφορείται από μικροπολιτικές εξαρτήσεις και προσωπικές ιδιοτέλειες.

Σας καλώ να είστε ενεργά συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας αυτή.
Μαζί να κάνουμε το μεγάλο άλμα, από το πνιγηρό σήμερα στο ελπιδοφόρο και ομορφότερο αύριο.
Μαζί να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, πυλώνα και πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.
Μαζί να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο».

Από το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνονται οι κάτωθι υποψήφιοι για το Νομό Μεσσηνίας:

Χρήστος Μαλαπάνης, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, πολιτικός μηχανικός τ. δήμαρχος Καλαμάτας
1. Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος, γεωπόνος
2. Αλευράς Παναγιώτης, γεωπόνος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, μέλος περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου
3. Αργυράκης Ιωάννης, τοπογράφος μηχανικός, πρ. Δήμαρχος Αρφαρών
4. Βουρνάς Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Πελοποννήσου
5. Γεωργίκος Ηλίας, ιατρός, Δ/ντής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π.Α.Κυριακού
6. Δήμιζα Παναγιώτα, Πρόεδρος Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως
7. Δράκου- Γκότση Πηνελόπη, παρασκευάστρια στον κλάδο υγείας
8. Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, αγρονομικός υπάλληλος, πρ. αντιδήμαρχος Δ. Παπαφλέσσα, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Παπαφλέσσα
9. Κελεπούρη Αγγελική, μηχανικός αρχιτέκτονας
10. Λογιώτης Ιωάννης, αγρότης
11. Μπακούρος Γεώργιος, επιχειρηματίας
12. Μπαρμπετσέας Δημήτριος, αγρότης
13. Μπαρούνης Νικόλαος, υπάλληλος Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας
14. Νικολάκου Κωνσταντίνα (Ντίνα), διοικητική υπάλληλος ΙΚΑ , Νομαρχιακή Σύμβουλος, πρ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
15. Ξηρογιάννης Σταύρος, ιατρός – παιδίατρος
16. Παπακώστας Λεωνίδας, επιχειρηματίας
17. Ρέκκας Θεοχάρης (Χάρης) , πρ. Δ/ντής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
18. Σταυριανόπουλος Θεόδωρος, μαθηματικός –Δ/ντής Λυκείου Μελιγαλά, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
19. Τσαπόγας Κωνσταντίνος, τεχνολόγος μηχανικός, πρ. υπάλληλος ΔΕΗ
20. Τσίχλης Ελευθέριος, πρ. υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
21. Χρυσομπόλη Διονυσία, φωτογράφος, Πρόεδρος Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»


1. Ο κ. Χρήστος Μαλαπάνης ορίζεται υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για το Νομό Μεσσηνίας.

2. Ο κ. Γεώργιος Μπουλούκος, δικηγόρος- πρ. υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, αναλαμβάνει τον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».

3. Η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, παράλληλα με την υποψηφιότητά της, συνεχίζει να έχει την ευθύνη του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.

Όπως διευκρινίζεται, τα νέα τιμολόγια διαφοροποιούνται τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τις τιμές σε σχέση με τα σημερινά. Το πλήθος των τιμολογίων μέσης και χαμηλής τάσης μειώνεται σε 9, ενώ ειδικά τιμολόγια (όπως πολυτέκνων, Κοινωνικό κλπ) δεν μεταβάλλονται.
Αναλυτικά οι χρεώσεις στον

παρακάτω πίνακα:ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ (ΜΕ ΦΠΑ) ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 1/1/2011

(δεν περιλαμβάνονται δημοτικά τέλη, ΕΡΤ)


ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ ΜΕΣΗΣ & ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ

Μέση Χρέωση λογαριασμού σήμερα

(€ ανά 1.000 kWh)

Μέση Χρέωση λογαριασμού την 1/1/2011 (€ ανά 1.000 kWh)

Μεταβολή Συνολικού λογαριασμού

(%)
Μέση Τάση


B1 (Εμπορικό)

Γενικό -ισχύς+Ενέργεια

116,7

106,6

-8,7%


B2 (Εμπορικό)

131,1

119,8

-8,6%


Β1Β (Βιομηχανικό)

96,2

101,1

5,1%


Β2Β (Βιομηχανικό)

115,4

125,4

8,7%


Αγροτικό ΜΤ

Αγροτικό

54,2

58,1

7,0%


Χαμηλή Τάση


Γ21 (Εμπορικό)

Ενέργεια

172,3

160,2

-7,0%


Γ21Β (Βιομηχανικό)

160,3

150,9

-5,9%


Γ22 (Εμπορικό)

ισχύς+Ενέργεια

155,2

148,6

-4,3%


Γ22Β (Βιομηχανικό)

145,5

154,5

6,1%


Γ23 (Εμπορικό)

Ημέρα+Νύχτα

156,7

127,9

-18,4%


Γ23Β (Βιομηχανικό)

128,1

110,9

-13,5%


ΦΟΠ

Φωτισμός Οδών & Πλατειών

116,1

114,2

-1,7%


Αγροτικό ΧΤ

Αγροτικό

63,9

67,1

5,0%


Οικιακό Ημέρας-Νύκτας

Κοινωνικό Τιμολόγιο

Μείωση -10% ή -20% ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου


0-800

Οικιακό Σύνολο (Ημερήσιο & Νυκτερινό)

98,6

112,1

13,7%


801-1000

118,2

121,3

2,6%


1001-1200

119,8

123,0

2,7%


1201-1600

121,6

124,9

2,7%


1601-2000

129,8

131,8

1,6%


2001-3000

158,1

151,0

-4,4%


3001 άνω

176,6

152,1

-13,8%

Σύμφωνα με το υπουργείο:

· Περίπου 1,2 εκατομμύρια οικιακοί πελάτες θα έχουν μείωση έως και 20% μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου.

· Ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για σχεδόν 1 εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις, που πλήττονται σημαντικά από την οικονομική κρίση, θα έχει μειώσεις της τάξης του 5-18%.

· Ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για κοινόχρηστη χρήση σε πολυκατοικίες εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 7%.

· Οι αυξήσεις για τους οικιακούς καταναλωτές με μικρές καταναλώσεις, οι οποίοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων καταναλωτών, θα ισοδυναμούν με μια μέγιστη ετήσια επιβάρυνση της τάξης των 30€, ή περίπου 2,5€ το μήνα.

· Η συνολική επιβάρυνση για μια μέση οικογένεια εκτιμάται στα 1-2€ το μήνα.

· Ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 0,5 εκατ. οικογένειες θα μειωθεί.

· Παρά την αύξηση στις τιμές ηλεκτρισμού για αγροτική χρήση, οι τιμές αυτές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, οι νέες τιμές θα λειτουργούν ως κίνητρο για ορθολογική χρήση της ενέργειας.

Παραδείγματα Εφαρμογής των Νέων Τιμολογίων

1. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 500 kwh, που εντάσσεται στο ΚΟΤ (-20%)

Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα πληρώνει σήμερα 46,4 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 37,3 ευρώ, δηλαδή 9,1 ευρώ λιγότερα (μείωση 19,6%).

2. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 500 kwh, που εντάσσεται στο ΚΟΤ (-10%)

Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 46,4 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 41,3 ευρώ, δηλαδή 5,1 ευρώ λιγότερα (μείωση 11 %).

3. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 750 kwh, που δεν εντάσσεται στο ΚΟΤ

Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 78,3 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 86,2 ευρώ, δηλαδή 7,9 ευρώ επιπλέον (αύξηση 10 %).

4. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 2500 kwh,

Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 434 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 414 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ λιγότερα (μείωση 4,6 %).

5. Εμπορικός Καταναλωτής (Β1) με μηνιαία κατανάλωση 50.000 kwh

Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 5.770 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 5.204 ευρώ, δηλαδή 566 ευρώ λιγότερα (μείωση 9,8 %).

6. Βιομηχανικός Καταναλωτής (Β1Β) με μηνιαία κατανάλωση 70.000 kwh

Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 6.138 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 6.394 ευρώ, δηλαδή 256 ευρώ επιπλέον (αύξηση 4,2 %).

7. Αγροτικός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 5000 kwh

Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 319 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 335 ευρώ, δηλαδή 16 ευρώ επιπλέον (αύξηση 4,9%).

Ένα νέο και όμορφο blog για τα ήθη των Μεσσηνίων,

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων, που το ενδιαφέρον μας να ανακαλύψουμε την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας, μας οδήγησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου.
Μέσα από το blog αυτό θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας όλα αυτά που μας κάνουν να αγαπάμε ξέχωρα τον τόπο μας, τη Μεσσηνία.

Εδώ θα βρίσκετε θέματα που θα αφορούν τη Μεσσηνία και τους ανθρώπους της. Έθιμα, παραδόσεις και στιγμές είναι οι βασικοί άξονες αυτού του ιστολογίου, που θα μιλά για το χθες, το σήμερα και το αύριο.
Ας ψάξουμε μαζί στο κουβάρι του ......

χρόνου τα ήθη των Μεσσηνίων. Ελπίζουμε να σας αρέσει η δουλειά μας.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά - διαχειριστές του "Μεσσηνιών ήθη".
Θα το βρείτε εδώ => http://messiniwn-ithi.blogspot.com

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Ιερό Προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο στα Σκλαβέικα Μεσσηνίας

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Φίλοι.

Για μια ακόμη φορά σας προσκαλούμε στο επιτυχημένο εδώ και 29 χρόνια πανηγύρι και Ιερό Προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού μας, τον Άγιο Δημήτριο στα Σκλαβέικα Μεσσηνίας. Ένα πανηγύρι που έχει γίνει πλέον θεσμός για τους Σκλαβέους και όχι μόνο.

Εφέτος το πανηγύρι μας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2010 και έτσι θα μας δοθεί μια ευκαιρία να χαρούμε ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης με παραδοσιακό γλέντι και φαγοπότι στα πέτρινα αλώνια του χωριού μας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τον .........

εσπερινό του Σαββάτου με το βραδινό ξεφάντωμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου μας, καθώς και την πρωινή Κυριακάτικη θεία λειτουργία. Στη συνέχεια ο Σύλλογος θα προσφέρει δωρεάν γουρουνοπούλα και καλό κρασί στα 3 πέτρινα αλώνια.
Σας περιμένουμε όλους !!!

Το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝ. ΕΣΠΕΡΙΔΗΣ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 88χρονου στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 88χρονου στην περιοχή Βασιλάδα του δήμου Ανδρούσας Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί.

Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Τρίτης, με δεμένα τα χέρια και φιμωμένος με πλαστική ταινία, στην ισόγεια κατοικία του.

Την Τετάρτη το βράδυ συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, δύο αδέλφια, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, ........

προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας, ως ύποπτοι και εξεταζόμενοι ομολόγησαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού ότι στις 2 το πρωί στις 2 Οκτωβρίου, μετέβησαν στο σπίτι του θύματος, τον οποίο γνώριζαν, καθώς είχαν εργαστεί ως εργάτες κατά το παρελθόν σε αγροκτήματά του, με σκοπό να τον ληστέψουν, πιστεύοντας ότι κατείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι δράστες περίμεναν το θύμα σε χώρο παρακείμενο του σπιτιού του και του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν με αυτοκόλλητη ταινία.

Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διέφυγαν, εγκαταλείποντας τον ηλικιωμένο στο δάπεδο του σπιτιού του, όπου βρέθηκε νεκρός. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής για αυτοψία του χώρου, ο οποίος στη συνέχεια διενήργησε νεκροψία - νεκροτομή και αποφάνθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, αναμένετο να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Καλαμάτας.

6 Αγωνιστικές η ποινή του Ολυμπιακού στο basket

Από εννέα σε έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών μειώθηκε η τιμωρία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον τέταρτο τελικό της Α1 μπάσκετ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το ΑΣΕΑΔ, που εκδίκασε την έφεση των «ερυθρολεύκων», εξέδωσε-έστω και με μεγάλη καθυστέρηση-την απόφαση της μείωσης της «καμπάνας».

Ετσι, ο Ολυμπιακός θα παίξει μπροστά ..........

στο κοινό του για το πρωτάθλημα για πρώτη φορά τη 14η αγωνιστική, στις 15 Ιανουαρίου απέναντι στον Άρη, ενώ χωρίς την παρουσία φιλάθλων, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις με ΑΕΚ, Ικαρο Καλλιθέας, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Καβάλα και Ηρακλή.

Αποδείξεις: τώρα λένε ότι πρέπει να τις... ξαναγράφουμε

Το σίριαλ των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν οι πολίτες για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο έχει εξελιχθεί σε... ιλαροτραγωδία!

Από την πρώτη στιγμή ένα από τα ερωτήματα ήταν τι θα γίνει με τις σχισμένες ή τις αποδείξεις που μετά από λίγο καιρό ... ξεθωριάζουν.
Τώρα οι εγκέφαλοι του υπουργείου σκέφτηκαν να δώσουν μια πολύ πρωτότυπη λύση. Απαιτούν από τον καθένα μας να... θυμηθεί το κατάστημα (την επωνυμία) και το ποσό (καμιά φορά και το ΑΦΜ του καταστήματος!) και να το γράψει με στυλό πάνω στην απόδειξη αν αυτό δεν φαίνεται καλά!

Αν λοιπόν η απόδειξη δεν είναι ...........

ευδιάκριτη, τότε θα θεωρείται άκυρη. Αν πάλι διαθέτετε μη ευδιάκριτες αποδείξεις, αλλά δεν διαθέτετε και μνήμη ... ελέφαντα πετάξτε την απόδειξη.
Υπάρχει βέβαια και η τρίτη λύση. Να εμπιστευτείτε την τύχη. Να πάτε τη σακούλα με τις αποδείξεις (ευδιάκριτες και μη) στην εφορία και να ελπίζεται να σας εμπιστευτεί ο έφορος και να μην κάτσει να τις μετρήσει!

Κυκλοφόρησε η διακύρηξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας.

Κυκλοφόρησε χθές το βράδυ η διακύρηξη αρχών και θέσεων του Συνδυασμού "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας.
Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Νέες και νέοι,
Φίλες και φίλοι,

Η νέα διοικητική και αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική της χώρας μας, που εγκαινιάζεται με τον «Καλλικράτη» και προκάλεσε θετικές και αρνητικές κρίσεις, διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή μας. Η νέα αυτή πραγματικότητα απαιτεί την ανάδειξη τοπικών αρχών που θα βασίζονται, θα λειτουργούν και θα εμπνέονται από τις αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας, της διαφάνειας, της συμμετοχής, της συναίνεσης, του εποικοδομητικού διαλόγου.

Οι τοπικές μας κοινωνίες, (τέως δήμοι Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και η κοινότητα Τριπύλης), έχουν ανάγκη από ανθρώπους που δεν θα εξυπηρετούν κομματικές επιδιώξεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που δεν θα έχουν ως άρμα τους για την κατάληψη του Δήμου την άκρατη προσωπική τους φιλοδοξία, που δεν θα τάζουν, δεν θα δημιουργούν εκλογική πελατεία, δεν θα «εξυπηρετούν» τους ιδίους, τους συγγενείς και τους φίλους τους.
Έχουν ανάγκη από ανθρώπους που ........

θα εμπνέονται από τα οράματα της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των δημοτικών ενοτήτων και διαμερισμάτων, αλλά και της ταυτόχρονης εκμετάλλευσης των πλεονεκτημάτων του καθενός από αυτά. Που δεν θα χωρίζουν τους πολίτες σε «πρώτης» και «δεύτερης» κατηγορίας, σε «πεδινούς» και «ορεινούς», σε πολίτες «μεγάλων» και «μικρών» χωριών και πόλεων.

Ο τόπος μας είναι όμορφος και προικισμένος. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πλούσιας και σύνθετης φυσιογνωμίας. Είναι παραλιακός, πεδινός, ορεινός, τουριστικός, αγροτικός.
Έχει άριστο φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικό πλούτο, δυναμικούς και δημιουργικούς ανθρώπους.
Είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση και πληθυσμό δήμους και μπορεί να γίνει δήμος πρότυπης ανάπτυξης και δημιουργίας. Είναι προφανές ότι η τεράστια έκταση και οι πολλοί ΟΤΑ που συνενώνονται απαιτούν μια αυτοδιοικητική αρχή με εμπειρία, όραμα και ικανότητες σύνθεσης των επιμέρους αντιθέσεων.
Ευαίσθητοι, ενεργοί και ανιδιοτελείς πολίτες του νέου Δήμου Τριφυλίας, εμπνεόμενοι από τα παραπάνω ιδανικά, μετά από συνεχείς, επίπονες, ανοικτές συζητήσεις, συγκρότησαν την

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

του Δήμου μας, η οποία επέλεξε ως επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο το γιατρό και έμπειρο αυτοδιοικητικό Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία υπήρξε καρπός της ευαισθησίας και αγωνίας μας για το ζωντάνεμα των χωριών και των πόλεών μας, για την ανάδειξη του νέου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον περιορισμό της κηδεμόνευσής της από τα πολιτικά κόμματα, για την αυτονόμησή της από άλλα κέντρα εξουσίας, για την εύρυθμη, αποδοτική, προγραμματισμένη και κυρίως διαφανή και κοινωνικά ευαίσθητη λειτουργία του Δήμου μας στα πλαίσια του νέου θεσμού του «Καλλικράτη».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία στελεχώνεται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, νέους ανθρώπους, επαγγελματίες, γυναίκες, αγρότες, δημιουργικούς ανθρώπους, που συμφώνησαν στις παραπάνω αρχές. Επιδιώκει την πιο πλατιά κοινωνική συναίνεση, με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων. Οι διαχωριστικές γραμμές (κυρίως στον Δήμο μας) και ο διχασμός είναι πολυτέλεια, που δεν έχουμε ανάγκη. Από την προσπάθεια για την συγκρότηση του Δήμου μας δεν περισσεύει κανείς, γι’ αυτό επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συνεργασία των τοπικών δυνάμεων.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας, των χωριών μας, των πόλεών μας.
Στόχος μας είναι η ενότητα και όχι ο διχασμός. Η ενότητα με σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε τόπου, που για μας είναι πλούτος. Το κοινό μας μέλλον δεν συγχωρεί καθυστερήσεις και αναβλητικότητες γιατί αυτές με βεβαιότητα οδηγούν στην κοινωνική οπισθοδρόμηση, στην υπανάπτυξη, το μαρασμό, την μοιρολατρεία.
Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η συμμετοχή, η διαφάνεια, ο κοινωνικός έλεγχος, η αξιοπιστία, η συνέπεια, η γνώση και η εντιμότητα αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας, σας καλούμε να πλαισιώσετε δυναμικά την Κίνησή μας, να καταθέσετε τις απόψεις και τις προτάσεις σας, να προσφέρετε τις ιδέες και τις διαφωνίες σας. Σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, για το κοινό ζητούμενο, που αναμφισβήτητα είναι:

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Με πίστη στις δυνατότητές μας, με τη δική σας συμμετοχή και εμπιστοσύνη μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Η κίνησή μας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, θα αγωνιστεί, κατά προτεραιότητα, για τα παρακάτω:

Τουρισμός, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας, …

Παιδεία, νεολαία, κτιριακές εγκαταστάσεις, νέοι θεσμοί, προγράμματα, …

Υγεία, πρόνοια, κοινωνική πολιτική, ενίσχυση μονάδων υγείας και θεσμών πρόνοιας, πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”, προστασία ευάλωτων ομάδων, τράπεζα αίματος, δημοτικό παντοπωλείο, …

Αθλητισμός, εγκαταστάσεις, αθλητικά γεγονότα, …

Πολιτισμός, θεματικές – τοπικές εκδηλώσεις, προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, τοπική ιστορία, θεματικά μουσεία, …

Υποδομές, οδικά δίκτυα, βιολογικοί καθαρισμοί, χώροι στάθμευσης, …

Δημοτικά τέλη στα όρια της ανταποδοτικότητας, χωρίς φορολόγηση των πολιτών…

Υδροφόρος ορίζοντας, πολιτική διαχείρισης νερών, …

Περιβάλλον, προστασία, ανάδειξη - αναβάθμιση τόπων, ανακύκλωση, ευαισθητοποίηση, νέες πηγές ενέργειας, νέες θέσεις εργασίας, …

Αγροτική παραγωγή – κτηνοτροφία –επιχειρηματικότητα, καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού,
ανεργίας, …

Καθημερινότητα του πολίτη, καθαριότητα, αρχή λειτουργίας: πρώτα ο πολίτης, εξυπηρέτηση στον τόπο του,

Μετανάστες, πολιτικές ένταξης, ασφάλεια πολιτών,
Αποκεντρωμένες υπηρεσίες, λειτουργία υπηρεσιών ανοικτής πόλης, ενίσχυση της συνοχής του νέου Δήμου, …

Θεσμοί συμμετοχής, διαφάνειας, συναίνεσης, κοινωνικού ελέγχου, …

Λαϊκές αγορές, παζάρια, ζωοαγορά Κοπανακίου ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Φίλες και φίλοι,

Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη κάθε δημότη, όπου κι αν αυτός ανήκει.

Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος ΔήμαρχοςΌσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν με ιδέες και προτάσεις, μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: adstrifylia@gmail.com

Για τις καθημερινές μας δραστηριότητες ενημερώνεστε και απο το Group μας στο facebook ! Θα μας βρείτε ως: «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας».

Μπορείτε να κατεβάσετε την διακήρυξη του Συνδυασμού σε pdf πατώντας εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Το νέο blog των Γαργαλιάνων

Το νέο blog των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του μεγάλου Δήμου της Τριφυλίας με το όνομα: www.gargalianoi.com είναι «στον αέρα» εδώ και μερικές ημέρες.

Σκοπός μας είναι η άμεση πληροφόρηση των δημοτών του Δήμου Τριφυλίας με νέα του νέου Δήμου μας και όχι μόνο. Είμαστε Γαργαλιανιώτες και Τριφύλιοι που αγαπάμε το τόπο μας και θέλουμε να βοηθήσουμε και να αναδείξουμε με οποιονδήποτε τρόπο τον επίγειο παράδεισο που είναι όλη η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.
Φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε στην .........

δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων Ενεργών Πολιτών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους εμάς που ζούμε στον όμορφο Δήμο Τριφυλίας.

Δεν έχουμε δογματισμούς, δεν είμαστε τηλεκατευθυνόμενοι, δεν «ανήκουμε» πουθενά, είμαστε απλά πατριώτες που θέλουμε ότι καλύτερο για τον τόπο μας. Μέσα από το www.gargalianoi.com θα ακούγεται η «Φωνή του Πολίτη» χωρίς την παραμικρή λογοκρισία. Ελπίζουμε να αποτελέσουμε ένα ελεύθερο βήμα διαλόγου και επικοινωνίας με τους συνδημότες μας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Τριφυλίας, με την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ελεύθερο δημοκρατικό τρόπο. Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει (επώνυμα ή ανώνυμα) με email στο politis@gargalianoi.com μια καταγγελία ή ένα οποιαδήποτε θέμα. Το θέμα ή η καταγγελία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να γίνει άμεσα γνωστό στα μέλη και τους επισκέπτες του www.gargalianoi.com , χωρίς καμιά απολύτως λογοκρισία. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος το γρηγορότερο δυνατόν.

Επισκεφτείτε και εσείς το νέο blog www.gargalianoi.com γίνετε τώρα και εσείς Ενεργοί Πολίτες του Δήμου Τριφυλίας.

Στείλτε το δικό σας θέμα ή τη δική σας καταγγελία στο email: politis@gargalianoi.com

Δεν είμαστε επαγγελματίες, συγχωρέστε μας τα λάθη, μαθαίνουμε... Καλοδεχούμενες οι προτάσεις σας για να γίνουμε καλύτεροι .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...

Σας περιμένω στην παρέα μας .

Ο διαχειριστής του blog www.gargalianoi.com

Stop στις προσλήψεις στους ΟΤΑ λόγω εκλογών

Απαγορεύονται από αύριο, Πέμπτη, πλην εξαιρέσεων, οι διορισμοί και οι προσλήψεις κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται απ΄αυτούς, σύμφωνα με το σχετικό νόμο (30 ημέρες πριν τη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων) και την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι .........

αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού των ως άνω φορέων. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωσή τους.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι φορείς των οποίων οι διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ οφείλουν να προσαρμόσουν τις προθεσμίες αιτήσεων και ενστάσεων που τους αφορούν σύμφωνα με τα ανωτέρω.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνδιασμός Σωτηρόπουλου «Ο Δήμος Τριφυλίας μας ενώνει!»

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας» με υποψήφιο δήμαρχο το γιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο και σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, είτε ανά Δημοτική Ενότητα είτε συνολικά.
Σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές αρχές, θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επεξεργαστεί και καταγραφεί, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συσκέψεις ..........

του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Σωτηρόπουλου με επιτελείς του συνδυασμού του και οι επαφές με πολίτες, ενώ καταρτίζεται το πρόγραμμα των επίσημων περιοδειών σε πόλεις και χωριά, επισκέψεων και συναντήσεων – συζητήσεων σε υπηρεσίες και με φορείς, συλλόγους.
Για τα τέλη της εβδομάδας, αναμένεται να προγραμματιστούν τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας».
Στο μεταξύ, «Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!» και «Ο Δήμος Τριφυλίας μας ενώνει!» προκρίνονται να είναι τα βασικά συνθήματα του συνδυασμού, τα οποία δίνουν και το «στίγμα» της ενότητας και της δυναμικής αναπτυξιακής προοπτικής!

Ενώθηκε το «παζλ»

Ενώθηκαν τα κομμάτια του «παζλ» της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το έμβλημα του συνδυασμού είναι 3 ενωμένα κομμάτια παζλ. Ένα γαλάζιο με δύο ανθρωπάκια, ένα πράσινο με ένα κλαδί ελιάς και ένα πορτοκαλί με τρία σπιτάκια και τον ήλιο να λάμπει! Σηματοδοτεί την ενότητα, την πολυσυλλεκτικότητα και το κοινό όραμα, με προτεραιότητες τον άνθρωπο, τα τοπικά προϊόντα και το περιβάλλον! Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ομάδα στο facebook, της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας»!

Θάρρος

Ευχαριστήρια επιστολή στους γιατρούς του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την επιστολή μας αυτή κατά πρώτον θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια την ευγνωμοσύνη μας προς τον Παθολόγο Ιατρό κ. Γεώργιο Ρούσση, Διευθυντή στο Κέντρο Υγείας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, γιατί με την ταχύτατη διαγνωστική του προσέγγιση, την άμεση έναρξη ενδεικνυόμενης θεραπευτικής αγωγής και την επείγουσα διακομιδή του γιού μας Κωνσταντίνου Κόντη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΡΙΟ" Πάτρας (άμεση εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) είχε σαν αποτέλεσμα τη σωτηρία της ζωής του.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ..........

υποδειγματικό αυτόν λειτουργό της Υγείας και άνθρωπο, ενώ συγχαίρουμε θερμά τον λαμπρό επιστήμονα.

Συγκεκριμένα: Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2010, μετά από σύσταση του οικογενειακού μας ιατρού, συνοδεύσαμε τον δεκαεννιάχρονο γιό μας στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, με αιφνίδιο πρόβλημα υγείας και με υποψία σοβαρότατης ασθένειας που έθετε τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο. Οι εφημερεύοντες ιατροί των εξωτερικών ιατρείων, ζήτησαν την επέμβαση του κ. Ρούσση, ο οποίος προχώρησε ταχύτατα στις δέουσες ιατρικές ενέργειες, έκανε άμεση έναρξη θεραπείας και διακόμισε το παιδί χωρίς χρονοτριβή με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΡΙΟ", όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σήμερα, παρά το Γολγοθά που βιώσαμε σχεδόν για ένα ολόκληρο μήνα, ο γιός μας είναι μαζί μας, υγιής και αρτιμελής. (Θα ήταν σοβαρή παράλειψή μας εάν δεν αναφερόμαστε και στην πληρέστατη από κάθε πλευρά αντιμετώπιση του παιδιού μας στο Νοσοκομείο "ΡΙΟ" και εν συνεχεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θεραπευτηρίου "ΟΛΥΜΠΙΟΝ", όπου νοσηλεύτηκε μέχρι αποθεραπείας, ευγνωμονώντας Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό). Κοινή διαπίστωση όλων των ιατρών που συμμετείχαν στην αποθεραπεία του παιδιού, καθηγητών, εντατικολόγων, λοιμωξιολόγων, αλλά και του οικογενειακού μας ιατρού από τα Φιλιατρά, ήταν ότι: καθοριστικός παράγων της σωτηρίας του παιδιού μας υπήρξε η άμεση έναρξη θεραπευτικής αγωγής από τον κ. Ρούσση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Με την σκέψη μας πλέον καθαρή και χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η φοβερή αυτή δοκιμασία μας έφερε σε αυτό το Περιφερειακό Νοσοκομείο όπου όλοι, γιατροί, νοσηλευτές και πλήρωμα του ασθενοφόρου, φρόντισαν να μη χαθεί ούτε ένα πολύτιμο λεπτό. Δυστυχώς τις πολύ δύσκολες εκείνες στιγμές δεν μπορέσαμε να μάθουμε τα ονόματα των ανθρώπων που μας βοήθησαν. Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας.

Μετά απ' αυτή μας την δραματική εμπειρία, απευθύνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για τη διατήρηση και ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου στην Κυπαρισσία. Ενδεχόμενη κατάργηση ή υποβάθμιση του, όπως πρόσφατα ακούστηκε, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για τους κατοίκους της Τριφυλίας και των γύρω περιοχών και αναμφίβολα θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή μας.

Με εκτίμηση
Κίμων και Σοφία Κόντη

Ο Σαμαράς πρωταγωνιστής σε spot του... ΠΑΣΟΚ!

Θα παρουσιάζονται δηλώσεις του για το έλλειμμα την περίοδο που ήταν υπουργός

Όπως αναμενόταν, το τραπέζωμα του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στους πολιτικούς συντάκτες βγάζει ουκ ολίγες ειδήσεις. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Ιπποκράτους ετοιμάζει διαφημιστικό σποτ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο οποίο θα παρουσιάζονται εναλλάξ κάποιες δηλώσεις του Σαμαρά για το έλλειμμα την περίοδο που ήταν υπουργός και οι αντίστοιχες σημερινές τοποθετήσεις του.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταδείξει .......

πως τα όσα λέει ο Σαμαράς ως αρχηγός της ΝΔ, διαφέρουν απ’ αυτά που έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή.

«Νεκρώνει» αύριο ο δημόσιος τομέας

«Παραλύει» αύριο ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Λόγω της κινητοποίησης ματαιώνονται ή τροποποιούνται δεκάδες αεροπορικά δρομολόγια.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αντιδρά στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που προωθείται και ζητεί την ακύρωση των «αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλει το μνημόνιο».

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση ...........

στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 11:00 στην πλατεία Ομονοίας και στις 10:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. (νομαρχίες και δήμοι), καθώς επίσης οι καθηγητές και δάσκαλοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών στην κινητοποίηση.

Σε τετράωρη στάση εργασίας (3:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.) προχωρούν αύριο και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν δεκάδες πτήσεις.

Από ΤΑ ΝΕΑ