Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ: «Επτά ψέματα» και «επτά αλήθειες»

Συνημμένο: Ολοκληρη η ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία και καταλόγισε «επτά ψέματα» που σηματοδοτούν, όπως ανέφερε, την εποχή της παρακμής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 75ης ΔΕΘ Παρουσίασε παράλληλα τις «επτά αλήθειες», που συνιστούν τις προτάσεις της ΝΔ για την αλλαγή του κλίματος και ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης.

Το πρώτο ψέμα που έχει χρεοκοπήσει, κατά .......

τον κ. Σαμαρά, είναι η «κοινωνική πολιτική» που ασκήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με αναδιανομή δανεικών σε βάρος των επομένων γενεών.

Το δεύτερο είναι η απάντηση στο ερώτημα: Πότε η χώρα υπερχρεώθηκε; Όπως είπε, η υπερχρέωση της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του ’80, επί ΠΑΣΟΚ όταν το χρέος εκτινάχθηκε από 32% σε 110% του ΑΕΠ. Κι από τότε, πρόσθεσε, όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις προσπάθησαν, αλλά καμία δεν κατάφερε να ελέγξει το χρέος. Διότι το χρέος τροφοδοτεί νέα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια.

Το τρίτο ψέμα, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δημιούργησε το σημερινό πρόβλημα υπερχρέωσης. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, από τα 80 δισεκατομμύρια νέου χρέους κατά την πενταετία 2004-2009, τα 70 πήγαν για υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το τέταρτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός ότι για όσα έγιναν μετά τον Οκτώβριο του 2009 φταίει η κατάσταση που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι τα spreads των επιτοκίων, που αποτελούν τον καθρέφτη εμπιστοσύνης των αγορών στην εκάστοτε κυβέρνηση, ήταν μόλις στις 130 μονάδες τον περασμένο Οκτώβριο και ανέβηκαν πολύ αργότερα, όταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα, ενώ διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό. Τα spreads άρχισαν να σκαρφαλώνουν μετά τον Ιανουάριο του 2010, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας της πολιτικής του.

Το πέμπτο ψέμα είναι ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό ήταν, δήθεν, «αναπόφευκτη». Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι αντίθετα, οι αγορές δάνειζαν άνετα την Ελλάδα ως και τον Ιανουάριο, όσα ζητούσε για να βγάλει τη χρονιά και με λογικά επιτόκια ακόμα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δανειστεί τότε, άρχισε τον διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό και βρέθηκε εκτός αγορών τον Μάιο.

Το έκτο ψέμα είναι ότι η υπογραφή αυτού του Μνημονίου ήταν «μονόδρομος» στις αρχές Μαΐου. Αντίθετα, όπως υπογράμμισε, υπήρχαν τότε περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το παραμικρό και υπέγραψε τους χειρότερους δυνατούς όρους.

Το έβδομο ψέμα είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ, ότι το Μνημόνιο αποτελεί παρ’ όλα αυτά διέξοδο από την κρίση, κι ότι ήταν πράξη «ανευθυνότητας» της Νέας Δημοκρατίας να μη το ψηφίσει.

Σχέδιο εξόδου από την κρίση

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του δεν αρκέστηκε να απορρίψει το Μνημόνιο αλλά διατύπωσε το δικό της ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο και περιέγραψε συνοπτικά. Όπως εξήγησε, το σχέδιο της ΝΔ:

- χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση με στοχευμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς μηδενικού ή μηδαμινού κόστους. Κι έτσι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα σε ενάμιση με δύο χρόνια, όταν με το Μνημόνιο το έλλειμμα θα παραμένει 2,6% μετά από 4 χρόνια σκληρών θυσιών.

- χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος μέσα από την αξιοποίηση της αδρανούς ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Κι έτσι μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα έχει χρέος χαμηλότερο απ’ ότι σήμερα. Ενώ με το Μνημόνιο θα έχει χρέος πολύ υψηλότερο απ’ ό,τι σήμερα.

- πρόβλέπει αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που έγιναν ήδη, όπως οι περικοπές στις χαμηλές συντάξεις. Η ΝΔ δεσμεύεται να απακαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις το ταχύτερο, προτείνοντας ισοδύναμες περικοπές από δαπάνες. Κι έδωσε τους σχετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού. Επίσης το Σχέδιο της ΝΔ δεν προβλέπει άλλα μέτρα περικοπών και νέων φόρων, ενώ το Μνημόνιο προβλέπει αλλεπάλληλα νέα μέτρα, πολλά των οποίων, μάλιστα «αδιευκρίνιστα».

- προτείνει αναπτυξιακά μέτρα, πολλά των οποίων είναι εφαρμόσιμα από σήμερα, κι άλλα αφότου η χώρα απαλλαγεί από τους περιορισμούς του Μνημονίου, το οποίο αντίθετα κινείται σε εντελώς αντι-αναπτυξιακή κατεύθυνση και για πολλά χρόνια.

«Επτά αλήθειες»

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς περιέγραψε το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών που συνιστούν το άλλο μοντέλο ανάπτυξης, ώστε να μπει σε υγιή αναπτυξιακή τροχιά μετά το Μνημόνιο και ονόμασε το σύνολο αυτών των προτάσεων τις «επτά αλήθειες», που πρέπει να υιοθετήσουμε από τώρα για να αλλάξουμε το κλίμα και να τις εφαρμόσουμε μόλις μπορέσουμε:

* Πρώτον δραστική μείωση της φορολογίας, όταν βγούμε από το Μνημόνιο, κι όχι νέες φορολογικές αυξήσεις μέχρι τότε. Με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το κράτος μπορεί να αντλήσει περισσότερα έσοδα.

* Δεύτερον, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων.

* Τρίτον, πάταξη της γραφειοκρατίας όχι στα λόγια, αλλά με προτεραιότητα σε πέντε μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Άμεσα εφαρμόσιμες και μηδενικού κόστους.

* Τέταρτον, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις.

* Πέμπτον, προτεραιότητα στην Εξωστρέφεια,

* Έκτο, απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας

* Έβδομο, κλαδικές στρατηγικές σε όλους τους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα παραπάνω ζητήματα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Όπως υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα φορολογικά βάρη, επιδεινώνει τη γραφειοκρατία, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα, συνεχίζει την απαξίωση της επιχειρηματικότητας και ακυρώνει κάθε κλαδική πολιτική για οποιοδήποτε αναπτυξιακό τομέα, από τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, ως την Ενέργεια.

Το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση υποκινεί και διασπείρει το φόβο, ενώ η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί την ελπίδα.

Υποστήριξε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι τίποτε διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει από το Μνημόνιο, ενώ η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι πολλαπλά καλύτερη, πολύ πιο αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη.

Κάλεσε, τέλος, τους Έλληνες στις επόμενες δημοτικές εκλογές να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους, να ψηφίσουν, όπως είπε, τις ελπίδες τους κι όχι τους φόβους τους.

Κατεβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ


Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Ανακοίνωση - Διάψευση για κίνηση αγροτών στις εκλογές.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών από την επανίδρυση του τον Ιούλιο του 2007 μέχρι σήμερα, ουδέποτε κομματικοποιήθηκε ή καπελώθηκε από κανένα πολιτικό κόμμα.
Απεναντίας τα γραφεία μας ήταν είναι και θα είναι ανοικτά σε οποιονδήποτε πολιτικό φορέα για συζήτηση και επίλυση των προβλημάτων μας.
Η ανακοίνωση που βγήκε από την ΠΑΣΥ μας ........

κατηγορεί ότι υποκινούμαστε από ένα πολιτικό χώρο. Αντιδρούμε σε αυτήν την ανακοίνωση και την καταγγέλλουμε ως αναληθή και ατυχής.

Επίσης σε κάποια δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναφέρθηκε ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων για την δημιουργία μιας κίνησης για τον σχηματισμό πιθανού ψηφοδελτίου για τις επικείμενες εκλογές.
Οι όποιες συζητήσεις έγιναν σε προσωπικό επίπεδο, δεν αφορούν απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος.

Από Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

"Τέρμα στην κοροϊδία" για τη δημιουργία Κίνησης αγροτών

Με έκπληξη διαβάσαμε την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων δημοσιεύματα πως δημιουργείται ανεξάρτητη κίνηση αγροτών και πολιτών στην Τριφυλία, με στόχο την κάθοδο στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, στις 7 του Νοέμβρη. Μάλιστα, αναφέρεται πως την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Επειδή, όμως, ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.
Συγκεκριμένα:

Γνωρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην πολιτική του αδυναμία εξαιτίας των θέσεων και προτάσεων που είχε πάρει το προηγούμενο διάστημα, αδυνατεί να συγκροτήσει ψ/δ στη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων της χώρας μας και προσπαθεί, με μάσκες του στυλ “ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών”, να συγκροτήσει ψηφοδέλτια όπου μπορέσει.
Γνωρίζουμε πως στις αρχές Αυγούστου στον ..........

προαύλιο χώρο του Δημαρχείου των Φιλιατρών έγινε σύσκεψη, όπου εισηγητές ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία υποψήφιου βουλευτή του, και είχαν καλέσει μέλη των Αγροτικών Συλλόγων με στόχο να τους πείσουν να μπουν σε δημοτικά ψηφοδέλτια, όπου ο κορμός και ο επικεφαλής θα προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξεχνάμε πως οι αγρότες που πρωτοστατούν, ώστε να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Τριφυλίας, είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν ως οι ηγέτες της ομοσπονδίας - σφραγίδας, η οποία δεν έχει ούτε ηθική ούτε νομική υπόσταση. Είναι αυτοί οι αγρότες που στην πράξη υπονόμευαν τη δημιουργία μπλόκων κατά την περίοδο των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων. Είναι αυτοί οι αγρότες που έστελναν συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Καραμπάτο, όταν ο τελευταίος τη χρονιά που μας πέρασε πρωτοστάτησε σε πανελλαδικό επίπεδο στην τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών και εργατών (κατέθεσε μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά, κατηγορούσε και συκοφαντούσε τα μπλόκα των αγροτών κ.λπ.).

Είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας - φάντασμα στις 27/4/2010, υπερασπίζονται το αποκλειστικό επάγγελμα αγρότη, επί της ουσίας δηλαδή καλούσαν την κυβέρνηση να πετάξει έξω από τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις όποιον αγρότη έχει μικρό κλήρο και αναγκάζεται, για να τα βγάλει πέρα, να δουλεύει έστω και για ένα μεροκάματο στην οικοδομή ή σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά.

Είχαμε προειδοποιήσει τους φτωχομεσαίους αγρότες της Μεσσηνίας πως θα αξιοποιήσουν τη λεγόμενη ομοσπονδία για υλοποίηση και στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Χαρακτηριστική είναι η στήριξη που δόθηκε στον υποψήφιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Μεσσήνης με τη δημόσια δήλωση υπέρ του από το λεγόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα όλων εμάς των αγροτών, με βάση την πείρα μας και τις θέσεις του κάθε συνδυασμού, να συμμετέχουμε και ενεργά ως υποψήφιοι στους συνδυασμούς που πολιτικά και ιδεολογικά μάς εκφράζουν. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κοροϊδέψει τους συναδέλφους μας, με στόχο να τους κλέψει την ψήφο, βάζοντας μπροστά όποιον αγροτικό σύλλογο καταφέρει.

Καλούμε τη φτωχή και μεσαία της Μεσσηνίας:
-Να καταδικάσει την προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καπελώσει τους Αγροτικούς Συλλόγους για εκλογικές σκοπιμότητες.
-Να γυρίσει την πλάτη στους εκπροσώπους-υποψήφιους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, γιατί επί της ουσίας και με την ψήφο τους έχουν στηρίξει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., η οποία ξεκληρίζει τους αγρότες.
-Να παλέψουμε για τη δημιουργία κοινού μετώπου εργατών, αγροτών, μικρομεσαίων εμπόρων και νεολαίας, με στόχο την πάλη ενάντια στις πολιτικές που χτυπάνε τη ζωή και το εισόδημά μας, με στόχο όχι τη διαχείριση των πολιτικών που γενούν την εξαθλίωση και εκμετάλλευση, αλλά την ανατροπή τους.
-Να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξε τους αγώνες και τα αιτήματα της αγροτιάς και παλεύει για:
• προστασία της ντόπιας παραγωγής από την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας
• σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή
• μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα
• πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια με παραγραφή των πανωτοκίων
• την πλήρη ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους
• την αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, και τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων.
Στις 7 Νοέμβρη ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Νίκο Γόντικα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τον Αριστείδη Δαμαλά και υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας τον Σαράντο Κουκούμη.

Οι αγρότες -μέλη της γραμματείας της ΠΑΣΥ

Σπυρόπουλος Βασίλης
Χρονόπουλος Γιώργος
Λάππας Παναγιώτης
Κατσάς Θανάσης
Θεοδωρακόπουλος Χρήστος

Κάλεσμα για συσυτράτευση απο Κόλλια σε Τσίγγανο

Πρόσκληση για συστράτευση και κοινό αγώνα απήυθηνε προς τον Παναγιώτη Τσίγγανο χθές το από το γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Φιλιατρών ο Υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Σε γραπτή του Δήλωση προς τα ΜΜΕ του Νομού αναφέρει τα εξής:


«Από την αρχή, αφότου αποδέχθηκα την πρόταση να ηγηθώ Συνδυασμού για το Δήμο Τριφυλίας είχα δηλώσει ότι, ο Συνδυασμός μας «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» λειτουργεί χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και χωρίς προσωπικές περιχαρακώσεις.
Απηύθυνα μάλιστα, και θα συνεχίσω .........

μέχρι τέλους ν’ απευθύνω, κάλεσμα για συστράτευση όλων όσων έχουν την ίδια αγωνία με εμάς για την ισόρροπη ανάπτυξη της Τριφυλίας και όλων όσων συμμερίζονται τις αρχές και τις θέσεις του Συνδυασμού μας, όπως περιγράφονται στο δελτίου τύπου που έγινε η πρόταση Κόλλια και όπως θα αναπτυχθούν την Κυριακή στη διακήρυξη τη δημόσια που θα κάνουμε.

Θα ήθελα σήμερα να απευθύνω το ίδιο κάλεσμα σε κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά για κοινή πορεία και δράση. Με δεδομένα τα προβλήματα και τις δυσκολίες του νεοσύστατου Δήμου μας εκτιμώ ότι δεν περισσεύει κανείς.
Την πρόσκληση αυτή την απευθύνω προσωπικά και στον Τάκη τον Τσίγγανο που όπως ξέρετε έχει δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητά του, γιατί πεποίθησή μου είναι ότι, όλοι μαζί, χωρίς εξαιρέσεις μπορούμε καλύτερα να δουλέψουμε για το νέο Δήμο!»

Με πληροφορίες από το "Θάρρος"

Στα Φιλιατρά την Κυριακή ο Πέτρος Τατούλης

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης θα βρεθεί στη Φαρακλάδα Μεσσηνίας και το απόγευμα θα περιοδεύσει στα Φιλιατρά.



Υπέρ της υποψηφιότητας Κόλλια ο Τάκης Κατσίβελας

Υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Κόλλια για το Δήμο Τριφυλίας τάσσεται ο Τάκης Κατσίβελας με γραπτή δήλωση που έκανε χθες.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κατσίβελας σημειώνει τα εξής:

«Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο “Καλλικράτης”, περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.
Σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον καλούμαστε να οικοδομήσουμε το νέο σπίτι μας, το νέο Δήμο Τριφυλίας, με σχέσεις ισοπολιτείας, συνεργασίας, συναίνεσης, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.
Εμείς σε σχέση με τους άλλους δήμους πρέπει πάνω από όλα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί.
Αυτή η πρώτη θητεία θα είναι .........

καθοριστική για το μέλλον του δήμου μας. Σε αυτό το εγχείρημα προφανώς δεν έχουν θέση δεσποτισμοί, προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές. Το "εγώ" πρέπει να δώσει τη θέση του στο "εμείς".
Πρέπει να στηρίξουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες, διαθέτουν ήθος και ικανότητες, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις στηρίζω για το Δήμο Τριφυλίας την επιλογή της Ν.Δ., το συνδυασμό "Τριφυλία - Ισόρροπη ανάπτυξη, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Κώστα Κόλλια, και του εύχομαι καλόν αγώνα».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.