Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση αποδοχής της υποψηφιότητας για τον Δήμο Τριφυλίας από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Σε αποδοχή της πρότασης που είχε γίνει το μεσημέρι για να αναλάβει υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας προχώρησε πρίν λίγη ώρα ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος αποδεχόμενος την πρόταση στήριξης στο πρόσωπο του που κατέθεσαν οι Θανάσης Πετρόπουλος από την Κυπαρισσία, ο Δημήτρης Δριμής Δήμαρχος Αετού, ο Γιώργος Γαλάνης Πρώην Δήμαρχος Αυλώνος και ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, Πρόεδρος Κοινότητος Τριπύλης.
Στην δήλωση αποδοχής του ο κος Σωτηρόπουλος αναφέρει:

Αποδέχτηκα σήμερα την τιμητική πρόταση που μου έγινε από την Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας να ηγηθώ ως υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Νοεμβρίου και υπόσχομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα Δήμο ενιαίο, δυνατό, αναπτυξιακό και δυναμικό, σύγχρονο και προοδευτικό.

Η Συμπαράταξη όλων των υγιών δυνάμεων του νέου Δήμου μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, αποτελεί το θεμέλιο για την επιτυχία του Δήμου μας, την ευημερία και προκοπή των κατοίκων του ώστε να καταλάβει ο Δήμος μας περίοπτη θέση, όπως του αξίζει, στο νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης.

Καλώ όλους, αδιακρίτως των πολιτικών ιδεολογιών καθενός, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους, να συστρατευτούν στη μεγάλη αυτή Συμπαράταξη της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας, διότι τα μηνύματα της επιτυχίας και ανάπτυξης του νέου Δήμου μας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύει η χώρα μας, είναι ελπιδοφόρα.

Ο Δήμος μας είναι υποχρεωμένος να πετύχει και θα πετύχει.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Στην Κυπαρισσία αύριο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης

Στην Κυπαρισσία θα βρίσκεται αύριο το πρωί στις 10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης όπου θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο χώρο της εμποροπανήγυρις. Τέλος, θα συναντηθεί και με φορείς της πόλης.

Στις 19.00 θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Τιμίου Σταυρού στο Πεταλίδι.



Στο αυτόφωρο για μη τήρηση του πλαφόν στη βενζίνη

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων δεν τηρούν το πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση στην τιμή πώλησης της βενζίνης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διαβίβασε σε όλους τους διευθύνοντες τις Εισαγγελείς εφετών του κράτους, τις ανώτατες τιμές πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως αυτές καθορίστηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τέντες αναφέρει στο έγγραφό του προς τους συναδέλφους τους τα εξής:

«Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο της Α3-2503/13-09-2010 ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία καθορίστηκαν ανώτατες τιμές καταναλωτή για πετρελαιοειδή προϊόντα και παρακαλούμε να κοινοποιήσετε αυτή στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειάς σας, δίνοντάς τους τις κατάλληλες οδηγίες για την πιστή εφαρμογή της και την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περίπτωση που ήθελε διαπιστωθεί η τέλεση αυτόφωρων πλημμελημάτων διωκόμενων αυτεπαγγέλτως, ενόψει της σοβαρότητας του ρυθμιζόμενου με αυτήν θέματος και της ανάγκης προστασίας του καταναλωτικού κοινού».

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ..........

Δημόσιας Χρήσης εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου τα οχήματά τους στην παραλιακή, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και στην Αθηνών-Κορίνθου στο Δαφνί. Οχήματα παραμένουν παρατεταγμένα στην είσοδο της Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα, όπως και στην Αθηνών-Λαμίας, όμως ο αριθμός τους έχει μειωθεί.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαμπάρι δεν πήραν οι Φιλιατρινοί βενζινοπώλες από το πλαφόν

Χαμπάρι δεν πήραν οι Φιλιατρινοι βενζινοπώλες από την επιβολή του πλαφόν ανώτατης τιμής στα καύσιμα.
Σήμερα το απόγευμα και ώρα 18:00 - 18:30 κάνοντας μια βόλτα στα βενζινάδικα των Φιλιατρών είδαμε τις ίδιες τιμές που είχαν και το πρωί, τις ίδιες τιμές που είχαν και χθες, και προχθές....

Αμόλυβδη 95 οκτανίων 1,55 αλλού 1,585, αλλού 1,58....
Το πλαφόν που ορίστηκε είναι στα 1,496 €/ λίτρο
Το ξέρουν. Το έχουν ακούσει στις ειδήσεις αλλά κάποιοι κάνουν το κορόϊδο...

Οι ανώτατες τιμές που έχουν οριστεί στην βενζίνη για την Μεσσηνία, είναι:

Αμόλυβδη 95: 1,496 € / λίτρο,
Αμόλυβδη 100: 1,706 € / λίτρο
LRP (SUPER): 1,561 € / λίτρο
Diesel κίνησης: 1,290 € / λίτρο

Το πλαφόν έχει διάρκεια μίας εβδομάδας.


Παιδιά έχετε μάθει ότι από το μεσημέρι ισχύει πλαφόν ανώτατης τιμής στα καύσιμα και έχουν οριστεί και οι τιμές για τον νομό μας;
Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν μια βόλτα στα Φιλιατρά να κόψουν κανένα βαρβάτο πρόστιμο στους βενζινοπώλες για να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο;

Σε ισχύ το πλαφόν για τη βενζίνη

Το ύψος του πλαφόν στα καύσιμα αποφάσισε σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Η τιμή για τη βενζίνη των 95 οκτανίων στην Μεσσηνία Ορίστηκε ως εξής:
Αμόλυβδη 95: 1,496 € / λίτρο,
Αμόλυβδη 100: 1,706 € / λίτρο
LRP (SUPER): 1,561 € / λίτρο
Diesel κίνησης: 1,290 € / λίτρο
Το πλαφόν έχει διάρκεια μίας εβδομάδας.

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης .........

και Ανταγωνιστικότητας σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στην τιμή διάθεσης των καυσίμων σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν κρούσματα αισχροκέρδειας που εμφανίσθηκαν χθες και προχθές, μετά την ανακοίνωση των επιταγμένων οδηγών φορτηγών δημοσίας χρήσεως και των βυτιοφορέων πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Έτσι, σήμερα το πρωί συγκλήθηκε εκτάκτως η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής ..........

Ενέργειας και καθόρισε την ανώτατη τιμή πώλησης για τη βενζίνη των 95 οκτανίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα 1,473 ευρώ το λίτρο, ενώ για τη βενζίνη των 100 οκτανίων στα 1,701 ευρώ το λίτρο. Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για 7 ημέρες, οπότε θα επενεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών. Για τα λοιπά καύσιμα οι ανώτατες τιμές είναι: βενζίνη LRP 1,561 και πετρέλαιο κίνησης 1,282 ευρώ το λίτρο. Το πλαφόν διαμορφώθηκε με βάση τη μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης στην Αττική, προσαυξημένη κατά ορισμένα λεπτά για τα έξοδα μεταφοράς για τα νησιά και τους απομακρυσμένους νομούς.

Πέραν από την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα διενεργεί εντατικούς ελέγχους στην αγορά για τον εντοπισμό πρατηριούχων που αισχροκερδούν. Σύμφωνα με το υπουργείο οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις εμπορίου των Νομαρχιών θα είναι εντατικοί, σε καθημερινή βάση και σε όλη τη χώρα, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται επί τόπου οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.


Η απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Περιφερειακή Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) σε ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα έχει ως εξής:

1) ΖΩΝΗ Αττικής (πλην Αργοσαρωνικού) και Θεσσαλονίκης

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Αμόλυβδη 95 => 1,473 €

Αμόλυβδη 100 => 1,701 €

LRP (SUPER) => 1,561 €

diesel => 1,282 €


2) Α΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους Νομούς και περιοχές

Βοιωτίας , Αρκαδίας , Λάρισας , Πέλλας , Φθιώτιδας , Λακωνίας , Καρδίτσας , Ημαθίας , Φωκίδας , Μεσσηνίας , Τρικάλων , Χαλκιδικής , Αιτωλοακαρνανίας , Ηλείας , Πιερίας , Κιλκίς , Ευρυτανίας , Αχαΐας , Γρεβενών , Σερρών , Ευβοίας , Άρτας , Κοζάνης , Καβάλας , Κορίνθου , Πρεβέζης , Καστοριάς , Δράμας , Αργολίδος , Μαγνησίας , Φλώρινας , Αργοσαρωνικός.

Αμόλυβδη 95 => 1,496 €

Αμόλυβδη 100 => 1,706 €

LRP (SUPER) => 1,566 €

diesel => 1,290 €



3) Β΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους νομούς:

Νομοί: Θεσπρωτίας , Ηρακλείου , Ροδόπης , Λευκάδας , Ιωαννίνων , Λασιθίου , Έβρου , Κεφαλονιάς , Χανίων , Ξάνθης , Κέρκυρας , Ζακύνθου , Ρεθύμνης

Αμόλυβδη 95 => 1,545 €

Αμόλυβδη 100 => 1,745 €

LRP (SUPER) => 1,605 €

diesel => 1,326 €


4) Γ΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τις κατωτέρω περιοχές με Φ.Π.Α. 16%

Δωδεκανήσου , Λέσβου , Χίου , Σάμου , Κυκλάδων , Βόρειες Σποράδες , Λήμνος , Θάσος , Σαμοθράκη , Σκύρος.

Αμόλυβδη 95 => 1,561 €

Αμόλυβδη 100 => 1,764 €

LRP (SUPER) => 1,624 €

diesel => 1,322 €

Πρόταση για υποψηφιότητα του Δημήτρη Σωτηρόπουλου στον Δήμο τριφυλίας

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ"
το όνομα του συνδυασμού.

UPDATE:
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗΣ.


Σε ανακοίνωση πρότασης για υποψηφιότητα του ιατρού Δημήτρη Σωτηρόπουλου προχώρησαν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Τριφυλίας Θανάσης Πετρόπουλος από Κυπαρισσία, Δημήτρης Δριμής Δήμαρχος Αετού, Γιώργος Γαλάνης Πρώην Δήμαρχος Αυλώνος και Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, Πρόεδρος Κοινότητος Τριπύλης.
Στην ανακοίνωση τους προτείνουν για υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας τον Ιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο από τα Φιλιατρά να ηγηθεί ενός ενωτικού, δυναμικού και ναπτυξιακού συνδυασμού για την Τριφυλία.
Το δελτίο τύπου που λάβαμε πριν λίγα λεπτά αναφέρει επί λέξη:

Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη της κοινωνίας μας για ανεξαρτησία, πολυφωνία, ισοπολιτεία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, σοβαρότητα, εντιμότητα, σχεδιασμό, προγραμματισμό και κυρίως σεβασμό προς τον πολίτη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Ως υποψήφιο δήμαρχο προτείνουμε, τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο καταξιωμένο γιατρό και γαλουχημένο στα αυτοδιοικητικά ιδανικά, ο οποίος μπορεί πέρα από τοπικισμούς να ανταποκριθεί στις ανάγκες του διευρυμένου δήμου Τριφυλίας.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε αυτή τη δημιουργική και προοδευτική προσπάθεια για την επιτυχία του νέου θεσμού. Ο συνδυασμός μας είναι ανοιχτός σε κάθε νέα σκέψη, πρόταση, ιδέα.

Θανάσης Πετρόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κυπαρισσίας,
Δημήτρης Δριμής Δήμαρχος Αετού,
Γιώργος Γαλάνης Πρώην Δήμαρχος Αυλώνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Αυλώνος,
Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, Πρόεδρος Κοινότητος Τριπύλης.

UPDATE:
Η αποδοχή της πρότασης υποψηφιότητας από τον Δημήτρη Σωρτηρόπουλο


Περίεργος θόρυβος αναστάτωσε σήμερα τον Πύργο Ηλείας

Μυστήριο εξακολουθεί να είναι η αιτία που προκάλεσε τον εκκωφαντικό θόρυβο που έμοιαζε με έκρηξη στην πόλη του Πύργου Ηλείας.
Ο δυνατός ήχος έμοιαζε με έκρηξη, τα τζάμια έτριζαν και ήταν διπλός.
Έγινε αισθητός σε όλη την πόλη του Πύργου, στην Αμαλιάδα ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν πως ακούστηκε και μέχρι το Βαρθολομιό Ηλείας.

H αστυνομική διεύθυνση Ηλείας διαβεβαιώνει πως δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό.
Το Πύργος-news επικοινώνησε με τον καθηγητή γεωλογίας κ.Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος δεν ήταν ενήμερος για το περιστατικό.
Μας διαβεβαίωσε πως με τα μέχρι .............

στιγμής στοιχεία που διαθέτει δεν μπορεί να συσχετιστεί το γεγονός με κάποιο σεισμικό φαινόμενο στην περιοχή μας καθώς τέτοιο δεν καταγράφεται στους σεισμογράφους.
Την ώρα του φαινομένου διεξαγόταν άσκηση της 117 Π.Μ πάνω από την πόλη του Πύργου και πιθανόν αιτία του φαινομένου να ήταν το φαινόμενο της διάσπασης του ήχου από κάποιο αεροσκάφος.

Καμία ανακοίνωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες αρχές για την επίσημη εξήγηση του φαινομένου.

Από το Pyrgos News

Ανακοινώνει Υποψηφιότητα για τον Δήμο Τριφυλίας ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση του Δήμου Τριφυλίας ανακοινώνει από ώρα σε ώρα ο Ιατρός Δημήτρης Σωτηρόπουλος από τα Φιλιατρά.
Οι εξελίξεις τρέχουν και εντός των επομένων ωρών θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις του κου Σωτηρόπουλου.

UPDATE 15:35

Η υποψηφιότητα του κου Σωτηρόπουλου ανακοινώθηκε.
Δείτε την εδώ




Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 13 Σεπτεμβρίου έως και 19 Σεπτεμβρίου εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 - 0 - 32940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί. Στις 08:00 ξεκινάει η επόμενη εφημερία.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Το Θάρρος δεν κυκλοφορεί την Δευτέρα