Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ...

Αποτέλεσμα της δημόσιας καταγγελίας μας της 30ης Αυγούστου 2010 με τίτλο:
ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ...
ήταν η ανακοίνωση που τοιχοκόλλησε στα καφενεία ο κ. Δήμαρχος. Μας πληροφόρησε «ότι το νερό σε όλο το Δήμο Γαργαλιάνων είναι υγιεινό και κατάλληλο προς πόση». Για του λόγου το αληθές μάλιστα τοιχοκόλλησε και 3 πιστοποιητικά ανάλυσης του νερού για να μας πείσει ότι το νερό ήταν καθαρό ...στις 24/8/2010.

Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται για ..........

την ποιότητα του νερού τα τελευταία 8 χρόνια και όχι μόνο της 24ης Αυγούστου.
Φυσικά δεν έπεισε κανένα σκεπτόμενο πολίτη... Άτυχη η ανακοίνωση σας κ. Καλοφωλιά.
Η αλήθεια είναι ότι:

Από τον Ιανουάριο 2006 μέχρι και τον Αύγουστο 2009 έγιναν 379 δειγματοληψίες νερού στους Γαργαλιάνους. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι: 226 ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση και 153 κατάλληλα... Δηλαδή 60% των δειγμάτων ακατάλληλα και 40% κατάλληλα! Η σοβαρή αυτή καταγγελία μας, βασίζεται στα πιστοποιητικά αναλύσεως νερού που μας έδωσε ο ίδιος ο κ. Καλοφωλιάς και είναι του ιδίου πιστοποιημένου εργαστηρίου! Υπάρχει κάποιος στους Γαργαλιάνους που να έχει διαβάσει ή να έχει ακούσει ανακοίνωση της ομάδας του κ. Καλοφωλιά τα τελευταία 8 χρόνια, ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση; Ζητήσαμε μια τέτοια ανακοίνωση και δεν υπάρχει πουθενά στον Δήμο... Ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο να μας ειδοποιεί και δεν το έκανε. (Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα αντίγραφα των πιστοποιητικών των αναλύσεων του νερού από τον κ. Δήμαρχο.)

Με την ανακοίνωση του κ. Καλοφωλιά για το νερό, έγινε προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών με την τοιχοκόλληση των αναλύσεων του νερού ...μόνο της 24ης Αυγούστου. Οι κάτοικοι του Δήμου Γαργαλιάνων είναι πλέον σίγουροι ότι «γίνεται αρκετή παραπληροφόρηση με το θέμα του νερού» και παραπλάνηση των πολιτών... Δυστυχώς η παραπληροφόρηση φαίνεται να γίνεται από το γκρουπ του κ. Δημάρχου... Γιατί τόση εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των πολιτών του Δήμου Γαργαλιάνων; Μια στοιχειώδη ευαισθησία θα ήταν καλό για την υγεία 9.500 κατοίκων!
Λόγω επαγγέλματος έπρεπε να ήταν λίγο ευαίσθητος.

Οι Γαργαλιανιώτες περιμένουν να διαβάσουν αντί για παραπλανητικές ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου, μια ανακοίνωση συγνώμης της τρόικα Γαργαλιάνων για την παροχή νερού ακατάλληλου για ανθρώπους τα τελευταία 8 χρόνια. Σχεδόν 3.000.000 € έχουν δαπανηθεί μόνο για την ύδρευση, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Καλοφωλιά στον Απολογισμό Πεπραγμένων που έκανε στο Δ.Σ. στις 14/1/09.
Τόσα εκατομμύρια για το νερό και κάθε χρόνο υποφέρουμε όλο και περισσότερο
από την έλλειψη του και την ακαταλληλότητα του...

Απαντήστε αν έχετε το πολιτικό ανάστημα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε ποτέ τα τελευταία 8 χρόνια όταν διαβάζατε τις αναλύσεις που επεσήμαιναν την ακαταλληλότητα του νερού σε 226 δειγματοληψίες; Γιατί μας αφήνατε να πίνουμε επικίνδυνο νερό; Δεν το ξέρατε;
Είστε οδοντίατρος κ. Δήμαρχε όχι ...Πακιστανός μετανάστης. Γιατί δεν ρωτήσατε κάποιον από τους επιστήμονες που διέθετε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο ή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;

Την επόμενη ημέρα της καταγγελίας μας για το νερό επανήλθε η υδροδότηση των κατοίκων στους κανονικούς ρυθμούς μετά από 22 ημέρες αίσχους και ντροπής... «Τυχαίο; Δεν νομίζω!»

Το υπέρογκο χρέος που μας φόρτωσαν θα μας βασανίζει για αρκετά χρόνια... Που είναι τα έργα που μας κόστισαν 4.000.000 €; Ο νόμος ορίζει ότι το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου έπρεπε να γίνει Απολογισμός Πεπραγμένων του έτους 2009. Στους Γαργαλιάνους γιατί δεν έγινε; Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί δεν απαίτησαν από τον Δήμαρχο να γίνει; Γιατί δεν το απαιτούν τώρα οι εναπομείναντες και οι Β’ & Γ’...αναπληρωματικοί; Γιατί περιμένουν ...να γίνουν πρώτα οι εκλογές;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ…

Φώτης Παναγιωτακόπουλος
Εκδότης «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
9/9/201

Eως 15 Οκτωβρίου η ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων προς τα Ταμεία

Έως τις 15 Οκτωβρίου έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς δεν πρόκειται να δοθούν άλλα περιθώρια για διευθέτηση χρεών με συμφέροντες όρους, όπως ξεκαθάρισαν στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσαν τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση 80% στις προσαυξήσεις για τις οφειλές, χωρίς προκαταβολή.

Μιλώντας στην ειδική ενημερωτική σύσκεψη .........

για τη ρύθμιση των χρεών, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σταυροδρόμι: από τη μία πρέπει να αντιμετωπίσει τις κακές συνέπειες τη μη νομιμότητας, που συνεπάγεται η μη καταβολή εισφορών και από την άλλη πρέπει να βρει τις ισορροπίες, ώστε να μην κλείσουν προβληματικές εταιρίες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την απασχόληση.
Κάλεσε τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, για να ερμηνεύσει τον νόμο προς διάσωσή τους.
Τους στόχους του υπουργείου Εργασίας για δραστική μείωση εισφοροδιαφυγής, κατά 5% ετησίως, εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών εργασίας και απασχόλησης και «απόλυτο έλεγχο» φαρμακευτικών δαπανών, παρουσίασε η κ. Κατσέλη. Υπογράμμισε δε ότι η ρύθμιση των οφειλών μέχρι τις 15/10 συμφέρει όλες τις πλευρές.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γεώργιος Κουτρουμάνης, σημείωσε ότι οι βεβαιωμένες οφειλές επιχειρήσεων προς τα ταμεία υπολογίζονται σε 12 δισ. ευρώ, ποσό, που κατόπιν ελέγχων, δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ότι φτάνει στα 15-16 δισ. ευρώ.
Η εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται σε επιπλέον 9 δισ. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, το 37%-38% των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών-Εμπόρων ΟΑΕΕ και 27% εκείνων του ΙΚΑ δεν καταβάλουν εισφορές, όπως κι ένας στους τρεις αγρότες, ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Από την πλευρά τους, οι διοικητές των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ προειδοποίησαν ότι τα «ψέματα έχουν τελειώσει» για όσους εισφοροδιαφεύγουν, ενώ διεμήνυσαν ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ακόμη και αναδρομικοί (π.χ. στο ΙΚΑ).
Τους στόχους του υπουργείου της για δραστική μείωση εισφοροδιαφυγής, κατά 5% ετησίως (σ.σ.σήμερα υπολογίζεται στο 25%), εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών εργασίας και απασχόλησης και "απόλυτο έλεγχο" φαρμακευτικών δαπανών, παρουσίασε η Λούκα Κατσέλη. Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση των οφειλών μέχρι τις 15/10 "συμφέρει όλες τις πλευρές".

ΙΚΑ: Αναδρομικοί έλεγχοι

Aναδρομικούς ελέγχους και «άκαμπτη και αμείλικτη στάση απέναντι σε όσους κλέβουν» προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Πρόσθεσε ότι ο στόχος για μείωση των εισφορών δεν είναι ασύμβατος με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, το οποίο σχεδιάζει την οργανωτική και λειτουργική αποκέντρωσή του, σε πλήρη αντιστοίχιση με τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σπυρόπουλος, με πρωτοβουλία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχεδιάζεται ένα ιδιόμορφο «καρτέλ», με ΟΓΑ-ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, για κοινές δράσεις προμηθειών-ελέγχου του συνόλου ιατροφαρμακευτικών δαπανών και κόστους περίθαλψης.

ΟΑΕΕ: «Θ΄ανακαλύψουν ότι τους ανακαλύψαμε»

O διοικητής του OAEE, Γεράσιμος Βουδούρης, έκανε γνωστό ότι οι 300.000 από τους περίπου 400.000 οφειλέτες του ταμείου οφείλουν ποσά 2.000-10.000 ευρώ. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν την τελευταία διετία λόγω κρίσης, αλλά για συσσωρευμένες-βεβαιωμένες οφειλές 5-15 ετών.
«Πολύ σύντομα, κάποιοι θα ανακαλύψουν ότι τούς έχουμε ανακαλύψει», δήλωσε, αναφερόμενος σε όσους εισφοροδιαφεύγουν.

ΟΓΑ: Μείωση 25% ιατροφαρμακευτικών δαπανών το τελευταίο 3μηνο

Μειωμένες κατά 25% ή 25 εκατ. ευρώ μηνιαίως ήταν το τελευταίο τρίμηνο οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ. Κατά 38% μειώθηκαν οι συνταγές με μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων, αποτυπώνοντας τη βελτίωση της κατάστασης, σημείωσε ο διοικητής του ταμείου, Παναγιώτης Πέτρουλας.
Επεσήμανε, πάντως, ότι 76.000 αγρότες δεν είναι ενήμεροι ασφαλιστικά, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι μικρές και μεγάλες καταχρήσεις. Υπενθύμισε, τέλος, ότι οι αγρότες μπορούν να ρυθμίσουν ευνοϊκά τις οφειλές τους προς τον ΟΓΑ, σε εξαμηνιαίες δόσεις.

ΟΑΕΔ: Οι υγιείς επιχειρήσεις προσπαθούν να καλύψουν όλο το σύστημα και τους «μπαταχτσήδες»

Στα 5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές μόνο των ιδιωτικών επιχειρήσεων προς τα ταμεία, ανέφερε ο διοικητής ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «οι υγιείς βιώσιμες επιχειρήσεις προσπαθούν να καλύψουν όλο το σύστημα και τους "μπαταχτσήδες" και το μαύρο τμήμα της οικονομίας αποκτά τρομερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υγιών βιώσιμων κορόιδων».

Πρόσθεσε ότι ο δεύτερος κύκλος προγραμμάτων ΟΑΕΔ βρίσκεται προ των πυλών, με παρεμβάσεις για 20.000 νέους και 3.500 ΑμΕΑ, κατάρτιση για 32.000 εργαζομένους και τοπικές παρεμβάσεις 400 εκατ. ευρώ.

Εκπτωτικές κάρτες 50% για τα ΑμεΑ από την Νομαρχία Μεσσηνίας

Εκπτωτικές κάρτες για τη μετακίνηση των ΑμεΑ με τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας ξεκίνησε από χθές να διαθέτει η Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η Πρόνοια χορηγεί δελτία κυκλοφορίας πολιτικών αναπήρων για το έτος 2010 (κάρτες μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% στα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ και κατά 100% στα αστικά λεωφορεία του Νομού Μεσσηνίας).
Η θεώρηση, όπως αναφέρει η .........

ανακοίνωση, μπορεί να γίνεται από όλα τα ΚΕΠ του νομού μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ μετά την ημερομηνία αυτή θα χορηγούνται μόνο από την Διεύθυνση Πρόνοιας.

Εράνη - Πανιώνιος Καλαμάτας 8 - 1. Ακόμα βάζει γκόλ η Εράνη.

Λίγο η απόφαση του Πανιωνίου να παίξει στα ίσα χωρίς να «ταμπουρωθεί» στην άμυνα -πως γίνεται πολλές φορές όταν ο αντίπαλος προέρχεται από υψηλότερες κατηγορίες- αλλά κυρίως η καλή αγωνιστική μέρα της Εράνης και κύρια του …δαιμονισμένου Θανάση Γεωργιόπουλου είχαν ως αποτέλεσμα αυτό το απίστευτο 8-1 που καταγράφηκε χθες στα Φιλιατρά στο πλαίσιο της γ’ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας (ο επαναληπτικός που έχει φυσικά τυπικό χαρακτήρα θα γίνει στην Καλαμάτα το προσεχές Σαββατοκύριακο).

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια με την .........

ΑΕΚ, που φαίνεται ότι ήταν ένα καλό μάθημα για την ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου οι παίκτες της Εράνης μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά από το ξεκίνημα. Το αποτέλεσμα ήταν το σκορ να ανοίξει πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο, να εκτιναχθεί στο 3-0, μέχρι το πρώτο τέταρτο και το ημίχρονο να «κλείσει» στη …μέση του τελικού σκορ.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

9’ ο Δασκαλάκης ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Σπυρόπουλο και ο διαιτητής Κώστας Ψηλοπαναγιώτης υπέδειξε αμέσως το πέναλτι που αξιοποίησε ιδανικά ο Ηλίας Ντινιώτης ανοίγοντας τον …χορό των φιλιατρινών γκολ

14’ ωραίος συνδυασμός Λυμπερόπουλου-Γεωργιόπουλου και δυνατό διαγώνιο σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή και το 2-0 είναι γεγονός

16’ από σέντρα του Παναγιωτίδη ο Θανάσης Γεωργιόπουλος με καρφωτή κεφαλιά επιβεβαίωσε ότι η Τετάρτη θα είναι η μέρα του (3-0)

40’ ο Λυμπερόπουλος ήταν αυτή τη φορά ο «τροφοδότης» και ο Γεωργιόπουλος με σουτ στην κίνηση, αυτή τη φορά, πέτυχε το 4-0, συμπληρώνοντας και προσωπικό χατ-τρικ

62’ ο Καλογερόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μοιρούλη και ο Σταθόπουλος που εκτέλεσε το πέναλτι δεν λάθεψε, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-0

64’ η εκπληκτική παρουσία του Γεωργιόπουλου είχε και συνέχεια και με ένα αποκλειστικά δικό του γκολ, το 4ο κατά σειρά, που προήλθε από μια ξέφρενη κούρσα από το μέσον του γηπέδου και περνώντας όποιον και ό,τι βρισκόταν στον δεξιό άξονα «κεραυνοβόλησε» μέσα από την περιοχή για 6η φορά τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Σπυρόπουλο

75’ παρ’ ολίγον και 5ο γκολ για τον Θανάση Γεωργιόπουλο, αλλά το δυνατό σουτ απέκρουσε αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, χωρίς όμως ν’ αποσοβήσει οριστικά τον κίνδυνο, αφού ο επερχόμενος Λυμπερόπουλος πέτυχε το 7ο γκολ της Εράνης

81’ το γκολ της τιμής για τον Πανιώνιο σημείωσε ο έμπειρος Στέλιος Παπαδόπουλος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που βρήκε και στο τείχος, αλλάζοντας πορεία και ξεγελώντας έτσι τον Αθανασόπουλο

83’ ο Κορμπής έκοψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μουρούσια, ο οποίος με πλασέ έγραψε τον επίλογο του παιχνιδιού Εράνη-Πανιώνιος 8-1…

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος, Παναγιωτίδης, Πανταζόπουλος, Ντινιώτης (52’ Γιαννακόπουλος), Κώτσος (50’ Σταθόπουλος), Δασκαλάκης (57’ Γκότσης), Κορμπής, Μουρούσιας, Γεωργιόπουλος, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπυρόπουλος, Στυλιανόπουλος, Καραμούζης (55’ Χριστόπουλος), Ηλιόπουλος, Μακρής, Κακαλέτρης, Ζαχαρόπουλος (75’ Σκαρπέτης), Παπαδόπουλος, Λύρας (65’ Παυλάκος), Τ. Καλόμαλος, Μοιρούλης.

Από το Θάρρος

Μετα την ανακοίνωση Κόλλια για τον Δήμο Τριφυλίας, τι θα κάνει τώρα η Ν.Δ. με τον Παναγιώτη Τσίγγανο;

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Φιλιατρινού Κώστα Κόλλια για τον Δήμο Τριφυλίας τι θα κάνουν στην Ρηγίλλης με τους "αντάρτες";
Θα τους πιέσουν να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους;
Θα τους πετάξουν έξω από το μαντρί και θα τους διαγράψουν;
Τι θα κάνει ο Σαμαράς με τους αντάρτες;

Προσωπική μας πεποίθηση είναι ότι ...........

αρχικά θα τραβήξουν το αφτί στον Παναγιώτη Τσίγγανο τόσο ο γραμματέας αυτοδιοίκησης και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς για την ανακοίνωση της ανεξάρτητης (τέλος πάντων λέμε τώρα...) υποψηφιότητάς του και εφόσον δεν συμμορφωθεί τότε ίσως να τον διαγράψουν από στέλεχος της Ν.Δ.
θα δούμε τις επόμενες ημέρες της εξέλιξη της υπόθεσης η οποία θα έχει ενδιαφέρον.
Ωστόσο δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από μόνος του, αν και αυτό το το τελευταίο το βλέπουμε λίγο χλωμό.

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Κώστας Κόλλιας για Δήμαρχος Τριφυλίας. Πανηγυρική δικαίωση στο ρεπορτάζ του Φιλιατρά News.

Η επιβεβαίωση του αποκλειστικού Ρεπορτάζ μας!!!!!!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS


Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.

Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης........

δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.

Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σήμερα, προτείνουμε για το Δήμο Τριφυλίας το συνδυασμό “ΤΡΙΦΥΛΙΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κώστα Κόλλια , Πολιτικό Επιστήμονα τ. Γενικό Γραμματέα ΑΔΕΔΥ.


ΣΧΟΛΙΟ
Σας είπαμε.
ΟΤΙ γράφεται εδώ είναι 100% διασταυρωμένο. Εξ ου και η δικαίωση μας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Τα χθεσινά αποτελέσματα της Γ' Φάσης.

Και με τα δυο πόδια η Εράνη στον Δ' Γύρο του Κυπέλλου Μεσσηνίας αφου διέλυσε στην κυριολεξία τον Πανιώνιο καλαμάτας με το απίστευτο σκορ 8-1.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Μεσσηνίας για την Γ' Φάση έχουν ως εξής:

Εράνη - Πανιώνιος 8-1
Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος 1-1
Μεσσηνιακός - Ομόνοια 1-0
Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ε. Αβίας 2-0
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Διαβολιτσίου 5-2
Σπερχογεία - Αίας 5-2
Τέλος Αγρας - Ασπρόχωμα 1-2
Κυπαρισσία - Απόλλωνας 1-0

Νέο Λύκειο Φιλιατρών. Εστάλη στην ΝΑΜ η οριστική ένταξη του στο ΕΣΠΑ

Την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου Λυκείου Φιλιατρών ανακοίνωσε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.

Ο κος Δράκος είπε ότι σήμερα εστάλη στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας η απόφαση οριστικής ένταξης του Λυκείου Φιλιατρών, που αποτελείται από 12 αίθουσες και κατασκευή αθλητικών χώρων στο προαύλιο.

Σημειωτέον, είναι το πρώτο σχολείο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.
Αναμένομε ότι θα έχουμε και την .........

έγκριση των όρων δημοπράτησης, που ήδη έχουμε στείλει στην Περιφέρεια για έλεγχο, ώστε να γνωρίζουμε και την ημέρα της δημοπρασίας.

Συγχαρητήριο μήνυνα Δράκου σε Δημήτρη Κουσελά

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε χθές ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκος στον Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την τοποθέτηση του ως Υφυπουργός Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση.

Στο μήνυμα του ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ
Θερμά συγχαρητήρια για την τοποθέτηση σας στην θέση του Υφυπουργού οικονομικών και την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και εγώ προσωπικά, θα είμαστε στη διάθεσή σας για μια γόνιμη συνεργασία.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο .........

σας, καλή δύναμη στη νέα σας αποστολή και δημιουργική παρουσία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Με εκτίμηση
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας
Δημήτρη Δράκος

Μαλλιά κουβάρια οι γαλάζιοι - Στο κρανίο τα έχει παρει ο Σαμαράς

ΒΡΕΓΜΕΝΗ σανίδα πρέπει να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς με τους νέους κυοφορούντες συνδυασμούς που επιθυμούν επειδή δεν έλαβαν το χρίσμα να κάνουν ανεξάρτητες κινήσεις ακριβώς επειδή είναι πολλά...τα θέλγητρα της εξουσίας. Σε μεγάλους Δήμους όπως αυτών της Δυτικής Μεσσηνίας έχει ενδιαφέρον να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση αφού και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Στο Δήμο Πύλου- Νέστορος η ΝΔ προτίμησε το Αντινομάρχη και πολύ γνωστό αυτοδιοικητικό Δημήτρη Καφαντάρη που μπορεί να χάσει την καρέκλα της Νομαρχίας αλλά τώρα θα μετακομίσει σε ασφαλές Δήμο.
Τουλάχιστον κατάγεται απο εδώ οπότε μετρά η εντοπιότητα. Ομως η κόντρα ήρθε απο το νύν Δήμαρχο Πύλου κ. Χρονόπουλο που φαίνεται ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του αδικήθηκε κατά την επιλογή. Όμως ο νέος Δήμος δεν περιορίζεται στα στενά όρια της περιοχής οπότε όφειλε να δουλέψει υπέρ του ενωτικού στοιχείου αν και σε ορισμένα πράγματα έχει δίκιο να ζητά την ψήφο των συμπολιτών του αφού είναι παρών καθημερινά.
Ομως ο μεγάλος Δήμος έχει απαιτήσεις οπότε......

μεγαλώνει και το μερίδιο ευθύνης...

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ Ο ΠΑΝ. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ

Ομως η έκπληξη λέγεται ότι ήρθε απο το Δήμο Τριφυλίας όπου ακόμα δεν έχουν δοθεί χρίσματα αποτα 2 μεγάλα κόμματα και αναμένονται. Μπορει απο ότι φημολογείται στο Δήμο αυτό κάποιοι να έκαψαν το χαρτί του Παν. Κατσίβελα απο τους Γαργαλιάνους αλλά τώρα βγαίνουν στην φόρα ότι εκείνοι που μίλησαν πρώτοι για κώλυμα ασυμβατότητας ήταν γαλάζιοι δάκτυλοι και όχι...πράσινοι. Δούλεψαν απο ότι φημολογείται υπόγεια για να ετοιμάσουν το έδαφος για άλλες κόντρες. Αν αληθεύει τότε κι εκει ο Σαμαράς πρέπει να ηχήσει με σθένος δεδομένου ότι εκείνοι που διέσπειραν τις φήμες για κώλυμα Κατσίβελα ήταν γαλάζια ονόματα και φερέφωνα ορισμένων κύκλων και όχι πολιτικά πρόσωπα.

Τώρα ανεξάρτητος δήλωσε με συνδυασμό ο Παναγιώτης Τσίγγανος που πήρε μαζί του σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του τοπικού κομματικού μηχανισμού. Κανέναν όμως απο Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. Εκανε την κίνησή του και περίμενε. Ομως λέγεται ότι αν φύγει έξω απο το μαντρί θα παραφυλάνε οι λύκοι της νέας εποχής. Θα δούμε. Πάντως κ. Σαμαρά καιρός να δείξεις την πυγμή σου στα γαλάζια φαγώματα που κάποιοι επιτέλους θέλουν τόσο πολύ την εξουσία όσο ποτέ...ή κάνουμε λάθος; Μήπως κρύβονται άλλα συμφέροντα πίσω;

Από το ΠΥΛΟΣ News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κώστας Κόλλιας υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τριφυλίας με χρίσμα απο την Νέα Δημοκρατία

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Ο Κώστας Κόλλιας θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει επίσημα η ΝΔ στον Δήμο Τριφυλίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και απόλυτα διασταυρωμένες του Φιλιατρά News.
Μια είδηση που εντός των επομένων ωρών θα επιβεβαιωθεί και αυτή πανηγυρικά. Όπως επιβεβαιωθήκαμε και με τον Πέτρο Τατούλη.

Άραγε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ να περιμένουμε τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο ως ανεξάρτητο;

UPDATE Το παρασκήνιο που προηγήθηκε


Στις 9 το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο γραφείο του γραμματέα αυτοδιοίκησης και βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τοπικών στελεχών του κόμματος της ΝΔ από την Τριφυλία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην τότε σύσκεψη είχαν πάρει μέρος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος από Γαργαλιάνους, ο Κώστας Κόλλιας από τα Φιλιατρά και Παναγιώτης Τσίγκανος από την Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε το Φιλιατρά News εκείνο το βράδυ όλα συνέτειναν στην στήριξη του Κώστα Κόλλια για υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας.
Μάλιστα είχε προταθεί απο την Ν.Δ. η υποψηφιότητα στον Κόλλια και είχε γίνει αποδεκτή.
Αντίδραση σε αυτό και μάλιστα μεγάλη είχε ο Παναγιώτης Τσίγγανος από την Κυπαρισσία και οι "κακές γλώσσες" λένε ότι είπε «Εγώ κάτω από τον Κόλλια δεν μπαίνω!!!!»

Φυσικά εκείνο το βράδυ η υπόθεση χρίσμα από την ΝΔ πάγωσε και δεν δόθηκε συνέχεια.
Χθες το απόγευμα όπως πρώτο έγραψε το Radio936 ο Παναγιώτης Τσίγγανος ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον Δήμο Τριφυλίας.

Τα "νέα" ταξίδεψαν μέχρι την Ρηγίλλης και έτσι αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε να δοθεί το πράσινο φως για την επίσημη υποστήριξη από την ΝΔ του Κώστα Κόλλια στον Δήμο Τριφυλίας.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της ετήσιας εμποροπανήγυρης στους Γαργαλιάνους, κατά τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, που θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Σώμα κάνοντας δεκτή την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής αποφάσισε την ενοικίαση 120 συνολικά θέσεων, οι οποίες θα κατανεμηθούν ως εξής:

35 θέσεις στην οδό Νικολάου Σκούτζου,
42 στο ανατολικό τμήμα της οδού Μιαούλη,
36 στο δυτικό της τμήμα και
7 στο πεζοδρόμιο της οδού Λυριτζή.

Το κόστος ενοικίασης αποφασίστηκε στα 40 ευρώ το τρέχον μέτρο και για το χώρο που θα στηθεί το λούνα παρκ, 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος

Απόσυρση Ι.Χ. στα σκαριά

Κίνητρα για την απόσυρση παλαιών Ι.Χ. και την αγορά καινούργιων με δραστική μείωση των τελών ταξινόμησης μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ανακόψει το κύμα κάθετης πτώσης των πωλήσεων, έκρηξης λουκέτων και απολύσεων και δραστικής συρρίκνωσης των εσόδων του προϋπολογισμού.

Η εικόνα είναι πραγματικά δραματική. Από τις αρχές του έτους και έως το τέλος Αυγούστου, 2.000 επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτου έχουν βάλει λουκέτο, 9.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, η πτώση των πωλήσεων έχει αγγίξει το 65%, η μείωση του τζίρου- καθώς στο μεταξύ αυξήθηκαν οι φόροι- έφτασε το 60%.
Το ίδιο διάστημα τα έσοδα του προϋπολογισμού ........

από τέλη ταξινόμησης μετά βίας ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ μακράν του στόχου είσπραξης 508 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Σενάρια τόνωσης της αγοράς

Σε αυτό το σκηνικό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το περασμένο φθινόπωρο είπε το περιβόητο «απόσυρση τέλος» εξαιτίας της δημοσιονομικής στενωπού, έχει δώσει σύμφωνα με πληροφορίες εντολές στους συνεργάτες του να διερευνήσουν εναλλακτικά σενάρια για την τόνωση της αγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών αφορά την παροχή κινήτρων απόσυρσης παλαιών με παράλληλη αγορά νέων Ι.Χ. με τη μορφή της μείωσης των τελών ταξινόμησης, σε ποσοστό έως και κατά 50%.

Αν αυτή η εισήγηση γίνει τελικά αποδεκτή, για ένα καινούργιο Ι.Χ. 1.600 κυβικών εκατοστών, φορολογητέας αξίας 20.000 ευρώ, που σήμερα έχει τέλος ταξινόμησης 4.000 ευρώ, η φορολογική επιβάρυνση θα μπορεί να μειωθεί έως και στα 2.000 ευρώ με ανάλογο όφελος για τον αγοραστή.

Οι συντελεστές στα τέλη ταξινόμησης

Τα τέλη ταξινόμησης προκύπτουν σε συνάρτηση κυβισμού του Ι.Χ, της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και της εργοστασιακής αξίας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο όφελος, εφόσον προχωρήσει το μέτρο, να αφορά τους αγοραστές αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και υψηλής εργοστασιακής αξίας. Στα καινούργια αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τα τέλη ταξινόμησης επιβάλλονται με συντελεστές από 5% έως και 50% της εργοστασιακής τιμής και αν μειωθούν στο μισό θα διαμορφωθούν στο 2,5% για Ι.Χ. έως 900 κ.ε., στο 6% από 901 έως 1.400 κ.ε., στο 10% από 1.401 έως 1.600 κ.ε., στο 15% από 1.601 έως 1.800 κ.ε., στο 20% από 1.801 έως 2.000 κ.ε. και στο 25% (από 50%) για μεγάλα Ι.Χ. πάνω από 2001 κυβικά εκατοστά. Προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερο τα μικρομεσαία οικονομικά στρώματα της κοινωνίας δεν αποκλείεται κλιμακωτή μείωση των συντελεστών στα τέλη ταξινόμησης ώστε να ωφεληθούν περισσότερο οι μη έχοντες υψηλά βαλάντια.

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων

ΤΟ ΜΕΤΡΟ της απόσυρσης εξετάζεται να προωθηθεί συνδυαστικά με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ., μέσω των οποίων όσοι έχουν καινούργια αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα επιβαρύνονται λιγότερο. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζουν διορθωτικές κινήσεις μετά το περυσινό κύμα αντιδράσεων και τη μαζική κατάθεση πινακίδων, καθώς κυρίως για παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας θεωρούνται εξοντωτικά. Πράγματι, κάτοχος Ι.Χ. 2.000 κυβικών με άδεια πρώτης κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1996 πλήρωσε φέτος 596 ευρώ από 446 ευρώ, ενώ η επιβάρυνση έφτασε τα 300 ευρώ για αυτοκίνητα κυβισμού πάνω από 2.357 εκατοστά, καθώς τα τέλη ανήλθαν σε 880 ευρώ. «Θα υπάρξουν μειώσεις τελών για τα παλαιότερα αυτοκίνητα και σύστημα προσδιορισμού των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων» λέει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα καινούργια αυτοκίνητα, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2011 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται σε συνάρτηση με τις εκπομπές ρύπων και η χρέωση θα κυμαίνεται από 0,5 έως 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο ρύπων που εκπέμπει ο κινητήρας. Για τα παλαιότερα Ι.Χ, με άδεια πρώτης κυκλοφορίας πριν από τις 31/1/2010, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα, με μείωση των υφιστάμενων τελών για τα παλαιότερα. Με δεδομένο ότι τα καινούργια αυτοκίνητα θα έχουν και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, εκτιμάται ότι θα δοθεί ένα ακόμα κίνητρο για την απόσυρση των παλαιότερων οχημάτων.

Βουλιάζει η αγοράμέτρα ζητούν οι έμποροι

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ μείωσης των τελών ταξινόμησης και εξορθολογισμού των τελών κυκλοφορίας βλέπουν θετικά οι εκπρόσωποι της αγοράς αυτοκινήτου, που ζητούν επειγόντως μέτρα.

Το καμπανάκι έχει σημάνει ήδη ηχηρά, με αλλεπάλληλες επιστολές του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος στους συναρμόδιους υπουργούς, με τις οποίες ζητείται, πέραν της εξέτασης κινήτρων απόσυρσης, να επιτραπεί και η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θέμα το οποίο δεν αποκλείεται να εξεταστεί συνδυαστικά με την απόσυρση. «Η λήψη μέτρων είναι αναγκαία.

Συντελείται μια οριζόντια καταστροφή, καθώς πέραν του κλάδου των πωλήσεων πλήττονται καταλυτικά σειρά επιχειρήσεων και 90.000 εργαζόμενοι που ασχολούνται με πωλήσεις, ανταλλακτικά, αξεσουάρ κ.λπ. », λέει στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος του ΣΕΕΑΕ Α. Τσιβελεκίδης. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά ότι αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης της αγοράς, έως το τέλος του έτους οι απολύσεις θα έχουν διπλασιαστεί, όπως και τα λουκέτα.

ΤΑ ΝΕΑ

Την Παρασκευή εγκαινιάζεται το πανηγύρι στη Κυπαρισσία

ΞΕΚΙΝΑ απο την Παρασκευή η ετήσια εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας στα πλαίσια του εορτασμού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού με θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα έχουν ως επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας με αποκορύφωμα την λιτανεία την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο με μοναδικό θέμα τη χορήγηση θέσεων εμποροπανήγυρης στους αιτούντες εμπόρους, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας τη Δευτέρα το βράδυ. Oμόφωνα αποφάσισε την χορήγηση θέσεων για τα 43 αιτήματα που υπήρχαν καθώς υπήρχε η ομόφωνη σύμφωνη
γνώμη της δημαρχιακής επιτροπής.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι μετά και ............

την προχθεσινή απόφαση μέχρι τώρα συνολικά έχουν χορηγηθεί περίπου 140 θέσεις σε ενδιαφερόμενους εμπόρους, ενώ έχουν διαμορφωθεί οι χώροι απόθεσης εμπορευμάτων αλλά και οι θέσεις στην περιοχή της Πανηγυρίστρας, ενώ με προηγούμενη αποφασή του το Σώμα είχε κατακυρώσει την επιλογή για την χωροθέτηση του λούνα Πάρκ στον ίδιο χώρο.

Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος

Το βιογραφικό του υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά

Ο Δημήτρης Κουσελάς γεννήθηκε το 1955 στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δραστηριότητα, οργανώθηκε στο ΠΑΚ και συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στην φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ, εκπρόσωπος της οποίας ήταν στο Α' Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ μετά την μεταπολίτευση.

Το 1975 εξελέγη μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου.

Το διάστημα 1980-1984 διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α3 του ΠΑΣΟΚ.

Το 1981 άρχισε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα και να ασχολείται ενεργά με τον συνδικαλισμό.

Το 1985 εξελέγη μέλος της Διοίκησης της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος), το διάστημα 1986-1989, χρημάτισε...


γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας και από το 1990 μέχρι το 1993 πρόεδρος του ίδιου συλλόγου και μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας).

Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της ΟΤΟΕ και στη συνέχεια επανεξελέγη για άλλες τρεις θητείες.

Το 1994 έγινε μέλος των ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Τράπεζας και του ΕΚΕΜ (Εθνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών).

Την ίδια χρονιά, εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε μέλος του Τομέα Συνδικαλιστικού και της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Το 1995 εξελέγη μέλος του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Είναι παντρεμένος με την Βάγια Κανάβα κι έχουν έναν γιο.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Κακούργημα θεωρείται πλέον το μέχρι πρότινος πλημμέλημα της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας

«ΦPENO» στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση ενσωματώνοντας αυστηρές κοινοτικές επιταγές στην ελληνική νομοθεσία, που επιτρέπουν τη δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων για όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα «μαύρου χρήματος».

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το Yπουργείο Οικονομικών σχετικά με την τροποποιήσεις που έγιναν στην ελληνική νομοθεσία, η νομιμοποίηση μαύρου χρήματος συγκαταλέγεται στις εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες εφόσον αφορά δραστηριότητες όπως αγοραπωλησίες ακινήτων, εμπόριο, ίδρυση εταιριών, καταθέσεις, χρηματοοικονομικά

Το ελεγκτικό έργο ανατίθεται στο Ε΄ Τμήμα της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων, που ξεκινάει τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων, ακόμα και επιτόπιων, στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις των....

εμπλεκομένων σε πράξεις ξεπλύματος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1127/31-07-2010 ως νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες θεωρούνται 5 πράξεις:

α) μετατροπή ή μεταβίβαση περιουσίας,

β) απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας ως προς φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση ή χρήση περιουσίας,

γ) απόκτηση, κατοχή, διαχείριση ή χρήση περιουσίας,

δ) χρησιμοποίηση χρηματοπιστωτικού τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες και

ε) σύσταση οργάνωσης ή ομάδας δύο τουλάχιστον ατόμων για τη διάπραξη μιας ή περισσότερων πράξεων.

Κακούργημα θεωρείται πλέον το μέχρι πρότινος πλημμέλημα της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας, για τα οποία προβλέπεται ελάχιστη ποινή φυλάκισης άνω των έξι μηνών, όπως εικονικά φορολογικά στοιχεία, έκδοση ή αποδοχή εικονικών στοιχείων, έκδοση πλαστών και νόθευση φορολογικών στοιχείων, ανεξαρτήτως αξίας κι εφόσον τα αδικήματα τελέστηκαν από 23 Απριλίου 2010 και μετά.

Βασικό αδίκημα θεωρείται η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση στοιχείων και μη ενημέρωση πρόσθετων βιβλίων για αδικήματα που διαπράττονται από 1ης Ιουνίου 2010.

Επίσης θα ελέγχονται όσοι έχουν χρέη (ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση) άνω των 120.000 ευρώ με την προϋπόθεση ότι από δηλώσεις εισοδήματος ή άλλα φορολογικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ή να υποκρύπτεται περιουσιακό όφελος (π.χ. αγορά περιουσιακών στοιχείων από τον ίδιο τον οφειλέτη ή τη σύζυγο ή τον σύζυγο ή τα προστατευόμενα μέλη κ.λπ.) ή ότι, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη περιουσιακού οφέλους, υπήρχε οικονομική δυνατότητα εξόφλησης του χρέους η οποία και δεν έγινε.

Τα ελεγκτικά μέτρα ενεργοποιούνται έναντι όσων συνάπτουν επιχειρηματικές σχέσεις ή περιστασιακές συναλλαγές αξίας 15.000 ευρώ και άνω (συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων) και ανεξαρτήτως αν η συναλλαγή διενεργείται με μία μόνη πράξη ή με περισσότερες.

Ποινή φυλάκισης μέχρι 2 ετών αντιμετωπίζουν όσοι αποκρύπτουν ύποπτες ή ασυνήθεις συναλλαγές ή δραστηριότητες ή παρουσιάζουν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία.

Οι εμπλεκόμενοι (πελάτες, δικηγόροι κ.ά.) σε πράξεις ξεπλύματος αντιμετωπίζουν δήμευση περιουσιακών στοιχείων προϊόντα αδικημάτων, δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, κυρώσεις από διεθνείς οργανισμούς.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.