ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΜΩΝΑ ΚΟΝΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ‏

Προς Filiatranews

Σχετικά με το άρθρο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κου Π. Τσίγγανου και ειδικότερα της λίστας των ονομάτων στήριξης στην υποψηφιότητα του και προς άρση κάθε παρεξήγησης έχω να δηλώσω τα κάτωθι:

Η στήριξη στον κον Παναγιώτη Τσίγγανο είναι προσωπική μου επιλογή, ιδιωτική πρωτοβουλία και απόφαση και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει συλλογική άποψη ούτε εμπλέκει τον Σύλλογο Κατσιμπαλαίων.

Ο Σύλλογος Κατσιμπαλαίων ανέκαθεν συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους τοπικούς φορείς και ουδεμία σχέση έχει με τα πολιτικά δρώμενα.

Ευχαριστώ

Κίμωνας ΚόντηςΗ υποψηφιότητα της Αντωνίας Μπούζα με τον Δημήτρη Δράκο

Αγαπητοί μου φίλοι,

Ο «Καλλικράτης» που μπήκε στη ζωή μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία νέα αρχιτεκτονική δομή της χώρας και της Πελοποννήσου.
Η έκφραση της άμεσης δημοκρατίας που είναι ως γνωστόν η Αυτοδιοίκηση, καλείται αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου μεγάλες αλλαγές συντελούνται, μέσω της μετεξέλιξης της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή, να ισχυροποιηθεί και να αποτελέσει ένα θεσμό ισχυρό, σύγχρονο και ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών αλλά και να κερδίσει το «στοίχημα» ενός καλύτερου αύριο για τις τοπικές κοινωνίες.

Ταυτόχρονα απαιτείται ο νέος αυτός ........

θεσμός, να στελεχωθεί από ανθρώπους που έδειξαν με τη μέχρι τώρα πορεία τους, πως αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και έχουν διάθεση για προσφορά ,όρεξη και μεράκι για να βοηθήσουν τον τόπο μας.
Καλούμαστε σ΄αυτές τις εκλογές, να εκλέξουμε τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη, μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα, με εγκλωβισμένη την εθνική μας οικονομία, με εμφανή πλέον την αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης του τόπου μας και με βαθιά κρίση αναξιοπιστίας της πολιτικής μας ζωής.

Με συναίσθηση των δυσκολιών και της σκληρής προσπάθειας που απαιτείται και με απόλυτη πίστη στη δυνατότητά μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, θέτω στην κρίση των πολιτών της Μεσσηνίας την υποψηφιότητά μου ως περιφερειακής συμβούλου με το συνδυασμό του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου.
Στις 7 Νοεμβρίου, με την επιλογή μας ας δώσουμε την ελπίδα στον τόπο μας, ας πάρουμε επιτέλους το μέλλον στα χέρια μας.

Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου
Νομαρχιακή Σύμβουλος-Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Δημήτρη ΔΡΑΚΟ

Απόψε αναμένεται η ανεξάρτητη υποψηφότητα απο πλευράς ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Τριφυλίας.

Απόψε αναμένεται να λυθεί -επιτέλους- το θέμα σχετικά με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος από πλευράς ΠΑ.ΣΟ.Κ για τον Δήμο Τριφυλίας.
Τα μέλη των Τοπικών οργανώσεων Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας θα βρεθούν απόψε στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο όπου αναμένεται να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα ανακοινωθεί για υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας.

Οι "διεκδικητές" είναι δύο. Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος Ιατρός παθολόγος από τα Φιλιατρά και ο Θανάσης Πετρόπουλος Δικηγόρος από την Κυπαρισσία.
Η αποψινή συνάντηση είναι η ..........

τρίτη κατά σειρά και απόψε θα πρέπει οπωσδήποτε ο υποψήφιος που θα ηγηθεί της κίνησης καθώς ο χρόνος κυλάει αμείλικτα και η 7η Νοεμβρίου πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Σύντομα σε λειτουργία αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Αναβαθμίζονται σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το εργαστήριο, μοναδικό σε όλη την περιφέρεια, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε λίγους μήνες, ύστερα από τη δωρεά των μηχανημάτων, από τις γνωστές οικογένειες της Μεσσηνίας, Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου, συνολικής δαπάνης περίπου 300.000 ευρώ.

Νωρίτερα, το νοσοκομείο Καλαμάτας ...........

παρέλαβε από την προμηθεύτρια εταιρεία G.E.Medical Systems, το στεφανιογράφο-αγγειογράφο του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, που αποτελούσε δωρεά από το 2000 των Μεσσήνιων οικογενειών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου με δηλώσεις της εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τις δύο οικογένειες και προσθέτει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται αντιπροσωπεία του ΕΚΕΦΕ ''Δημόκριτος'', προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαιτούμενο έλεγχο για την έκδοση άδειας λειτουργίας του εργαστηρίου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος τόνισε πως ''η προμήθεια του στεφανιογράφου-αγγειογράφου και η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου τους επόμενους μήνες, σηματοδοτεί για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα μεγάλο βήμα αναβάθμισής του σε περιφερειακό επίπεδο''.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΟΤΕ: Σε επτά άξονες οι αλλαγές

Νέο πρόσωπο επιδιώκει να δώσει στον ΟΤΕ η διοίκηση του Οργανισμού θέτοντας σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αλλαγών, το οποίο περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, επτά παράλληλους άξονες.

Στους άξονες αυτούς δεν περιλαμβάνονται, πάντως, οι αλλαγές που ζητά η διοίκηση του ΟΤΕ από τους εργαζομένους ενόψει της νέας συλλογικής σύμβασης, οι οποίες αναφέρονται σε πρόσφατη επιστολή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πάγωμα των μισθών για το 2010 και 2011 και κατάργηση των αυτόματων αυξήσεων αποδοχών.

Στόχος

Ο στόχος τόσο του «Στρατηγικού Προγράμματος Εξέλιξης», όπως ονομάζεται το ........

πρόγραμμα, όσο και οι περικοπές στις δαπάνες προσωπικού δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ΟΤΕ, όπως τουλάχιστον την περιγράφει στην επιστολή του ο κ. Βουρλούμη, η οποία απεστάλη στις 6 Σεπτεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βουρλούμης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της επιχείρησης ΟΤΕ Α.Ε. μηδενίζεται με παράλληλη πτώση των αποτελεσμάτων θυγατρικών που την στήριζαν μέχρι πρόσφατα.

Οι προβλέψεις είναι ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ένας υγιής όμιλος να ακολουθήσει την τύχη των προβληματικών ΔΕΚΟ».

Εμπόδια

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί ότι ένας από τους λόγους της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της σταθερής τηλεφωνίας είναι και τα «εμπόδια» που φέρνει η ρυθμιστική αρχή (ΕΕΤΤ) στο λανσάρισμα φθηνότερων πακέτων υπηρεσιών, επικαλούμενη τους κοστολογικούς ελέγχους που διενεργεί στον ΟΤΕ.

Στο θέμα της ρύθμισης δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο προσεχές μέλλον. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έγγραφό της προς την ΕΕΤΤ, αναφέρει πως υπάρχει η ανάγκη από πλευράς ρυθμιστικής αρχής για «επαναξιολόγηση των σχετικών λιανικών αγορών» και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για χαλάρωση ή ακόμη και για κατάργηση της ρύθμισης στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά το «Στρατηγικό Πρόγραμμα Εξέλιξης», οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν χθες για την ύπαρξή του και αναμένεται να αρχίσει να αποδίδει το 2011. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει επτά πυλώνες, οι οποίοι βρίσκονται στην τελική φάση του σχεδιασμού.

Διαχείριση εργατικού δυναμικού: Αφορά κατά κύριο λόγο το τεχνικό προσωπικό και ο στόχος είναι η βελτίωση της τεχνικής υποστήριξης που προσφέρει ο ΟΤΕ.

Call center: Ο στόχος είναι να γίνουν πιο παραγωγικά τα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΤΕ.

Υποδομές: Καλύτερη παρακολούθηση της υφιστάμενης υποδομής του ΟΤΕ.

Δίκτυα επόμενης γενιάς: Επενδύσεις σε δίκτυα VDSL και οπτικές ίνες προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα ο ΟΤΕ. Οι επενδύσεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως τα επόμενα χρόνια.

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Βελτιστοποίηση του δικτύου καταστημάτων και των σημείων πώλησης με κύριο στόχο την εξυγίανση του δικτύου.

Στα πλάνα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται η επιλογή μίας μόνο εμπορικής ονομασίας από τις τρεις που χρησιμοποιούνται (OTEShop, Cosmote και Γερμανός).

Καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με αλλαγή του μοντέλου απασχόλησης μέρους του προσωπικού, ώστε να μεταφερθούν σε διαφορετικές θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Η συγκεκριμένη δράση εκτιμάται ότι αφορά 2.000 εργαζομένους.

Ημερησία

Απόσυρση και πετρελαιοκίνηση για I.X

Σε αναζήτηση μέτρων που θα έχουν αντίκτυπο στο μέσο πολίτη βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του εισήγηση για ριζικές ανατροπές στην πολιτική για το σπίτι και το αυτοκίνητο.
Στην κατεύθυνση αυτή το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει τη δραστική μείωση των τελών ταξινόμησης μέχρι και 50% σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου και αγοράς καινούργιου.

Συγκεκριμένα:.............

Μείωση του ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές και όσες παλαιότερες έχουν ανεγερθεί με το συγκεκριμένο μέτρο. Το ζητούν οι κατασκευαστές, που βλέπουν τα ακίνητά τους να στοκάρονται. Το ζητούν και οι τράπεζες που έχουν ανάγκη από καλά δάνεια, όπως θεωρούνται τα στεγαστικά. Το ζητά το οικονομικό επιτελείο που βλέπει τα έσοδά του πεσμένα.

Μείωση του φόρου πολυτελείας και των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα, καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου, καινούργιων και μεταχειρισμένων, κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Επιπλέον, μελετάται η αναθεώρηση του συστήματος των τελών κυκλοφορίας, καθώς το χαράτσι του 2009 οδήγησε και αυτό σε υστέρηση εσόδων. Οι πολίτες προτίμησαν να καταθέσουν πινακίδες, παρά να πληρώσουν.

Στο παρασκήνιο η κυβέρνηση έχει λάβει σημειώματα από αυτοκινητοβιομηχανίες για απόσυρση με δικά τους έξοδα. Για «πράσινα»αυτοκίνητα, κατά προτίμηση μικρού κυβισμού.

Και, το σημαντικότερο, η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να επιτρέψει την πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ένα μέτρο που θα συνοδεύσει την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνης του πετρελαίου κίνησης, ώστε και τα έσοδα να αυξηθούν και το λαθρεμπόριο που ανθεί στον κλάδο να αντιμετωπιστεί.

Ειδικά για το τελευταίο, όμως, παραμένει ισχυρό το «λόμπι» των υπουργών που αντιτίθενται στην απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κυβέρνηση αναμένει εκθέσεις διεθνών οργανισμών για την επίπτωση του καθαρού πετρελαίου στο περιβάλλον.΄

Νέα απόσυρση ΙΧ

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δραστική μείωση των τελών ταξινόμησης σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου και αγοράς καινούργιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δώσει εντολές στο επιτελείο του να διερευνήσουν εναλλακτικά σενάρια για την τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου προκειμένου να ανακοπεί το κύμα κάθετης πτώσης των πωλήσεων, έκρηξης λουκέτων και απολύσεων και δραστικής συρρίκνωσης των εσόδων του Προϋπολογισμού.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών αφορά στην παροχή κινήτρων απόσυρσης παλαιών με παράλληλη αγορά νέων Ι.Χ. με τη μορφή της μείωσης των τελών ταξινόμησης, σε ποσοστό έως και κατά 50%.

Στην περίπτωση που η εισήγηση γίνει αποδεκτή, για ένα καινούργιο Ι.Χ. 1.600 κυβικών εκατοστών, φορολογητέας αξίας 20.000 ευρώ, που σήμερα έχει τέλος ταξινόμησης 4.000 ευρώ, η φορολογική επιβάρυνση θα μπορεί να μειωθεί έως και στα 2.000 ευρώ με ανάλογο όφελος για τον αγοραστή.

Να σημειωθεί ότι τα τέλη ταξινόμησης προκύπτουν σε συνάρτηση κυβισμού του Ι.Χ, της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και της εργοστασιακής αξίας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο όφελος, εφόσον προχωρήσει το μέτρο, να αφορά τους αγοραστές αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και υψηλής εργοστασιακής αξίας. Προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερο τα μικρομεσαία οικονομικά στρώματα της κοινωνίας δεν αποκλείεται κλιμακωτή μείωση των συντελεστών στα τέλη ταξινόμησης ώστε να ωφεληθούν περισσότερο οι μη έχοντες υψηλά βαλάντια.

Ενδεικτικά, στα καινούργια αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τα τέλη ταξινόμησης επιβάλλονται με συντελεστές από 5% έως και 50% της εργοστασιακής τιμής και αν μειωθούν στο μισό θα διαμορφωθούν στο 2,5% για Ι.Χ. έως 900 κ.ε., στο 6% από 901 έως 1.400 κ.ε., στο 10% από 1.401 έως 1.600 κ.ε., στο 15% από 1.601 έως 1.800 κ.ε., στο 20% από 1.801 έως 2.000 κ.ε. και στο 25% (από 50%) για μεγάλα Ι.Χ. πάνω από 2001 κυβικά εκατοστά.

Πάντως, το μέτρο της απόσυρσης εξετάζεται να προωθηθεί συνδυαστικά με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ., μέσω των οποίων όσοι έχουν καινούργια αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα επιβαρύνονται λιγότερο.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζουν διορθωτικές κινήσεις μετά το περυσινό κύμα αντιδράσεων και τη μαζική κατάθεση πινακίδων, καθώς κυρίως για παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας θεωρούνται εξοντωτικά.

Κατά τις ίδιες πηγές, για τα καινούργια αυτοκίνητα, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2011 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται σε συνάρτηση με τις εκπομπές ρύπων και η χρέωση θα κυμαίνεται από 0,5 έως 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο ρύπων που εκπέμπει ο κινητήρας. Για τα παλαιότερα Ι.Χ, με άδεια πρώτης κυκλοφορίας πριν από τις 31/1/2010, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα, με μείωση των υφιστάμενων τελών για τα παλαιότερα.

Ημερησία

Αναλαμβάνει νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ο Γκαγκάτσης

Νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού για την υπόθεση του Λουτσιάνο Γκαλέτι αναλαμβάνει ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αναμένεται να υπερασπιστεί τους «ερυθρόλευκους» στις δικαστικές διαμάχες που πρόκειται να έχουν με τον Αργεντινό άσο, ο οποίος ζητάει να πληρωθεί το πλήρες ποσό του συμβολαίου του, παρότι εξαιτίας προβλήματος στα νεφρά είναι αναγκασμένος να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Προκειμένου να ενημερωθεί για την .........

υπόθεση, αλλά και να την αναλάβει και τυπικά ο Βασίλης Γκαγκάτσης βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του Ολυμπιακού.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ς Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιοι μπορούν να μη ψηφίσουν και με τι δικαιολογητικά

Εγκύκλιο για τις περιπτώσεις των εκλογέων που δεν θα ασκήσουν δικαιολογημένα το εκλογικό τους δικαίωμα και τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος να εκδώσουν, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Αναφέρει επίσης ποιους εξαιρεί ο νόμος από την υποχρέωση ψήφου και ότι τα προβλεπόμενα, ισχύουν και για τη δεύτερη Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών.

Η εγκύκλιος 22, αναφέρει:

«ΘΕΜΑ: Δικαιολογητικά εκλογέων που δεν θα ασκήσουν δικαιολογημένα το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς διπλές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και τις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010.

«Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της ..........

7ης Νοεμβρίου 2010 σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 παρ. 2 και 116 παρ 1 του Ν 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄), σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ΦΕΚ 116 Α΄).

Συνεπώς όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010, όπου διενεργηθούν.

Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 117 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ΦΕΚ 116 Α΄).

Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για τους οποίους βέβαια δεν εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του προαναφερόμενου νόμου οι προβλεπόμενες από το ανωτέρω διάταγμα ποινικές κυρώσεις. Πρόκειται α) για τους κατοίκους εξωτερικού, β) για όσους έχουν υπερβεί το 70 έτος της ηλικίας τους και γ) για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.

Κατά συνέπεια :

α) οι εκλογείς ηλικίας ανω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.

β) οι εκλογείς που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο εγγραφής τους προκειμένου να ασκήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, οφείλουν να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στο δήμο ή την κοινότητα του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση. Με τέτοιες βεβαιώσεις θα εφοδιαστούν οι δημοτικές αρχές από το Υπουργείο μας.

γ) οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κ.λ.π.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Εκτός από τις παραπάνω θα υπάρξουν και εξαιρετικές περιπτώσεις εκλογέων που δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν για άλλους σοβαρούς λόγους. Οι εκλογείς αυτοί οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά έγγραφα ή στοιχεία, με τα οποία θα δικαιολογείται η παράλειψη άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται:

α) Δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι αλλά και στρατιωτικοί, για τους οποίους (στρατιωτικούς) στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας (ψηφοφορία στον τόπο που υπηρετούν βάσει ειδικών εκλογικών καταλόγων) και για τους οποίους σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες δεν θα επιτρέψουν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο εγγραφής τους.

β) Υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας κ.λ.π. στους οποίους επίσης λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης άδειας μετάβασης στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

γ) Εκλογείς που δεν θα μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της περιφέρειάς τους και να μεριμνήσουν επί πλέον για την ευρεία γνωστοποίηση των παρεχομένων οδηγιών με κάθε πρόσφορο μέσο.

ΣΧΟΛΙΟ
.......σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 παρ. 2 και 116 παρ 1 του Ν 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄), σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ΦΕΚ 116 Α΄).

Πω πω... φοβηθήκαμε. Τρέμουμε μην και μας χώσετε μέσα στην ψειρού όσοι δεν θα πάμε να ψηφίσουμε....
Κόψτε επιτέλους στο Υπουργείο τις αηδίες και τις βλακείες. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σε κανέναν.
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ........

Φαρμακοποιοί: Τα Ταμεία μας χρωστούν 550 εκατ. ευρώ

Συνολικά 550 εκατ. ευρώ χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία στους φαρμακοποιούς, όπως σημείωσαν οι τελευταίοι κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Οι φαρμακοποιοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων από τα φαρμακεία προκαλεί σύγχυση στους πολίτες. «Δεν διευκρινίζεται ο τρόπος, που θα δίνονται, και έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται» τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σχετικά με τα χρέη, οι φαρμακοποιοί ..........

σημειώνουν ότι μόνον ο ΟΓΑ και το ΙΚΑ έχουν προχωρήσει στην εξόφλησή τους. Τέλος, επισημαίνουν την «τρομακτική» μείωση του τζίρου των φαρμακείων.

Τι ισχύει για τις άδειες και την ψήφο των δημοσίων υπαλλήλων - στρατιωτικών

Επιτρέπονται οι κανονικές άδεις, στους δημοσίου υπαλλήλους και στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αναφέρεται σε επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Άδεια όμως για να προσέλθουν στον τόπο που ψηφίζουν, εφόσον δεν διαμένουν στο δήμο που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, δίνεται σε δικαστικούς λειτουργούς και δημοσίους υπαλλήλους, αναλόγως με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Επίσης, δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για στρατιωτικούς κλπ

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο 23 που τα καθορίζει:

«Θέμα: Κανονικές άδειες δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών κ.λ.π. κατά την προεκλογική περίοδο και διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις προσεχείς διπλές εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της 7ης Νοεμβρίου 2010 καθώς και στις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010.

Ενόψει της διενέργειας των προαναφερόμενων εκλογών, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Οι διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄), "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης" που αναφέρονται στη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών, δεν απαγορεύουν τη χορήγηση κανονικών αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς κ.λ.π. Επίσης από τις ίδιες διατάξεις, δεν ορίζεται ότι οι σχετικές απαγορευτικές για το θέμα αυτό διατάξεις του άρθρου 106 της Νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (Π.Δ. 96/2007 ΦΕΚ 116 Α΄) έχουν ανάλογη εφαρμογή στις εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.

Επομένως κανονικές άδειες απουσίας χορηγούνται στους δικαιούχους δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς κ.λ.π. και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των προσεχών εκλογών.

2. Από τις διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του προαναφερόμενου νόμου ορίζεται ότι το εκλογικό δικαίωμα ασκούν μόνο όσοι δημότες είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου και αν πρόκειται για νέο δήμο, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και των κοινοτήτων που καταργούνται και συνενώνονται στο νέο αυτό δήμο. Επίσης δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ 49 Α΄), οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στους αντίστοιχους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

3. Οι διατάξεις του άρθρου 27 του Π.Δ/τος 96/2007 (ΦΕΚ 116 Α΄) της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών, σύμφωνα με τις οποίες το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, στρατιωτικοί κ.λπ. ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στον τόπο όπου υπηρετούν με βάση την εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (καταστάσεις) δεν ισχύουν και δεν εφαρμόζονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συνεπώς, οι ανωτέρω εκλογείς (στρατιωτικοί κ.λπ.) για να μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, πρέπει να μεταβούν στο Δήμο ή την Κοινότητα όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

4. Επίσης, από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 11 του παραπάνω νόμου ορίζεται ότι στους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, στους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, στους στρατιωτικούς που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις ή στην ελληνική αστυνομία ή στο λιμενικό σώμα, καθώς και στους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, τραπεζών και δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, οι οποίοι την ημέρα της ψηφοφορίας δεν διαμένουν στο δήμο όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, χορηγείται, εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, ειδική άδεια για να μεταβούν στο δήμο όπου δικαιούνται να ψηφίσουν.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται αναλόγως και για το προσωπικό των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο σημείο αυτό κρίνουμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι για όσους δεν ψηφίζουν στις προσεχείς εκλογές έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 117 της Εκλογικής Νομοθεσίας (Π. Δ 96/2007).

5. 'Υστερα από τα ανωτέρω, σας παρακαλούμε να εκδόσετε σχετικές οδηγίες και εντολές στις υπηρεσίες και μονάδες της αρμοδιότητάς σας, με σκοπό να διευκολύνουν τους υπαλλήλους τους για να μεταβούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στους δήμους και τις κοινότητες στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, με τη χορήγηση σ΄ αυτούς, ειδικής άδειας απουσίας που να καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο που απαιτείται για τη μετάβασή τους στον τόπο που θα ψηφίσουν και την επιστροφή τους, χωρίς η άδεια αυτή να υπολογιστεί στην κανονική άδεια.

Ανάλογες οδηγίες και εντολές σας παρακαλούμε ν΄ απευθύνετε και στα εποπτευόμενα από σας νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις τράπεζες, ώστε οι υπηρεσίες τους να διευκολύνουν υπαλλήλους που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και θα πρέπει να μεταβούν στους τόπους εγγραφής τους.

Οι ανωτέρω διευκολύνσεις εφαρμόζονται και στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.

6. Τα παραπάνω ισχύουν και στις περιπτώσεις διενέργειας επαναληπτικής ψηφοφορίας την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 139 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄)

7. Τέλος, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την παροχή αναλόγων διευκολύνσεων στους εκλογείς - εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του παρόντος εγγράφου , προβαίνοντας στις κατά την κρίση του αναγκαίες ρυθμίσεις».

Πότε θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο ΙΚΑ με το νέο ασφαλιστικό νόμο

Όλες οι λεπτομέρειες για την κατοχύρωση των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, μαζί με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από 1/1/2011, με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο (3863/2010), αναλύονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που απέστειλε την Πέμπτη στο ΙΚΑ.

Με το νέο νόμο θα υπάρξει αύξηση από 1/1/2011 των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους και όσες δεν θεμελιώνουν έως το τέλος του 2010 συνταξιοδοτικό δικαίωμα (όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδοτούνται όποτε το αποφασίσουν ακολουθώντας το όριο ηλικίας που ισχύει έως το 2010).

Η αύξηση των ορίων ολοκληρώνεται στα .........

περισσότερα Ταμεία το 2015. Διευκρινίσεις, πάντως, θα υπάρξουν για τους ασφαλισμένους των ειδικών Ταμείων και του Δημοσίου που έμειναν «ανέπαφοι» από το νέο Ασφαλιστικό και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας από το 2011 και μετά.

Έτσι, θα αποκλείεται η δυνατότητα αναγνωρίσεων των 4-7 πλασματικών χρόνων που έχουν θεσμοθετηθεί για όσους θίγονται από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στα έτη ασφάλισης.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι (με ασφάλιση πριν από το 1983) που είχαν (και διατηρούν και μετά την ισχύ του νέου ασφαλιστικού νόμου) τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, θα μπορούν να κάνουν χρήση των περιορισμένων αναγνωρίσεων που και σήμερα προβλέπει η νομοθεσία (του στρατού χωρίς εκπτώσεις, της γονικής άδειας, κύησης-λοχείας, του χρόνου ανατροφής παιδιών, της εκπαιδευτικής άδειας, επιδοτούμενης ασθένειας και ανεργίας έως 400 ημέρες συνολικά κ.ά.) και όχι από τη νέα διευρυμένη λίστα που θα ισχύσει από 1/1/2011.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, με το νέο νόμο τροποποιούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω 35ετίας των μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένων στη μεικτή ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι αλλαγές που έρχονται είναι:

Στον ανακαθορισμό του χρόνου ασφάλισης ο οποίος σταδιακά, αρχής γενομένης από 1/1/2011, αναπροσαρμόζεται στα 12.000 ημερομίσθια, μέσω της προσθήκης 300 ημερών ετησίως. Από 1/1/2011 καταργείται διάταξη στην οποία υπήρχαν πολλοί περιορισμοί ως προς τους χρόνους ασφάλισης που συνυπολογίζονται στην 35ετία και πλέον θα λαμβάνονται υπόψη όλοι οι χρόνοι (πλασματικοί).

Στη σταδιακή αύξηση του 58ου έτους, που αποτελεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, το οποίο, αρχής γενομένης από 1/1/2012, αυξάνεται ανά ένα έτος κάθε χρόνο έως ότου διαμορφωθεί στο 60ό.

Στη ρύθμιση του κοινοποιούμενου άρθρου σημειώνεται ότι ο ασφαλισμένος/η δικαιούται σύνταξη με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης που ισχύουν κατά το έτος συμπλήρωσης των 10.500 ημερών εργασίας.

Θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχουν και οι ασφαλισμένοι που κατά το 2010 συμπληρώνουν τον χρόνο ασφάλισης (δηλαδή τα 10.500) με αναγνώριση χρόνων που ροβλέπονται στην παρ.2 του άρθρου 10 του Ν.825/1978, εφόσον υποβάλουν σχετικό αίτημα για αναγνώριση μέχρι 31/12/2013. Οι ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτής συνταξιοδοτούνται οποτεδήποτε στο όριο ηλικίας που ισχύει το 2010, δηλαδή στο 58ο.

Ανακαθορίζεται σταδιακά, αρχής γενομένης από 1/1/2011, το όριο ηλικίας λήψης πλήρους και μειωμένης σύνταξης 35ετίας των ασφαλισμένων που έχουν πραγματοποιήσει 7.500 ημέρες εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Συγκεκριμένα, το όριο ηλικίας ανακαθορίζεται σταδιακά από το 55ο έτος στο 60ό για λήψη πλήρους σύνταξης, ενώ για μειωμένη από το 53ο στο 58ο. Ο ανακαθορισμός γίνεται μέσω της προσθήκης 9 μηνών κάθε έτος, αρχής γενομένης από 1/1/2011.

Από 1/1/2011 καταργείται διάταξη στην οποία υπήρχαν πολλοί περιορισμοί ως προς τους χρόνους ασφάλισης που συνυπολογίζονται στην 35ετία και πλέον καθίσταται πολύ πιο εφικτή η συμπλήρωση των 3.000 ημερομισθίων (όσων δηλαδή υπολείπονται από τα 7.500 στον ΚΒΑΕ έως τα 10.500), εφόσον θα λαμβάνονται υπόψη όλοι οι χρόνοι που αναφέρονται στον νέο νόμο Λοβέρδου (σ.σ.: πλασματικά). Ορίζεται ότι ο ασφαλισμένος/η δικαιούται σύνταξη στο όριο ηλικίας, όπως αυτό διαμορφώνεται κατά το έτος συμπλήρωσης των 10.500 ημερών εργασίας, εκ των οποίων 7.500 στον ΚΒΑΕ (βαρέα-ανθυγιεινά επαγγέλματα).

Ανακαθορίζεται για τους μετά την 1/1/1993 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο προβλεπόμενος χρόνος ασφάλισης για λήψη σύνταξης 37ετίας, ενώ ταυτόχρονα τίθεται όριο ηλικίας. Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτής από 1/1/2011 συνταξιοδοτούνται με 40 έτη ασφάλισης (αντί των 37) στο 60ό έτος της ηλικίας τους.

Οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τη ρητή διατύπωση της διάταξης, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας με 11.100 ημέρες υποχρεωτικής ασφάλισης, εφόσον τις συμπληρώνουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Πλήρη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας λαμβάνουν μόνο όσοι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν τις 11.100 ημέρες υποχρεωτικής ασφάλισης μέχρι 31/12/2010.

Εξομοιώνεται σταδιακά το όριο ηλικίας λήψης πλήρους σύνταξης με 4.500 ημέρες ασφάλισης των γυναικών ασφαλισμένων του Ιδρύματος με το ισχύον για τους άνδρες. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι το 60ό έτος της ηλικίας, που αποτελεί σήμερα το όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης των μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένων γυναικών, αυξάνεται σταδιακά, αρχής γενομένης από 1/1/2011, κατά 1 έτος κάθε χρόνο και μέχρι το 65ο.

Οι ασφαλισμένες συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη στο όριο ηλικίας, όπως αυτό διαμορφώνεται κατά το έτος εντός του οποίου συμπληρώνουν το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Θεμελιωμένο δικαίωμα για λήψη σύνταξης με 4.500 ημέρες ασφάλισης στο 60ό έτος της ηλικίας (δηλαδή με το ισχύον κατά το έτος 2010) έχουν και οι ασφαλισμένες που συμπληρώνουν τον ανωτέρω χρόνο ασφάλισης εντός του τρέχοντος έτους, με αναγνώριση χρόνου που προβλέπεται στο άρθρο 40 του ν. 2084/1992. Προσοχή: τίθεται προθεσμία μέχρι 31/12/2013 για την υποβολή εκ μέρους της ασφαλισμένης σχετικής αίτησης για αναγνώριση.

Τροποποιούνται από 1/1/2011 οι διατάξεις που αναφέρονται στη συνταξιοδότηση των μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένων του Ιδρύματος που πραγματοποιούν 10.000 ημέρες ασφάλισης.

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις:

Ανακαθορίζονται σταδιακά για τις γυναίκες ασφαλισμένες του Ιδρύματος τόσο το όριο ηλικίας, όσο και ο συντάξιμος χρόνος που απαιτείται για τη λήψη πλήρους και μειωμένης σύνταξης.

Ανακαθορίζεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών ασφαλισμένων.

Α) Γυναίκες ασφαλισμένες: Οι 10.000 ημέρες ασφάλισης που απαιτούνται μέχρι 31/12/2010 αυξάνονται από 1/1/2011 κατά 400 ημέρες κατ΄ έτος και μέχρι τη συμπλήρωση 12.000 ημερών ασφάλισης. Το 57ο έτος (όριο ηλικίας λήψης πλήρους σύνταξης μέχρι 31/12/2010) αυξάνεται για το έτος 2011 στο 58ο έτος, ενώ από το 2012 και για κάθε επόμενο έτος αναπροσαρμόζεται κατά έξι μήνες κατ' έτος, μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους.

Το μέχρι τις 31/12/2010 όριο ηλικίας των 55 ετών που απαιτείται για λήψη μειωμένης σύνταξης καθορίζεται το 2011 στο 56ο έτος, ενώ από 1/1/2012 αυξάνεται κατά έξι μήνες κατ΄ έτος και μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού. Όπως προκύπτει με σαφήνεια από τη γραμματική διατύπωση της κοινοποιούμενης διάταξης, το δικαίωμα λήψης μειωμένης σύνταξης χωρεί μόνο κατά τη μεταβατική περίοδο της αύξησης των ορίων ηλικίας.

Για τη λήψη μειωμένης σύνταξης απαιτείται, όπως άλλωστε προκύπτει σαφώς από τη γραμματική διατύπωση της παραγράφου 13 του ίδιου άρθρου, από τον συνολικό κατά περίπτωση απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης να έχουν πραγματοποιηθεί 100 ημέρες ετησίως την αμέσως προηγούμενη του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης 5ετία.

Β) Άνδρες ασφαλισμένοι Το 62ο έτος της ηλικίας που αποτελεί το όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης με 10.000 ημέρες μέχρι 31/12/2010 ανακαθορίζεται το 2011 στο 63ο έτος και για κάθε επόμενο έτος αυξάνεται κατά έξι μήνες μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους.

Από 13 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.
Η πίστωση του επιδόματος στους δικαιούχους ..........

εκτιμάται ότι θα ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 κατά μέσο όρο εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Ταυτοχρόνως οι συνταξιούχοι την 10/9/2010, που κατά το έτος 2009 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2010, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και η οποία για το έτος 2010 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι επίσης όσοι βγαίνουν στη σύνταξη από 11/9/10 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr .

Το Πρωτοδικείο μονιμοποιεί τους εργαζομένους σε Stage.

Άνοιξε ο δρόμος για τη μονιμοποίηση των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται εδώ και χρόνια στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) υπό το «πέπλο» της μαθητείας (σταζιέρ) με αποδοχές που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Και αυτό γιατί το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με απόφασή του (6920/2010) υποχρέωσε το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζομένους οι οποίοι ως πρόσφατα απασχολούνταν υπό καθεστώς σταζ.

Το Πρωτοδικείο, κάνοντας σαφή διάκριση ..........

της εργασίας από τη μαθητεία, υπογραμμίζει: «Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση των εργαζομένων αυτών είχε σκοπό την επαγγελματική κατάρτισή τους, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση της απασχόλησης των εργαζομένων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (όπως είναι μισθολογικές, ασφαλιστικές συνταξιοδοτικές)».

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά, επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή του Ελληνικού Δημοσίου να στελεχώνει τις υπηρεσίες του και να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του προσλαμβάνοντας τους εργαζομένους αυτούς (σταζιέρ) μέσω του ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν είναι ο εργοδότης τους, αφού ο ΟΑΕΔ σε τελική ανάλυση απλώς μεσολαβεί στη σύναψη των συμβάσεων μαθητείας. Το δικαστήριο προτού καταλήξει στην κρίση του έλαβε υπόψη του τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) της 23ης Απριλίου 2009 που εκδόθηκε ύστερα από ερωτήματα τα οποία του τέθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια. Η απόφαση αυτή του ΔΕΚ αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρξε κατάφωρη κατάχρηση σε βάρος των εργαζομένων, καθώς όχι μόνο δεν μαθήτευαν, ώστε να δικαιολογείται η ανασφάλιστη απασχόλησή τους με μισθούς κατά πολύ χαμηλότερους των ελαχίστων νομίμων ορίων, αλλά τουναντίον κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου, καθ΄ υπέρβαση μάλιστα και κάθε εκ του νόμου χρονικού ορίου για την απασχόληση με συμβάσεις ορισμένης διάρκειας.

...και βάζει φρένο η κυβέρνηση

Φραγμό σε ανεξέλεγκτες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη θέτει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τους δημάρχους, οι οποίοι πολλές φορές επιδεικνύουν «υπερβάλλοντα ζήλο», προσλαμβάνοντας στην ουσία νέους υπαλλήλους. Σε εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος επισημαίνεται ότι οι δήμαρχοι στις περιπτώσεις μονιμοποιήσεων συμβασιούχων οφείλουν να εφαρμόζουν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αποκλειστικά και μόνο του Τριμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Στην περίπτωση κατά την οποία το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι συντρέχουν οι λόγοι της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, οι ΟΤΑ οφείλουν να προχωρούν στη σύσταση των αντίστοιχων προσωποπαγών θέσεων.

TO BHMA

Γίνεται της κακομοίρας στο στρατόπεδο του Τσίγγανου.

Από το Κυπαρισσία Press

Γίνεται της κακομοίρας. Τα ρίχνει ο ένας στον άλλο και υπάρχει μεγάλη διχόνοια στο στρατόπεδο του Τσίγγανου. Έχουν πιαστεί στα "χέρια". Τον παίρνουν τηλέφωνο και του "φωνάζουν" ότι τους έμπλεξε.

Κάποια από τα στελέχη που είχαν βάλει το όνομά τους για στήριξη του Τσίγγανου ισχυρίζονται ότι ΔΕΝ γνώριζαν ότι ΔΕΝ είχε την υποστήριξη από την ΝΔ.

Κάποιοι άλλοι τώρα φωνάζουν ότι .........

δεν είχαν δώσει επίσημη εξουσιοδότηση και ότι όλα αυτά ήταν σε συζήτηση μόνο.

Περιμένουμε εξελίξεις και ανακοινώσεις μάλλον σύντομα...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ς Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ...

Αποτέλεσμα της δημόσιας καταγγελίας μας της 30ης Αυγούστου 2010 με τίτλο:
ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ...
ήταν η ανακοίνωση που τοιχοκόλλησε στα καφενεία ο κ. Δήμαρχος. Μας πληροφόρησε «ότι το νερό σε όλο το Δήμο Γαργαλιάνων είναι υγιεινό και κατάλληλο προς πόση». Για του λόγου το αληθές μάλιστα τοιχοκόλλησε και 3 πιστοποιητικά ανάλυσης του νερού για να μας πείσει ότι το νερό ήταν καθαρό ...στις 24/8/2010.

Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται για ..........

την ποιότητα του νερού τα τελευταία 8 χρόνια και όχι μόνο της 24ης Αυγούστου.
Φυσικά δεν έπεισε κανένα σκεπτόμενο πολίτη... Άτυχη η ανακοίνωση σας κ. Καλοφωλιά.
Η αλήθεια είναι ότι:

Από τον Ιανουάριο 2006 μέχρι και τον Αύγουστο 2009 έγιναν 379 δειγματοληψίες νερού στους Γαργαλιάνους. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι: 226 ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση και 153 κατάλληλα... Δηλαδή 60% των δειγμάτων ακατάλληλα και 40% κατάλληλα! Η σοβαρή αυτή καταγγελία μας, βασίζεται στα πιστοποιητικά αναλύσεως νερού που μας έδωσε ο ίδιος ο κ. Καλοφωλιάς και είναι του ιδίου πιστοποιημένου εργαστηρίου! Υπάρχει κάποιος στους Γαργαλιάνους που να έχει διαβάσει ή να έχει ακούσει ανακοίνωση της ομάδας του κ. Καλοφωλιά τα τελευταία 8 χρόνια, ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση; Ζητήσαμε μια τέτοια ανακοίνωση και δεν υπάρχει πουθενά στον Δήμο... Ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο να μας ειδοποιεί και δεν το έκανε. (Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα αντίγραφα των πιστοποιητικών των αναλύσεων του νερού από τον κ. Δήμαρχο.)

Με την ανακοίνωση του κ. Καλοφωλιά για το νερό, έγινε προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών με την τοιχοκόλληση των αναλύσεων του νερού ...μόνο της 24ης Αυγούστου. Οι κάτοικοι του Δήμου Γαργαλιάνων είναι πλέον σίγουροι ότι «γίνεται αρκετή παραπληροφόρηση με το θέμα του νερού» και παραπλάνηση των πολιτών... Δυστυχώς η παραπληροφόρηση φαίνεται να γίνεται από το γκρουπ του κ. Δημάρχου... Γιατί τόση εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των πολιτών του Δήμου Γαργαλιάνων; Μια στοιχειώδη ευαισθησία θα ήταν καλό για την υγεία 9.500 κατοίκων!
Λόγω επαγγέλματος έπρεπε να ήταν λίγο ευαίσθητος.

Οι Γαργαλιανιώτες περιμένουν να διαβάσουν αντί για παραπλανητικές ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου, μια ανακοίνωση συγνώμης της τρόικα Γαργαλιάνων για την παροχή νερού ακατάλληλου για ανθρώπους τα τελευταία 8 χρόνια. Σχεδόν 3.000.000 € έχουν δαπανηθεί μόνο για την ύδρευση, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Καλοφωλιά στον Απολογισμό Πεπραγμένων που έκανε στο Δ.Σ. στις 14/1/09.
Τόσα εκατομμύρια για το νερό και κάθε χρόνο υποφέρουμε όλο και περισσότερο
από την έλλειψη του και την ακαταλληλότητα του...

Απαντήστε αν έχετε το πολιτικό ανάστημα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε ποτέ τα τελευταία 8 χρόνια όταν διαβάζατε τις αναλύσεις που επεσήμαιναν την ακαταλληλότητα του νερού σε 226 δειγματοληψίες; Γιατί μας αφήνατε να πίνουμε επικίνδυνο νερό; Δεν το ξέρατε;
Είστε οδοντίατρος κ. Δήμαρχε όχι ...Πακιστανός μετανάστης. Γιατί δεν ρωτήσατε κάποιον από τους επιστήμονες που διέθετε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο ή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;

Την επόμενη ημέρα της καταγγελίας μας για το νερό επανήλθε η υδροδότηση των κατοίκων στους κανονικούς ρυθμούς μετά από 22 ημέρες αίσχους και ντροπής... «Τυχαίο; Δεν νομίζω!»

Το υπέρογκο χρέος που μας φόρτωσαν θα μας βασανίζει για αρκετά χρόνια... Που είναι τα έργα που μας κόστισαν 4.000.000 €; Ο νόμος ορίζει ότι το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου έπρεπε να γίνει Απολογισμός Πεπραγμένων του έτους 2009. Στους Γαργαλιάνους γιατί δεν έγινε; Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί δεν απαίτησαν από τον Δήμαρχο να γίνει; Γιατί δεν το απαιτούν τώρα οι εναπομείναντες και οι Β’ & Γ’...αναπληρωματικοί; Γιατί περιμένουν ...να γίνουν πρώτα οι εκλογές;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ…

Φώτης Παναγιωτακόπουλος
Εκδότης «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
9/9/201

Eως 15 Οκτωβρίου η ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων προς τα Ταμεία

Έως τις 15 Οκτωβρίου έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς δεν πρόκειται να δοθούν άλλα περιθώρια για διευθέτηση χρεών με συμφέροντες όρους, όπως ξεκαθάρισαν στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσαν τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση 80% στις προσαυξήσεις για τις οφειλές, χωρίς προκαταβολή.

Μιλώντας στην ειδική ενημερωτική σύσκεψη .........

για τη ρύθμιση των χρεών, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σταυροδρόμι: από τη μία πρέπει να αντιμετωπίσει τις κακές συνέπειες τη μη νομιμότητας, που συνεπάγεται η μη καταβολή εισφορών και από την άλλη πρέπει να βρει τις ισορροπίες, ώστε να μην κλείσουν προβληματικές εταιρίες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την απασχόληση.
Κάλεσε τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, για να ερμηνεύσει τον νόμο προς διάσωσή τους.
Τους στόχους του υπουργείου Εργασίας για δραστική μείωση εισφοροδιαφυγής, κατά 5% ετησίως, εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών εργασίας και απασχόλησης και «απόλυτο έλεγχο» φαρμακευτικών δαπανών, παρουσίασε η κ. Κατσέλη. Υπογράμμισε δε ότι η ρύθμιση των οφειλών μέχρι τις 15/10 συμφέρει όλες τις πλευρές.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γεώργιος Κουτρουμάνης, σημείωσε ότι οι βεβαιωμένες οφειλές επιχειρήσεων προς τα ταμεία υπολογίζονται σε 12 δισ. ευρώ, ποσό, που κατόπιν ελέγχων, δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ότι φτάνει στα 15-16 δισ. ευρώ.
Η εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται σε επιπλέον 9 δισ. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, το 37%-38% των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών-Εμπόρων ΟΑΕΕ και 27% εκείνων του ΙΚΑ δεν καταβάλουν εισφορές, όπως κι ένας στους τρεις αγρότες, ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Από την πλευρά τους, οι διοικητές των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ προειδοποίησαν ότι τα «ψέματα έχουν τελειώσει» για όσους εισφοροδιαφεύγουν, ενώ διεμήνυσαν ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ακόμη και αναδρομικοί (π.χ. στο ΙΚΑ).
Τους στόχους του υπουργείου της για δραστική μείωση εισφοροδιαφυγής, κατά 5% ετησίως (σ.σ.σήμερα υπολογίζεται στο 25%), εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών εργασίας και απασχόλησης και "απόλυτο έλεγχο" φαρμακευτικών δαπανών, παρουσίασε η Λούκα Κατσέλη. Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση των οφειλών μέχρι τις 15/10 "συμφέρει όλες τις πλευρές".

ΙΚΑ: Αναδρομικοί έλεγχοι

Aναδρομικούς ελέγχους και «άκαμπτη και αμείλικτη στάση απέναντι σε όσους κλέβουν» προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Πρόσθεσε ότι ο στόχος για μείωση των εισφορών δεν είναι ασύμβατος με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, το οποίο σχεδιάζει την οργανωτική και λειτουργική αποκέντρωσή του, σε πλήρη αντιστοίχιση με τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σπυρόπουλος, με πρωτοβουλία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχεδιάζεται ένα ιδιόμορφο «καρτέλ», με ΟΓΑ-ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, για κοινές δράσεις προμηθειών-ελέγχου του συνόλου ιατροφαρμακευτικών δαπανών και κόστους περίθαλψης.

ΟΑΕΕ: «Θ΄ανακαλύψουν ότι τους ανακαλύψαμε»

O διοικητής του OAEE, Γεράσιμος Βουδούρης, έκανε γνωστό ότι οι 300.000 από τους περίπου 400.000 οφειλέτες του ταμείου οφείλουν ποσά 2.000-10.000 ευρώ. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν την τελευταία διετία λόγω κρίσης, αλλά για συσσωρευμένες-βεβαιωμένες οφειλές 5-15 ετών.
«Πολύ σύντομα, κάποιοι θα ανακαλύψουν ότι τούς έχουμε ανακαλύψει», δήλωσε, αναφερόμενος σε όσους εισφοροδιαφεύγουν.

ΟΓΑ: Μείωση 25% ιατροφαρμακευτικών δαπανών το τελευταίο 3μηνο

Μειωμένες κατά 25% ή 25 εκατ. ευρώ μηνιαίως ήταν το τελευταίο τρίμηνο οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ. Κατά 38% μειώθηκαν οι συνταγές με μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων, αποτυπώνοντας τη βελτίωση της κατάστασης, σημείωσε ο διοικητής του ταμείου, Παναγιώτης Πέτρουλας.
Επεσήμανε, πάντως, ότι 76.000 αγρότες δεν είναι ενήμεροι ασφαλιστικά, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι μικρές και μεγάλες καταχρήσεις. Υπενθύμισε, τέλος, ότι οι αγρότες μπορούν να ρυθμίσουν ευνοϊκά τις οφειλές τους προς τον ΟΓΑ, σε εξαμηνιαίες δόσεις.

ΟΑΕΔ: Οι υγιείς επιχειρήσεις προσπαθούν να καλύψουν όλο το σύστημα και τους «μπαταχτσήδες»

Στα 5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές μόνο των ιδιωτικών επιχειρήσεων προς τα ταμεία, ανέφερε ο διοικητής ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «οι υγιείς βιώσιμες επιχειρήσεις προσπαθούν να καλύψουν όλο το σύστημα και τους "μπαταχτσήδες" και το μαύρο τμήμα της οικονομίας αποκτά τρομερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υγιών βιώσιμων κορόιδων».

Πρόσθεσε ότι ο δεύτερος κύκλος προγραμμάτων ΟΑΕΔ βρίσκεται προ των πυλών, με παρεμβάσεις για 20.000 νέους και 3.500 ΑμΕΑ, κατάρτιση για 32.000 εργαζομένους και τοπικές παρεμβάσεις 400 εκατ. ευρώ.

Εκπτωτικές κάρτες 50% για τα ΑμεΑ από την Νομαρχία Μεσσηνίας

Εκπτωτικές κάρτες για τη μετακίνηση των ΑμεΑ με τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας ξεκίνησε από χθές να διαθέτει η Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η Πρόνοια χορηγεί δελτία κυκλοφορίας πολιτικών αναπήρων για το έτος 2010 (κάρτες μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% στα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ και κατά 100% στα αστικά λεωφορεία του Νομού Μεσσηνίας).
Η θεώρηση, όπως αναφέρει η .........

ανακοίνωση, μπορεί να γίνεται από όλα τα ΚΕΠ του νομού μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ μετά την ημερομηνία αυτή θα χορηγούνται μόνο από την Διεύθυνση Πρόνοιας.

Εράνη - Πανιώνιος Καλαμάτας 8 - 1. Ακόμα βάζει γκόλ η Εράνη.

Λίγο η απόφαση του Πανιωνίου να παίξει στα ίσα χωρίς να «ταμπουρωθεί» στην άμυνα -πως γίνεται πολλές φορές όταν ο αντίπαλος προέρχεται από υψηλότερες κατηγορίες- αλλά κυρίως η καλή αγωνιστική μέρα της Εράνης και κύρια του …δαιμονισμένου Θανάση Γεωργιόπουλου είχαν ως αποτέλεσμα αυτό το απίστευτο 8-1 που καταγράφηκε χθες στα Φιλιατρά στο πλαίσιο της γ’ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας (ο επαναληπτικός που έχει φυσικά τυπικό χαρακτήρα θα γίνει στην Καλαμάτα το προσεχές Σαββατοκύριακο).

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια με την .........

ΑΕΚ, που φαίνεται ότι ήταν ένα καλό μάθημα για την ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου οι παίκτες της Εράνης μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά από το ξεκίνημα. Το αποτέλεσμα ήταν το σκορ να ανοίξει πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο, να εκτιναχθεί στο 3-0, μέχρι το πρώτο τέταρτο και το ημίχρονο να «κλείσει» στη …μέση του τελικού σκορ.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

9’ ο Δασκαλάκης ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Σπυρόπουλο και ο διαιτητής Κώστας Ψηλοπαναγιώτης υπέδειξε αμέσως το πέναλτι που αξιοποίησε ιδανικά ο Ηλίας Ντινιώτης ανοίγοντας τον …χορό των φιλιατρινών γκολ

14’ ωραίος συνδυασμός Λυμπερόπουλου-Γεωργιόπουλου και δυνατό διαγώνιο σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή και το 2-0 είναι γεγονός

16’ από σέντρα του Παναγιωτίδη ο Θανάσης Γεωργιόπουλος με καρφωτή κεφαλιά επιβεβαίωσε ότι η Τετάρτη θα είναι η μέρα του (3-0)

40’ ο Λυμπερόπουλος ήταν αυτή τη φορά ο «τροφοδότης» και ο Γεωργιόπουλος με σουτ στην κίνηση, αυτή τη φορά, πέτυχε το 4-0, συμπληρώνοντας και προσωπικό χατ-τρικ

62’ ο Καλογερόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μοιρούλη και ο Σταθόπουλος που εκτέλεσε το πέναλτι δεν λάθεψε, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-0

64’ η εκπληκτική παρουσία του Γεωργιόπουλου είχε και συνέχεια και με ένα αποκλειστικά δικό του γκολ, το 4ο κατά σειρά, που προήλθε από μια ξέφρενη κούρσα από το μέσον του γηπέδου και περνώντας όποιον και ό,τι βρισκόταν στον δεξιό άξονα «κεραυνοβόλησε» μέσα από την περιοχή για 6η φορά τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Σπυρόπουλο

75’ παρ’ ολίγον και 5ο γκολ για τον Θανάση Γεωργιόπουλο, αλλά το δυνατό σουτ απέκρουσε αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, χωρίς όμως ν’ αποσοβήσει οριστικά τον κίνδυνο, αφού ο επερχόμενος Λυμπερόπουλος πέτυχε το 7ο γκολ της Εράνης

81’ το γκολ της τιμής για τον Πανιώνιο σημείωσε ο έμπειρος Στέλιος Παπαδόπουλος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που βρήκε και στο τείχος, αλλάζοντας πορεία και ξεγελώντας έτσι τον Αθανασόπουλο

83’ ο Κορμπής έκοψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μουρούσια, ο οποίος με πλασέ έγραψε τον επίλογο του παιχνιδιού Εράνη-Πανιώνιος 8-1…

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος, Παναγιωτίδης, Πανταζόπουλος, Ντινιώτης (52’ Γιαννακόπουλος), Κώτσος (50’ Σταθόπουλος), Δασκαλάκης (57’ Γκότσης), Κορμπής, Μουρούσιας, Γεωργιόπουλος, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπυρόπουλος, Στυλιανόπουλος, Καραμούζης (55’ Χριστόπουλος), Ηλιόπουλος, Μακρής, Κακαλέτρης, Ζαχαρόπουλος (75’ Σκαρπέτης), Παπαδόπουλος, Λύρας (65’ Παυλάκος), Τ. Καλόμαλος, Μοιρούλης.

Από το Θάρρος

Μετα την ανακοίνωση Κόλλια για τον Δήμο Τριφυλίας, τι θα κάνει τώρα η Ν.Δ. με τον Παναγιώτη Τσίγγανο;

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Φιλιατρινού Κώστα Κόλλια για τον Δήμο Τριφυλίας τι θα κάνουν στην Ρηγίλλης με τους "αντάρτες";
Θα τους πιέσουν να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους;
Θα τους πετάξουν έξω από το μαντρί και θα τους διαγράψουν;
Τι θα κάνει ο Σαμαράς με τους αντάρτες;

Προσωπική μας πεποίθηση είναι ότι ...........

αρχικά θα τραβήξουν το αφτί στον Παναγιώτη Τσίγγανο τόσο ο γραμματέας αυτοδιοίκησης και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς για την ανακοίνωση της ανεξάρτητης (τέλος πάντων λέμε τώρα...) υποψηφιότητάς του και εφόσον δεν συμμορφωθεί τότε ίσως να τον διαγράψουν από στέλεχος της Ν.Δ.
θα δούμε τις επόμενες ημέρες της εξέλιξη της υπόθεσης η οποία θα έχει ενδιαφέρον.
Ωστόσο δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από μόνος του, αν και αυτό το το τελευταίο το βλέπουμε λίγο χλωμό.

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Κώστας Κόλλιας για Δήμαρχος Τριφυλίας. Πανηγυρική δικαίωση στο ρεπορτάζ του Φιλιατρά News.

Η επιβεβαίωση του αποκλειστικού Ρεπορτάζ μας!!!!!!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS


Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.

Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης........

δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.

Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σήμερα, προτείνουμε για το Δήμο Τριφυλίας το συνδυασμό “ΤΡΙΦΥΛΙΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κώστα Κόλλια , Πολιτικό Επιστήμονα τ. Γενικό Γραμματέα ΑΔΕΔΥ.


ΣΧΟΛΙΟ
Σας είπαμε.
ΟΤΙ γράφεται εδώ είναι 100% διασταυρωμένο. Εξ ου και η δικαίωση μας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Τα χθεσινά αποτελέσματα της Γ' Φάσης.

Και με τα δυο πόδια η Εράνη στον Δ' Γύρο του Κυπέλλου Μεσσηνίας αφου διέλυσε στην κυριολεξία τον Πανιώνιο καλαμάτας με το απίστευτο σκορ 8-1.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Μεσσηνίας για την Γ' Φάση έχουν ως εξής:

Εράνη - Πανιώνιος 8-1
Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος 1-1
Μεσσηνιακός - Ομόνοια 1-0
Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ε. Αβίας 2-0
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Διαβολιτσίου 5-2
Σπερχογεία - Αίας 5-2
Τέλος Αγρας - Ασπρόχωμα 1-2
Κυπαρισσία - Απόλλωνας 1-0

Νέο Λύκειο Φιλιατρών. Εστάλη στην ΝΑΜ η οριστική ένταξη του στο ΕΣΠΑ

Την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου Λυκείου Φιλιατρών ανακοίνωσε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.

Ο κος Δράκος είπε ότι σήμερα εστάλη στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας η απόφαση οριστικής ένταξης του Λυκείου Φιλιατρών, που αποτελείται από 12 αίθουσες και κατασκευή αθλητικών χώρων στο προαύλιο.

Σημειωτέον, είναι το πρώτο σχολείο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.
Αναμένομε ότι θα έχουμε και την .........

έγκριση των όρων δημοπράτησης, που ήδη έχουμε στείλει στην Περιφέρεια για έλεγχο, ώστε να γνωρίζουμε και την ημέρα της δημοπρασίας.

Συγχαρητήριο μήνυνα Δράκου σε Δημήτρη Κουσελά

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε χθές ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκος στον Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την τοποθέτηση του ως Υφυπουργός Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση.

Στο μήνυμα του ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ
Θερμά συγχαρητήρια για την τοποθέτηση σας στην θέση του Υφυπουργού οικονομικών και την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και εγώ προσωπικά, θα είμαστε στη διάθεσή σας για μια γόνιμη συνεργασία.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο .........

σας, καλή δύναμη στη νέα σας αποστολή και δημιουργική παρουσία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Με εκτίμηση
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας
Δημήτρη Δράκος

Μαλλιά κουβάρια οι γαλάζιοι - Στο κρανίο τα έχει παρει ο Σαμαράς

ΒΡΕΓΜΕΝΗ σανίδα πρέπει να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς με τους νέους κυοφορούντες συνδυασμούς που επιθυμούν επειδή δεν έλαβαν το χρίσμα να κάνουν ανεξάρτητες κινήσεις ακριβώς επειδή είναι πολλά...τα θέλγητρα της εξουσίας. Σε μεγάλους Δήμους όπως αυτών της Δυτικής Μεσσηνίας έχει ενδιαφέρον να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση αφού και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Στο Δήμο Πύλου- Νέστορος η ΝΔ προτίμησε το Αντινομάρχη και πολύ γνωστό αυτοδιοικητικό Δημήτρη Καφαντάρη που μπορεί να χάσει την καρέκλα της Νομαρχίας αλλά τώρα θα μετακομίσει σε ασφαλές Δήμο.
Τουλάχιστον κατάγεται απο εδώ οπότε μετρά η εντοπιότητα. Ομως η κόντρα ήρθε απο το νύν Δήμαρχο Πύλου κ. Χρονόπουλο που φαίνεται ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του αδικήθηκε κατά την επιλογή. Όμως ο νέος Δήμος δεν περιορίζεται στα στενά όρια της περιοχής οπότε όφειλε να δουλέψει υπέρ του ενωτικού στοιχείου αν και σε ορισμένα πράγματα έχει δίκιο να ζητά την ψήφο των συμπολιτών του αφού είναι παρών καθημερινά.
Ομως ο μεγάλος Δήμος έχει απαιτήσεις οπότε......

μεγαλώνει και το μερίδιο ευθύνης...

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ Ο ΠΑΝ. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ

Ομως η έκπληξη λέγεται ότι ήρθε απο το Δήμο Τριφυλίας όπου ακόμα δεν έχουν δοθεί χρίσματα αποτα 2 μεγάλα κόμματα και αναμένονται. Μπορει απο ότι φημολογείται στο Δήμο αυτό κάποιοι να έκαψαν το χαρτί του Παν. Κατσίβελα απο τους Γαργαλιάνους αλλά τώρα βγαίνουν στην φόρα ότι εκείνοι που μίλησαν πρώτοι για κώλυμα ασυμβατότητας ήταν γαλάζιοι δάκτυλοι και όχι...πράσινοι. Δούλεψαν απο ότι φημολογείται υπόγεια για να ετοιμάσουν το έδαφος για άλλες κόντρες. Αν αληθεύει τότε κι εκει ο Σαμαράς πρέπει να ηχήσει με σθένος δεδομένου ότι εκείνοι που διέσπειραν τις φήμες για κώλυμα Κατσίβελα ήταν γαλάζια ονόματα και φερέφωνα ορισμένων κύκλων και όχι πολιτικά πρόσωπα.

Τώρα ανεξάρτητος δήλωσε με συνδυασμό ο Παναγιώτης Τσίγγανος που πήρε μαζί του σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του τοπικού κομματικού μηχανισμού. Κανέναν όμως απο Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. Εκανε την κίνησή του και περίμενε. Ομως λέγεται ότι αν φύγει έξω απο το μαντρί θα παραφυλάνε οι λύκοι της νέας εποχής. Θα δούμε. Πάντως κ. Σαμαρά καιρός να δείξεις την πυγμή σου στα γαλάζια φαγώματα που κάποιοι επιτέλους θέλουν τόσο πολύ την εξουσία όσο ποτέ...ή κάνουμε λάθος; Μήπως κρύβονται άλλα συμφέροντα πίσω;

Από το ΠΥΛΟΣ News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κώστας Κόλλιας υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τριφυλίας με χρίσμα απο την Νέα Δημοκρατία

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Ο Κώστας Κόλλιας θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει επίσημα η ΝΔ στον Δήμο Τριφυλίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και απόλυτα διασταυρωμένες του Φιλιατρά News.
Μια είδηση που εντός των επομένων ωρών θα επιβεβαιωθεί και αυτή πανηγυρικά. Όπως επιβεβαιωθήκαμε και με τον Πέτρο Τατούλη.

Άραγε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ να περιμένουμε τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο ως ανεξάρτητο;

UPDATE Το παρασκήνιο που προηγήθηκε


Στις 9 το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο γραφείο του γραμματέα αυτοδιοίκησης και βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τοπικών στελεχών του κόμματος της ΝΔ από την Τριφυλία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην τότε σύσκεψη είχαν πάρει μέρος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος από Γαργαλιάνους, ο Κώστας Κόλλιας από τα Φιλιατρά και Παναγιώτης Τσίγκανος από την Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε το Φιλιατρά News εκείνο το βράδυ όλα συνέτειναν στην στήριξη του Κώστα Κόλλια για υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας.
Μάλιστα είχε προταθεί απο την Ν.Δ. η υποψηφιότητα στον Κόλλια και είχε γίνει αποδεκτή.
Αντίδραση σε αυτό και μάλιστα μεγάλη είχε ο Παναγιώτης Τσίγγανος από την Κυπαρισσία και οι "κακές γλώσσες" λένε ότι είπε «Εγώ κάτω από τον Κόλλια δεν μπαίνω!!!!»

Φυσικά εκείνο το βράδυ η υπόθεση χρίσμα από την ΝΔ πάγωσε και δεν δόθηκε συνέχεια.
Χθες το απόγευμα όπως πρώτο έγραψε το Radio936 ο Παναγιώτης Τσίγγανος ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον Δήμο Τριφυλίας.

Τα "νέα" ταξίδεψαν μέχρι την Ρηγίλλης και έτσι αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε να δοθεί το πράσινο φως για την επίσημη υποστήριξη από την ΝΔ του Κώστα Κόλλια στον Δήμο Τριφυλίας.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της ετήσιας εμποροπανήγυρης στους Γαργαλιάνους, κατά τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, που θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Σώμα κάνοντας δεκτή την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής αποφάσισε την ενοικίαση 120 συνολικά θέσεων, οι οποίες θα κατανεμηθούν ως εξής:

35 θέσεις στην οδό Νικολάου Σκούτζου,
42 στο ανατολικό τμήμα της οδού Μιαούλη,
36 στο δυτικό της τμήμα και
7 στο πεζοδρόμιο της οδού Λυριτζή.

Το κόστος ενοικίασης αποφασίστηκε στα 40 ευρώ το τρέχον μέτρο και για το χώρο που θα στηθεί το λούνα παρκ, 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος

Απόσυρση Ι.Χ. στα σκαριά

Κίνητρα για την απόσυρση παλαιών Ι.Χ. και την αγορά καινούργιων με δραστική μείωση των τελών ταξινόμησης μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ανακόψει το κύμα κάθετης πτώσης των πωλήσεων, έκρηξης λουκέτων και απολύσεων και δραστικής συρρίκνωσης των εσόδων του προϋπολογισμού.

Η εικόνα είναι πραγματικά δραματική. Από τις αρχές του έτους και έως το τέλος Αυγούστου, 2.000 επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτου έχουν βάλει λουκέτο, 9.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, η πτώση των πωλήσεων έχει αγγίξει το 65%, η μείωση του τζίρου- καθώς στο μεταξύ αυξήθηκαν οι φόροι- έφτασε το 60%.
Το ίδιο διάστημα τα έσοδα του προϋπολογισμού ........

από τέλη ταξινόμησης μετά βίας ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ μακράν του στόχου είσπραξης 508 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Σενάρια τόνωσης της αγοράς

Σε αυτό το σκηνικό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το περασμένο φθινόπωρο είπε το περιβόητο «απόσυρση τέλος» εξαιτίας της δημοσιονομικής στενωπού, έχει δώσει σύμφωνα με πληροφορίες εντολές στους συνεργάτες του να διερευνήσουν εναλλακτικά σενάρια για την τόνωση της αγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών αφορά την παροχή κινήτρων απόσυρσης παλαιών με παράλληλη αγορά νέων Ι.Χ. με τη μορφή της μείωσης των τελών ταξινόμησης, σε ποσοστό έως και κατά 50%.

Αν αυτή η εισήγηση γίνει τελικά αποδεκτή, για ένα καινούργιο Ι.Χ. 1.600 κυβικών εκατοστών, φορολογητέας αξίας 20.000 ευρώ, που σήμερα έχει τέλος ταξινόμησης 4.000 ευρώ, η φορολογική επιβάρυνση θα μπορεί να μειωθεί έως και στα 2.000 ευρώ με ανάλογο όφελος για τον αγοραστή.

Οι συντελεστές στα τέλη ταξινόμησης

Τα τέλη ταξινόμησης προκύπτουν σε συνάρτηση κυβισμού του Ι.Χ, της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και της εργοστασιακής αξίας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο όφελος, εφόσον προχωρήσει το μέτρο, να αφορά τους αγοραστές αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και υψηλής εργοστασιακής αξίας. Στα καινούργια αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τα τέλη ταξινόμησης επιβάλλονται με συντελεστές από 5% έως και 50% της εργοστασιακής τιμής και αν μειωθούν στο μισό θα διαμορφωθούν στο 2,5% για Ι.Χ. έως 900 κ.ε., στο 6% από 901 έως 1.400 κ.ε., στο 10% από 1.401 έως 1.600 κ.ε., στο 15% από 1.601 έως 1.800 κ.ε., στο 20% από 1.801 έως 2.000 κ.ε. και στο 25% (από 50%) για μεγάλα Ι.Χ. πάνω από 2001 κυβικά εκατοστά. Προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερο τα μικρομεσαία οικονομικά στρώματα της κοινωνίας δεν αποκλείεται κλιμακωτή μείωση των συντελεστών στα τέλη ταξινόμησης ώστε να ωφεληθούν περισσότερο οι μη έχοντες υψηλά βαλάντια.

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων

ΤΟ ΜΕΤΡΟ της απόσυρσης εξετάζεται να προωθηθεί συνδυαστικά με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ., μέσω των οποίων όσοι έχουν καινούργια αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα επιβαρύνονται λιγότερο. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζουν διορθωτικές κινήσεις μετά το περυσινό κύμα αντιδράσεων και τη μαζική κατάθεση πινακίδων, καθώς κυρίως για παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας θεωρούνται εξοντωτικά. Πράγματι, κάτοχος Ι.Χ. 2.000 κυβικών με άδεια πρώτης κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1996 πλήρωσε φέτος 596 ευρώ από 446 ευρώ, ενώ η επιβάρυνση έφτασε τα 300 ευρώ για αυτοκίνητα κυβισμού πάνω από 2.357 εκατοστά, καθώς τα τέλη ανήλθαν σε 880 ευρώ. «Θα υπάρξουν μειώσεις τελών για τα παλαιότερα αυτοκίνητα και σύστημα προσδιορισμού των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων» λέει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα καινούργια αυτοκίνητα, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2011 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται σε συνάρτηση με τις εκπομπές ρύπων και η χρέωση θα κυμαίνεται από 0,5 έως 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο ρύπων που εκπέμπει ο κινητήρας. Για τα παλαιότερα Ι.Χ, με άδεια πρώτης κυκλοφορίας πριν από τις 31/1/2010, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα, με μείωση των υφιστάμενων τελών για τα παλαιότερα. Με δεδομένο ότι τα καινούργια αυτοκίνητα θα έχουν και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, εκτιμάται ότι θα δοθεί ένα ακόμα κίνητρο για την απόσυρση των παλαιότερων οχημάτων.

Βουλιάζει η αγοράμέτρα ζητούν οι έμποροι

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ μείωσης των τελών ταξινόμησης και εξορθολογισμού των τελών κυκλοφορίας βλέπουν θετικά οι εκπρόσωποι της αγοράς αυτοκινήτου, που ζητούν επειγόντως μέτρα.

Το καμπανάκι έχει σημάνει ήδη ηχηρά, με αλλεπάλληλες επιστολές του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος στους συναρμόδιους υπουργούς, με τις οποίες ζητείται, πέραν της εξέτασης κινήτρων απόσυρσης, να επιτραπεί και η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θέμα το οποίο δεν αποκλείεται να εξεταστεί συνδυαστικά με την απόσυρση. «Η λήψη μέτρων είναι αναγκαία.

Συντελείται μια οριζόντια καταστροφή, καθώς πέραν του κλάδου των πωλήσεων πλήττονται καταλυτικά σειρά επιχειρήσεων και 90.000 εργαζόμενοι που ασχολούνται με πωλήσεις, ανταλλακτικά, αξεσουάρ κ.λπ. », λέει στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος του ΣΕΕΑΕ Α. Τσιβελεκίδης. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά ότι αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης της αγοράς, έως το τέλος του έτους οι απολύσεις θα έχουν διπλασιαστεί, όπως και τα λουκέτα.

ΤΑ ΝΕΑ

Την Παρασκευή εγκαινιάζεται το πανηγύρι στη Κυπαρισσία

ΞΕΚΙΝΑ απο την Παρασκευή η ετήσια εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας στα πλαίσια του εορτασμού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού με θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα έχουν ως επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας με αποκορύφωμα την λιτανεία την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο με μοναδικό θέμα τη χορήγηση θέσεων εμποροπανήγυρης στους αιτούντες εμπόρους, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας τη Δευτέρα το βράδυ. Oμόφωνα αποφάσισε την χορήγηση θέσεων για τα 43 αιτήματα που υπήρχαν καθώς υπήρχε η ομόφωνη σύμφωνη
γνώμη της δημαρχιακής επιτροπής.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι μετά και ............

την προχθεσινή απόφαση μέχρι τώρα συνολικά έχουν χορηγηθεί περίπου 140 θέσεις σε ενδιαφερόμενους εμπόρους, ενώ έχουν διαμορφωθεί οι χώροι απόθεσης εμπορευμάτων αλλά και οι θέσεις στην περιοχή της Πανηγυρίστρας, ενώ με προηγούμενη αποφασή του το Σώμα είχε κατακυρώσει την επιλογή για την χωροθέτηση του λούνα Πάρκ στον ίδιο χώρο.

Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος

Το βιογραφικό του υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά

Ο Δημήτρης Κουσελάς γεννήθηκε το 1955 στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δραστηριότητα, οργανώθηκε στο ΠΑΚ και συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στην φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ, εκπρόσωπος της οποίας ήταν στο Α' Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ μετά την μεταπολίτευση.

Το 1975 εξελέγη μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου.

Το διάστημα 1980-1984 διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α3 του ΠΑΣΟΚ.

Το 1981 άρχισε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα και να ασχολείται ενεργά με τον συνδικαλισμό.

Το 1985 εξελέγη μέλος της Διοίκησης της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος), το διάστημα 1986-1989, χρημάτισε...


γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας και από το 1990 μέχρι το 1993 πρόεδρος του ίδιου συλλόγου και μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας).

Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της ΟΤΟΕ και στη συνέχεια επανεξελέγη για άλλες τρεις θητείες.

Το 1994 έγινε μέλος των ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Τράπεζας και του ΕΚΕΜ (Εθνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών).

Την ίδια χρονιά, εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε μέλος του Τομέα Συνδικαλιστικού και της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Το 1995 εξελέγη μέλος του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Είναι παντρεμένος με την Βάγια Κανάβα κι έχουν έναν γιο.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Κακούργημα θεωρείται πλέον το μέχρι πρότινος πλημμέλημα της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας

«ΦPENO» στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση ενσωματώνοντας αυστηρές κοινοτικές επιταγές στην ελληνική νομοθεσία, που επιτρέπουν τη δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων για όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα «μαύρου χρήματος».

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το Yπουργείο Οικονομικών σχετικά με την τροποποιήσεις που έγιναν στην ελληνική νομοθεσία, η νομιμοποίηση μαύρου χρήματος συγκαταλέγεται στις εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες εφόσον αφορά δραστηριότητες όπως αγοραπωλησίες ακινήτων, εμπόριο, ίδρυση εταιριών, καταθέσεις, χρηματοοικονομικά

Το ελεγκτικό έργο ανατίθεται στο Ε΄ Τμήμα της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων, που ξεκινάει τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων, ακόμα και επιτόπιων, στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις των....

εμπλεκομένων σε πράξεις ξεπλύματος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1127/31-07-2010 ως νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες θεωρούνται 5 πράξεις:

α) μετατροπή ή μεταβίβαση περιουσίας,

β) απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας ως προς φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση ή χρήση περιουσίας,

γ) απόκτηση, κατοχή, διαχείριση ή χρήση περιουσίας,

δ) χρησιμοποίηση χρηματοπιστωτικού τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες και

ε) σύσταση οργάνωσης ή ομάδας δύο τουλάχιστον ατόμων για τη διάπραξη μιας ή περισσότερων πράξεων.

Κακούργημα θεωρείται πλέον το μέχρι πρότινος πλημμέλημα της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας, για τα οποία προβλέπεται ελάχιστη ποινή φυλάκισης άνω των έξι μηνών, όπως εικονικά φορολογικά στοιχεία, έκδοση ή αποδοχή εικονικών στοιχείων, έκδοση πλαστών και νόθευση φορολογικών στοιχείων, ανεξαρτήτως αξίας κι εφόσον τα αδικήματα τελέστηκαν από 23 Απριλίου 2010 και μετά.

Βασικό αδίκημα θεωρείται η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση στοιχείων και μη ενημέρωση πρόσθετων βιβλίων για αδικήματα που διαπράττονται από 1ης Ιουνίου 2010.

Επίσης θα ελέγχονται όσοι έχουν χρέη (ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση) άνω των 120.000 ευρώ με την προϋπόθεση ότι από δηλώσεις εισοδήματος ή άλλα φορολογικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ή να υποκρύπτεται περιουσιακό όφελος (π.χ. αγορά περιουσιακών στοιχείων από τον ίδιο τον οφειλέτη ή τη σύζυγο ή τον σύζυγο ή τα προστατευόμενα μέλη κ.λπ.) ή ότι, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη περιουσιακού οφέλους, υπήρχε οικονομική δυνατότητα εξόφλησης του χρέους η οποία και δεν έγινε.

Τα ελεγκτικά μέτρα ενεργοποιούνται έναντι όσων συνάπτουν επιχειρηματικές σχέσεις ή περιστασιακές συναλλαγές αξίας 15.000 ευρώ και άνω (συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων) και ανεξαρτήτως αν η συναλλαγή διενεργείται με μία μόνη πράξη ή με περισσότερες.

Ποινή φυλάκισης μέχρι 2 ετών αντιμετωπίζουν όσοι αποκρύπτουν ύποπτες ή ασυνήθεις συναλλαγές ή δραστηριότητες ή παρουσιάζουν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία.

Οι εμπλεκόμενοι (πελάτες, δικηγόροι κ.ά.) σε πράξεις ξεπλύματος αντιμετωπίζουν δήμευση περιουσιακών στοιχείων προϊόντα αδικημάτων, δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, κυρώσεις από διεθνείς οργανισμούς.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Κατεβαίνει με ενωτικό ψηφοδέλτιο ο Παναγιώτης Τσίγγανος στο Δήμο Τριφυλίας

Tην συγκρότηση συνδυασμού ανακοίνωσε με γραπτή ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος ο οποίος διευκολύνει με την επιλογή του τις διεργασίες που είχαν εκκινήσει στο χώρο της Ν.Δ. με πολλά ονόματα εκπλήξεις απο τον ευρύτερο πολιτικό χώρο.

Εκπλήξεις για όσους δεν γνώριζαν υπάρχουν και με γνωστά ονόματα αυτοδιοικητικών όπως ο Δήμαρχος Αυλώνος, δημοτικοί σύμβουλοι απο την περιοχή αλλά και προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας.
Η ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρει .............

μεταξύ άλλων:
"Το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που διαμορφώθηκε στο Δήμο Τριφυλίας, καλούμαστε όλοι μαζί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές, να πάμε το νέο Δήμο μπροστά.
Να λειτουργήσουμε με πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης.
Να εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.

Μπροστά σε αυτή την μεγάλη πρόκληση δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι.
Τα προστάγματα των καιρών δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Απευθύνομαι με αγάπη και σεβασμό προς όλους τους πολίτες του νέου δήμου και ζητώ τη στήριξή τους ως Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας.
Κύριος στόχος μου είναι να σφυρηλατήσουμε όρους ενότητας. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλό του τόπου μας. Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και πρέπει να παλέψουμε για αυτό."
ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ

• ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΛΩΝΑΣ
• ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΙΩ : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΕΤΟΥ
• ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΚΗΣ : ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΕΤΟΥ
• ΔΕΔΕΜΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ο. ΝΔ ΑΕΤΟΥ
• ΣΦΑΛΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
• ΓΚΟΓΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ο. ΝΔ ΑΥΛΩΝΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ
• ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΛΕΞ. : ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΛΩΝΑΣ
• ΣΤΡΙΓΓΑ ΜΑΡΙΑ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ο. ΝΔ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.(ΤΖΙΜΗΣ) : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΚΟΝΤΗΣ ΚΙΜΩΝΑΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ
• ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Π. : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΓΥΦΤΑΚΗΣ Π. : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΚΥ ΚΑΙ ΔΔ ΣΠΗΛΙΑΣ
• ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜ. : ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : ΓΕΟΠΩΝΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΓΚΡΙΤΖΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ : ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
• ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ Κ. : ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΙΠΥΛΑΣ
• ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Γ.: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ
• ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. : ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ Τ.Ο ΝΔ
• ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : ΠΟΕΔΡΟΣ Τ.Ο ΣΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΝΝΕΔ
• ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : ΜΕΛΟΣ ΟΝΝΕΔ
• ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ! ΜΕΛΟΣ ΟΝΝΕΔ
• ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : ΜΕΛΟΣ ΟΝΝΕΔ
• ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝ. : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΤΑΔΑΣ
• ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΣ) :ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
• ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ : ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
• ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΗΛΙΑΣ : ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ
• ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Γ. : ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Τ.Ο. ΝΔ
• ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ : ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
• ΓΚΟΓΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : ΜΕΛΟΣ ΝΟΔΕ
• ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΛΩΝΑΣ
• ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΕΛΑΙΑΣ
• ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ : ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΡΥΩΝ

Ράδιο 936

Θετικές οι περισσότερες αντιδράσεις για τη στήριξη Τατούλη

Ο ΠΡΩΗΝ υπουργός και βουλευτής των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Π. Τατούλης είναι, τελικά, ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαιώνοντας έτσι όλες τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου να καταλήγει στη συγκεκριμένη επιλογή.

Κρίνοντας κανείς από τις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αμέσως μετά την προχθεσινή ανακοίνωση δια στόματος του προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης Θαν. Τσούρα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Πελοπόννησο την είδαν θετικά.
Αν εξαιρέσει κανείς τις δηλώσεις του υπουργού Π. Μπεγλίτη αλλά και του βουλευτή Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρη, οι υπόλοιποι μάλλον άκουσαν με ανακούφιση το όνομα του κ. Τατούλη.

Αποκρυπτογραφώντας το «γιατί» στο .......

πρόσωπο του πρώην γαλάζιου υπουργού, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δ. Κουσελάς ανέφερε χθες στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Καλαμάτας ότι η επιλογή για συγκρότηση μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, πέρα από κομματικά χαρακώματα, αλλά με πολιτικά χαρακτηριστικά, οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην υπέρβαση και τη στήριξη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Π. Τατούλη.
Με τη σειρά του ο κ. Βουδούρης είπε: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να μας προσφέρει τίποτα το να υποστηρίξουμε έναν πολιτικό αντίπαλο. Είχα εκφράσει την άποψη ότι ο κ. Τατούλης είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, ο οποίος ανήκει σε ένα χώρο με τον οποίο δεν υπάρχει προφανώς πολιτική σύγκλιση και, συνεπώς, θεωρώ ότι αυτό είναι μια λάθος κίνηση.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, υπό την έννοια ότι μπαίνουμε σε μία προεκλογική εκστρατεία και έτσι όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις, αυτές πρέπει να είναι σεβαστές. Όσο προφανές είναι ότι δεν αλλάζω άποψη άλλο τόσο προφανές είναι ότι δε θα κάνω καμιά κίνηση που θα δυσκολέψει αυτές τις αποφάσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», θετική στην υποψηφιότητα του Π. Τατούλη ήταν και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Ν. Γιαννακοπούλου.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δ. Δράκου, ότι «ουδέποτε η υποψηφιότητα Τατούλη ήταν ανεξάρτητη», ο ίδιος ο Π. Τατούλης είπε χθες μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας: «Έχει πολύ χιούμορ μια τέτοια άποψη. Δεν κατάλαβα πώς ο κ. Δράκος διατύπωσε μια τέτοια άποψη, όταν γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι στην αρχική του ανακοίνωση μιλούσε και εκείνος για ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Ξέρετε, οι πολιτικές απόψεις πολλές φορές έρχονται και παρέρχονται στον πολιτικό χρόνο, για να δικαιολογούν ανεύθυνες στάσεις. Δεν είναι, όμως, το ζητούμενο να κρίνουμε τι λέει σήμερα ο κ. Δράκος, που μέχρι χθες εγκαλούσε το ΠΑΣΟΚ ή τα υπόλοιπα κόμματα μη τυχόν στηρίξουν τον Τατούλη. Δε θα ήθελα περαιτέρω να σχολιάσω αυτή του την άποψη».

Άνοιγμα σε ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Από την άλλη πλευρά, πρόσκληση στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή να τον επιλέξουν, απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. «Εγώ δεν απευθύνομαι σε αυτήν τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, που θεωρεί τον εαυτό της απολογητή της κυβέρνησης Καραμανλή και όσων δεινών έφερε στον τόπο.
Εγώ απευθύνομαι στην άλλη Ν.Δ., στη Ν.Δ. που απογοητεύτηκε, που ντροπιάστηκε, από όλα αυτά τα τεκταινόμενα. Αυτή η Ν.Δ. είναι κοντά μου», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Δήλωση Ν. Γόντικα

Ο επίσης υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ν. Γόντικας, δήλωσε σχετικά: «Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στηρίξει για περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον κ. Τατούλη. Η επιλογή αυτή είναι απόλυτα συνεπής με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη, με το ΛΑΟΣ, επέλεξε τη στήριξη ενός στελέχους- υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ., γνωστού και δοκιμασμένου στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Πίσω από τα φληναφήματα περί ανεξάρτητου υποψηφίου κρύβεται η προσπάθεια παραπλάνησης και υφαρπαγής ψήφου στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι γνωστή η πορεία του κ. Τατούλη. Χρόνια όμως τώρα, ο κ. Τατούλης, άσχετα ποιο κοστούμι της πολιτικής φορά, είναι δεσμευμένος και υπηρετεί τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα.
Είναι συνυπεύθυνος, ως πολιτικό προσωπικό του συστήματος, για την καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα, που βιώνει ο λαός μας».

Θάρρος

Τζίγκερ, Βγενόπουλος, Πατέρας για το μέλλον του Παναθηναϊκού

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο κα τον Νικόλα Πατέρα για την πρόταση δωρεάς του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο τόπος της συνάντησης δεν έχει γίνει γνωστός καθώς επιθυμία και των τριών είναι να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κυρίως οπαδών του Τριφυλλιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εξέδρα», πέντε είναι τα κλειδιά της συμφωνίας:

1) Η πλειοψηφία του 67%

Για να λαμβάνονται αποφάσεις στα σημαντικά θέματα της ΠΑΕ χρειάζεται πλειοψηφία 67%, δηλαδή 14 από τις 20 ψήφους του Δ.Σ. Η πλευρά Πατέρα-Βγενόπουλου, αν όλα πάνε καλά με τη μεταβίβαση, θα κατέχει το 50,8 %, επομένως θα χρειαστεί η δέσμευση του Τζίγκερ ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα στην προεδρία.

2) Τα οικονομικά δεδομένα

Θα συζητηθούν οι ανάγκες για την τρέχουσα περίοδο, ενώ θα γίνει ανάλυση για τα οικονομικά δεδομένα της τελευταίας περιόδου που οι Πατέρας-Βγενόπουλος δεν έχουν εικόνα. Η διάθεσή τους είναι να καλύψουν τα ανοιχτά θέματα και φυσικά να ορίσουν ένα μεγάλο μπάτζετ για την επόμενη σεζόν.

3) Οι αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου

Σίγουρα ο Τζίγκερ θα ερωτηθεί αν θα συμμετέχει κανονικά στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου ή θα επιλέξει σταδιακά την αποχώρηση. Αν συμβεί το δεύτερο, οι υποχρεώσεις της άλλης πλευράς αυτομάτως αυξάνονται προκειμένου να επιτευχθεί στο σύνολό της η αύξηση.

4) Η Παιανία

Θα τεθεί επί τάπητος τι θα γίνει με την Παιανία μετά το 2012, όταν και θα τελειώσει η περίοδος της δωρεάν παραχώρησής της από τον Τζίγκερ. Εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε να την πουλήσει καθώς ούτως ή άλλως το προπονητικό κέντρο επιβαρύνει, είτε να την ενοικιάσει. Φυσικά η άλλη διέξοδος είναι ο Παναθηναϊκός μέσα στην επόμενη διετία να χτίσει το δικό του προπονητικό.

5) Το project του Βοτανικού

Εδώ είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Οι Πατέρας-Βγενόπουλος θα ζητήσουν από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως πρόεδρο της ΓΗΠΕΛ να τους ενημερώσει ενδελεχώς για την πορεία του έργου και τι υποχρεώσεις μεταφέρονται στην ΠΑΕ. Το ζητούμενο εδώ είναι να υπάρξει ένα βιώσιμο πλάνο για τον σύλλογο, διότι σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte οι υποχρεώσεις ύψους 145 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου φαντάζουν δυσβάστακτες.

Ποιός κόβει με την χατζάρα ονόματα υποψηφίων στην ΝΔ;

Μετά το πραγματικό κώλυμα εκλογιμότητας που είχε ο Υποψήφιος της ΝΔ απο τος Γαργαλιάνους κος Τάκης Κατσίβελας, στην ΝΔ άρχισαν πάλι οι διεργασίες από το μηδέν για την αναζήτηση υποψηφίου.

Μια τέτοια διαδικασία ήταν και η σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 6 του μήνα στο γραφείο του γραμματέα αυτοδιοίκησης και βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου και στην οποία συμμετείχαν οι Κώστας Κόλλιας από τα Φιλιατρά, Παναγιώτης Τσίγκανος από Κυπαρισσία και Ευστάθιος Ανδρινόπουλος από τους Γαργαλιάνους δεν κατέληξαν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για να ηγηθεί του συνδυασμού.

Παραπολιτικά που μας ήρθαν από ..........

την συνάντηση αναφέρουν ότι ερωτήθηκε ο Μιχαλολιάκος γιατί απουσιάζει ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου.
Ο Μιχαλολίακος φέρεται να απάντησε ότι αυτά τα ονόματα του πήγαν για να συζητήσει μαζί τους.

Αν όλα αυτά είναι πραγματικά, γεννάται το ερώτημα, ποιός αποκλείει τον έναν υποψήφιο ή τον άλλον χωρίς να έχει προηγηθεί δήλωση παραίτησης. Γιατί εξ όσων γνωρίζουμε ο κος Παπαθεοδοσίου ΔΕΝ έχει προβεί σε δήλωση (είτε προφορική είτε γραπτή) παραίτησης από το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τον Δήμο Τριφυλίας.

Ποιοί είναι αυτοί που κόβουν ονόματα με την χατζάρα?
Είναι η τοπικές οργανώσεις της ΝΔ;
Είναι η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας;
Είναι κάποιο άλλο όργανο?
Γιατί δεν μετείχε της σύσκεψης και ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου;