Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Εράνη - ΑΕΚ Καλαμάτας 3-1. Πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε σήμερα στο παλίο γήπεδο Φιλιατρών η Εράνη κόντρα στην ΑΕΚ Καλαμάτας.
Η Εράνη που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, άνοιξε το σκορ στο 3ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης με τον Γιάννη.
Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΑΕΚ αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ και να κλειδώσει την νίκη από πάρα πολύ νωρίς.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ δοκίμασε να ισορροπήσει το παιχνίδι και κατάφερε στο 74 της επανάληψης με πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλοίμονος να ισοφαρίσει σε 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα στο 77 η Εράνη κέρδισε .......

φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Εκτελεστής ήταν ο Γεωργιόπουλος όπου με απευθείας σουτ έδωσε προβάδισμα με 2-1 στην Εράνη.

Στο 79 η Εράνη τριπλασίασε τα τέρματα της και κλείδωσε το προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει του επαναληπτικού στην Καλαμάτα.

Η εράνη όμως έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι που είχε ο Σταθόπουλος στο 57.

Υποκλοπέας ειδήσεων η ΕΡΑ Καλαμάτας με την ανοχή του διευθυντή της

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η πολλοστή. Άρα, δεν αποτελεί σύμπτωση ότι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής της ΕΡΑ Καλαμάτας «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», κ. Ποτέας και κα Τομαρά, απέκρυψαν χθες και πάλι από τους ακροατές τους ότι η πηγή από την οποία άντλησαν την είδηση, για το κώλυμα ή όχι του κ. Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας, ήταν το «Θάρρος».

Όταν, όμως, υπάρχουν ειδήσεις από την εφημερίδα στην οποία .........

εργάζεται η κα Τομαρά, η επανάληψη του ονόματος της πηγής φθάνει στα όρια του εκνευρισμού των ακροατών.

Υπάρχει, όμως, και συνέχεια. Οι δύο δημοσιογράφοι δρουν όπως θέλουν ή όπως τους υπαγορεύουν. Ο κ. Ξιάρχος, ο διευθυντής της ΕΡΑ Καλαμάτας, δεν παρακολουθεί την εκπομπή, για να διαπιστώσει ότι ο τρόπος λειτουργίας των δύο δημοσιογράφων είναι ανάλογος υποκλοπέων ειδήσεων, αφού δεν αναφέρουν την πηγή τους;

Μέχρι εδώ, γατί θα το πάμε παραπέρα.

Υ.Γ. Το «Θ» αναφέρει πάντα την πηγή των συνεντεύξεων με πρόσωπα της επικαιρότητας που στέλνει η ΕΡΑ Καλαμάτας για δημοσίευση στην εφημερίδα μας.

Ούτε λέξη για το Κοπανάκι Νews η Ελευθερία. Για το blog που ανέδειξε το κώλυμα εκλογιμότητας Κατσίβελα.

Δεν γράφουν λέξη για το θέμα που ανέδειξε ο Τριφύλιος Blogger Kopanaki News.

Είναι εξωπραγματικό αυτό που συμβαίνει με την εφημερίδα.
Ξέρετε και έχετε διαβάσει τόσο σε blogs όσο και στην χθεσινή εφημερίδα "Θάρρος" ότι το πρόβλημα με την υποψηφιότητα Κατσίβελα στην Τριφυλία το ανέδειξε το blog Κοπανάκι News και το έβγαλε και το "Θάρρος" με αναφορά προς το Τριφυλιακό blog.

Σήμερα η Ελευθερία με μία μέρα καθυστέρησης δημοσίευσε 10-15 γραμμές πάνω στο θέμα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ τον κόπο και την πρωτιά του Τριφυλιακού blog Κοπανάκι Νews δίνοντας την αίσθηση στον αναγνώστη ότι το θέμα είναι δικό τους.
Είναι λίγο πολύ γνωστή η τακτική της εφημερίδας να μην αναφέρει πηγές και πολύ δεν περισσότερο ειδήσεις που μπορεί να παίρνει κάποιες φορές από blogs.

Αν αυτό δεν ονομάζεται αντιδεοντολογική .......

συμπεριφορά τότε πως ονομάζεται;
Τι πιστεύουν στην Ελευθερία? Ότι αν αναφέρουν το όνομα κάποιου blog θα τους πέσει η υπόληψη?

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Μεσσηνιακή εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" που αναγράφει πηγές όταν παίρνει κάποιο θέμα από blogs καθώς επίσης συγχαρητήρια και στο Κοπανάκι News για την ανάδειξη του θέματος.
Ελπίζουμε να μην "στεναχωρηθούν" στην Ελευθερία για το σχόλιο μας, καθότι έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε την στάση της. Ας μην δίνουν λαβές για αρνητικά σχόλια.

Πρεμιέρα στις 16:00 για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ

Με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ ρίχνεται το απόγευμα (16:00) στη μάχη του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Με παρακαταθήκη το αργυρό μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (2006), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχίζει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση στην Αγκυρα, με πρώτη αντίπαλο την Κίνα.

Η Εθνική μας ομάδα, η οποία με την παρουσία της στον τελικό του προηγούμενου Μουντομπάσκετ, το 2006 στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής, συμμετοχή της σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (ανδρών/γυναικών) σε ομαδικά αθλήματα, καλείται να ξεπεράσει σε πρώτη φάση τα εμπόδια της Κίνας, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Ρωσίας, του Πουέρτο Ρίκο και της διοργανώτριας, Τουρκίας.

Οι αγώνες του Γ' ομίλου, στον οποίο μετέχει ........

η εθνική μας, διεξάγονται στην Άγκυρα, του Α` Ομίλου στην Καισάρεια, του Β` Ομίλου στην Κωνσταντινούπολη και του Δ` Ομίλου στη Σμύρνη. Από τη φάση των «16» και μετά όλοι οι αγώνες θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πρώτος αντίπαλος της εθνικής είναι η Κίνα (Σάββατο 28/8, 16.00). Δεύτερο «εμπόδιο» στο δρόμο των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας θα είναι το Πουέρτο Ρίκο, στις 29/8, ενώ στις 30/8 έχει ρεπό και την επομένη (31/8) αντιμετωπίζει την Τουρκία. Την 1η Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα έχει τον θεωρητικά πιο εύκολο αγώνα του 3ου ομίλου, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, και στις 2 Σεπτεμβρίου θα δώσει τον τελευταίο αγώνα για την πρώτη φάση, με αντίπαλο τη Ρωσία.

Αναλυτικά οι όμιλοι

1ος ΌΜΙΛΟΣ - Καϊσερί (Καισάρεια) : Αργεντινή, Σερβία, Αυστραλία, Γερμανία, Ανγκόλα, Ιορδανία

2ος ΌΜΙΛΟΣ - Κωνσταντινούπολη : ΗΠΑ, Σλοβενία, Βραζιλία, Κροατία, Ιράκ, Τυνησία

3ος ΌΜΙΛΟΣ - Άγκυρα : Ελλάδα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού

4ος ΌΜΙΛΟΣ - Σμύρνη : Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Γ’ Όμιλος: Ελλάδα-Κίνα 16:00, Ρωσία-Πουέρτο Ρίκο 18:30, Ακτή Ελεφαντοστού-Τουρκία 21:00.

Α’ Όμιλος: Αυστραλία-Ιορδανία 16:30, Ανγκόλα-Σερβία 19:00, Γερμανία-Αργεντινή 21:30.

Β’ Όμιλος: Τυνησία-Σλοβενία 16:30, ΗΠΑ-Κροατία 19:00, Ιράν-Βραζιλία 21:30

Δ’ Όμιλος: Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία 16:00, Καναδάς-Λίβανος 18:30, Γαλλία-Ισπανία 19:00.

Η τουρκική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έχει ετοιμάσει μία φαντασμαγορική τελετή έναρξης στη "Σινάν Ερντέμ Αρένα" της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι και η Χάρις Αλεξίου.

Στα πόδια του Νομάρχη Κορινθίας ο Σαμαράς για να μπει στο Ψηφοδέλτιο του Δράκου

Tαξίδι «αστραπή» στην Κόρινθο, προκειμένου να πείσει με όλα τα μέσα το νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά να μπει ως αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Δράκου πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ταγαράς ήταν από την αρχή διστακτικός για την υποψηφιότητα Δράκου αλλά στη συνέχεια όταν είδε την τεράστια διαφορά στις δημοσκοπήσεις από τον Πέτρο Τατούλη κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.
Την ίδια στάση αναμένεται να ............

κρατήσει και στη σημερινή συνάντηση.

Ερώτημα παραμένει αν στη συνάντηση θα είναι παρών και ο Κορίνθιος αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ο οποίος γίνεται προσπάθεια να στηρίξει την υποψηφιότητα Δράκου μετά το «θερμό επεισόδιο» που είχε γι’ αυτό το θέμα με τον πρόεδρο του κόμματος

Aftodioikisi.gr

Σαμαράς: «Ή στηρίζετε τις επιλογές μου ή σας διώχνω»

Ξέχασε ο Σαμαράς τι έλεγε όταν τον έκαναν πρόεδρο στη ΝΔ.

Και να που σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά που γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας για την Επιλογή Κατσίβελα στον Δήμο Τριφυλίας.
Κοιτάξτε και καμαρώστε λογικές και πρακτικές του Αντώνη Σαμαρά.

Η Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει: .......

Αποφασισμένος για άμεσες εκκαθαρίσεις στη Ν.Δ. εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να απενεργοποιηθεί πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ομάδα των υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη, τουλάχιστον εντός των κομματικών τειχών.

Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης διαμηνύουν ότι το ιδιότυπο αντάρτικο από τους ντορικούς θα κλείσει χωρίς άλλη καθυστέρηση, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν μαζικές διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον κομματικό μηχανισμό.

Το τελεσίγραφο Σαμαρά προς ντορικούς είναι ενδεικτικό της απόφασης που ήδη έχει ληφθεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες τονίζουν ότι στο εξής η Ρηγίλλης δεν θα αναμένει μια ηχηρή διαφοροποίηση από τις κομματικές επιλογές αλλά στην πόρτα της εξόδου μπορεί να οδηγήσει κάθε παρασπονδία που πλήττει την εικόνα του κόμματος, ακόμη και η λευκή απεργία των στελεχών, από την ώρα που θα ερμηνευθεί ως άρνηση στήριξης των γαλάζιων υποψηφίων και των κομματικών θέσεων. «Η εντολή Σαμαρά για ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στη μάχη του κόμματος δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες», λένε οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το τελεσίγραφο Σαμαρά μετέφερε προχθές το βράδυ ο Δημ. Αβραμόπουλος σε βουλευτές που θεωρείται ότι «τορπιλίζουν» τους σχεδιασμούς του κόμματος, ζητώντας να προχωρήσουν σε δημόσια στήριξη των υποψήφιων περιφερειαρχών στους τόπους εκλογής τους.

«Σχέδιο αποψίλωσης».

Στην Ρηγίλλης έχουν καταλήξει ότι η πλευρά Μπακογιάννη κινείται πλέον με στόχο να δημιουργεί σταδιακά πλήγματα στη Ν.Δ., συντηρώντας σε βάθος χρόνου κλίμα εσωκομματικής αναταραχής που θα φρενάρει και την προσπάθεια για πολιτική ανάκαμψη του κόμματος. Μετά τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, στο στόχαστρο της κομματικής ηγεσίας βρίσκονται τουλάχιστον πέντε βουλευτές που συνδέονται στενά με την πρώην υπουργό και, από τους περισσότερους στην Ρηγίλλης, προεξοφλείται ότι αργά ή γρήγορα θα την ακολουθήσουν στο υπό ίδρυση κόμμα της. Υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, το οποίο έχει αναλάβει παρασκηνιακά να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις κάποιων από τους βουλευτές που στήριξαν δυναμικά την κ. Μπακογιάννη στη μάχη της γαλάζιας διαδοχής, εκτιμά ότι η πρώην υπουργός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα «σχέδιο αποψίλωσης» της Ν.Δ. μέσα από διαδοχικές διαγραφές, προσδοκώντας ότι σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη για τις εξελίξεις θα βαρύνει τον κ. Σαμαρά και δεν θα χρεωθεί η ίδια διασπαστικές κινήσεις. «Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει», τονίζει με έμφαση.

Μιχάλης Χατζηγιάννης Live 2010. Aυριο Κυριακή στην Καλαμάτα

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας, για ένα ακόμα καλοκαίρι παρουσιάζει τα τραγούδια του σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας που περιλαμβάνει σταθμούς σε όλη την χώρα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα όλης της χώρας το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Το καλοκαίρι μου» σε στίχους Νίκου Γρίτση και μουσική δική του.

Αυτό το καινούργιο τραγούδι του όπως και τραγούδια από το ΚΟΛΑΖ αλλά και από ολόκληρη την επιτυχημένη πορεία του («Όλα ή τίποτα», «Το σ΄αγαπώ», «Χωρίς Αναπνοή», «Βυθός», «Για σένα», «Χέρια ψηλά», «Πιο Πολύ», «Έτσι Σε Θέλω», “Εμείς οι δυο σαν ένα”, “Η αγάπη πού μένει” κ.ά.) θα παρουσιάσει στις επερχόμενες συναυλίες του, σε όλη την χώρα.

Αύριο Κυριακή 29 Αυγούστου ο ......

Μιχάλης Χατζηγιάννης θα βρίσκεται στην Καλαμάτα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Το γινάτι Σαμαρά για τον άντρα της ξαδέρφης του βγάζει μάτι στην ΝΔ;

Σε «φιάσκο» τείνει να καταλήξει η προσωπική επιλογή - απόφαση (γράφοντας στα παλιά του παπούτσια διαδικασίες και θεσμικά όργανα του κόμματός του) του προέδρους της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας του γιατρού και Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Παναγιώτη Κατσίβελα που είναι άντρας της ξαδερφής του!

Η αποκάλυψη τις προηγούμενες ........

μέρες από το blog Κοπανάκι News αλλά και το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Θάρρους» για κώλυμα εκλογιμότητας του κ. Κατσίβελα έφερε αναστάτωση και πανικό στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας τους ανθρώπους του Αντώνη Σαμαρά να ρωτάνε, σαν «τρελοί», αριστερά και δεξιά τους δικηγόρους για το αν υφίσταται, πράγματι, κώλυμα εκλογιμότητας του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν ανακοινώσουν τον υποψήφιο δεν είχαν ψαχτεί; Έτσι, χύμα, επειδή το ήθελε ή του το επέβαλαν – «εκβιάζοντάς» τον – δημοτικοί παράγοντες της ΝΔ στη Μεσσηνία, αποφάσισε ο κ. Σαμαράς; Χωρίς να το ψάξουν από όλες τις μεριές και να είναι 1000% σίγουροι;

Όπως είναι γνωστό, στην ΝΟΔΕ είχαν κατατεθεί 4 προτάσεις υποψηφίων για τον Δήμο Τριφυλίας.
Οι υποψηφιότητες ήταν: του Παναγιώτη Τσίγγανου και του Γρηγόρη Γκότση από την Κυπαρισσία, του Βασίλη Παπαθεοδοσίου από τα Φιλιατρά και του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου από τους Γαργαλιάνους.

Χωρίς καμία συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων, χωρίς καμία απόφαση των οργάνων, χωρίς καν ο Πρόεδρος της ΝΔ να συζητήσει με τους τέσσερις ενδιαφερόμενους για το χρίσμα, ο κ. Σαμαράς δείχνοντας το αληθινό του πρόσωπο, έχρισε υποψήφιο τον άντρα της ξαδέρφης του, κ. Κατσίβελα. Μια τελείως ουρανοκατέβατη υποψηφιότητα η οποία με πολλές πιθανότητες θα γυρίσει μπούμερανγκ κατά του Αντώνη Σαμαρά χρεώνοντάς τον με μια μεγάλη προσωπική ήττα, μια μεγαλειώδη προσωπική αποτυχία στην ίδια του την εκλογική περιφέρεια, το νομό Μεσσηνίας που ακόμη και σήμερα είναι βουλευτής!
Και λέμε προσωπική ήττα και προσωπική αποτυχία διότι ο κ. Κατσίβελας είναι η προσωπική επιλογή του Κου Σαμαρά, πέρα και πάνω από διαδικασίες και όργανα.

Και πραγματικά αναρωτιόμαστε:

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι εκείνος που για να γίνει Πρόεδρος στη ΝΔ έχυνε χολή κατά της «βαρονίας» και των «βαρόνων»;
Ο ίδιος δεν ξεσπάθωνε κατά των «τζακιών», της «οικογενειοκρατίας»;
Ο ίδιος δεν τα έχωνε χοντρά στους μηχανισμούς, τις ομάδες και τις κλίκες;
Ο ίδιος δεν έλεγε για άνοιγμα στην κοινωνία;
Αυτός δε μιλούσε για φωνή και ρόλο στη βάση;

Όταν εξελέγη, ο ίδιος δεν έλεγε ότι η ΝΔ γυρίζει σελίδα, κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, θα σέβεται τις οργανώσεις, το καταστατικό, τις διαδικασίες;

Τι από όλα αυτά ισχύει; ΤΙΠΟΤΑ!

Ποιο από αυτά που έλεγε ο κ. Σαμαράς το έκανε πράξη: ΚΑΝΕΝΑ!

«Αποφασίζω και διατάσσω», είναι η λογική και πρακτική του κ. Σαμαρά στο θέμα της υποψηφιότητας Δημάρχου Τριφυλίας (και όχι μόνο)!

Αυτή είναι η ΝΔ του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της εσωκομματικής δημοκρατίας;

Σε εμάς πάντως θυμίζει κόμμα απολυταρχικών καθεστώτων, άσχετα αν με όλα αυτά που κάνει ο κ. Σαμαράς την κάνει «απόκομμα» τριτοκοσμικής χώρας.

Φιλιατρά News

«Αυτή τη φορά απαγορεύουμε το κάπνισμα»

Tην προσεχή Τετάρτη ξεκινά η ολική απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα, η οποία «αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί καλύτερα», σύμφωνα με την υπουργό Υγείας.

«Δεν υπάρχουν, πλέον, παραθυράκια και εξαιρέσεις», δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές έχουν τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εφαρμόσουν το νόμο, αναφερόμενη χαρακτηριστικά στους επόπτες δημόσιας υγείας, τη δημοτική αστυνομία, ακόμα και το λιμενικό.

Σύσκεψη στο υπουργείο ........

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δοθούν οι οδηγίες και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του μέτρου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι το κάπνισμα, εκτός από θέμα υγείας είναι και ζήτημα προτύπου και για το λόγο αυτό απαγορεύθηκε η διαφήμιση προϊόντων καπνού και στον κινηματογράφο.

Οι ρυθμίσεις
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς χώρους, τις καφετέριες, τα μπαρ κ.λπ.

Καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να βγαίνουν εντελώς έξω από έξω από το κτίριο ή στην ταράτσα.

Θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν.

ΤΑ ΝΕΑ

Στους 39 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Οι εξασθενημένοι άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά, που κατά τόπους θα φτάσουν έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο.

Ο υδράργυρος αναμένεται να δείξει τους 39 βαθμούς στην Αττική, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 4 μποφόρ.

Αισθητά χαμηλότερη θερμοκρασία .........

θα έχουν τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν έως και τα 6 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Πάντα μας ενδιαφέρει το κύπελλο.

Με αυτή την δήλωση ο προπονητής της Εράνης Παναγιώτης Παναγόπουλοις ξεκαθάρισε τους στόχους της ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου Μεσσηνίας ζητώντας στο σημερινό παιχνίδι το αποτέλεσμα που θα δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην Εράνη κόντρα στην ΑΕΚ Καλαμάτας.
Φυσικά η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι τεράστια αλλά το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην Εράνη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν την ΑΕΚ Καλαμάτας παρά την διαφορά δυναμικής τόνισε ο κος Παναγόπουλος.

Στο σημερινό παιχνίδι δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν οι Παπαθεοδοσίου και Γεωργιόπουλος ενώ στην 18αδα δεν θα βρίσκεται λόγω τραυματισμού ο Κυράνης και Γιαννακόπουλος.

Ο σημερινός αγώνας κυπέλλου είναι μια ..........

παρένθεση στην προετοιμασία της ομάδας για το πρωτάθλημα. Μπορεί στα Φιλικά η Εράνη να πέτυχε το 3 στα 3 με Παναρκαδικό και Καλαμάτα, αυτό δείχνει ότι η δουλειά γίνεται συστηματικά και στην ομάδα υπάρχει η διάθεση για δουλειά.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:30 στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών και τον αγώνα θα σφυρίξει ο Ζαρακοβίτης με βοηθούς τους Γκούμα και Αντωνόπουλο.

Εράνη Φιλιατρών

Αύξηση 33% στο αλεύρι - το ψωμί θα ακριβύνει

Με ασφαλιστικά μέτρα απειλεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αυξημένα τιμολόγια μέχρι 33% αποστέλλουν τις τελευταίες ημέρες οι αλευροβιομηχανίες στους αρτοποιούς- πελάτες τους, αγνοώντας τις πρόσφατες συστάσεις της κυβέρνησης για πάγωμα των όποιων ανατιμήσεων, αλλά και τις προειδοποιήσεις για επιβολή προστίμων.

Τιμολόγια μεγάλης αλευροβιομηχανίας .........

που έχουν στα χέρια τους «ΤΑ ΝΕΑ» δείχνουν ότι ενώ στις 3 Αυγούστου πωλούσε στον πελάτη της το μαλακό αλεύρι (τύπου 70%) προς 33 λεπτά το κιλό, σε νεώτερη παραγγελία στις 24 Αυγούστου τού το διέθεσε προς 44 λεπτά, δηλαδή με αύξηση 33,3%.
Το τιμολόγιο εστάλη μάλιστα την ίδια ημέρα κατά την οποία στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε σύσκεψη υπό την υπουργό Κ. Μπατζελή, με συμμετοχή και εκπροσώπων αλευροβιομηχανιών, όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι οι τελευταίες, παρά τα όσα οι ίδιες ισχυρίζονται, δεν αγόρασαν φέτος ακριβότερα την πρώτη ύλη και επομένως δεν δικαιολογείται καμία ανατίμηση στα άλευρα και στη λιανική τιμή του ψωμιού. Και οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο άμεσες, αλλά και σε έμμεσες αυξήσεις, μέσω κατάργησης των εκπτώσεων. Καταγγελίες από τον χώρο των αρτοποιών αναφέρουν ότι εδώ και μία- δύο εβδομάδες αρκετές βιομηχανίες που τους παρέχουν σε σταθερή βάση εκπτώσεις, τώρα τις παίρνουν πίσω με πρόσχημα ότι αυξήθηκε η διεθνής τιμή των αλεύρων, επιβαρύνοντας έτσι τις τιμές των αλεύρων στις οποίες τους πωλούν.

Πάντως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει κατόπιν ελέγχων την τελευταία εβδομάδα στις βιομηχανίες, έχει αποφασίσει σύμφωνα με τις πληροφορίες να καταφύγει εναντίον τους με ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να επιτευχθεί η ματαίωση των αυξήσεων. Σύμφωνα με κοστολογικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο γ. γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός, οι όποιες ανατιμήσεις είναι αστήρικτες, αφού το κόστος στο αλεύρι φέτος (πριν σταματήσει τις εξαγωγές η Ρωσία) ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα απ΄ ό,τι πέρυσι.

«Δεν προχωρούμε σε αυξήσεις»

«Τις τελευταίες ημέρες καταφτάνουν όλο και περισσότερες καταγγελίες συναδέλφων μας ότι παραλαμβάνουν αυξημένα τιμολόγια», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσσιος. Και το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι αρτοποιοί και αν θα μετακυλίσουν τις αυξήσεις αυτές στην τελική τιμή του ψωμιού. «Αυτό που εισπράττω είναι ότι οι αρτοποιοί θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να απορροφήσουν τουλάχιστον το επόμενο διάστημα, τις όποιες αυξήσεις», λέει ο κ. Μούσσιος. Αν μάλιστα ομαλοποιηθεί η διεθνής αγορά σιταριού, κάτι που αναμένεται να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου- η τιμή του σήμερα έχει φτά σει στα 220-230 ευρώ/ τόνο, αλλά παράγοντες του χώρου ελπίζουν ότι θα κατέβει στα 170- τότε εκτιμά ότι δεν θα γίνουν καθόλου ανατιμήσεις στο ψωμί. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αν οι αλευροβιομήχανοι συνεχίσουν να αποστέλλουν στους πελάτες τους τιμολόγια με επιβαρυμένες τιμές, τότε και οι αρτοποιοί, το πολύ σε έναν μήνα, θα αναγκαστούν να τις μετακυλίσουν στις τιμές του ψωμιού. Πάντως πληροφορίες από τον χώρο των αρτοποιών λένε ότι την τακτική των αυξήσεων ακολουθούν σχεδόν όλοι από τους 12 μεγάλους του χώρου.

Τι δείχνουν τα κοστολογικά στοιχεία

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην προ ημερών σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καταρρίπτονται τα όποια επιχειρήματα των αλευροβιομηχάνων για αυξήσεις. Το 2009 ο μέσος όρος αγοράς του εισαγόμενου μαλακού σίτου κυμάνθηκε στα 171 ευρώ ο τόνος, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για το πρώτο οκτάμηνο του 2010 δεν ξεπέρασε τα 170 ευρώ. Από την πλευρά τους οι αλευροβιομηχανίες υποστηρίζουν ότι τον τελευταίο καιρό και λόγω της διακοπής που επέβαλε η Ρωσία στις εξαγωγές της μετά τις καταστροφές στη σοδειά, αγοράζουν προς 220-230 ευρώ/ τόνο. Επιπλέον τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δείχνουν ότι ενώ στις αρχές του χρόνου η τιμή του μαλακού σίτου είχε πέσει στα 120-130 ευρώ/ τόνο, οι αλευροβιομηχανίες που είχαν αγοράσει στα επίπεδα των 171 ευρώ δεν έριξαν τις τιμές, αλλά τις κράτησαν σταθερές. Εχει επίσης διαπιστωθεί από τη Γ.Γ. Εμπορίου ότι παρά το γεγονός ότι οι βιομηχανίες οφείλουν να ενημερώνουν το υπουργείο κάθε φορά που κάνουν μεταβολή τιμών, εδώ και δύο χρόνια δεν το κάνουν...

«Δεν δικαιολογείται καμία αύξηση ούτε από τους αλευροβιομήχανους ούτε από τους αρτοποιούς. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και κανένας λόγος για αύξηση της τιμής του ψωμιού, ακόμα και εάν οι τιμές του μαλακού σιταριού διεθνώς έχουν αυξητικές τάσεις», είχε δηλώσει προ ημερών η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Σημειωτέον ότι στην Ελλάδα το 60% της κατανάλωσης μαλακού σιταριού εισάγεται, αλλά όπως σημείωσαν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ που συμμετείχαν στη σύσκεψη, μόνον το 16% των αναγκών μας καλύπτεται από Ρωσία, Καζαχστάν και Ουκρανία.

Ακριβή στο ψωμί η Ελλάδα

Το ψωμί στην Ελλάδα πωλείται έως 1,60 ευρώ το κιλό (δύο φραντζόλες), ενώ η μέση τιμή της φραντζόλας των 350 γραμμαρίων κυμαίνεται από 60 έως 80 λεπτά. «Είναι από τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη. Το 2007, με την αύξηση των διεθνών τιμών σιτηρών, οι τιμές παραγωγού είχαν φτάσει μέχρι και τα 35 λεπτά το κιλό, έναντι 10-12 λεπτά σήμερα. Τότε λοιπόν είχαν αυξηθεί σημαντικά οι τιμές των αλεύρων και του ψωμιού. Εκτοτε όμως υποχώρησαν, αλλά οι αλευροβιομηχανίες δεν έριξαν το κόστος τους και τώρα με άλλοθι πάλι την άνοδο των τιμών στα σιτηρά, ζητούν ξανά αυξήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει οποιαδήποτε ανατίμηση στην τιμή του ψωμιού, καλώντας ακόμα και σε μποϊκοτάζ τούς καταναλωτές», λέει η Ευαγγελία Κεκελέκη, γενική γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Εκτός από το ψωμί τα ηνία στην ακρίβεια κατέχει η χώρα μας στην Ε.Ε. και στη λιανική τιμή στο αλεύρι και σε άλλα αρτοσκευάσματα. Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΚΑ το 2008, στα ράφια ξένου σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, ένα κιλό αλεύρι πωλούνταν περίπου προς 0,59 λεπτά το κιλό, όταν σε σούπερ μάρκετ της ίδιας αλυσίδας στο Βερολίνο στοίχιζε 0,39 λεπτά.

ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ 1-1 Με το αριστερό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το νεο πρωτάθλημα.

Ισόπαλο 1-1 το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη νέα σεζόν της Σούπερ Λίγκ. Το «τριφύλλι» μοιράστηκε το βαθμό της ισοπαλίας με την Ξάνθη, αφού το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έληξε με 1-1.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος με καρφωτή .........

κεφαλιά στο 9ο λεπτό έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ του γηπεδούχους, όμως μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για του Θρακιώτες ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση. Έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «πρασίνων» -αποτελούμενο από τους Μπουμσόνγκ και Καντέ- κόλλησε και ο Νέιθαν Έλιγκτον έφερε το ματς στα ίσια για την Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι εκείνο το σημείο έλεγχε το ρυθμό του αγώνα και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Σίντνεϊ Γκοβού πλαγιοκοπούσε συνεχώς από τη δεξιά πλευρά τους αντιπάλους, όμως οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ήταν υπερβολικά επιπόλαιοι στις τελικές τους προσπάθειες. Σε τουλάχιστον δυο φάσεις ο Γκοβού βρέθηκε σε θέση βολής, όμως και στις δυο περιπτώσεις ο Γάλλος πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες της ομάδας του.

Με τη γρήγορη ισοφάριση της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» αγχώθηκαν και άργησαν να ξαναβρούν τον ρυθμό τους, την ώρα που η οι φιλοξενούμενοι έκαναν με άνεση το παιχνίδι τους.

Βλέποντας τα κενά της ομάδας του ο Νιόπλιας προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και πέρασε αρχικά τον Γιώργο Καραγκούνη στη θέση του Κώστα Κατσουράνη και τον Κλέιτον στου Σωτήρη Νίνη.

Τότε ήταν που φάνηκαν οι περιορισμένες επιλογές του Παναθηναϊκού στην επίθεση χωρίς τον Σισέ, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε άλλος φορ για να ενισχύσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων για γκολ.

Τρίτη αλλαγή για το «τριφύλλι» ήταν ο Στέργος Μαρίνος αντί του Σεϊταρίδη, όμως και αυτός δεν κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες.

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη ήταν εκείνη που φάνηκε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τον Κατόνγκο να κάνει ότι θέλει από τα δεξιά τον Νίκο Σπυρόπουλο.

Μια-δυο ατομικές προσπάθειες από τον Λέτο και τον Γκοβού ήταν ότι έχει να θυμάται ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις, όμως οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά αμυνόμενοι με ψυχραιμία κράτησαν το 1-1.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σεϊταρίδης (Μαρίνος 86'), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (Καραγκούνης 65'), Σιμάο, Νίνης (Κλέιτον 75'), Γκοβού, Λέτο, Πετρόπουλος.

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Γκσπούρνιγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (Μαρσελίνιο 70'), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάκι, Βασιλάκης (Σταθάκης 88'), Κωστούλας, Έλινγκτον (Μπούγκα 81').

VIDEO με τα δυο γκολ της αναμέτρησης



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.