ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Αυγουστιάτικο φεγγάρι απόψε στην Αγία Κυριακή

Βραδιά αφιερωμένη στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα πραγματοποιήσει απόψε στις 21:30 στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και η Α.Μ.Κ.Ε. Φιλιατρινούλα

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι μια ...........

εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Φιλιατρινών γυναικών συνεχώς τα τελευταία 17 χρόνια με παραδοσιακές βαρκαρόλες, και τραγούδια σχετικά με το Φεγγάρι.
Για φέτος καλεσμένος να ερμηνεύσει επιτυχίες του είναι ο Χρήστος Δάντης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Την εκδήλωση θα ξεκινήσει με τραγούδια του φεγγαριού η Μπέττυ Μακρή.

Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών υπόσχεται και φέτος πολύ κέφι και διασκέδαση κάτω από το πιο πλούσιο φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού.

Χωρίς ρεύμα για μιάμισι ώρα το πρωΐ της κυριακής 22 Αυγούστου.

Διακοπή ρεύματος θα υπάρχει αύριο Κυριακή και από ώρα 07:00 - 8:30 στα Φιλιατρά και τις γύρω περιοχές.
Αυτό ανακοινώθηκε από το κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στα Φιλιατρά λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.Μουσικές του Θεοδωράκη αναδεικνύουν την Αρχαία Μεσσήνη

Στo πλαίσιο προβολής του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Πέτρο Πανδή, τη Νένα Βενετσάνου και τον Δημήτρη Μπάση, παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία στις 21 Αυγούστου.

Προκειμένου να αναδειχθεί η μεγαλοπρέπεια και ο μνημειακός πλούτος του ιστορικού περιβάλλοντος της Μεσσήνης, το Αρχαίο Στάδιο της πόλης θα γεμίσει με ήχους από την πολυετή πορεία του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και το κοινό θα ταξιδέψει σε μουσικά μονοπάτια γεμάτα συναισθήματα και ιστορία.

Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια .........

από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας. Δεν διαθέτει μόνο ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και επιβλητικές οχυρώσεις, κατοικίες και ταφικά μνημεία. Εκτός των άλλων, η αρχαία πόλη δεν έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και βρίσκεται σε ένα κατ' εξοχήν μεσογειακό φυσικό περιβάλλον.

Πληροφορίες: Αρχαίο Στάδιο, Αρχαία Μεσσήνη, 27210-95800.

Νέες αλλαγές έρχονται στα εργασιακά.

Νέες αλλαγές στην αγορά εργασίας, νέες τροποποιήσεις στο ασφαλιστικό και τη δημόσια διοίκηση, και παράλληλα την επιτάχυνση της απελευθέρωσης των αγορών και τόνωσης της επιχειρηματικότητας, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συνιστά τη διαμόρφωση αναλυτικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μέχρι το Δεκέμβριο, σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ και μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα: ........

Εργασιακά - Ασφαλιστικό

*Μέχρι το τέλος του 2010 προβλέπει το άνοιγμα του διαλόγου για το μισθολόγιο του δημοσίου, την αναθεώρηση των κοινωνικών προγραμμάτων, αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέσα στο 2011 σε νέα μέτρα για το σύστημα συντάξεων, αλλά και επώδυνες αλλαγές για το εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, στο επικαιροποιημένο κείμενο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει και θα υλοποιήσει νομοθεσία για την αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το οποίο θα προβλέπει μείωση των υπερωριακών αποδοχών και ενισχυμένη ευελιξία στην διαχείριση των ωρών εργασίας.

»Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων, που με τη σειρά τους υπερισχύουν έναντι των συμβάσεων σε επίπεδο επαγγελματικών ενώσεων.

»Η κυβέρνηση θα αποσύρει τη διάταξη που επιτρέπει στο υπουργείο Εργασίας να επεκτείνει όλες τις κλαδικές συμβάσεις και σε αυτούς που δεν εκπροσωπουνται στις διαπραγματεύσεις.

»Η κυβέρνηση θα τροποποιήσει τη νομοθεσία για την προστασία της εργασίας ώστε να επεκταθεί η δοκιμαστική περίοδος για τους νεοπροσληφθέντες στον ένα χρόνο και να διευκολύνει τη μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης.

»Η κυβέρνηση θα τροποποιήσει τη νομοθεσία για τη διαιτησία (Νόμος 1876/1990) έτσι ώστε το καθένα από τα δύο μερη να μπορεί να προσφύγει στη διαιτησία εάν συμφωνεί με τις προτάσεις του διαμεσολαβητή, χωρίς εξαιρέσεις στο αντικείμενο ή την κάλυψη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3863/2010. Θα πρέπει να παράσχει μία διαδικασία διαιτησίας, η οποία να λειτουργεί με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια και με μια ανεξάρτητη επιτροπή από διαιτητές, των οποίων η δυνατότητα αποφάσεων θα είναι απαλλαγμένη από κυβερνητική επιρροή. Οι στόχοι της διαιτησίας θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι αποδίδεται προσήκουσα σημασία στην ανταγωνιστικότητα με όρους κόστους και συνεπώς υποστηρίζεται η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, προβλέπεται η ολοκλήρωση από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κύρια συνταξιοδοτικά Ταμεία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, και όσον αφορά τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011. Επισημαίνεται ότι αυτές οι αξιολογήσεις θα καθορίσουν κατά πόσον απαιτούνται περαιτέρω προσαρμογές των παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος για τη συγκράτηση της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ μεταξύ 2009-2060. Οποιεσδήποτε περαιτέρω προσαρμογές, αν χρειαστεί, θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2011.

ΟΣΕ - τράπεζες

* Προαναγγέλλει εξελίξεις μέσα στο Σεπτέμβριο για τον ΟΣΕ και τις υπόλοιπες προβληματικές δημόσιες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, με σημείο αναφοράς την εισήγηση από τους συμβούλους που θα έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών κοντά στα μέσα του επόμενου μήνα.

*Ξεκαθαρίζει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα είναι λειτουργικό περί το τέλος του 2010.

Αποκρατικοποιήσεις

*Δεσμεύει την κυβέρνηση για ένα πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Φορολογία

*Στη φορολογία προβλέπει πρόσθετους φόρους τουλάχιστον 6,9 δισ. ευρώ την επόμενη διετία 2011 - 2012. Ο προϋπολογισμός του 2011 προβλέπει πρόσθετους φόρους 5,35 δισ. και του 2012 1,55 δισ. ευρώ.

Κλειστά επαγγέλματα

*Για τα κλειστά επαγγέλματα σημειώνεται πως πρώτο βήμα θα είναι η άρση περιορισμών στα επαγγέλματα των νομικών, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών, και ορκωτών λογιστών. Αυτό θα περιλαμβάνει τη μείωση των απαιτήσεων αδειοδότησης, των γεωγραφικών περιορισμών και των ρυθμιζόμενων τιμολογίων. Επίσης θα υιοθετηθεί νομοθεσία σχετικά με την είσοδο στο επάγγελμα των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων και τις ελάχιστες σταθερές τιμές.

Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

* Προβλέπει επίσης ουσιαστική απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την υιοθέτηση έως τα τέλη του έτους μηχανισμό που θα διασφαλίζει ότι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας αντανακλούν, σταδιακά και το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής της αγοράς. Η υιοθέτηση του μηχανισμού εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Αύξάνεται ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης στα προγράμματα Cosmote at home

Μικρή μεταβολή ως προς τον χρόνο ελάχιστης χρέωσης στα προγράμματα Cosmote At Home ανακοίνωσε η Cosmote.

Συμφωνα με την ανακοίνωση της ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης απο τα 30 δευτερόλεπτα αυξάνεται στα 45. Αυτό θα γίνει από την ..........

1/Οκτωβρίου 2010.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει:

Ανακοινώνεται πως από 1/10/2010 για τα προγράμματα Cosmote at Home 700 & Cosmote at home 500 + 60 ισχύουν τα εξής:

* Η ελάχιστη διάρκεια κλήσης προς εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Διεθνείς κλήσεις αυξάνεται από 30" σε 45".Ο ρυθμός χρέωσης μετά την ελάχιστη διάρκεια χρέωσης εξακολουθεί να είναι ανά δευτερόλεπτο.

* Η χρέωση για εθνικές κλήσεις προς τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Vodafone/Wind/Q μειώνεται από 0,0029/δευτερόλεπτο σε 0,0028/δευτερόλεπτο.(από 0,1757ευρώ/λεπτό σε 0,1654ευρώ/λεπτό).

Οι υφιστάμενοι συνδρομητές των ως άνω Προγραμμάτων έχουν δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εντός ενός μηνός από την δημοσίευση της παρούσας.

Tη νέα του φανέλα παρουσίασε ο ΠΑΟ

Τη νέα του φανέλα παρουσίασε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στο κατάστημα της Green Team στο Μαρούσι. Σισέ, Λέτο, Νίνης και Τζόρβας πήγαν στην παρουσίαση. «Μεταγραφή μόνο εάν φύγουν παίκτες», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας.

Η φανέλα ήταν εντυπωσιακή για μια ακόμη χρονιά ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και περίπου 80 φίλοι του Παναθηναϊκού μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά που φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες της ομάδας και πήραν αυτόγραφα.

Ο 20χρονος Νίνης τόνισε: «Είμαστε ..........

χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια τέτοια εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας. Η περσινή εμφάνιση αποδείχθηκε πολύ γούρικη και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και με αυτή και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Από τη μεριά του ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν Τζιμπρίλ Σισέδήλωσε: «Είμαστε εδώ για την παρουσίαση της νέας εμφάνισης που είναι διαφορετική από πέρυσι όχι μόνο στην όψη, αλλά και σε κάποιες λεπτομέρειες. Είναι πολύ ωραία. Η Adidas και ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά».

Ο Αργεντινός αριστερός εξτρέμ του «τριφυλλιού» Σεμπάστιαν Λέτο συμφώνησε με τον Γάλλο σταρ των «πρασίνων» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ θετικό για τον Παναθηναϊκό να έχει τέτοιες συνεργασίες», ενώ τέλος ο Αλέξανδρος Τζόρβας που ήταν και ο πιο… ομιλητικός υπογράμμισε πως: «Η περσινή εμφάνιση ήταν πολύ καλότυχη. Κατακτήσαμε το νταμπλ, το οποίο θέλαμε πολύ και εμείς και ο κόσμος μας. Ελπίζουμε και η φετινή να είναι γούρικη. Οντως συμφωνώ με τους συμπαίκτες μου στο ότι η φανέλα έχει διαφορετικό υλικό από την προηγούμενη. Εύχομαι να φορεθούν πολύ και από εμάς φέρνοντας κι άλλες επιτυχίες για τον Παναθηναϊκό και ο κόσμο να είναι υπερήφανος. Το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός. Κάθε χρόνο, όμως, η ομάδα διακρίνεται και στην Ευρώπη. Δέιχνουμε καλό πρόσωπο και εκτός συνόρων και με το ρόστερ που έχουμε μας δίνεται μια ευκαιρία για να διακριθούμε στο Τσάμπιονς λιγκ. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας που τόνισε πως στόχος των «πρασίνων» είναι φυσικά η κορυφή, ενώ για τα μεταγραφικά για ακόμα μια φορά επισήμανε πως πρώτο μέλημα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους υπό παραχώρηση και έπειτα αν κριθεί απαραίτητο θα γίνει κάποια μεταγραφή.

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τη νέα φανέλα του Παναθηναϊκού», είπε ο Γόντικας και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Adidas με την οποία η συνεργασία μας έχει ξεφύγει από τα κοινά, τυπικά επαγγελματικά πλαίσια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτή τη συνεργασία και πιστεύω ότι στόχος και των δύο είναι πάντα και μόνο η κορυφή».

Για τα μεταγραφικά ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε: «Στόχος μας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις παραχωρήσεις ή, τους δανεισμούς. Αφού τελειώσει αυτή η υπόθεση τότε θα δούμε. Αν χρειαστεί θα ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα».

Έγινε Hack στο Trifilia-news.

Ενα e-mail με μια και μόνο φράση λάβαμε πριν λίγα λεπτά από το blog trifilia-news.
Λίγη προσοχή στους κωδικούς που επιλέγετε για τους λογαριασμούς σας.

Για κάθε ενδεχόμενο μην μπείτε στο blog αν δεν έχετε πάρα πολύ καλό και εννοείται ενημερωμένο antivirus.

Το κείμενο τους έγραφε μόνο μια φράση: "Its Hack i t".

Κοιτάξαμε το blog και είδαμε την παρακάτω εικόνα.

Με 7-1 επικράτησε η Εράνη στο δεύτερο φιλικό με τον Αίαντα.

Νίκη με αρκετά ευρύ σκορ επι του Αίαντα καλαμάτας σημείωσε η Εράνη στο προσχθεσινό δεύτερο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.
Οι δυο ομάδες έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά τα στοιχεία που είχαν δουλέψει στις προπονήσεις και προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Για την ιστορία τα γκολ σημείωσαν οι:
Κόλλιας στο 10' το 1-0 ,
Ντινιώτης στο 35' το 1-2 ,
59 Ο Γεωργιόπουλος το 1-3 ,
65 ο Μουρούσιας, το 1-4 ,
68 Ο Γεωργιόπουλος το 1-5 ,
82’ ο Παρασκευόπουλος το 1-6 , και
89 ο Μουρούσιας το 1-7.

Ο Αίαντας κατάφερε το ...........

γκολ της τιμής στο 15' με τον Γιάννη.

Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Ζαρακοβίτη, Σερεμέτη.

Οι συνθέσεις:

ΑΙΑΣ Καλαμάτας:
Σ. Μανωλόπουλος, Ζερίτης, Πραστέλας, Μπιζίμης, Χρυσοβέργης, Ηρακλής, Αντωνόπουλος, Νινιός, Κάλλας, Δ. Μανωλόπουλος, Ψαρράς. Επαιξαν και οι Τσούλος, Κοκκάλας, Γ. Μανωλόπουλος, Μαυριτσάκης, Τσουλάκος, Κουτρουμπής, Κοψαχείλης, Στραβάκος, Γεωργακόπουλος, Παπαβασιλόπουλος.

ΕΡΑΝΗ:
Αλεξανδρόπουλος (30’ Αθανασόπουλος, 60’ Δ. Βασιλόπουλος), Γιάννης, Ντινιώτης (66’ Παπαθεοδοσίου), Πανταζόπουλος, Κώτσος, Γκίνος, Κ. Βασιλόπουλος, Καραβίτης, Δασκαλάκης, Γκότσης. Επαιξαν και οι Λυμπερόπουλος, Καραχάλιος, Παναγιωτίδης, Κορμπής, Ανδρεόπουλος, Παρασκευόπουλος, Μουρούσιας, Θ. Γεωργιόπουλος.

Εκτός ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Αν. Σαμαρά να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα και την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική διαγραφή του από το κόμμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Παράλληλα, παρέπεμψε τον κ. ..........

Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος". Η επιτροπή δεοντολογίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Τραγάκη αποφάσισε την οριστική διαγραφή του κ. Μαρκογιαννάκη κάνοντας δεκτό το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος.

Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.

Η αντίδραση Μαρκογιαννάκη

Εντονα αντέδρασε στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δήλωση του έκανε λόγο για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες» και «μεθοδεύσεις που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη έχει ως εξής:

«Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

Συνήγορος του Παιδιού για Ίντερνετ καφέ

Το κείμενο με τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης και τις προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για το θέμα της εισόδου στα Ίντερνετ καφέ από ανηλίκους, εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή.

Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη προχώρησε τον περασμένο χρόνο σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ.
Παράλληλα, ερευνώντας το ισχύον .........

νομοθετικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ, για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους.

Ο Συνήγορος είναι αντίθετος με μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα και της χρήσης των υπηρεσιών τους, οι οποίες -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους.

Όμως, έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών και αφού προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση έθεσε προς συζήτηση στα ενδιαφερόμενα μέρη κάποια βασικά μέτρα προστασίας, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά, τη μέγιστη ώρα που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος κ.λπ.

Τα νέα αξιώματα που φέρνει ο Καλλικράτης

Έρχεται ο σύμβουλος γειτονιάς
Καθιερώνεται με τον «Καλλικράτη» για δήμους άνω των 100.000 κατοίκων


Δικό τους αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους αποκτούν αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων καθιερώνεται ο σύμβουλος γειτονιάς. Η οριστικοποίηση των ενοτήτων στις οποίες θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου οι πολίτες έγινε με την έκδοση τριών Υπουργικών Αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Με τις Υπουργικές Αποφάσεις για ...........

πρώτη φορά- σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών- καταγράφεται ο πραγματικός πληθυσμός των δήμων και των περιφερειών, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες, όπως θα ονομάζονται πλέον οι σημερινοί δήμοι που θα συνενωθούν ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης», οι 13 αιρετές περιφέρειες θα αποτελούνται από επιμέρους περιφερειακές ενότητες, οι οποίες ταυτίζονται με τα όρια των σημερινών νομαρχιών και θα εκλέγουν τους δικούς τους περιφερειακούς συμβούλους. Εξαίρεση προβλέπεται σε ορισμένες περιοχές, όπου σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση οι σημερινές νομαρχίες δεν θα αποτελέσουν ενιαία ενότητα αλλά θα διασπαστούν σε μικρότερες περιφερειακές ενότητες.

Ετσι, η Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες και η Νομαρχία Πειραιά σε 2 ενότητες, γεγονός που συνεπάγεται πως η νέα αιρετή Περιφέρεια Αττικής θα διαθέτει συνολικά 8 περιφερειακές ενότητες- μαζί με τις υφιστάμενες Νομαρχίες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής- στις οποίες οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα εκλέγουν συμβούλους, αλλά και αντιπεριφερειάρχη.

Ανάλογη διαίρεση προβλέπεται για τις Νομαρχίες Μαγνησίας και Καβάλας, οι οποίες η καθεμία χωρίζεται σε δύο περιφερειακές ενότητες. Αυτό σημαίνει πως η αιρετή Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης θα διαθέτει πλέον 6 περιφερειακές ενότητες (Δράμας, Ξάνθης, Εβρου, Ροδόπης και δύο της Καβάλας), ενώ η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει 5 ενότητες (Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και δύο της Μαγνησίας). Και σε αυτή την περίπτωση, σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα αντιστοιχεί και ένας αντιπεριφερειάρχης.

Σε δύο ενότητες χωρίζεται και η σημερινή Νομαρχία Κεφαλονιάς, που θα υπάγεται στην αιρετή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ωστόσο θα εκλέγει έναν αντιπεριφερειάρχη. Αντιστοίχως, στα όρια των σημερινών επαρχείων διαιρούνται οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, αλλά και αυτές θα αναδεικνύουν από έναν αντιπεριφερειάρχη, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τις Νομαρχίες Λέσβου και Σάμου που επίσης χωρίζονται.

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής

Στο μεταξύ, με τη νέα διοικητική διαίρεση, αλλαγές στον τρόπο εκλογής προβλέπονται και για τους μεγάλους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, όπου υπάρχουν δημοτικά διαμερίσματα. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Λάρισας, Ηρακλείου, Περιστερίου και Καλλιθέας.

Τα δημοτικά διαμερίσματα μετονομάζονται με τον «Καλλικράτη» σε δημοτικές ενότητες των δήμων. Σε αυτές οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επιλέξουν από έναν έως τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μόνον από το διαμέρισμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να βάλουν και έναν σταυρό υπέρ κάποιου υποψηφίου άλλου διαμερίσματος.

Τα πρόσωπα στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

Τα ονόματα που έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα η Ν.Δ. άνοιξαν την «όρεξη» των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, που βλέπουν την ευκαιρία να πετύχουν αρκετές εκλογικές επιτυχίες. Σε αυτή την πορεία το ΠΑΣΟΚ «μετρά» νέα πρόσωπα, χωρίς βαριά πολιτική «προφορά» και κομματικό παρελθόν, γυναίκες, επιτυχημένους επαγγελματίες και πρόσωπα με αριστερό προφίλ.

Έχοντας λάβει σκληρά μέτρα οικονομικής πολιτικής ο Γ. Παπανδρέου θέλει να αποτινάξει από πάνω του το «στίγμα» της κυβέρνησης του μνημονίου.
Η μάχη είναι τόσο κρίσιμη που ........

η Ιπποκράτους έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα δεχθεί αντάρτες και διασπαστικά ψηφοδέλτια.

Σε αυτό το κλίμα προκάλεσε σοκ η δήλωση της Τ. Μπιρμπίλη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό:

«Σκέφτεστε για την υπερνομαρχία και να αφήσετε τον υπουργικό σας θώκο;»

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί, το έχω πει. Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες του υπουργείου για τη νέα σεζόν».

Επιλογή

Αντίθετα, πολλά στελέχη επικρότησαν τη δήλωση του Σ. Ξυνίδη: «Εγώ δεν έγινα γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, διότι ξαφνικά όλη η Ελλάδα σκέφτηκε ότι ο Ξυνίδης είναι ο κατάλληλος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, έγινα γιατί πίστεψε σε αυτό το οποίο είχε δει μέχρι τότε στη δική μου πολιτική πορεία, τη μικρή αν θέλετε, αυτή την περιφερειακή πολιτική πορεία, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι είναι στην απόλυτη δική του επιλογή το τι είναι αυτό το οποίο θα κάνει ο Ξυνίδης, ακόμα και να πάει σπίτι του αύριο το πρωί». Οι διεργασίες συνεχίζονται καθώς σε όλες τις περιφέρειες υπάρχουν «σίγουρα χαρτιά» και «κρυφοί άσοι».

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης όλοι ποντάρουν στον Π. Σγουρίδη, δεν αποκλείονται, όμως, ούτε ο Σ. Ξυνίδης, ούτε ο Γ. Πεταλωτής.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναζητείται το πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί στον Π. Ψωμιάδη. Ο Γ. Φλωρίδης αρνήθηκε στη βολιδοσκόπηση που του έγινε, οπότε τα βλέμματα έχουν στραφεί στον Γ. Μαγκριώτη και τον Μ. Μπόλαρη.

Στη Δυτική Μακεδονία το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε τον Π. Κουκουλόπουλο ή τον Λ. Λωτίδη, προκειμένου να κερδίσει μια περιοχή που παραδοσιακά θεωρείται συντηρητική. Ο πρώτος, όμως, έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται και ο δεύτερος πως προτιμά τον δήμο Εορδαίας.

Στη Θεσσαλία φαβορί θεωρείται ο Απ. Παπατόλιας, εκτός και αν εκτεθεί εις εκ των βουλευτών της Λάρισας, όπως ο Β. Έξαρχος ή ο Ε. Νασιώκας.

Δεδομένης της επιλογής του Γ. Παπανδρέου να δώσει χώρο στις γυναίκες, για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ακούγονται η Κ. Μπατζελή και η Κ. Περλεπέ.

Γρίφο αποτελεί η υποψηφιότητα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η κάθοδος του Π. Τατούλη έχει μπερδέψει τα πράγματα.

Στην Ήπειρο παίζει χωρίς αντίπαλο ο Β. Αργύρης.

Για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταγωνίζονται ο Θ. Σώκος, ο Απ. Κατσιφάρας και ο Δ. Κατσικόπουλος.

Για το Βόρειο Αιγαίο ακούγεται η Ελ. Τσουρή.

Για το Νότιο Αιγαίο φαβορί είναι ο Γ. Μαχαιρίδης, η θέση του υποψηφίου, όμως, έχει πολλούς μνηστήρες.

Στα Ιόνια Νησιά φαβορί θεωρείται η Α. Γκερέκου.

Και στην Κρήτη φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα του Στ. Αρναουτάκη, αν και αρκετοί επιμένουν για την Ευ. Σχοιναράκη.

Εισηγήσεις

Βέβαια, στην πορεία προς την 3η Σεπτέμβρη και τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα ακολουθήσει πολλά μπορούν να συμβούν. Οι εισηγήσεις που έχουν φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πάρα πολλές και σε αρκετές υπάρχουν πρόσωπα που δεν έχουν περάσει από την επιτροπή υποψηφίων, που λειτουργεί υπό τον Θ. Τσούρα.

Στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι η ανάδειξη ενός νέου πολιτικού προσωπικού, που θα μπορέσει να στηρίξει τον νέο θεσμό του εκλεγμένου περιφερειάρχη και να λειτουργήσει αποτελεσματικά τους νέους δήμους του «Καλλικράτη».

Ηχηρή άρνηση από την Τ. Μπιρμπίλη

Η άρνηση της Τ. Μπιρμπίλη να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής, παρότι εμφανιζόταν από πολλές πλευρές ως η επιλογή του Γ. Παπανδρέου, φέρνει στο προσκήνιο τις υποψηφιότητες του Π. Γερουλάνου και του Γ. Μίχα. Αργά χθες το απόγευμα, όταν ο θόρυβος από τις δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος είχε φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, εξουσιοδοτήθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες προκειμένου να προβούν σε χειρισμούς για να απαλυνθούν οι εντυπώσεις.

«Λάθος γλώσσα, λάθος ύφος», ήταν η αυτοκριτική τοποθέτηση που επέλεξαν όσοι τηλεφωνούσαν στους δημοσιογράφους. Ενδιαφέρον για τη θέση εξέφρασε και ο Γ. Δημαράς, αλλά είναι πολύ δύσκολο στο Μέγαρο Μαξίμου να στηρίξει έναν βουλευτή που δήλωσε «παρών» στο μνημόνιο. Αντίθετα, θα μπορούσε σιωπηρά να στηρίξει την υποψηφιότητά του σε δήμο της Αττικής, όπως στο Περιστέρι.

Μεγάλο «κόλπο» φαίνεται να ετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά στον δήμο της Αθήνας.

Εκπληξη

Την ώρα που όλοι θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά, ορισμένοι δεν αποκλείουν να γίνει η έκπληξη στο πρόσωπο του Φ. Κουβέλη. Οι «μυημένοι», όμως, μιλούν για ακαδημαϊκό, οδηγώντας τη σκέψη σε πρόσωπα όπως η Φ. Τσαλίκογλου και η Β. Αρτινοπούλου.

Σε αυτή την περίπτωση τα ψηφοδέλτια θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένα, προκειμένου και οι ψηφοφόροι να συσπειρωθούν και την επόμενη ημέρα να υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο «χέρια» που ξέρουν από διοίκηση.

Και στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πρόθυμο να στηρίξει τον Γ. Μπουτάρη, ώστε να αλλάξει σελίδα η συμπρωτεύουσα στα πολιτικά της πράγματα.

ΟΑΕΔ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στα ΙΕΚ

Ξεκινά από τις 23 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Ι.Ε.Κ. του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2010-2011 και η οποία θα ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ καλεί όσους .........

ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να υποβάλουν από 23/08/2010 έως και 03/09/2010 από 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως προβλέπονται από την 6619/381(ΦΕΚ 696/Β'/21-05-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για όποια από τα παρακάτω Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού επιθυμούν, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Σχολικό Έτος 2010-2011.

Οι πίνακες θα ισχύουν για ολόκληρο το Σχολικό Έτος 2010-2011 και θα αφορούν κάθε ένα από τα παρακάτω Ι.Ε.Κ.

Σε περίπτωση που στον ίδιο νομό λειτουργούν πλέον του ενός Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. παρέχεται η δυνατότητα στον/ην υποψήφιο/α,να δηλώνει ότι επιθυμεί να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και σε άλλα Ι.Ε.Κ. του ΟΑΕΔ του ίδιου νομού, προσλαμβάνεται σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ.

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται από τον/την υποψήφιο/α, στα κατά τόπους Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού:

1. ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ (Πλαπούτα 11, Τ.Κ. 122 43, Αιγάλεω, τηλ. 210-5989455)

2. ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Λεωφόρος Γαλατσίου 13, Τ.Κ.11141 Αθήνα, τηλ. 210-2110871)

3. ΙΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Θηβών Τ.Κ.19600 Μάνδρα Αττικής, τηλ. 210-5548911)

4. ΙΕΚ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Πεύκων 112/14122- Ηράκλειο, τηλ : 210-2819427, 2810226)

5. ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Δωδεκανήσου 6-12 Τ.Κ.174 56 Άλιμος, τηλ. 210-9925288)

6. ΙΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γ. Λύρα 140, Τ.Κ.145 64 Κηφισιά, τηλ. 210- 8002798)

7. ΙΕΚ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Θεσσαλονίκης 47 Τ.Κ.18345 Μοσχάτο, τηλ. 210-4818654)

8. ΙΕΚ ΡΕΝΤΗ (Πέτρου Ράλλη 83 και Κηφισού Τ.Κ.18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210-3478594)

9. ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ (Θ.Σοφούλη 93/ Τ.Κ. 85100, Ρόδος. τηλ.: 22410-22039 ή 22410-31077).

10. ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Λαγκαδά 117-119, Τ.Κ. 56123, τηλ. 2310 - 740897)

11. ΙΕΚ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Θεσσαλονίκης 73, Τ.Κ. 57013, τηλ. 2310 - 696216)

12. ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ασώματα Ημαθίας, Τ.Κ. 59100, τηλ. 23310 - 28167)

13. ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ (11ο ΧΙΛ. Κοζάνης - Λάρισας, Τ.Κ. 50100, τηλ. 24610 - 20041)

14. ΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Περιοχή Κουρή, Τ.Κ. 50200, τηλ. 24630 - 80444)

15. ΙΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ( 3ο χιλ.Φλώρινας - Νίκης / 53100 - ΦΛΩΡΙΝΑ , ΤΗΛ.: 23850-44466, 23850-24841).

16. ΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ ( Περιγιάλι Καβάλας - Τ.Κ. 65110. τηλ. 2510 - 228834)

17. ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ ( 6ο χιλ. Εθνικής οδού Σερρών - Θεσ/νίκης, Λευκώνας, Τ.Κ. 62100, τηλ. 23210 - 50005)

18. ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ ( Περιοχή Μυλοποτάμου, Τ.Κ. 66100, τηλ. 25210 - 81131)

19. ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Χίλια Δένδρα, Τ.Κ. 69100, τηλ. 25310 - 24918 )

20. ΙΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αρχή Κων/πόλεως, Τ.Κ. 68200, τηλ. 25520 - 25716)

21. ΙΕΚ ΞΑΝΘΗΣ (Λαχανόκηποι 2, Τ.Κ. 67100, τηλ. 25410 - 62825 )

22. ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ (Πεδίο Άρεως, Τ.Κ. 38334, τηλ. 24210 - 60744)

23. ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Τέρμα οδού Τρικάλων, Τ.Κ. 43100, τηλ. 24410 - 71576)

24. ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ερμογένους 10, Λάρισα, Τ.Κ. 41447, τηλ. 2410 - 530082)

25. ΙΕΚ ΛΑΜΙΑΣ (Μεγάλη Βρύση, Λαμία, Τ.Κ. 35100, τηλ. 22310 -51086, 20120 )

26. ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ( 3ο χιλ.Ιωαννίνων - Αθηνών, Ιωάννινα Τ.Κ. 45000, τηλ. 26510 68160)

27. ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Εθνική οδός Αγρινίου-Αμφιλοχίας/ τηλ.: 26410-21630, 26410-55314)

28. ΙΕΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Λεωφ. Άργους-Ναυπλίου, Τύρινθα Αργολίδας, Τ.Κ. 21100, τηλ. 27520 - 21721)

29. ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Εθνική οδός Καλαμάτας-Αθήνας, τηλ.: 27210-69534, 27210-69354)

30. ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ( Λεωφ. Αθηνών, Ρίο,Τ.Κ. 26000, τηλ. 2610-910041, 910042)

31. ΙΕΚ ΠΥΡΓΟΥ (4ο χιλ. Λεωφ. Πύργου-Πατρών, Τ.Κ. 27100, τηλ. 26210 - 22247)

32. ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Γιόφυρο, Τ.Κ. 71110, τηλ. 2810 - 256049)

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται από τον/την υποψήφιο/α, ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με courier από τον/την υποψήφιο/α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα ισχύουν για ολόκληρο το σχολικό έτος 2010-2011.

Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ' αριθμ. 6619/381(ΦΕΚ 696/Β'/21-05-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μαζί με την αίτηση, που είναι έντυπη και χορηγείται από τις Γραμματείες των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oaed.gr, οι υποψήφιοι υποβάλουν επίσης:

Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή

Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών. Στο βασικό τίτλο σπουδών πρέπει να αναφέρεται επακριβώς η ειδικότητα, η οποία και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη σχετική προκήρυξη. Στην περίπτωση που ο βασικός τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει : α) Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και β) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ, ΙΤΕ, ΟΕΕΚ κλπ).

Τίτλοι Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας

Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας

Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας όσοι εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι.

Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.

Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικής δήλωσης ή των εντύπων Ε1 .

Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ και Φωτοτυπία εντύπων Ε3 της ιδιότητας ή του επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο Ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης Ελληνικής γλώσσας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 14 του Ν.1566/85.

Για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως : ( ΠΕ14 Ιατροί, ΠΕ14-Φαρμακοποιοί, ΠΕ14- Νοσηλευτές, ΠΕ18-Νοσηλευτικής, ΠΕ15-Διαιτολόγοι, ΠΕ18-Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ18-Φυσικοθεραπείας, ΠΕ18-Εργασιοθεραπείας, ΠΕ-ΤΕ-Βρεφονηπιοκόμοι, ΠΕ14-Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι Τροφίμων, ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18 Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΤΕ-ΔΕ Αρτοποιοί, ΤΕ-ΔΕ Ζαχαροπλάστες, ΤΕ-ΔΕ Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ Κομμωτές, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Αισθητικοί), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του.Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 Πληροφορικής πρέπει να έχουν Βασικό Τίτλο Σπουδών στην ειδικότητα Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση www.oaed.gr.

Το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσληφθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ.2 και 3 του Νόμου 2336/95 και με το άρθρο 16 του Νόμου 2643/98.

ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Μεσσηνία

Τέσσερις νέες υποψηφιότητες κλείδωσαν από τη Νέα Δημοκρατία για τις δημοτικές εκλογές στο νομό Μεσσηνίας.
Όπως ανακοινώθηκε, η ΝΔ θα στηρίξει:

Για το Δήμο Καλαμάτας τον νυν δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα,
Για το Δήμο Μεσσήνης τον νυν αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο,
Για το Δήμο Τριφυλίας τον κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, ιατρό και,
Για το Δήμου Πύλου- Νέστορος, τον νυν αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Καφαντάρη.Πρωτοφανή επεισόδια - δυσφήμηση του μπάσκετ + VIDEO

Θλιβερά επεισόδια μεταξύ των καλαθοσφαιριστών της Ελλάδας και της Σερβίας οδήγησαν σε οριστική διακοπή τη «φιλική» αναμέτρηση με την οποία θα έκλεινε η «αυλαία» του 24ου τουρνουά «Ακρόπολις».

Περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ η ελληνική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 74-73, μία διαμάχη μεταξύ του Τεόντοσιτς και του Φώτση δυναμίτισε το κλίμα για να ακολουθήσει σύρραξη μεταξύ των παικτών και θύμα τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος, ενώ προσπαθούσε να χωρίσει τους παίκτες που είχαν εμπλακεί στη σύρραξη, αποχώρησε αιμόφυρτος από το παρκέ, χτυπημένος από καρέκλα που του πέταξε ο Νέναντ Κρστιτς.

Απέμεναν 2 λεπτά και 40΄΄ για τη .........

λήξη, ο ηλεκτρονικός πίνακας στο ΟΑΚΑ έγραφε 74-73 υπέρ της Ελλάδας, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Αντώνη Φώτση. Ο αρχηγός της Εθνικής διαπληκτίστηκε με τον Σέρβο διεθνή πόιντ γκαρντ, ο οποίος χτύπησε με γροθιά τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Ο Φώτσης αντέδρασε, στη μέση μπήκε και ο Κώστας Τσαρτσαρής και μέσα σε δευτερόλεπτα ξέσπασε γενική σύρραξη.

Ο Μάρκο Κέσελι του Ολυμπιακού έδινε γροθιές στον Τσαρτσαρή, ενώ ο Σχορτσιανίτης είχε βάλει στο πάτωμα τον Μπιέλιτσα και τον γρονθοκοπούσε ανελέητα. Κάποια στιγμή ο Τεόντοσιτς αγκάλιασε τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη σε μια προσπάθεια να τον σταματήσει, αλλά τίποτα δεν σταματούσε την οργή του διεθνή σέντερ που στη συνέχεια κυνηγούσε στο παρκέ τον Κρστιτς.

Στη φυσούνα -κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα στον τραυματία Μπουρούση και τον Κρστιτς.

Νωρίτερα, 8.53΄΄ πριν τη λήξη, ο τεχνικός της Σερβίας και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δεχτεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για ένα φάουλ και όταν είπε στον πρώτο διαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου "δεν ντρέπεσαι λίγο;", εκείνος τον τιμώρησε με δεύτερη τεχνική ποινή που σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπει και απομάκρυνση από τον πάγκο... όπερ και εγένετο.

Η σύρραξη συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια... μετατρέποντας έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία... σε ντροπιαστική δυσφήμηση του αθλήματος.

Ο Γιάννης Μπουρούσης που δέχτηκε την καρέκλα από τον Νέναντ Κρστιτς, δεν ακολούθησε την ελληνική αποστολή στο ξενοδοχείο και έδωσε κατάθεση για όσα θλιβερά συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μαζί του έμειναν ο συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας, Γιάννης Ελευθεριάδης και ο Πάρις Δερμάνης.

Η αποστολή των Σέρβων έμεινε για περισσότερη ώρα στο ΟΑΚΑ και στο πούλμαν ανακριτής και αξιωματικοί της αστυνομίας τούς πήραν καταθέσεις για τις σκηνές ντροπής στο κλειστό.

Στις 1:45 η αποστολή των Σέρβων έφθασε στο ξενοδοχείο συνοδευόμενη από ένα περιπολικό, δυο μοτοσικλετιστές και δυο κλούβες των ΜΑΤ. Οι Σέρβοι μπήκαν επιφυλακτικά στο λόμπι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει συνομιλία με τον Γ.Μπορούση. Προσπαθώντας να τον ηρεμήσει του ζητησε ως χάρη να δεχθεί τη συγγνώμη του Κρστιτς.

Εκ των πρωταγωνιστών στη σύρραξη ο Κώστα Τσαρτσαρής εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός για τον γκαρντ του Ολυμπιακού Μίλος Τεόντοσιτς: «Συγνώμη από τον κόσμο για το θέαμα που είδε σήμερα, γιατί δεν συνάδει με το πνεύμα του αθλητισμού. Κρίμα που δεν πρέπει να μιλήσουμε για το ματς, αλλά για όσα έγιναν σήμερα. Πρέπει να τα πούμε όσο κι αν στενοχωρήσουμε μερικούς. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια τους και να δουν τι πραγματικά γίνεται. Συγκεκριμένοι και ίδιοι άνθρωποι δημιουργούν τα ίδια προβλήματα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν τιμωρούνται».

«Επιτέλους», συνέχισε ο Τσαρτσαρής, «πρέπει να γίνει κάτι και αυτοί που είναι πιο ψηλά να πάρουν μέτρα. Δεν θέλω να ανοίξω βεντέτες, αλλά επιτέλους πρέπει να γίνει κάτι με αυτούς που έρχονται και τρώνε ψωμί στην Ελλάδα και παίρνουν τις θέσεις Ελλήνων αθλητών».

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στάθηκε στη συμπεριφορά των διαιτητών: «Ήταν απογοητευτική η συμπεριφορά των διαιτητών, αλλά δεν πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το πράγμα τώρα. Είμαστε απογοητευμένοι με ό, τι έγινε. Αυτά τα πράγματα δεν συνάδουν με τον αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα γενικότερα».

Οι τρεις διαιτητές ανέφεραν στο φύλλο αγώνα ότι οι παίκτες των δύο παικτών συνεπλάκησαν χωρίς να όμως να αναφέρουν ονόματα και αυτή η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, όταν το σκορ ήταν 74-73 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας.

Στην FIBA εναπόκειται πλέον το θέμα της ενδεχόμενης τιμωρίας αθλητών, για τα πρωτοφανή επεισόδια, που σημάδεψαν τον «φιλικό» αγώνα, ωστόσο από μόνο του το βίντεο της αναμέτρησης δεν αρκεί ως πειστήριο για την επιβολή ποινών.

Η FIBA ζήτησε το DVD του αγώνα, για να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα, ωστόσο, βάσει σχετικού κανονισμού, το βίντεο της αναμέτρησης δεν αρκεί για να τιμωρηθούν οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Δείτε το VideoΜεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της υπαλλήλου της ΑΤΕ Κρέστενας

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της 40χρονης υπαλλήλου της Αγροτικής Τράπεζας Κρέστενας, της οποίας το όνομα έχει εμπλακεί παλαιότερα σε υπόθεση υπεξαίρεσης που αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο Πατρών. Αν και από την Διεύθυνση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση, φαίνεται πως η εξέταση της πιθανής της ανάμιξης σε μία νέα παρόμοιας ιστορίας είναι αυτή που την οδήγησε να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση…παίρνοντας μαζί της ακόμα και τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου της τράπεζας που είχε ως μία από τις δύο αρμόδιες υπαλλήλους.

Τα ίχνη της χάνονται λίγο μετά τις ........

6:20 προχθές το πρωί, ώρα που όπως λένε πληροφορίες, εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην τράπεζα.

Την εξαφάνιση δήλωσε προχθές το βράδυ ο σύζυγός της στις 9:30 το βράδυ όταν είδε ότι δεν εμφανίστηκε στο σπίτι καθώς και όταν πληροφορήθηκε πως δεν εμφανίστηκε ούτε στην δουλειά της.

Από τα κεντρικά της Αγροτικής Τράπεζας της Αθήνας έχει κατέβει ειδικό κλιμάκιο για να κάνει διαχειριστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει προβεί η συγκεκριμένη υπάλληλος σε υπεξαίρεση χρημάτων, ενώ η Διευθύντρια του καταστήματος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι έχει συμβεί απαντούσε πως απλώς δεν εμφανίστηκε στην εργασία της

Αν και κρατείται σιγή από την τράπεζα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, πληροφορίες θέλουν μία μέρα νωρίτερα να έχει προκύψει θέμα με την συγκεκριμένη υπάλληλο που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην διεύθυνση του καταστήματος για την απουσία χρηματικών ποσών από λογαριασμό εν αγνοία του πελάτη.

Όπως ακούγεται στην περιοχή της Κρέστενας, ένας ηλικιωμένος διαπίστωσε πως κατά διαστήματα έχουν αφαιρεθεί διάφορα χρηματικά ποσά από το βιβλιάριο καταθέσεων που διατηρούσε χωρίς ο ίδιος να τα έχει πάρει.

Το ποσό λένε πως ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια, ενώ από την τράπεζα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Για το ζήτημα αυτό ο καταθέτης διαμαρτυρήθηκε, πάντα σύμφωνα με τα όσα λένε πληροφορίες, στην διεύθυνση της τράπεζας η οποία κάλεσε την συγκεκριμένη υπάλληλο που είχε πρόσβαση στον λογαριασμό αυτό καθώς και σε πολλούς άλλους να εξηγήσει πως πιθανόν είχε συμβεί αυτό.

Παρουσίασε, όπως λένε πληροφορίες, χειρόγραφες αποδείξεις ανάληψης χρημάτων από τον συγκεκριμένο λογαριασμό με υπογραφές που ο πελάτης υποστήριξε πως δεν έβαλλε ποτέ.

Αυτά έγινε την Δευτέρα το πρωί και όταν τελείωσε το ωράριό της το μεσημέρι έφυγε από την Τράπεζα και πήγε στο σπίτι της ενώ το βράδυ βγήκε έξω με τον σύζυγό της και επέστρεψε μετά τα μεσάνυχτα.

Προχθές το πρωί σηκώθηκε όπως έκανε κάθε μέρα πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και της τράπεζας προκειμένου να πάει στην δουλειά της αλλά μία ώρα αργότερα χάνονται τα ίχνη της…

Η εξαφάνιση της την επόμενη μέρα έβαλε σε υπόνοιες την διεύθυνση η οποία άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει ευθύνες για την ατασθαλία αυτή.

Με το που έγινε γνωστή η εξαφάνιση της 40χρονης υπαλλήλου ενημερώθηκαν τα κεντρικά όπως φυσικά και για το περιστατικό με τον πελάτη του καταστήματος και άμεσα στάλθηκε κλιμάκιο για έλεγχο προκειμένου να εξεταστεί το αν όντως έχουν υπεξαιρεθεί χρήματα.

Μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα αναζητούσαν τρόπο για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο αφού είχαν μόνο το ένα κλειδί αυτό της Διευθύντριας του καταστήματος και χρειάζονταν και το δεύτερο που είχε η υπάλληλος που της είχε ανατεθεί η αρμοδιότητα του να μπορεί να βγάζει και να βάζει χρήματα από αυτό.

Το όνομά της είχε εμπλακεί σε υπόθεση υπεξαίρεσης παλαιότερα η οποία βρίσκεται για εκδίκαση στο Εφετείο Πατρών.

Συγκεκριμένα με τον ίδιο σχεδόν τρόπο είχαν αφαιρεθεί χρήματα από λογαριασμό και η 40χρονη είχε υποστηρίξει πως τα είχαν σηκώσει μέλη και κληρονόμοι του κατόχου του λογαριασμού με αποτέλεσμα να υποβληθεί μήνυση εναντίον της και να οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Μέχρι στιγμής δεν κινηθεί καμία νομική διαδικασία εναντίον της υπαλλήλου.

Αποκλείουν τα διόδια στη Νεστάνη

Τα διόδια στον σταθμό της Νεστάνης θα κλείσουν μέλη της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, την Κυριακή 29 Αυγούστου, στις 19:00 το απόγευμα.

Τα μέλη της ένωσης διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής των διοδίων, που φτάνει σε ποσοστό περίπου το 60%, στην εθνική οδό Τρίπολη – Κόρινθο.

Κατά τη διάρκεια της ...........

κατάληψης, τα οχήματα θα μπορούν να διέρχονται ελεύθερα από τα διόδια.

Στην Ελλάδα η δεύτερη πιο ακριβή βενζίνη της Ευρώπης

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΠΑ, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι πτωτικές τάσεις στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου (η τιμή αργού στα μέσα Αυγούστου κυμάνθηκε περί τα 75 $/βαρέλι) δεν έριξαν την τιμή, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Απρίλιο το βαρέλι κόστιζε 84 $ και στις αρχές του έτους 71 $. Στη χώρα μας η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων) κυμάνθηκε στο 1,499 ευρώ το λίτρο από 1,50 τον προηγούμενο μήνα, ενώ το diesel κινήθηκε καθοδικά στο 1,265 €/λ από 1.304 €/λ τον περασμένο μήνα.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις ........

άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στο δελτίο τιμών καυσίμων της ΕΛΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία μετρήσεων διεθνών οίκων της Ε.Ε και των ΗΠΑ (δειγματοληψίες τιμών στις 10-15 Αυγούστου).

Υψηλότερες – χαμηλότερες τιμές

Με βάση τη δειγματοληψία αυτή, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκαν στις χώρες:
Ολλανδία: 1,549 €/λ,
Ελλάδα: 1,499 €/λ,
Βέλγιο: 1,449 €/λ, ,
Φινλανδία: 1,421 €/λ,
Πορτογαλία: 1,408 €/λ ,
Γερμανία: 1,385 €/λ,
Ιταλία: 1,366 €/λ,
Γαλλία: 1,363 €/λ κα.

Οι χαμηλότερες παρατηρήθηκαν στη
Λευκορωσία: 0,863 €/λ,
Κόσοβο : 1,02€/λ,
Λουξεμβούργο: 1,152 €/λ ,
Ισπανία 1,17€/λ,
Αυστρία : 1,198 €/λ,
Σλοβακία 1,269€/λ κα.

Την υψηλότερη τιμή diesel είχε η Ελλάδα με 1,265 €/λ και ακολούθησαν
Ιρλανδία: 1,239€/λ ,
Ιταλία: 1,213 €/λ,
Βέλγιο: 1,227 €/λ,
Γαλλία: 1,17 €/λ, κα.

Οι χαμηλότερες σημειώθηκαν στη
Λευκορωσία: 0,668 €/λ,
Ανδόρα: 0,954 €/λ,
Λουξεμβούργο: 1,002 €/λ κ.α..Zougla

Μόνο για γυναίκες.....

Στη Νέα Υόρκη άνοιξε ένα καινούργιο κατάστημα μόνο για κυρίες οι οποίες μπορούν να πάνε και να διαλέξουν σύζυγο.
Στην είσοδο υπάρχει μια πινακίδα με τους κανόνες λειτουργίας του καταστήματος όπου γράφει:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΙ ΟΡΟΦΟΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΡΟΦΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Μια κυρία λοιπόν μπαίνει .......

στο κατάστημα για να βρει σύζυγο.

Στον πρώτο όροφο βλέπει μια πόρτα και μια πινακίδα που έγραφε:

1ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωραία, λέει η κυρία και προχωράει στο δεύτερο όροφο όπου η πινακίδα γράφει.

2ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

"Μπράβο" λέει η κυρία "αλλά θέλω περισσότερα" και αποφασίζει να ανέβει στον τρίτο όροφο.
Η πινακίδα του τρίτου ορόφου γράφει:

3ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ.

Η κυρία ενθουσιάζεται αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει.

Στον τέταρτο όροφο η πινακίδα γράφει:

4ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.

"Χριστέ μου" σκέφτεται "πως να αντισταθώ" αλλά προχωράει στον πέμπτο όροφο όπου η πινακίδα γράφει:

5ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ, ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.

Μπαίνει σε πειρασμό να σταματήσει αλλά τελικά συνεχίζει στον έκτο όροφο όπου η πινακίδα γράφει:

6ος ΟΡΟΦΟΣ: ΕΙΣΤΕ Η ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Νο: 31456012 ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟΦΟ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΦΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΩΝΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.


Στο αντίστοιχο κατάστημα για άνδρες στην απέναντι πλευρά του δρόμου οι πινακίδες γράφουν:

1ος ΟΡΟΦΟΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Sex.

2ος ΟΡΟΦΟΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Sex ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.

Τον 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο δεν τους επισκέφτηκε ποτέ κανείς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Όλοι στηρίζουν Τατούλη;

Εκείνο όμως που φέρνει τα πάνω κάτω είναι η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη. Ο ανεξάρτητος τέως βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ. όχι μόνο εμφανίζει προβάδισμα στην κούρσα της περιφέρειας και υπερέχει του Δ. Δράκου, αλλά δεν αποκλείεται να διαθέτει και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, παρά τις αντιρρήσεις του Πάνου Μπεγλίτη.
Ο υπουργός Μεταφορών και βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Ρέππας δήλωσε πως, αν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να στηρίξει τον Τατούλη, θα σεβαστεί αυτή την απόφαση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στηρίζει την επιλογή αυτή, γιατί θα είναι επιλογή νίκης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Τατούλης όμως δεν πορεύεται ..........

μόνος, καθώς εκτός από έναν ισχυρό μηχανισμό που διαθέτει στην Αρκαδία απλώνει πλοκάμια και στους άλλους νομούς. Στη συγκέντρωση που έκανε στην Καλαμάτα, όπου μάζεψε πολύ κόσμο, λέγεται ότι έβαλε το χέρι του και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος, που είναι στα μαχαίρια με το συντοπίτη του Α. Σαμαρά. Επιπλέον στην Αργολίδα φαίνεται να έχει βρει σημεία επαφής με την Έλσα Παπαδημητρίου, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε ανειρήνευτο αγώνα με τον Γ. Μανώλη.

Ακούγεται μάλιστα πως και ο Γ. Αποστολάκος στη Λακωνία, που διατηρεί δεσμούς με την Ντόρα, θα βάλει πλάτη. Ας σημειωθεί τέλος ότι εδώ η Ν.Δ. χάνει τις ψήφους του ΛΑΟΣ, που έχει ήδη προσφέρει τη στήριξή του στον Π. Τατούλη, ο οποίος άλλωστε ήταν ο μοναδικός βουλευτής που εξαπέλυσε επίθεση κατά του τότε πανίσχυρου πρωθυπουργού, προβλέποντας πού θα κατέληγε η πολιτική του.

(Πηγή : ΤΟ ΚΑΡΦΙ)
Parapolitika.gr


Ο Δημήτρης Δράκος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχής της Κυπαρισσίας

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ.Δημήτρης Δράκος, πληροφορήθηκε σήμερα το πρωί την πυρκαγιά στις Βρύσες της Κυπαρισσίας. Άμεσα βρέθηκε στο χώρο της Ιεράς Μονής Κατσιμικάδας, η οποία κινδύνεψε από τη φωτιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες και επεκτάθηκε στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βρυσών Κυπαρισσίας στον οικισμό Καρβουνίου αλλά και ανατολικά και νότια του δημοτικού διαμερίσματος Μουριατάδας.

Ο κ.Νομάρχης στο χώρο της Ιεράς Μονής Κατσιμικάδας, βρέθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ.Χρυσοστομο, με το Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ.Γεώργιο Σαμπαζιώτη κι άλλους δημοτικούς παράγοντες, αλλά και με το διοικητή της Πυροσβεστικής κ.Χαράλαμπο Αφάλη και στελέχη του δασαρχείου Κυπαρισσίας.
Έγινε επικοινωνία με τον Αρχηγό του .........

Πυροσβεστικού Σώματος τον κ.Στεφανίδη και τους συντονιστές κ.κ. Μανιάτη και Πετρόπουλο, όπου επετεύχθη γρήγορα η αποστολή τεσσάρων (4) CANADER κι ενός ελικοπτέρου ERICSON. Μέχρι αυτή την ώρα, γίνεται η συνέχιση της προσπάθειας για την κατάσβεση όλων των εστιών της πυρκαγιάς.

Αύριο, κλιμάκιο της ΝΑΜ και του Δήμου Κυπαρισσίας, θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να υπάρξει η άμεση αντίδραση μας για να υπάρξουν διεκδικήσεις για την ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πυρκαγιά.
Σε συνεργασία που είχε ο κ.Νομάρχης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Αφάλη, ενημερώθηκε για τις αλλεπάλληλες φωτιές, οι οποίες έπληξαν την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης και για τη σύλληψη ενός αλλοδαπού και του συνεργού του, ο οποίος ομολόγησε απανωτές πυρπολήσεις τις οποίες έκανε στο συγκεκριμένο χώρο.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη Μεσσηνία

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στο νομό Μεσσηνίας, στις περιοχές Καρνάση, Δεσύλλα και Βρύσες Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της περιοχής Βρύσες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς 16 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το πρόγραμμα της Α’ φάσης

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Αυγούστου η νέα αγωνιστική περίοδος για το Κύπελλο Μεσσηνίας με την διεξαγωγή 8 αναμετρήσεων για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.
Με βαση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι και τα άλλα επτά την επόμενη ημέρα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης φάσης, έχει ως εξής:

Σάββατο 21/8
Ασπρόχωμα - Π.Σ. “Η Καλαμάτα”
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 5.30 μ.μ.

Κυριακή 22/8
Δόξα - Απόλλων Καλαμάτας
Γήπεδο Στρατοπέδου, 5.30 μ.μ.

Ατρόμητος Πλατύ - Εθνικός Μελ.
Γήπεδο Πλατύ, 5.30 μ.μ.

Α.Ε. Λογγάς - Ομόνοια
Γήπεδο Λογγάς, 5.30 μ.μ.

Δώριο - Πανιώνιος
Γήπεδο Δωρίου, 5.30 μ.μ.

Καλλιθέα - Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Καλλιθέας, 5.30 μ.μ.

Α.Ο. Σελλά - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5.30 μ.μ.

Αμφεια - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Γήπεδο Αμφειας, 5.30 μ.μ.

Θυμίζουμε ότι η Εράνη και η Νίκη Πλάτης έχουν προκριθεί απευθείας στην δεύτερη φάση του θεσμού.

Κατσίβελας με ΝΔ και Πετρόπουλος με ΠΑΣΟΚ

Αποχώρησε ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος από την διεκδίκηση.

Ο Τάκης Κατσίβελας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Θανάσης Πετρόπουλος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ θα μονομαχήσουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στις εκλογές για το Δήμο Τριφυλίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κατσίβελας φέρεται να βρίσκεται μια ανάσα πριν λάβει το “γαλάζιο“ χρίσμα και η επίσημη ανακοίνωση είναι ζήτημα χρόνου.

Στο “πράσινο στρατόπεδο“ ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος δήλωσε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πλέον όλα δείχνουν ότι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Θανάσης Πετρόπουλος αφού δεν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σωτηρόπουλου με την οποία ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας έχει ως εξής:

“Επειδή ο χρόνος μέχρι τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι ήδη μικρός και επειδή το εκλογικό Σώμα θα πρέπει με νηφαλιότητα να επιλέξει μέσα από διαλόγους και ζυμώσεις τα πρόσωπα που θα ψηφίσει για περιφερειάρχη και δήμαρχο, σε ό,τι με αφορά ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στο νέο Δήμο Τριφυλίας.
Η απόφασή μου αυτή είναι από καιρό εκπεφρασμένη στα κομματικά όργανα και τους φίλους. Η απόφασή μου αυτή είναι καθαρά προσωπική.
Η αξιοπρέπειά μου και το ήθος μου δεν μου επέτρεψαν ποτέ να θέσω το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το κοινό καλό των συμπολιτών μου.
Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν και με στηρίζουν, με πίστεψαν και με πιστεύουν πολιτικά και κοινωνικά.
Εύχομαι στο νέο Δήμο Τριφυλίας να αναπτυχθεί όπως όλοι προσδοκούμε και να μη γίνει βορά προσωπικών ή κομματικών συμφερόντων“.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τραπεζικός λογαριασμός για την οικογένεια Μπαχράμη. Πρωτοβουλία ΕΠΣΜ

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος (και) ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, μόλις λίγα 24ωρα από τον τραγικό και πρόωρο χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη, ετοίμασε ένα «πλάνο δράσης» με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας που άφησε πίσω του ο σπουδαίος Καλαματιανός ποδοσφαιριστής.
Πιο συγκεκριμένα κινήθηκαν οι διαδικασίες για ν’ ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός, ο αριθμός του οποίου θ’ ανακοινωθεί πολύ σύντομα στους φιλάθλους. Παράλληλα, από τα γραφεία της ΕΠΣΜ έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες ομάδες που αγωνίστηκε ο Μπαχράμης, αλλά και στις Αρχές του τόπου προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί οικονομικά.

Τέλος, ο κ. Σταθόπουλος έχει έρθει ........

ήδη σε επαφή με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και παλιούς συμπαίκτες του αδικοχαμένου μέσου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε φιλικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο θα στηριχθούν οικονομικά και ηθικά η σύζυγος του Παναγιώτη,Έφη και οι κορούλες του Μαρία και Γεωργία.
Στο μεταξύ, την διεξαγωγή τουρνουά με τη συμμετοχή των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε ο πρόωρα χαμένος Παναγιώτης Μπαχράμης και τη διάθεση των εσόδων στην οικογένειά του, πρότεινε η ΠΑΕ Βέροια.
Η διοίκηση της Βασίλισσας του Βορρά, που είναι και η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής, εξέφρασε τα συλληπητήριά της στην οικογένεια του Παναγιώτη Μπαχράμη και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, έριξε στο τραπέζι την πρόταση.

«Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Αρβανιτίδης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Μπαχράμη για τον αδόκητο χαμό του και εύχονται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Επίσης η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ προτείνει την άμεση διεξαγωγή τουρνουά μεταξύ των ομάδων που αγωνίσθηκε ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οικογένειά του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Εξάλλου πρωτοβουλία για να τιμήσει την μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη λαμβάνει και ο Ηρακλής. Συγκεριμένα, η ΠΑΕ Ηρακλής θα καταθέσει χρηματικό ποσό στο "Χαμόγελο του Παιδιού", στην μνήμη του, ενώ θα λάβει την πρωτοβουλία διοργάνωσης φιλικού τουρνουά.

ΘΑΡΡΟΣ

Έκπτωση στα πρόστιμα και φόρους για τα αυθαίρετα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αποκλείουν τη νομιμοποίηση

Με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζεται «διευκόλυνση» για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, μέσω της μείωσης των επιβεβαιωμένων προστίμων, με στόχο να εισρεύσουν έσοδα για το δημόσιο ταμείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, το υπουργείο Περιβάλλοντος αρνείται κάθε ιδέα νομιμοποίησης, καθώς υπάρχει και ο σκόπελος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά την ίδια στιγμή χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα.

Στην πενταετία 2005-2009 οι .........

εισροές στο ΕΤΕΡΠΣ (Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων) από πρόστιμα αυθαιρέτων ήταν μόλις 78 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει μια λύση στο πρόβλημα ώστε να γεμίσουν τα άδεια ταμεία. Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΚΑ ανθίσταται σε μια καθαρή και άνευ όρων αποδοχή των αυθαιρέτων και η διέξοδος αναμένεται μέσω του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόσει τα πρόστιμα με δύο στόχους: να καθησυχάσει τους «αυθαιρετούχους» και να γεμίσει τον δημόσιο κορβανά.

Η σκέψη είναι να προχωρήσει σε δραστική μείωση των προστίμων ανέγερσης (καταβάλλεται εφάπαξ 30% επί της αντικειμενικής αξίας του αυθαιρέτου) και διατήρησης (ετήσια καταβολή του 5% επί της αντικειμενικής αξίας).

Στην περίπτωση που αυτό τελικά γίνει πράξη, οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είναι οι κακοπληρωτές οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει εδώ και πολλά χρόνια τα βεβαιωμένα πρόστιμα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οποιαδήποτε ρύθμιση δεν θα αφορά αυθαίρετα τα οποία βρίσκονται μέσα σε δάση, κοντά στον αιγιαλό, σε ρέματα και σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά ούτε τις πολυτελείς εξοχικές δεύτερες κατοικίες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των νέων εισπρακτικών μέτρων του 2011 εξετάζεται και η φορολόγηση των αυθαιρέτων. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η είσπραξη περίπου 1,5 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013, εκ των οποίων περίπου 600 εκατ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν μέσα στο 2011.

ΤΑ ΝΕΑ

Κερδοσκοπικό παιχνίδι στα σιτηρά «δείχνει» η Κομισιόν

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ κερδοσκοπία με τις τιμές του σίτου στις διεθνείς αγορές επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών, το οποίο ισχύει από την Κυριακή στη Ρωσία, θα έχει σχεδόν μηδενική επίπτωση σε ό,τι αφορά την επάρκεια του προϊόντος στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εισάγει λιγότερους ........

από ένα εκατ. τόνους σιτηρών από τη Ρωσία. Η εσωτερική παραγωγή σιτηρών της Ενωσης ανέρχεται σε 280-300 εκατ. τόνους ετησίως», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Φρεντερίκ Βενσέν. Οπως ανέφερε, η σύγκριση των αριθμών δείχνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, στην ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση διαθέτει μεγάλα αποθέματα σιτηρών.

Το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών αποφασίστηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς η Ρωσία προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα. Η ανακοίνωση του εμπάργκο είχε ως αποτέλεσμα το ράλι τιμών των σιτηρών στις διεθνείς αγορές. Αυτό το έκτακτο μέτρο θα εφαρμοστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, ανάλογα με την εσοδεία σιτηρών στη Ρωσία. Η Ρωσία είναι η τρίτη εξαγωγός χώρα σιτηρών παγκοσμίως και έχει προβλέψει φέτος μείωση της παραγωγής της στα 60-65 εκατ. τόνους, έναντι 97 εκατ. τόνων το 2009.

Μείωση εξαγωγών και η Ουκρανία

Περιορισμό των εξαγωγών σιτηρών έως τα τέλη της χρονιάς αποφάσισε και η Ουκρανία. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής της Ουκρανίας Μικόλα Πρισιαζνιούκ, οι εξαγωγές από την 1η Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του έτους θα περιοριστούν σε 3,5 εκατ. τόνους. Η Ουκρανία είναι πρώτη χώρα στις εξαγωγές κριθαριού και έκτη στις εξαγωγές σιταριού παγκοσμίως, ενώ εξήγαγε περισσότερους από 21 εκατ. τόνους σιτηρών από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα επιτρέψει κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Μάλιστα, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, το υπουργείο Οικονομίας διενεργεί ήδη κοστολογικούς ελέγχους, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

«Φρένο» σε μετεγγραφές

Να βάλουν «φρένο» στον ανεξέλεγκτο αριθμό των μετεγγραφών επιχειρούν πρυτάνεις και πρόεδροι τεχνολογικών ιδρυμάτων, καθώς φέτος οι σπουδαστές που θα μεταπηδήσουν από τμήματα της επαρχίας προς κεντρικά ιδρύματα θα σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, φτάνοντας κοντά στους 7.000.

Οι διοικήσεις των κεντρικών ΤΕΙ που ..........

αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα (Αθήνας - Πειραιά) δηλώνουν με σαφήνεια πως δεν πρόκειται να απορροφήσουν κανέναν σπουδαστή που δικαιούται μετεγγραφή, αν δεν πάρουν τα ιδρύματα πρόσθετη χρηματοδότηση ή δεν «μεταφέρουν» οι σπουδαστές τα κονδύλια που τους αναλογούν. Πρυτάνεις κορυφαίων Πανεπιστημίων (Αθήνας και ΕΜΠ) ζητούν να περιοριστούν δραματικά οι μετεγγραφές, να επιτρέπονται μόνο κατόπιν συνεννόησης των ιδρυμάτων και έπειτα από σοβαρή τεκμηρίωση και να μπει «πλαφόν» στο ποσοστό που θα μπορούν να δέχονται κάθε χρόνο.

Πάντως, η αδυναμία των περισσότερων οικογενειών να αντεπεξέλθουν στα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών τους σε ιδρύματα που εδρεύουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, αλλά και ορισμένα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας που θα ισχύσουν από φέτος και τα οποία λαμβάνουν υπόψη την άσχημη οικονομική συγκυρία, εκτοξεύουν τον αριθμό φοιτητών και σπουδαστών που θα πάρουν μετεγγραφή σε δυσθεώρητα ύψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά από 1.660 που ήταν πέρυσι οι σπουδαστές με μετεγγραφή, φέτος υπολογίζεται από τους προέδρους των ιδρυμάτων ότι ο αριθμός θα φτάσει συνολικά ή και θα ξεπεράσει τους 3.500.

Στην κατακόρυφη αυτή αύξηση θα συμβάλει το ότι καταργείται από φέτος η βάση του δέκα, γεγονός που θα γεμίσει με σπουδαστές δεκάδες τεχνολογικά τμήματα της περιφέρειας. Τμήματα τα οποία είχαν έως πέρυσι εκατοντάδες κενές θέσεις και βάσεις εισαγωγής κοντά στο όριο του βαθμολογικού πλαφόν, ενώ από φέτος θα «απαιτήσουν» πολύ λιγότερα μόρια. Στη συνέχεια, ένας μεγάλος αριθμός αυτών των παιδιών θα καταφέρει να πάρει μετεγγραφή προς κεντρικό ΤΕΙ, είτε ως μέλος πολυμελών ή πολύτεκνων οικογενειών (μετεγγραφές χωρίς ποσοτικό περιορισμό), είτε για οικονομικούς λόγους (με ποσοτικό περιορισμό).

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας προωθεί από φέτος τη μονή εισαγωγή στα τεχνολογικά ιδρύματα (θα εισάγονται όλοι στο πρώτο εξάμηνο και όχι σε δύο δόσεις, Α’ και Β’ εξάμηνο), κάτι που δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη, όπως υποστηρίζουν πρόεδροι ΤΕΙ, γιατί τα εργαστήρια και οι υπόλοιπες υποδομές δεν επαρκούν.

Αποτέλεσμα; Τα κεντρικά ιδρύματα θα «βουλιάξουν» από το «κύμα» των σπουδαστών που θα εισέλθει λόγω μετεγγραφής, ενώ τα περιφερειακά θα ερημώσουν.

Αναφορικά με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τον μεγαλύτερο «όγκο» σπουδαστών από μετεγγραφές θα... σηκώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που αναμένεται σύμφωνα με προβλέψεις να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις 1.500. Στο ΕΜΠ υπολογίζεται ότι ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος από τους περσινούς 502 φοιτητές, ενώ στα υπόλοιπα πανεπιστήμια της Αθήνας (Οικονομικό, Γεωπονικό, Πάντειο, Πειραιά) ο συνολικός αριθμός θα υπερβεί τα 1.000 άτομα.

Διαφορά μορίων

Πρυτάνεις και πρόεδροι τεχνολογικών ιδρυμάτων θέτουν και ένα άλλο ζήτημα που ανακύπτει, την τεράστια -δηλαδή- διαφορά μορίων που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ της βάσης του τμήματος υποδοχής και της βάσης του τμήματος προέλευσης, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 5.000 μόρια. Συγκεκριμένα μιλούν για αδικία εις βάρος των φοιτητών που εξασφάλισαν την εισαγωγή τους με πολύ υψηλότερες βάσεις, ενώ κάνουν λόγο και για πρόβλημα στην ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας, αφού θα υπάρχει χάσμα γνώσεων μεταξύ συμφοιτητών. «Είναι έντιμο να βρίσκονται στα ίδιο τμήμα δύο σπουδαστές που η βαθμολογία τους απέχει χιλιάδες μόρια;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Δημήτρης Νίνος.

Την περσινή χρονιά η μεγαλύτερη διαφορά στις βάσεις εισαγωγής μεταξύ ομοειδών τμημάτων που λειτουργούσαν σε διαφορετική πόλη είχε φτάσει τα 5.999 μόρια. Συγκεκριμένα, το τμήμα Πολιτικών Δομικών Εργων είχε βάση 15.663, ενώ στο αντίστοιχο της Λάρισας οι σπουδαστές εισήχθησαν με 9.664.

Αντίστοιχο παράδειγμα, το τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Πειραιά, στο οποίο η βάση διαμορφώθηκε πέρυσι στα 14.599 μόρια. Ενδεικτικό της «αδικίας» που δημιουργείται -όπως υποστηρίζουν πρόεδροι ΤΕΙ- είναι ότι στα 5 από τα 10 τμήματα Λογιστικής που εδρεύουν στην περιφέρεια οι βάσεις είχαν κυμανθεί από 8.999 έως 9.873 μόρια, ενώ οι κενές θέσεις σε αυτές τις σχολές είχαν φτάσει τις 722.

Τη φετινή χρονιά όμως λόγω της κατάργησης του βαθμολογικού πλαφόν, οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν και οι βάσεις να κατρακυλήσουν κατά χιλιάδες μόρια. Ως εκ τούτου, πολλαπλάσιος αριθμός σπουδαστών των περιφερειακών τμημάτων με εξαιρετικά χαμηλές βαθμολογίες θα πάρει μετεγγραφή προς τα κεντρικά.

Οι δύο κατηγορίες των μετεγγραφών
Χωρίς ποσοτικό περιορισμό οι πολύτεκνοι


Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι μετεγγραφές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

* Xωρίς ποσοτικό περιορισμό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν μέλη πολύτεκνων και πολυμελών οικογενειών (εφόσον κανένα παιδί της οικογένειας δεν υπερβαίνει το 26ο έτος), παιδιά θυμάτων της τρομοκρατίας, ορφανοί από έναν ή δύο γονείς, διακριθέντες στον τομέα του αθλητισμού, πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες.

Διευκρινίζεται ότι ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς δικαιούνται ελεύθερη μετεγγραφή, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 χιλιάδων ευρώ. Για τον υπολογισμό του μέσου όρου του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών των ορφανών από τον έναν ή και τους δύο γονείς δεν λαμβάνεται υπόψη το ατομικό εισόδημα του αποβιώσαντος γονέα ή των αποβιωσάντων γονέων που είχαν τυχόν δηλώσει κατά την τελευταία τριετία πριν από την αίτηση μετεγγραφής.

* Με ποσοτικό περιορισμό. Σε αυτή την κατηγορία οι μετεγγραφές γίνονται για λόγους οικονομικούς και λόγους υγείας των γονέων. Ειδικότερα, οι μετεγγραφές για λόγους οικονομικούς δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν σε ποσοστό το 10% του αριθμού των εισακτέων στο Τμήμα υποδοχής. Ειδικά για τα Ιδρύματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης το ποσοστό των μετεγγραφών αυτών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 4%, από 5% που ήταν πέρυσι. Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής για οικονομικούς λόγους έχουν τα τέκνα των γονέων των οποίων ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ.

Στις περιπτώσεις αυτές δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετεγγραφή έχουν από φέτος οι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ έως πέρυσι μόνο όσοι βρίσκονταν στο τρίτο εξάμηνο σπουδών τους και εφόσον είχαν πετύχει στο Τμήμα προέλευσης σε όλα τα υποχρεωτικά και με επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα των δύο πρώτων εξαμήνων.

Υπουργείο Παιδείας
Τρεις νέες ρυθμίσεις για τις αλλαγές σχολών

Για τη φετινή χρονιά, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου έχει προαναγγείλει αλλαγές στο καθεστώς των μετεγγραφών που προβλέπουν:

* Να επιτρέπεται μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών για οικονομικούς λόγους σε ποσοστό 4% επί του αριθμού εισακτέων του τμήματος υποδοχής, από το πρώτο εξάμηνο και όχι από το τρίτο που ίσχυε έως σήμερα.
* Να δίνεται η δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής και Νομού Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητη προϋπόθεση να λειτουργεί ομοειδές τμήμα στην πόλη που σπουδάζει ο άλλος αδελφός.

* Επιχειρείται η κατανομή των εισακτέων με αξιοκρατικά κριτήρια, δηλαδή βάσει της βαθμολογίας, καθώς σε όποιες περιοχές λειτουργούν ομοειδή τμήματα οι φοιτητές που έχουν καταθέσει αίτηση για μετεγγραφή θα μοιράζονται ανάλογα με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Πρόταση προς τον Πάνο Μπόζο για σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους κλπ

Προχθές την Κυριακή το μεσημέρι στην Τερψιθέα (στην διασταύρωση με την Σπηλιά) υπήρξε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα τον θάνατο του 65χρονου Αναστάση Παναγούλια από την Σπηλιά.

Η πρόταση που καταθέτει το Φιλιατρά News προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα στον διοικητή του νοσοκομείου κύριο Πάνο Μπόζο, είναι να φροντίσει κάποιος φορέας να διοργανώσει όσο πιο σύντομα γίνεται, σεμινάρια πρώτων βοηθειών στις 3 τουλάχιστον μεγαλύτερες πόλεις της Τριφυλίας Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και ίσως Αετό.
Προτείνουμε τα σεμινάρια να είναι ..........

τουλάχιστον διήμερα έτσι ώστε να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Οι πρώτες βοήθειες μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Αρκεί ο κόσμος να ξέρει τι πρέπει να κάνει την κρίσιμη στιγμή.
Είναι μια σοβαρή πρόταση που κάνουμε προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ή ακόμα και το ΕΚΑΒ ώστε όποτε χρειαστεί να υπάρξει βοήθεια σε συνανθρώπους μας.

Καλό θα ήταν ο Κος Μπόζος να δει το θέμα σοβαρά και να φροντίσει η πρόταση που κάνουμε να πραγματοποιηθεί.

Για κλήσεις έκτακτης ανάγκης, το «112» σώζει ζωές

Ένας αριθμός που πρέπει να θυμούνται όλοι οι Έλληνες.

Το πρωί της 17ης Ιουλίου γύρω στις 9.20, το τηλεφωνικό κέντρο του 112 δέχτηκε μια κλήση έκτακτης ανάγκης: η γυναίκα που είχε καλέσει τον τριψήφιο αριθμό δήλωσε στον τηλεφωνητή ότι βρισκόταν σε έναν λόφο στην Ιο κοντά σε παραλία, χωρίς να γνωρίζει πού ακριβώς, και αδυνατούσε να μετακινηθεί από το σημείο διότι δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια της.

Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου .........

για τον εντοπισμό της. Οι υπεύθυνοι του 112 ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία για να βρεθεί το πρόσωπο που βρισκόταν σε ανάγκη. Η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε τη διαχείριση του περιστατικού και ζητήθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να δώσει στοιχεία (συντεταγμένες) για τη θέση από όπου είχε καλέσει η γυναίκα με το κινητό της. Η κινητοποίηση και ταυτόχρονα η περιπέτεια της γυναίκας έκανε πεζοπορία κι έχασε τον δρόμο- έληξε περίπου δύο ώρες αργότερα. Εντοπίστηκε στην περιοχή Μυλοπότα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία της.

Με παρόμοιο τρόπο, έχοντας ειδοποιήσει το 112 από το κινητό του, βρέθηκε στις αρχές του χρόνου και ένας άντρας που έκανε πεζοπορία στην Πάρνηθα και είχε χαθεί.

Παρόμοια περιστατικά έκτακτης ανάγκης έχουν τις περισσότερες φορές αίσιο τέλος χάρη στον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Πρόκειται για αριθμό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί όλους τους Ευρωπαίους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια. Αν δηλαδή ένας Έλληνας βρεθεί στο εξωτερικό και δεν γνωρίζει τους αριθμούς για να καλέσει ασθενοφόρο, πυροσβεστική ή αστυνομία, μπορεί να καλέσει το 112, όπως ακριβώς κι ένας Ευρωπαίος τουρίστας στην Ελλάδα.

Και χωρίς σήμα

Η χρησιμότητα του 112 όμως δεν εξαντλείται εκεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο αριθμός μπορεί «κληθεί από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή. Ακόμη και από κινητό τηλέφωνο που έχει φραγή ή που δεν διαθέτει κάρτα SΙΜ ή που βρίσκεται εκτός δικτύου (δεν έχει σήμα). Επίσης μπορεί κανείς να καλέσει το 112 από τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς κάρτα» εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο κ. Διονύσης Βορίσης, αντιπύραρχος και διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Προσθέτει δε ότι ότι ο αριθμός είναι χρήσιμος όχι μόνο σε περίπτωση προσωπικής έκτακτης ανάγκης αλλά και όταν επιθυμεί κάποιος να ειδοποιήσει τις αρχές για ένα επικίνδυνο συμβάν. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να δει μια πυρκαγιά. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ενημερώσει για το συμβάν καλώντας το 112. Η συμβουλή των ειδικών σε περίπτωση που ένας πολίτης καλεί το 112 επειδή έχει χαθεί είναι να μη μετακινείται από το σημείο. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει τις αρχές να ανακαλύψουν το στίγμα του.

Αριθμός που αγνοούν οι περισσότεροι Έλληνες

ΜΟΛΟΝΟΤΙ ο αριθμός 112 αποδεικνύεται χρήσιμος και σωτήριος τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τον αγνοεί. Ερευνα του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκε στις αρχές του 2010 δείχνει πως μόλις το 7% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα γνωρίζουν την ύπαρξη του αριθμού έκτακτης ανάγκης. Οι πιο ενημερωμένοι είναι οι Τσέχοι (61% απάντησε ότι γνωρίζει τον αριθμό), οι Λουξεμβούργιοι και οι Πολωνοί.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του ελληνικού τηλεφωνικού κέντρου 112, τα περισσότερα τηλεφωνήματα πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή την περίοδο επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι τουρίστες και γενικά ο κόσμος κινείται με πιο εντατικούς ρυθμούς. Ωστόσο, πολλά από τα τηλεφωνήματα που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο αφορούν περιπτώσεις για τις οποίες δεν απαιτείται στη συνέχεια η παρέμβαση των αρχών. Αυτό δείχνουν και τα στοιχεία των τριών προηγούμενων μηνών.
Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων είναι κλήσεις από πολίτες που αφορούν για παράδειγμα εφημερεύοντα νοσοκομεία, κλήσεις από ξένους τουρίστες για ποικίλες υπηρεσίες και παροχές γενικής φύσεως χωρίς να λείπουν βέβαια και διάφορες φάρσες.

Ενδεικτικά, τον Ιούλιο, το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε συνολικά 255.837 κλήσεις αλλά τα πραγματικά συμβάντα που έπρεπε να εξυπηρετηθούν και αντιμετωπίστηκαν ήταν μόλις 1.569.

Σφαγή αριστούχων στις περιζήτητες σχολές. Μόνον ένας στους δέκα πιάνει τη σχολή πρώτης προτίμησής του.

Αυξημένο διατηρεί τον ανταγωνισμό των υποψηφίων για τις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές η μεγάλη αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης θέσεων εισακτέων σε συνδυασμό με τον μεγάλο- και φέτος- αριθμό αριστούχων.

Αυτό αποκαλύπτει δείγμα 400 υποψηφίων από το Λεκανοπέδιο με βαθμολογία πάνω από 16.000 μόρια, οι οποίοι στη συντριπτική πλειονότητα δηλώνουν ως πρώτη προτίμηση Παιδαγωγικά Τμήματα Δασκάλων, Νομικές και Αστυνομικές Σχολές, τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς και τα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, την Ιατρική Αθήνας, τη Φιλολογία, το ΤΕΦΑΑ, το Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου και Νηπιαγωγών Αθήνας.

Με βάση τον μεγάλο- και φέτος - αριθμό των αριστούχων (10.571 έναντι ...........

10.688 πέρσι και 8.915 πρόπερσι) και την καθήλωση (έπειτα από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων) των θέσεων εισακτέων των περιζήτητων και υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών τμημάτων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, υπάρχει η εκτίμηση ότι φέτος στις περισσότερες περιπτώσεις των ανωτέρω τμημάτων η σχέση προσφερόμενων θέσεων εισακτέων και υποψηφίων που επιλέγουν κάποιο τμήμα ως πρώτη προτίμηση θα είναι μεγαλύτερη του 1: 10 και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει και το 1:15.

Οι τρεις ομάδες

Τα τμήματα που γίνονται κάθε χρόνο στόχος των υποψηφίων και επιλέγονται πρώτα στα Μηχανογραφικά Δελτία χωρίζονται σε τρεις ομάδες: την πρώτη ομάδα αποτελούν τα τμήματα που υπόσχονται στον υποψήφιο ότι θα του εξασφαλίσουν όχι μόνο δουλειά αλλά και εργασιακή ασφάλεια. Η αγωνία της επαγγελματικής αποκατάστασης σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανεργίας ωθεί και φέτος τους υποψηφίους να επιλέξουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα (Δάσκαλοι) και τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών Αστυνομίας για το Δημόσιο, τους Μηχανικούς (Η/Υ, Πολιτικούς και Αρχιτέκτονες) και τα Οικονομικά για ελεύθερο επαγγελματισμό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τη δεύτερη ομάδα αναμένεται να αποτελέσουν οι κλασικές και πατροπαράδοτες επιλογές που αφορούν σχολές κύρους και γοήτρου (Νομική, Ιατρική), των οποίων βεβαίως τα πτυχία αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα στην αγορά εργασίας, τα οποία όμως λύνονται όταν ο υποψήφιος έχει στρωμένη δουλειά από τους γονείς του.

Η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει σχολές με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αποτελούν αδιακρίτως πρώτες προτιμήσεις. Αιτία; Το όλο και μεγαλύτερο κόστος που συνεπάγεται η φοίτηση σε σχολή εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Μετράει η κρίση

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τις επιλογές των υποψηφίων επηρεάζει η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2010 καταγράφεται μεγάλος αριθμός υποψηφίων- φέτος μεγαλύτερος από άλλες φορές- που είναι έτοιμοι να κάνουν έναν ρεαλιστικό υπολογισμό και να στραφούν σε σχολές της περιοχής τους, ακόμη κι αν αυτές δεν είναι πρώτη επιλογή τους. Στη στροφή αυτή δεν βαραίνουν μόνο τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών αλλά και μια άλλη πλευρά της κρίσης, η οποία δεν επιτρέπει να υπάρχουν πολλές προσδοκίες όσον αφορά την επένδυση στον τομέα των σπουδών. Κι αν κάποτε η εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο, το πτυχίο, προβάλλονταν σαν μια επένδυση όπου η οικογένεια δανειζόταν ή πωλούσε ό,τι είχε και δεν είχε για να σπουδάσει το παιδί, αναμένοντας μια καλή «απόδοση», σήμερα η ολοένα αυξανόμενη ανεργία των πτυχιούχων και η μείωση κάθε προσδοκίας για ξεπέρασμά της έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

ΤΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε η πληρωμή της απόσυρσης – αντικατάστασης αυτοκινήτων.

Αν και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, λόγω διευκρινίσεων που δεν είχαν δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, ξεκίνησε πλέον και γίνεται η πληρωμή των ιδιοκτητών οχημάτων που πρόλαβαν να τα αποσύρουν με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις πέρυσι και να τα αντικαταστήσουν με καινούργια.

Στη Μεσσηνία, οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί στο Υπουργείο Μεταφορών, ξεπερνούν τις 1000, ενώ αυτή τη στιγμή από τη ΔΟΥ Καλαμάτας έχουν πληρωθεί περίπου 400 ιδιοκτήτες.

Πληρωμή

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της ........

Διεύθυνσης Μεταφορών Χρήστος Μπαλαφούτης, το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων για απόσυρση και αντικατάσταση οχημάτων έχει προωθηθεί και βρίσκεται στη διαδικασία πληρωμής. Ελάχιστες εκκρεμότητες που έχουν μείνει, όχι πάνω από 50, αφορούν αιτήσεις που είχαν κατατεθεί με ελλιπή δικαιολογητικά ή που έπρεπε να γίνουν διευκρινίσεις και να διορθωθούν λάθη.

Όλα τα υπόλοιπα αιτήματα έχουν προωθηθεί στην υπηρεσία Εντελλομένων.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξόδων στη ΔΟΥ Καλαμάτας κ. Κυριακάκης, σημείωσε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πληρωμής για την πρώτη ομάδα των περίπου 200 αιτημάτων. Τα εντάλματα στέλνονται στη ΔΟΥ, η οποία προβαίνει σε έλεγχο της διαδικασίας και ακολούθως τα στέλνει στην Τράπεζα της Ελλάδος, απ΄ όπου πληρώνονται οι δικαιούχοι.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΔΟΥ η διαδικασία για άλλες περίπου 200 αιτήσεις, ενώ ετοιμάζεται άλλη μια μεγάλη ομάδα αιτήσεων να σταλεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Εφορία.

Πάντως, όλες οι αιτήσεις πρέπει να έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου που είναι και η προθεσμία λήξης της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Από Θάρρος

Μήνυμα αναγνώστριας: Απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας Κυπαρισσίας.

Ενα περίεργο e-mail - καταγγελία λάβαμε από αναγνώστρια μας η οποία δηλώνει ότι ήταν παρόν στο περιστατικό που μας περιγράφει.
Πολίτης πήγε στην Εθνική Τράπεζα Κυπαρισσίας και ήθελε να καταθέσει το ποσόν των 300€ σε κέρματα των 0,5 , 1 και 2 ευρώ, και ο Ταμίας αρνήθηκε να καταμετρήσει το ποσό με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος για να μετρήσει τα κέρματα.

Αναλυτικά η καταγγελία της αναγνώστριας αναφέρει:

Σήμερα Δευτέρα, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία, έγινα μάρτυρας ενός δυσάρεστου - αλλά δυστυχώς συνηθισμένου σε χώρους παροχής υπηρεσιών από το Ελληνικό Δημόσιο - περιστατικού άρνησης εξυπηρέτησης συμπολίτη μας από το Διευθυντή και τον (μοναδικό) Ταμία του καταστήματος.

Ο πελάτης της Τράπεζας, ήρθε να καταθέσει το ποσόν των 300? - απ΄ότι άκουσα - σε κέρματα των 0,5, 1 και 2 ευρώ. Αρχικά ο Ταμίας αρνήθηκε να δεχθεί το ποσόν διότι δεν υπήρχε χρόνος για να μετρήσει τα κέρματα (!!!). Όταν ο ταλαίπωρος συμπολίτης μας απευθύνθηκε στον Διευθυντή του καταστήματος, πήρε την απάντηση ότι δυστυχώς, λόγω ασθενειών (!!!) του προσωπικού, δεν μπορούσε να γίνει η κατάθεση διότι τα κέρματα δεν ήρθαν έτοιμα σε δεσμίδες.

Όταν βέβαια ο πελάτης της Τράπεζας ρώτησε εάν υπήρχε επίσημη εγκύκλιος της Τράπεζας περί προσκόμισης κερμάτων στην Τράπεζα μόνο σε δεσμίδες, άρχισαν οι δικαιολογίες, ότι δηλαδή δεν είναι επίσημη εγκύκλιος, δεν πήρε καμμία απάντηση. Φυσικά, ο συμπολίτης μας έφυγε με τα κέρματά του, μάλλον ψάχνοντας στην πόλη να βρει πού θα του τ΄αλλάξουν για να φέρει χαρτονομίσματα στους "καλομαθημένους" υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πτοήθηκαν απ΄ όσα συμβαίνουν στο χώρο τους, αλλά έχοντας τη σιγουριά της μονιμότητας, εξακολουθούν να φέρονται με τη συνήθη «δημοσιοϋπαλληλική» νοοτροπία τους.

Η ερώτησή μου είναι: «εάν το περιστατικό είχε συμβεί σε ιδιωτική Τράπεζα, πού θα βρισκόταν τώρα ο Ταμίας που αρνήθηκε τις αυτονόητες για την Τράπεζα υπηρεσίες του?». Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι σ΄ αυτή τη χώρα εξακολουθούμε να είμαστε εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, με τους υπαλλήλους του Δημοσίου (ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δεν έχει σημασία) πιό κακοπληρωμένους (ίσως) αλλά πάντοτε ακλόνητους από τις θέσεις τους.

Η απάντηση μας

Δεν ξέρουμε κατα πόσο ευσταθεί αυτή η καταγγελία. Αλλα εξ όσων γνωρίζουμε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Έχει πάψει προ πολλού να ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Αν δεν κάνουμε λάθος, μόνο η Αγροτική είναι ακόμη δημόσια Τράπεζα. Αλλα δεν το λέμε και με βεβαιότητα.
Σε ότι αφορά την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ψάξαμε και βρήκαμε την μετοχική της σύνθεση και σας την παραθέτουμε για να ενημερωθείτε κι εσείς.

Στις 18 Μαρτίου 2004 το ποσοστό ήταν 17,634%
στις 18 Απριλίου 2004 17,587%,
στις 18 Μαΐου 2004 17,803% και
στις 30 Σεπτεμβρίου 2004 19,530%.

Οι ιδιώτες επενδυτές κατέχουν το 28,177%, ενώ οι φορείς (κύριας, επικουρικής, προνοίας, ασθενείας) ασφάλισης ΝΠΔΔ, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατέχουν το 13,495%, οι φορείς ασφάλισης ΝΠΙΔ, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ίδιου υπουργείου κατέχουν ποσοστό 3,980% και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου αυτού, κατέχουν ποσοστό 2,381%. Το ποσοστό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων ανέρχεται σε 4,830%.

Από το Euro2Day


Στο Banking News βρήκαμε την εξής σύνθεση:

Εθνική
Ταμεία 17% ,
Εκκλησία 1,5%
Έμμεση συμμετοχή κράτους στο 24%
Οι ξένοι 47%
4 ξένοι κατέχουν πάνω από 1% έκαστος
H Morgan Stanley πούλησε από 1,3% στο 0,3%
Fidelity , Bank of New York Mellon πάνω από 1%
Μικρομέτοχοι 27%


Στο ίδιο Site τα στοιχεία που παρουσιάζονται για την Αγροτική Τράπεζα είναι τα ακόλουθα:
ΑΤΕ Bank
Ελληνικό δημόσιο 77%
Ξένοι επενδυτές 4%
Μικρομέτοχοι 18%