Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας

Προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει στο τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης, προκειμένου να γίνουν εργασίες εγκατάστασης πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων (VMS).

Η ρύθμιση θα ισχύσει την ...........

Παρασκευή 6 Αυγούστου, από τις 9 μέχρι τις 11:30 το πρωί, οπότε και θα γίνουν τέσσερις δεκάλεπτοι ολικοί αποκλεισμοί της κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο και στη χιλιομετρική θέση 12+100 (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης.

Μήνυμα αναγνώστη: Δεν βρήκα το Θάρρος στο περίπτερο

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Είδα προχθές το βράδυ την δημοσίευση σου για το αποκλειστικό θέμα που είχε η εφημερίδα Θάρρος σχετικά με την συνέντευξη του αλβανού που σκότωσε τον δικηγόρο στην Κυπαρισσία.
Πήγα το μεσημέρι να πάρω την εφημερίδα αλλα δεν υπήρχε. Είχε τελειώσει μου είπαν.

Θα μπορούσες να την βάλεις εσύ την συνέντευξη; Και τι θα μπορούσα να κάνω για να γραφτώ συνδρομητής;

Γιώργος Τ.
Κυπαρισσία

Απάντηση Admin Team

Αγαπητέ αναγνώστη.
Την συνέντευξη από την εφημερίδα Θάρρος την βάλαμε στο Φιλιατρά News. Θα την διαβάσετε εδώ
Η εφημερίδα Θάρρος έρχεται πλέον πολύ νωρίς το πρωί στην Τριφυλία. Καλό θα ήταν να πηγαίνετε λίγο νωρίτερα στον εφημεριδοπώλη σας.
Για τα υπόλοιπα παρακαλώ κοιτάξτε την απάντηση στο E-mail απο το οποίο μας αποστείλατε το μήνυμα σας.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Admin Team

Φιλιατρά - Κυπαρισσία Κάνουν ζημιά τα κινέζικα

Έξι κινέζικα καταστήματα, δύο στα Φιλιατρά και τέσσερα (!) στην Κυπαρισσία, λειτουργούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο την πελατεία τους και, βεβαίως, τα κέρδη τους εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ίδια ώρα που εμπορικά καταστήματα, στις δύο αυτές πόλεις της Τριφυλίας, είτε βάζουν «λουκέτο», μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, είτε προσπαθούν να επιβιώσουν πολύ δύσκολα…

Ιδιαίτερο πρόβλημα προκαλείται από τους πλανόδιους Κινέζους, που γυρνούν με την πραμάτεια τους, παντού, χωρίς καμία νομιμότητα και δίχως ελέγχους, ενώ υπάρχει σχετική νομοθεσία για το πλανόδιο ή και στάσιμο εμπόριο…
Οι κάτοικοι των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας, βλέποντας τα κινέζικα να «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια και να «ανθίζουν» οικονομικά, έχουν απόψεις που διίστανται. Από τη μία, θεωρούν καλό το ότι υπάρχουν τα κινέζικα με τις χαμηλές τιμές, από την άλλη όμως σημειώνουν πως τα είδη τους είναι αμφιβόλου ποιότητας και, το βασικότερο, κάνουν ζημιά στα καταστήματα της περιοχής, που συνεισφέρουν στην τοπική αγορά αλλά και την τοπική και εθνική οικονομία!

Εμείς, χθες, μιλήσαμε με κατοίκους των ........

Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας, άλλοι από τους οποίους τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας τους επειδή μπορούν και βρίσκουν φθηνά είδη, κυρίως ρουχισμού, και άλλοι εξέφρασαν αρνητικές γνώμες, αφού, όπως μας είπαν, στην ουσία δεν προσφέρουν κάτι, παρά μόνον ζημιά κάνουν στις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες…

«Και τα πιο ακριβά ρούχα και τα πιο ακριβά παπούτσια αν κοιτάξεις, στην Κίνα, στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν φτιάχνονται… Ποια η διαφορά;», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος που συμφωνεί με τη λειτουργία των κινέζικων καταστημάτων. «Μόνο εισπράττουν… Τίποτε άλλο. Δεν αφήνουν ευρώ στον τόπο. Αυτό δεν κάνει ζημιά; Άσε που σε πολλά τέτοια μαγαζιά, ούτε αποδείξεις κόβουν… Εμείς πληρώνουμε και πληρώνουμε και αυτούς… Να ελέγχονται, να έχουν φόρους όπως και τα δικά μας και να δουλεύουν, αλλά όχι όπως είναι σήμερα…», είπε ο κ. Γιώργος κάπως «οργισμένος»…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

* ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Παρασκευή (Βούλα) Ντακογιαννοπούλου


«Καλά είναι, φτηνά είναι… Ντύθηκε ο κόσμος, η φτωχολογιά… Βλέπεις, βγαίνουν από μέσα με μια τσάντα γεμάτη ρούχα και σου λένε 15 ευρώ… Έτσι, όμως, μειώνεται η δουλειά στα δικά μας τα καταστήματα και δημιουργείται πρόβλημα στην αγορά…».

Διονυσία Συρράκου

«Από ένα μέρος είναι καλό γιατί ντύνεται η φτωχολογιά που δεν έχει να δώσει πολλά, για τον τόπο μας, όμως, δεν είναι καλό γιατί κλείσανε τα δικά μας μαγαζιά. Αλλά κανονικά και οι δικοί μας έπρεπε κάτι να κάνουν με τις τιμές, για να μπορεί ο κόσμος να τους υποστηρίζει και να ψωνίζει, ενώ τώρα βρίσκουν τη φτήνια και με την κρίση που έχουμε πάει ο κόσμος στη φτήνια…».

Παναγιώτα Κεφαλά

«Τα κινέζικα μπορεί να είναι φτηνά και “καλά”, αλλά δεν είναι ποιοτικώς καλά και είναι άχρηστα. Και μας κλείσανε και τα μαγαζιά…».

Ευαγγελία Σαρμαντζή

«Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους. Κι αυτοί θέλουνε να ζήσουνε. Τους προτιμώ, γιατί, αν θέλω μια μπλούζα και πάω σε δικό μας μαγαζί, θα μου τη βάλει σαράντα ευρώ, ενώ εκεί με πέντε ευρώ τη βολεύω. Βέβαια, κακό είναι για τον τόπο μας, αλλά τι να κάνουμε; Τα χρόνια είναι δύσκολα και κοιτάμε τη φτώχεια, να είναι οικονομικό το ρούχο. Θα πάρουμε ένα καλό και θα πάρουμε δύο – τρία κινέζικα».

Νίκος Φάμπας – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

«Τα κινέζικα εδώ στα Φιλιατρά, απ’ ό,τι βλέπουμε, κόβουν αποδείξεις, με κάποια δυσκολία βέβαια που την αντιμετωπίσαμε κι εμείς, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτές οι αποδείξεις είναι έγκυρες. Το πρόβλημα, κυρίως, είναι με τους πλανόδιους Κινέζους, που περιφέρονται στην πόλη και δεν έχουν καμία απολύτως νομιμότητα… Τα κινέζικα καταστήματα είναι υποχρεωμένα, απ’ ό,τι διαβάζουμε κι εμείς, να τηρούν το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου και το τηρούν όπως έχω δει που τα παρατηρώ. Τη νομιμότητά τους, ίσως την εξετάσει το Α.Τ., η ΔΟΥ και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τους πλανόδιους Κινέζους, που είναι τελείως παράνομοι. Και δεν είναι ότι θέλουμε να τους “εξαφανίσουμε”, αλλά και αυτοί να λειτουργούν νόμιμα, είναι σχετικά εύκολο να έχουν μια τέτοια άδεια. Το ενοχλητικό είναι ότι πολλές φορές βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους να πωλούν πράγματα έξω από το μαγαζί που έχει τα ίδια είδη…. Πολλές φορές τούς έχουμε πει, “εντάξει, παρατυπία – παρατυπία, παρανομία – παρανομία, πηγαίνετε ένα τετράγωνο παραπάνω…”. Και δεν είναι φθηνότερα απ’ ό,τι το κατάστημα που τα πουλάει. Και ξέρουμε ότι έχουμε και μία φοροδιαφυγή φοβερή, τεράστια, από το παραεμπόριο και το Επιμελητήριο το έχει δει το θέμα και το έχει αναδείξει… Στην εποχή μας, που κυνηγάνε τους φοροφυγάδες, ας μην αφήσουν αυτό το θέμα έτσι. Εμείς πληρώνουμε φόρους, ενοίκια, ΤΕΒΕ, έχουμε συνεχείς ελέγχους και αν δεν είμαστε σε όλα νόμιμοι, ξέρουμε πού θα καταλήξουμε με τις βαριές ποινές κ.τ.λ… Θέλω και θέλουμε ως προς αυτό, το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή αυτή, να ευαισθητοποιηθεί το αρμόδιο υπουργείο. Μια πρόταση δική μου είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να πάρουν άδειες αυτοί οι πλανόδιοι Κινέζοι και να γίνουν νόμιμοι με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που θα έχουν…».

* ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ειρήνη Σύλλα

«Πιστεύω ότι είναι καλά και ειδικά αυτή την εποχή με τις δυσκολίες τις οικονομικές… Υπάρχει ένα θέμα με την ποιότητα, στα ρούχα, αλλά πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους είναι καλή…».

Δημήτρης Πιτσινής

«Έχουν θετικά, έχουν και αρνητικά. Θετικά είναι ότι έχουν χαμηλές τιμές, αλλά από την άλλη δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα, όπως λέγεται… Δεν ξέρω και για τις διαδικασίες για να λειτουργήσει ένα τέτοιο κατάστημα. Τα δικά μας, πάντως, πληρώνουν συνέχεια και υφίστανται ελέγχους συνέχεια. Με τα κινέζικα δεν ξέρω τι γίνεται…».

Κώστας Θεοδωρακόπουλος

«Η άνθηση που παρατηρείται στα κινέζικα καταστήματα οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στην οικονομική κρίση και τη δυσχέρεια των πολιτών… Αφού δεν υπάρχουν λεφτά, πάει ο κόσμος εκεί που είναι χαμηλές οι τιμές. Όμως, υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Τα μαγαζιά έχουν πολλά έξοδα, δυσκολεύονται και άλλα κλείνουν… Πρέπει να βρεθούν τρόποι και ασυδοσία να μην υπάρχει και να “ενισχύονται” τα καταστήματα για να συνεχίσουν να λειτουργούν…».

Σπύρος Χηνόπουλος – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

«Έγινε μία συζήτηση με το Επιμελητήριο για το τι συμβαίνει στην πόλη μας. Είπαμε ότι έχουν ανοίξει τέσσερα κινέζικα, ότι είναι πάρα πολλά για την περιοχή, ότι δεν υπάρχει καμία διαδικασία ελέγχου, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις περιοχές. Συνήθως είναι υποκαταστήματα και ακολουθούν τέτοιες διαδικασίες ίσως. Ως προς τους Εμπορικούς Συλλόγους, δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας, δεν τηρούν το ωράριο του Ε.Σ., βέβαια ο νόμος τούς καλύπτει γιατί δεν υποχρεώνει κανέναν να τηρεί το ωράριο, απλώς πρέπει να είναι κλειστά την Κυριακή, που προς το παρόν είναι. Θεωρώ ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης ως προς τα κινέζικα, δηλαδή θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση, ποιος μπορεί να ανοίξει κατάστημα και αν μπορεί να ανοίξει, τι άδεια εργασίας θα έχει, εξαρτημένης ή ανεξάρτητης… Θεωρώ αξιέπαινη την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, έχει πιο δυνατή φωνή απ’ ό,τι ο κάθε Σύλλογος ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να διαμαρτυρόμαστε συνέχεια, γιατί είναι ένα φαινόμενο που αυξάνει, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις…».

Από το Θάρρος

Οργανώνει επίσκεψη στη Μεσσηνία ο Πέτρος Τατούλης

Η κατάρτιση δυναμικού ψηφοδελτίου στις προτεραιότητες Δ. Δράκου

Η κατάρτιση ψηφοδελτίου με ονόματα που θα δώσουν έντονη δυναμική στο συνδυασμό «ΛΑ.Ε για την Πελοπόννησο» είναι αυτό που απασχολεί έντονα αυτές τις ημέρες το νομάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο αιρετό περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο, και ιδιαίτερα στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.
Από την άλλη πλευρά, δυναμικά δείχνει να κινείται και ο πολιτικός του αντίπαλος Πέτρος Τατούλης, ο οποίος οργανώνει την επίσκεψή του σε περιοχές της Μεσσηνίας με επιλεγμένες ομάδες ανθρώπων.

Ψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας ........

ο κ. Δράκος λίστες με ονόματα «παραμάσχαλα», και ευρισκόμενος χθες στην Αθήνα για συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ, είχε συνάντηση με την ιδιότητα του υποψηφίου με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριο θέμα ήταν τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του σε Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου πλαισιώνεται από γνωστά ονόματα, που είναι και σήμερα συνεργάτες του στη Νομαρχία, καθώς και με πρόσωπα που ήταν υποψήφια μαζί του στις νομαρχιακές εκλογές αλλά δεν εξελέγησαν.

Επίσκεψη στη Μεσσηνία

Στον αντίποδα, ο έτερος υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές του, ενώ άνθρωποι με τους οποίους διατηρεί πολύ καλές σχέσεις στη Μεσσηνία οργανώνουν την κάθοδό του στο ορμητήριο του κ. Δράκου.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές από τις επισκέψεις θα είναι σε κλειστό κύκλο φίλων, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Από το Θάρρος

Με έμπλεξε η μήνυση για την τοκογλυφία Φωνάζει ο Ορέστης Ντούτσι από τον Κορυδαλλό

Την αθωότητά του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζει να διατρανώνει ο 38χρονος Ορέστης Ντούτσι, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία.
Επικοινωνώντας μαζί μας, υποστηρίζει με πάθος ότι τον έχουν μπλέξει: «Δεν έχω σχέση με την ιστορία αυτή, πώς να το εκφράσω, με ποιον τρόπο να το φωνάξω; Κάποιοι στην Κυπαρισσία γνωρίζουν πολλά και δε μιλούν.
Αν μου έφταιγε κάποιος, ήταν αυτός που ........

μου είχε σφραγίσει την επιταγή. Ο συχωρεμένος τι μου έφταιγε; Δεν είχα λόγο να τον πειράξω».

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της καταδίκης του, όπως μας δηλώνει, η σύζυγός του έχασε τη δουλειά της, που ήταν το μοναδικό μέσο επιβίωσης για εκείνη και τα τρία παιδιά τους. Ο ίδιος πιστεύει ότι κάποιος μεσολάβησε και συνέβη αυτό, με στόχο την εξόντωση του ιδίου και της οικογένειάς του. Άλλωστε, είναι πεπεισμένος πως όλα ξεκίνησαν, όταν κατέθεσε μήνυση σε επαγγελματία για τοκογλυφία.
Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό τις απόψεις του, με το δικαίωμα που έχει ακόμα και ένας καταδικασμένος σε ισόβια για ανθρωποκτονία, αφήνοντας στην κρίση του κόσμου την ειλικρίνεια των λεγομένων του.

«Κάποιοι γνωρίζουν»

Από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, ο Ορέστης Ντούτσι επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας: «Αν είχα σχέση, έχω το θάρρος και τα κότσια να το πω. Δεν είμαι παιδάκι 15 χρόνων. Είμαι 38 χρονών και από τα 16 μου είμαι στο “πεζοδρόμιο” της δουλειάς. Έμαθα, όταν έχω κάνει λάθος, να ζητάω συγγνώμη. Δεν έχω την παραμικρή σχέση με την ιστορία. Πώς να το πω, πώς να το εκφράσω, με ποιον τρόπο να το φωνάξω. Κάποιοι από την οικογένεια γνωρίζουν πολλά πράγματα και δε μιλούν. Έκανα “πόλεμο” για να γίνει το δικαστήριο το συντομότερο δυνατό, γιατί δεν άντεχα άλλο. Περίμενα να πάω σπίτι μου, στα παιδιά μου και μου έδωσαν ισόβια από το πουθενά.
Όταν έχεις έστω και μικρή ανάμειξη, είτε ακούσεις 5 είτε 10 χρόνια φυλακή, δε σε πειράζει, γιατί περιμένεις να σου επιβληθεί ποινή. Όταν, όμως, περιμένεις να πας σπίτι σου και αντί να βρεις το δίκιο σου, σε καταχαντακώνουν, τρελαίνεσαι. Με κατέστρεψαν χωρίς λόγο. Αν είχα φταίξει, να πληρώσω. Από τη στιγμή, όμως, που δεν έχω καμία σχέση με την ιστορία και βρίσκομαι στη φυλακή, είναι αμαρτία από το Θεό. Μπήκα στη φυλακή χωρίς να ξέρω το γιατί. Με έχουν κλείσει σε ένα κλουβί και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Είναι μια στημένη ιστορία».

«Έκανα μήνυση»

Με αφορμή την τελευταία του κουβέντα και στην απορία γιατί κάποιοι να θέλουν να τον μπλέξουν, δίνει τη δική του εξήγηση: «Με έχουν μπλέξει μόνο και μόνο επειδή έκανα μήνυση για τοκογλυφία και αποβλέποντας στην περιουσία μου. Ο Αλβανός (σ.σ. αναφέρεται στο συγκατηγορούμενό του, που επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια) δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του για να τον κυνηγήσουν. Δεν είχα λόγο να εμπλακώ με αυτή την υπόθεση. Το πρόβλημα το είχα με αυτόν που μου σφράγισε την επιταγή. Μου “φταίει το γαϊδούρι και θα βαρέσω το σαμάρι”; Δε γίνονται αυτά. Δεν ξέρω ούτε πώς να συμπεριφερθώ ούτε τι να κάνω».
Ζώντας χρόνια στην Κυπαρισσία, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της οικοδομής, αναλαμβάνοντας μεγάλες δουλειές: «Τη μήνυση για τοκογλυφία την είχα κάνει περίπου 2 μήνες πριν από το περιστατικό. Είχα πάρει μια μεγάλη και σημαντική δουλειά στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στην Αρτέμιδα, την ανακατασκευή των πυροπλήκτων που έχουν αναλάβει οι Κύπριοι. Για να ξεκινήσω, είχα ναυλώσει καράβι από την Αθήνα, είχα δώσει προκαταβολή 170.000 ευρώ σε μάντρες στην Αλβανία, για να μπορώ να φέρω άμεσα πέτρα, έχοντας κανονίσει και μεταφορά με φορτηγά. Όταν ήταν, όμως, να ξεκινήσω το έργο, μου λένε οι αρμόδιοι του έργου ότι θα δουλέψω με την παλιά πέτρα. Το έργο μετά καθυστέρησε, εγώ είχα ήδη ανοιχτεί οικονομικά και τότε μου σφραγίστηκε η πρώτη επιταγή του συγκεκριμένου επαγγελματία. Κατ’ αρχάς, δεν πίστευε κανείς στην Κυπαρισσία ότι εγώ είχα οικονομικό πρόβλημα. Με είχαν για “λεφτά”. Έτυχε μια στραβή, όπως μπορεί να τύχει σε οποιονδήποτε. Όταν, όμως, έγινε το συμβάν με το δικηγόρο, η εκκρεμότητα ήταν μόνο μια επιταγή των 5.500 ευρώ. Το σπίτι το είχα φτιάξει με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και δεν μπορούσε κανείς να μου το πάρει.
Κατέστρεψαν την οικογένειά μου χωρίς λόγο. Μόνο και μόνο επειδή τόλμησα, εγώ και κανείς άλλος, να κάνω μήνυση για τοκογλυφία στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Μου “έκοψαν” τα πόδια. Τι μου έφταιγε ο συγκεκριμένος άνθρωπος; Την επιταγή δε μου τη σφράγισε ο συχωρεμένος. Δύο μέρες πριν από το περιστατικό τον συνάντησα σε ερημικό τοπίο στα Παραδείσια και μιλήσαμε. Αν ήθελα, δεν μπορούσα να του κάνω κακό εκεί, αλλά πήγα στο γραφείο του;».

«Ο Αλβανός»

Τη δική του ερμηνεία δίνει, επίσης, και στο γιατί ο συγκατηγορούμενός του έμπλεξε αυτόν: «Ο Αλβανός είχε δύο μήνες περιθώριο να σκεφθεί και μετά να πει ότι εγώ το έκανα. Για μένα, κάποιος τον έβαλε από την πρώτη στιγμή. Στα κρατητήρια, στην Καλαμάτα, έλεγε σε ομοεθνείς του ότι η Αστυνομία τού είπε να πει το όνομά μου και έτσι δε θα πήγαινε φυλακή. Ο Αλβανός έλεγε ότι έδωσε στο συχωρεμένο 4.000 ευρώ για να του βγάλει χαρτιά για τη φίλη του. Εκείνο το βράδυ τσακώθηκαν, ο συχωρεμένος, όπως ισχυρίζεται ο Αλβανός, τον έβρισε και του επιτέθηκε, και μετά αυτός τον χτύπησε. Πριν από λίγες ημέρες έφεραν μεταγωγή κρατουμένους από διπλανή πτέρυγα, που ήταν μαζί του, οι οποίοι μου είπαν ότι τους έλεγε πως το δικηγόρο τον καθάρισε με δύο μπουνιές. Δεν ξέρω καν αν όλα αυτά έχουν γίνει γι’ αυτό το λόγο. Έχουν γίνει, πράγματι, για τα χαρτιά όπως λένε, ή είναι κάποιος άλλος από πίσω; Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορώ να βρω μια λύση. Με πειράζει η αδικία, με τρελάνει. Να έχω κάνει τη βλακεία να πω, ναι φταίω, αλλά όχι έτσι».
Ψέματα πιστεύει ότι είπε και ο φίλος του συγκατηγορούμενού του, επίσης Αλβανός, ότι ο Ντούτσι, αν και συναντήθηκαν 2 φορές, του ζήτησε να πάει να σκοτώσει το δικηγόρο: «Είναι δυνατόν να γνωρίζεις έναν άνθρωπο σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί να πίνετε άλλο έναν καφέ και να του λες πάμε να σκοτώσουμε ένα δικηγόρο; Τι είναι αυτά; Είμαστε σοβαροί; Για να κάνεις τέτοια πρόταση σε κάποιον, πρέπει να τον ξέρεις χρόνια, πρέπει να έχεις κάποια σχέση».

«Κυνηγάνε τη γυναίκα μου»

Τα πράγματα τώρα είναι δύσκολα και για την οικογένειά του. Όπως ισχυρίζεται, από την επομένη της δίκης η γυναίκα του απολύθηκε από τη δουλειά της, ενώ έχει 3 παιδιά να μεγαλώσει, ένα αγόρι 17 χρόνων και δίδυμα κοριτσάκια, 5,5 χρόνων: «Η γυναίκα μου έχει μείνει χωρίς δουλειά με 3 παιδιά. Πληρώνει κάθε μήνα 1.400 ευρώ στις τράπεζες. Είμαι 17 μήνες στη φυλακή και δεν έχω αφήσει ούτε ένα μήνα απλήρωτο. Έχω δανειστεί απ’ όλους τους συγγενείς για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που δούλευε η γυναίκα μου, της είπε: “Δεν μπορώ να σε κρατήσω γιατί με πιέζουν. Είναι μικρή η πόλη και εγώ είμαι επαγγελματίας, δεν μπορώ”. Θέλουν τώρα να μου πάρουν το σπίτι, το οποίο είναι σημαντικής αξίας και το έχουμε φτιάξει μόνοι μας, δουλεύοντας μέρα – νύχτα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να με καταστρέψουν. Η οικογένεια του συχωρεμένου μού ζητά τώρα 2 εκατ. ευρώ».
Ακόμα και στο κλείσιμο της πολύωρης συνομιλίας μας, απορεί για το τι τελικά έχει συμβεί και ζητά απαντήσεις: «Οι ίδιοι οι αστυνομικοί μού έλεγαν “κάνε υπομονή, ξέρουμε ότι είσαι αθώος”. Τους έλεγα παρακαλώ και περιμένω να βρεθεί ο δολοφόνος και να δείτε τι έχει να γίνει. Με τύλιξαν, όμως, σε μια κόλα χαρτί. Πήγαινα και έκανα φασαρία στην Αστυνομία, δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνει αυτό. Θέλω να πέσει φως σε αυτή την ιστορία, να πουν την αλήθεια όλοι. Θέλω, επιτέλους, να μάθω τι γίνεται; Τι κρύβουν;».

Από το Θάρρος

Nέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, εκ των οποίων ένα στα τέσσερα είναι χρεωστικά με επιπλέον μέσο φόρο ύψους 1.939 ευρώ.

Πρόκειται για την 7η παρτίδα που περιλαμβάνει 429.923 σημειώματα και από τα αναλυτικά στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτει ότι:

- Τα 108.344 εκκαθαριστικά (το 25,2%) είναι χρεωστικά.

- Τα 113.181 εκκαθαριστικά (το 26,3%) είναι πιστωτικά.

- Τα 208.398 σημειώματα (το 48,5%) είναι μηδενικά.

Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3.579.042 δηλώσεις, από την επεξεργασία των οποίων προκύπτει ότι ο επιπλέον φόρος ανέρχεται συνολικά σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο επιστρεφόμενος φόρος σε 734,6 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι η καθαρή θέση του Δημοσίου μέχρι τώρα 867,4 εκατ. ευρώ.

Το μέσο φορολογητέο εισόδημα ανήλθε σε 17.465 ευρώ, αλλά υπάρχουν τεράστιες διαφοροποιήσεις μεταξύ των χρεωστικών, των πιστωτικών και των μηδενικών εκκαθαριστικών.

Ειδικότερα, το μέσο εισόδημα όσων έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα ανέρχεται σε 29.658 ευρώ, το μέσο εισόδημα όσων έλαβαν επιστροφή φόρου ανήλθε σε 23.086 ευρώ και το μέσο εισόδημα όσων έλαβαν μηδενικό εκκαθαριστικό ανήλθε σε 7.673 ευρώ.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από τα 3.579.042 εκκαθαριστικά σημειώματα τα 2.762.939 δηλαδή ποσοστό 77,20% επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας.

Από Ναυτεμπορική

Στην αντεπίθεση η ΚΕΔΚΕ για τα χρέη των δήμων

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκα χρέη των δήμων, επιχειρεί να δώσει η ΚΕΔΚΕ σημειώνοντας πως ο συνολικός δανεισμός των δήμων και κοινοτήτων δεν ξεπερνάει τα €1,7 δισ., ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ εξυπηρετείται κανονικά και ότι το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων είναι περιορισμένο.

Παράλληλα η ΚΕΔΚΕ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

- Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το μικρότερο, μετά τη Μάλτα, δανειακό βάρος σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με το ΑΕΠ. Είναι προφανές ότι ο δείκτης της δανειακής επιβάρυνσης των ΟΤΑ μειώνεται, εάν συγκριθεί με το συνολικό δημοσιονομικό χρέος της χώρας.

- Οι δανειακές υποχρεώσεις των 1.034 σημερινών ΟΤΑ αντιστοιχούν στο 15% περίπου των δανειακών υποχρεώσεων μίας και μόνο ΔΕΚΟ, του ΟΣΕ

Ένα νέο στοιχείο που προστέθηκε, σχετικά πρόσφατα, στη σχετική φιλολογία είναι οι οφειλές των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ προς τρίτους, συμπληρώνει η ΚΕΔΚΕ και συνεχίζει:

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει τις σημερινές οφειλές των δήμων προς τρίτους σε λιγότερο από 1 δις €. Θα πρέπει να τονιστεί ότι:

- Βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οικονομική υποχρέωση ενός Δήμου προς τρίτους δεν σημαίνει αναγκαστικά ανεξόφλητη υποχρέωση ή αδυναμία εξυπηρέτησης της. Το ποσοστό των ανεξόφλητων, στο σύνολο των υποχρεώσεων των ΟΤΑ είναι πολύ περιορισμένο.

- Το σύνολο των υποχρεώσεων αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των συνολικών εσόδων των ΟΤΑ. Ποσοστό ικανοποιητικό, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

- Το σύνολο των (ανεξόφλητων και μη) υποχρεώσεων των 1.034 ΟΤΑ της χώρας αντιπροσωπεύει περίπου το ετήσιο έλλειμμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

«Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν ότι η Ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, όπως ορισμένες ΔΕΚΟ», επισημαίνει η ΚΕΔΚΕ και προσθέτει ότι οι δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 3% του συνόλου της ΤΑ και οι περισσότεροι από αυτούς, με τις προβλέψεις του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" για την εξυγίανσή τους, θα μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική τους κατάσταση.

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: «Οχι» στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου

Εμμένει στη σκληρή της στάση η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με το γ.γ. της Ομοσπονδίας Κώστα Κατσαρό να προειδοποιεί εκ νέου για απεργίες διαρκείας, σε περίπτωση πώλησης μέρους της Επιχείρησης, κάτω από τις πιέσεις της τρόικας.

«Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος. Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος», τόνισε ο κ. Κατσαρός.

Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και «να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικας».

Ο γ.γ. της ΓΕΝΟΠ είπε ακόμα ότι «το .........

μνημόνιο προτείνει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, με τον νόμο 27/73 του 1999 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., η αγορά είναι ήδη ανοιχτή και έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από ιδιώτες, σε θερμικές και σε υδροηλεκτρικές μονάδες».

«Η ΔΕΗ ουδέποτε εμπόδισε και δεν θα εμποδίσει τις επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Κατσαρός και συνέχισε: «Αντίθετα παροτρύνει τους ιδιώτες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να γίνει η αγορά ανταγωνιστική και να μειωθούν οι τιμές των κιλοβατώρων, προς όφελος του καταναλωτή και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια επενδύσεων, όπως στη Δράμα ή την Ελασσόνα».

«Αυτό που πάει να γίνει, με βάση τις δήθεν επιταγές του μνημονίου, είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, δηλαδή, το να αγοράσουν ιδιώτες τις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς να επενδύσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε: «Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο διπλάσιο».

Καταλήγοντας, ο κ. Κατσαρός είπε: «Εμείς, ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας είναι ομόφωνος και δεν είναι ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΠΑΣΚΕ».

Οχι στην πώληση της ΔΕΗ και από τον Νικήτα Κακλαμάνη

Στήριξη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που αντιδρούν σε ενδεχόμενη πώληση μέρους της Επιχείρησης στο πλαίσιο ανοίγματος της αγοράς ενέργειας παρέχει ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης.

«Τόσο σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ όσο και σαν Δήμαρχος της Αθήνας στηρίζω τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, οι οποίοι παρά τις κάποιες φραστικές υπερβολές που κυρίως αδικούν τους ίδιους, ορθά αναδεικνύουν το πρόβλημα από τώρα, παρά να τρέχουν πίσω από τελεσίδικες αποφάσεις της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει ακόμα ότι «η σταδιακή και ελεγχόμενη απελευθέρωση ενέργειας που πρέπει να γίνει, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας».

«Οι δήμοι της Ελλάδος ως ένας από τους μεγαλύτερους ''πελάτες'' της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα έχουν κάθε λόγο, και θα το κάνουν, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις», καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης.

Από Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.