ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Πλήγμα στην πληροφόρηση των πολιτών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

ΑΠΟ τον κ. Φώτη Παναγιωτακόπουλο, εκδότη της αδέσμευτης διμηνιαίας εφημερίδας "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ", που κυκλοφορεί στους Γαργαλιάνους λάβαμε επιστολή-καταγγελία που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής όχι μόνο από τους αναγνώστες αλλά και τις αρχές που συνδέονται με την προάσπιση και το σεβασμό του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης, όταν αυτά παραβιάζονται βάναυσα από την όποια μορφής εξουσία.
Ιδού: ...............


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητέ κύριε Τσαμούλη,
Ονομάζομαι Φώτης Παναγιωτακόπουλος και είμαι ο ιδιοκτήτης και εκδότης του διμηνιαίου περιοδικού "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" με έδρα τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Επειδή η κριτική μου στους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες είναι αδιαπραγμάτευτη και σκληρή προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα. Μου απαγορεύουν να μαγνητοφωνώ τις δημόσιες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Γαργαλιάνων. Μετά από αίτηση μου, μου δίνουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων σε έντυπη μορφή σε 20-30 ημέρες μετά την συνεδρίαση και δεν μου δίνουν αντίγραφο CD της συνεδρίασης.

Στις 26-7-10 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μου απαγόρευσαν την φωτογράφηση και την μαγνητοφώνηση των δημοσίων συνεδριάσεων, επειδή «δεν έχω ταυτότητα δημοσιογράφου».
Η "ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" έχει βεβαίωση Περιοδικής Έκδοσης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας με κωδικό 8566, όπου βεβαιώνεται ότι είμαι ο Ιδιοκτήτης και ο Εκδότης.
Σας στέλνω ένα αντίγραφο του περιοδικού μας. Θέλουν με κάθε τρόπο να δουλεύουν στην αδιαφάνεια...
Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. της 19ης Ιουλίου 2010 επειδή μαγνητοφωνούσα την δημόσια συνεδρίαση (με το κινητό μου) δέχτηκα λεκτική αλλά και σωματική επίθεση από 5 μέλη του Δ.Σ. που κατέβηκαν από τα έδρανά τους για να με βγάλουν έξω από την αίθουσα...
Ένας μάλιστα με τράβαγε από τον λαιμό... Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος πολίτης εκτός από εμένα στην αίθουσα. Μόνο το μαγνητόφωνο...

Η πλατεία φυσικά ήταν γεμάτη από κόσμο που έπινε τα ουζάκια του μόλις 50 μέτρα παραπέρα. Δεν τους ενδιέφερε η συνεδρίαση και ας είχαν παραιτηθεί 9 από τα 17 μέλη του Δ.Σ. ( λόγω Καλλικράτη). Ο δήμαρχος αν και είχε δώσει το λόγο του δημόσια (στην πλατεία) αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα παραιτηθεί δεν το έκανε...
Επέστρεψα στην Πατρίδα πριν μερικά χρόνια, μετά από 32 χρόνια στην ξενιτιά, και βρήκα τον τόπο μου χειρότερα από ότι τον άφησα το 1969... Με το έντυπό μου αυτό θέλω να βοηθήσω στην αφύπνιση των συμπολιτών μου που βλέπουν τον τόπο μας να απαξιώνεται από συγκεκριμένες πράξεις της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 30 χρόνια, χωρίς να αντιστέκονται... χωρίς να διαμαρτύρονται, εκτός από τους παλικαρισμούς στα καφενεία μόνο.

Δυστυχώς οι κλίκες με πολεμούν αφάνταστα και με απειλούν.
Σας παρακαλώ μπορείτε να μου προτείνετε που να απευθυνθώ για βοήθεια;
Σας ευχαριστώ

Με τιμή
Φώτης Παναγιωτακόπουλος
εκδότης "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


ΣΧΟΛΙΟ «Φωνής»:

Για την ελευθερία έκφρασης και τη διαφάνεια των δημοσίων πραγμάτων έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες και στην Ελλάδα πλέον αποτελεί δικαίωμα και όχι παραχώρηση της όποιας εξουσίας. Αυτά που αναφέρει στην επιστολή του ο πολίτης Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτακόπουλος, αλλά και όσα διάβασα σε χθεσινή επιστολή του στην «Ελευθερία», αν μη τι άλλο αποτελούν εξόφθαλμη εκτροπή των τοπικών αξιωματούχων και παρακώλυση της ενημέρωσης.

Μάλιστα από τη στιγμή που ο κ. Παναγιωτακόπουλος εκδίδει τοπικό έντυπο (ανεξάρτητα από την περιοδικότητά του) οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να διευκολύνουν το έργο του και όχι να τον παρεμποδίζουν προφασιζόμενοι ότι δεν είναι δημοσιογράφος.
Με την απλή λογική δεν μπορούν να ερμηνευτούν όσα καταγγέλλει επωνύμως, ως εκ τούτου κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Κάτι φοβούνται ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του γι’ αυτό και η συμπεριφορά τους είναι ασυνήθιστη. Αλλά τι μπορεί να φοβούνται οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, από τη μαγνητοφώνηση μιας δημόσιας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα εις γνώση τους;

Αν δεχθούμε την καταγγελία ότι «θέλουν με κάθε τρόπο να δουλεύουν στην αδιαφάνεια...», συνδυάζοντάς την με όσα καταγγελτικά γράφονται στο τελευταίο τεύχος της έκδοσης «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και για την απρεπή και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του κ. Παναγιωτακόπουλου, αλλά και για την προσπάθεια του δημάρχου και συνεργατών του να εμποδίσουν τη δημοσιότητα για τα τεκταινόμενα στον πολύπαθο Δήμο των Γαργαλιάνων.

Όμως η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα στην πληροφόρηση και την πρόσβαση του Τύπου στα δημόσια δεν είναι μεγέθη υπό διαπραγμάτευση και η στάση του δημάρχου με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου να προβαίνουν σε απαγορεύσεις για παρεμπόδιση της πληροφόρησης των πολιτών, είναι αντιδημοκρατικές, παράνομες και ανελεύθερες και θα πρέπει να ανακληθούν άμεσα.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Μωρό έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμάτα

Από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμάτα έπεσε την Παρασκευή ένα μωρό 17 μηνών, το οποίο διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, την ώρα που εκείνη άνοιγε την πόρτα του διαμερίσματος. Το μωρό έπεσε εσωτερικά στο κενό του κλιμακοστασίου

Το μωρό διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το χέρι του και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι γι' αυτό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου την νύχτα υποβλήθηκε σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση με επιτυχία και σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση η κατάστασή του είναι σταθερή.

Η αστυνομία που ενημερώθηκε για........

το ατύχημα το βράδυ της Παρασκευής διέταξε την διενέργεια προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας στην οποία θα εξεταστούν τα αίτια και οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Ληστεία με πυροβολισμούς σε μπάρ στην Αποβάθρα Κυπαρισσίας

ΕΝΟΠΛΗ ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 04.45 σε παραλιακό μπαράκι της Αποβάθρας Κυπαρισσίας με όμηρο για αρκετά λεπτά υπάλληλο του καταστήματος που εκελινη την ώρα κόντευε να κλείσει.

Tο περιστατικό σημειώθηκε στο SUNSET δίπλα απο το Κάμπινγκ σε καφέ μπαρ ιδιοκτησίας 40χρονου Χρήστου Μπαζούκα ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
Πιο αναλυτικά 3 δράστες φορώντας .........

κουκούλες μπήκαν στο καφέ μπαρ όπου ο πρώτος έφερε κοντόκανη καραμπίνα, ο δεύτερος όπλο τύπου Καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι ενώ ένας εκ των δραστών φορούσε στρατιωτικά ρούχα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Απαίτησαν να τους παραδοθούν οι εισπράξεις που ανέρχονταν στα 2.200 ευρώ και μάλιστα έπεσαν 2 πυροβολισμοί. Ο ένας εντός του μπαρ και ο δεύτερος έξω από αυτό για εκφοβισμό. Οι δράστες αφαίρεσαν 1 κινητό από την γυναίκα του ιδιοκτήτη καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο μπαρ 3 γυναίκες.

Αμέσως οι δράστες αφαίρεσαν το κλειδιά από το όχημα του υπαλλήλου τον οποίο κράτησαν όμηρο και με το κλεμμένο όχημα τον οδήγησαν στη περιοχή του Καλού νερού όπου τον άφησαν για να φύγουν μετά προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι συντονισμένες σε όλο το Νομό καθώς ο ένας εκ των δραστών είναι Ελληνας και οι άλλοι δύο αλλοδαποί Αλβανοί υπήκοοι. Μάλιστα συνεχίζεται η προανάκριση για το συμβάν και η Αστυνομία φαίνεται ότι γνωρίζει την ταυτότητα τουλάχιστον 2 εκ των δραστών οπότε η εξιχνίαση θεωρείται θέμα ωρών.

Ο ιδιοκτήτης μας δήλωσε ότι ήταν ψύχραιμος παρά το σοκ που υπέστησαν οι 3 θαμώνες του μπαρ ενώ όπως εξήγησε τέτοιο συμβάν στα χρόνια που είναι επαγγελματίας δεν είχε συναντήσει.

Από το Ράδιο 936

Άλλες δυο μεταγραφές για την Νίκη Πλάτης

Ακόμα δύο παίκτες προστέθηκαν στο υπό διαμόρφωση ρόστερ της Νίκης Πλάτης

Και οι δυο αυτές μεταγραφές είναι του επιθετικού Γρηγόρη Σταματόπουλου 23 ετών και του Σικαλιά Κωνσταντίνου 18 ετών.
Και οι δυο προέρχονται από την Εράνη.

Τις επόμενες ημέρες θα ........

ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας ενω η έναρξη της προετοιμασίας θα ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου.


Από το Νίκη Πλάτης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΣΤΙΣ 30 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΤΟΥΛΗ – ΔΡΑΚΟΥ!

Τι προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι

Τεράστια διαφορά κοντά στις 30 μονάδες ανάμεσα στον ανεξάρτητο υποψήφιο (προς το παρών στηρίζεται επίσημα μόνο από το ΛΑΟΣ*) Πέτρο Τατούλη και το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο που αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτυπώνεται σε παμπελοποννησιακή δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το τηλεοπτικό κανάλι Super TV της Κορινθίας που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιουλίου).

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στο ........

τρίπολο: Π. Τατούλης, Δ. Δράκος και Νίκος Γόντικας (ΚΚΕ) ο κ. Τατούλης λαμβάνει 46,5% έναντι 17 του νομάρχη Μεσσηνίας και 1,5% του υποψήφιου του ΚΚΕ

Ανάλογη είναι και η εικόνα ανάμεσα όταν στη θέση του κ. Δράκου μπαίνει ο νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς (σ.σ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δράκου). Συγκεκριμένα, ο Π. Τατούλης λαμβάνει 48%, ο Ν. Ταγαράς 18 και ο Ν. Γόντικας 1,5%.

"Σκληρός πυρήνας"

Μεγάλη είναι και η διαφορά αναφορικά με τον «σκληρό πυρήνα» των ψηφοφόρων των τριών υποψηφίων, καθώς ο κ. Τατούλης εμφανίζεται να έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον Δ. Δράκο.
Συγκεκριμένα, ο Π. Τατούλης εμφανίζει «σκληρό πυρήνα» στο 20%, ο Δ. Δράκος 13%, ο Νίκος Ταγαράς 12% και ο Νίκος Γόντικας 1,5%.

Από το aftodioikisi.gr

Το δικό μας σχόλιο
Όπως διαπιστώνουμε μέχρι στιγμής η δημοσκόπηση που κάνει το Φιλιατρά News πέφτει απόλυτα μέσα σε αυτό που δηλώνουν οι πολίτες.
Συνεχίστε να ψηφίζετε αυτό που πιστεύετε.


Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Ψηφοφορία στο Φιλιατρά News. Δράκος ή Τατούλης για περιφερειάρχης Πελοποννήσου;

Ανοικτή ψηφοφορία υπάρχει από το μεσημέρι στο Φιλιατρά News σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές.
Στην κρίση σας θέσαμε δυο πρόσωπα που όλοι μας τα ξέρουμε
τον Νυν νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο και υποψήφιο περιφερειάρχη και τον πρώην υπουργό και νυν υποψήφιο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Παρακαλούνται να ψηφίσουν αυτοί που θα ψηφίσουν για περιφερειάρχη Πελοποννήσου (όσοι επιθυμούν).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
Η παρούσα ψηφοφορία δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει την γνώμη των επισκεπτών του Φιλιατρά News.
Ευχαριστούμε τον πρώην διαχειριστή για την βοήθεια που μας έδωσε τόσο για την ψηφοφορία όσο και για το γραφικό.Παράταση εως 30 Αυγούστου για 2ετή αναστολή αιτήσεων πυρόπληκτων δανείων

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010 οι αιτήσεις για διετή αναστολή στην καταβολή των δόσεων δανείων που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον Ν. 3867 (ΦΕΚ 128 – 3/8/2010)-Άρθρο 21, παράγραφος 5, που τροποποιεί το άρθρο 2 του ν.3816/2010 (ΦΕΚ 6 Α’), οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι και λειτουργούν στους πυρόπληκτους, κατά τις πυρκαγιές του 2007, νομούς και στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια δυνάμει των αποφάσεων αρ. 36579/Β.1666/27.8.2007 και αρ. 2/54310/0025/13-9-2007 του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, δικαιούνται να ζητήσουν έως τις 30.8.2010 αναστολή επί διετία και αναδρομικά από 1.1.2010 της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα του εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση. Υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι οι δανειολήπτες.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε μάλιστα την σχετική διευκρινιστική Εγκύκλιο Αρ. 2/52677/0025-4/8/2010 προκειμένου να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της παραπάνω διάταξης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

• Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 15.4.2010 και μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 3867/2010 λογίζονται ως εγκύρως υποβληθείσες.
• Μετά τη γενόμενη αναστολή, η αποπληρωμή των συναφθέντων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δανείων θα γίνει ως ακολούθως:
ι) Για τα δάνεια ρύθμισης οφειλών, η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30.6.2012 και η τελευταία την 31.12.2019.
ιι) Για τα δάνεια χορήγησης νέων κεφαλαίων κίνησης, η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30.6.2012 και η τελευταία την 31.12.2014.
• Η αποπληρωμή των τόκων του χρονικού διαστήματος της διετούς αναστολής θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 36579/Β. 1666/27.8.2007 (ΦΕΚ Β’1740/30.8.2007) υπουργική απόφαση, όπως ισχύει. Η καταβολή του μη επιδοτούμενου μέρους των τόκων βαρύνει αποκλειστικά τους δανειολήπτες.

Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής, η αποπληρωμή των δανείων θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 2/54310/0025/13.9.2007 υπουργική απόφαση, όπως ισχύει, χωρίς διετή αναστολή της αποπληρωμής των δόσεων.

Για το χρονικό διάστημα της διετούς επιμήκυνσης της συνολικής διάρκειας των δανείων, υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι αποκλειστικά οι δανειολήπτες.

ΕΒΓΑ: Προληπτική απόσυρση προϊόντος

Σε απόσυρση του προϊόντος: ΓΡΑΝΙΤΑ CHILL OUT PUSH Φράουλα με ημερομηνίες ανάλωσης 04/2011 και 04/2012 προχώρησε προληπτικά η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η απόσυρση οφείλεται στο γεγονός ότι στις συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος, ανιχνεύτηκαν ίχνη γάλακτος ενώ δεν αναγράφεται επί της συσκευασίας η πιθανότητα ύπαρξής τους, με ενδεχόμενο να προκληθεί αλλεργική αντίδραση σε καταναλωτές που έχουν αλλεργία στο γάλα.

Η εταιρεία παρακαλεί τους καταναλωτές ......

που έχουν αλλεργία στο γάλα να μην καταναλώσουν το προϊόν των συγκεκριμένων παρτίδων.

Ολυμπιακός: Τέλος ο Λίνεν, μεγάλο πρόστιμο σε Ντιόγκο

Παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό Ο Έβαλντ Λίνεν μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον μεγαλομέτοχο των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Μαρινάκη. Εν τω μεταξύ στον Ντιόγκο επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του συλλόγου.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για παραπάνω από μια ώρα με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ μετά τον αποκλεισμό του συλλόγου από τη συνέχεια του Europa League χθες από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τελικά, κοινή συναινέσει αποφασίσθηκε η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Προσωρινός τεχνικός της ομάδας του ........

Πειραιά αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

«Το συμβόλαιο του κ. Λίνεν λύθηκε κοινή συναινέσει. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον», δήλωσε εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Δ’ αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Μώραλης.

Από την πλευρά του ο πρώην πλέον Γερμανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε: «Η κατάσταση για το κλαμπ ήταν πολύ δύσκολη μετά τον αποκλεισμό. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Γι’ αυτό αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να λύσουμε τη συνεργασία μας. Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, που δεν ήταν έτοιμη για το Europa League. Είχαν πολύ μεγάλη πίεση πάνω μου ως προπονητής. Για μένα ήταν μια σύντομη, αλλά πολύ ωραία εμπειρία, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και με πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Του εύχομαι καλύτερη τύχη στο μέλλον».

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του συλλόγου θα επιβληθεί στον Ντιόγκο, όπως ενημέρωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Βραζιλιάνο στη μεταξύ τους συνάντηση. Ακόμα τον προειδοποίησε, πως αν δεν βελτιωθεί και δεν επαναλάβει τη συμπεριφορά του στο ματς με τη Μακάμπι (αποβλήθηκε για εκτός φάσης χτύπημα), θα αποτελέσει και αυτός παρελθόν για τον σύλλογο.

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ για το 2011

Σε εφαρμογή τίθεται από το ΥΠΕΚΑ για το 2011 το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ που αφορά τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:

• Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου

• Μακροχρόνια Άνεργους

• Γονείς με τρία παιδιά

• Άτομα με αναπηρία

Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν α) κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.

Κατεβάστε ολόκληρη την απόφαση της υπουργού.

Δεύτερο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου

Με κάθε μέσο εγκαταλείπει τα αστικά κέντρα το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου που ξεκινά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Το τριήμερο αυτό αναμένεται αυξημένη κίνηση στα λιμάνια, καθώς τα νησιά αποτελούν αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το .........

προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατούσε για την εξασφάλιση των καυσίμων, η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρσι.

Αρκετοί είναι και οι εκδρομείς που θα επιλέξουν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και στα παραθεριστικά κέντρα.

Ο καιρός του τριημέρου

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η ζέστη θα είναι πιο αισθητή λόγω των υψηλών τιμών της σχετικής υγρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 34. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 4 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με την ορατότητα περιορισμένη κατά τόπους. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση.

Την Κυριακή η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Τέλος στις κοπάνες βάζει το υπουργείο παιδείας

Μειώνεται κατά πολύ το όριο απουσιών για τους μαθητές λυκείου και μόνο με σοβαρή τεκμηρίωση θα δικαιολογούνται οι απουσίες τους, δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός επισήμανε, από την πρωινή εκπομπή του Μega, πως είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, έχοντας δεδομένο το όριο των 150 απουσιών, να απουσιάζουν από τις τάξεις προκειμένου να διαβάσουν στο σπίτι και μετά να προσκομίζουν ψεύτικες βεβαιώσεις.
«Πηγαίνει ο γονιός το πλαστό .........

πιστοποιητικό που έχει δώσει ο γιατρός και ο εκπαιδευτικός το δέχεται. Αυτό σημαίνει πως στα 18 τους τα παιδιά ξέρουν ότι μπορούν να πάρουν πλαστά χαρτιά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι αδιανόητο. Θα κατέβει πολύ το όριο των απουσιών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών. Ετσι, πρέπει ο μαθητής να μπορεί, όπως διευκρίνισε, να αφήνει την τσάντα στο σχολείο και να κάνει με τον δάσκαλο αυτά που παλαιότερα έκανε στο σπίτι ή στο φροντιστήριο. Συγκεκριμένα για το λύκειο, τα εξεταζόμενα για τις Πανελλαδικές μαθήματα θα μειωθούν σε τέσσερα, ενώ οι αλλαγές θα αφορούν τα παιδιά που φέτος θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη του λυκείου.

«Πάμε στην αλλαγή του λυκείου, με τέσσερα μαθήματα, με εργασίες, όχι απλώς με εξετάσεις, με συνολικές δραστηριότητες των παιδιών, με μαθήματα επιλογής. Το παιδί θα μπαίνει σε σχολή και όχι σε τμήμα και θα μπορεί να κινηθεί και να κάνει κι άλλες επιλογές». Μάλιστα, η υπουργός σημείωσε πως η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο δεν θα εξαρτάται μόνο από τις εξετάσεις αλλά και από τον συνολικό βαθμό, ενώ το πανεπιστήμιο είναι αυτό που θα ορίζει ποια μαθήματα θέλει η εκάστοτε σχολή και ποιο συντελεστή θα βάλει σε κάθε μάθημα.

Ψηφιακό σχολείο

Τόνισε επίσης πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί και η λειτουργία του ψηφιακού σχολείου, καθώς στόχος είναι να δει η κοινωνία πως κάτι αλλάζει στο ελληνικό σχολείο, να διαπιστώσουν οι γονείς πως τα παιδιά τους μπαίνουν σε νέα εποχή. «Υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι τα σχολεία μας είναι χάλια, είναι χάλια τα οικήματα. Δεν θα περιμένουμε να κάνουμε τη σχολική στέγη τέλεια στην Ελλάδα και μετά να φέρουμε το ψηφιακό σχολείο», δήλωσε η υπουργός.

Στοχευμένες θα είναι οι προσλήψεις των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων καθηγητών, που θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο. Αυτό ανακοίνωσε χθες η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα, διευκρινίστηκε πως έως τις 27 Αυγούστου θα ανακοινωθούν και οι βάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στοχευμένες προσλήψεις

Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που υπάρχουν για κάθε ειδικότητα. Εδωσε μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα νησιού που είχε έξι υπεράριθμους εκπαιδευτικούς Γαλλικής Φιλολογίας. «Μέχρι τώρα ο ωρομίσθιος είχε μειωμένα δικαιώματα, δεν είχε τα ίδια δικαιώματα με τους αναπληρωτές. Φέτος θα έχει κανονικά όλα τα δικαιώματα, γιατί πραγματικά ήταν πάρα πολύ άδικο να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων», δήλωσε.

Παράλληλα, η Υπουργός επεσήμανε σχετικά με τα κενά στα σχολεία αλλά και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πως στόχος είναι να αρχίσει η σχολική χρονιά με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στην τάξη. «Εχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση περισσότερων από 4.500 εκπαιδευτικών από τα γραφεία στα σχολεία. Το να γυρίσει ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν είναι και ανθρώπινο, καθώς καθένας ρύθμισε τη ζωή του ανάλογα με το πώς βόλευε και πώς μπορούσε εκείνο το διάστημα». Ενδεικτικό είναι πως από φέτος στο υπουργείο Παιδείας θα εργάζονται 400 λιγότεροι εκπαιδευτικοί από όσοι πέρυσι.

Και αλήθεια λέει η Ελευθερία !

Είναι επιεικώς απαράδεκτη η χρησιμοποίηση του μηχανισμού του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας Μεσσηνίας, στην προεκλογική εκστρατεία του Δημ. Δράκου. Ο οποίος οφείλει να αντιληφθεί ότι πέραν της πολιτικής διάστασης την οποία έχει η υπόθεση, είναι αδιανόητο να κάνει προεκλογική εκστρατεία με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που πληρώνει το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις της Νομαρχίας.

Ας βάλει το χέρι στη δική του τσέπη να ανοίξει εκλογικό κέντρο, ας προσλάβει με δικά του χρήματα προσωπικό και ας κάνει ό,τι θέλει από εκεί και ύστερα.
Για του λόγου το αληθές, στη φωτογραφία το .........

ηλεκτρονικό μήνυμα με όλα τα στοιχεία του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας, το οποίο εστάλη σε δεκάδες εφημερίδες, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και μπλογκ της Πελοποννήσου.


Πως να διαφωνήσουμε εμείς με αυτό που έγραψε η Ελευθερία;

Ολυμπιακός: Τελειώνει ο Λίνεν, εκτός ομάδας ο Ντιόγκο

Παρελθόν πρέπει να θεωρείται από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Έβαλντ Λίνεν μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρολεύκων» από τη συνέχεια του Europa League.

Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, ζήτησε ο Γερμανός προπονητής και ο Ντιόγκο -που αποβλήθηκε με χτύπημα εκτός φάσης στις καθυστερήσεις του αγώνα- να μη γυρίσουν με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και του άλλαξαν γνώμη, λόγω των νομικών συνεπειών που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

Φαβορί τώρα για τη θέση του προπονητή των ...........

«ερυθρολεύκων» φαντάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αποτελούσε διακαή πόθο του σημερινού ισχυρού άνδρα του συλλόγου.

Λίνεν: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Την ευθύνη του αποκλεισμού ανέλαβε ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος πάντως υπεραμύνθηκε των επιλογών του για το βασικό σχήμα

«Είμαστε απογοητευμένοι που ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στην Ευρώπη. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον αποκλεισμό, αφού είναι μεγάλο πρόβλημα να μην παίζει ο Ολυμπιακός από τον Αύγουστο στην Ευρώπη» τόνισε ο Λίνεν.

Μεσσηνακές Εφημερίδες της 6ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Μακάμπι - Ολυμπιακός Live στον ΣΚΑΪ

Από τον ΣΚΑΪ μεταδίδεται ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στην Μακάμπι και τον Ολυμπιακό.

Συντονιστείτε στον ΣΚΑΪ και δείοτε τον αγώναΚαταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Στις 9 Αυγούστου θα ξεκινήσει η καταβολή των οικογενειακών - πολυτεκνικών επιδομάτων του Δ’ Διμήνου 2010, σε 434.140 οικογένειες ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 131.246.707,19 ευρώ ενώ υπενθυμίζεται ότι για τα επιδόματα αυτά δεν παρακρατείται φόρος από 1ης Ιανουαρίου 2007.

Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως ...........

πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα και την τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό των 102,85 ευρώ.

«Παροχή Υπηρεσιών σε νοσηλευόμενους ασθενείς από Αποκλειστικές Αδελφές Νοσοκόμες»

Θέμα με τις παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες έχει προκύψει με το νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο Συλλόγος των αποκλειστικών Νοσοκόμων Νομού Μεσσηνίας, κατόπιν παραπόνων που εξέφρασαν για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων, έκανα τον Διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας κο Μπέζο να εξετάσει το ζήτημα και σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις να εκδώσει την παρακάτω απόφαση:

Κατόπιν παραπόνων του Συλλόγου των αποκλειστικών Νοσοκόμων Νομού Μεσσηνίας, σχετικά με παράνομη απασχόληση προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες Αποκλειστικής Αδελφής Νοσοκόμας σε νοσηλευόμενους ασθενείς του Ιδρύματος μας κ.λ.π., σας θέτουμε υπόψη:

1. Το υπ’ αρι0μ.Υ7β/Γ.Π.140069/9-01-2006 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο έχει ως κατωτέρω:

«Με αφορμή το αριθμ. Α21/404/64/7-12-05 έγγραφο του ΙΚΑ και κατόπιν επανειλημμένων διαμαρτυριών αποκλειστικών νοσοκόμων που εργάζονται νόμιμα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας σχετικά με παράνομη απασχόληση προσώπων που παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς που χρήζουν βοήθειας χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις σας εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα:

Η νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς εντός των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων παρέχεται μόνο από το νοσηλευτικό προσωπικό. Στις περιπτώσεις όμως ασθενών που λόγω της κατάστασης τους (π.χ. ορθοπεδικά περιστατικά, πολυτραυματίες χειρουργικά περιστατικά, κ.λ.π.) το συγγενικό τους περιβάλλον παρέχει επιπλέον στήριξη με αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες, αυτές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με άδεια εργασίας και να συμπεριλαμβάνονται στον ονομαστικό πίνακα που είναι καταρτισμένος σε κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα σύμφωνα με τις διατάξεις παρ. 6 της αριθμ. 11120/1999 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός αποδοχών αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων όλης της χώρας» (ΦΕΚ Β/461/99) μέχρι εκδόσεως των όρων και προϋποθέσεων καθώς και των προσόντων που πρέπει να διαθέτουν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 18 του Ν. 2519/97.

Κάθε άλλο άτομο που δεν πληροί τις αναφερόμενες προϋποθέσεις δεν νομιμοποιείται να παρέχει νοσηλευτικές φροντίδες σε ασθενείς.

Εργοδότης δε των προαναφερομένων είναι ο ίδιος ο ασθενής.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε να δοθούν αυστηρές οδηγίες στις Διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, για απαγόρευση εισόδου σε άτομα που δεν έχουν τη σχετική άδεια παραμονής στο νοσοκομείο η οποία χορηγείται από το Δ/ντή της Διοίκησης του Νοσοκομείου σύμφωνα με το αριθμ. Υ7β/Γ.Π.58458/30-9-2003 έγγραφο μας.»

2. Το υπ’ αριθμ.Υ7β/Γ.1Ι.οικ.168528/12-12-2008 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο έχει ως κατωτέρω:

«Όπως σας είναι γνωστό στους χώρους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων δίπλα σε ασθενείς, παραμένουν άτομα, που τους παρέχουν νοσηλευτικές φροντίδες, τα οποία δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση με το νοσοκομείο ή καμία σχέση με το συγγενικό περιβάλλον των νοσηλευομένων, στα οποία δεν έχει δοθεί σχετική άδεια παραμονής από τον αρμόδιο Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου. Λόγω του γεγονότος αυτού είχαμε απευθύνει τις αριθμ. Υ7β/Γ.Π. 140069/9-1-2006 και Υ7β/Γ.Π. 121927/28-9/2007 εγκυκλίους προς τους Προέδρους των Υ.ΠΕ. και προς τους Διοικητές όλων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Διαπιστώνουμε όμως τη μη πιστή εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου με αποτέλεσμα ο αριθμός των ατόμων αυτών να αυξάνεται, αντί να ελαττώνεται.

Επανερχόμενοι επί του θέματος αυτού σας γνωρίζουμε ότι η νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς εντός των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων παρέχεται αποκλειστικά από το οικείο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε περιπτώσεις ασθενών όμως που λόγω της κατάστασης τους αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, όπως χειρουργικά και ορθοπεδικά περιστατικά, πολυτραυματίες κ.α. είναι δυνατό να παρέχεται επιπλέον στήριξη με αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες.

Οι αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες έχουν εργοδότη τον ασθενή και πρέπει να είναι εφοδιασμένες με άδεια εργασίας και να συμπεριλαμβάνονται στον ονομαστικό πίνακα που είναι αναρτημένος σε κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 της αριθμ. 11120/1999 «Καθορισμός αποδοχών αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων όλης της χώρας» (ΦΕΚ 461/Β /99) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Τα ανωτέρω θα ισχύουν μέχρι έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις καθώς και τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 18 του Ν. 2519/97.

Κάθε άλλο άτομο που δεν πληροί τις αναφερόμενες στις σχετικές διατάξεις προϋποθέσεις, δεν νομιμοποιείται να παρέχει νοσηλευτικές φροντίδες σε ασθενείς, διότι εκτός των άλλων είναι δυνατό να είναι φορέας μεταδοτικών νοσημάτων και να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ασθενείς, συγγενείς των και στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε να δοθούν αυστηρές οδηγίες από τις Διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων στους αρμόδιους υπαλλήλους, για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων και την απαγόρευση εισόδου σε άτομα που δεν είναι εφοδιασμένα με τη σχετική άδεια παραμονής στα Νοσοκομεία.»

Κατόπιν των ανωτέρω, προκύπτει ότι η νοσηλευτική φροντίδα εντός του Νοσοκομείου παρέχεται αποκλειστικά από το οικείο Νοσηλευτικό Προσωπικό και σε ειδικές περιπτώσεις είναι δυνατό να παρέχεται επιπλέον στήριξη μόνο από Αποκλειστικές Αδελφές Νοσοκόμες, οι οποίες έχουν εργοδότη τον ασθενή και πρέπει να είναι εφοδιασμένες με άδεια εργασίας και να συμπεριλαμβάνονται στον Ονομαστικό Πίνακα του Νοσοκομείου μας.

Μέχρι τις 27 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στις 26-27 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Φέτος τα στοιχεία δείχνουν μικρή άνοδο στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός αριστούχων δεν θα επιτρέψει σημαντική υποχώρηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές, ενώ καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξει και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

Φέτος καταγράφηκε ο δεύτερος .............

μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων (10.571) την τελευταία δεκαετία.

Έκπληξη αποτελεί, όμως, ο αυξημένος -σε σχέση με πέρυσι- αριθμός υποψηφίων που συγκέντρωσαν από 15.000 ώς 18.000 μόρια, γεγονός που οδηγεί σε άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας.

Πολύ μεγάλος (30.800 σε σύνολο 89.807 εξετασθέντων), ωστόσο, είναι και ο αριθμός των υποψηφίων που δεν έπιασαν τη «βάση», δηλαδή η βαθμολογία τους δεν φτάνει τα 10.000 μόρια.

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μία θέση στις περιζήτητες σχολές θα είναι σκληρός, ενώ οι βάσεις σε αυτές τις σχολές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, προκύπτει πως δεν θα υπάρχει ενιαία κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής ανάμεσα στα Επιστημονικά Πεδία, ούτε ανάμεσα στις σχολές των ίδιων Επιστημονικών Πεδίων.

Τέλος, εκτιμάται πως η βάση της πρώτης σχολής θα έχει διαφορά 14.000 μορίων από τη βάση της τελευταίας σχολής.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Διευκρινίσεις για την επιβολή ΦΠΑ στις αμοιβές συμβολαιογράφων και δικαστικών

Συμπληρωματικές διευκρινίσεις σε συνέχεια της εγκυκλίου ΠΟΛ 1100/24.6.2010, με την οποία κοινοποιήθηκαν διατάξεις που αφορούν το ΦΠΑ του ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58/Α΄) «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», δίνει το υπουργείο Οικονομικών:

Ι. Υπηρεσίες ελεύθερων επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκαν προς το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ., πριν την 1.7.2010.

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του τέταρτου............

εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 13 ΚΒΣ (Π.Δ. 186/92), όπως ισχύουν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες προς το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ., εκδίδουν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών κατά το χρόνο είσπραξης της αμοιβής τους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), ο φόρος γίνεται απαιτητός κατά το χρόνο έκδοσης του τιμολογίου ή άλλου στοιχείου που επέχει θέση τιμολογίου.

2. Στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. από ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, κλπ.), για την καταβολή της αμοιβής ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία προϋποθέτει κατάθεση δικαιολογητικών από τον ελεύθερο επαγγελματία για τις υπηρεσίες που έχει παράσχει, έλεγχο των δικαιολογητικών αυτών, έκδοση εκκαθάρισης-έγκρισης της δαπάνης, εντολή πληρωμής - η οποία πληρωμή σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιείται μετά από έκδοση σχετικού εντάλματος το οποίο εξοφλείται από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.).

3. Με την ανωτέρω διαδικασία, έχουν ήδη εκδοθεί εντολές πληρωμής ή εκκαθαρίσεις-εγκρίσεις δαπάνης πριν την 1.7.2010, για αμοιβές δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, κλπ., χωρίς να υπολογιστεί ο αναλογών ΦΠΑ, και λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχέρεια επανέναρξης της ανωτέρω διαδικασίας προκειμένου να υπολογιστεί ο αναλογών ΦΠΑ, γίνεται δεκτό να μην αναζητείται ΦΠΑ για υπηρεσίες για τις οποίες η εντολή πληρωμής ή η εκκαθάριση-έγκριση δαπάνης έχει εκδοθεί μέχρι 30.6.2010. Για τη διαπίστωση της εν λόγω ημερομηνίας, ο φορέας δαπάνης θα πρέπει να παρέχει θεωρημένο αντίγραφο της εντολής πληρωμής ή της εκκαθάρισης-έγκρισης, στο δικαιούχο πρόσωπο.

4. Επισημαίνεται ότι εντολές πληρωμής ή εκκαθαρίσεις-εγκρίσεις δαπάνης που εκδίδονται από 1.7.2010 και μετά θα πρέπει με ευθύνη του φορέα πληρωμής να περιλαμβάνουν και τον αναλογούντα ΦΠΑ, ανεξάρτητα εάν στα αρχικώς υποβληθέντα δικαιολογητικά από τους παρέχοντες την υπηρεσία δεν έχει υπολογιστεί.

5. Τα ανωτέρω ισχύουν και για αμοιβές δικαστικών επιμελητών, δικηγόρων, που περιλαμβάνονται σε πίνακα κατάταξης δανειστών που συντάσσεται κατόπιν πλειστηριασμού, στην περίπτωση που ο πίνακας αυτός συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε μέχρι 30.6.10.

ΙΙ. Φορολογητέα αξία συμβολαιογράφων

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), στην παροχή υπηρεσιών ως φορολογητέα αξία λαμβάνεται η αντιπαροχή που έλαβε ή πρόκειται να λάβει για τις πράξεις αυτές αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες του από το λήπτη ή τρίτο πρόσωπο, προσαυξημένη με οποιαδήποτε παροχή που συνδέεται άμεσα με αυτή.

2. Στις διατάξεις της παραγράφου 4, περίπτωση β) του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι στη φορολογητέα αξία περιλαμβάνονται οι κάθε είδους φόροι, τα δικαιώματα, οι εισφορές, τα τέλη υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων και τα τέλη χαρτοσήμου, με εξαίρεση το φόρο του παρόντος νόμου.

3. Περαιτέρω, με τις διατάξεις της παραγράφου 5, περίπτωση γ) του ως άνω άρθρου ορίζεται ότι στη φορολογητέα αξία δεν περιλαμβάνονται τα ποσά τα οποία λαμβάνει ο υποκείμενος στο φόρο από το λήπτη των υπηρεσιών για κάλυψη δαπανών που πραγματοποιεί στο όνομα και για λογαριασμό του λήπτη, εφόσον τα οικεία παραστατικά από τα οποία προκύπτει το πραγματικό ποσό των δαπανών έχουν εκδοθεί στο όνομα του λήπτη των υπηρεσιών.

4. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, στην περίπτωση των συμβολαιογράφων, η φορολογητέα αξία που υπάγεται στο ΦΠΑ είναι το συνολικό ποσό της αμοιβής-δικαιωμάτων (πάγιων και αναλογικών) που καταβάλλεται από το λήπτη στο συμβολαιογράφο και το οποίο αποτελεί την αντιπαροχή για την παροχή των υπηρεσιών τους. Δεν περιλαμβάνονται στη φορολογητέα αξία και δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. τα τέλη και δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων (τέλη χαρτοσήμου, δικαιώματα Ταμείου Νομικών μεγαρόσημο), τα οποία, βάσει του νόμου, επιβαρύνουν τους αντισυμβαλλόμενους, ακόμη και στην περίπτωση που εισπράττονται από τους συμβολαιογράφους για να καταβληθούν για λογαριασμό των αντισυμβαλλομένων, με την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία εκδίδονται στο όνομα του αντισυμβαλλομένου με το συμβολαιογράφο προσώπου και ο συμβολαιογράφος εμφανίζει τα εν λόγω ποσά σε ιδιαίτερη στήλη ή σε ιδιαίτερο λογαριασμό «έξοδα για λογαριασμό τρίτων».

Μεσσηνακές Εφημερίδες της 5ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας

Προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει στο τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης, προκειμένου να γίνουν εργασίες εγκατάστασης πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων (VMS).

Η ρύθμιση θα ισχύσει την ...........

Παρασκευή 6 Αυγούστου, από τις 9 μέχρι τις 11:30 το πρωί, οπότε και θα γίνουν τέσσερις δεκάλεπτοι ολικοί αποκλεισμοί της κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο και στη χιλιομετρική θέση 12+100 (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης.

Μήνυμα αναγνώστη: Δεν βρήκα το Θάρρος στο περίπτερο

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Είδα προχθές το βράδυ την δημοσίευση σου για το αποκλειστικό θέμα που είχε η εφημερίδα Θάρρος σχετικά με την συνέντευξη του αλβανού που σκότωσε τον δικηγόρο στην Κυπαρισσία.
Πήγα το μεσημέρι να πάρω την εφημερίδα αλλα δεν υπήρχε. Είχε τελειώσει μου είπαν.

Θα μπορούσες να την βάλεις εσύ την συνέντευξη; Και τι θα μπορούσα να κάνω για να γραφτώ συνδρομητής;

Γιώργος Τ.
Κυπαρισσία

Απάντηση Admin Team

Αγαπητέ αναγνώστη.
Την συνέντευξη από την εφημερίδα Θάρρος την βάλαμε στο Φιλιατρά News. Θα την διαβάσετε εδώ
Η εφημερίδα Θάρρος έρχεται πλέον πολύ νωρίς το πρωί στην Τριφυλία. Καλό θα ήταν να πηγαίνετε λίγο νωρίτερα στον εφημεριδοπώλη σας.
Για τα υπόλοιπα παρακαλώ κοιτάξτε την απάντηση στο E-mail απο το οποίο μας αποστείλατε το μήνυμα σας.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Admin Team

Φιλιατρά - Κυπαρισσία Κάνουν ζημιά τα κινέζικα

Έξι κινέζικα καταστήματα, δύο στα Φιλιατρά και τέσσερα (!) στην Κυπαρισσία, λειτουργούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο την πελατεία τους και, βεβαίως, τα κέρδη τους εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ίδια ώρα που εμπορικά καταστήματα, στις δύο αυτές πόλεις της Τριφυλίας, είτε βάζουν «λουκέτο», μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, είτε προσπαθούν να επιβιώσουν πολύ δύσκολα…

Ιδιαίτερο πρόβλημα προκαλείται από τους πλανόδιους Κινέζους, που γυρνούν με την πραμάτεια τους, παντού, χωρίς καμία νομιμότητα και δίχως ελέγχους, ενώ υπάρχει σχετική νομοθεσία για το πλανόδιο ή και στάσιμο εμπόριο…
Οι κάτοικοι των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας, βλέποντας τα κινέζικα να «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια και να «ανθίζουν» οικονομικά, έχουν απόψεις που διίστανται. Από τη μία, θεωρούν καλό το ότι υπάρχουν τα κινέζικα με τις χαμηλές τιμές, από την άλλη όμως σημειώνουν πως τα είδη τους είναι αμφιβόλου ποιότητας και, το βασικότερο, κάνουν ζημιά στα καταστήματα της περιοχής, που συνεισφέρουν στην τοπική αγορά αλλά και την τοπική και εθνική οικονομία!

Εμείς, χθες, μιλήσαμε με κατοίκους των ........

Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας, άλλοι από τους οποίους τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας τους επειδή μπορούν και βρίσκουν φθηνά είδη, κυρίως ρουχισμού, και άλλοι εξέφρασαν αρνητικές γνώμες, αφού, όπως μας είπαν, στην ουσία δεν προσφέρουν κάτι, παρά μόνον ζημιά κάνουν στις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες…

«Και τα πιο ακριβά ρούχα και τα πιο ακριβά παπούτσια αν κοιτάξεις, στην Κίνα, στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν φτιάχνονται… Ποια η διαφορά;», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος που συμφωνεί με τη λειτουργία των κινέζικων καταστημάτων. «Μόνο εισπράττουν… Τίποτε άλλο. Δεν αφήνουν ευρώ στον τόπο. Αυτό δεν κάνει ζημιά; Άσε που σε πολλά τέτοια μαγαζιά, ούτε αποδείξεις κόβουν… Εμείς πληρώνουμε και πληρώνουμε και αυτούς… Να ελέγχονται, να έχουν φόρους όπως και τα δικά μας και να δουλεύουν, αλλά όχι όπως είναι σήμερα…», είπε ο κ. Γιώργος κάπως «οργισμένος»…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

* ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Παρασκευή (Βούλα) Ντακογιαννοπούλου


«Καλά είναι, φτηνά είναι… Ντύθηκε ο κόσμος, η φτωχολογιά… Βλέπεις, βγαίνουν από μέσα με μια τσάντα γεμάτη ρούχα και σου λένε 15 ευρώ… Έτσι, όμως, μειώνεται η δουλειά στα δικά μας τα καταστήματα και δημιουργείται πρόβλημα στην αγορά…».

Διονυσία Συρράκου

«Από ένα μέρος είναι καλό γιατί ντύνεται η φτωχολογιά που δεν έχει να δώσει πολλά, για τον τόπο μας, όμως, δεν είναι καλό γιατί κλείσανε τα δικά μας μαγαζιά. Αλλά κανονικά και οι δικοί μας έπρεπε κάτι να κάνουν με τις τιμές, για να μπορεί ο κόσμος να τους υποστηρίζει και να ψωνίζει, ενώ τώρα βρίσκουν τη φτήνια και με την κρίση που έχουμε πάει ο κόσμος στη φτήνια…».

Παναγιώτα Κεφαλά

«Τα κινέζικα μπορεί να είναι φτηνά και “καλά”, αλλά δεν είναι ποιοτικώς καλά και είναι άχρηστα. Και μας κλείσανε και τα μαγαζιά…».

Ευαγγελία Σαρμαντζή

«Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους. Κι αυτοί θέλουνε να ζήσουνε. Τους προτιμώ, γιατί, αν θέλω μια μπλούζα και πάω σε δικό μας μαγαζί, θα μου τη βάλει σαράντα ευρώ, ενώ εκεί με πέντε ευρώ τη βολεύω. Βέβαια, κακό είναι για τον τόπο μας, αλλά τι να κάνουμε; Τα χρόνια είναι δύσκολα και κοιτάμε τη φτώχεια, να είναι οικονομικό το ρούχο. Θα πάρουμε ένα καλό και θα πάρουμε δύο – τρία κινέζικα».

Νίκος Φάμπας – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

«Τα κινέζικα εδώ στα Φιλιατρά, απ’ ό,τι βλέπουμε, κόβουν αποδείξεις, με κάποια δυσκολία βέβαια που την αντιμετωπίσαμε κι εμείς, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτές οι αποδείξεις είναι έγκυρες. Το πρόβλημα, κυρίως, είναι με τους πλανόδιους Κινέζους, που περιφέρονται στην πόλη και δεν έχουν καμία απολύτως νομιμότητα… Τα κινέζικα καταστήματα είναι υποχρεωμένα, απ’ ό,τι διαβάζουμε κι εμείς, να τηρούν το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου και το τηρούν όπως έχω δει που τα παρατηρώ. Τη νομιμότητά τους, ίσως την εξετάσει το Α.Τ., η ΔΟΥ και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τους πλανόδιους Κινέζους, που είναι τελείως παράνομοι. Και δεν είναι ότι θέλουμε να τους “εξαφανίσουμε”, αλλά και αυτοί να λειτουργούν νόμιμα, είναι σχετικά εύκολο να έχουν μια τέτοια άδεια. Το ενοχλητικό είναι ότι πολλές φορές βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους να πωλούν πράγματα έξω από το μαγαζί που έχει τα ίδια είδη…. Πολλές φορές τούς έχουμε πει, “εντάξει, παρατυπία – παρατυπία, παρανομία – παρανομία, πηγαίνετε ένα τετράγωνο παραπάνω…”. Και δεν είναι φθηνότερα απ’ ό,τι το κατάστημα που τα πουλάει. Και ξέρουμε ότι έχουμε και μία φοροδιαφυγή φοβερή, τεράστια, από το παραεμπόριο και το Επιμελητήριο το έχει δει το θέμα και το έχει αναδείξει… Στην εποχή μας, που κυνηγάνε τους φοροφυγάδες, ας μην αφήσουν αυτό το θέμα έτσι. Εμείς πληρώνουμε φόρους, ενοίκια, ΤΕΒΕ, έχουμε συνεχείς ελέγχους και αν δεν είμαστε σε όλα νόμιμοι, ξέρουμε πού θα καταλήξουμε με τις βαριές ποινές κ.τ.λ… Θέλω και θέλουμε ως προς αυτό, το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή αυτή, να ευαισθητοποιηθεί το αρμόδιο υπουργείο. Μια πρόταση δική μου είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να πάρουν άδειες αυτοί οι πλανόδιοι Κινέζοι και να γίνουν νόμιμοι με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που θα έχουν…».

* ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ειρήνη Σύλλα

«Πιστεύω ότι είναι καλά και ειδικά αυτή την εποχή με τις δυσκολίες τις οικονομικές… Υπάρχει ένα θέμα με την ποιότητα, στα ρούχα, αλλά πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους είναι καλή…».

Δημήτρης Πιτσινής

«Έχουν θετικά, έχουν και αρνητικά. Θετικά είναι ότι έχουν χαμηλές τιμές, αλλά από την άλλη δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα, όπως λέγεται… Δεν ξέρω και για τις διαδικασίες για να λειτουργήσει ένα τέτοιο κατάστημα. Τα δικά μας, πάντως, πληρώνουν συνέχεια και υφίστανται ελέγχους συνέχεια. Με τα κινέζικα δεν ξέρω τι γίνεται…».

Κώστας Θεοδωρακόπουλος

«Η άνθηση που παρατηρείται στα κινέζικα καταστήματα οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στην οικονομική κρίση και τη δυσχέρεια των πολιτών… Αφού δεν υπάρχουν λεφτά, πάει ο κόσμος εκεί που είναι χαμηλές οι τιμές. Όμως, υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Τα μαγαζιά έχουν πολλά έξοδα, δυσκολεύονται και άλλα κλείνουν… Πρέπει να βρεθούν τρόποι και ασυδοσία να μην υπάρχει και να “ενισχύονται” τα καταστήματα για να συνεχίσουν να λειτουργούν…».

Σπύρος Χηνόπουλος – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

«Έγινε μία συζήτηση με το Επιμελητήριο για το τι συμβαίνει στην πόλη μας. Είπαμε ότι έχουν ανοίξει τέσσερα κινέζικα, ότι είναι πάρα πολλά για την περιοχή, ότι δεν υπάρχει καμία διαδικασία ελέγχου, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις περιοχές. Συνήθως είναι υποκαταστήματα και ακολουθούν τέτοιες διαδικασίες ίσως. Ως προς τους Εμπορικούς Συλλόγους, δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας, δεν τηρούν το ωράριο του Ε.Σ., βέβαια ο νόμος τούς καλύπτει γιατί δεν υποχρεώνει κανέναν να τηρεί το ωράριο, απλώς πρέπει να είναι κλειστά την Κυριακή, που προς το παρόν είναι. Θεωρώ ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης ως προς τα κινέζικα, δηλαδή θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση, ποιος μπορεί να ανοίξει κατάστημα και αν μπορεί να ανοίξει, τι άδεια εργασίας θα έχει, εξαρτημένης ή ανεξάρτητης… Θεωρώ αξιέπαινη την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, έχει πιο δυνατή φωνή απ’ ό,τι ο κάθε Σύλλογος ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να διαμαρτυρόμαστε συνέχεια, γιατί είναι ένα φαινόμενο που αυξάνει, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις…».

Από το Θάρρος

Οργανώνει επίσκεψη στη Μεσσηνία ο Πέτρος Τατούλης

Η κατάρτιση δυναμικού ψηφοδελτίου στις προτεραιότητες Δ. Δράκου

Η κατάρτιση ψηφοδελτίου με ονόματα που θα δώσουν έντονη δυναμική στο συνδυασμό «ΛΑ.Ε για την Πελοπόννησο» είναι αυτό που απασχολεί έντονα αυτές τις ημέρες το νομάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο αιρετό περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο, και ιδιαίτερα στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.
Από την άλλη πλευρά, δυναμικά δείχνει να κινείται και ο πολιτικός του αντίπαλος Πέτρος Τατούλης, ο οποίος οργανώνει την επίσκεψή του σε περιοχές της Μεσσηνίας με επιλεγμένες ομάδες ανθρώπων.

Ψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας ........

ο κ. Δράκος λίστες με ονόματα «παραμάσχαλα», και ευρισκόμενος χθες στην Αθήνα για συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ, είχε συνάντηση με την ιδιότητα του υποψηφίου με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριο θέμα ήταν τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του σε Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου πλαισιώνεται από γνωστά ονόματα, που είναι και σήμερα συνεργάτες του στη Νομαρχία, καθώς και με πρόσωπα που ήταν υποψήφια μαζί του στις νομαρχιακές εκλογές αλλά δεν εξελέγησαν.

Επίσκεψη στη Μεσσηνία

Στον αντίποδα, ο έτερος υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές του, ενώ άνθρωποι με τους οποίους διατηρεί πολύ καλές σχέσεις στη Μεσσηνία οργανώνουν την κάθοδό του στο ορμητήριο του κ. Δράκου.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές από τις επισκέψεις θα είναι σε κλειστό κύκλο φίλων, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Από το Θάρρος

Με έμπλεξε η μήνυση για την τοκογλυφία Φωνάζει ο Ορέστης Ντούτσι από τον Κορυδαλλό

Την αθωότητά του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζει να διατρανώνει ο 38χρονος Ορέστης Ντούτσι, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία.
Επικοινωνώντας μαζί μας, υποστηρίζει με πάθος ότι τον έχουν μπλέξει: «Δεν έχω σχέση με την ιστορία αυτή, πώς να το εκφράσω, με ποιον τρόπο να το φωνάξω; Κάποιοι στην Κυπαρισσία γνωρίζουν πολλά και δε μιλούν.
Αν μου έφταιγε κάποιος, ήταν αυτός που ........

μου είχε σφραγίσει την επιταγή. Ο συχωρεμένος τι μου έφταιγε; Δεν είχα λόγο να τον πειράξω».

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της καταδίκης του, όπως μας δηλώνει, η σύζυγός του έχασε τη δουλειά της, που ήταν το μοναδικό μέσο επιβίωσης για εκείνη και τα τρία παιδιά τους. Ο ίδιος πιστεύει ότι κάποιος μεσολάβησε και συνέβη αυτό, με στόχο την εξόντωση του ιδίου και της οικογένειάς του. Άλλωστε, είναι πεπεισμένος πως όλα ξεκίνησαν, όταν κατέθεσε μήνυση σε επαγγελματία για τοκογλυφία.
Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό τις απόψεις του, με το δικαίωμα που έχει ακόμα και ένας καταδικασμένος σε ισόβια για ανθρωποκτονία, αφήνοντας στην κρίση του κόσμου την ειλικρίνεια των λεγομένων του.

«Κάποιοι γνωρίζουν»

Από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, ο Ορέστης Ντούτσι επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας: «Αν είχα σχέση, έχω το θάρρος και τα κότσια να το πω. Δεν είμαι παιδάκι 15 χρόνων. Είμαι 38 χρονών και από τα 16 μου είμαι στο “πεζοδρόμιο” της δουλειάς. Έμαθα, όταν έχω κάνει λάθος, να ζητάω συγγνώμη. Δεν έχω την παραμικρή σχέση με την ιστορία. Πώς να το πω, πώς να το εκφράσω, με ποιον τρόπο να το φωνάξω. Κάποιοι από την οικογένεια γνωρίζουν πολλά πράγματα και δε μιλούν. Έκανα “πόλεμο” για να γίνει το δικαστήριο το συντομότερο δυνατό, γιατί δεν άντεχα άλλο. Περίμενα να πάω σπίτι μου, στα παιδιά μου και μου έδωσαν ισόβια από το πουθενά.
Όταν έχεις έστω και μικρή ανάμειξη, είτε ακούσεις 5 είτε 10 χρόνια φυλακή, δε σε πειράζει, γιατί περιμένεις να σου επιβληθεί ποινή. Όταν, όμως, περιμένεις να πας σπίτι σου και αντί να βρεις το δίκιο σου, σε καταχαντακώνουν, τρελαίνεσαι. Με κατέστρεψαν χωρίς λόγο. Αν είχα φταίξει, να πληρώσω. Από τη στιγμή, όμως, που δεν έχω καμία σχέση με την ιστορία και βρίσκομαι στη φυλακή, είναι αμαρτία από το Θεό. Μπήκα στη φυλακή χωρίς να ξέρω το γιατί. Με έχουν κλείσει σε ένα κλουβί και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Είναι μια στημένη ιστορία».

«Έκανα μήνυση»

Με αφορμή την τελευταία του κουβέντα και στην απορία γιατί κάποιοι να θέλουν να τον μπλέξουν, δίνει τη δική του εξήγηση: «Με έχουν μπλέξει μόνο και μόνο επειδή έκανα μήνυση για τοκογλυφία και αποβλέποντας στην περιουσία μου. Ο Αλβανός (σ.σ. αναφέρεται στο συγκατηγορούμενό του, που επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια) δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του για να τον κυνηγήσουν. Δεν είχα λόγο να εμπλακώ με αυτή την υπόθεση. Το πρόβλημα το είχα με αυτόν που μου σφράγισε την επιταγή. Μου “φταίει το γαϊδούρι και θα βαρέσω το σαμάρι”; Δε γίνονται αυτά. Δεν ξέρω ούτε πώς να συμπεριφερθώ ούτε τι να κάνω».
Ζώντας χρόνια στην Κυπαρισσία, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της οικοδομής, αναλαμβάνοντας μεγάλες δουλειές: «Τη μήνυση για τοκογλυφία την είχα κάνει περίπου 2 μήνες πριν από το περιστατικό. Είχα πάρει μια μεγάλη και σημαντική δουλειά στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στην Αρτέμιδα, την ανακατασκευή των πυροπλήκτων που έχουν αναλάβει οι Κύπριοι. Για να ξεκινήσω, είχα ναυλώσει καράβι από την Αθήνα, είχα δώσει προκαταβολή 170.000 ευρώ σε μάντρες στην Αλβανία, για να μπορώ να φέρω άμεσα πέτρα, έχοντας κανονίσει και μεταφορά με φορτηγά. Όταν ήταν, όμως, να ξεκινήσω το έργο, μου λένε οι αρμόδιοι του έργου ότι θα δουλέψω με την παλιά πέτρα. Το έργο μετά καθυστέρησε, εγώ είχα ήδη ανοιχτεί οικονομικά και τότε μου σφραγίστηκε η πρώτη επιταγή του συγκεκριμένου επαγγελματία. Κατ’ αρχάς, δεν πίστευε κανείς στην Κυπαρισσία ότι εγώ είχα οικονομικό πρόβλημα. Με είχαν για “λεφτά”. Έτυχε μια στραβή, όπως μπορεί να τύχει σε οποιονδήποτε. Όταν, όμως, έγινε το συμβάν με το δικηγόρο, η εκκρεμότητα ήταν μόνο μια επιταγή των 5.500 ευρώ. Το σπίτι το είχα φτιάξει με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και δεν μπορούσε κανείς να μου το πάρει.
Κατέστρεψαν την οικογένειά μου χωρίς λόγο. Μόνο και μόνο επειδή τόλμησα, εγώ και κανείς άλλος, να κάνω μήνυση για τοκογλυφία στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Μου “έκοψαν” τα πόδια. Τι μου έφταιγε ο συγκεκριμένος άνθρωπος; Την επιταγή δε μου τη σφράγισε ο συχωρεμένος. Δύο μέρες πριν από το περιστατικό τον συνάντησα σε ερημικό τοπίο στα Παραδείσια και μιλήσαμε. Αν ήθελα, δεν μπορούσα να του κάνω κακό εκεί, αλλά πήγα στο γραφείο του;».

«Ο Αλβανός»

Τη δική του ερμηνεία δίνει, επίσης, και στο γιατί ο συγκατηγορούμενός του έμπλεξε αυτόν: «Ο Αλβανός είχε δύο μήνες περιθώριο να σκεφθεί και μετά να πει ότι εγώ το έκανα. Για μένα, κάποιος τον έβαλε από την πρώτη στιγμή. Στα κρατητήρια, στην Καλαμάτα, έλεγε σε ομοεθνείς του ότι η Αστυνομία τού είπε να πει το όνομά μου και έτσι δε θα πήγαινε φυλακή. Ο Αλβανός έλεγε ότι έδωσε στο συχωρεμένο 4.000 ευρώ για να του βγάλει χαρτιά για τη φίλη του. Εκείνο το βράδυ τσακώθηκαν, ο συχωρεμένος, όπως ισχυρίζεται ο Αλβανός, τον έβρισε και του επιτέθηκε, και μετά αυτός τον χτύπησε. Πριν από λίγες ημέρες έφεραν μεταγωγή κρατουμένους από διπλανή πτέρυγα, που ήταν μαζί του, οι οποίοι μου είπαν ότι τους έλεγε πως το δικηγόρο τον καθάρισε με δύο μπουνιές. Δεν ξέρω καν αν όλα αυτά έχουν γίνει γι’ αυτό το λόγο. Έχουν γίνει, πράγματι, για τα χαρτιά όπως λένε, ή είναι κάποιος άλλος από πίσω; Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορώ να βρω μια λύση. Με πειράζει η αδικία, με τρελάνει. Να έχω κάνει τη βλακεία να πω, ναι φταίω, αλλά όχι έτσι».
Ψέματα πιστεύει ότι είπε και ο φίλος του συγκατηγορούμενού του, επίσης Αλβανός, ότι ο Ντούτσι, αν και συναντήθηκαν 2 φορές, του ζήτησε να πάει να σκοτώσει το δικηγόρο: «Είναι δυνατόν να γνωρίζεις έναν άνθρωπο σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί να πίνετε άλλο έναν καφέ και να του λες πάμε να σκοτώσουμε ένα δικηγόρο; Τι είναι αυτά; Είμαστε σοβαροί; Για να κάνεις τέτοια πρόταση σε κάποιον, πρέπει να τον ξέρεις χρόνια, πρέπει να έχεις κάποια σχέση».

«Κυνηγάνε τη γυναίκα μου»

Τα πράγματα τώρα είναι δύσκολα και για την οικογένειά του. Όπως ισχυρίζεται, από την επομένη της δίκης η γυναίκα του απολύθηκε από τη δουλειά της, ενώ έχει 3 παιδιά να μεγαλώσει, ένα αγόρι 17 χρόνων και δίδυμα κοριτσάκια, 5,5 χρόνων: «Η γυναίκα μου έχει μείνει χωρίς δουλειά με 3 παιδιά. Πληρώνει κάθε μήνα 1.400 ευρώ στις τράπεζες. Είμαι 17 μήνες στη φυλακή και δεν έχω αφήσει ούτε ένα μήνα απλήρωτο. Έχω δανειστεί απ’ όλους τους συγγενείς για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που δούλευε η γυναίκα μου, της είπε: “Δεν μπορώ να σε κρατήσω γιατί με πιέζουν. Είναι μικρή η πόλη και εγώ είμαι επαγγελματίας, δεν μπορώ”. Θέλουν τώρα να μου πάρουν το σπίτι, το οποίο είναι σημαντικής αξίας και το έχουμε φτιάξει μόνοι μας, δουλεύοντας μέρα – νύχτα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να με καταστρέψουν. Η οικογένεια του συχωρεμένου μού ζητά τώρα 2 εκατ. ευρώ».
Ακόμα και στο κλείσιμο της πολύωρης συνομιλίας μας, απορεί για το τι τελικά έχει συμβεί και ζητά απαντήσεις: «Οι ίδιοι οι αστυνομικοί μού έλεγαν “κάνε υπομονή, ξέρουμε ότι είσαι αθώος”. Τους έλεγα παρακαλώ και περιμένω να βρεθεί ο δολοφόνος και να δείτε τι έχει να γίνει. Με τύλιξαν, όμως, σε μια κόλα χαρτί. Πήγαινα και έκανα φασαρία στην Αστυνομία, δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνει αυτό. Θέλω να πέσει φως σε αυτή την ιστορία, να πουν την αλήθεια όλοι. Θέλω, επιτέλους, να μάθω τι γίνεται; Τι κρύβουν;».

Από το Θάρρος

Nέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, εκ των οποίων ένα στα τέσσερα είναι χρεωστικά με επιπλέον μέσο φόρο ύψους 1.939 ευρώ.

Πρόκειται για την 7η παρτίδα που περιλαμβάνει 429.923 σημειώματα και από τα αναλυτικά στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτει ότι:

- Τα 108.344 εκκαθαριστικά (το 25,2%) είναι χρεωστικά.

- Τα 113.181 εκκαθαριστικά (το 26,3%) είναι πιστωτικά.

- Τα 208.398 σημειώματα (το 48,5%) είναι μηδενικά.

Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3.579.042 δηλώσεις, από την επεξεργασία των οποίων προκύπτει ότι ο επιπλέον φόρος ανέρχεται συνολικά σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο επιστρεφόμενος φόρος σε 734,6 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι η καθαρή θέση του Δημοσίου μέχρι τώρα 867,4 εκατ. ευρώ.

Το μέσο φορολογητέο εισόδημα ανήλθε σε 17.465 ευρώ, αλλά υπάρχουν τεράστιες διαφοροποιήσεις μεταξύ των χρεωστικών, των πιστωτικών και των μηδενικών εκκαθαριστικών.

Ειδικότερα, το μέσο εισόδημα όσων έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα ανέρχεται σε 29.658 ευρώ, το μέσο εισόδημα όσων έλαβαν επιστροφή φόρου ανήλθε σε 23.086 ευρώ και το μέσο εισόδημα όσων έλαβαν μηδενικό εκκαθαριστικό ανήλθε σε 7.673 ευρώ.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από τα 3.579.042 εκκαθαριστικά σημειώματα τα 2.762.939 δηλαδή ποσοστό 77,20% επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας.

Από Ναυτεμπορική

Στην αντεπίθεση η ΚΕΔΚΕ για τα χρέη των δήμων

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκα χρέη των δήμων, επιχειρεί να δώσει η ΚΕΔΚΕ σημειώνοντας πως ο συνολικός δανεισμός των δήμων και κοινοτήτων δεν ξεπερνάει τα €1,7 δισ., ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ εξυπηρετείται κανονικά και ότι το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων είναι περιορισμένο.

Παράλληλα η ΚΕΔΚΕ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

- Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το μικρότερο, μετά τη Μάλτα, δανειακό βάρος σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με το ΑΕΠ. Είναι προφανές ότι ο δείκτης της δανειακής επιβάρυνσης των ΟΤΑ μειώνεται, εάν συγκριθεί με το συνολικό δημοσιονομικό χρέος της χώρας.

- Οι δανειακές υποχρεώσεις των 1.034 σημερινών ΟΤΑ αντιστοιχούν στο 15% περίπου των δανειακών υποχρεώσεων μίας και μόνο ΔΕΚΟ, του ΟΣΕ

Ένα νέο στοιχείο που προστέθηκε, σχετικά πρόσφατα, στη σχετική φιλολογία είναι οι οφειλές των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ προς τρίτους, συμπληρώνει η ΚΕΔΚΕ και συνεχίζει:

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει τις σημερινές οφειλές των δήμων προς τρίτους σε λιγότερο από 1 δις €. Θα πρέπει να τονιστεί ότι:

- Βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οικονομική υποχρέωση ενός Δήμου προς τρίτους δεν σημαίνει αναγκαστικά ανεξόφλητη υποχρέωση ή αδυναμία εξυπηρέτησης της. Το ποσοστό των ανεξόφλητων, στο σύνολο των υποχρεώσεων των ΟΤΑ είναι πολύ περιορισμένο.

- Το σύνολο των υποχρεώσεων αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των συνολικών εσόδων των ΟΤΑ. Ποσοστό ικανοποιητικό, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

- Το σύνολο των (ανεξόφλητων και μη) υποχρεώσεων των 1.034 ΟΤΑ της χώρας αντιπροσωπεύει περίπου το ετήσιο έλλειμμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

«Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν ότι η Ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, όπως ορισμένες ΔΕΚΟ», επισημαίνει η ΚΕΔΚΕ και προσθέτει ότι οι δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 3% του συνόλου της ΤΑ και οι περισσότεροι από αυτούς, με τις προβλέψεις του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" για την εξυγίανσή τους, θα μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική τους κατάσταση.

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: «Οχι» στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου

Εμμένει στη σκληρή της στάση η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με το γ.γ. της Ομοσπονδίας Κώστα Κατσαρό να προειδοποιεί εκ νέου για απεργίες διαρκείας, σε περίπτωση πώλησης μέρους της Επιχείρησης, κάτω από τις πιέσεις της τρόικας.

«Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος. Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος», τόνισε ο κ. Κατσαρός.

Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και «να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικας».

Ο γ.γ. της ΓΕΝΟΠ είπε ακόμα ότι «το .........

μνημόνιο προτείνει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, με τον νόμο 27/73 του 1999 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., η αγορά είναι ήδη ανοιχτή και έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από ιδιώτες, σε θερμικές και σε υδροηλεκτρικές μονάδες».

«Η ΔΕΗ ουδέποτε εμπόδισε και δεν θα εμποδίσει τις επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Κατσαρός και συνέχισε: «Αντίθετα παροτρύνει τους ιδιώτες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να γίνει η αγορά ανταγωνιστική και να μειωθούν οι τιμές των κιλοβατώρων, προς όφελος του καταναλωτή και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια επενδύσεων, όπως στη Δράμα ή την Ελασσόνα».

«Αυτό που πάει να γίνει, με βάση τις δήθεν επιταγές του μνημονίου, είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, δηλαδή, το να αγοράσουν ιδιώτες τις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς να επενδύσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε: «Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο διπλάσιο».

Καταλήγοντας, ο κ. Κατσαρός είπε: «Εμείς, ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας είναι ομόφωνος και δεν είναι ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΠΑΣΚΕ».

Οχι στην πώληση της ΔΕΗ και από τον Νικήτα Κακλαμάνη

Στήριξη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που αντιδρούν σε ενδεχόμενη πώληση μέρους της Επιχείρησης στο πλαίσιο ανοίγματος της αγοράς ενέργειας παρέχει ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης.

«Τόσο σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ όσο και σαν Δήμαρχος της Αθήνας στηρίζω τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, οι οποίοι παρά τις κάποιες φραστικές υπερβολές που κυρίως αδικούν τους ίδιους, ορθά αναδεικνύουν το πρόβλημα από τώρα, παρά να τρέχουν πίσω από τελεσίδικες αποφάσεις της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει ακόμα ότι «η σταδιακή και ελεγχόμενη απελευθέρωση ενέργειας που πρέπει να γίνει, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας».

«Οι δήμοι της Ελλάδος ως ένας από τους μεγαλύτερους ''πελάτες'' της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα έχουν κάθε λόγο, και θα το κάνουν, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις», καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης.

Από Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Συνάντηση ΕΝΑΕ - Γ. Ντόλιου εν όψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη»

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο είχε σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο της ΕΝΑΕ, μετά από αίτημα της Ενωσης, προκειμένου να τεθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας τα κυριότερα προβλήματα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων εν όψει και της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης».

«Όπως αναγνώρισε και ο υφυπουργός υπάρχουν προβλήματα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ήρθαμε να ζητήσουμε την επίλυσή τους. Το μέγιστο των προβλημάτων είναι η λειτουργία του θεσμού τους τελευταίους μήνες. Τα οικονομικά τα οποία κατατίθενται αυτή την στιγμή μετά από έλεγχο που κάναμε είναι επί το ''έλατον'' κατά 40% και ο θεσμός κινδυνεύει σε πλήρη απαξίωση κατά την επόμενη περίοδο», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.

Ο κ. Δράκος ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις στα ..........

προβλήματα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, διότι, όπως είπε, «οι πολίτες δεν θα εξυπηρετηθούν και αυτό μέσω οικονομικής κρίσης, μέσω γενικότερων προβλημάτων είναι ό,τι το χειρότερο μπορούμε να προσφέρουμε και αυτά, όπως είπε και ο υφυπουργός, δεν οφείλονται στον Καλλικράτη αλλά πολύ πιθανόν να προικοδοτήσουμε αρνητικά με αυτή την τακτική τον Καλλικράτη πριν καν αρχίσει την ζωή του και αυτό θα είναι ότι χειρότερο. Αντί να τον οπλίσουμε, να του δημιουργήσουμε αδυναμίες. Ελπίζουμε να καταβληθεί προσπάθεια για την άμεση επίλυσή τους».

Ερωτηθείς ποιά ειναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, απάντησε είναι, πρώτον, οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν και, δεύτερον, τα στελεχιακά προβλήματα και ενόψει της μεταφοράς ενός σημαντικού αριθμού προσωπικού στον καινούριο θεσμό ή στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερο λόγω των μεγάλων λειτουργικών αναγκών που υπάρχουν σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία όπως είναι της πολεοδομίας.

«Ζαχάρω: Η επόμενη μέρα»

O Kίμων Τσακίρης έφερε στο προσκήνιο τους κατοίκους της Ζαχάρως πριν τρία χρόνια, με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του «Sugar town: οι γαμπροί». Με χιούμορ και ευαισθησία είχε αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στις αγροτικές περιοχές στην εξεύρεση συντρόφου.

Τώρα ο σκηνοθέτης επιστρέφει με τη .........

νέα του ταινία «Sugar town: the day after» (Ζαχάρω: Η επόμενη μέρα) καταγράφοντας τη ζωή των κατοίκων μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Τα δύο ντοκιμαντέρ θα προβληθούν με ενιαίο εισιτήριο στον κινηματογράφο Δαναό, στις 2 Σεπτεμβρίου.

To δεύτερο ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη ακολουθεί την αισθητική και τους ρυθμούς ενός… γουέστερν. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού οι καμένες, ισοπεδωμένες εκτάσεις θυμίζουν το ερημικό τοπίο που συναντάμε στις ταινίες με τον Τζον Γουέιν. Άλλωστε λειτουργούμε με κανόνες άγριας δύσης, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «Υπάρχει ένα καθεστώς ατιμωρησίας και ένα καθεστώς που αφήνει όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν μια κατάσταση να το κάνουν, επειδή απλά πολλά πράγματα δεν λειτουργούν.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με ένα μόνο άνθρωπο, αλλά έχει να κάνει με ένα σύστημα γενικότερα και τελικά βγάζει ένα στοιχείο μοναξιάς. Ότι έχουμε αφήσει στη μοίρα του έναν τόπο και έχουμε αφήσει στη μοίρα της την περιφέρεια, που λειτουργεί με κανόνες άγριας δύσης».

Κι όπως συμβαίνει στη μυθολογία του γουέστερν, υπάρχει πάντοτε ένας μοναχικός καουμπόι, ο οποίος δίνει τη μάχη, έστω κι αν γνωρίζει ότι δύσκολα θα βγει νικητής. Στην περίπτωση της Sugar town-Ζαχάρως, το πρόσωπο αυτό είναι ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος, ο ήρωας του χωριού. Πάλεψε με την πυρκαγιά σώζοντας πολλά σπίτια και παρά τις αντιξοότητες δηλώνει μπροστά στην κάμερα του ντοκιμαντέρ : «Ζούμε σε έναν καμένο τόπο, αλλά θα μείνω εδώ, θα επιβιώσω, έστω και μόνος μέσα στις στάχτες».

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες στο πρώτο ντοκιμαντέρ «Sugar town: Οι γαμπροί», κυριαρχούν στη δεύτερη ταινία. Στην πρώτη ιστορία της Sugar town, δέκα ήρωες, υπό την καθοδήγηση του δημάρχου ταξίδεψαν μέχρι τη Ρωσία για να γνωρίσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους. Στη δεύτερη περιπέτεια όμως οι νέοι πρωταγωνιστές αγωνίζονται να επιβιώσουν και να παραμείνουν στον τόπο τους.

Στη «Sugar town: the day after» υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι άπληστοι: μετά την καταστροφή οι κάτοικοι προσπαθούν να επιλύσουν ένα δύσκολο γρίφο: πώς θα ορθοποδήσει η περιοχή, όταν κάποιοι επιχειρούν να επωφεληθούν από τα τραγικά γεγονότα; Ο Κίμων Τσακίρης ξετυλίγει τις διαμάχες γύρω από τον δημόσιο πλούτο και τις ωμές προσπάθειες για προσωπικό πλουτισμό.

Ο ίδιος προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τα συναισθηματικά φορτισμένα τηλεοπτικά ρεπορτάζ: «Πέρα από το συναίσθημα, είναι η ίδια η πραγματικότητα. Ένα κομμάτι της πραγματικότητας που δεν έχει μόνο ως θέμα την εύκολη συγκίνηση. Η πραγματικότητα μπορεί να είναι τραγική, κωμική ή κωμικοτραγική, κάτι που βιώνουμε όλοι μας, ακόμα κι αν αυτό είναι στα καμένα. Προσπάθησα να φύγω από το πολιτικά ορθό κομμάτι που παρουσιάζεται στην τηλεόραση και να διηγηθώ μια διαφορετική ιστορία, προσπαθώντας να πάω λίγο βαθύτερα».

Η Ζαχάρω μέσα από την ιδιαίτερη οπτική του σκηνοθέτη αντικατοπτρίζει ως ένα βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Άλλωστε έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι η κρίση δεν περιορίζεται στην οικονομία αλλά διαπερνά όλους τους θεσμούς, τραυματίζοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Από Παρασκευή 6 Αυγούστου θα παίζεται η "Ψυχή βαθιά" στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Με την ταινία "Ψυχή βαθιά"συνεχίζονται το τετραήμερο από Παρασκευή 6 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 9 Αυγούστου οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης.
Η ταινία θα προβληθεί στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ και γι αυτό φροντίστε όλοι εσείς που σκέφτεστε να την δείτε να είστε εκεί στην ώρα σας.

Η "Ψυχή Βαθιά" είναι Ελληνική ταινία που διαδραματίζεται στον εμφύλιο πόλεμο.

Πρωταγωνιστούν οι: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Γιώργος Αγγέλκος, Χρήστος Καρτέρης, Άννα Παρτσάνη, Βαγγέλης Μουρίκης κ.ά.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Υπόθεση:

1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου. Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι. Δύο αδέρφια, ο Ανέστης 17 χρονών και ο Βλάσης 14, βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πατέρας τους νεκρός από νάρκη, η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων.

Τσοπανόπουλα που γνωρίζουν καλά τα υψώματα, τα δάση, τα ποτάμια και τα περάσματα, τα δύο παιδιά χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, ο Ανέστης από τον ανθυπολοχαγό Τριαντάφυλλο του Εθνικού Στρατού και ο Βλάσης από τον Καπετάν Ντούλα του Δημοκρατικού Στρατού.

Μοιραία βρίσκονται με όπλο στο χέρι σε ομάδες που πολεμούν απέναντι και βάλλουν η μία εναντίον της άλλης. Στις τοποθεσίες Ψωριάρικα, Χαλασμένα Χωράφια, Μέγα Πλάι ζουν τη φωτιά του πολέμου, τις μάχες ανταρτών και φαντάρων σώμα με σώμα, τα πρόχειρα νοσοκομεία με σακατεμένους και ετοιμοθάνατους, την παράλογη καθημερινότητα του θανάτου, της βίας, της σύγχυσης, του πάθους, του τρόμου. Χουχλιάζοντας συνθηματικά σαν πουλιά καταφέρνουν να συναντηθούν κρυφά τρεις φορές.

Την τελευταία, ενώ οι Αμερικάνικες βόμβες Ναπάλμ καίνε ανθρώπους και δάση, ο μεγάλος προσπαθεί να πάρει τον μικρό αδερφό μαζί του. Ο Βλάσης όμως έχει γίνει πια πολυβολητής, αποκαλείται συναγωνιστής Φλόγας και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Γράμμου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILERΠΑΣΟΚ «Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι» στην Τριφυλία

Μπήκε «το νερό στ’ αυλάκι» για το ΠΑΣΟΚ στην Τριφυλία εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Σε σύσκεψη που έγινε προχθές βράδυ στα Φιλιατρά, μεταξύ των υπεύθυνων στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής, αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής και μελών των συντονιστικών οργανώσεων, αποφασίστηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι διαδικασίες επιλογής υποψήφιου δημάρχου θα έχουν ολοκληρωθεί, με έναν εκ των Θ. Πετρόπουλου και Δ. Σωτηρόπουλου να τίθεται επικεφαλής.

Εκείνο, όμως, που έχει περισσότερη ...........

σημασία, είναι ότι και οι δύο διεκδικητές του χρίσματος δεσμεύτηκαν ότι θα σεβαστούν απολύτως το αποτέλεσμα και ο συνδυασμός που θα διεκδικήσει την ψήφο των Τριφύλιων θα είναι ενωμένος.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναβλήθηκε, τελικά, η χθεσινή προγραμματισμένη τοπική επιτροπή αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και η συνάντηση στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες με τα στελέχη της κεντρικής επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων.

Από Θάρρος

Κάλπη στην Τριφυλία μπάχαλο στην Πύλο

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… των προβλημάτων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία με την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, φαίνεται να είναι η κατάσταση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις των στελεχών, οπαδών και φίλων του κόμματος με την ανακοίνωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αντιπεριφερειάρχη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές των ..........

στελεχών της Ν.Δ. που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία της Μεσσηνίας η αδυναμία να υπάρξουν ενωτικά ψηφοδέλτια στους έξι νέους καλλικρατικούς Δήμους. Όπως εκτιμούν αρκετοί, δύσβατος εμφανίζεται ο δρόμος προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αφού σχεδόν σε όλους τους Δήμους υπάρχουν παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια που θα ζητήσουν την ψήφο των γαλάζιων οπαδών.

Αρχής γενομένης από το Δήμο Καλαμάτας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια τρομερή έκπληξη, ο σημερινός δήμαρχος Παν. Νίκας θα έχει ως αντίπαλό του τον Ν. Φωτέα, εκ των τοπικών υποστηρικτών της υποψηφιότητας του νυν προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Παράλληλα, άγνωστο είναι ακόμα το τι θα πράξει ο Ντίνος Τσερώνης.

Ο Δήμος με τα λιγότερα προβλήματα - μέχρι σήμερα τουλάχιστον - φαίνεται να είναι αυτός της Μεσσήνης, αφού τα όργανα του κόμματος καταλήγουν στη στήριξη του σημερινού δημάρχου Κ. Σπυρόπουλου, για τον οποίο δεν έχουν εκφραστεί ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. Βέβαια και εδώ υπάρχουν περισσότεροι από ένας ενδιαφερόμενοι, αλλά πληροφορίες λένε ότι οι επιλογές έχουν ήδη γίνει.

Εκεί που γίνεται της… κακομοίρας είναι στο νέο Δήμο Πύλου – Νέστορος, όπου τρεις υποψήφιοι (Γ. Χρονόπουλος, Δημ. Καφαντάρης και Θεοδ. Σαλαντής) φαίνεται να διεκδικούν ψήφους από την ίδια πηγή. Ενδεικτικές είναι, δε, οι δηλώσεις στο «Θ» τις προηγούμενες ημέρες του σημερινού δημάρχου Πύλου Γ. Χρονόπουλου, ως απάντηση στις πληροφορίες που ήθελαν το δήμαρχο Κορώνης να κερδίζει την επίσημη στήριξη του κόμματος,

ότι «είναι θεμιτό να θέλει ο καθένας να είναι υποψήφιος. Το θεωρώ πολύ βασικό να μην προσπαθεί να χρησιμοποιεί δεκανίκια που δεν είναι δικά του».

Στο νέο Δήμο Τριφυλίας φαίνεται να έχει επιλεγεί η λύση της κάλπης, για να δώσει απάντηση στην πληθώρα των υποψήφιων δημάρχων. Άγνωστο είναι, όμως, μόλις υπάρξει ετυμηγορία από την πλευρά της, ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι… χαμένοι της ιστορίας.

Τα προβλήματα δε λείπουν και στο Δήμο Οιχαλίας, όπου η σημερινή δήμαρχος Ελ. Αλειφέρη και ο επιχειρηματίας Φιλ. Μπάμης θα διεκδικήσουν την ψήφο κατά κύριο λόγο των νεοδημοκρατών της περιοχής.

Τέλος, για το Δήμο Δυτικής Μάνης, με τις υποψηφιότητες των Ι. Μαραμπέα και Δ. Γιαννημάρα εν όψει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει στη μη απόδοση στήριξης σε κανέναν, αφήνοντας έτσι την τοπική κοινωνία να αποφασίσει μόνη της για τον ικανότερο.

Από το Θάρρος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις, λόγω ολοκλήρωσης εργασιών κατασκευής των προσβάσεων στη σήραγγα της Στέρνας ισχύουν από σήμερα Τρίτη έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα γίνεται εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 135ο έως ........

το 136ο χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) και από το 136ο έως το 137ο χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου.

Καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τη λωρίδα στην οποία δεν εκτελούνται εργασίες.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θρησκευτική Πανήγυρις στο Χαλαζώνι Φιλιατρών

Κλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος-

Προβολή Μεσσηνιακού Ελαιολάδου σε ξενοδοχεία - εστιατόρια

Επιστολή προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας για την προβολή του Μεσσηνιακού Ελαιόλαδου σε εστιατόρια και ξενοδοχεία απέστειλε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητιρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος.

Στο κείμενο της επιστολής του ο κύριος Καραμπάτος αναφέρει ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς και των προσπαθειών του για την προβολή και την προώθηση του τουριστικού – αγροτικού προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προτείνει στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Μεσσηνίας κατά ...........

την τρέχουσα τουριστική περίοδο να τοποθετήσουν τυποποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας (φιάλες 250 ml) στα τραπέζια, έτσι ώστε οι πελάτες των ανωτέρω επιχειρήσεων, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της περιοχής μας, να έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν.

Τα πρώτα δείγματα θα σας παραδοθούν δωρεάν από τους Μεσσήνιους τυποποιητές με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα μπορείτε να προμηθευθείτε σε ειδικές τιμές υπερχονδρικής ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας.
Αγαπητοί Μεσσήνιοι επιχειρηματίες, πάρτε μέρος στη «Συμμαχία για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς» και συνδέστε την επιτυχή επιχειρηματική σας δραστηριότητα με το τοπικό συμφέρον. Δώστε το παρόν στη προσπάθεια διασύνδεσης του αγροτικού με το τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής σας Εταιρικής Ευθύνης και δημιουργείστε τις προϋποθέσεις για κοινωνική και οικονομική ευημερία των πολιτών της Μεσσηνίας.

Μην ξεχνάτε αυτό που μας δίδαξαν οι πατεράδες μας: “το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο”.
Επικοινωνήστε σήμερα με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας (τηλ. 27210 62200, 62222, αρμόδιοι κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, κα Ασπασία Σπύρη).

«Φάρμακο» ο ύπνος διάρκειας επτά ωρών

Λιγότερες ή περισσότερες ώρες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καρδιά

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος ή ακόμα και εγκεφαλικού έχουν όσοι κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες της ημέρας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, ενώ εξίσου επικίνδυνος μπορεί να αποβεί και ο ύπνος για περισσότερες από εννέα ώρες.

Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα ότι τον .........

μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα άνω των 60 ετών που κοιμούνται πέντε ώρες ή λιγότερο τη νύχτα, καθώς έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες.

Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία που η μεγαλύτερη ή μικρότερη από επτά ώρες διάρκεια ύπνου επιδρά στο καρδιαγγειακό σύστημά του ανθρώπου.

Εκτιμούν, πάντως, ότι η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τις μεταβολικές και ενδοκρινικές λειτουργίες, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για σκλήρυνση των αρτηριών του αίματος.

Εξάλλου, δεύτερη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι μια περιστασιακή δόση γερού ύπνου στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αποτελεί καλό "φάρμακο" για όσους συνήθως κοιμούνται λίγο μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα.

Πάντως, Ακόμα και ένας ύπνος δέκα ωρών κατά περιόδους ίσως δεν είναι τελικά αρκετός για να αναπληρώσει πλήρως τον χαμένο ύπνο και να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες της χρόνιας έλλειψης ύπνου.

Από τον ΣΚΑΪ

Θεραπεύουν τον καρκίνο με ιό του έρπη

Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη και θεράπευσαν άτομα που έπασχαν από καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. Ο μεταλλαγμένος ιός επιτέθηκε και σκότωσε τα καρκινικά κύτταρα.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε 17 ασθενείς σε νοσοκομείο του Λονδίνου και έδειξε ότι η χρήση του ιού, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία και της ακτινοθεραπεία, κατέστρεψε τους όγκους στους περισσότερους ασθενείς.

Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη διεισδύει στα ..........

καρκινικά κύτταρα, πολλαπλασιάζεται στο εσωτερικό τους και τα εξοντώνει από τον πυρήνα τους.

Ο ιός έχει προγραμματιστεί να παράγει μια πρωτεΐνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Οι ερευνητές, από το Ίδρυμα Αντικαρκινικών Ερευνών του Λονδίνου, ανέφεραν ότι άρχισαν επίσης κλινικές δοκιμές σε ασθενείς που πάσχουν και από άλλα είδη καρκίνου, όπως του δέρματος.

Η κλινική δοκιμή έδειξε ότι και οι 17 ασθενείς στους οποίους εισήλθε ο ιός του έρπη, μαζί με την κλασική αντικαρκινική θεραπεία, κατά 93% δεν εμφάνισαν κανένα ίχνος καρκίνου μετά τη χειρουργική αφαίρεση των όγκων.

Δύο χρόνια μετά, οκτώ στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 82%) δεν είχαν υποτροπή, ενώ μόνο δύο επανεμφάνισαν καρκίνο.

Συγκριτικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 35% - 55% των ασθενών που ακολουθούν την κλασική αντικαρκινική θεραπεία (χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία), χωρίς τη βοήθεια του ιού του έρπη, επανεμφανίζουν καρκινικούς όγκους μετά από δύο χρόνια, συνεπώς η νέα μέθοδος φαίνεται να έχει σαφή ευεργετικά αποτελέσματα.

Προσφυγή κατά του «Καλλικράτη» στο ΣτΕ

Admin Team: Κύριε Δήμαρχε των Φιλιατρών το παρακάτω δημοσίευμα νομίζουμε ότι σας ενδιαφέρει.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ προσέφυγε ο Δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης και 18 κάτοικοι του Δήμου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός, αντίθετος στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο «Καλλικράτης».

Ο «Καλλικράτης» προβλέπει την κατάργηση ........

του εν λόγω Δήμου και την ενσωμάτωσή του στο Δήμο Λαγκαδά, μαζί με τους Δήμους Λαχανά, Ασσήρου, Καλλινδοίων, Κορώνειας και Βερτίσκου.

Ο Δήμος Σοχού υποστηρίζει ότι ο Ν. 3852/2010 είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος, καθώς οι καταργήσεις και ενσωματώσεις των Δήμων ανά την Ελλάδα έγιναν με τον ίδιο το νόμο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων διοικητικών οργάνων.

Με τον τρόπο αυτό όμως, δεν έχουν την δυνατότητα οι θιγόμενοι Δήμοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και να ζητήσουν δικαστική προστασία και έλεγχο της νομιμότητας των συνενώσεων, καθώς ευθέως ο Ν. 3852/2010 δεν μπορεί να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείς, παρά μόνο αποφάσεις (υπουργικές, νομαρχιακές, κ.λ.π.) που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του εν λόγω νόμου.

Παράλληλα, ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δήμου Σοχού, είναι αντίθετος και στο άρθρο 102 του Συντάγματος που προστατεύει και καθορίζει τη διαχείριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην προσφυγή του Δήμου Σοχού, ο Ν. 3852/2010 είναι αντίθετος και στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λισσαβόνας οι οποίες προστατεύουν τις ορεινές περιοχές από την ερήμωση και την φτώχεια και εξασφαλίζουν την ανάπτυξή τους.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ