Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κατατέθηκε το ν/σ για τα γεωργικά φάρμακα

Το ενημερωτικό σημείωμα για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα γεωργικά φάρμακα δημοσιοποίησε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ζητώντας τον καθορισμό συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής ώστε το ν/σ να τεθεί προς διαβούλευση. Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου:

- Θεσπίζονται αναγκαία εφαρμοστικά μέτρα σχετικά: α) με την διάθεση φυτοπροσπατευτικών προϊόντων στην αγορά (διαδικασίες αδειοδότησης καθώς και όρων και προϋποθέσεων της διακίνησης και διάθεσης στην αγορά) β) με τα στατιστικά στοιχείων των γεωργικών φαρμάκων (εισαγωγή, διακίνηση, χρήση) και γ) με τα ανώτατα όρια υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων μέσα ή πάνω στα...

τρόφιμα και τις ζωοτροφές φυτικής και ζωϊκής προέλευσης

- Ενσωματώνονται στο εθνικό δίκαιο οι διατάξεις της οδηγίας που αφορά στον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την εφαρμογή της ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, συμπεριλαμβάνοντας τα απαραίτητα εθνικά μέτρα για την επίτευξη των στόχων της οδηγίας.

- Εισάγονται συμπληρωματικές εθνικές διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν θέματα για τα γεωργικά φάρμακα (καταπολέμησης των εχθρών των καλλιεργειών και του περιορισμού των κινδύνων από τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων για το χρήστη, τον καταναλωτή και το περιβάλλον) τα οποία δεν ρυθμίζονται από τα προαναφερόμενα κοινοτικά νομοθετήματα.

- Θεσπίζεται Εθνικό Συνταγολόγιο Φυτοπροαστατευτικών Προϊόντων και των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης γεωργικών φαρμάκων

- Θεσπίζονται διαδικασίες παρακολούθησης των τιμών των γεωργικών φαρμάκων

- Θεσπίζονται και εφαρμόζονται διαδικασίες ελέγχων- α) εμπορίας, διακίνησης και διάθεσης γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, β) μηχανισμού εφαρμογής, γ) υπολειμμάτων στα αγροτικά προϊόντα- και επιβολής αναλογικών και αποτρεπτικών κυρώσεων στους παραβάτες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμπανάκι για «έμφραγμα» στο Ίντερνετ.

Τον κίνδυνο να «ξεμείνει» το Διαδίκτυο από διευθύνσεις IP και να προκληθεί «έμφραγμα» στον Παγκόσμιο Ιστό επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το Διαδίκτυο αναμένεται να «στερέψει» από διευθύνσεις IP σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η διεύθυνση IP (Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από κάθε υπολογιστή, ιστοσελίδα ή συσκευή που παρέχει σύνδεση στο Διαδίκτυο (κινητά τηλέφωνα, fax, iPads, routers κ.λπ.). Κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο πρέπει να έχει τη δική της μοναδική διεύθυνση, η οποία χρησιμεύει στην «αναγνώρισή» της.
Η διεύθυνση IP μπορεί να θεωρηθεί το .......

αντίστοιχο της διεύθυνσης κατοικίας μας ή του τηλεφωνικού μας αριθμού.

Αν οι εταιρείες παροχής συνδέσεων στο Ίντερνετ δεν λάβουν άμεσα μέτρα, πραγματοποιώντας επενδύσεις για τη μετάβαση σε ένα πιο εξελιγμένο πρωτόκολλο, είναι ορατός ο κίνδυνος να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε χιλιάδες φορητές συσκευές, ακόμη και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και να εκτιναχθεί το κόστος.

Το πρωτόκολλο που στηρίζει το Ίντερνετ, γνωστό ως IPv4, παρέχει 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP. Η τεράστια έκρηξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των χρηστών του Ίντερνετ, των συσκευών που δίνουν πρόσβαση και των υπηρεσιών web, οδήγησε στην «κατάληψη» των περισσότερων διευθύνσεων. Σήμερα υπάρχουν μόνο 232 εκατομμύρια διαθέσιμες συνδέσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα εξαντληθούν σε περίπου 340 ημέρες, δηλαδή στις αρχές του επόμενου Ιουλίου.

«Όταν πριν από 30 χρόνια αναπτύσσαμε το πρωτόκολλο IPv4, νομίζαμε ότι είχαμε μεριμνήσει για επαρκή αριθμό διευθύνσεων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχαν καν προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές», δήλωσε ο Τζον Λίντσεϊ, διευθυντικό στέλεχος της Internode, εταιρείας παροχής Ίντερνετ στην Αυστραλία. «Επίσης, κανείς δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέλουν και τα κινητά τηλέφωνα διεύθυνση IP. Πολύ απλά, διότι τότε τα κινητά δεν είχαν ακόμη εφευρεθεί», πρόσθεσε.

Ειδικοί της επιστήμης του Web έχουν βρει λύση στο πρόβλημα, που προϋποθέτει την μετάβαση σε ένα νέο πρωτόκολλο, το IPv6, το οποίο θα παρέχει τρισεκατομμύρια διευθύνσεις. Ωστόσο οι περισσότεροι πάροχοι Ίντερνετ είναι -επί του παρόντος- απρόθυμοι να προβούν στις απαραίτητες επενδύσεις για να προχωρήσει το IPv6.

Ο Τζέοφ Χιούστον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας στην APNIC (εταιρεία που χορηγεί διευθύνσεις IP σε Ασία και Ειρηνικό) υποστηρίζει ότι ο ρυθμός αύξησης των smartphones, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των άλλων συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο δείχνει ότι η «δεξαμενή» διευθύνσεων θα στερέψει μέσα σε ένα χρόνο, δεκαετίες νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Σύμφωνα με τον Χιούστον, όταν οι διαθέσιμες διευθύνσεις εξαντληθούν, θα δημιουργηθεί ένα είδος «μαύρης αγοράς» για διευθύνσεις IP. «Οι υπηρεσίες που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν θα μπορούν να πάρουν περισσότερες διευθύνσεις. Οι υπόλοιπες απλώς δεν θα πάρουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άμεση επιστροφή του οφειλομένου ΦΠΑ ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την κοινοποίηση απάντησης του Υπουργού Οικονομικών, σε ερώτηση που κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής σχετικά με την απόδοση του ΦΠΑ

Όπως επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη, με την απάντησή του ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει ότι ουσιαστικά έχει παγώσει η επιστροφή ΦΠΑ.

«Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει ..........

ακριβή στοιχεία για τις οφειλές που έχει το δημόσιο έναντι των επιχειρήσεων από ΦΠΑ. Όπως αρνείται να δώσει συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επιστροφής όπως έχει υποχρέωση το κράτος, με βάση όλες τις περιπτώσεις που έχουν ελεγχθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής.

Η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ομαλή λειτουργία της αγοράς και γι΄αυτό το λόγο καλεί τον υπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που οφείλει το δημόσιο και να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής του οφειλομένου ΦΠΑ.

Αυξάνεται στο 70% η α' δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες

Την αύξηση του ποσοστού της πρώτης δόσης του εγκεκριμένου πριμ Πρώτης Εγκατάστασης για τους δικαιούχους Νέους Γεωργούς, από 40% σε 70% ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκχώρηση της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των χορηγούμενων πριμ ενίσχυσης των Νέων Γεωργών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις Περιφέρειες με σκοπό την ταχύτερη καταβολή τους.

Στις προσπάθειες στήριξης του αγροτικού ..........

εισοδήματος, αλλά και απλοποίησης των διαδικασιών εστίασε σε δηλώσεις της με αφορμή την αύξηση η υπουργός, κ. Κατερίνα Μπατζελή.

«Εξασφαλίσαμε 55 εκατομμύρια ευρώ συμπληρωματικούς πόρους για τους νέους αγρότες, φτάνοντας το συνολικό ύψος της ενίσχυσης στα 155 εκατομμύρια. Εντάξαμε το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, δίνοντας τους ταυτόχρονα δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Τώρα, αυξάνουμε το ποσό της πρώτης δόσης της ενίσχυσης Πρώτης Εγκατάστασης στο 70%», ανέφερε η υπουργός.

Επίσημη πρώτη σήμερα για την Εράνη

Την επίσημη πρώτη της θα κάνει σήμερα η Εράνη στο νέο γήπεδο Φιλιατρών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 6:30μ.μ. θα τελεστεί αγιασμός, και θα ακολουθήσει η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Παναγόπουλου.

Παρόν στο γήπεδο θα είναι και το δικό μας παιδί ο Νίκος Φρούσος που αγωνίζεται στην ανόρθωση Κύπρου και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα Φιλιατρά.



Blog Πύργου Τριφυλίας: κ. Δράκο και κ. Καλοφωλιά είστε ψεύτες και αναξιοπιστοι...

Κύριε Δράκο, νομάρχη Μεσσηνίας και κύριε Καλοφωλιά, δήμαρχε Γαργαλιάνων,
Οι Κάτοικοι του Δ.Δ. Βάλτας Γαργαλιάνων σας αποκαλούν ψεύτες και αναξιόπιστους για τις ανεκπλήρωτες μέχρι σήμερον αλλεπάλληλες υποσχέσεις, για το δήμαρχο Γαργαλιάνων από το 2002 και για τον κύριο νομάρχη από το 2008 που ανέλαβε την πρωτοβουλία με οικονομική συμμέτοχη και του Δήμου Γαργαλιάνων για την ανακατασκευή και συντήρηση του επικοινωνιακού δρόμου Βάλτας- Γαργαλιάνων που βρίσκεται σε αθλία και επικίνδυνη οδική βατότητα.

Για τον κύριο νομάρχη για τη .....

δηλωθείσα δέσμευσή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» και διαβάσαμε, παρευρισκόμενος στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών,την ρίψη τάπητα ασφάλτου εις το τμήμα της οδού επικοινωνίας Φιλιατρά - Χριστιάνοι με παρακαμπτήριο προς Βάλτα (για το τμήμα της παρακαμπτηρίου προς Βάλτα που βρίσκεται σε αθλία επικίνδυνη οδική βατότητα).

Ακολουθούν υπογραφές:

Σωτήριος Α. Φράγκος,
Ηλίας Α. Φράγκος,
Γεώργιος Γιαννίμπας,
Κων/νος Λιακάκης,
Παρασκευή Κόντου,
Κων/νος Ανδρινόπουλος,
Αγγελής Γεωργ. Αντωνόπουλος,
Ελένη Γιαννακοπούλου,
Γεώργιος Πετρούλιας,
Δημήτρης Γιαννήμπας,
Χρήστος Πανταζής,
Αγγελής Πανταζής,
Αγγελής Αντωνόπουλος,
Ηλίας Γκόνης,
Ρήγας Γκόνης,
Κυριάκος Λίτσας,
Αντώνιος Μπίμπας,
Χαράλαμπος Πανταζής,
Δήμητρα Μπίμπα,
Ιωάννης Τζόρβας,
Περικλής Δαϊδινήδης,
Παναγιώτης Μπάρκας,
Δημήτρης Αντωνόπουλος,
Γεώργιος Γκόνης,
Γεώργιος Λιακάκης,
Ευστάθιος Γεωργ. Σοκορέλης,
Γεώργιος Αρμούτης,
Κώστας Αρμούτης,
Διονύσιος Αντωνόπουλος,
Ιωσήφ Μπάρκας,
Βασίλειος Γκόνης,
Αγγελής Αναστασόπουλος,
Ευάγγελος Πανταζής,
Αγγελος Μπαρμπαγιαννόπουλος,
Παντελής Λιακοσταύρος,
Πέτρος Πετρόπουλος,
Φώτης Λιακοσταύρος,
Σταύρος Καυκής,
Νικόλαος Γκόνης,
Χρήστος Παρίσος,
Δημήτριος Γιαννήμπας,
Παναγιώτης Κόντος,
Σία Κόντου,
Αντώνης Αντωνόπουλος,
Ηλίας Αναστασόπουλος,
Ευάγγελος Βενετσανάκος,
Γιάννης Βενετσανάκος,
Γιώργιος Φράγκος,
Παναγιώτης Ηλ. Γκόνης,
Σωτήριος Γεωργ. Φράγκος.

Από το blog Πύργος Τριφυλίας

Προς κινητοποιήσεις και οι βενζινοπώλες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν και οι πρατηριούχοι, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας και προβλέπει την κατάργηση αποστάσεων ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) συνέρχεται έκτακτα αύριο στις 13.30 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ........

«τα αιφνιδιαστικά μέτρα για την ουσιαστική κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας στην ίδρυση και λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης κοινού, λαμβάνονται με εντολή της Τρόικας, η οποία επιβάλει τη μονοπώληση της αγοράς από μεγάλα συμφέροντα ως μέτρο εξόδου από τη κρίση».

«Αποτελούν δε, χαριστική - φωτογραφική διάταξη για το άνοιγμα πρατήριων από τα σούπερ μάρκετ και την εξόντωση των βενζινοπωλών», συμπληρώνεται.

Η ΟΒΕ υποστηρίζει ακόμα ότι «η εξαγγελία των μέτρων η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την απόσταση των 110 μ. που όρισε ειδική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως «ασφαλή απόσταση» εκρηκτικής ή καύσιμης ύλης από χώρους συνάθροισης κοινού, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους καταναλωτές με δήθεν απελευθέρωση της αγοράς και πραγματικό στόχο την παγίδευσή και ομηρία τους σε μια άνευ προηγουμένου μονοπώληση των καυσίμων από μερικές αλυσίδες μεγάλων συμφερόντων».

Παράλληλα, σε σημερινή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και εμπαιγμό του κλάδου των βενζινοπωλών, καθώς, όπως υποστηρίζει, το πρωί της Παρασκευής παράγοντες του υπουργείου διαβεβαίωναν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν επρόκειτο να προχωρήσει πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ότι θα τεθεί προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση.

«Με τις μεθοδεύσεις αυτές όχι μόνο καταργούνται για πολλοστή φορά στην πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για διάλογο και διαβούλευση με την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς, αλλά οι αρμόδιοι, για λόγους που θα πρέπει να μας εξηγήσουν, φτάνουν στο σημείο να εμπαίζουν έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σε έγγραφο που απέστειλε το πρωί προς το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι στην περίπτωση που το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις του κλάδου, τότε θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και στο κλείσιμο των πρατηρίων.

Υποστηρίζει ακόμη ότι η κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας προκαλεί προβλήματα ασφαλείας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δημιουργία νέων πρατηρίων σε μια περίοδο που μετά βίας επιβιώνουν τα ήδη υπάρχοντα.

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας: Έκκληση να ανασταλεί η απεργία των οδηγών φορτηγών

Για πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απεργία των οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

«Σε μία περίοδο που η εικόνα της .......

Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται από συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα, ενέργειες όπως η απεργία των ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, υποβαθμίζουν περαιτέρω το ελληνικό brand name σε διεθνές επίπεδο», τονίζει η διοίκηση του συνδέσμου.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒΕ η Ελλάδα πάσχει από αρνητική αναγνωρισιμότητα, γεγονός που έχει ήδη στοιχίσει στους Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι προσπαθούν να στραφούν «προς τα έξω», αφού η εγχώρια αγορά βαθμιαία συρρικνώνεται.

Σημειώνει παράλληλα ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει νέα προβλήματα στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ καλεί τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν σύνεση και να αναστείλουν την εξαγγελθείσα απεργία.

«Η κρίση απαιτεί συναίνεση και συνεργασία και όχι ενέργειες όπως οι κινητοποιήσεις που έχουν αντίκτυπο στους ίδιους τους απεργούς αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας και της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Τον νέο αναπτυξιακό νόμο αναμένεται να παρουσιάσει εντός της εβδομάδας στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Αναμένεται να περιλαμβάνει κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, μέσω φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων αρχικού κεφαλαίου, ενώ προβλέπεται η σύσταση επενδυτικού συμβουλίου που θα εποπτεύει την εφαρμογή του νόμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπτυξιακός νόμος θα παρουσιασθεί εντός της εβδομάδος το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος εισάγει .......

τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις.

- Διαγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων βάσει μίας σειράς ποιοτικών χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν το κατά πόσο η συγκεκριμένη επένδυση καταλήγει στην παραγωγή ενός προϊόντος ή στην παροχή μίας υπηρεσίας που είναι ανταγωνιστική, ποιοτική και συνεισφέρει στη βελτίωση του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας, κατά πόσο ενσωματώνει πράσινες δράσεις που συνιστούν και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και πόσο συμβάλλει στην αναδιάρθρωση και την ισόρροπη ανάπτυξη.

- Ένταξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, με εξαίρεση αυτές οι οποίες ρητά απαγορεύονται είτε από το νόμο, είτε από αποφάσεις ή κανονισμούς της Εθνικής ή Κοινοτικής Νομοθεσίας. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφεται μία βασική αδυναμία του προηγούμενου νόμου ο οποίος περιλάμβανε πλήθος ρυθμίσεων ως προς το είδος και εύρος των δραστηριοτήτων που ενισχύονται.

- Σύσταση επενδυτικού συμβουλίου το οποίο θα εποπτεύει την εφαρμογή του νόμου και θα εισηγείται βελτιώσεις και αλλαγές για προσαρμογή στις εκάστοτε νέες προκλήσεις.

Ο νόμος θα περιλαμβάνει κίνητρα για την πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων μέσω φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων αρχικού κεφαλαίου. Θα προβλέπει την δυνατότητα απαλλαγής φόρου από το σύνολο των πραγματοποιούμενων κερδών ως την συμπλήρωση του ισόποσου της ενισχύσεως που θα λάμβανε η επένδυση αν υπαγόταν στο καθεστώς της απλής επιχορηγήσεως.

Η καταβολή των ενισχύσεων θα πραγματοποιείται σε τέσσερις φάσεις. Αρχικώς θα παρέχεται προκαταβολή μέχρι 25% με την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου. Σε δεύτερη φάση θα καταβάλλεται 25% επιπλέον με την ολοκλήρωση του 50% της συνολικής επενδύσεως. Στην τρίτη φάση, ήτοι μετά τον έλεγχο ολοκληρώσεως του έργου, θα καταβάλλεται ένα επιπλέον 40%. Τέλος, το εναπομείναν 10% θα καταβάλλεται μετά το πέρας της τριετίας από την ολοκλήρωση και εφόσον έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του νέου αναπτυξιακού νόμου τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου, ωστόσο ακόμη ο νόμος δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Διαψεύδει η Κυβέρνηση σενάρια για πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Τη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται κανένα θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ παρέχει σε όλους του τόνους η Κυβέρνηση.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέδειξαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στην Κυβέρνηση την πώληση του 40% των λιγνιτικών και του 40% των υδροηλεκτρικών μονάδων της επιχείρησης σε ιδιώτες.
Σχολιάζοντας τη θέση της Κομισιόν ότι ο μόνος τρόπος για να ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα είναι η πώληση μεγάλου μέρους λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος αποσαφηνίζουν πως κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με το Μνημόνιο η χώρα έναντι της τρόικας.

«Συνεχίζουμε τις αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει για το άνοιγμα της αγοράς .........

ηλεκτρισμού, που αφορούν μόνο τη χονδρική και τα τιμολόγια», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι μιλώντας στα «Νέα».

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο, πιστεύουν ότι οι υποδείξεις αυτές αντανακλούν μάλλον τις προθέσεις της Κομισιόν (και όχι της τρόικας) που, όπως εκτιμούν, θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να πιέσει προς την κατεύθυνση βίαιων αλλαγών στον ενεργειακό τομέα, όπου πράγματι η Ελλάδα κατέχει υψηλή θέση στη λίστα των παραβατών, με αρκετές αιτιολογημένες γνώμες να τη βαρύνουν.

«Επισήμως πάντως από την τρόικα θέμα πώλησης μονάδων δεν έχει τεθεί. Από τις αλλαγές που δρομολογούμε σε χονδρική και λιανική, μέχρι το να πουλήσουμε μονάδες της ΔΕΗ, υπάρχει τεράστια διαφορά», αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Θα το εξετάσουμε όταν και εφόσον τεθεί και θα δώσουμε μάχη να μην περάσει. Άλλωστε, αν αποδειχθεί ότι το μνημόνιο είναι κάτι που αλλάζει, προστίθενται ή αφαιρούνται από αυτό υποχρεώσεις, αυτό θα συμβεί και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στην ενέργεια και προφανώς τότε το θέμα θα τεθεί από την κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο», τονίζουν με νόημα.

Η Κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την επιβολή της βίαιης πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, εξετάζει την πώληση μέρους της παραγόμενης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης σε τρίτους. Δηλαδή, να παραμείνουν τα λιγνιτικά και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στην κυριότητά της, αλλά ένα ποσοστό της παραγόμενης από αυτά φθηνής ενέργειας να βγει σε διεθνείς διαγωνισμούς με αποδέκτες μόνο ιδιώτες

Από τα ΝΕΑ

Δικαίωμα αναγνώρισης αποκτούν όλοι οι ασφαλισμένοι

Οι ασφαλισμένοι σε όλους τους φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κ.λπ.) αποκτούν από την 1/1/2011 το δικαίωμα προσμέτρησης είτε με εξαγορά είτε με αναγνώριση, συντάξιμου χρόνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για προσαύξηση της σύνταξης.

Από τις κατηγορίες των χρόνων των .......

οποίων παρέχεται δυνατότητα αναγνώρισης, άλλοι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και σήμερα και άλλοι για πρώτη φορά εισέρχονται στα ασφαλιστικά βιογραφικά των εργαζομένων από την 1η του Γενάρη του επόμενου έτους.

Συγκεκριμένα, από την 1-1-2011 δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος έως 4 πλασματικών ετών, το 2012 έως 5, το 2013 έως 6 και από την 1-1-2014 και εφεξής έως 7 πλασματικών ετών από τις κατηγορίες που ακολουθούν.

Για να προβεί στην αναγνώριση ο ασφαλισμένος θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη ασφάλισης.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που προβλέπεται εξαγορά χρόνου ο ασφαλισμένος μπορεί με εφάπαξ καταβολή να έχει μία έκπτωση επί του τελικού ποσού που φθάνει το 15%.

Ας δούμε σε ποιες περιπτώσεις παρέχεται το δικαίωμα για την αναγνώριση:

Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας: Πρόκειται για τον χρόνο στρατιωτικής θητείας ο οποίος μπορούσε και μέχρι σήμερα να αναγνωριστεί, με περιορισμούς όμως όσον αφορά τη χρήση του.

Συγκεκριμένα, ο χρόνος στρατιωτικής θητείας μπορούσε να προσμετρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις και για θεμελίωση δικαιώματος και για προσαύξηση στη σύνταξη, σε άλλες όμως μόνο για προσαύξηση.

Για παράδειγμα, ασφαλισμένος σήμερα στο ΙΚΑ με 10.900 ημέρες ασφάλισης και 53 ετών δεν έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει 200 ημέρες από τη στρατιωτική του θητεία ώστε να συνταξιοδοτηθεί με τη συμπλήρωση 11.100 ημερών ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Αντίστοιχα, επαγγελματίας με ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για 35 χρόνια, που είναι σήμερα 55 ετών, δεν έχει το δικαίωμα σήμερα να αναγνωρίσει τον χρόνο του στρατού ώστε να συνταξιοδοτηθεί με 37ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Τέλος, μισθωτός ασφαλισμένος που δεν είχε συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας του δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τη στρατιωτική του υπηρεσία για θεμελίωση συνταξιοδότησης με 10.500 ημέρες ασφάλισης.

Είναι μερικοί ενδεικτικοί περιορισμοί για το πόσο περίπλοκο ήταν το καθεστώς χρήσης του χρόνου της στρατιωτικής θητείας.

Από την 1-1-2011, όμως, οι ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προβούν σε αναγνώριση του χρόνου αυτού και να τον χρησιμοποιούν ανεξαρτήτως είτε για θεμελίωση είτε για προσαύξηση. Η αναγνώριση θα γίνεται με εξαγορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα, με τη διαφορά ότι προβλέπεται έκπτωση επί του καταβαλλόμενου για την εξαγορά ποσού που ξεκινά από 30% και αγγίζει το 50%.

Συγκεκριμένα, για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1-1-2011 μέχρι και την 31-12-2014 προβλέπεται έκπτωση στο ποσό της εξαγοράς ύψους 30%. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από την 1-1-2015 η έκπτωση αυτή θα είναι της τάξεως του 50%.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή οι καταβαλλόμενες εισφορές υπολογίζονται ως ποσοστό επί των αποδοχών, όσο το δυνατόν νωρίτερα υποβληθεί η αίτηση για την αναγνώριση τόσο οικονομικότερο θα είναι το κόστος.

Ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών: Πρόκειται για τον χρόνο αδείας που δικαιούνται οι γονείς, ιδίως οι μητέρες, για ανατροφή τέκνων. Μέχρι σήμερα ο ως άνω χρόνος μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για θεμελίωση όσο και για προσαύξηση. Η αναγνώριση γινόταν με την καταβολή από τον εργαζόμενο που έκανε χρήση του δικαιώματος αδείας, του συνολικού ποσού της εισφοράς. Η αναγνώριση εφεξής και από την 1-1-2011 θα γίνεται με εξαγορά και το ποσό που θα καταβάλλεται θα είναι ίσο με το ποσοστό εισφοράς που αναλογεί σε εργοδότη και εργαζόμενο για μηνιαίες αποδοχές ίσες με το 25πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη κατά την υποβολή της αίτησης.

Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες: Πρόκειται για τον χρόνο που ο ασφαλισμένος τελεί σε καθεστώς επιδότησης λόγω ασθένειας από τον ασφαλιστικό φορέα. Χαρακτηριστική περίπτωση επιδότησης που μπορεί να αναφερθεί είναι η περίοδος έπειτα από εργατικό ατύχημα. Ο συνυπολογισμός του χρόνου αυτού γίνεται χωρίς εξαγορά, με αίτηση του ασφαλισμένου στον οικείο φορέα, και μπορεί να συνυπολογιστεί μόνο για θεμελίωση.

Ο χρόνος επιδότησης τακτικής ανεργίας και μέχρι 300 ημέρες: Πρόκειται για τον χρόνο κατά τον οποίο ο ασφαλισμένος είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και επιδοτείται από τον Οργανισμό. Μέχρι σήμερα ο ασφαλισμένος είχε το δικαίωμα να αναγνωρίσει μέχρι 200 ημέρες από τον χρόνο επιδότησης τακτικής ανεργίας και θα έπρεπε να είχαν διανυθεί μέσα στην τελευταία 10ετία. Από την 1-1-2011 ο χρόνος που μπορεί να αναγνωριστεί αυξάνεται στις 300 ημέρες. Η αναγνώριση γίνεται με αίτηση και ο χρόνος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για θεμελίωση δικαιώματος και όχι για προσαύξηση της σύνταξης.

Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και μέχρι δύο (2) έτη: Πρόκειται για χρόνο που έχει χρησιμοποιήσει ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου για εκπαιδευτικούς λόγους και για τον οποίο έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν έχουν καταβληθεί εισφορές. Κατά συνέπεια, θα πρέπει ο εργαζόμενος για να κάνει χρήση μέχρι δύο ετών του χρόνου αυτού να προβεί σε εξαγορά. Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει αντιστοιχεί στην εισφορά εργοδότη και εργαζομένου στον οικείο φορέα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Οικείος φορέας είναι σε αυτήν την περίπτωση ο φορέας στον οποίο και υπαγόταν ο εργαζόμενος κατά τη χορήγηση της άδειας. Είναι δε απαραίτητη για την απόδειξη λήψης της συγκεκριμένη άδειας να προσκομίζει ο ασφαλισμένος και βεβαίωση από τον τότε εργοδότη, που να πιστοποιεί τον χρόνο για τον οποίο έγινε χρήση του δικαιώματος αυτού.

Ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και ο χρόνος σπουδών, μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας, σε μέσες επαγγελματικές σχολές: Για πρώτη φορά παρέχεται δικαίωμα στους ασφαλισμένους να κάνουν χρήση χρόνου που έχουν διανύσει σπουδάζοντας σε ανώτατες και ανώτερες σχολές, καθώς και σε επαγγελματικές, όπως ισχύει εδώ και καιρό σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ασφαλισμένος αποκτά δικαίωμα να αναγνωρίσει όσο χρόνο προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής για την ολοκλήρωση του κύκλου σποδών και την απόκτηση πτυχίου.

Ετσι, εάν για παράδειγμα ο εργαζόμενος έχει φοιτήσει σε σχολή το πρόγραμμα σπουδών της οποίας προβλέπει ολοκλήρωση σε 8 εξάμηνα, μπορεί με εξαγορά να αναγνωρίσει μέχρι 4 έτη ασφάλισης, τα οποία και μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για προσαύξηση. Για την εξαγορά των ως άνω χρόνων ο ασφαλισμένος θα χρειαστεί να καταβάλει ποσό ίσο με το 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ισχύει κατά την υποβολή της αίτησης για την αναγνώριση, για τον φορέα κύριας ασφάλισης και ποσοστό 6% για το επικουρικό.

Ο προβλεπόμενος από την ΕΓΣΣΕ χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας: Ο χρόνος κύησης και λοχείας μπορεί και σήμερα να αναγνωριστεί στις περισσότερες περιπτώσεις ασφαλισμένων. Πλέον παρέχεται αυτή η δυνατότητα σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες.

Η αναγνώριση γίνεται με αίτηση χωρίς καταβολή εισφορών και ο χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για θεμελίωση.

Ο χρόνος μαθητείας μέχρι ένα (1) έτος: Αλλη μία περίπτωση που αφορά χιλιάδες εργαζομένους, ιδιαίτερα νέους, είναι το δικαίωμα αναγνώρισης του χρόνου μαθητείας. Ως χρόνος μαθητείας λογίζεται και ο χρόνος συμμετοχής στα προγράμματα Stage. Ο χρόνος που μπορεί να αναγνωριστεί είναι έως ένα έτος και η εισφορά που καταβάλλεται για την εξαγορά είναι ίση με το 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη κατά την υποβολή της αίτησης.

Ο χρόνος απεργίας: Μία ρύθμιση που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους με παρακράτηση των εισφορών τους κατά τον μήνα πραγματοποίησης της απεργίας, επεκτείνεται με τον νέο ασφαλιστικό νόμο και στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ετσι, ο ασφαλισμένος στους φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί να εξαγοράσει τον χρόνο κατά τον οποίο βρισκόταν σε απεργία.

Ο χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για προσαύξηση. Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο αιτών αντιστοιχεί στην εισφορά εργοδότη και εργαζομένου στον οικείο φορέα (που ασφαλιζόταν κατά την πραγματοποίηση της απεργίας) κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

? Ο χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας πριν από την εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΕ: Η συγκεκριμένη ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες ίσχυε και πριν από το 2007, είχε όμως καταργηθεί. Με αυτήν παρέχεται το δικαίωμα στους ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν κάνει έναρξη επαγγέλματος και δεν είχαν εγγραφεί στα μητρώα του Οργανισμού, να αναγνωρίσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μέχρι 5 έτη.

Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο ασφαλισμένος αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές κατηγορίες για τις οποίες ασφαλίζεται κατά την υποβολή της αίτησης.

Ρύθμιση - Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας

Ο χρόνος ανεργίας, μετά την υπαγωγή στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο:

Πρόκειται για τα χρονικά διαστήματα που ο ασφαλισμένος έχει διανύσει ως άνεργος χωρίς να επιδοτείται λόγω ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και αφού έχει υπαχθεί στην ασφάλιση με την εγγραφή του προηγουμένως σε φορέα κύριας ασφάλισης. Η συγκεκριμένη ρύθμιση-ανακούφιση για χιλιάδες εργαζομένους που έχουν διανύσει κενά χρονικά διαστήματα μεταξύ διαφόρων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και διαφόρων εργοδοτών δίνει τη δυνατότητα χρήσης του χρόνου αυτού και κάλυψης μεγάλων ασφαλιστικών κενών.

Και σε αυτήν την περίπτωση ο χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για προσαύξηση. Η αναγνώριση γίνεται με εξαγορά και το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο ασφαλισμένος θα είναι ίσο με το 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ισχύει κατά την υποβολή της αίτησης για την αναγνώριση, για τον φορέα κύριας ασφάλισης και ποσοστό 6% για το επικουρικό.

Αναγνώριση μέχρι 5 έτη
Ρύθμιση - σωσίβιο για τις μητέρες χωρίς καταβολή εισφορών


Ο πλασματικός χρόνος για τις μητέρες: Ρύθμιση-σωσίβιο για όλες τις εργαζόμενες μητέρες εισάγεται με τον νέο ασφαλιστικό νόμο με την εδραίωση του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικού χρόνου που φτάνει το ένα έτος για το πρώτο παιδί, τα δύο για το δεύτερο και το τρίτο, δίνοντας το δικαίωμα της συνολικής αναγνώρισης μέχρι πέντε ετών στις ενδιαφερόμενες.

Μέχρι σήμερα η μητέρα μπορούσε να αναγνωρίσει τον χρόνο αυτό για παιδιά που είχαν αποκτηθεί μετά την 1-1-2000 και μόνο για τη θεμελίωση δικαιώματος με 35 έτη ασφάλισης ή 10.000 ημέρες ασφάλισης.

Πλέον όλες οι μητέρες, ανεξαρτήτως έτους γέννησης των παιδιών και ανεξαρτήτως Ταμείου, μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι 5 πλασματικά χρόνια, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος σε κάθε περίπτωση.

Η αναγνώριση γίνεται χωρίς καταβολή εισφορών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που δεν κάνει η μητέρα χρήση του δικαιώματος αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου, μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο πατέρας και μέχρι 5 έτη για 3 παιδιά.

Παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων

1. Εργαζόμενος που έχει συμπληρώσει 9.800 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ μέχρι το τέλος του 2010 και έχει 2 χρόνια στρατιωτικής θητείας μπορεί να αναγνωρίσει 700 ημέρες από τον χρόνο αυτό, οπότε συμπληρώνει 10.500 ημέρες μέχρι 31-12-2010. Στην περίπτωση αυτή θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα για να πάρει σύνταξη στο 58ο έτος της ηλικίας του.

2. Μητέρα ανήλικου παιδιού συμπληρώνει το 2011 5.200 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ. Το έτος αυτό ή οποιοδήποτε από τα επόμενα έτη μπορεί να αναγνωρίσει ένα έτος που είχε ως άνεργη και να συμπληρώσει τις 5.500 ημέρες ασφάλισης οπότε θεμελιώνει δικαίωμα με βάση τα ισχύοντα το 2011 για μειωμένη σύνταξη στο 52ο έτος της ηλικίας και για πλήρη στο 57ο.

3. Ελεύθερος επαγγελματίας συμπληρώνει 35 έτη ασφάλισης το 2012 και έχει ηλικία 58 ετών. Συμφέρει να αναγνωρίσει 2 πλασματικά χρόνια, οπότε θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα για να πάρει σύνταξη με 37 έτη ασφάλισης στο 60ό έτος της ηλικίας του.

4. Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ συμπληρώνει το 2013 35 έτη ασφάλισης και το 60ό έτος της ηλικίας του. Εάν συνταξιοδοτηθεί με αυτά τα χρόνια ασφάλισης, η σύνταξη θα είναι μειωμένη κατά 30%. Συμφέρει, λοιπόν, να αναγνωρίσει 3 πλασματικά χρόνια, οπότε με τα 38 παίρνει πλήρη σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών.

Από το ΕΘΝΟΣ

Δ' Εθνική: Βγήκε η προκύρηξη. Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η έναρξη

Την επίσημη προκήρυξη του πρωταθλήματος της Δ’ εθνικής κατηγορίας 2010-2011 ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η ΕΠΟ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δέκα ομίλους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2010-2011.
Η έναρξη των αγώνων του ......

πρωταθλήματος ορίζεται για την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010.

Ολόκληρη η προκήρυξη από την ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Αλλαγή φράσης για τα Ίμια στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου

Σε αλλαγή επίμαχης φράσης στο βιβλίο Ιστορίας της Γ' Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» που αναφέρεται στα Ίμια, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο βιβλίο, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007, οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς, αναφερόμενοι στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, γράφουν στη σελίδα 163 ότι με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ..........

Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με απόφασή της στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις του βιβλίου, στη νέα έκδοση του οποίου, τον Ιανουάριο του 2011 θα υπάρξει διόρθωση στη σελ. 163 στιχ. 19-20: «με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια» αλλάζει στο ορθό «με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια».

Παράλληλα, το υπουργείο θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών, μέχρι την έκδοση του νέου βιβλίου.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 26 Ιουλίου έως 01 Αυγούστου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί. Στις 08:00 ξεκινάει η επόμενη εφημερία.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.