Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Νοσοκομείο Καλαμάτας. Προχωρούν Αιμοδυναμικό & Μον. Εμφραγμάτων

Προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εργασίες για τη λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το άνοιγμά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί στόχο της νέας διοίκησης, προκειμένου να αξιοποιηθούν και οι δωρεές 220.000 ευρώ της οικογένειας Καρέλια και 44.000 ευρώ του πλοιοκτήτη Βασ. Κωνσταντακόπουλου.
Τα χρήματα είχαν προσφερθεί πριν από χρόνια στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, με σκοπό τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, κι όμως παρέμεναν τόσο καιρό αναξιοποίητα.

Η λειτουργία του Αιμοδυναμικού κρίνεται ......

εξαιρετικά σημαντική, καθώς σε αυτή θα παρέχεται φροντίδα, με την καλύτερη μέθοδο, σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα (στεφανιαιογραφίες, αγγειοπλαστική με μπαλονάκι, τοποθέτηση stents και βηματοδοτών).

Από το θάρρος

Στόχος η ένταξη των αγροτών στις ΑΠΕ

Η ένταξη των αγροτών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά, αλλά και η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών οργανώσεων, είναι οι δύο βασικές πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επόμενη διετία.

Όπως είπε η Κατερίνα Μπατζελή, την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να βγει στον αέρα προκήρυξη προγράμματος, για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων έως 50.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε οι σχετικές δηλώσεις, θα κατατίθενται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά.

"Προχωράμε σε γρήγορες και ευέλικτες επενδυτικές δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την προστασία της δημόσιας υγείας" τόνισε η κ. Μπατζελή.

Όσον αφορά το συνεταιριστικό κίνημα, η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι θα ιδρυθούν νέοι συνεταιρισμοί με βασικό στοιχείο την υποχρεωτικότητα (οι συνέταιροι θα παραδίδουν την παραγωγή τους στην οργάνωση).

Τα παραπάνω στοχεύουν στην ...

παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με χαμηλό κόστος και ασφάλεια για τον καταναλωτή. Η νέα γενιά τροφίμων θα αποτελείται από προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, βιολογικά και όλα αυτά ενταγμένα στη Μεσογειακή διατροφή. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει αναλάβει μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια για τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα με τη διοργάνωση ενός δικτύου Γιορτών Ελληνικής Γης.

Τέλος, η κ. Μπατζελή εξήγγειλε τη δημιουργία των αγροτικών ΤΕΜΠΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου με διαθέσιμο κεφάλαιο 150 εκατ. ευρώ.

Σχόλιο αναγνώστη για την επιστολή Ξύγκα σχετικά με τον υπο σύσταση Δήμο Τριφυλίας.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ e-mail

Λάβαμε το παρακάτω σχόλιο με e-mail και αναφέρεται στην επιστολή Ξύγκα για τον Καλλικράτη.
Ο χρήστης αναφέρει στο κείμενο του ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους δεν μπορεί να το αναρτήσει σαν σχόλιο και έτσι μας το στέλνει.

Το τσεκάραμε και εμείς και είδαμε ότι δεν μπορεί να αναρτηθεί. Δέχεται μόνο 4.096 χαρακτήρες στα σχόλια όπως διαπιστώσαμε και εμείς.

Το κείμενο αναφέρει.


"Ο μέσος Κυπαρίσσιος, στο πίσω μέρος του ... μυαλού του, επιχαίρει για την επιτυχία της πόλης του η οποία καταγράφει σαν νίκη με βάση το αποτέλεσμα."
"Ο κάτοικος Φιλιατρών ο οποίος χαλαρώνει στην πλατεία και σχολιάζει τον “Καλλικράτη“ για να περνάει η ώρα, δεν έχει καταλάβει τι έγινε. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να αναδεύεται και να ενημερώνεται. Άμα σηκωθεί από την καρέκλα θα τον φοβηθεί και ο διάβολος...
Ο κάτοικος Γαργαλιάνων που πίστεψε στην ιδέα της έδρας δήμου και στη συνεργασία με τα Φιλιατρά, αδικημένος περισσότερο απ’ όλους, προς το παρόν αποστασιοποιείται από “καλλικρατικά“ πολιτικά δρώμενα και περιμένει τον αρχηγό της επανάστασης.
Ο κάτοικος του Δήμου Αετού φοβάται ότι άμα τον αγκαλιάσει πολύ σφιχτά η Κυπαρισσία από αγάπη, θα πάθει ασφυξία.
Το ίδιο και ο κάτοικος της Αυλώνας, αν και έχει δεσμούς με την έδρα και πιστεύει ότι θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Η Τριπύλα περιμένει στωικά τι θα της ξημερώσει."

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ "ΕΞΟΥΣΙΑΣ"(ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΗΛ. ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.) ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ...

"Έτσι λοιπόν επιφυλακτικά προχωράμε να επενδύσουμε σε ένα αύριο απροσδιόριστο. Την επένδυση αυτή δεν την πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν καλά τι έχει γίνει στο παρελθόν και στους δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουμε εδώ.
Θα εκλεγεί λοιπόν ένας δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στην πλειοψηφία του δεν θα πιστεύει στην ιδέα του νέου δήμου. Θα αποκαλυφθούν δε οι συνωμοτικές συναντήσεις και οι διάλογοι των δημιουργών του."

ΚΥΡΙΟΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ...
ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ...ΕΛΕΟΣ... ΣΚΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ...

"Θα αποκαλυφθούν ακόμα και η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία κάποιων.
Το μείγμα είναι ήδη εκρηκτικό, θα γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη διάρκεια της διαχείρισής του. Συνταγή σίγουρης αποτυχίας. Άσε που υπάρχουν και οι μεσάζοντες και περιμένουν τα μεσιτικά τους σε ψήφους ή σε τιμές ή σε χρήμα."

ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...;
ΜΑΛΛΟΝ
- Ε, ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΣΙΝΑΦΙΟΥ»

"Τα κόμματα πήρανε χρώματα και πινέλα να βάψουν τον νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης. Τα χρώματα τα αγόρασαν με τον μισθό των συνταξιούχων και ψάχνουν για ελαιοχρωματιστές.(Λαδομπογιάδες. Η λέξη λάδι στην πολιτική έχει άλλη σημασία)."

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...;
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Η' ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ….ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ:
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΤΕ…ΣΑΣ «ΑΚΟΥΜΕ»

"Το χρίσμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι επικίνδυνο όπλο στην προεκλογική εκστρατεία. Μοιάζει με «μπούμερανγκ» και αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν να το αποφύγουν κατά την επιστροφή του.
Ο πολίτης ενημερωμένος περιμένει στη γωνία να ξεσπάσει. Αυτός που θα φανεί απ’ τη γωνία πρέπει να έχει ήθος, αξιοπρέπεια και αναγνώριση στην κοινωνία του, για να γλιτώσει. Αλλιώς θα υποστεί την τιμωρία που αναλογεί στην κομματική του ταύτιση."

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ, ΠΛΕΟΝ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ...
ΕΣΕΙΣ, Ο ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ, Ο ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ (ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ… ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ) ΚΑΙ Ο ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ..
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΒΟΥΛΑ, ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΟΙ)

Τ Ο Π Ο Σ Τ Α Ν Ι Α Τ Α

"Αγαπώ τον τόπο μου και τον νοιάζομαι. Μέσα από την εμπειρία που απέκτησα στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια δεν έχω δικαίωμα να σταματήσω να καταθέτω τις απόψεις μου, γιατί σ’ αυτήν την πατρίδα θα χρωστάω πάντα πολλά."

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ...ΜΕ (ΚΑΙ ΓΙΑ) ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΟ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΡΓΙΑ…
ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΝΕΝΟΣ…

ΚΑΤΩ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, Η ΔΕΞΙΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Η ΑΝΑΡΧΙΑ.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Η ΦΥΣΗ, Ο ΕΡΩΤΑΣ

Απάντηση στον Κο Παναγιωτακόπουλο από τον Πρώην διαχειριστή του Φιλιατρά News

Απάντηση στα όσα λέει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κύριος Παναγιωτακόπουλος μας απέστειλε ο πρώην διαχειριστής του blog με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε.
Εμείς πάντα δημοσιεύουμε e-mail αναγνωστών γιατί και αυτοί πρέπει να έχουν λόγο.

Στο e mail που μας απέστειλε αναφέρεται στα εξής:

Κε Παναγιωτακόπουλε, έχω την εντύπωση πως έχετε πέσει στην παγίδα που με τόσο έντεχνο τρόπο έστησαν οι Κυπαρίσσιοι περί συνεργασίας, ανάπτυξης της περιοχής... (την Κυπαρισσία και μόνο εννοούν και χέστηκαν για τους υπόλοιπους) και λοιπών άλλων αηδιών.

Αυτοί έβαλαν λυτούς και δεμένους για να γίνει ο .......

Δήμος - Εκτρωμα.
Επιστράτευσαν βουλευτές που κατάγονται από την Κυπαρισσία για να θάψουν όλη την περιοχή ΥΠΕΡ της Κυπαρισσίας.

Έχουμε μια δύναμη που πρέπει να εκμεταλλευτούμε απέναντι τους.
Η δύναμη αυτή λέγεται Δήμαρχος Τριφυλίας καταγόμενος απο Φιλιατρά ή Γαργαλιάνους.

Αυτοί έφτιαξαν τον Δήμο - Εκτρωμα και πάνε να μας φορτώσουν για Δήμαρχο τον Πετρόπουλο.
Ναι αυτόν που έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας ότι αν γίνει ο Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους θα βρούμε απέναντι μας τους Κυπαρίσσιους.
Δεν το πιστεύετε Κε Παναγιωτακόπουλε??

Διαβάστε:

Πετρόπουλος:
"....Κε Δήμαρχε η επιλογή του Δημοτικού συμβουλίου μέχρι τώρα να μην σηκώσουμε το θέμα. και να είναι απούσα η Κυπαρισσία από τις συζητήσεις που γίνονται.
Πλέον, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να είμαστε απόντες.
Πρέπει λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι και προτείνω να πάρουμε μια απόφαση, με την οποία απόφαση να θυμίσουμε γιατί πρέπει να είναι ενωμένος ο Δήμος Τριφυλίας, γιατί δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί το αίτημα των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών, να την δημοσιεύσουμε, και να ξεκινήσουμε να καταλάβουν οι πολιτικοί -γιατί περί αυτού πρόκειται- ότι αν τυχόν συνεναίσουν στην δημιουργία αυτού του ανιστόρητου Δήμου Γαργαλιάνων και Φιλιατρών θα βρούν απέναντι τους Κυπαρίσσιους.

Δεν πρόκειται για να μεγαλώσει η Κυπαρισσία, αλλα για να υλοποιήσουμε αυτές τις παρακαταθήκες που μας άφησαν οι πρόγονοι μας."


Το θέμα με ηχητικό που είχα βάλει τότε είναι εδώ
http://filiatranews.blogspot.com/2010/05/blog-post_30.html

Παρακολουθήστε τους πλάγιους τρόπους που χρησιμοποιούν...
Ανοικτό μυαλό, ο καλύτερος που υπάρχει....
Αλήθεια. Γιατι τότε οι Κυπαρίσσιοι δεν τον ψήφισαν να τον κάνουν Δήμαρχο Κυπαρισσίας στις προηγούμενες εκλογές και ψήφισαν τον Σαμπαζιώτη???? Ξαφνικά ανακάλυψαν το "ανοικτό" μυαλό του??
Και σε τι είναι ανοικτό το μυαλό του???? Τι θα κάνει για να μας αποδείξει ότι έχει ανοικτό μυαλό???????

Αφήστε τα παραιτηθείτε κε Καλοφωλία κλπ και επικεντρωθείτε σε κοινό υποψήφιο και των δυο πόλεων (Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) να τον βγάλουμε Δήμαρχο.
Του Καλοφωλία και του κάθε Καλοφωλία καλώς ή κακώς οσονούπω λήγει η θητεία τους.
θα φορτωθούμε στην πλάτη μας κανέναν δήμαρχο καταγόμενο από την Κυπαρισσία γιατί απλά ορισμένοι δεν γουστάρουν τον Καλοφωλιά ή τον Ξυγκα????

Η καλύτερη εκδίκηση που μπορούμε να πάρουμε για το έκτρωμα είναι τώρα στις Δημοτικές εκλογές.
Δήμαρχος καταγόμενος είτε από Φιλιατρά είτε από Γαργαλιάνους να διοικεί την Κυπαρισσία. ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΗ δεν θα θέλουν να το δουν αυτό.
Τώρα το τρέμουν και ανησυχούν. Πριν απλά κοίταζαν να εξασφαλίσουν την Κυπαρισσία. Το μετά δεν σκέφτηκαν......

Να κάτσουν σε ένα τραπέζι πράσινοι, Μπλε, κόκκινοι και ότι άλλοι υπάρχουν και να βρουν ενα κοινό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ υποψήφιο και να τον βάλουν μπροστά για να τον ψηφίσουμε και οι δυο πόλεις και να τον βγάλουμε Δήμαρχο.

Ας είναι απο τους Γαργαλιάνους. Ας είναι απο τα Φιλιατρά. Κυπαρίσσιος να μην είναι. Και πολυ περισσότερο ο Πετρόπουλος που πάνε με πλάγιο τρόπο να μας φορτώσουν.

Ξυπνάτε εκεί στους Γαργαλιάνους και διαδώστε αυτό. Κοινός υποψήφιος απο τις δυο πόλεις και να το ψηφίσουμε και οι δυο.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τον βγάλουμε Δήμαρχο. Η συνεργασία μας μπορεί να κάνει την Κυπαρισσία να μην βγάλει Δήμαρχο καταγόμενο απο εκεί ποτέ.
Να τους κάνουμε να πουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ να γίνει ο δεύτερος Δήμος στην Τριφυλία μπας και δουν και εκείνοι κάποτε Δήμαρχο από εκεί.

Και την πρόταση που έχω καταθέσει την καταθέτω ξανά.
Αν αυτή την φορά ο Κοινός υποψήφιος Δήμαρχος (που θα βγει τελικώς Δήμαρχος) είναι από τα Φιλιατρά την επόμενη 5ετία να είναι από τους Γαργαλιάνους. Μετα πάλι από τα Φιλιατρά, Πάλι από τους Γαργαλιάνους.
Κυπαρίσσιος να μην βγει ΠΟΤΕ.

Μην πέφτετε στην παγίδα των Κυπαρίσσιων που λενε ότι ο Νίκας Ζηλεύει την Τριφυλία.
Τι να ζηλέψει η Καλαμάτα απο την Τριφυλία??
Το αεροδρόμιο που έχει η Καλαμάτα και δεν έχει η Τριφυλία???
Το λιμάνι που έχει η Καλαμάτα και δεν έχει η Τριφυλία???
Τις υπηρεσίες που έχει η καλαμάτα και εμείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ??
Το μεγάλο νοσοκομειο που έχει η Καλαμάτα και δεν έχουμε εμείς??????
Τον ΟΣΕ που έχει η Καλαμάτα και δεν έχει η Τριφυλία με έδρα την Κυπαρισσία????
ΤΙ??? ΤΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ????????

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ότι η Τριφυλία έχει να ζηλέψει πολλά από την Καλαμάτα και τα έχουν βάλει με τον Νίκα γιατί υποστήριξε ένα δίκαιο αίτημα δυο πόλεων για κοινό δήμο ανάμεσα σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.
Τους χάλαγε την σούπα αυτή η πρόταση. Την φοβήθηκαν όσο ο διάολος το λιβάνι. Εξου και τα λόγια του Πετρόπουλου. Και ζήτησαν να κηρυχθεί ο Νίκας Ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Τριφυλία....
Λες και αποτελούν στην Κυπαρισσία ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ από την Ελλάδα και έχουν το απύθμενο θράσος να προτείνουν να κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο όποιων τους χαλάει την σούπα τους.

Για φανταστείτε για λίγο Κε Παναγιωτακόπουλε να γινόταν ο Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους....

Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους: ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΖΙ.
Πληθυσμός Περίπου 18.500.

Δήμος Τριφυλίας (Κυπαρισσία, Αυλώνας, Αετός, Τριπίλα.
Μετα βίας 13.000
Τι θα ήταν ο Δήμος Τριφυλίας???? Μήπως ένα μικρό πληθυσμιακά χωριό μπροστά μας??? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ.
ΑΥΤΟ ΕΤΡΕΜΑΝ. Και έβαλαν λιτούς και δεμένους να το πετύχουν.

Τώρα επιβάλλεται να έρθει η ώρα να το πληρώνουν επι χρόνια πανάκριβα. Να τους διοικεί Φιλιατρινός ή Γαργαλιανιώτης Εναλλάξ. ΠΟΤΕ κάποιος από εκεί.


Νάντια Γιαννακοπούλου: Ζεστό χρήμα στην αγορά

Στις 20/07/10, εξαγγέλθηκε με την ονομασία «Εθνικό Σχέδιο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη πακέτο ρευστότητας ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, η παραπάνω εξαγγελία απαντά και στα συνεχή αιτήματα της κ. Γιαννακοπούλου και άλλων βουλευτών «να μπει πλάτη στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας». Το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε τρεις φάσεις:

Α) Άμεση διοχέτευση χρημάτων στην αγορά, με δράσεις που έχουν μεν ολοκληρωθεί, αλλά τώρα ξεκινά η εκταμίευση των πόρων. Πρόκειται για δράσεις στην κατεύθυνση ενίσχυσης της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, των επιστημών, της τεχνολογικής ανάπτυξης και των ελεύθερων επαγγελματιών, ύψους 2,6 δισ. ευρώ.
Σε αυτή την πρώτη φάση θα ενισχυθούν περίπου .........

10.000 επιχειρήσεις που είχαν εγκριθεί εδώ και τόσο καιρό τα κονδύλιά τους, αλλά δεν είχαν εκταμιευτεί. Πλέον, αυτό θα γίνει με διαδικασίες-εξπρές.

Β) Νέες δράσεις, μέσω ανοικτών προκηρύξεων, συνολικού ύψους 5,12 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στον τομέα της μεταποίησης, τα 34 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο, τα 30 εκατ. ευρώ στις «πράσινες» επιχειρήσεις, άλλα 30 εκατ. ευρώ στις «πράσινες» υποδομές και 15 εκατ. ευρώ στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης. Η συντριπτική πλειοψηφία του ποσού όμως, σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ, θα δοθούν σε εγγυήσεις δανείων για κεφάλαια κίνησης που θα δώσουν νέα ώθηση στην αγορά. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους ενδιαφερομένους, που ελπίζουμε ότι και στη Μεσσηνία θα είναι πολλοί, θα εξειδικευτούν στο άμεσο μέλλον.

Γ) Πακέτο 1,5 δις ευρώ για δράσεις μέσω νέων προκηρύξεως έως το τέλος του έτους. Οι νέες προκηρύξεις θα αφορούν τους τομείς του «πράσινου» τουρισμού, του εναλλακτικού τουρισμού, της εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων σε θέματα συναλλαγής με άτομα με ειδικές ανάγκες, των ψηφιακών επενδύσεων στο λιανεμπόριο, των ευρωζωνικών επιχειρήσεων, αλλά και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, που θα δημιουργηθεί και θα μοιράσει ανακυκλούμενες πιστώσεις 520 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις παντός είδους. Τα δάνεια που θα χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) θα είναι χαμηλότοκα και με την επιστροφή τους θα δίνονται σε άλλους παραλήπτες.

Συμπληρωματικά, δίδονται εγγυήσεις δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ, ύψους 4,8 δις ευρώ, για αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και κεφάλαια κίνησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Σε σχετικές δηλώσεις της, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε τον ρόλο των τραπεζών σε αυτό το εγχείρημα και ζήτησε από τις τράπεζες
«να μην αποκλείουν από τη δανειοδότηση αδικαιολόγητα τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις».

Τεράστια επιτυχία της αστυνομικής διεύθυνσης Κέρκυρας. Χτύπησαν κατακέφαλα το παρεμπόριο.

Κατασχέθηκαν καλαμπόκια και μπαγλαμάς!

Ένα βαρύ πλήγμα στο παρεμπόριο που υπάρχει στην Κέρκυρα, κατάφερε η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού.
Την είδηση μας έστειλε το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος και στην οποία αναφέρεται:

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, η ......

οποία με κίνηση-ΜΑΤ συνέλαβε 4(τέσσερα!!!) άτομα, που πουλούσαν καλαμπόκια, τα οποία και κατάσχεσε δίνοντάς τα σε κότες της περιοχής!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

Καταπολέμηση παραεμπορίου

Στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας μαζί με την Δημοτική Αστυνομία, πραγματοποίησαν ελέγχους στην πλατεία Λιστόν και την ευρύτερη περιοχή , την 19-7-2010 από 22.00΄έως 24.00΄, με σκοπό την καταπολέμηση του παραεμπορίου.
Ειδικότερα έγιναν:
- Έλεγχοι: είκοσι δύο (22) σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς.
- Προσαγωγές: εννέα (9)
- Κατασχέσεις: τέσσερις (4) σε μικροπωλητές που πωλούσαν καλαμπόκια, τρεις (3) σε οργανοπαίκτες ( μία (1) κιθάρα, ένα (1) ακορντεόν και ένα (1) ντέφι ) και δύο(2) σε αλλοδαπούς με διάφορα μικροαντικείμενα.
Μαζί με τις κατασχέσεις επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Εγκρίθηκαν αρδευτικά έργα ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ

Αρδευτικά έργα ύψους 73 εκατoμυρίων ευρώ για την περιφέρεια από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Κατερίνα Μπατζελή.

Η κ. Μπατζελή υπογράμμισε ότι: « Η αντιμετώπιση και η δραστική επίλυση ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, δίνουν πνοή στην ύπαιθρο, προστατεύουν το περιβάλλον και βοηθούν τους αγρότες στην αύξηση της παραγωγής τους, είναι προτεραιότητά μας.
Τα έργα αυτά θα πρέπει να .........

τελειώσουν δε στο προβλεπόμενο χρόνο».

Οι δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν βασική συνιστώσα των πολιτικών του υπουργείου μας για την προώθηση ενός σύγχρονου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα και παράλληλα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές.

Τα έργα είναι τα εξής:

* Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα 17.794.117,64- Βελτιώσεις Δικτύων Ανάβαλου Αργολίδας 2.300,00
* Κατασκευή φράγματος Βαλσαμιώτη Ν. Χανίων 19.286.838,36
* Κατασκευή φράγματος Μαρμαρά Ν. Καβάλας 8.921.496,55
* Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής και αγωγού μεταφοράς Καστανιά νήσου Αλοννήσου 6.752.781,14
* Αρδευτικό έργο Αγ. Γεωργίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας 5.953.200,00
* Επένδυση διωρύγων ζώνης Λούρου Ν. Άρτας 4.341.176,48
* Αρδευτικό δίκτυο φράγματος Βράχου Ν. Καστοριάς 3.313.644,88
* Εγγειοβελτιωτικό έργο Βαθυπέδου Αμμουδίας Ν. Πρεβέζης 1.405.662,63
* Μελέτη Ταμιευτήρια Ν. Λάρισας στη θέση: Πουρναρίου - Αμπελακίων "Λιβαδότοπος" 1.237.754,00
* Υδροδότηση Κωπαϊδικού Πεδίου 969.057,59
* Κατασκευή Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας 909.565,91

Γενικό σύνολο 73.185.295,18

Υπογραμμίζεται ότι θα γίνει ειδική παρουσίαση των αρδευτικών έργων, ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση και των υπολοίπων, συνολικού προϋπολογισμού 768 εκ. ευρώ.

Από ΠΑΣΕΓΕΣ

SOUL KITCHEN στο cinema κάτω απο τ' άστρα στα Φιλιατρά.

Με την ταινία SOUL KITCHEN συνεχίζονται το τετραήμερο από παρασκευή 23 Ιουλίου μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουλίου οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης.
Η ταινία θα προβληθεί στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ και γι αυτό φροντίστε όλοι εσείς που σκέφτεστε να την δείτε να είστε εκεί στην ώρα σας.

Το Soul kitchen για μια κωμωδία του Φατίχ Ακίν στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπίρολ Ουνέλ, Άνταμ Μπουσδούκος.

Η Υπόθεση
Ο Ζήνος είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Αμβούργο και όλα του πάνε στραβά: υποφέρει από δισκοπάθεια και δεν μπορεί να κουνηθεί, οι παλιοί του πελάτες τον εγκαταλείπουν, ενώ η κοπέλα του, Ναντίν, τον παρατάει για τη Σαγκάη όπου βρήκε δουλειά.
Στην απελπισία του, αλλάζει το ύφος του ..........

εστιατορίου, φέρνοντας νέο κόσμο και δεν διστάζει να πάει στην Κίνα να βρει τη Ναντίν. Μόνο που για να φύγει, θα πρέπει να αφήσει τη δουλειά στα χέρια του αδελφού του, μια επιλογή όχι και τόσο σοφή…

Δείτε το trailer



ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ [ Wi - Fi Hot Spot ]

Βήμα προς την ψηφιακή εποχή κάνει η Καλαμάτα, με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου σε όλες τις περιοχές με οικονομική δραστηριότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Το δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Dimos Kalamatas WiFi» και καλύπτει περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα, όπως είναι :
1. Κεντρική Αγορά – ΚΤΕΛ
2. Ιστορικό Κέντρο
3. Πολυκλαδικό – Τσώλη – Αγία Τριάδα
4. Κεντρική πλατεία
5. Αριστομένους
6. Νότιο Parking Νέδοντα
7. Μαρίνα
8. Πανελλήνιο
9. Υπαπαντής
10. Φαρών
11. Παλαιολόγου

Πατήστε και δείτε παρακάτω τον χάρτη σε πλήρες μέγεθος.


Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής, είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων, με πορνογραφικό περιεχόμενο, διαμοίρασης αρχείων, τυχερών παιχνιδιών και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές με την ευρεία έννοια.

Για τη λειτουργία του έχει αξιοποιηθεί το δίκτυο οπτικών ινών τόσο του Έξυπνου Οικισμού όσο και του Μητροπολιτικού Δικτύου (άλλη μια πιλοτική λειτουργία του δικτύου ΜΑΝ), έχοντας έτσι εγκατασταθεί σε όλη την πόλη, 36 κεραίες-σημεία πρόσβασης (Access Point). Με την τοπολογία αυτή επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες, ασφάλεια και κεντρικός έλεγχος από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής του Δήμου που έχει και την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του.
Το ασύρματο δίκτυο εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την Καλαμάτα και την ιστορία της, να μετακινηθούν μέσα στην πόλη, να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των φορέων, ενώ ειδικότερα οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται διοικητικά, να υποβάλλουν αιτήματα καθημερινότητας, αλλά και να ενημερώνονται για τη δραστηριότητα των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση guidekal.kalamata.gr λειτουργεί εφαρμογή, προσαρμοσμένη για λειτουργία σε έξυπνες φορητές συσκευές, κινητό ή PDA ή Laptop, μέσα από την οποία ο επισκέπτης θα λαμβάνει δεδομένα και χρήσιμες πληροφορίες :

• για την Ιστορία και τον Πολιτισμό,
• για τα αξιοθέατα της πόλης και των περιχώρων
• για ότι συμβαίνει εκείνη τη χρονική περίοδο
• για την κίνηση του στην πόλη μέσω ψηφιακού χάρτη
• για άλλα σημεία και διαδρομές ενδιαφέροντος.

Σκοπός μας είναι, η ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου, να υποστηριχθεί η τουριστική κίνηση αλλά και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα της πόλης, μέσα από τη δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται, να ψυχαγωγούνται και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά .
Με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου το ποσοστό χρήσης των Νέων Τεχνολογιών από τους πολίτες αυξάνει, και η Ευρυζωνικότητα ως έννοια και αντίληψη, γίνεται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, κάτι που αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής, ώστε η Καλαμάτα να τελικά να μετατραπεί σε ΨΗΦΙΑΚΗ και ΕΞΥΠΝΗ πόλη.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μήνυμα Αναγνώστη: ΠΡΟΣ ...ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ. Κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, παραιτηθείτε αμέσως.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τοποθέτηση των νέων πινακίδων οδικής κυκλοφορίας που έκαναν τη ζωή μας άνω κάτω, με κόστος 180.000 ευρώ, ξεπετάχτηκαν από το πουθενά νέες πινακίδες που οδηγούν τους επισκέπτες και τουρίστες «Προς σκουπιδότοπο Δήμου Γαργαλιάνων».

Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας ......

η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει πινακίδες που οδηγούν τους τουρίστες στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης τους, όπως θέατρα, τουριστικοί ξενώνες, κολυμβητήρια, πάρκα, κέντρα αθλητισμού , ιαματικά λουτρά, καθαρές παραλίες και ότι άλλο καλό έχει να διαφημίσει ο κάθε Δήμος.

Εδώ στους Γαργαλιάνους, μετά από 8 χρόνια δημαρχοντίας Καλοφωλιά, οι πινακίδες που τοποθέτησε ο δήμαρχος, οδηγούν σε ένα και μοναδικό μέρος: τον σκουπιδότοπο Γαργαλιάνων. Ότι έχει ο καθένας διαφημίζει... Πουθενά στον κόσμο, σε καμιά πόλη δεν πληροφορούν με τόσες πινακίδες για το που βρίσκεται ο σκουπιδότοπος της πόλης... Εμείς όμως κατορθώσαμε, μετά από τη σκληρή δουλειά του απερχόμενου Δημάρχου να οδηγούμε τους επισκέπτες μας σε ένα και μοναδικό αξιοθέατο, την παράνομη χωματερή μας... Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι ο κ. Καλοφωλιάς δεν έβαλε τις πινακίδες αυτές για τους τουρίστες αλλά για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων που φέρνουν τα σκουπίδια τους στους Γαργαλιάνους...

Μάλιστα κύριοι, ο κ. Καλοφωλιάς αποφάσισε από μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (που δεν έχει συγκροτηθεί πλήρως, διότι παραιτήθηκαν 9 από τους 17 συμβούλους και συνεχίζεται, ακόμη, η αντικατάστασή τους με τους αναπληρωματικούς).
Έτσι λοιπόν, ο κ. Καλοφωλιάς αποφάσισε, μόνος του, να μας φέρει τα σκουπίδια της Καλαμάτας.... Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στους Γαργαλιάνους...
Εμείς καθόμαστε ανέμελοι στην πλατεία και ο απερχόμενος Δήμαρχος συνεχίζει την απαξίωση της πόλης μας με όποιον τρόπο μπορεί.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η «αυθαιρεσία» του κ. Καλοφωλιά.
Την Πέμπτη 15-7-10 στις 5 μ.μ. τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Καλαμάτας άδειασαν τα σκουπίδια τους στη δική μας παράνομη χωματερή. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μετατρέψει τη πόλη μας σε σκουπιδοφάγο του Δήμου Καλαμάτας; Το παραδέχτηκε δημόσια στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν υπερήφανος για το κατόρθωμα του... Από όλους τους Δήμους Μεσσηνίας μόνο δύο πήραν τα σκουπίδια της Καλαμάτας... οι Γαργαλιάνοι και η Οιχαλία.

Οι εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι, πώς είναι δυνατόν να δέχονται τέτοιες προσβολές;

Παρεμπιπτόντως.
Aκόμα μια ταλαιπωρία που δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές μας είναι η ίδια η παραμονή του κυρίου δημάρχου στον θώκο του, αφήνοντάς μας άναυδους. «Πότε θα κρατήσει τον λόγο που μας έδωσε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ο απερχόμενος Δήμαρχος ότι θα παραιτηθεί αν χάσουμε την έδρα του Δήμου;»
Κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων, αφουγκραστείτε τα αισθήματα του κόσμου και παραιτηθείτε αμέσως. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να κρατήσετε τον λόγο που μας δώσατε στο κέντρο της πλατείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας χειροκρότησαν κ. Καλοφωλιά τότε για την «παλικαριά σας» όχι όλοι ...όσοι δεν σας ήξεραν φυσικά. Γιατί άραγε τόσο δέσιμο με την καρέκλα;
Σας αξίζει πάντως ένα «βραβείο» για την ικανότητά σας να κοροϊδεύετε χωρίς ντροπή τόσες χιλιάδες κόσμο για τόσα πολλά χρόνια.
Ποιος επιτέλους θα νοιαστεί για αυτόν τον τόπο; Πότε θα πιούμε καθαρό νερό;
Εμείς, οι πολίτες των Γαργαλιάνων, είναι καιρός να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για το καλό της πόλης που γεννηθήκαμε. Κανένας ξένος δεν θα μας βοηθήσει.
Ας πάρουμε τις τύχες της πόλης μας στα δικά μας χέρια και να μην περιμένουμε "σωτήρες" από την Κυπαρισσία. Έχουμε κάποια εμπειρία ετών, μέχρι τις μέρες μας με τον Καλλικράτη...

Για το καλό του νέου Δήμου Τριφυλίας είναι επιτακτική η στενή και ισότιμη συνεργασία όλων των πόλεων της Τριφυλίας.
Στους Γαργαλιανιώτες αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να το κερδίσουμε.

Φώτης Παναγιωτακόπουλος
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων


Εγκύκλιος για περιορισμό της χρήσης κλιματισμού στο Δημόσιο

Σε ισχύ τίθεται η εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και του φωτισμού στα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτήρια του Δημόσιου και ευρύτερου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων.

Η απόφαση ισχύει έως τις 31 Αυγούστου, από την έναρξη έως την λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών. Εξαιρούνται τα Νοσοκομεία και οι Φορείς Περίθαλψης, Κοινωνικής Προστασίας και Ασφάλισης.

Στο σκεπτικό της εγκυκλίου αναφέρεται........

ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά συχνά οριακή την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και επιβάλλει τη συνετή διαχείρισή της. Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλει στη δραστική μείωση του συνολικού κόστους του ηλεκτρικού μας συστήματος και ανακουφίζει σημαντικά το βάρος που επωμίζεται ο έλληνας φορολογούμενος, με άμεση συνέπεια και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Εθνικής οικονομίας.

Με άλλη εγκύκλιο, που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μανιάτης και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Αικατερίνη Μπατζελή, τίθενται περιορισμοί στη λειτουργία των αρδευτικών συστημάτων, κατά τις ώρες 11:00 - 15:00, για την περίοδο μέχρι και τις 15 Αυγούστου και ειδικά τις θερμότερες ημέρες, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος της αύξησης των αιχμών του φορτίου του Ηλεκτρικού Συστήματος οφείλεται στα αρδευτικά συστήματα άντλησης.

Εκτιμάται ότι τα μέτρα διαχείρισης της ζήτησης, οι συμφωνημένες μειώσεις φορτίου πελατών Υψηλής και Μέσης Τάσης, καθώς και οι περικοπές αρδευτικών καταναλωτών, μπορούν να οδηγήσουν σε περιορισμό της ζήτησης κατά 500 έως 600 MW, στις ώρες αιχμής της θερινής περιόδου.

Από Ναυτεμπορική

Οδηγίες ΕΚΠΟΙΖΩ για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις

Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού για ασφαλείς και ανέφελες διακοπές εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα Ζωής ΕΚΠΟΙΖΩ .

Ταξίδι με αεροπλάνο:

Αν ο ταξιδιώτης έχει εισιτήριο, φτάσει την καθορισμένη ώρα, αλλά η αεροπορική εταιρία αρνηθεί την επιβίβασή του λόγω έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων εκείνος έχει δικαίωμα:

- αποζημίωσης από 250€ έως και 600€ ανάλογα με τα χιλιόμετρα της πτήσης

- επιλογής μεταξύ επιστροφής της τιμής του εισιτηρίου και εναλλακτικής πτήσης

- διαμονής σε ξενοδοχείο, γεύματα και αναψυκτικά.

Αν η πτήση ακυρωθεί με ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας ο ταξιδιώτης δικαιούται:

- Αποζημίωση σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα ποσά, εκτός αν πριν το ταξίδι είχατε εγκαίρως ενημερωθεί (δύο εβδομάδες νωρίτερα) ή μετά από ενημέρωση μεταφερθήκατε σε σύντομο χρονικό διάστημα στον προορισμό σας με άλλη πτήση

- Διαμονή σε ξενοδοχείο, όταν μεσολαβεί διανυκτέρευση

- Γεύματα και αναψυκτικά

- Επιστροφή χρημάτων, όταν η πτήση ματαιώνεται και η καθυστέρηση διαρκεί άνω των 5 ωρών.

Αν η πτήση καθυστερήσει περισσότερο των 2 ωρών έχετε δικαίωμα:

- Διαμονής σε ξενοδοχείο (διανυκτέρευση) και μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο

- Επιστροφής χρημάτων, όταν η πτήση δεν πραγματοποιείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 5 ωρών

- Γεύματα και αναψυκτικά

- Δύο δωρεάν τηλεφωνήματα ή αποστολή δύο telex ή fax ή e-mail

Αν οι αποσκευές χάθηκαν ή καταστράφηκαν σε ένα αεροπορικό ταξίδι δικαιούστε:

- Αποζημίωση 36,38 ευρώ ανά κιλό για ταξίδι στο εξωτερικό και 11,73 ευρώ ανά κιλό για ταξίδι στο εσωτερικό, ανάλογα με το βάρος των αποσκευών σας, το οποίο σημειώνεται στο ειδικό χαρτάκι (ticket) που επικολλάται στο εισιτήριό σας.

- Στην περίπτωση που το περιεχόμενο των αποσκευών είναι μεγάλης αξίας είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο να το δηλώσετε πριν ταξιδέψετε, ώστε σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής να αποζημιωθείτε για ότι έχετε δηλώσει

Ταξίδι με τρένο:

Αν το ταξίδι ματαιωθεί από υπαιτιότητα του ΟΣΕ ή από ανωτέρα βία δικαιούστε:

- Την επιστροφή στο ακέραιο του αντιτίμου του εισιτηρίου ή των κομίστρων που έχουμε καταβάλει για τις αποσκευές

Αν το ταξίδι δεν πραγματοποιηθεί από επιθυμία ή υπαιτιότητα του επιβάτη έχετε δικαίωμα:

-Να ζητήσετε επιστροφή του αντιτίμου με παρακράτηση των ακόλουθων ποσοστών υπέρ του ΟΣΕ

- 20% (αν η αίτηση επιστροφής υποβληθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα της αναχώρησης) / 20% είναι και η παρακράτηση για τα κόμιστρα των αποσκευών

- 30% (αν η αίτηση υποβληθεί την ημέρα του ταξιδιού και πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας)

- 50% ( μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας

Αν η αμαξοστοιχία καθυστερήσει ή «καταργηθεί» (καθυστέρηση πλέον των 3 ωρών ) δεν δικαιούστε να αξιώσετε αποζημίωση, όμως έχετε το δικαίωμα:

-Να διακόψετε το ταξίδι σας και να ζητήσετε επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου για το τμήμα της διαδρομής που δεν πραγματοποιήθηκε

-Να συνεχίσετε το ταξίδι σας με το επόμενο δρομολόγιο

-Να επιστρέψετε ατελώς με το πρώτο τρένο στην αφετηρία και να αξιώσετε επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου

Σε περίπτωση απώλειας ή βλάβης των αποσκευών χειρός ο ΟΣΕ δεν φέρει ευθύνη για καταβολή αποζημίωσης, παρά μόνο όταν αποδεικνύεται υπαιτιότητά του.

Υπάρχει ευθύνη του ΟΣΕ για τις αποσκευές που παραλαμβάνει και αποζημιώνει τους επιβάτες για μερική ή ολική απώλεια τους στην πραγματική τους αξία, όταν αποδεικνύεται και μέχρι του ποσού των 1,20€ ανά κιλό.

Ταξίδι με πλοίο

Σε περίπτωση καθυστέρησης αναχώρησης του πλοίου δικαιούστε

-Διαμονή και Διατροφή

-Ακύρωση του εισιτηρίου και επιστροφή ολόκληρου του ποσού

Αν το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε από δική σας υπαιτιότητα δεν μπορείτε να διεκδικήσετε το αντίτιμο.

Αν δεν πραγματοποιηθεί το ταξίδι λόγω δική σας ευθύνης, όμως ενημερώσετε έγκαιρα δικαιούστε την επιστροφή της αξίας του εισιτηρίου στο 50%.

Αν έχετε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης του πλοίου έχετε το δικαίωμα να διεκδικήστε αποζημίωση

Όσον αφορά στις αποσκευές ισχύει ότι και ανωτέρω για τα τρένα.

Διαμονή σε ξενοδοχείο

Σε περίπτωση που έχετε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο πρέπει να γνωρίζετε ότι:

• Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα

• Πρέπει να αναγράφονται σε κάθε δωμάτιο

• Θα πρέπει να τηρούνται όλες οι διαφημιζόμενες παροχές

• Ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή ως το 25% της τιμής του δωματίου (προαιρετικά)

• Η προκαταβολή χάνεται σε περίπτωση που ματαιώσετε ή αναβάλετε το ταξίδι και δεν έχετε ενημερώσει εγκαίρως τον ξενοδόχο (τουλάχιστον 21 μέρες πριν), διαφορετικά υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα

• Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο λιγότερες από τις συμφωνηθείσες ημέρες, αν ειδοποιήσετε εγκαίρως δεν έχετε καμία επιβάρυνση διαφορετικά αναγκάζεστε να καταβάλετε το 50% της τιμής που αρχικά συμφωνήθηκε

• Για να κατοχυρωθείτε θα πρέπει ο ξενοδόχος να σας απαντήσει εγγράφως με fax ή e-mail μέσα σε 3 ημέρες ότι αποδέχεται την παραγγελία σας

• Στην περίπτωση που δεν υπάρχει έγγραφη απάντηση ή άλλη απόδειξη της κράτησης, αυτή θεωρείται ότι έγινε για μία ημέρα και ανανεώνεται καθημερινά σιωπηρώς (εφόσον κανείς πελάτης – ξενοδόχος δεν δηλώνει το αντίθετο)

• Εγκαταλείπετε το δωμάτιο ως τις 12 το μεσημέρι, ενώ αν παραμείνετε έως τις 6 το απόγευμα θα επιβαρυνθείτε με το 50% της τιμής.

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ

Αίτηση στο Μισθοδικείο κατέθεσε εφέτης των Διοικητικών Δικαστηρίων με την οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες μειώθηκαν τα επιδόματα των δικαστικών λειτουργών και η πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Επίσης, σύμφωνα με την προσφυγή αντίθετες στο .....

εν λόγω πλαίσιο είναι και οι νομοθετικές εκείνες διατάξεις που προβλέπουν την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και της αδείας διακοπών των δικαστικών.

Ο Εφέτης αναφέρει ότι ελάμβανε ετησίως μικτές αποδοχές 71.764 ευρώ, ενώ μετά τις περικοπές που επήλθαν, οι αποδοχές τους μειώθηκαν κατά 15.432, 59 ευρώ.

Ο δικαστικός λειτουργός αναφέρει ακόμη ότι οι περικοπές που έγιναν στις αποδοχές των δικαστικών έχουν ως βάση την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την δανειακή αφερεγγυότητα και δεν έγιναν για το γενικό δημόσιο ή εθνικό συμφέρον. Οι περικοπές αυτές, σύμφωνα με τον προσφεύγοντα παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η οποία προβλέπει ότι ο νομοθέτης «δεν έχει την δυνατότητα να αποσβέσει περιουσιακά ενοχικά δικαιώματα» όπως είναι ο μισθός, «εάν δεν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή ωφελείας».

Σύμφωνα με την ΕΣΔΑ η απόσβεση του περιουσιακού δικαιώματος του μισθού δημοσίου υπαλλήλου ή λειτουργού επιτρέπεται μόνο για δημόσια ωφέλεια. Όμως, για την πληρότητα της έννοιας της δημόσιας ωφέλειας δεν αρκεί μόνο το δημοσιονομικό όφελος, τονίζει ο διοικητικός Εφέτης.

Οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών είναι αντίθετες και στην νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι οποίες έχουν αντιταχθεί σε ανάλογες περικοπές αποδοχών, αναφέρεται στην προσφυγή.

Τέλος, ο διοικητικός Εφέτης τονίζει πως με το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τις περικοπές παραβιάζεται το άρθρο 22 του Συντάγματος για την προστασία της εργασίας και του μισθού, όπως παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή "της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Πολιτεία".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την επί της αρχής συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, όρίζεται πως ο χρόνος προϋπηρεσίας των επικουρικών ιατρών σε μονάδες εκτός της Περιφέρειας Αττικής (πλην Κυθήρων) και Θεσσαλονίκης, προσμετράται πλέον στο διπλάσιο κατά την κρίση για την κατάληψη θέσης ιατρών ΕΣΥ, ενώ στην αρχική ρύθμιση δεν υπολογιζόταν καθόλου.

Επιπλέον, στο τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους, ........

εκδίδεται απόφαση με την οποία καθορίζονται τα όρια των πιστώσεων του Προϋπολογισμού για τις εφημερίες του ΕΚΑΒ και τον έλεγχό τους. Σε περίπτωση διενέργειας ελέγχου και διαπίστωσης υπέρβασης της απόφασης αυτής, ή απουσίας των εφημερευόντων από τα καθήκοντά τους, κινείται πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από τον υπουργό Υγείας.

Προβλέπεται ακόμη πως, σε περίπτωση που αποβεί άγονη η προκήρυξη για την πλήρωση θέσης ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, μετά από δύο διαδοχικές προκηρύξεις και δεν καλύπτεται με παράταση, η θέση αυτή προκηρύσσεται ως θέση ιατρού υπηρεσίας επί θητεία, ενώ εξακολουθούν να προηγούνται για την πλήρωσή της, οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους ιατρούς ασκούν το επάγγελμά τους επί 20 χρόνια, υπηρετώντας σε νησιωτικά, ή ορεινά και δυσπρόσιτα ιατρεία με σύμβαση με το Δημόσιο, να αποκτήσουν τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής μετά από εξετάσεις

Τέλος, κατοχυρώνεται άδεια 25 εργάσιμων ημερών στους ιατρούς του ΕΣΥ, ενώ απαλλάσσονται οι ιατροί που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας, από την αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ως επίδομα τροφής.

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση

Αναντίστοιχο με τις έκτακτες ανάγκες του συστήματος έκρινε το νομοσχέδιο η αντιπολίτευση.

«Το νομοσχέδιο καταπιάνεται με θέματα δευτερευούσης, τριτευούσης και ήσσονος σημασίας. Η πληθώρα υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων που απαιτεί, το καθιστά ανεφάρμοστο» ανέφερε εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Μάριος Σαλμάς.

Ο εισηγητής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας άσκησε συνολικότερη κριτική στην κυβέρνηση, διαπιστώνοντας μια σειρά αντιφατικών (και τελικά αποτυχημένων) ενεργειών στην εξασφάλιση φθηνού φαρμάκου, καθώς επίσης και έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με τη σειρά του ο εισηγητής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο «υλοποιείται το όραμα της δημιουργίας επιχειρήσεων στο χώρο της υγείας, ανταγωνιστικών μεταξύ τους, με τους εργαζομένους ανάλογα με την αγοραστική τους δύναμη, να αγοράζουν το προϊόν που αντέχει η τσέπη τους».

Επικρίσεις διατύπωσε και η Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ, η οποία διαπίστωσε «συνειδησιακή κρίση και ενοχές» στη Νέα Δημοκρατία ενώ σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση σημείωσε ότι «μετά από κυοφορία εννέα μηνών, θα περιμέναμε σήμερα ένα ώριμο κύημα, ένα πληρέστερο, λεπτομερέστερο, τολμηρότερο και αποφασιστικότερο νόμο».

«Θέλετε όντως να εξοικονομήσετε χρήματα εν μέσω κρίσης, αλλά μάλλον δεν θέλετε να θίξετε συμφέροντα. Πώς αλλιώς να κρίνει κανείς το γεγονός, πως τα νοσοκομεία προμηθεύονται τα φάρμακα στην ίδια τιμή που τα αγοράζει ο κάθε τουρίστας ατομικά;» παρατήρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κριτσιωτάκης.

Απαντώντας η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε πως η κυβέρνηση κλήθηκε να λύσει την δύσκολη εξίσωση της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και της ταυτόχρονης στήριξης του ΕΣΥ που βρίσκεται στον πυρήνα του κοινωνικού κράτους.

Για τις δαπάνες της υγείας, το τελευταίο πεντάμηνο, όπως εξήγησε, παρουσιάζονται μειωμένες κατά 16%, σε επίπεδα προ του 2007, ενώ η πολιτική προσλήψεων του υπουργείου, την ώρα που στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα οι προσλήψεις έχουν παγώσει, αποδεικνύει πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την δημόσια υγεία ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας».

«Η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία μας θα αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» προανήγγειλε η υπουργός και πρόσθεσε ότι «στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, θα έχουμε το νομοσχέδιο που θα αφορά την εκπαίδευση, ποιότητα και αξιολόγηση του ιατρικού προσωπικού - και έπεται σχέδιο νόμου που θα αφορά τους κανόνες λειτουργίας και την εποπτεία του ιδιωτικού τομέα υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.