Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Συγκροτείται σε σώμα τα επόμενα 24ωρα το νεοεκλεγέν συμβούλιο στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ., στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών "Βορρέειον".
Μετά την πραγματοποίηση της Τακτικής του Γενικής Συνελεύσεως του που έγινε στον χώρο του Βορρέειου Πνευματικού Κέντρου, τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν:

1. Απολογισμός πεπραγμένων διετίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Οικονομικός απολογισμός διετίας.
3. Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου .........

και της Εξελεγκτικής Επιτροπής ψήφισαν 92 μέλη.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι οι:

1. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Νικολάου
2. ΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χαραλάμπους
3. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) συζ. Νικολάου
4. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΜΠΕΤΥ) του Αλέκου
5. ΜΕΪΝΤΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του Παρασκευά
6. ΠΑΓΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Κωνσταντίνου
7. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Κυριάκου
8. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
9. ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΜΠΕΤΥ) του Χρήστου
10. ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του Κωνσταντίνου
11. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
12. ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ του Ιωάννη

Η Συγκρότηση του Νέου συμβουλίου σε σώμα θα πραγματοποιηθεί τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα και τότε θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε την σύνθεση του νέου προεδρείου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Η Νέα ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά Νews εύχεται στους εκλεγέντες να αποδώσουν τα μέγιστα στα καθήκοντα που σε λίγα εικοσιτετράωρα θα αναλάβουν.
Εμείς θα είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να δημοσιεύουμε ότι χρειαστεί σχετικά με τον σύλλογο και το έργο του.

Κώστας Καραφώτης - Υποκλίνομαι. To νέο video clip του.

O Kώστας Καραφώτης... υποκλίνεται παρουσιάζοντας μας το ολοκαίνουριο video - clip του για το κομμάτι ''Υποκλίνομαι''.

Ο Κώστας Καραφώτης έκανε ένα δυναμικό comeback με το cd single ''Υποκλίνομαι''. Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει αγαπηθεί πολύ από τους θαυμαστές του τραγουδιστή, επομένως ήταν θέμα χρόνου να δεις και το video - clip του.

Ο Κώστας συνεργάστηκε με τον Χριστόδουλο Σιγανό, τον Valentino ενώ το video clip του σκηνοθέτησε ο Μανώλης Τζιράκης.

Δείτε το νέο video clip του:




Οι στίχοι του τραγουδιού:

Τώρα ένα,
είπα τέρμα,
έχω θέμα,
έχω τρελαθεί.

Τώρα δυο παραλύω,
σκέψεις κάνω,
είσαι αληθινή,
τι όνειρο εσύ.

Υποκλίνομαι στην ομορφιά σου,
παραδίνομαι στον έρωτα σου,
άγγελος στην γη,
αγάπη μου είσαι εσύ.

Υποκλίνομαι στην ομορφιά σου,
και μαγεύομαι απ' τά φιλιά σου
είμαι τυχερός που σε έπλασε ο θεός.

Τώρα ένα,
είπα τέρμα,
έχω θέμα,
στόχος έγινες.

Τώρα δυο μ' ένα βλέμμα,
σπάω τα φρένα,
πες μου πως με θες,
και ζητά μου ότι θες.

Υποκλίνομαι στην ομορφιά σου,
παραδίνομαι στον έρωτα σου,
άγγελος στην γη,
αγάπη μου είσαι εσύ.

Υποκλίνομαι στην ομορφιά σου,
και μαγεύομαι απ' τά φιλιά σου,
είμαι τυχερός που σε έπλασε ο θεός.

Είσαι αληθινή,
τι όνειρο εσύ.

Υποκλίνομαι στην ομορφιά σου,
παραδίνομαι στον έρωτα σου,
άγγελος στην γη,
αγάπη μου είσαι εσύ.

Υποκλίνομαι στην ομορφιά σου,
και μαγεύομαι απ' τα φιλιά σου
είμαι τυχερός που σε έπλασε ο θεός.

ΟΑΕΔ: Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής σε δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού.

Οι δράσεις αφορούν συνολικά σε 80.000 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη ...........

διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αύριο στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr , στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο του προγράμματος, σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΔ προσφέρει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επιχορήγηση για χρονικό διάστημα έως και δύο μηνών των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων που απασχολούσαν κατά το 2009.

Το πρόγραμμα δεν επιχορηγεί τις ασφαλιστικές εισφορές για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουνίου 2010 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, καθώς στοχεύει στη διατήρηση της απασχόλησης με διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 70.000.000 ευρώ, ενώ η δράση είναι εν δυνάμει συγχρηματοδοτούμενη, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις υπαγωγής στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων από την προσεχή Παρασκευή 23 Ιουλίου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου του 2010.

Η δράση προβλέπει τη διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, τόσο του μόνιμου προσωπικού, όσο και του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό την προϋπόθεση επέκτασης της σύμβασης τους μέχρι την λήξη του προγράμματος, που απασχολούσαν στις 30 Απριλίου 2010, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή για δώδεκα μήνες.

Το ποσό της επιχορήγησης αντιστοιχεί στο 40% επί των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης είναι μέχρι δώδεκα μήνες.

Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 18.620.000 ευρώ και βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ (με δυνατότητα να συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ).

Αποτελέσματα επιτυχόντων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2010

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, επιπέδων A (A1 "στοιχειώδης γνώση" & Α2 "βασική γνώση"), Β1 "μέτρια γνώση", Β2 "καλή γνώση" και Γ1 "πολύ καλή γνώση",Ισπανική επιπέδων Β2 "καλή γνώση" και Γ1 "πολύ καλή γνώση" και Τουρκική επιπέδου Β1 "μέτρια γνώση" που πραγματοποιήθηκαν στις 8-9 Μαΐου 2010.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από :

1) το Διαδίκτυο www.kpg.minedu.gov.gr όπου αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου καθώς και τουλάχιστον τους τρεις αρχικούς χαρακτήρες του επωνύμου τους.

2) τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, κατά το τέλος Σεπτεμβρίου 2010, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Από το Υπουργείο Παιδείας

Νέοι υποδιοικητές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Ανέλαβαν από σήμερα τα καθήκοντά τους οι νέοι υποδιοικητές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος.

Οι τρεις νέοι υποδιοικητές του Ιδρύματος, που είχαν σήμερα και την πρώτη τους ενημερωτική συνάντηση με το διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, είναι οι κ.κ. Διονύσης Πατσούρης, Κωνσταντίνος Νικόλης και Γιάννης Σαριβουγιούκας.



Επιστολή του Άλκη Ξύγκα για τον υπο σύσταση Δήμο Τριφυλίας

Το να προβλέπει κανείς στην πολιτική το αποτέλεσμα των αποφάσεών του, είναι ικανότητα απαραίτητη για να πετύχει.
Όταν οι αποφάσεις προοϊωνίζουν δεινά, χρειάζεται σκέψη και σύνεση για να τις εφαρμόσεις.

Η δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας είναι απόφαση πολιτική, η οποία διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Συνετέλεσαν βέβαια και τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι πίστευαν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους εις βάρος των άλλων πόλεων, οι οποίες συμμετέχουν στη δημιουργία του “καλλικρατικού“ Δήμου Τριφυλίας. Μετά την εφαρμογή της απόφασης αυτής προβλέπω δεινά. Δεινά για όλους.

Η αυτοδιοίκηση προϋποθέτει συνεκτικότητα, χωροταξική, κοινωνική και προπάντων συναισθηματική. Επειδή ζω την κοινωνία μου ακόμα και στις ακραίες της εκφάνσεις, επειδή βρίσκομαι σε μέρη που δύσκολα μπορεί να σταθεί ένας πολιτικός και επειδή συνδιαλέγομαι με ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα, γίνομαι μάντης κακών.
Ο μέσος Κυπαρίσσιος, στο πίσω μέρος του ........

μυαλού του, επιχαίρει για την επιτυχία της πόλης του η οποία καταγράφει σαν νίκη με βάση το αποτέλεσμα.
Εκφράζει βέβαια πίστη στην ενότητα και τη συνεργασία και προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο των άλλων.

Ο κάτοικος Φιλιατρών ο οποίος χαλαρώνει στην πλατεία και σχολιάζει τον “Καλλικράτη“ για να περνάει η ώρα, δεν έχει καταλάβει τι έγινε. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να αναδεύεται και να ενημερώνεται. Αμα σηκωθεί από την καρέκλα θα τον φοβηθεί και ο διάβολος...
Ο κάτοικος Γαργαλιάνων που πίστεψε στην ιδέα της έδρας δήμου και στη συνεργασία με τα Φιλιατρά, αδικημένος περισσότερο απ’ όλους, προς το παρόν αποστασιοποιείται από “καλλικρατικά“ πολιτικά δρώμενα και περιμένει τον αρχηγό της επανάστασης.
Ο κάτοικος του Δήμου Αετού φοβάται ότι άμα τον αγκαλιάσει πολύ σφιχτά η Κυπαρισσία από αγάπη, θα πάθει ασφυξία.
Το ίδιο και ο κάτοικος της Αυλώνας, αν και έχει δεσμούς με την έδρα και πιστεύει ότι θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Η Τριπύλα περιμένει στωικά τι θα της ξημερώσει.

Ετσι λοιπόν επιφυλακτικά προχωράμε να επενδύσουμε σε ένα αύριο απροσδιόριστο. Την επένδυση αυτή δεν την πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν καλά τι έχει γίνει στο παρελθόν και στους δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουμε εδώ.
Θα εκλεγεί λοιπόν ένας δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στην πλειοψηφία του δεν θα πιστεύει στην ιδέα του νέου δήμου. Θα αποκαλυφθούν δε οι συνωμοτικές συναντήσεις και οι διάλογοι των δημιουργών του.

Θα αποκαλυφθούν ακόμα και η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία κάποιων.
Το μείγμα είναι ήδη εκρηκτικό, θα γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη διάρκεια της διαχείρισής του. Συνταγή σίγουρης αποτυχίας. Ασε που υπάρχουν και οι μεσάζοντες και περιμένουν τα μεσιτικά τους σε ψήφους ή σε τιμές ή σε χρήμα.
Τα κόμματα πήρανε χρώματα και πινέλα να βάψουν τον νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης. Τα χρώματα τα αγόρασαν με τον μισθό των συνταξιούχων και ψάχνουν για ελαιοχρωματιστές.(Λαδομπογιάδες. Η λέξη λάδι στην πολιτική έχει άλλη σημασία).

Το χρίσμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι επικίνδυνο όπλο στην προεκλογική εκστρατεία. Μοιάζει με «μπούμερανγκ» και αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν να το αποφύγουν κατά την επιστροφή του.
Ο πολίτης ενημερωμένος περιμένει στη γωνία να ξεσπάσει. Αυτός που θα φανεί απ’ τη γωνία πρέπει να έχει ήθος, αξιοπρέπεια και αναγνώριση στην κοινωνία του, για να γλυτώσει. Αλλιώς θα υποστεί την τιμωρία που αναλογεί στην κομματική του ταύτιση.
Αγαπώ τον τόπο μου και τον νοιάζομαι. Μέσα από την εμπειρία που απέκτησα στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια δεν έχω δικαίωμα να σταματήσω να καταθέτω τις απόψεις μου, γιατί σ’ αυτήν την πατρίδα θα χρωστάω πάντα πολλά.

Υπήρξα υπέρμαχος της δημιουργίας «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους». Το θεωρώ πάντα λογικό, συνετό και εφαρμόσιμο. Κι αν φύγει η μαύρη σημαία σε λίγους μήνες από τον ιστό του δημαρχείου θα μείνει στις καρδιές των περισσότερων Φιλιατρινών και Γαργαλιανιωτών. Δε θέλω να είμαι μάντης κακών γι’ αυτό εύχομαι να αποτύχω στις προβλέψεις μου και ο τόπος μου να δει καλύτερες μέρες....

Άλκης Ξύγκας
Δήμαρχος Φιλιατρών


Έκθεση ζωγραφικής Μεσσήνιων καλλιτεχνών απο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Μια από τις θεμελιώδεις αξίες και από τις σημαντικότερες αρχές λειτουργίας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής, αποτελεί η συνεισφορά στην πρόοδο και στην ευημερία της μεσσηνιακής κοινωνίας. Με δεδομένο ότι η ανάπτυξη έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα όταν συντελείται σε εύρωστο κοινωνικά περιβάλλον, όπου η επιχειρηματική κοινότητα λειτουργεί σε αρμονία με την κοινωνία, το Επιμελητήριο υποστηρίζει ή έχει εντάξει στις δραστηριότητες του πρακτικές κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων. Αυτή η τακτική άσκησης ή υποστήριξης δραστηριοτήτων διαφορετικών από τις καθαρά επιμελητηριακές του υποχρεώσεις, έγκειται στο γεγονός ότι από τις δραστηριότητες αυτές επηρεάζονται θετικά επιχειρηματική κοινότητα, εργαζόμενοι...


στις επιχειρήσεις, συνεργάτες, επενδυτές, καταναλωτές κ. α. στην περιοχή ευθύνης του.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής Μεσσήνιων ζωγράφων στην Καλαμάτα (αίθουσα Δ. Σ. Επιμελητηρίου, καθημερινά 10.00-17.00 εκτός Σαββάτου,Κυριακής και αργίες).

Στην Έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από 1 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2010 συμμετέχουν οι εξής εκλεκτοί Μεσσήνιοι καλλιτέχνες:

1. Αρτεμίσιος Θανάσης

2. ΔημητρούληΣοφία

3 .ΖαφειρόπουλοςΘεόδωρος

4. ΖαφειροπούλουΚατερίνα

5. Ζούπα Μάρθα

6. Ηλιόπουλος Δημήτρης

7. Μανωλακάκης Μιχάλης

8. Παναγιωτόπουλος Νίκος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ».

Στην Έκθεση που είναι η πρώτη ενός κύκλου παρουσίασης Μεσσήνιων δημιουργών, θα παρουσιαστούν έργα οκτώ ζωγράφων.

Στόχος είναι η ανάδειξη μιας κατηγορίας Μεσσήνιων καλλιτεχνών που ζουν ανάμεσα μας, εμπνέονται από τον τόπο μας και προβάλλουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό, την ομορφιά και τη διαφορετικότητα του ενισχύοντας με την τέχνη και τα έργα τους τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευθεί για νέα έργα!

Σε κλίμα γενικότερης απογοήτευσης και πεσιμισμού πραγματοποιήθηκε (το διήμερο 2 - 3 Ιουνίου) στην Αρχαία Ολυμπία η 3η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων (Δ.Ε.Π.Ι.Ν.).
Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευθεί βάση του νέου σχεδιασμού από το Πρόγραμμα, ενώ οι πληρωμές που εμφανίζονται αφορούν υπερδεσμεύσεις του προηγούμε­νου προγράμματος. Έτσι, από τα 400 περίπου εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κοντά στο 30% των πόρων θα καλύψουν ανειλημμένες υποχρεώσεις, μειώνο­ντας τις δυνατότητες του όποιου ανασχεδιασμού επιχει­ρείται από τη νέα πολιτική ηγεσία της Περιφερείας. Ταυ­τόχρονα, αποδεικνύεται ότι όσο σωστά και αν σχεδιαστεί το Πρόγραμμα είναι αδύνατον σχεδόν να λειτουργήσει ο σχεδιασμός στο...

περιβάλλον λειτουργίας της διοίκησης και του κράτους γενικότερα. Μια περιβαλλοντική αδειοδότηση θέλει 20 μήνες, οι δικαστικές αποφάσεις για απαλλοτριώσεις πάνω από ένα χρόνο, οι αξιολογήσεις του αναπτυξιακού νόμου 24 μήνες, οι υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. με μηχανικούς στην Αθήνα κ.λπ.




Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την επιτήρηση της τρόικας, αλλά και με την τεράστια αναδιάταξη του «Καλλικράτη», μέσα στον επόμενο χρόνο δημιουργούν μια απογοήτευση και στον πιο υπεραισιόδοξο για την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.

«Έχουμε πόλεμο και οι κινήσεις μας δεν δείχνουν ότι το αντιλαμβανόμαστε» παρατήρησε στην τοποθέτηση του ο νομάρχης Κεφαλλονιάς, κ. Διονύσης Γεωργαντάς, συμφωνώντας με τον προλαλήσαντα πρόεδρο της ΕΝΑΕ, κ. Δημήτρη Δράκο, για την πορεία του προ­γράμματος. Κριτική άσκησε στην προηγούμενη διαχείρι­ση ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Από­στολος Κοίμησης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγω­νία του για το πού βρισκόμαστε σήμερα. Και αυτά υπό το άγρυπνο μάτι και αυτί του κοινοτικού επιβλέποντος, κ. Πονσε, ο οποίος δεν έδειχνε να πείθεται από τα στοιχεία.

Πλήρως κατατοπισμένος, ακριβής και εύστοχος στην παρουσίαση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, ο γεν. γραμμα­τέας, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, που προήδρευσε των εργασιών της συνεδρίασης, συνέδεσε τους στόχους του προγράμματος με την οικονομική συγκυρία και τηνκυβερνητική πολιτική.

Παρότι πολύ σωστά επιλέχθηκε η περιοχή της Αρχαί­ας Ολυμπίας για τη διεξαγωγή των εργασιών της Επι­τροπής, φάνηκε να περιμένουν ακόμη οι φορείς της Ηλείας τα προγράμματα ανασυγκρότησης από τις κατα­στροφικές πυρκαγιές του 2007.

Για οριζόντια εφαρμογή της πράσινης ανάπτυξης στο υπό αναθεώρηση Πρόγραμμα μίλησε ο γενικός γραμμα­τέας Περιφερείας Πελοποννήσου, κ. Φώτης Χατζημι­χάλης, χωρίς αυτό, όμως, να προκύπτει από την αναλυ­τική παρουσίαση. Η αναφορά του στη στρατηγική για
«Το Καλάθι της Πελοποννήσου» δεν ακούστηκε σαν νέαιδέα, ιδιαίτερα στους αυτοδιοικητικούς και τα επιμελη­τήρια που έχουν υλοποιήσει πιλοτικό πρόγραμμα με
αυτό τον τίτλο και έχουν εκπονήσει στρατηγικές μελέ­τες. Σήμερα, ζητούμενο είναι η στοιχειώδης λειτουργίατων υπηρεσιών στις περιφέρειες που θα εφαρμόσουν τα
προγράμματα και λιγότερο μια μελέτη στρατηγικήςακόμη. Καμία αναφορά δεν έγινε, τέλος, για τις ενέργει­ες παράδοσης των διαδικασιών διαχείρισης του προγράμ­ματος

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Μεθώνη

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 6:10 το πρωί 280 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο...

100 χιλιόμετρα νότια της Μεθώνης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.